مراحل طراحی سایت چگونه است؟
طراحی سایت و راه اندازی آن یکی از ابعاد بسیار مهم در هر کسب و کاری است که با استفاده از آن میتوانید محصولات و خدمات خود را به مشتریان معرفی کنید؛ از این رو، بسیاری از کاربران از ما میپرسند که طریقه طراحی سایت چگونه است و یا اینکه طراحی سایت را از کجا شروع کنیم؛ بنابراین تا انتهای مقاله همراه ما باشید تا شما را به صورت تخصصی با این موضوع آشنا کنیم.
مشخص کردن اهداف و استراتژی
پیش از هر چیزی، ابتدا باید اهداف و استراتژی وبسایت خود را مشخص کنید؛ یعنی باید بدانید که چه نوع محصول و خدماتی را قرار است در اختیار مشتری قرار دهید؛ علاوهبر آن رقبای خود را نیز به صورت کامل بشناسید. برای مشخصکردن اهداف و استراتژی، بهتر است سوالاتی را از خود بپرسید تا دید بهتری از طراحی سایت داشته باشید:
» مخاطبان سایت چه کسانی هستند؟
» مخاطبان برای دریافت چه محصول یا خدماتی به سایت شما مراجعه میکنند؟
» هدف اصلی سایت چیست؟ اطلاع رسانی؟ سرگرمی؟ آموزش؟ یا موارد دیگر
پس از پاسخ به این دست سؤالات قطعاً چشمانداز بهتری برای اهداف سایت خود خواهید داشت.
تولید محتوای ارزشمند
محتوای ارزشمند، مهمترین قسمت هر وبسایتی است؛ زیرا کاربران براساس این اطلاعات، وبسایت شما را برای خرید و یا ارائه خدمات انتخاب میکنند؛ بنابراین باید محتوایی که در اختیار کاربر قرار میدهید، شامل ویژگیهای زیر باشد:
- حاوی اطلاعات کامل
- بیانی ساده بدون هیچ پیچیدگی
- خلاقانه و جدید
درواقع پس از آمادهشدن چارچوب سایت، محتوا و تولید آن مهمترین موضوعی است که باید به آن بپردازید، اما چرا محتوا اهمیت بالایی دارد؟ محتوا خوانندگان را درگیر کرده و آنها را به انجام اقدامات لازم در راستای تحقق اهداف سایت سوق میدهد.
باید دقت کنید که محتوای کسل کننده، بسیار طولانی یا مصنوعی به ندرت باعث جلب توجه کاربران خواهد شد؛ برعکس، محتوای کامل اما سریع و جذاب، باعث جذب مخاطبان زیادی خواهد شد.
انتخاب گرافیک مناسب برای سایت
انتخاب گرافیک مناسب و جذاب، یکی دیگر از نحوه طراحی سایت است؛ درحقیقت گرافیک سایت باید به گونهای باشد که کاربران را به ماندن در سایت ترغیب کند تا سایت شما را ترک نکنند؛ بنابراین از رنگهای مناسب و خلاقانه برای سایت خود استفاده کنید.
همانطور که میدانید، در حال حاضر تصاویر بیش از هر زمان دیگری مورد استقبال و توجه کاربران قرار میگیرد. تصاویر باکیفیت، علاوه بر ظاهر زیبا، کمک به جذابیت سایت شما، حس اعتماد و حرفهای بودن را نیز به کاربران انتقال میدهند. درواقع محتوای بصری مناسب باعث افزایش نرخ کلیک، تعامل کاربران و درنتیجه افزایش درآمد خواهد شد.؛ البته دقت کنید که استفاده از تصاویر باکیفیت و با سایز بزرگ میتواند باعث کاهش سرعت شما شود، بنابراین برای جلوگیری از این موضوع، بهتر است از افزونهها و ابزارهای فشردهسازی تصاویر بهره ببرید.
رعایت استاندارد در طراحی سایت
با رعایت استانداردها میتوان به این اطمینان رسید که تمامی کاربران به اطلاعات وبسایت دسترسی دارند؛ این مورد باعث بهبود رتبه وبسایت در گوگل نیز میشود.
برای استانداردسازی یک سایت، باید از یک نقشه سایت مناسب بهره ببرید. درواقع نقشه سایت به طراحان کمک میکند تا دید بهتری نسبت به چارچوب و معماری کلی سایت داشته باشند. نقشه سایت، روابط بین صفحات مختلف و عناصر محتوا را توضیح میدهد. میتوان اینطور گفت که طراحی یک سایت بدون نقشه سایت، مانند ساخت یک خانه بدون نقشه است.
یکی دیگر از نکاتیکه هنگام طراحی سایت باید به آن دقت کنید، ریسپانسیو بودن و پشتیبانی از دستگاههای تلفن همراه است. طبق آمار در سال 2018، ٪58 از کل وبگردی درون اینترنت، توسط تلفنهای همراه انجام شده است. بههمین دلیل، گوگل امتیاز ویژهای برای ریسپانسیو بودن سایت قائل است. اگر میخواهید از سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده کنید، باید بدانید که اکثر قالبهای معروف وردپرس، ریسپانسیو و واکنشگرا هستند، از این رو مشکلی نخواهید داشت.
راه اندازی و تست سایت
پس از طیکردن مراحل ذکر شده، اکنون نوبت راهاندازی و تست سایت است. دراین مرحله ممکن است با اشکالاتی روبرو شوید؛ بنابراین نگران نباشید و سعی کنید به اصلاح موارد موجود بپردازید. بهیاد داشته باشید که طراحی سایت یک فرآیند مداوم و مستمر است که باید همیشه به آن دقت داشته باشید؛ در واقع زیبایی وب این است که هرگز به پایان نمیرسد. پس از فعالشدن سایت، بطور مداوم ویژگیهای مختلف را بر روی محتوا و قسمتهای مختلف سایت و اعمال کنید و از ایجاد تجربه کاربری مناسب اطمینان حاصل کنید.
بهینه سازی وبسایت در موتورهای جستجوگر
بهینه سازی وبسایت، یکی دیگر از مراحل طراحی سایت است که طراحان وبسایت در زمان کدنویسی باید آن را مدنظر قرار دهند؛ این بهینه سازی باعث میشود که موتورهای جستجوگر گوگل در زمان نسبتاً کوتاهی وبسایت ما را مورد بررسی قرار دهند.
همچنین انتخاب درست عبارات و کلمات کلیدی از ملزومات برای موفقیت یک وب سایت است که در دسته بهینهسازی سایت قرار میگیرد؛ برای این کار میتوانید از ابزار Google Keyword Planner استفاده کنید. این ابزار فوقالعاده میتواند میزان جستجو عبارات و کلمات کلیدی را به شما نشان دهد. با این کار متوجه خواهید شد که محتواها را بر چه اساسی باید تولید کنید.
طراحی سایت را از کجا شروع کنیم؟
حال که با روش طراحی سایت آشنا شدید، میخواهیم به یکی از سوالات اساسی کاربران تحت عنوان « طراحی سایت چگونه انجام میشود؟ » پاسخ دهیم؛ زیرا بسیاری از افرادی که قصد دارند وارد حوزه طراحی سایت شوند، به صورت دقیق نمیدانند که از کجا باید شروع کنند.
یادگیری زبان HTML
اگر به صفحات وبی که در سالهای قبل در گوگل منتشر شدند، نگاهی گذرا داشته باشید، متوجه میشوید که این صفحات از المانهای بسیار سادهای تشکیل شدند؛ اما امروزه صفحات وب دگرگونیهای متعددی پیدا کردند.
اگر قصد دارید که یادگیری طراحی سایت را آغاز کنید، در قدم اول باید زبان نشانهگذاری HTML را به صورت کامل آموزش ببینید؛ در حقیقت زبان HTML مخفف Hyper Text Markup Language است که یک نوع زبان نشانه گذاری به حساب میآید.
از HTML برای نشانه گذاری صفحات وب استفاده میشود که با استفاده از تگها عناصر موجود در صفحات وب را مشخص میکند؛ این تگها هر کدام وظایف مشخصی را برعهده دارند که جزو بدنه اصلی سایت محسوب میشوند؛ بنابراین قدم اول یادگیری HTML است.
یادگیری زبان CSS
پس از آشنایی با زبان نشانه گذاری HTML باید با زبان CSS آشنا شوید؛ زیرا همانطور که گفتیم، HTML فقط عناصر صفحات وب را مشخص میکند و نمیتوان به تنهایی از آن استفاده کرد؛ بنابراین با استفاده از زبان CSS میتوان نقاط ضعف HTML برطرف کرد؛ درحقیقت وظیفه اصلی زبان CSS این است که رنگ، فونت و چیدمان وبسایت را زیباتر میکند.
یادگیری زبان جاوا اسکریپت
پس از اینکه به صورت کامل با HTML و CSS آشنا شدید، باید طراحی سایتهای داینامیک را به صورت کامل آموزش ببینید؛ زیرا سایتهای داینامیک به نسبت سایتهای ایستا، طرفداران بیشتری دارد و نرخ کلیک کاربران در سایتهای داینامیک بسیار بیشتر است؛ از این رو برای اینکه بتوانید یک سایت داینامیک طراحی کنید، باید به زبان جاوا اسکریپ تسلط کافی داشته باشید؛ معمولاً از زبان جاوا اسکریپ برای طراحی اپلیکیشنهای موبایل، سایر اپلیکیشنهای کامپیوتری و برنامه نویسی سمت سرور استفاده میشود.
یادگیری یک زبان برنامه نویسی سمت سرور مثل PHP
یادگیری یک زبان برنامه نویسی سمت سرور مثل PHP قدم آخری است که باید با آن آشنا شوید؛ درحقیقت این زبان برنامهنویسی باعث میشود که سایت شما علاوهبر زیبایی، به نیازهای کاربر نیز پاسخ دهد. برای ریافت اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله اختصاصی در مورد طراحی سایت با php مراجعه نمائید.
طراحی سایت وردپرس چگونه است؟
طراحی سایت با وردپرس با پیشرفت چشمگیر و جذب کاربران توانسته محبوبیت بالایی به دست آورد. اگر اطلاعاتی در مورد این سیستم مدیریت محتوا ندارید، پیشنهاد میکنیم مقاله وردپرس چیست را مطالعه بفرمائید.
خرید دامنه
پیش از هر کاری، ابتدا باید یک نام دامنه مناسب برای وبسایت خود تهیه کنید؛ نکتهای که در زمان خرید دامنه بدان باید توجه داشته باشید، این است که نام دامنه متناسب با حوزه کسب و کار شما باشد؛
تهیه هاست
درحقیقت هاست، کامپیوترهایی هستند که به صورت 24 ساعته اطلاعات سایت شما را سیو میکنند و در اختیار کاربران قرار میدهند؛
نصب وردپرس
آخرین نسخه وردپرس را دانلود و سپس نصب کنید.
طراح رابط کاربری UI چیست؟
برای اینکه به صورت دقیق به معنای رابط کاربری UI پی ببرید، درنظر بگیرید که میخواهید محصولی را خریداری کنید، اولین ویژگیای که در زمان خرید بدان توجه میکنید، این است که محصول به نحوی طراحی شده باشد که بتوانید از آن استفاده کنید؛ به بیانی دیگر، هر محصولی که قابل استفاده باشد، یک نوع رابط کاربری است.
رابطه کاربری یا UI که مخفف User Interface است، به تعامل میان انسان و سیستم گفته میشود که هدف اصلی آن ارائه محصولات یا خدماتی است که کاربران بتوانند از آن استفاده کنند؛ بنابراین در طراحی سایت باید دقت داشته باشید که وبسایت از ویژگی رابط کاربری UI برخوردار باشد.
طراح رابطه کاربری UX چیست؟
رابط کاربری UX به معنای رفتار و احساس کاربر در زمانی است که از سیستم و محصول شما استفاده میکند؛ در حقیقت رابط کاربر UX به شما کمک میکند تا براساس آن کاربران را به مشتریان واقعی و وفادار خود تبدیل کنید؛ همچنین تمامی مواردی که در تعامل بیشتر انسان با محصول یا سیستم موثر است را نیز درنظر بگیرید.
برنامه نویس Back end چه کسی است؟
برنامه نویس Back end، به شخصی گفته میشود که کدنویسی وبسایت را برعهده دارد؛ اما کاربران، امکان دیدن این کدنویسیها را ندارند؛ درحقیقت برنامه نویسان Back end مهمترین وظایف را برای طراحی وبسایت برعهده دارند.
مهارتهای مورد نیاز برای برنامه نویسی Back end
» برنامه نویس Back end باید به یکی از زبانهای برنامه نویسی شامل Java ،Python و یا PHP مسلط باشد؛
» یکی دیگر از مهارتهای این حوزه این است که برنامه نویس بتواند به دیتابیس وصل شود تا اطلاعات را ذخیره کند.
سخن نهایی
امیدواریم که از این مقاله بهره کافی را برده باشید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید؛ این مطالب توسط شرکت پیشگامان ویرا برای شما همراهان عزیز گردآوری شده است. شرکت پیشگامان ویرا یکی از معتبرترین شرکتهای فعال در زمینه دیجیتال مارکتینگ و خدمات مربوط به آن است؛ پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات تکمیلی با مشاورین باتجربه پیشگامان ویرا در تماس باشید.
30 پاسخ
دست مریضاد استاد
تشکر از شما
میتونم شماره شما رو داشته باشم؟ 😍😍😍
سلام وقت بخیر برای تماس میتونید از شماره های زیر استفاده کنید
ارتباط با ویرا
021-88770431 – 021-91090085
مطالب خیلی کامل و کاربردی هستند مرسی
متشکریم دوست عزیز★
مطلب به درد بخوری بود
متشکریم جناب ملک
این موضوع یکی از موضوعات موردعلاقه منه 😍😍😍
خیلی خوشحالیم که مقاله مورد نظرتون رو اینجا مطالعه کردید
متشکرم 😍😍😍
متشکریم از شما برای همراه بودن تیم ویرا 💙
خیلی عالی بود 😍😍😍
خوشحالیم که مقاله رو دوست داشتید
سایتتون محشرههههه 😍😍😍
متشکریم از لطف شما
برای طراحی سایت خبری به نظر شما وردپرس بهتر هست یا طراحی با برنامه نویسی؟
سلام وقت بخیر این بستگی به اهداف شما داره اگر حجم پروژه کوچیک باشه وردپرس برای شروع گزینه خوبی است ولی برای پروژه بزرگتر و امکانات اختصاصی بهتره که از سایت هایی که با برنامه نویسی نوشته میشنود استفاده کنید
فکر نمیکردم طراحی سایت انقدر مرحله داشته باشه، ولی بازم خوبه ارزشش رو داره آدم یاد بگیره
سلام دوست عزیز
مشاوره حضوری داریم 🌷
خیلی دنبال این موضوع بودم 😍😍😍
خوشحالیم که مطالب مورد نظرتون رو در وب سایت ویرا پیدا کردید💐
خیلی زیبا بود مهندس
سلام ممنون از همراهی شما
این موضوع خیلی کاربردی بود
ممنونیم از نظرتون
بسیار عالی و جامع. ممنون از شما.
باسلام و خسته نباشید. مطالب بسیار عالی و آموزنده بود.سپاسگذارم.
سلام ممنون بابت مقاله های عالی تون که با عشق تهیه و منتشر میکنین
خوشحالیم که مقاله براتون مفید بوده
بازهم به ما سر بزنید