برای کسب و کارهای آنلاین به خصوص فروشگاههای اینترنتی، جلب اعتماد مشتریان همواره یک چالش است. صاحبین کسب و کارهای آنلاین همواره بایستی از طریق راههای مختلف، به دنبال اعتمادسازی برای کاربران باشند. مجوزهای کسب و کارهای آنلاین نظیر اینماد نیز برای همین منظور کاربرد دارند.
ای نماد با احراز شرایط لازم، به فروشگاههای اینترنتی تعلق میگیرد و کاربرانی که به سایت مراجعه میکنند، با کلیک بر روی این نماد، میتوانند اطلاعات کسب و کار را مشاهده نمایند. اگر شما نیز یک کسب و کار آنلاین دارید، باید بدانید که نحوه اخذ اینماد اصلاً کار دشواری نیست و تمامی مراحل آن به صورت کاملاً آنلاین انجام میپذیرد.
برای دریافت اینماد و ثبت فروشگاه اینترنتی، وبسایت شما باید به شرایط و ضوابط مشخصی پایبند باشد. با اخذ اینماد، معتبر بودن و امنیت خدمات خود را تضمین میکنید. این نماد اغلب به صورت لوگو در فوتر وبسایت قرار میگیرد و با کلیک بر روی آن، اطلاعات اعتماد الکترونیکی مربوطه قابل مشاهده است.
مشتریان میتوانند با دیدن نماد اعتماد الکترونیکی، از امنیت معاملات خود در وبسایت اطمینان حاصل کنند. دریافت نماد اعتماد الکترونیک توسط مراکز توسعه تجارت الکترونیک یا مراجع مشابه انجام میشوند و تعداد زیادی از وبسایت و کسبوکار آنلاین در دنیا اینماد را کسب کردهاند.
برای دریافت اینماد و ثبت فروشگاه اینترنتی، وبسایت شما باید به شرایط و ضوابط مشخصی پایبند باشد. با اخذ اینماد، معتبر بودن و امنیت خدمات خود را تضمین میکنید. این نماد اغلب به صورت لوگو در فوتر وبسایت قرار میگیرد و با کلیک بر روی آن، اطلاعات اعتماد الکترونیکی مربوطه قابل مشاهده است.
مشتریان میتوانند با دیدن نماد اعتماد الکترونیکی، از امنیت معاملات خود در وبسایت اطمینان حاصل کنند. دریافت نماد اعتماد الکترونیک توسط مراکز توسعه تجارت الکترونیک یا مراجع مشابه انجام میشوند و تعداد زیادی از وبسایت و کسبوکار آنلاین در دنیا اینماد را کسب کردهاند.
فرم ثبت نام و تمدید اینماد
جهت دریافت اینماد برای سایت خود کافی است فرم زیر را پر کنید.
سوالات پرتکرار
پرسش و پاسخ
اینماد یک نماد الکترونیکی از سمت مرکز توسعه تجارت الکترونیکی برای وبسایتهای فروشگاهی است و برای فعال کردن قابلیت درگاه پرداخت آنلاین حتما باید اینماد داشته باشید. با داشتن اینماد اعتماد مشتریان به وبسایت شما بیشتر میشود و با خیال راحتتری از شما خرید خواهند کرد.
خیر؛ دریافت ای نماد برای فروشگاههای اینترنتی ضروری نیست، اما داشتن آن یقیناً برای اعتماد کاربران مفید خواهد بود.
بله تمام مراحل دریافت اینماد و قرار گرفتن آن در سایت شما توسط ویرا انجام میشود.
بله، تیم طراحی وبسایت ویرا پس از دریافت اینماد جهت امکان خرید از محصولات وب سایت شما توسط مشتریان، درگاه پرداخت آنلاین را برای شما فعال میکند.
دریافت اینماد حدودا 3 روز زمان میبرد.
1 . تصویر آگهی روزنامه رسمی
2 . دو تصویر اصل اساسنامه
3 . آگهی جدیدترین تغییرات آدرس (در صورت موجود بودن)
4 . آگهی جدیدترین تغییرات اسامی اعضای هیئت مدیره (درصورت موجود بودن)
5 . آگهی جدیدترین تغییرات زمینه فعالیت شرکت (در صورت موجود بودن)
6 . تعهدنامه شخصیت حقوقی
7 . تصویر پروانه یا مجوز فعالیت
ای نماد (enamad) مجوز یا تاییدیه رسمی است که صلاحیت فعالیت یک کسب و کار را تایید میکند. نماد اعتماد الکترونیک از جانب مرکز توسعه تجارت الکترونیکی که زیر نظر وزارت صنعت معدن و تجارت ایران فعالیت دارد، به کسب و کارها ارائه میشود. سایت مرکز توسعه تجارت الکترونیک www.enamad.ir برای همین منظور طراحی شده تا کسب و کارهایی که قصد دارند محصولات و خدمات خود را به صورت اینترنتی به فروش برسانند، بتوانند از این طریق برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی اقدام کنند.
دریافت نماد الکترونیک کار سختی نیست و کسب و کارهایی که قصد دریافت آن را دارند، میتوانند با مراجعه به سایت مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و ارائه مدارک مورد نیاز برای احراز هویت و تایید فعالیت، این مجوز را کسب کنند. پس از تایید مدارک و طی کردن مراحل دریافت اینماد که همگی به صورت آنلاین انجام میپذیرد، یک کد تایید به عنوان ای نماد به کسب و کار داده میشود. از طریق این کد و به روشهای مختلف میتوان نماد الکترونیک را در بخشهای مختلف سایت به نمایش گذاشت؛ که معمولاً سایتهای مختلف، بخش پایینی یا همان فوتر سایت را برای این منظور انتخاب میکنند. روی هم رفته در طراحی سایت فروشگاهی این موضوع باید لحاظ شود و جایگاه مناسبی را برای نمادها، جهت اعتماد مشتریان، در نظر گرفت.
مطمئنا یکی از مهمترین چالشهایی که کسب و کارهای اینترنتی با آن مواجه هستند، این است که کاربران اطمینان و اعتماد کافی برای خرید اینترنتی و غیر حضوری را ندارند. نماد اعتماد الکترونیک برای نظارت بر فعالیت فروشگاههای اینترنتی ایجاد شده است. سایتهایی که دارای ای نماد هستند، مطمئناً از فیلترهای مورد نظر مرکز توسعه تجارت الکترونیک رد شدهاند انتظار میرود که تا حدی قابل اطمینان باشند. اما مزیت اینماد چیست و دریافت آن چه ضرورتی دارد؟ در واقع نماد اعتماد یک مزیت دو طرفه هم برای صاحبین کسب و کار و هم برای مشتریان است.
اینماد از این جهت برای مشاغل اینترنتی سودمند است که از طریق یک ابزار ساده در دسترس میتوانند سبب اطمینان بیشتر کاربران شوند. یکی از لازمههای دریافت درگاه بانکی مستقل و قرارداد با پست برای فروشگاه اینترنتی، داشتن اینماد هست؛ به این ترتیب با داشتن این نماد کسب و کارهای آنلاین میتوانند از این مزایا برای توسعه کسب و کار خود بهره ببرند. همچنین برای مشتریان نیز اطمینان خاطر لازم را فراهم میکند. از آنجایی که برای دریافت ای نماد، کسب و کارها باید اطلاعات هویتی خود و فعالیتشان را در سایت اینماد وارد کنند، در صورت بروز مشکل، نماد اعتماد الکترونیک فرایند رسیدگی به شکایات را برای مشتریان سادهتر خواهد کرد.
جهت درخواست و دریافت اینماد نیازی به هیچ گونه مراجعه حضوری نیست و از طریق سایت اینماد به نشانی enamad.ir میتوان تمامی مراحل دریافت اینماد را طی کرد. گرچه دریافت اینماد پیچیدگی خاصی ندارد، اما برای کسانی که با این روند آشنا نیستند، میتواند تا حدودی مشکل باشد. برای ورود به سایت اینماد، کافی است که آدرس این سامانه به نشانی enamad.ir را در مرورگر خود سرچ کنید. دقت داشته باشید که بهتر است این کار را از طریق رایانه خود انجام دهید، همچنین در تمامی مراحل ثبت نام سعی کنید که تبهای زیادی را در مرورگر باز نکنید.
با زدن آدرس سایت وارد صفحه اصلی آن میشوید که تمامی فرایندهای مربوط به اینماد، پیش رویتان خواهد بود. در ادامه به طور کامل در مورد نحوه ثبت نام برای دریافت نماد اعتماد توضیح خواهیم داد.
قبل از اقدام به دریافت یک نماد الکترونیکی، مهم است که موارد زیر را در نظر بگیرید:
نکات مهم | توضیحات |
---|---|
تعیین نیاز | مطمئن شوید که وبسایت یا کسبوکار شما نیاز به enamad دارد. تنها سایتهایی که تراکنشهای خرید و فروش در آنها انجام میشود نیاز به اینماد دارند. |
پیشزمینه تحقیق | قبل از شروع به اقدامات دریافت اینماد، مطالعه کاملی از مراحل و الزامات مورد نیاز را انجام دهید. |
مدارک و اسناد | آمادهسازی تمامی مدارک و اسناد مورد نیاز برای اخذ اینماد مهم است. این مدارک معمولاً شامل مدارک هویتی و اطلاعات کسبوکار شما میشود. |
پشتیبانی و مشاوره | درخواست اینماد ممکن است نیازمند مشاوره باشد. بنابراین، بهتر است با کارشناسان مربوطه تماس بگیرید و پشتیبانی لازم را بگیرید. |
پرداخت هزینه | برای اخذ اینماد، هزینههای مرتبط با فرآیند دریافت را پرداخت کنید. هزینهها ممکن است متغیر باشند و باید به دقت مشخص شوند. |
پیگیری مراحل | در طول مراحل دریافت اینماد، به مراحل و مشخصات مرکز توسعه تجارت الکترونیک دقت کنید و مراحل را به دقت اجرا کنید. |
نگهداری اینماد | پس از دریافت اینماد، آن را به طور منظم نگهداری کنید و مطمئن شوید که همچنان شرایط اخذ آن را دارا میباشید. |
پیگیری و اعتبارسنجی | مرتباً اعتبار اینماد خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که همچنان معتبر است. |
پس از ایجاد حساب کاربری در سایت اینماد، میتوانید تمامی مراحل درخواست، ارسال مدارک و دریافت نماد اعتماد الکترونیک را به صورت آنلاین انجام دهید. احراز هویت مالکیت کسب و کار، احراز اطلاعات هویتی نظیر آدرس و شماره تلفن، احراز دامنه سایت و مجوزهای قانونی کار مورد نظر، مدارکی هستند که برای دریافت نماد اعتماد بایستی ارائه شوند. پس از ارائه این مدارک بایستی تعرفه اینماد به صورت آنلاین پرداخت شود. این تعرفه برای تمامی کسب و کارها یک مبلغ ثابت در حال حاضر برابر با ۱۷۵ هزار تومان میباشد. توجه داشته باشید که اینماد به مدت ۲ سال اعتبار دارد و پس از پایان مدت اعتبار، کسب و کار مورد نظر بایستی برای تمدید آن اقدام کند. همچنین در طول هر دو سال هم در صورت تغییر در هرگونه اطلاعات هویتی یا راههای ارتباطی صاحبین کسب و کار مکلف هستند که تغییرات مورد نظر را در حساب کاربری خود در سامانه اینماد ثبت نمایند.
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، داشتن اینماد برای یک سایت، نه تنها برای اطمینان بیشتر مشتریان، اهمیت دارد، بلکه برای برخی قابلیتها نظیر گرفتن درگاه مستقل بانکی و قرارداد باشه شرکت پست برای ارسال سفارشات به صورت فروشگاهی، ضروری است. تمامی مراحل دریافت اینماد به صورت آنلاین و در سایتenamad.ir انجام میپذیرد. در ادامه مراحل ثبت نام اینماد را مرحله به مرحله بیان کردهایم:
در ابتدا باید وارد سایت اینماد شوید.
از منوی بالای سایت و گزینه کسب و کارها، برگه ” ثبت نام و ورود به پنل کاربری ” را انتخاب نمایید.
سپس با صفحه زیر روبهرو میشوید:
پس از کلیک بر روی دکمه “ورود از طریق واحد تجارت الکترونیکی” وارد صفحه زیر میشوید؛ که باید روی گزینه “ورود” کلیک کنید.
با انتخاب این گزینه یک صفحه برایتان باز میشود که اگر قبلاً اقدام به ایجاد حساب کاربری در سایت اینماد نمودهاید، بایستی اطلاعات کاربری خود را وارد کنید، تا وارد حساب کاربری خود شوید. در غیر این صورت روی عبارت “ثبت نام” در پایین صفحه کلیک کنید تا فرم ثبت نام برایتان نمایش داده شود.
در صورتی که قبلا در این سایت ثبت نام نکردهاید، باید اقدام به ثبت نام نمایید.
دقت کنید در این مرحله باید کد ملی و تلفن همراه صاحب کسب و کار را وارد کنید.
پس از کلیک روی گزینه “مرحله بعد”، وارد صفحه زیر میشوید. در این قسمت نیز باید اطلاعات مورد نیاز را پر کنید و سپس روی گزینه “ثبت نهایی” بزنید.
پس از ثبت نهایی و تکمیل ثبت نام در پنل، نام شما در بالا صفحه سمت چپ نمایش داده میشود.
سپس روی گزینه ورود میزنید تا وارد سامانه ای نماد شوید.
تمامی مراحل درخواست و دریافت نماد اعتماد در سایت اینماد انجام میپذیرد؛ برای این منظور همانطور که توضیح دادیم در ابتدا بایستی برای ساخت حساب کاربری خود اقدام کنید و پس از تایید عضویت، با اطلاعات کاربری خود وارد حساب کاربریتان در سایت enamad.ir شده و به ترتیب مراحل زیر را طی نمایید.
پس از ورود به حساب کاربریتان وارد داشبورد مربوط به حساب خود خواهید شد که همواره خلاصهای از اطلاعات در آن نمایش داده میشود. در حال حاضر چون هیچ کسب و کاری را اضافه نکردهاید، تمامی این بخشها خالی خواهد بود. در قدم اول از منوی سمت راست، گزینه “عملیات پایه” را انتخاب کنید، با کلیک روی این گزینه یک زیر منو برایتان باز میشود که باید گزینه اول یعنی “مدیریت کسبوکار” را انتخاب کنید و سپس روی گزینه “کسبوکار جدید” کلیک کنید.
در این مرحله بایستی اطلاعات هویتی صاحب کسب و کار را وارد نمایید. این بخش شامل 7 گزینه نام، نام خانوادگی، نام پدر، جنسیت، تاریخ تولد، کد ملی و تلفن همراه میباشد.
پس از وارد کردن تمامی اطلاعات ذکر شده و تایید آنها، نوبت به افزودن اطلاعات کسب و کار میرسد.
در این مرحله ابتدا نوع اینماد خود را بایستی مشخص کنید.
در قسمت بعدی نام دامنه سایت خود را وارد مینمایید.
و در قسمت بعدی نام فارسی و نام لاتین کسبوکار خود را وارد نمایید.
در این مرحله باید با یکی از روشهای گفته شده به اینماد ثابت کنید که شما مالک کسب و کار هستید.
برای این موضوع کافیست که بر روی کلید ارسال ایمیل کلیک نمایید تا یک ایمیل به نشانی شما ارسال شود. با وارد کردن کد ارسالی در کادر، این مرحله را به سرانجام خواهید رساند.
برای تاییدیه دسترسی فنی از طریق بارگذاری فایل در سرور، کافیست تا یک فایل خالی با عنوان ذکر شده در این بخش را درخواست سرور خود قرار دهید.
برای تایید از طریق متاتگ، کافیست در صفحه اصلی سایت و در بخش هدر اصلی آن، متاتگی که در این بخش برایتان مشخص شده را وارد نمایید.
برای این منظور کافیست تا عبارتی که در این بخش برای شما مشخص شده که معمولاً به صورت یک کد است را در عنوان صفحه اصلی سایت خود قرار دهید. پس از تایید میتوانید عنوان را به حالت اولیه بازگردانید.
در این بخش بایستی زمینه شغلی را انتخاب کنید و در ادامه نحوه فروش کسب و کار آنلاین خود را از میان سه شیوه فروش مستقیم، فروش غیر مستقیم و فروش مستقیم و غیر مستقیم، انتخاب نمایید.
در این قسمت بایستی اطلاعات تماس کسب و کار خود را جهت درج در شناسه اینماد ثبت نمایید. اطلاعات تماس شامل تلفن ثابت، آدرس ایمیل، کد پستی، ساعات پاسخگویی، استان و شهر کسب و کار میشود. مراحل احراز شماره تلفن و آدرس ایمیل نیز همانند چیزی که پیشتر توضیح دادیم بایستی انجام شود. در این بخش باید موقعیت مکانی کسب و کار را به طور کامل بر روی نقشه مشخص نمایید.
پس از تکمیل اطلاعات مربوط به کسب و کار، یک کد به همراه برگههای تاییدیه از طریق پست و به صورت فیزیکی به آدرس ثبت شده فروشگاه ارسال میشود. در واقع با کلیک بر روی دکمه ” درخواست شناسه یکتا احراز نشانی” برای پرداخت هزینه احراز آدرس پستی، به درگاه بانکی شرکت ملی پست منتقل خواهید شد.
اگر مراحل قبلی را با موفقیت تکمیل کرده باشید، در گام ششم از برگه مدیریت کسب و کار، بایستی تعهدنامه را تایید نمایید. در این بخش کار سختی پیش رویتان نیست و کافیست که باکس پایان صفحه را علامت زده و وارد مرحله بعد شوید. پیشنهاد میکنیم که بندهای مختلف این تعهدنامه را مطالعه نمایید.
در این مرحله باید هزینه دریافت اینماد را پرداخت نمایید، این مبلغ برای حالت عادی ۱۷۵ هزار تومان برای مجوز دو ساله اینماد هست. اما به منظور حمایت از کسب و کارهای خرد، که اینماد بدون ستاره به آنها تعلق میگیرد، هزینه دریافت اینماد برای سال اول ۵۰ هزار تومان و مبلغ ۱۲۵ هزار تومان برای سال دوم خواهد بود. که مبلغ سال دوم، پس از پایان اعتبار سال اول قابل پرداخت خواهد بود.
با انجام مراحل گفته شده، تمامی اقدامات لازم برای دریافت نماد الکترونیک را به پایان رساندهاید. در پایان و در شماره هشتم بخش مدیریت کسب و کار، لینک اینمادتان به همراه کد رهگیری مالیاتی نمایش داده میشوند. در نظر داشته باشید که لینک نماد اعتماد را میتوانید در بخشهای مختلف سایت قرار دهید تا لوگو اینماد به مشتریان نمایش داده شود. همچنین کد مالیاتی نیز برای دریافت درگاه بانکی کاربرد دارد.
در این بخش همچنین نوع نماد برایتان قابل مشاهده خواهد بود. این نماد برای کسب و کارهای جدید تک ستاره است.
با دریافت اینماد، یک کد تایید به کسب و کار داده میشود. از طریق این کد و به روشهای مختلف میتوان نماد الکترونیک را در بخشهای مختلف سایت به نمایش گذاشت؛ که معمولاً سایتهای مختلف، بخش پایینی یا همان فوتر سایت را برای این منظور انتخاب میکنند.
اینماد را میتوانید در یک برگه یا صفحه، از طریق افزونه و یا در فوتر سایت خود منتشر کنید. برای قرار دادن اینماد در یک برگه یا صفحه، کافیست تا کد دریافتی اینماد را در ویرایشگر صفحه و در یک بلوک html بگذارید. در این صورت پس از ایجاد آن صفحه نماد الکترونیک شما نمایش داده میشود که با کلیک روی آن میتوانید اطلاعات مربوط به فروشگاه خود را مشاهده نمایید.
مرسومترین شیوه نمایش اینماد قرار دادن آن در فوتر سایت است؛ سادهترین راه برای نمایش این نماد در فوتر، قرار دادن کد ای نماد در ابزارک فوتر است. برای این کار باید در ابزارک فوتر سایت خود یک بلوک html ایجاد کنید و کد اینماد را درون آن قرار دهید.
اینماد خود انواع مختلفی دارد و به صورت اینماد بدون ستاره تک ستاره تا ۵ ستاره به کسب و کارها اعطا میشود. به سایتهایی که فاقد فروشگاه اینترنتی و درگاه آنلاین هستند یا کسب و کارهای خرد، اینماد بدون ستاره تعلق میگیرد. همانطور که اشاره کردیم، کسب و کارهایی که تعداد تراکنشهایشان در طول ماه کمتر از ۱۰۰ تراکنش و مجموعشان نیز کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان است جزو کسب و کارهای خرد محسوب میشوند.
به سایر کسب و کارهای اینترنتی، در صورت طی کردن مراحل ذکر شده برای دریافت اینماد، نماد اعتماد یک ستاره داده میشود. همچنین سایتهایی که دارای نماد یک ستاره هستند، میتوانند با درخواست رتبهبندی در حساب کاربری خود در سایت اینماد، بر حسب اعتبار و شرایطشان نماد ۲ الی ۵ ستاره دریافت کنند.
1 . به سایتهایی که دارای گواهی امنیت ssl هستند، ستاره دوم تعلق میگیرد.
2 . ستاره سوم برای کسب و کارهایی که بیش از ۵ سال قدمت دارند صادر میشود.
3 . ستاره چهارم برای کسب و کارهایی که دارای مجوزهای مربوط به فعالیت خود هستند، تعلق میگیرد.
4 . کسب و کارهایی که در مدت زمان طولانی خدمات خوب و بدون مشکل را عرضه کردهاند نیز ستاره پنجم را دریافت میکنند.
این نماد معمولاً به مدت محدودی برای یک تراکنش خاص صادر میشود. معمولاً در صورتی که یک سایت یا سرویس آنلاین تایید کند که شرایط امنیتی و اعتماد را برآورده میکند، نماد اعتماد موقت به آن اختصاص میدهد. این نماد ممکن است معتبریت محدودی داشته باشد و فقط برای تایید اعتماد در یک تراکنش خاص استفاده میشود.
این نماد نشان دهنده سطح پایینی از اعتماد است. موسساتی که این نماد را دریافت میکنند، معمولاً حداقل نیازمندیهای اصلی را برآورده کردهاند اما سطح اعتماد بسیار بالا نیست. این نماد اغلب به عنوان نشانی از اعتماد پایه و شروعی برای موسسات استفاده میشود.
این نماد نشان میدهد که موسسه به شرایط و استانداردهای اعتماد الکترونیکی بیشتری پاسخ میدهد. معمولاً این نماد به موسساتی اختصاص مییابد که اقدامات بیشتری برای افزایش اعتماد مشتریان به خدمات خود انجام دادهاند. این نماد نشان میدهد که سطح اعتماد بالاتری نسبت به نماد یک ستاره دارند.
در جدول زیر انواع مختلف اینماد به همراه معانی ستارههای آنها را ارائه داده ایم:
نوع اینماد | توضیحات |
---|---|
نماد اعتماد موقت | علامتی است که برای تراکنشهای خاص و به مدت محدود صادر میشود. |
نماد اعتماد دائم یک ستاره | نشانگر سطح پایینی از اعتماد است که معمولاً نمادی ابتدایی برای شروع استفاده از خدمات الکترونیکی است. |
نماد اعتماد دائم دو ستاره | نشانگر سطح متوسطی از اعتماد است و نشان میدهد که موسسه اقدامات بیشتری برای افزایش اعتماد مشتریان به خدمات خود انجام داده است. |
نماد اعتماد دائم سه ستاره | نشانگر سطح خوبی از اعتماد است و نشان میدهد که موسسه معیارهای اعتماد الکترونیکی را به خوبی رعایت میکند. |
نماد اعتماد دائم چهار ستاره | نشانگر سطح بسیار خوبی از اعتماد است و نشان میدهد که موسسه در برقراری استانداردهای امنیتی و کیفیتی حرفهای است. |
نماد اعتماد دائم پنج ستاره | نشانگر سطح بسیار بالایی از اعتماد است و نشان میدهد که موسسه به تمامی استانداردهای امنیتی، کیفیتی و حرفهای را رعایت میکند. |
همانطور که توضیح دادیم اینماد در انواع بدون ستاره و ۱ تا ۵ ستاره وجود دارد که هر چقدر تعداد ستارههای آن بیشتر باشد، نشان دهنده اعتبار بیشتر کسب و کار است. کسب و کارهای دارای نماد اعتماد الکترونیکی میتوانند برای کسب تعداد ستارههای بیشتر اینماد، به صورت آنلاین اقدام کنند. برای اینکه تعداد ستارههای اینمادتان بیشتر شود، باید از طریق پنل کاربری خود لیست سمت راست گزینه رتبهبندی را انتخاب کنید. در این حالت با توجه به سوابق و شرایط فروشگاه، تعداد ستارههای مورد نظر به آن تعلق میگیرد.
پس از وارد شدن به بخش رتبهبندی و انتخاب دامنه مورد نظر، بایستی سطح مقدماتی یا سطح پیشرفته را برای ارتقای ای نماد خود انتخاب نمایید. سطح مقدماتی نهایتاً برای دریافت اینماد سه ستاره و سطح پیشرفته نیز برای کسب اینماد تا ۵ ستاره مناسب است. پس از پرداخت هزینه مربوط به هر یک از سطوح رتبهبندی باید مدارک مورد نیاز را در پاسخ به ایمیل ارسالی، بفرستید. جواب رتبهبندی نیز نهایتاً دو هفته پس از تکمیل مدارک مشخص میشود.
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم برای دریافت اینماد باید مبلغ ۱۷۵ هزار تومان را به عنوان تعرفه ثابت آن پرداخت نمایید. در نظر داشته باشید که این هزینه دریافت اینماد برای دو سال است و پس از آن باید برای تمدید اینماد اقدام کنید. همچنین برای تایید آدرس پستی نیز باید مبلغ ۱۷ هزار تومان را به درگاه شرکت پست واریز نمایید.
برای کسب و کارهای نوپا و خرد این امکان فراهم شده تا با مشخص کردن نوع کسب و کار در مراحل ثبت نام، برای سال اول مبلغ ۵۰ هزار تومان را برای دریافت نماد الکترونیک پرداخت کنند؛ البته با احتساب اینکه این مبلغ برای سال دوم ۱۲۵ هزار تومان است، مجموع مبلغ برای دو سال برابر با همان ۱۷۵ هزار تومان خواهد شد.
برای توسعه هرچه بیشتر کسب و کارهای نوپا، سازمان تجارت الکترونیک شرایط سخت و پیچیدهای را برای دریافت نماد اعتماد الکترونیک در نظر نگرفته است. با این حال مهمترین شرایط دریافت اینماد این است که شخص درخواست دهنده که باید صاحب امتیاز دامنه سایت باشد در درجه اول بایستی حداقل ۱۸ ساله باشد و همچنین صلاحیت وی نیز از طریق پلیس فتا استعلام گرفته میشود. از دیگر شرایط دریافت اینماد میتوان به مشخص بودن قیمت خدمات و محصولات و همچنین درج شدن شرایط لغو سفارش یا عودت کالاها اشاره کرد.
در صورتی که مدارک کامل باشد و تمامی اقدامات نظیر تاییدیه آدرس پستی به طور کامل و صحیح انجام گیرد، فرایند دریافت ای نماد چیزی در حدود ۷ الی ۱۰ روز به طول میانجامد.
علاوه بر بارگذاری مدارک مورد نیاز، شخص و سایت مورد نظر باید یک سری شرایط را احراز کنند. این شرایط به شرح زیر است:
درخواست اینماد باید از جانب شخصی که دامنه به نام وی است، انجام گیرد.
متقاضی باید حداقل 18 سال سن داشته باشد. در صورتی که متقاضی کمتر از 18 سال داشته باشد، باید حکم رشد از دادگاه ارائه دهد.
برای درخواست اینماد، شما باید هزینه مربوطه را پرداخت کنید.
صلاحیت قانونی شخص متقاضی اینماد با استعلام از پلیس فتا و نداشتن جرایم اینترنتی چک میشود. در نظر داشته باشید که برای این منظور نیاز به اقدام خاصی از جانب شما نخواهد بود و با تکمیل مدارک این کار توسط سازمان تجارت الکترونیک انجام میپذیرد. همچنین داشتن کارت پایان خدمت یا گواهی اشتغال به تحصیل برای آقایان جهت دریافت نماد اعتماد الزامی نیست.
مدارکی که برای درخواست اینماد باید ارائه شود، برای اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت است. اخیرا سایت اینماد به سامانه احراز مشتریان تجارت الکترونیک (امتا) متصل شده و در صورتی که با کد ملی خود یک شرکت ثبت کرده باشید، پنل شخصی حقوقی شما در ای نماد قابل استفاده است؛ در غیر این صورت بایستی به عنوان یک شخص حقیقی اقدام به ثبت نام برای دریافت نماد الکترونیک نمایید.
اگر میخواهید صحت اینماد موجود در یک سایت را چک کنید، باید با کلیک روی این نماد، وارد پورتال مربوط به آن کسب و کار در سایت اینماد شوید و بتوانید شناسه کسب و کار و سوابق عملکرد مربوط به آن را مشاهده نمایید.
در نظر داشته باشید که در صورت اینکه تعداد شکایات از کسب و کار بیشتر از تعداد مشخصی باشد، امکان تعلیق اینماد کسب و کار وجود دارد. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، در صورتی که تعداد شکایات پاسخ داده نشده بیش از ۵ مورد شود، نماد تعلیق خواهد شد. همچنین نماد به مدت ۲ سال اعتبار دارد و پس از آن باید برای تمدید مجدد آن اقدام کنید. در نظر داشته باشید که تغییرات مربوط به کسب و کار نظیر تغییر آدرس یا خارج شدن کسب و کار از شرایط کسب و کار خرد را نیز باید در حساب کاربری خود اعمال نمایید.
پس از اتمام اعتبار ۲ ساله نماد اعتماد الکترونیک باید برای تمدید آن اقدام کرد. در نظر داشته باشید که تمدید اینماد نیز از طریق همان سایت به صورت آنلاین انجام میشود. شرایط تمدید نیز این است که در درجه اول باید تمامی مجوزهای لازم برای ثبت فروشگاه اینترنتی همچنان دارای اعتبار باشند و همچنین شکایت و تخلفی برای کسب و کار وجود نداشته باشد. برای تمدید اینماد نیز باید همان تعرفه ثابت ۱۷۵ هزار تومان را برای دو سال پرداخت کرد.
آنلاین شاپ و کسب و کارهای اینترنتی که فروش آنلاین دارند، جهت دریافت بهترین درگاه پرداخت مستقل بانکی، الزاماً باید دارای نماد اعتماد باشند. علاوه بر این همانطور که توضیح دادیم، اینماد برای افزایش اعتماد مشتریان نیز تاثیر بسیاری دارد. متخصصین دیجیتال مارکتینگ همواره در مشاوره راه اندازی فروشگاه اینترنتی بر روی جلب اعتماد مشتریان تاکید دارند و نماد الکترونیک میتواند یک راهکار ساده و مثبت برای این منظور باشد.
افرادی که قصد ابطال اینماد خود را دارند، بایستی روی یک کاغذ یا یک فایل اطلاعاتی شامل دلیل حذف، نام صاحب امتیاز، کپی صفحه اول شناسنامه، امضای صاحب امتیاز، آدرس دامنه و شناسه کاربری ثبت کنید. برای تکمیل این درخواست باید این برگه را به صورت تیکت در پنل کاربری سایت اینماد یا به آدرس ایمیل info@domain.com ارسال کنید. اگر برای حذف اینماد خود عجله دارید، پیش از تایید درخواست نیز میتوانید از طریق حساب کاربری و بخش مدیریت کسب و کار، آن را حذف نمایید. برای اشخاص حقوقی نیز این درخواست باید بر روی سربرگ شرکت ثبت شود و دارای مهر شرکت و امضای مدیرعامل نیز باشد.
مطمئناً در شیوه فروش اینترنتی نسبت به کسب و کارهای سنتی، احتمالات بیشتری برای وقوع مشکل میان خریدار و فروشگاه اینترنتی وجود دارد. مواردی نظیر نرسیدن کالا به دست مشتری، مغایرت کالای ارسالی، وجود ایراد یا معیوب بودن کالا و … مشکلاتی هستند که در برخی از خریدهای آنلاین ممکن است رخ دهند. به همین خاطر و به دلیل گسترش فرهنگ خرید غیرحضوری، سامانه تجارت الکترونیک، اینماد را برای سهولت کاربران برای ثبت شکایات ایجاد کرد.
کاربرانی که سفارش خود را به صورت آنلاین ثبت کردهاند، به هر دلیلی اگر قصد شکایت از فروشگاه اینترنتی را دارند، میتوانند به صورت کاملاً غیرحضوری و بدون نیاز به مراجعه دادگاهها یا شوراهای حل اختلاف، شکایت خود را ثبت و پیگیری نمایند. در نظر داشته باشید که برای ثبت شکایت از این طریق، فروشگاه مورد نظر بایستی نماد اعتماد الکترونیک را داشته باشد و همچنین خریدار نیز اطلاعات تراکنش سفارش را به طور کامل در اختیار داشته باشد.
ثبت شکایت از یک سایت دارای اینماد همانند سایر روالهای اداری کشور، کار سخت و زمانبری نیست؛ برای این منظور باید در صفحه آن سایت بر روی اینماد آن کلیک کنید، در این حالت صفحهای برای شما باز میشود که اطلاعات آن کسب و کار شامل صاحب امتیاز تاریخ اعطای ای نماد و تاریخ اعتبار آن قابل مشاهده است؛ در پایین همین صفحه کلیدهای ثبت شکایات و گزارش تخلف کسب و کار نیز وجود دارد. دقت کنید که ثبت شکایت از یک کسب و کار صرفاً به اشخاصی که از آن سایت به صورت آنلاین خرید انجام دادهاند و در روند دریافت کالای خود دچار مشکل شدهاند، اختصاص دارد. اما گزارش تخلف برای کسانی که از آن سایت خرید نداشتهاند نیز ممکن است. این گزینه برای گزارش تخلفاتی نظیر فروش کالاهای غیر مجاز، تقلب و یا کلاهبرداری کاربرد دارد. در این شیوه بررسی شکایات هیچ هزینهای از افراد بابت شکایت یا گزارش تخلفات دریافت نمیشود.
مرکز توسعه تجارت الکترونیک به عنوان مرجع رسمی اینماد، موظف به پیگیری این شکایات است. برای این منظور این سازمان در ابتدا از بانک مرکزی صحت تراکنش قید شده را استعلام میگیرد. در صورت صحیح بودن این مشخصات، در مرحله اول کسب و کار مربوطه را از طریق پیامک و ارسال ایمیل از شکایت مذکور آگاه میکند. پس از این اعلان وضعیت کسب و کار مربوطه ۷۲ ساعت فرصت دارد تا به شکایت مورد نظر پاسخ داده و آن را حل نماید. در این صورت هیچ دخالتی از جانب هیچ مجموعه واسطی انجام نمیشود و این شکایت نیز تاثیر منفی در گزارش عملکرد اینماد نخواهد داشت. اما در صورتی که پاسخی به شکایت مطروحه داده نشود، در سوابق عملکرد کسب و کار ۱ مورد به سوابق عدم پاسخگویی به شکایات اضافه خواهد شد.
در مرحله بعد مجدداً یک فرصت ۴۸ ساعته برای رفع مشکل با خریدار به کسب و کار مورد نظر داده میشود، در صورت عدم رفع مشکل در طی این مدت مجدداً یک گزارش عدم پاسخگویی در سوابق آن کسب و کار ثبت میشود. به عنوان آخرین فرصت یک بازه ۲۴ ساعته مجدد برای رفع شکایت مورد نظر داده میشود تا کسب و کار مورد نظر بتواند این مشکل را برطرف کند؛ در غیر این صورت یک گزارش عدم پاسخگویی دیگر در سوابق آن ثبت خواهد شد. باید بدانید در صورتی که تعداد گزارشات عدم پاسخگویی یک کسب و کار به ۵ مورد برسد، ای نماد آن تا زمان پاسخگویی به موارد مربوطه، تعلیق خواهد شد.
روی هم رفته کسب و کار در صورت رخ دادن شکایات، ۶ روز مهلت برای حل و فصل آن بدون ارجاع به مراجع ثالث را دارد. چنانچه کسب و کار مربوط بتواند در طی این مدت، مشکل مورد نظر را برطرف کند، این شکایت به پایان خواهد رسید. اما در صورتی که اقدامی صورت نگیرد یا مشتری از اقدام صورت گرفته رضایت نداشته باشد، میتواند برای مراحل بعدی اقدام کند.
اگر شکایت مطرح شده طبق توضیحاتی که ارائه دادیم، میان خریدار و فروشنده برطرف نشود؛ خریدار میتواند گزینه ارجاع به مراجع ذی صلاح را برگزیند. این مراجع شامل سازمانهایی نظیر سازمان نظام صنفی رایانهای، اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان میشوند.
انتخاب دیگری که برای خریداران وجود دارد، ارجاع موضوع به داوری بر خط است. برای این منظور مشتری باید در ابتدا هزینه داوری که عموماً مبلغی بین ۲ الی ۲۰ درصد مبلغ کلی تراکنش است را پرداخت کند. پس از انجام این کار، فروشگاه اینترنتی به مدت ۷۲ ساعت فرصت دارد تا مشکل را برطرف کند. در غیر این صورت سامانه بر خط حل اختلاف جمعی با توجه به ملاحظات طرفین و شواهد موجود رای خود را به صورت غیر حضوری صادر میکند.
در پنل کاربری خود در سایت نماد و در لیست سمت راست با انتخاب گزینه شکایات، وارد این بخش میشوید و میتوانید تمامی شکایات و گزارشاتی که مربوط به کسب و کار شما ثبت شده را مشاهده نمایید.
یکی از بخشهایی که در قسمت سوابق عملکرد کسب و کار در اینماد درج میشود، مغایرت از دستورالعمل است که خود سه سطح متفاوت دارد. در صورتی که یک کسب و کار در هر یک از سطوح مغایرت از دستورالعمل قرار گیرد، باید برای رفع آن اقدام کند تا در شناسنامه مربوط به کسب و کار نمایش داده نشود.
مغایرت از دستورالعمل خود سه سطح مختلف به شرح زیر دارد:
1 . مغایرت سطح اول به دلایل مختلفی نظیر کامل نبودن مشخصات کالاها و یا گزارشات تخلف میتواند رخ دهد.
2 . مغایرت سطح دوم عموماً به علت مواردی چون عدم مشخص بودن روند مرجوعی کالا یا فسخ خدمات، بازگشت وجه، مدت زمان تحویل کالا، پشتیبانی و خدمات پس از فروش، شیوههای ارتباطی و ساعات پاسخگویی غیره میتواند رخ دهد.
3 . مغایرت سطح سوم نیز عموماً به علت عدم دارا بودن مجوز برای خدمات یا کالای ارائه شده، اتفاق میافتد.
برای این منظور کافی است تا وارد حساب کاربری خود در سایت اینماد شده و از طریق گزینه تخلفات در لیست سمت راست، میتوانید این موارد را مشاهده کنید. در این صفحه تمامی موارد مغایرت از دستورالعمل نمایش داده میشوند که با کلیک روی هر کدام، میتوانید جزئیات و توضیحات مربوط به کارشناس را مشاهده کنید. برای رفع مغایرت نیست ابتدا باید مشکل مربوطه را در سایت برطرف کرده و سپس از همین طریق و گزینه پاسخ، توضیحات خود را برای بررسی ارسال کنید. در صورتی که توضیحات یا دلایل شما صحیح باشد، رفع مغایرت برای اینماد سایتتان توسط پشتیبانی اینماد انجام میشود.
بهترین سایت سازهای رایگان و پولی ایرانی و خارجی
در دنیای امروز، هر کسبوکار یا فردی که میخواهد در فضای آنلاین حضور داشته باشد، به یک وبسایت نیاز دارد. اما طراحی سایت و راه
فروشگاه ساز چیست؟ بدون نیاز به دانش برنامه نویسی سایت خود را بسازید!
داشتن فروشگاه اینترنتی برای فروش آنلاین و رونق کسبوکار آرزوی همه مدیران شرکتها و مشاغل کوچک و بزرگ است. با این حال آنقدر هزینههای طراحی
چک لیست طراحی سایت وردپرس: هر آنچه که باید بدانید!
طراحی و راهاندازی وبسایت وردپرسی موارد و نکات مختلفی را شامل میشود، بنابراین ما تصمیم گرفتیم این چک لیست طراحی سایت وردپرس را تهیه کنیم
ووکامرس چیست؟ چگونه با Woocommerce فروشگاه آنلاین بسازیم؟
ووکامرس را میتوانیم محبوبترین روش برای ساخت فروشگاه اینترنتی معرفی کنیم که به دلیل کاربرد راحت و داشتن امکانات بینظیر، امروزه جزو محبوبترین افزونههای فروشگاه
هوش مصنوعی المنتور چیست؟ آموزش فعالسازی
در سه ماهه دوم سال 2023، تیم توسعه Elementor از "هوش مصنوعی المنتور" (Elementor AI) رونمایی کرد. این ابزار جدید هوش مصنوعی، انقلابی در نحوه
آموزش ساخت جدول قیمت گذاری و لیست قیمت در وردپرس
ساخت جدول قیمت گذاری در وردپرس از طریق استفاده از افزونههای مختلف امکانپذیر است. این افزونهها به کاربران امکان میدهند تا به سادگی و بدون
09045068232
تمامی حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت ویرا میباشد.
DM VIRA COMPANY All Rights Reserved
13 پاسخ
در صورت فروش فروشگاه آنلاین، چه باید کرد؟
باید اطلاعات مالکیت جدید را به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اعلام کنید و ممکن است نیاز به احراز هویت مجدد باشد.
سلام. برای پیج اینستا هم میشه ای نماد گرفت یا حتما باید سایت داشته باشیم؟
سلام من هزینه دریافت بسته پستی رو واریز کردم یک هفته گذشته چیزی هنوز دریافت نکردم تا الان. بنظرتون این طبیعیه؟
سلام 10 روز ممکنه طول بکشه.