; ; ;

نحوه بررسی سئو سایت

نوشته شده:در 15 آبان 1400
زمان مطالعه: 05 دقیقه
نحوه بررسی سئو سایت

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

یکی از معیارهای اصلی که می‌توان میزان قدرت و کیفیت یک سایت را سنجید بحث سئو و بهینه‌سازی‌های انجام شده بر روی آن است. سئو و بهینه‌سازی خوب باعث می‌شود که سایت مورد نظر از سوی گوگل به عنوان یک منبع معتبر برای بازدیدکنندگان شناخته شود و همواره جزو نتایج برتر جستجو گوگل در موضوعات مرتبط خواهد بود. حالا ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چگونه می‌توان یک سایت را از نظر سئو و کیفیت بهینه‌سازی مورد بررسی قرار دارد؟ برای جواب به این سوال کافی است تا در ادامه با ویرا همراه باشید تا انواع روش‌های بررسی سئو سایت را زیر ذره بین ببریم.

Trulli

تایید شده توسط ویرا

 

روش‌های بررسی سئو سایت

اگر بخواهیم به صورت جامع و کلی روش‌های بررسی سئو وبسایت‌ها را دسته‌بندی کنیم، می‌توانیم آن‌ها را به دو دسته رایگان و پولی تقسیم کنیم. خود دسته‌های پولی و رایگان جهت بررسی سئو سایت به زیر دسته‌های مختص خودشان تقسیم می‌شوند. ابتدا با روش‌های رایگان شروع می‌کنیم و بعد از آن به بررسی روش‌های پولی بررسی سئو سایت و بهینه‌سازی سایت‌ها می‌پردازیم.

 

جهت مشاوره ” سئو سایت ” کلیک کنید.

 

روش‌های بررسی سئو سایت

 

بررسی روش‌های رایگان

این روش‌ها همانطور که از اسمشان پیداست هیچ هزینه‌ای برای شما دربر ندارند. روش‌های رایگان به دلیل اینکه فارغ از هرگونه هزینه هستند از محبوبیت بیشتری برخوردارند و دید نسبتأ خوبی را در مورد سئو و بهینه‌سازی‌های انجام شده بر روی سایت به شما می‌دهند. باید دقت داشت که این روش‌ها دقت کمتری نسبت به روش‌های پولی دارند و از امکانات و ویژگی‌های منحصر به فرد آن‌ها محروم هستند. روش‌های بررسی سئو سایت به صورت رایگان عبارت‌اند از:

 

بهترین زبان برنامه نویسی برای مهاجرت

 

1 . بررسی حوزه کاری سایت

با فراگیر شدن اینترنت تقریبأ تمامی کسب و کارها به سمت این فضا و بهره بردن از مزایای بیشمار آن کوچ کرده اند. یکی از کارهایی که می‌توانید در فرآیند بررسی سئو  سایت انجام دهید، بررسی حوزه فعالیت سایت و پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط با آن حوزه است؛ اینکار باعث می‌شود تا دید بهتری نسبت به اینکه سایت مورد نظر چه وضعیتی در نتایج گوگل دارد و در مقایسه با رقبای موجود در آن حوزه چه جایگاهی دارد.

2 . استفاده از گوگل ترندز (Google Trends)

سالانه میلیارد‌ها و شاید تیلیارد‌ها جستجو در گوگل انجام می‌شود؛ اینکه بتوانید متوجه شوید چه کلماتی در حوزه کاری سایت مورد نظرتان بیشتر از سوی کاربران سرچ می‌شود، می‌تواند کمک شایانی برای بهینه‌سازی‌های بهتر و باکیفیت‌تر باشد. ابزار گوگل ترندز در سال ۲۰۱۵ توسط این غول حوزه آی تی معرفی شد. در گوگل ترندز (Google Trends) می‌توان نتایج و جستجوها مرتبط با کلمات کلیدی خود را مشاهده کنید. گوگل ترندز به دو صورت آنی (Real Tim) و غیر آنی (Non-Real Time) اطلاعات را در اختیارتان می‌گذارد. نتایج آنی مربوط به جستجوهایی است که طی هفت روز گذشته انجام شده است. اطلاعات غیر آنی نیز مربوط به تمامی نتایج انجام شده از پایگاه داده گوگل از سال ۲۰۰۴ تا کنون است.

 

استفاده از گوگل ترندز (Google Trends)

 

3 . بررسی کامل سایت

بهترین منبع برای بررسی سئو سایت، خود سایت است. کافیست تا نگاهی به نحوه طراحی، مشخصات و اطلاعات محصولات و همچنین عکس‌ها و ویدیوهای استفاده شده درون سایت بیندازید. با این کار می‌توانید یک دید بسیار خوبی در مورد بهینه‌سازی انجام شده بر روی سایت و کیفیت آن پیدا کنید؛ همین کار بدون در بر داشتن هیچگونه هزینه‌ای شما را به سمت نقاط ضعف و قدرت سایت مورد نظرتان از نظر سئو و بهینه‌سازی هدایت می‌کند.

 

 مشاهده ” نمونه کار سئو سایت

 

4 . استفاده از گوگل

یکی از تکنیک‌های خیلی مفید و کاربردی که می‌توانید جهت بررسی سئو سایت انجام دهید، استفاده از سرچ خود گوگل است. برای اینکار کافی است تا در کادر جستجو گوگل ابتدا عبارت site: را نوشته و در مقابل آن آدرس سایت خود را بنویسید (به عنوان مثال site:example.com). با اینکار گوگل تمامی محتواها و صفحاتی که توسط این سایت در نتایج خود آورده است را به شما نشان می‌دهد. اینکار باعث می‌شود تا شما متوجه تعداد محتواهای لیست شده سایت مورد نظرتان توسط گوگل بشوید. سنجش کمیت محتواها می‌تواند گام مهمی در سنجش کیفیت یک سایت از نظر سئو و بهینه‌سازی باشد.

5 . صفحه بلاگ و مقالات

بیشتر سایت‌های تازه کار از صفحه بلاگ و مقالات خود به عنوان یک سکو پرتاب در زمینه سئو و بهینه‌سازی استفاده می‌کنند. کافی است تا نگاهی به تعداد مقالات و کیفیت محتوای قرار گرفته در صفحه بلاگ سایت‌ها بیاندازید. سنجیدن صفحه بلاگ یک سایت می‌تواند گام مهمی در زمینه بررسی سئو و بهینه‌سازی آن سایت باشد.

برای آموزش وبلاگ نویسی حرفه‌ای پیشنهاد می‌کنیم حتما مقاله‌ای که برایتان آماده کرده‌ایم را مطالعه نمایید.

6 . بررسی محتوای کپی شده

یکی از فعالیت‌های مضری که گوگل به شدت به آن حساس است، استفاده از محتواهای سایت‌های دیگر بدون ذکر منبع و کاملا کپی شده است. برای اینکه چک کنید که آیا یک سایت محتوای کپی شده دارد یا خیر، کافی است تا مقداری از محتوای یک مقاله و یا یک صفحه آن‌ها کپی کرده و در گوگل آن را جستجو کنید. اگر سایت دیگری این محتوا را کار کرده باشد، توسط گوگل به شما نمایش داده خواهد شد. به این صورت می‌توانید یکی از ایرادات اصلی موجود در زمینه بررسی سئو سایت را پیدا کنید و به دنبال رفع و رجوع آن باشید.

 

بررسی محتوای کپی شده

 

7 . استفاده از ابزار سئو چکر (SEO Checker)

ابزار سئو چکر (SEO Checker) همانطور که از نامش نیز مشخص است، ابزاری برای سنجش کیفیت صفحات سایت از نظر سئو است. سئو چکر ۲۰۰ فاکتور مختلف سئو از قبیل اطلاعات متا، کیفیت صفحه، ساختار سایت و معیارهای دیگری را در الگوریتم‌های بررسی خود دخیل کرده است تا دید مناسبی را نسبت به صفحه و سایت مورد نظر به شما بدهد. سیستم امتیازدهی در سئو چکر به صورت درصدی است، هر چه درصد بالاتری در امتیاز سئو چکر کسب کنید یعنی از نظر سئو و بهینه‌سازی عملکرد بهتری داشته‌اید.

 

مشاهده” قیمت سئو سایت

 

8 . استفاده از گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) از دیگر ابزارهای کاربردی گوگل جهت آنالیز و بررسی سئو سایت است. گوگل آنالیتیکس سال ۲۰۰۵ میلادی توسط گوگل معرفی شد و به مرور زمان توانست به یکی از قدرتمندترین ابزارهای موجود جهت بررسی وبسایت تبدیل شود. گوگل آنالیتیکس اطلاعات بسیار مفیدی نظیر ترافیک سایت، رفتار کاربران و همچنین سئو و بهینه‌سازی به شما می‌دهد؛ همین اطلاعات در کنار یکدیگر باعث می‌شوند تا شما بتوانید به یک جمع‌بندی مناسب از نظر کیفیت و کاربردی سایت مورد نظرتان برسید. نسخه رایگان گوگل آنالیتیکس به خودی خود یک ابزار بسیار مفید و کاربری جهت بررسی سئو سایت به شما می‌رود که می‌توانید که از آن بهره کافی را ببرید.

 

استفاده از گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)

 

9 . کمک گرفتن از ماز (Moz)

ابزار ماز (Moz) یکی از ابزار پرکاربر جهت سنجش قدرت صفحات سایت است. ابزار ماز به شما اطلاعاتی در مورد قدرت دامنه (Domain Authority) و همچنین قدرت صفحه مورد نظر (Page Authority) می‌دهد. هر چه این معیارها بیشتر باشند، نشان از کیفیت بالاتر سایت شما دارد. ماز می‌تواند در زمینه بررسی سئو سایت به کمک شما آید تا بتوانید رقیب‌های موجود در آن حوزه کاری را بررسی کنید و استراتژی‌های لازم جهت رقابت را بچینید. نسخه پیشرفته ماز با نام ماز پرو (Moz Pro) شناخته می‌شود که در روش‌های پولی بررسی سئو سایت به بررسی امکانات آن خواهیم پرداخت.

در مقاله دامنه چیست می‌توانید اطلاعات کاملی در این‌باره بدست آورید.

10 . استفاده از الکسا (Alexa)

یکی از ابزارهایی دیگری که به شما در زمینه بررسی سئو سایت کمک می‌کند، ابزار الکسا است. الکسا در نسخه غیر پولی خود اطلاعاتی در مورد رتبه جهانی و محلی سایت شما خواهد داد. همچنین مواردی نظیر تعداد لینک‌ها و سرعت بارگذاری سایت را در اختیارتان می‌گذارد که می‌توانند برای بهینه‌سازی‌های آینده سایت کمک کننده باشند. نسخه پولی یا پیشرفته الکسا، که با نام Alexa Advance Plan شناخته می‌شود، نیز در ادامه و در قسمت روش‌های پولی بررسی سئو سایت مورد بررسی قرار خواهیم داد.

 

استفاده از الکسا (Alexa)

 

روش‌های پولی بررسی سئو سایت

در این روش‌های نیاز است تا برای استفاده کردن از امکانات ویژه ابزارها مبالغی را به صورت سالیانه و یا ماهیانه بپردازید. روش‌های پولی با امکانات خاص خود می‌توانند اطلاعات دقیق و باکیفیت‌تری را نسبت به روش‌های رایگان بررسی سئو سایت در اختیارتان بگذارند و شما را به سمت بهینه‌سازی عالی و بی‌نقص هدایت کنند. از جمله روش‌های پولی بررسی سئو سایت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ابزار KWFinder

ابزار KWFinder یکی از مشهورترین ابزارهای مربوط به کلمات کلیدی در دنیای اینترنت است. KWFinder از سال ۲۰۱۴ در عرصه آنالیز و بررسی کلمات کلیدی فعالیت می‌کند و توانسته با ارائه خدماتی نوین و مناسب به محبوبیت زیادی دست پیدا کند. ابزار KWFinder یک راه پولی برای بررسی سئو سایت است. سه نوع پلن توسط KWFinder برای کاربران تعریف شده است که شامل پلن‌های Basic، Premium و Agency است. هزینه سالانه هر یک از آن‌ها به ترتیب ۳۵۸.۴۷۸ و ۹۵۸ یورو در سال است. فرق موجود در این پلن‌ها در تعداد کلمات کلیدی قابل جستجو در طول روز، کلمات کلیدی پیشنهادی و هم خانواده و کلمات رقیب است. ابزار KWFinder از جهت پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب و مانور دادن بر روی آن‌ها می‌تواند و همچنین بررسی سئو سایت بسیار موثر واقع شود.

 

ابزار KWFinder

 

ماز پیشرفته (Moz Pro)

ابزار ماز را در روش‌های رایگان بررسی سئو سایت نیز بررسی کردیم. نسخه پولی و پیشرفته آن با امکانات بیشتر و پیشرفته‌تر در اختیار کاربران قرار گرفته است. ماز پرو می‌تواند با الگوریتم‌های خاص خود رفتار کاربران و مخاطبین شما و نحوه بازدید و جستجو آن‌ها از سایتتان را گزارش دهد. همچنین اطلاعات دقیق در مورد استفاده کلمات کلیدی و سختی آن‌ها برای تولید محتواهای با کیفیت جهت بهبود سئو و بهینه‌سازی از دیگر امکانات نسخه پرو ماز است. به کمک ماز پرو می‌توانید رتبه سایت خود را به راحتی رصد کنید و مشکلات موجود سایت را که برای موتورهای جستجو مشکل ساز را پیدا و رفع کنید. ماز پرو به صورت ماهانه و سالانه در دسترس کاربران قرار دارد. قیمت ماهانه آن با توجه به پلن انتخاب شده از ۹۹ دلار تا ۵۹۹ دلار در ماه، و از ۷۹ دلار تا ۴۷۹ دلار در سال تعیین شده است.

نسخه پیشرفته الکسا

نسخه پیشرفته و مدرن الکسا، با نام Alexa Advanced Plan، توسط الکسا معرفی شد تا امکانات بسیار بیشتری را در اختیار کاربران خود قرار دهد. امکاناتی نظیر آنالیز محتوای سایت‌های رقیب، جستجو موضوعات، آنالیز سئو OnPage، بررسی بک لینک‌های رقیبان، ابزار مقایسه سختی کلمات کلیدی و کلمات کلیدی ارگانیگ از امکاناتی است که نسخه پیشرفته الکسا قرار دارد. قیمت نسخه پیشرفته الکسا مبلغ ۱۴۹ دلار به صورت ماهیانه است که می‌توانید با پرداخت آن به یک ابزار فوق قدرتمند جهت بررسی سئو سایت دست پیدا کنید.

4.8/5 - (11 امتیاز)
سخن نهایی
روز به روز بر اهمیت سئو و بهینه‌سازی افزوده می‌شود. برای اینکه بتوانید سایت خود و یا رقیبان خود را از نظر سئو بررسی کنید، روش‌های گوناگونی را می‌توانید در پیش بگیرید. امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم روش‌های مؤثر بررسی سئو را با شما عزیزان در میان بگذاریم.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

51 پاسخ

    1. سلام وقت بخیر
      بله، شما میتوانید از طریق اکانت @viiraco با پیج اینستاگرام ما در ارتباط باشید🌸

  1. با عرض سلام و خدا قوت. مطالب این سایت با حوصله و دقت نظر بسیار خوبی تهیه و تدوین شده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *