معرفی سئو تکنیکال

نوشته شده:در 16 اسفند 1400
زمان مطالعه: 05 دقیقه
سئو تکنیکال​ چیست

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

سئو تکنیکال یا سئو فنی یکی از قسمت‌های مهم در فرآیند سئو سایت است که باید در کنار سئو داخلی و سئو خارجی به آن توجه شود. اگر در سئو تکنیکال مشکلی وجود داشته باشد، احتمالاً تلاش شما جهت افزایش رتبه سایت در گوگل نتیجه مورد انتظار را نخواهد داشت؛ به همین دلیل بسیار مهم است که بدانید سئو تکنیکال چیست و دقیقاً شامل کدام بخش سئو خواهد شد. در سئو فنی با طی کردن چند مرحله به موتور جستجو کمک خواهید کرد که تمام صفحات سایت را ایندکس کرده و یک فهرست‌بندی کلی از سایت به او ارائه دهید. به این سئو «فنی» گفته می‌شود، زیرا هیچ ارتباطی با محتوای اصلی سایت نداشته و به بهینه‌سازی زیر ساخت وب می‌پردازد.

Trulli

تایید شده توسط ویرا

فرآیند سئو تکنیکال

با توضیح کلی سئو تکنیکال آشنا شدید و حالا در ادامه به معرفی تکنیک‌های سئو خواهیم پرداخت که در مراحل سئو فنی باید آن‌ها را بررسی کنید.

انتخاب دامنه مناسب

سایت‌ها به صورت پیش فرض با www و بدون www باز می‌شوند که همین مورد برای موتورهای جستجو بسیار گمراه‌ کننده خواهد بود. شما باید با تنظیم یک دامنه مشخص به موتورهای جستجو نشان دهید که تنها از یک دامنه استفاده می‌کنید، زیرا در غیر این صورت موتور جستجو سایت دارای www و فاقد www را دو سایت مجزا در نظر می‌گیرد در صورتیکه هر دو آدرس به سایت شما بر می‌گردد. با این اتفاق موتور جستجو با تشخیص دادن محتوای کپی و سایر نکات، رتبه شما در کاهش داده و از رسیدن به صفحه اول نتایج سرچ دورتر می‌شوید. در مقاله دامنه چیست می‌توانید به صورت کامل در مورد نحوه انتخاب دامین مناسب مطالعه کنید.

 

فرایندهای سئو تکنیکال

 

به طور مثال: اگر سایت شما com است، هم با http://www.example.com و هم با آدرس http://example.com باز می‌شود که موتور جستجو به اشتباه فکر می‌کند دو سایت مجزا هستند؛ در صورتیکه هر دو یکی بوده و یک محتوا را نمایش می‌دهند. برای برطرف کردن این مشکل تصمیم بگیرید که تمایل دارید سایت شما با www باز شود یا بدون آن؛ سپس آن را تنظیم کنید.

 

 سفارش” سئو سایت فروشگاهی

 

بهینه سازی Robots.txt

پس از ثبت دامنه دلخواه، مرحله بعدی بررسی و بهینه سازی فایل robots.txt است. فایل robots.txt به موتورهای جستجو کمک می‌کند که راحت‌تر مطالب سایت را ایندکس کرده و شامل یک فهرست کلی خواهد بود. نکته مهم در این مرحله چک کردن صفحات نو ایندکس است؛ باید بررسی کنید تا صفحه مهمی را به صورت تصادفی از قلم ننداخته باشید و به گوگل اجازه ایندکس تمام صفحات مفید وب سایت را بدهید.

بهینه سازی Robots.txt​

 

بهینه‌ سازی ساختار URL

در این مرحله از سئو فنی، باید ساختار URL را بهینه کنید. برای بهینه‌ سازی آدرس‌ها توصیه‌ می‌کنیم:

1. از حروف کوچک استفاده کنید.

2. برای جدا کردن کلمات در لینک‌ها از «–» کمک بگیرید.

3. از به‌کار بردن حروف یا کلمات غیرضروری خودداری کنید.

4. از کلمات کلیدی مورد نظر خود در لینک‌ها استفاده نمایید.

5. سعی کنید تا حد امکان آدرس‌ها را کوتاه‌تر کنید.

اگر از وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوای سایت خود استفاده کنید، متوجه خواهید شد که هنگام ایجاد یک پست جدید، وردپرس عنوان پست شما را گرفته و با کمک آن آدرس اینترنتی ایجاد می‌کند.

بررسی ساختار وب‌سایت

ساختار یک وب‌سایت باعث ماندن کاربران در سایت شده و به آن‌ها کمک می‌کند به صفحات دیگر مراجعه کنند. علاوه بر آن، برای موتورهای جستجو هم در شناسایی و بررسی مطالب کمک کرده و باعث ایندکس سریع‌تر می‌شود.

اضافه کردن منوی برد کرامب

منوی breadcrumb مجموعه‌ای از لینک‌ها در قسمت بالا یا پایین صفحه است که به کاربران اجازه می‌دهد به صفحه قبلی (معمولاً صفحه دسته‌بندی) یا به صفحه اصلی وب سایت حرکت کنند. این منو دو هدف اصلی دارد: به کاربران کمک می‌کند تا بدون نیاز به فشار دادن دکمه برگشت در مرورگرها، به راحتی در وب‌سایت حرکت کرده و همچنین به موتورهای جستجو در مورد ساختار وب سایت راهنمایی می‌دهد. گوگل روی بردکرامب تاکید خاصی دارد و اگر تا به امروز از آن استفاده‌ای نمی‌کردید، بهتر است هر جه زودتر آن را فعال سازید.‌

استفاده از استراکچر دیتا

استراکچر دیتا یا داده‌های ساختار یافته، در چند سال گذشته توسط گوگل مورد توجه قرار گرفته است. استراکچر دیتا به موتورهای جستجو در درک بهتر محتوای نوشته شده کمک می‌کند. استراکچر دیتا به محتوای سایت مربوط است، اما برای استفاده از آن، لازم است کد را در وب‌سایت قرار دهید و به همین دلیل آن را جز مراحل سئو فنی می‌دانند.

بهینه‌سازی صفحه 404

صفحه 404، زمانی به کاربران نمایش داده می‌شود که صفحه مورد نظر آن‌ها در سایت وجود نداشته باشد؛ این صفحه ممکن است حذف شده یا کاربر آدرس را اشتباه باز می‌کند. در سایت‌های وردپرس اغلب صفحات 404 بهینه شده هستند و نیازی به بهینه‌ سازی آن‌ها نیست و پلاگین‌های مختلفی برای این امر وجود دارند. یک صفحه بهینه 404 باید:

1. ساختار و منوهایی شبیه یه صفحه اولیه سایت داشته باشد.

2. به زبان دوستانه به بازدید کنندگان بگوید که صفحه مورد نظر آن‌ها وجود ندارد.

3. سایر صفحات مرتبط را پیشنهاد دهد.

4. بازگشت به صفحه قبل و صفحه اصلی سایت در آن راحت باشد.

بهینه‌سازی نقشه سایت

نقشه سایت یک فایل XML است که تمام صفحات و پست‌های موجود در سایت شما را لیست می‌کند. علاوه بر آن، تاریخ انتشار و تاریخ عرضه آن‌ها را نیز اعلام می‌کند. موتورهای جستجو به هنگام بررسی سایت از فایل XML بعنوان یک راهنما استفاده می‌کنند. بهتر است تنها صفحاتی که برای شما مهم است را در داخل فایل XML قرار دهید.

استفاده از SSL

در اینترنت، امنیت برای کاربران حائز اهمیت است و با فعال‌سازی SSL وب‌سایت شما با پروتکل امن https باز می‌شود؛ این نشان می‌دهد که هرگونه اطلاعات منتقل شده بین سایت و سرور شما (مانند نام کاربری، گذرواژه، اطلاعات شخصی و …) رمزگذاری شده است.

افزایش سرعت وب‌سایت

یکی دیگر از مواردی که در سئو تکنیکال سایت مهم است، سرعت لود شدن سایت خواهد بود. گوگل در همه توصیه های سئو خود به اهمیت سرعت سایت اشاره کرده و مطالعات تأیید می‌کنند که وب سایت‌های سریعتر بهتر از وب سایت‌های کندتر در رتبه‌بندی گوگل ظاهر خواهند شد. برای افزایش سرعت سایت بهتر است با یک توسعه‌ دهنده تماس بگیرید تا بتواند تغییرات لازم را برای بالا بردن سرعت اعمال کند. برای افزایش سرعت سایت می‌توان از این روش‌ها هم کمک گرفت:

1. اندازه تصاویر سایت را بهینه کنید. ابزارهای آنلاین و آفلاین مختلفی وجود دارند که به شما در کم‌کردن حجم تصاویر کمک می‌کنند.

2. سعی کنید از پلاگین‌های زیادی استفاده نکنید.

3. وردپرس و همه افزونه‌ها را به آخرین نسخه ارتقا دهید.

4. فایل‌های CSS و JS خود را بهینه کنید.

5. از افزودن اسکریپت‌های زیاد دروب سایت خود اجتناب کنید.

6. از تم‌های از پیش ساخته سنگین استفاده نکنید.

 

مشاهده ” قیمت سئو سایت

 

موبایل فرندلی

اکثر کاربران فضای مجازی با گوشی در اینترنت سرچ می‌کنند و اگر سایت شما در گوشی همراه، خوب ظاهر نشود رتبه شما در گوگل تنزل پیدا می‌کند. گوگل یک ابزار آنلاین برای بررسی موبایل فرندلی بودن سایت ارائه داده است که برای استفاده از آن تنها باید عبارت mobile-friendliness را سرچ کنید. گوگل پس از بررسی سایت به شما نشانه می‌دهد که آیا سایت شما برای کاربران گوشی هم جذاب خواهد بود یا خیر.

1. وب سایت روی تلفن همراه باید در کمتر از 6 ثانیه لود شود.

2. در موبایل از پنجره‌های تاشو استفاده نکنید.

3. صفحات وب سایت در گوشی و دسکتاپ باید محتوای یکسان داشته باشد.

4. استفاده از AMP (شتاب دهنده سرعت باز شدن صفحات در گوشی همراه)
AMP یک قابلیت نسبتا جدید بوده که توسط گوگل و به منظور بالا بردن سرعت باز شدن سایت در تلفن‌های همراه معرفی شده است. صفحات AMP تنها در نتایج گوگل یا سایر ارائه‌ دهندگان AMP مانند توییتر قابل دسترس خواهد بود.

5. استفاده از ابزارهای وب مستر
جهت انجام تمامی موارد مرتبط با سئو سایت، به کمک ابزارهای مدیریت سایت نیاز خواهید داشت. این ابزارها توسط موتورهای جستجو مانند گوگل عرضه می‌شوند و می‌توانند به سئو تکنیکال سایت کمک کنند. کامل‌ترین ابزارهای وبمستر توسط خود گوگل معرفی شده است که تمام نیاز کاربران را پوشش خواهد داد.

Crawl Budget چیست و چگونه باید آن را بهینه کنیم؟

Crawl Budget، به تعداد صفحاتی گفته می‌شود که در یک بازه زمانی مشخص توسط گوگل خوانده و ایندکس خواهد شد. ممکن است شما محتوای یک صفحه را تغییر داده باشید ولی بعد از گذشت یک ماه آن تغییر هنوز توسط گوگل ایندکس نشده باشد، در این حالت باید به فکر بهبود بودجه Crawl سایت باشید؛ برای اینکه به گوگل کمک کنید تا بتواند تمامی صفحات سایت شما را ایندکس کند باید به چند نکته توجه داشته باشید.

1. افزایش سرعت سایت

2. لینک‌دهی

3. تصحیح ساختار آدرس‌دهی

4. انتشار محتوا به صورت منظم

5. توجه به ریدایرکت‌ها

با پیاده سازی چند تکنیک سئو می‌تواند سرعت وب‌سایت را افزایش داده و در نتیجه به گوگل وقت بیشتری برای ایندکس صفحات جدید سایت بدهید. لینک‌دهی موثر و تصحیح ساختارهای سایت از جمله مواردی است که منجر به بهبود شرایط بودجه Crawl  می‌شود.

Crawl Budget چیست و چگونه باید آن را بهینه کنیم؟​

 

تاثیر سئوی تکنیکال روی Core Web Vitals

در لیست سئو سایت ممکن است به Core Web Vitals برخورد کرده باشید. این فاکتور جز جدیدترین معیارهای اضافه شده به گوگل است که برای رتبه‌بندی سایت‌ها از آن کمک می‌گیرند. تمام تمرکز Core Web Vitals روی تجربه کاربری است و با در نظر گرفتن چند فاکتور، مشخص می‌کند که ارزش آن صفحه چقدر است. گوگل رفتار هر کاربر در صفحات وب‌سایت شما را چک کرده و با سنجیدن معیارهای مختلفی مثل سرعت صفحه یا مشکلات کاربر در سایت، به آن صفحه اعتبار اختصاص می‌دهد؛ در نتیجه Core Web Vitals را می‌توان یک معیار مهم در سئو تکنیکال سایت دانست. برای سنجیدن این معیار، گوگل سه مورد را مد نظر قرار می‌دهد:

🔹 مدت زمان لود شدن بزرگ‌ترین المان صفحه

🔹 مدت زمان باز شدن یک صفحه جانبی پس از کلیک کاربر روی آن

🔹 عدم به‌هم ریختگی شکل ظاهری سایت

تاثیر سئوی تکنیکال روی Core Web Vitals

5/5 - (1 امتیاز)
سخن نهایی
در این مقاله به مهم‌ترین فرآیند‌های سئو تکنیکال اشاره شد که به کمک آن‌ها قادر خواهید بود رتبه وب‌سایت خود را در نتایج موتورهای جستجو بهبود بخشید. چنانچه تصمیم دارید به کسب‌ و کار خود در اینترنت رونق بخشید، می‌توانید همین حالا با کارشناسان با تجربه ما در شرکت پیشگامان داده و فناوری ویرا تماس حاصل فرمائید تا راهنمایی‌های لازم خدمت شما ارائه شود. گروه ویرا با سال‌ها تجربه در حوزه دیجیتال مارکتینگ، با تیمی متخصص و جدیدترین روش‌های افزایش رتبه در خدمت شما خواهند بود.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

43 پاسخ

    1. دوست عزیز شما میتوانید از طریق شبکه های اجتماعی و یا شماره تماس های شرکت با تیم ما در تماس باشید.

  1. برای طراحی سایت خبری به نظر شما وردپرس بهتر هست یا طراحی با برنامه نویسی؟

    1. سلام وقت بخیر این بستگی به اهداف شما داره اگر حجم پروژه کوچیک باشه وردپرس برای شروع گزینه خوبی است ولی برای پروژه بزرگتر و امکانات اختصاصی بهتره که از سایت هایی که با برنامه نویسی نوشته میشنود استفاده کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *