مهم نیست که در حال ساخت یک سایت جدید هستید، یا در حال نوسازی یک وبسایت موجود هستید، بحث لینک سازی داخلی یکی از حیاتیترین و کلیدیترین زمینهها برای موفقیت سئو سایت و بهینه سازی شما است. لینک سازی داخلی به مجموعه فعالیتهایی گفته میشود که صفحات موجود در وبسایت شما را به یکدیگر متصل میکنند. اگر از جمله کسانی هستید که هیچ برنامه و استراتژیای برای لینک سازی ندارید، بهتر است در تصمیم خود تجدید نظر کنید. بحث لینک سازی داخلی (Internal Linking) برگ برنده شما در زمینه سئو خواهد بود و در مسیر طراحی یک وبسایت کاربرپسند و مناسب بسیار گرهگشا خواهد بود. در این مطلب با ویرا باشید تا با یکدیگر روشهای صحیح لینک سازی داخلی در مقالات و صفحه بلاگ سایت را مورد بررسی قرار دهیم.
اگر لینک سازی داخلی را نادیده بگیریم چه اتفاقی خواهد افتاد؟
در گذشته، مردم تا جایی که می توانستند لینکهای مرتبط و غیرمرتبط را در مقالات و مطالب خود بکار میبرند. این کار در گذشته بسیار مناسب بود و نتایج بسیار خوبی را به همراه داشت. این استراتژی همین الان نیز در برخی سایتها مشاهده میشود. اما نکتهای که وجود دارد، این است که گوگل روز به روز در حال هوشمندتر شدن است. در بازار رقابتی آنلاین، تلف کردن وقت کاربران و مخاطبین خود با لینکهای غیرمرتبط و بیفایده یک نکته منفی در مورد شما خواهد بود. لینکهای زیاد و غیرمرتبط تنها مخاطب را گیج کرده و هیچ فایدهای را دربرنخواهد داشت. بنابراین عدم توجه به روشهای صحیح لینک سازی در سئو داخلی تنها باعث هدر رفتن زمان، هزینه و Bounce Rate کاربران شده و اثر منفی را بر روی وبسایت خواهد داشت.
مزایا لینک سازی داخلی چیست؟
اگر بخواهیم به صورت کلی مزایا استفاده از روشهای صحیح لینک سازی را بیان کنیم، میتوانیم به صورت زیر آنها را تعریف کنیم:
به گشت و گذار (Navigation) بهتر و آسانتر در سایت کمک میکند.
معماری و ساختار سلسله مراتبی سایت را مشخص میکند.
باعث توزیع یکسان قدرت در میان صفحات و بهبود رتبه مطالب در نتایج گوگل خواهد شد.
جهت سفارش” سئو سایت فروشگاهی ” کلیک کنید.
استراتژیهای مناسب لینک سازی داخلی
چینش صحیح استراتژی لینک سازی داخلی بسیار در عملکرد سئو و بهینه سازی شما تاثیر خواهد گذاشت. اینکه بتوانید در روشهای صحیح لینک سازی داخلی را در سایت خود پیاده کنید، باعث خواهد شد تا گوگل بتواند:
مرتبط بودن صفحات شما را درک کند.
ارتباط موجود در میان صفحات را پیدا کند.
ارزش صفحات را راحتتر محاسبه کند.
با این حال استراتژیهای موجود در Internal Linking کاملا به سایت شما و اهدافتان مرتبط است، اما میتوان روشهای صحیح لینک سازی داخلی را به صورت زیر لیست کرد.
ساختار ایده آل سایت خود را تعیین کنید
در گام اول نیاز است تا به سایت خود همانند یک هرم نگاه کنید. در نوک هرم، صفحه اصلی سایت (HomePage) قرار دارد. در زیر صفحه اصلی شاهد دستهبندیها و قسمتهای مختلف هستیم و بعد از به مقالات و زیر دستهبندیها (Sub Categories) خواهیم رسید. این کار به شما کمک خواهد کرد تا دید بهتری نسبت به صفحات و قسمتهای مهمتر سایت خود پیدا کنید و به دنبال سئو کردن هوشمند باشید.
مهمترین مطالب و محتوا خود را انتخاب کنید
بعد از اینکه ساختار و پیکربندی وبسایت خودتان را تعیین کردید، به سراغ انتخاب مهمترین مطالب و مقالات خود بروید. منظور از مهمترین مطالب، محتواهایی هستند که هسته اصلی کسب و کار شما را تشکیل میدهند. این محتواها، محتواهایی هستند که دوست دارید مردم شما را با انجام جستجو، شما را در نتایج گوگل مشاهده کنند. در این مطالب بهتر است تا حد ممکن از لینکهای قدرتمند و مرتبط در این صفحات استفاده کنید. در روشهای صحیح لینک سازی داخلی بهتر است تا از مقالات و محتواهای موجود در صفحه بلاگ به این مطالب لینک دهید تا اهمیت این صفحات نزد گوگل بالا رود.
برای آموزش وبلاگ نویسی حرفهای پیشنهاد میکنیم حتما مقالهای که برایتان آماده کردهایم را مطالعه نمایید.
از لینکهای مرتبط استفاده کنید
برخلاف تصور عموم مردم، روشهای صحیح لینک سازی داخلی، آنقدر پیچیده نیستند. با این حال در انتخاب لینکهای داخلی خود باید وسواس لازم را به خرج دهید. تنها با گذاشتن لینکهای غیرمرتبط این وظیفه را از سر خود باز نکنید. سعی کنید تا حد ممکن از لینکهای مرتبط به مطلب استفاده کنید تا خواننده را ترغیب به بازدید از دیگر صفحات سایت خود بکنید.
از متنهای لنگر کمک بگیرید
متن لنگر (Anchor Text) یک متن قابل کلیک است که کاربر آن را درون متن به عنوان یک لینک داخلی مشاهده میکند. سعی کنید تا متنهای لنگر خود را تا حد مناسبی بهینه کنید. منظور از حد بهینه این است که دچار استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی (Keyword Stuffing) به خاطر متنهای لنگر نشوید. گوگل امروزه به قدری هوشمند شده که قادر است محتوای لینک شده به متن لنگر و ارتباط آن با متن لنگر را درک کنید. بنابراین سعی کنید تا در انتخاب متنهای لنگر هوشمندانه عمل کنید.
تعداد لینکهای داخلی خود را مدیریت کنید
نیازی نیست برای دیده شدن توسط گوگل و افزایش اعتبار خود، تعداد بیشماری لینک را داخل مطالب خود قرار دهید. پیشنهاد شده تا به طور کلی صفحات شما دارای 100 لینک داخلی و خارجی باشند که این لینکهای شامل لینکهای مسیریابی (Navigation) و لینکهای خارجی هستند. نیازی به شمارش تعداد لینکها در صفحات خود نیست. با توجه به بررسیهای انجام شده، تعداد 3 الی 4 لینک داخلی مرتبط و مناسب میتواند برای مقالات کافی باشد. البته تعداد لینکهای کاملا متناسب به اندازه و حجم مطالب موجود در محتوای مورد نظر است. به طور میانگین سعی کنید در هر 500 کلمه یک لینک داخلی را به صفحات مرتبط و قدرتمند خود بدهید تا توازن لازم را برای کاربر و صفحه خود ایجاد کنید.
به مطالب جدید و محبوب خود لینک دهید
از دیگر گامهای موجود در روشهای صحیح لینک سازی داخلی، لینک دادن به مطالب محبوب و جدید است. میتوانید به کمک یک ساید بار (Side Bar) مطالب جدید و محبوب خود را کاربران نمایش دهید و آنها را به خواندن آنها ترغیب نمایید. هرچه از صفحات بیشتری به این مطالب لینک داده شود، ارزش آنها نزد گوگل بالاتر رفته و عملکرد بهتری را در نتایج گوگل خواهند داشت. همین مطالب محبوب و جدید میتوانند ترافیک خوبی را به سمت سایت شما روانه کنند.
46 پاسخ
دمتون گرم
ممنون از شما
مهندس جان عالی بود
متشکریم آقای طالب زاده
سلام
ممنون از مقاله مفیدتون
سلام ممنونیم از انرژی خوبی که به ما میدید
مقالاتتون عالین واقعا!
متشکریم از توجه شما
دست مریضاد استاد
ممنونیم از شما 💐
من یکی از کاربران دائمی سایت شما هستم 😍😍😍
متشکریم از همراهی شما 💐
گل گفتید دست مریضاد
ممنون 💐
احسنت عالی بود
ممنون دوست عزیز
بی نظیر هستید
سلام
ممنونابوالفضل جان.
موفق باشی
شما کانال تلگرام هم دارین؟ 😍😍😍
سلام وقتتون بخیر ✨
بله شما میتونید از طریق آیدی زیر به کانال تلگرام ما دسترسی داشته باشید:
pishgamviraa@
خیلی دنبال این موضوع بودم 😍😍😍
خیلی خوشحالیم که مطلب مورد نظرتون رو در وب سایت ما مطالعه کردید🌸🌷
چطوری میتونیم از آخرین مطالبتون باخبر بشیم 😍😍😍
سلام وقتتون بخیر دوست عزیز شما میتوانید با عضویت در خبرنامه ویرا از آخرین مطالب ما با خبر باشید 🌸
سالام مطاطب تون فوق العاده بود .
متشکریم از شما جناب شکری
سایتتون واقعا عالی و ظاهر خیلی خوبی داره
متشکریم از شما
ممنون از لطف شما ✨
دستخوش خسته نباشید
سلام وقت بخیر خیلی ممنون
سلام ممنون از مطالب خوبی که در سایت قرار میدید😍
متشکریم. امیدوارم که دیگر مقالات سایت هم براتون مفید باشه
واقعا ارزش وقت گذاشتن داشت
خوشحالیم که مطالب وبلاگ براتون مفید بودند و وقتتون رو در اختیار ما گذاشتید
بسیار ممنون بابت این محتوای مفید .
مطالبتون واقعا عالی بود و من راجع به خیلی هاش چیزی نمی دونستم
معمولا به ندرت پیش میاد مطلب طولانی توی فضای مجازی بخونم ولی اینجا باید بگم مطلبتون واقعا جذاب و همچنین مفید بود. با تشکر از ارزش افزوده ای که ایجاد میکنید
مطلبتون بسیار مفید بود
پوشش دهی موضوعات خوب بود حرف ندارید
خوشحالیم که اینجایی و دنبالمون میکنی
سلام ممنونم از مطالب خوبتون
سلام وقت بخیر ممنونیم از شما خوشحالیم که مفید بوده
با سلام و خسته نباشید ممنونم از سایت عالیتون خوند مطالبو و لذت بردم
سلام خوشحالیم که مورد استفادتون بوده
سلام. تشکر بابت محتوای عالی که منتشر میکنید