چگونه سایت را دو زبانه کنیم؟
از آن جایی که وردپرس جزو سیستمهای مدیریت محتوای محبوب است، کاربران سوالات مختلفی را درباره این سیستم از ما میپرسند؛ از این رو امروز تصمیم داریم به بررسی یکی از سوالات شما کاربران گرامی پیرامون بحث طراحی سایت چند زبانه با وردپرس تحت عنوان « چگونه سایت را دو زبانه کنیم » بپردازیم؛ با ویرا همراه باشید تا با طراحی سایت دو زبانه آشنا شوید.
یکی از مهمترین اقداماتی که در رابطه با وبسایتهای وردپرسی وجود دارد، دوزبانه کردن سایت وردپرسی است؛ درواقع با طراحی سایت دو زبانه میتوان مطالب وبسایت را به زبانهای مختلف در سایت قرار داد تا بدین ترتیب جامعه کاربران وبسایت افزایش پیدا کند.
تصور کنید که شما دارای یک وبسایت فروشگاهی هستید که میخواهید محصولات خود را در وبسایت بهفروش برسانید؛ اگر مطالب و اطلاعات سایت را به زبانهای مختلف قرار دهید، مشتریان خارج از کشور نیز میتوانند از سایت شما خرید کنند. در ادامه شما را با تعدادی از افزونههایی که برای دوزبانه کردن وبسایت وردپرسی به آن احتیاج دارید، آشنا میکنیم.
افزونه Weglot
افزونه Weglot دارای قابلیت ترجمه دستی و خودکار است که پس از پیکربندی این افزونه، وبسایت برای ترجمه خودکار آماده میشود؛ علاوهبر آن افزونه Weglot از ویژگی SaaS و رابط کاربری خارجی نیز برخوردار است که مشاهده ترجمه و نسخه اصلی را برای شما فراهم میکند.
افزونه polylang
Polylang یکی از افزونههایی است که برای ساخت سایت دو زبانه به آن احتیاج دارید؛ درواقع یکی از مزیتهای بسیار خوب افزونه polylang این است که با استفاده از آن میتوان تعیین کرد که آدرس وبسایت در چه حالتی قرار گیرد؛ از دیگر امکانات این افزونه میتوان به تشخیص زبان مرورگر، تنظیمات سفارشسازی، قابلیت ترجمه فایلهای وردپرسی و … اشاره کرد.
افزونه WPML
یکی دیگر از افزونههای ساخت سایت دو زبانه، WPML است که بهصورت رایگان میتوانید از آن برای دو زبانه کردن سایت استفاده کنید؛ افزونه WPML به گونهای است که بهصورت دستی و یا خودکار میتوانید ترجمه مطالب وبسایت را انجام دهید؛ البته توجه داشته باشید که برای ترجمه مطالب بهصورت دستی سرعت عمل شما کاهش پیدا میکند؛ اما مطالب را میتوانید به صورت کاملاً دقیق در اختیار کاربران قرار دهید.
افزونه TranslatePress
افزونه TranslatePress یکی دیگر از افزونههایی است که با استفاده از آن میتوان ساخت سایت دو زبانه را انجام داد؛ این افزونه بهدلیل قابلیتهای متعدد آن جزو افزونههای مناسب برای طراحی سایت دو زبانه محسوب میشود.
افزونه MultilingualPress
افزونه MultilingualPress بهصورت رایگان در اختیار کاربران قرار میگیرد؛ اما برای اینکه از خدماتی همچون پشتیبانی ویژه برخوردار شوید، میتوانید با پرداخت مقداری هزینه از این ویژگی استفاده کنید؛ این افزونه میتواند ارتباط مستقیمی میان قسمتهای مختلف وبسایت بهوجود آورد؛ سپس هر کدام از صفحات را با یک زبان در اختیار کاربر قرار دهد؛ مزیت بسیار خوب افزونه MultilingualPress این است که در حال حاضر از 174 زبان مختلف دنیا پشتیبانی میکند.
9 نکته مهم در طراحی سایت دو زبانه
در این قسمت شما را بهصورت مختصر با نکاتی که در طراحی سایت دو زبانه حائز اهمیت است آشنا میکنیم.
محتوای وبسایت خود را توسط مترجم ترجمه کنید و از نرم افزارهای مترجم همچون گوگل ترنسلیت استفاده نکنید؛ چراکه این گونه از نرم افزارها بهصورت دقیق نمیتوانند محتوای وبسایت را ترجمه کنند.
در برخی از مواقع پس از تغییر زبان، کاربران مستقیماً به صفحه اصلی سایت منتقل میشوند که این موضوع باعث سردرگمی مخاطبین و در نتیجه افزایش نرخ پرش کاربران میشود؛ بنابراین طراحی صفحات وبسایت باید بهگونهای باشد که این مسئله رخ ندهد.
شما میتوانید طراحی وبسایت خود را به گونهای انجام دهید که زبان وبسایت براساس IP تغییر پیدا کند؛ البته پیشنهاد میکنیم که طراحی زبان وبسایت به نوعی باشد که کاربر به دلخواه زبان موردنظر خود را انتخاب کند.
اگر تصمیم دارید یک وبسایت چند زبانه یا دو زبانه را طراحی کنید، باید تفاوتی میان وبسایت شما با یک سایت معمولی باشد؛ بنابراین گزینه انتخاب زبان سایت را کاملاً در دسترس و معرض دید کاربران قرار دهید؛ همچنین توجه کنید که اگر قرار است ایمیلی برای کاربر ارسال کنید، محتوای متنی ایمیل باید براساس همان زبانی باشد که کاربر آن را انتخاب کرده است.
هنگامیکه زبان وبسایت را کاربر تغییر میدهد، بدیهی است که باید آدرس وبسایت نیز متناسب با زبان انتخابی کاربر تغییر پیدا کند که در ادامه روشهای تغییر url را به شما معرفی میکنیم.
در این روش برای تغییر زبان میتوانید از زیر دامنههایی همچون com ،org و net استفاده کنید؛ مزیت روش Subdomain + Gtld این است که کلیه زیر دامنههای آن جزو زیرشاخه هیچ کشوری نیست و موتورهای جستجوگر گوگل به آسانی میتوانند موقعیت جغرافیایی کاربر را شناسایی کنند؛ نمونههایی از این آدرسها به شرح ذیل است:
» domain.com: زبان فرانسوی
» domain.com: زبان فارسی
در روش cctld هر Top_Level Domain برای زبان کشور خاصی تعریف شده است؛ در این روش موتورهای جستجوگر گوگل کدی را دریافت میکنند که میتوانند تشخیص دهند که این url متعلق به کدام کشور است؛ مانند:
» fr: زبان فرانسوی
» es: زبان اسپانیایی
url parameters جزو روشهای پیچیده است که استفاده از آن را به شما توصیه نمیکنیم؛ زیرا در استفاده از آن ممکن است دچار مشکلاتی شوید؛ ساختارهای آدرس در این روش به شرح زیر است:
» com/uk/: انگلیسی
» com/en_us/: کاربران انگلیسی زبان در آمریکا
» com/es/: اسپانیایی
» com: حالت استاندارد و کاربران فارسی زبان
» com/en_uk/: کاربران انگلیسی زبان در انگلیس
درحقیقت Subdirectory + gtld جزو روشهای بسیار ساده به حساب میآید که بهصورت معمول از آن برای دستهبندی مقالات میتوانید استفاده کنید؛ در این روش ابزار google search console میتواند زبان کشورهای هدف را شناسایی کند؛ مانند:
» com/fr: فرانسوی
مزیت طراحی سایت دو زبانه چیست؟
» مناسب افرادی است که میخواهند خدمات و محصولات خود را در اختیار مشتریان خارج از کشور قرار دهند.
» اگر جزو افرادی هستید که میخواهید از کشور خود به یک کشور دیگر مهاجرت کنید، وبسایت دو زبانه در گسترش کسب و کارتان تاثیرگذار است.
» طراحی سایت دو زبانه برای وبسایتهایی که فعالیت بازرگانی دارند و با کشورهای خارجی فعالیت اقتصادی انجام میدهند، تاثیر بسیار خوبی دارد.
هزینه طراحی وبسایت دو زبانه چقدر است؟
هزینه طراحی وبسایت دو زبانه متغیر است و به پارامترهای مختلفی بستگی دارد؛ در ادامه شما را با عوامل موثر در تعیین قیمت طراحی سایت دو زبانه آشنا میکنیم:
» بهطور معمول وبسایتهایی که با استفاده از Net و الگوی MVC طراحی میشوند قیمت بالاتری دارند.
» تعداد زبانهایی که برای طراحی وبسایت به آن احتیاج دارید.
» روشی که با استفاده از آن دو زبانه کردن وبسایت انجام میشود.
امیدواریم که از خواندن مقاله طراحی سایت چند زبانه با وردپرس لذت برده باشید و نظرات خود را با ما مطرح کنید؛ شرکت پیشگامان ویرا یکی از مجموعههای نام آشنا و پیشرو در زمینه طراحی و پشتیبانی سایت است که میتواند شما را در این زمینه راهنمایی کند؛ بنابراین پیشنهاد میکنیم با متخصصین برجسته شرکت پیشگامان ویرا درارتباط باشید تا اطلاعات تکمیلی را در اختیار شما عزیزان قرار دهند. نظرات خود را میتوانید در کادر پایین برای ما ارسال نمایید.
44 پاسخ
محتوا خوبی بود
ممنونیم آقای شریفیان
تشکر از همه بچه های زحمتکش تیم ویرا
تشکر از شما که همراه ما هستید
طراحی کدوم سایت برامون بهتره دوزبانه یا یک سایت معمولی؟
سلام وقت بخیر بستگی به بیزینس خودتون داره دوست عزیز
حرف نداشت👌🏻 😍😍😍
تشکر 🙂
سلام خسته نباشید
سایتتون واقعا تکه اطلاعات سایت تمام تخصصی که هیچ سایته فارسی نمیشه پیدا کرد
سلام پیام جان
ممنون بابت نظر خوبی که نسبت به سایت ما داری.
حرف نداری
متشکریم جناب آقای حسنی🍀
شما کانال تلگرام هم دارین؟ 😍😍😍
سلام دوست عزیز وقت بخیر ✨
بله شما میتونید از طریق آیدی زیر به کانال تلگرام ما دسترسی داشته باشید:
pishgamviraa@
احسنت عالی بود
سلام، خیلی ممنونیم از لطف شما
خیلی دنبال این موضوع بودم 😍😍😍
خوشحالیم که مطالب ما مورد توجه شما قرار گرفته.
aaaaliii bood 😍😍😍
ممنون از حسن نیت شما 💙
مطلب خیلی کاملی بود مرسی که در اختیار ما گذاشتید
متشکریم دوست عزیز 🌸🌷
فوق العاده بود….تقریبا هیچکدومشو کامل بلد نبودم…ممنون
ممنون از وقتی گذاشتید و نظرتون رو ثبت کردید
خیلی ممنون برای مقاله کامل و روانی که نوشتید . خیلی به کارم اومد
مطالبتون واقعا عالی بود و من راجع به خیلی هاش چیزی نمی دونستم
بسیار ممنون بابت این محتوای مفید .
با تشکر از مقاله کامل و مفیدتون
هیچ سایتی مطالب خودش رو به این دست و دل بازی به اشتراک نمیذاره.
بسیار مطالب مفیدی بارگذاری می کنید. ممنون.
خیلی خوب و جامع بود واقعا ممنون.
سلام.خیلی خوب بود.از دست اندرکاران وبسایت به این خوبی سپاسگزارم
سپاس از شما دوستان.تیم خوبی دارید واقعا.
معمولا به ندرت پیش میاد مطلب طولانی توی فضای مجازی بخونم ولی اینجا باید بگم مطلبتون واقعا جذاب و همچنین مفید بود. با تشکر از ارزش افزوده ای که ایجاد میکنید
ممنون بابت مطالب خوبی که توی وبلاگتون در اختیار علاقمندان قرار میدین.
عرض ادب. اقا چه کردی. واقعا عالیه مطالب سایتتون
سلام و تبریک بابت مقالات پربارتون
این مطلب حرف نداشت خیلی کامل توضیح داده بودید
خوشحالیم که مقاله در این مورد رو دوست داشتید.
سلام از شما سپاسگزارم بابت مقاله ي فوق العاده اي كه منتشر فرموديد.
سلام و خیلی ممنون از نظر لطف شما
ضمن عرض تشکر از نظر شما
خیلی خیلی عالی بود . اصلا انتظار نداشتم یک چنین مطلبی رو رایگان اینجا بخونم !
ممنونیم از حس خوبی که به ما میدید