تحلیلگر سئو کیست و چه وظایفی دارد؟

نوشته شده:در 15 آبان 1400
زمان مطالعه: 05 دقیقه
تحلیلگر سئو

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

سئو (SEO) مخفف عبارت Search Engine Optimization است که معادل فارسی آن را می‌توانیم «بهینه‌سازی موتورهای جستجو» در نظر بگیریم. در واقع سئو کمک می‌کند که صفحه وب در موتورهای جستجو رتبه بهتری کسب کرده و بیشتر دیده شود؛ از همین رو، این بخش یکی از مهم‌ترین ارکان ساخت یک وبسایت قوی است و در مارکتینگ نیز تاثیر بسزایی دارد.

وظیفه اصلی تحلیلگر سئو این است که با توجه به تاریخچه، موقعیت مکانی و الگوی جستجوی مخاطبان و نحوه بازخورد آن‌ها در ارتباط با محتوا، در موتور جستجو نتایج بهتری را برای سایت مربوطه به دست آورید. البته بد نیست اشاره کنیم که هر موتور جستجو الگوریتم خاص خود را داشته و با معیارهای متفاوتی سایت‌ها را رتبه‌بندی می‌کند. با این وجود، مشاور تخصصی سئو با توجه به دانش خود و تجربه کاری‌اش می‌تواند بهترین نتیجه را به دارندگان سایت‌ها ارائه دهد. در حقیقت وظیفه اصلی تحلیلگر سئو رساندن یک سایت به بالاترین رتبه موتورهای جستجو است.

مشاور تخصصی سئو کسی است که به تمامی روش‌های بهینه سازی سایت مسلط بوده و از الگوریتم‌های موتورهای جستجوی مختلف آگاه باشد؛ به عبارت دیگر تحلیلگر سئو باید بتواند از طریق موتورهای جستجو ترافیک سایت را افزایش داده و آن را به صفحه اول موتورهای جستجو برساند. با ویرا همراه باشید.

 

Trulli

تایید شده توسط ویرا

 

سئو و کسب و کار

این روزها همه‌ی کسب و کارها رو به دیجیتالی شدن هستند و هر یک از آن‌ها برای سرپا ماندن نیاز به یک وبسایت خوب دارند. سایت‌ها نیز تنها وقتی می‌توانند مفید در نظر گرفته شوند که قادر باشند در لیست صفحه اول موتورهای جستجو قرار بگیرند؛ از همین رو مدیران همه‌ی سایت‌ها بخش زیادی از موفقیت صفحات مجازی خود را مدیون سئوکارها هستند، در نتیجه شغل مشاور تخصصی سئو امروزه بیش از هر زمانی اهمیت پیدا کرده و مدیران سایت‌های مختلف در به در دنبال افراد ماهر در این زمینه می‌گردند. می‌توان اذعان کرد که امروزه بدون کمک گرفتن از سئو در رقابت با سایر سایت‌ها عقب خواهید ماند و نمی‌توانید در فضای آنلاین برای رقبایتان شاخ و شانه بکشید.

چه فایده اگر در یک سایت مقالاتی بی‌نظیر و فوق‌العاده منتشر کنید، اما دیده نشوید؛ از همین رو یک تحلیلگر سئو به شما کمک می‌کند که مقاله منحصر به فرد خود را در چارچوبی به نام SEO پیاده کنید تا مخاطبان بیشتری آن را ببینند و کاربران سایت‌ شما نیز بیشتر از قبل شوند.

 

جهت مشاوره ” سئو سایت ” کلیک کنید.

 

تحلیل محتوا و تدوین استراتژی

می‌توان گفت بدون تعیین استراتژی محتوایی دقیق، به‌هیچ عنوان سایت‌مان به جایی نخواهد رسید، در نتیجه تولید محتوای هدفمند، از مهم‌ترین رکن‌های یک سایت موفق محسوب می‌شود. سئوکار باید بتواند ساختار مناسبی برای صفحات و محتوا پیاده‌سازی کند و با حفظ چگالی مناسب در به کارگیری کلمات کلیدی، بهترین نتیجه را بگیرد. همچنین این افراد باید اهداف کوتاه مدت و بلند مدت را در نظر گرفته و با آینده‌نگری دقیق، به اهداف خود نزدیک شوند؛ از همین رو به‌روز نگه‌داشتن صفحات وب و برنامه‌ریزی زمانی دقیق به سایت کمک زیادی می‌کند؛ در همین راستا نباید پاسخگویی به نظرات و مدیریت کامنت‌ها را فراموش کنید. هر چه تعامل با مخاطب بیشتر باشد، رضایت مشتری نیز بیشتر خواهد شد.

ما یک مقاله به صورت کامل در مورد بازاریابی محتوا چیست داریم. در صورت علاقه‌مندی به موضوع کانتنت مارکتینگ می‌توانید مطالعه نمایید.

 

تحلیلگر سئو

 

ویژگی‌های تحلیلگر سئو

پیش از هر چیز یک مشاور تخصصی سئو باید مبانی و مفاهیم سئو را به خوبی درک کرده باشد و بتواند به نحو احسن استراتژی سئو را تعیین کند. استراتژی سئو نسبت به سایر روش‌های بازاریابی ارزان‌تر بوده و نرخ بازگشت و سود دهی بالاتری دارد. قابل ذکر است که تاکنون معیار دقیق و مشخصی مبنی بر نحوه رتبه‌بندی سایت‌ها توسط موتورهای جستجو در دسترس نیست، با این حال بیش از 200 مولفه شناسایی شده که در این امر موثر هستند و هر روزه نیز دچار تغییراتی می‌شوند.

همچنین شناخت خوب از لینک بیلدینگ، سئو داخلی، سئوی خارجی و لوکال سئو نیز از مهم‌ترین ویژگی‌های چنین افرادی به حساب می‌آید. تحلیگر سئو باید برترین رسانه‌ها را شناخته و دانش کافی در خصوص شبکه‌های اجتماعی و ترندهای روزمره داشته باشد.

 

جهت اطلاع از ” قیمت سئو سایت ” کلیک کنید

 

مهارت‌های مورد نیاز تحلیلگر سئو

تحلیلگر سئو باید مهارت مختلفی داشته باشد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت. مشاور تخصصی سئو باید با مبانی و مباحث پیشرفته در حوزه دیجیتال مارکتینگ آشنا باشد. این افراد شناخت خوبی درباره هاست در سئو و اینکه دامنه چیست و انواع مختلف آن کدام است؟ داشته و بهتر است شناخت خوبی از مبحث برنامه‌نویسی داشته و حداقل به یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی مسلط باشند. آن‌ها باید ابزار مورد نیاز برای سئوی سایت‌های مختلف و تحلیل‌شان، نظیر گوگل آنالیتیکس، سرچ کنسول، ماز، گوگل ترند، گوگل ادز و … را در اختیار داشته و نحوه تعامل با آن‌ها را بدانند.

در مقاله هاست چیست به طور کامل در مورد ویژگی‌های یک هاست مناسب که قبل از خرید باید بدانید توضیح داده‌ایم.

تحلیلگر سئو باید شناخت خوبی راجع به الگوریتم‌های موتورهای جستجو نظیر گوگل داشته و بتواند به خوبی سایت‌های رقیب را تحلیل کند. یکی از مهم‌ترین مهارت‌ها برای یک مشاور تخصصی سئو، توانایی یافتن بهترین کلمات کلیدی و نحوه استفاده از آن‌هاست. در واقع تحقیق کلمات سئو را می‌توان اساس استراتژی محتوا دانست. انتخاب مناسب کلمات کلیدی با توجه به نیاز کاربران موجب می‌شود که ترافیک سایت افزایش یافته و اطلاع‌رسانی به بهترین شکل ممکن صورت بگیرد.

 

مهارت های تحلیلگر سئو

 

تسلط به سئو تکنیکال

سئو تکنیکال یا فنی نیز از دیگر بخش‌هایی است که یک مشاور تخصصی سئو باید روی آن متمرکز باشد؛ در حقیقت سئو تکنیکال یعنی اصلاح یا پیاده‌سازی ساختار وبسایت، آدرس‌ها، صفحه‌بندی مطالب، لینک‌سازی داخلی مناسب. علاوه بر این، بهینه سازی سایت برای کاربران تلفن‌های هوشمند، سایت مپ و فايل Robots.txt، افزایش سرعت باگذاری سایت، مدیریت ریدایرکت‌ها و استفاده صحیح از تگ Canonical نیز در همین مبحث جا می‌گیرند.

البته باید این را بدانید که شاید بیش از همه‌چیز، یک تحلیلگر سئو برای انجام پروژه‌های مختلف به تجربه خود اتکا می‌کند، در واقع همین تجربه است که شما را صبور کرده، دانش‌تان را افزایش می‌دهد و درآمد بالایی برای شما به ارمغان می‌آورد.

مهارت‌های غیر فنی تحلیلگر سئو

در ادامه‌ی ویژگی‌ها و مهارت‌های یک سئوکار، می‌رسیم به مهارت‌های غیر فنی. یک مشاور تخصصی سئو باید خودش نیز در حد یک ارشد عضو تحریریه، قدرت و مهارت در نوشتن داشته باشد و بتواند یک مطلب دسته اول را ارائه دهد. توانایی بالا در سرچ کردن و ارتباط برقرار کرن به بهترین شکل نیز از دیگر ویژگی‌های این افراد به حساب می‌آیند. یک تحلیلگر سئو باید بتواند به خوبی داده‌ها را تحلیل کرده و با توجه به مهارت‌اش و استفاده از روش‌های گوناگون به بهترین نتیجه برسد. افراد شاغل در این رشته باید تفکر نقادانه داشته باشند تا همانطور که ذکر شد، بتوانند با تحلیل سایت‌های رقیب، تاثیر خوبی روی سایت خودشان بگذارند

متوسط درآمد تحلیلگر سئو

در اروپا و آمریکا، یک سئوکار به طور متوسط سالی 44 هزار دلار درآمد دارد. البته این مقدار براساس سابقه کاری شما متغیر خواهد بود. مثلا اگر تازه‌کار باشید احتمالا چیزی حدود 32 هزار دلار در سال درآمد خواهید داشت و اگر سابقه طولانی‌ترین داشته باشید، حقوق سالیانه‌تان به حدود 64 هزار دلار خواهد رسید.

 

درامد تحلیلگر سئو

 

چطور تحلیلگر سئو شویم؟

یکی از مهم‌ترین مزایای ورود به حوزه سئو این است که برای حرفه‌ای شدن در آن نیاز خاصی به تحصیلات دانشگاهی ندارید. البته ممکن است برای استخدامی برخی شرکت‌ها افراد تحصیل کرده در رشته‌هایی مثل علوم کامپیوتر یا فناوری اطلاعات را در اولویت قرار دهند، اما چنین مواردی خیلی به چشم نمی‌خورد. شما با گشت زدن در بستر اینترنت و دیدن آموزش‌های مختلف به زبان فارسی یا انگلیسی، می‌توانید در این حرفه به سطوح بالا رسیده و درآمدی خوبی نیز داشته باشید.

از دیگر روش‌های یادگیری سئو می‌توان اتکا بر قانون آزمون و خطا اشاره کرد. در واقع شما با این روش به صورت تجربی یاد می‌گیرید که چگونه محتوایی مبتنی بر سئو ارائه دهید. اما شرکت در دوره‌های حرفه‌ای سئو یک مزیت مهم دارد و آن هم آشنا شدن با اصول سئو و یادگیری ریشه‌ای این مبحث است. پس از گذراندن این دوره‌ها می‌توانید به صورت کارآموزی در شرکت‌های مختلف مشغول به فعالیت شوید. این روش هم تجربه شما را بالا می‌برد و هم استرس احتمالی را از مواجهه با مشکلات به کلی از بین می‌برد.

3/5 - (1 امتیاز)
سخن نهایی
در مجموع می‌توان گفت که تحلیلگر سئو یکی از مهم‌ترین اشخاص در به موفقیت رسیدن یک سایت و یک کسب و کار است. این اشخاص با هدفمند کردن محتوای سایت و پیاده‌سازی استراتژی سئو می‌توانند به دیده شدن شما کمک کرده و به تعداد کاربرانتان بیفزاید. در سمت دیگر این افراد با تجزیه و تحلیل داده‌های مختلف و استفاده از ابزارهای گوناگون، می‌توانند رتبه سایت شما را بهبوبد ببخشند. از آنجایی‌که مخاطبان معمولاً فقط به صفحه اول موتور‌های جستجو توجه می‌کنند، حضور آدرس سایت شما در سرچ‌های اول می‌توانند نقش زیادی در آینده شغلی‌تان داشته باشد. هر کسب و کار موفقی، هرچه هم کیفیت کارش بالا باشد، در صورت دیده نشدن نمی‌تواند موفقیت خاصی کسب کند. از همین رو، کمک گرفتن از یک مشاور تخصصی سئو می‌تواند در موفقیت شما نقشی کلیدی داشته باشد.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

46 پاسخ

  1. با سلام و احترام،
    برای اولین بار است که متنی تا این حد تاثیرگذار می خوانم. معمولا نکات ضعف زیادی در مطالب اینترنتی وجود دارد که موجب می شود خوانندگان جذب نشوند. ولی این نوشتار واجد کلیه قواعد و تکنیک های ضروری در فروش می باشد که تاکنون کمتر سایتی به آن توجه داشته است.

    1. سلام آقای باقری

      خوندن نظر شما واقعاً باعث ایجاد اشتیاق و دلگرمی بیشتر در وجود من شد. مطمئن هستم که این نظر شما در مورد کار و تلاش ما، باعث خوشحالی همه بچه های تیم ویرا خواهد بود.

  2. عاليِ عالي بود. بي شك تمامي افرادي كه كسب و كار اينترنتي دارند ميتونند از نكات ظريف اين تكنيك ها با درايت و درك كامل استفاده كنند. ممنون از اين مقاله مفيد و بسيار كاربردي

    1. حسین عزیز، واقعآً ممنون بابت لطفی که به ما داری. شما هستید که باعث میشید ما انگیزه ادامه مسیرمون رو پیدا کنیم.

  3. بسيار عالي به زباني ساده، صريح و قابل درك
    ممنون از جمع آوري مطالب با ارزش

    1. سلام وقت بخیر
      بله، شما میتوانید از طریق اکانت @viiraco با پیج اینستاگرام ما در ارتباط باشید🌸

  4. خیلی خیلی عالی بود . اصلا انتظار نداشتم یک چنین مطلبی رو رایگان اینجا بخونم !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *