سئو چیست؟
Seo چیست؟ سئو یا SEO مخفف کلمه لاتین Search Engine Optimization است که به فارسی، بهینهسازی موتور جستجو ترجمه میشود. این مفهوم به معنی پروسه بهبود سایت با هدف افزایش بازدید سایت است. این بازدید زمانی که افراد مختلف برای محصولات و یا خدمات سایت شما در یک موتور جستجو مانند گوگل، جستجو میکنند، اتفاق میافتد. اگر صفحات سایت شما با تکنیکهای مختلف سئو از جمله تحقیق کلمات کلیدی، در نتایج جستجوی گوگل یا هر موتور جستجوی دیگری بهتر دیده شوند، مسلماً مخاطبان بیشتری را جذب کرده و مشتریهای متعددی را به کسب و کار خود علاقهمند خواهید کرد.
استراتژی سئو چیست؟
موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ، از رباتها برای خزیدن (بررسی) میان صفحات وب استفاده میکنند، به این ترتیب که این رباتها از سایتی به سایت دیگر خزیده، اطلاعات مربوط به هر صفحه را جمعآوری کرده و آنها را ایندکس میکنند. برای درک مفهوم ایندکس شدن یک سایت، یک کتابخانه بزرگ را در نظر بگیرید که در آن یک شخص کتابدار (که همان موتور جستجو است) میتواند کتابها (که همان صفحات وب هستند) را دستهبندی کرده و هر زمان که شما کتاب خاصی را از او میخواهید، او با جستجو در میان دستهبندیها، کتاب مورد نظر را ارائه میدهد.
در مرحله بعد، الگوریتمهای موتور جستجو، صفحات ایندکس شده را آنالیز میکنند. در این پروسه آنالیز، فاکتورهای متعددی برای رتبهبندی و ترتیب نمایش صفحات در نتایج جستجو مدنظر قرار میگیرد. به عبارت دیگر، موتور جستجو یک کتابدار در کتابخانهای عظیم است که همه کتابها را خوانده و میتواند هر آنچه را که شما جستجو میکنید، پیدا کند.
فاکتورهای SEO در واقع نمادی از خواستههای کاربر یا جستجو کننده است. به عبارت دیگر، بر اساس فاکتورهای SEO، یک موتور جستجو میتواند تشخیص دهد که شخص جستجو کننده دنبال چه موضوعی است.
برخلاف برخی از خدمات مربوط به تبلیغات جستجوی پولی، نمیتوانید به موتورهای جستجو، پولی پرداخت کنید تا رتبهبندی سایت شما را از جنبه جستجوی ارگانیک، بهبود دهند. یا به عبارت سادهتر، سئو سایت شما را بهینه سازی کنند. این بدان معنی است که برای بهینه سازی سایت، شما به متخصص سئو نیاز دارید تا با اعمال تغییر در سایت و تقویت فاکتورهای SEO، رتبهبندی سایت شما را بهبود دهد.
اصلی ترین فاکتور سئو سایت
فاکتورهای سئو سایت به دو بخش اصلی فاکتورهای کلیدی یا محتوایی و فاکتورهای ساختاری تقسیمبندی میشوند. مثلاً کیفیت محتوا و استفاده از کلمات کلیدی مناسب، فاکتورهای کلیدی یا محتوایی هستند، اما سرعت بالا آمدن سایت و قابلیت خزش میان صفحات، از جمله فاکتورهای ساختاری سایت هستند.
سئو چه کاربردی دارد؟
سئو بخش اساسی تجارت الکترونیک است، زیرا سالیانه میلیونها نفر در سطح دنیا، با هدف پیدا کردن اطلاعات، محصولات و یا خدمات دیجیتال، در محیط اینترنت به جستجو میپردازند. معمولاً جستجو در اینترنت اولین منبع برای یافتن اطلاعات در مورد یک برند یا محصول خاص است و سایر کانالهای بازاریابی، مکمل این حوزه هستند.
قابلیت نمایش بیشتر محصولات و نیز رتبه بالاتر در نتایج جستجوی یک برند، شما را در مقابل سایر رقبا موفقتر کرده و روی فروش محصول یا خدماتتان، اثر قابل توجهی خواهد داشت.
بنابراین، اطلاع بیشتر از خواستههای جستجو کنندگان، به شما کمک میکند که مراحل سئو سایت خود را برنامهریزی کرده، از کلمات کلیدی مرسومتر استفاده کنید و در نتیجه ویژگیهای سئو سایت خود را بهبود دهید تا سایت شما در رتبههای بالاتری دیده شود.
7 گام اصلی موفقیت در سئو
پس از پاسخ به این سوال که سئو چیست و چه کاربردی دارد، بهتر است سراغ پیشنیازهای سئو برویم. در علم روانشناسی، مفهومی تحت عنوان هرم سلسله مراتب نیازهای مازلو وجود دارد که یک تئوری معروف در علوم روانشناختی است و پایه و اساس بسیاری از نظریات روانشناسی در دنیا است. مشابه این مفهوم، برای تعریف سئو سایت نیز میتوان یک هرم سلسله مراتب در نظر گرفت که پیشنیازهای سئو سایت را نشان میدهد.
همانطور که در این هرم مشاهده میشود، شالوده یک سئو خوب برای سایت، با اطمینان از دسترسی خزندهها به صفحات سایت آغاز میشود. بر اساس این هرم، میتوان هفت مرحله اساسی برای موفقیت در سئو را به صورت زیر لیست کرد:
1. دسترسی خزندهها به گونهای که موتورهای جستجو بتوانند محتوای وبسایت شما را بخوانند.
2. محتوای قانعکننده که به پرسشهای بازدیدکنندهها پاسخ دهد.
3. کلمات کلیدی مناسب و بهینه شده برای جذب جستجوگران و موتورهای جستجو.
4. کاربرپسند بودن، یعنی سرعت بالای سایت و UX قانعکننده.
5. محتوای مناسب برای اشتراکگذاری به گونهای که لینکها، ارجاعات و رفرنسدهی را از سایر سایتها جذب کند.
6. عنوان مناسب، URL، توضیحات و شرح محتوای بهینه به گونهای که CTR بالایی را در رتبهبندی کسب کند.
7. بهبود امتیازدهی به سایت (امتیازدهی بر اساس Snippet/schema markup) به منظور بهبود SERP.
اصطلاحات سئو
در این هرم برخی از اصطلاحات سئو به چشم میخورد که در ادامه توضیح میدهیم.
UX یا همان User Experience در حوزه سئو، یعنی تجربه کاربر در ارتباط با سایت شما. یکی از فاکتورهای مهم در بهبود سئو، UX مطلوب است، به این معنی که کاربر در مواجه و استفاده از مطالب سایت شما، تجربه خوبی داشته و مدت زمان زیادی را در سایت شما بماند؛ همچنین دفعات متوالی به سایت شما بازگردد تا از محتوای آن استفاده کند.
CTR یا Click-through rate در حالت کلی، به معنی درصد افرادی است که روی سایت شما کلیک میکنند و سایت شما را میبینند. در بحث سئو، منظور از CTR درصد افرادی است که به بازدیدکننده و یا مشتری سایت شما تبدیل میشوند.
Snippet/schema markup در بحث سئو به ابزارهای امتیازدهی سایت اطلاق میشود که توسط طراحان برای اطلاع از نظر کاربران در مورد محتوای سایت، ایجاد میگردد. این ابزار اغلب به صورت چند ستاره است که برای هر موضوع مستقل در سایت قابلتعریف است.
SERP یا همان Search Engine Results Page به معنی صفحه نتایج جستجویی است که کاربر پس از سرچ یک کلمه خاص، مشاهده میکند. این اصطلاح، یک فاکتور مهم در سئو سایت است و نشان میدهد که رتبه سایت در صفحه نتایج جستجو، به چه صورت است.
2 دسته بندی اصلی سئو
انواع سئو را میتوان از جنبه اقداماتی که در داخل سایت و یا خارج از محیط سایت برای بهبود سئو انجام میگیرد، به داخلی و خارجی تقسیمبندی کرد.
منظور از سئو داخلی، یا همان on-page SEO، اقدامات و مراحلی است که به منظور بهینه سازی تگهای عنوان، لینکهای داخلی و آدرسهای URL در داخل محیط سایت انجام میگیرد. به عنوان مثال، برای بهینه سازی سئو داخلی سایت، یکی از راهکارهایی که مطرح میشود، استفاده از کلمات کلیدی در تگهای عنوان سایت است.
اگر به نتایج جستجوی سایت گوگل دقت کنید خواهید دید که سایتهایی که دارای رنکینگ بالا هستند، همگی از کلمات کلیدی در تگ عنوان یا title خود استفاده کردهاند.
سئو خارجی یا همان off-page SEO، برخلاف on-page SEO، به اقداماتی محدود میشود که خارج از سایت برای افزایش بازدید صورت میگیرد. این یعنی هر عملیاتی که در خارج از سایت صورت میگیرد تا هم کاربران و هم موتورهای جستجو، سایت شما را هرچه بهتر ببینند. به عنوان مثال لینکهای برگشتی یا backlink ها، فاکتور مهمی هستند که روی سئو سایت اثر قابل توجهی دارند.
دریافت لینک از سایتهای خارجی، مرسومترین عمل در جهت بهبود سئو خارجی است؛ همچنین میتوان بازاریابی در رسانههای اجتماعی، بلاگینگ به عنوان مهمان در سایتهای دیگر، منشن کردن برندها و محصولات دیگران و نیز بازاریابی از طریق اینفلوئنسرها را از جمله اقدامات سئو خارجی برشمرد.
8 ویژگی اصلی هر متخصص سئو
متخصص سئو کسی است که وبسایت را بهمنظور دستیابی به رتبه بالاتر در موتور جستجو، بهینه سازی میکند. به عبارت دیگر، متخصص سئو کسی است که میداند چگونه ترافیک بازدید را به سمت سایت شما هدایت کند. در اینجا، چند روش متداول برای آنکه کسی به متخصص سئو تبدیل شود، ارائه خواهد شد.
» اول از همه آموزشهای سئو را به صورت کامل بگذرانید.
» یک سایت شخصی طراحی کنید و آموختههای خود را روی آن پیاده کنید.
» در یک آژانس بازاریابی کار کرده و تجربه کسب کنید.
» مشتریان سئو را از طریق آژانس جذب کنید.
» گواهینامه و یا مدرک سئو دریافت کنید.
» به عنوان یک شخص حرفهای در سئو، مشغول به کار شوید.
یک متخصص سئو باید دارای مهارتهای زیر باشد:
» توانایی یافتن حجم بالایی از کلمات کلیدی با درصد مشابهت کم.
» درک اساسی از مفاهیم HTML.
» دانستن چگونگی و مکان مناسب برای اضافه کردن کلمات کلیدی به صفحات وب.
» آشنایی با مفاهیم و مهارتهای مربوط به کپی رایت.
» دانش حرفهای در زمینه تولید محتوای بصری و اینفوگرافی.
» توانایی لینکسازی برای صفحات اصلی سایت و ترغیب دیگران برای لینک دهی به سایت.
» درک مفاهیم مربوط به سئو تکنیکال و تأثیر آن روی رتبهبندی سایت.
» دانش کافی در مورد رویههای نوظهور سئو و تغییرات الگوریتمهای جستجوی گوگل.
بهینه سازی سئو که با پیشرفت تجارت الکترونیک و کسب و کارهای اینترنتی بیش از پیش مطرح شد، پایه و اساس موفقیت در این حوزه است. رقابتپذیری در بازارهای اینترنتی، مشابه بازارهای فیزیکی رشد داشته و از این رو، موفقیت در یک تجارت مجازی، مستلزم پشت سر گذاشتن سایر رقبا است.
آشنایی با مفهوم سئو و رعایت قواعد و اصول بهینه سازی آن، میتواند شما را در کسب و کار اینترنتی موفق سازد. به منظور بهبود سئو سایت، سلسلهمراتب هفتگانهای در این مقاله عنوان شد که رعایت آن میتواند تا حد قابل قبولی، اهداف بهینه سازی سئو را برای سایت برآورده سازد.
چنانچه تصمیم دارید به کسب و کار خود در اینترنت رونق بخشید، میتوانید همین حالا با کارشناسان با تجربه ما در شرکت پیشگامان داده و فناوری ویرا تماس حاصل فرمائید تا راهنماییهای لازم خدمت شما ارائه شود. گروه ویرا با سالها تجربه در حوزه دیجیتال مارکتینگ، با تیمی متخصص و جدیدترین روشهای افزایش رتبه در خدمت شما خواهند بود.
32 پاسخ
خیلی عالی وآموزنده بود
خوشحالیم که براتون مفید بوده
مرسی
خواهش میکنم دوست عزیز
عالی و کامل مثل همیشه و همینطوری که از ویرا انتظار داشتیم.
ممنونیم جناب انصاری از دیدگاه خوب شما 🙂
عاااااااااااالی 😍😍😍
ممنونیم که با همراه بودید 💫
مقالات سایت ویرا همیشه اختصاصی بوده و پرمغز بوده ممنون از نویسندگان خوب ویرا 😍
سلام ممنون از شما سپیده جان بابت حس خوبی که به ما میدید
احسنت عالی بود
متشکریم از توجه شما
چه مطلب خوبی 😍
ممنونیم آقای رحمانی خوشحالیم که براتون مفید بوده
اکانت اینستا هم دارید؟
سلام وقت بخیر
بله، شما میتوانید از طریق اکانت @viiraco با پیج اینستاگرام ما در ارتباط باشید🌸
این مطالب فوق العادن
متشکریم از وقتی که در اختیار ما گذاشتید 🌷
سلام وقت بخیر دوست عزیز شما میتونید از طریق شماره تماس های زیر با ما در ارتباط باشید:
021-88770431 – 021-91090085
سایتتون واقعا عالی و ظاهر خیلی خوبی داره
✨ تشکر ✨
مثل همیشه عالی و کاربردی دقیقا مفهوم رو رسوندید
سلام
خوشحالیم که مقاله براتون مفید بوده
خسته نباشید افراد تیم ویرا
ممنون سلامت باشید دوست عزیز ✨
مهندس جان عالی بود بی نظیر
از شما ممنونیم که نظرتون رو باهامون به اشتراک گذاشتید و بهمون انرژی دادید.
هیچ سایتی مطالب خودش رو به این دست و دل بازی به اشتراک نمیذاره.
بسیار مطالب مفیدی بارگذاری می کنید. ممنون.
به طرز عجیبی خوب بود:-) واقعا دستون درد نکنه
تو یک کلمه میشه گف عاااالی بود..دست مریزاد♥️
ممنونیم که مقاله رو خوندید و خوشحالیم که براتون مفید بوده.