سئو یک مبحث گسترده است و بخشهای زیادی را شامل میشود. SEO on page یکی از انواع تکنیکهای سئو است که در بالا بردن رنک سایت نقش مهمی را برعهده دارد. اگر بخواهید بازدیدهای وب سایت خود را افزایش دهید، توجه به این بخش از بهینهسازی سایت، اهمیت زیادی دارد.
سئو داخلی چیست؟
سئو آن پیج یا SEO ON PAGE به مجموعه اقداماتی گفته میشود که به منظور بهبود رنک در داخل سایت انجام میشود. در این بخش از سئو عناصری از جمله تولید محتوا، لینک سازی داخلی، بهبود تصاویر و … اجرا میشود. در واقع شما برای انجام سئو داخلی نیازی به وب سایتهای خارجی و دریافت اعتبار از سوی آنها ندارید و فقط باید بر روی عملکرد وب سایت خود متمرکز شوید.
تفاوت سئو داخلی با سئو خارجی و سئو تکنیکال چیست؟
سئو شامل سه بخش سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال (فنی) است. شما در سئو خارجی باید از وب سایتهای خارجی در قالب رپورتاژ، انتشار بنر و … بک لینک دریافت کنید. در سئو تکنیکال بر روی قسمت فنی و پیچیده سایت مثل بهبود URLها، بالا بردن امنیت سایت، ریدایرکتها، ایجاد نقشه سایت (site map) و …. متمرکز شوید.
اما در سئو داخلی باید بیشترین تمرکز خود را بر روی تحقیقات کلمات کلیدی، تولید محتوا (متنی و بصری) و لینکسازی داخلی قرار دهید. از آنجا که گفته میشود محتوا پادشاه یک سایت است!، تاثیر سئو داخلی بیش از سئو خارجی مشخص میشود. با این حال سئو تکنیکال قبل از سئو داخلی اهمیت دارد و تا زمانی که ایرادات فنی سایت برطرف نشود، تلاشهای شما برای سئو داخلی بینتیجه میماند.
چرا باید به سئو داخلی توجه کنیم؟
دلایل زیادی وجود دارد که تمامی وب سایتها را ملزم به اجرای قوانین و اصول انواع سئو داخلی میکند. اما چرا کارشناسان حرفهای SEO بر روی این نوع سئو تاکید دارند؟ دلایل آن در زیر بررسی شده است:
رقم زدن بهترین تجربه برای کاربر
UX یا تجربه کاربری شامل رفتارها، نگرشها و احساسات یک کاربر نسبت به محصولات یا خدمات یک وب سایت است. یک سایت بدون محتوا و رعایت الگوریتمهای سئو داخلی قادر به تاثیرگذاشتن بر روی احساسات و عواطف کاربران نیست. در واقع اگر بخواهید یک محصول، سامانه یا سرویس خاص را به بهترین شکل معرفی کنید، به محتوای تاثیرگذار نیاز دارید. تولید محتوا و تلاش برای دیده شدن آن وارد حیطه سئو آن پیج میشود.
افزایش نرخ کلیک
فرض کنید با رعایت الگوریتمهای سئو فنی و دریافت بکلینکهای قدرتمند توانستهاید برای یکی از محتواهای خود رتبه بالایی را در سرچ گوگل بدست آورید. اما تا زمانی که این صفحه عنوان جذاب نداشته باشد و تگ تایتل نتواند کاربران را برای کلیک کردن ترغیب کند، نرخ کلیک صفحه مورد نظر بالا نمیرود.
افزایش نرخ تبدیل
حتی زمانی که کاربران وارد سایت میشوند تا زمانی که محتوای باکیفیت و مرتبط با تگ تایتل را تولید نکرده باشید، هیچ امیدی برای افزایش تعداد مشتریان نیست. شما میتوانید برای لندینگ پیج خود با بک لینک و حتی روش گوگل ادوردز رنک بگیرید و لینک آن را به رتبههای یک تا سه در SERP گوگل بکشانید، اما اگر محتوای این صفحه مناسب و سئو شده نباشد، هیچ شانسی برای افزایش نرخ تبدیل وجود ندارد.
بهترین و اصلیترین تکنیکهای سئو داخلی
seo on page شامل تکنیکهای زیادی است که هرازگاهی با بروزرسانیهای موتورهای جستجو تغییر میکنند. اما به طور کلی چند تکنیک پایه وجود دارد که همه کارشناسان SEO موظف به رعایت آنها هستند. اگر بخواهید وب سایت شما رنک بهترین در نتایج جستجوی کاربران دریافت کند، لازم است این تکنیکها را برای سایت خود اجرا کنید که در ادامه معرفی شدهاند.
ابزارهای شناسایی کلمات کلیدی مهم برای سئو محتوا
همانطور که اشاره کردیم محتوا در سئو داخلی حرف اول را میزند و به همین دلیل باید همه تصمیمات و اقدامات شما در حول بخش تولید محتوا بچرخد. اولین کاری هم که باید انجام دهید پیدا کردن کلمات و عبارتهای کلیدی است. این عبارتها پیوند میان سایت و جستجوی کاربران را برقرار میکند.
در واقع گوگل وقتی از سوی کاربران دستور جستجوی یک عبارت کلیدی را دریافت میکنند، برای نمایش صفحه نتایج و رتبهبندی سایتها، به سراغ محتواهایی میروند که از کلمات کلیدی مرتبط با نیاز کاربران استفاده کرده باشند. الگوریتم های گوگل قادر به تشخیص تعداد، حجم، چگالی و حتی کلمات کلیدی هم خانواده و مترادف نیز هستند.
اما اصلیترین اقدام شما باید پیدا کردن کلیدواژههایی باشد که پیشتر کاربران به دنبال آنها بودهاند. برای مثال برای محتوایی که در مورد کفش تابستانه زنانه است، کلماتی مثل «قیمت کفش تابستانه زنانه»، «خرید کفش زنانه تابستانه» و …. توسط کاربران جستجو میشود. اما چطور باید این کلمات را پیدا کنید؟ شما نمیتوانید بدون بررسی دقیق و اینکه کاربران دقیقاً به چه شکل عبارتها را جستجو میکنند، کلمه کلیدی تولید کنید.
بلکه باید با استفاده از ابزارهایی که برای پیدا کردن کلمات کلیدی کاربرد دارند، کلیدواژههای مورد نظر کاربران را پیدا کنید. بهترین ابزارها در حال حاضر عبارتند از:
- KWfinder
- KeywordTool
- Moz
- SEMrush
- Ubersuggest
- Ahrefs
بهینهسازی تگ عنوان (Title Tag)
تگ عنوان یا تایتل تگ به عبارت کوتاهی گفته میشود که برای صفحه سایت انتخاب میکنید و در واقع همان موضوع محتوای صفحه است که در صفحه سرچ برای کاربران نمایش داده میشود. Title Tag باید بین 60 تا 70 کاراکتر باشد و اگر بخواهید یک جمله طولانیتر از این مقدار بنویسید، در صفحه نتایج جستجو به صورت ناقص نمایش داده میشود.
از سوی دیگر باید نکات دیگری را هم که در آموزش سئو داخلی اهمیت دارد، برای نوشتن تگ تایتل رعایت کنید. از جمله این نکات باید به موارد زیر اشاره کنید:
- تگ تایتل باید حاوی کلمه کلیدی باشد و ترجیحا آن را در ابتدای جمله قرار دهید.
- تایتل باید ترغیبکننده و جذاب باشد و کاربران را برای کلیک بر روی لینک صفحه جذب کند.
- تگ تایتل را کوتاه، مفید و مختصر بنویسید.
- این تگ نباید تکراری یا کپی شده از روی سایر سایتها باشد و باید در نوشتن آن خلاقیت به خرج دهید.
بهینهسازی متا تگ دیسکریپشن (Meta Description)
یکی دیگر از نکات مهم در آموزش سئو داخلی به توضیحات متا یا تگ دیسکریپشن اختصاص دارد. وقتی در صفحات نتایج جستجو وارد میشوید، در زیر تگ تایتل، دو خط توضیحات نوشته شده است که به موضوع و توضیح کلمه کلیدی پرداخته است. بسیاری از کاربران با مطالعه این متن کوتاه به کل محتوایی که در صفحه نوشته شده است، پی میبرند. حتی برخی از آنها قبل از اینکه روی تگ تایتل کلیک کنند، ابتدا متا دیسکریپشن را میخوانند. به همین دلیل باید برای سئو سایت آن را بهینه کنید که اقدامات زیر را انجام دهید:
- توضیحات متا باید حاوی کلمه کلیدی باشد.
- برای نوشتن این متن کوتاه حداکثر 160 کاراکتر را در نظر بگیرید.
- خلاصه مهمترین اطلاعات محتوا را در متا دیسکریپشن بگنجانید.
- این متن باید مفید، خوانا و قابل درک باشد.
استفاده از اسکیماهای مرتبط برای افزایش نرخ کلیک
Schema به کدهایی اشاره دارد که آنها در داخل هر یک از صفحات سایت خود قرار میدهید و از این طریق به موتورهای جستجو در درک بهتر محتوا کمک میکند. اگر میخواهید محتواهای صفحات شما سریعتر توسط کاربران دیده شوند، لازم است از کدهای اسکیما استفاده کنید.
شما زمانی که اسکیما برای سایت استفاده کرده باشید، گوگل ریچ اسنیپتهای صفحات را نمایش میدهد. برای اینکه نرخ کلیک هر یک از صفحات سایت خود را افزایش دهید، لازم است از اسکیماها استفاده کنید.
اسکیما انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
- اسکیمای محصول
- اسکیمای خدمات
- اسکیمای نرمافزار
- اسکیمای بررسی
- اسکیمای آگهی
- و ….
باید با توجه به نوع محتوای صفحات از اسکیما مرتبط با همان صفحه استفاده کنید.
بهینهسازی url صفحات سایت
یکی دیگر از مهمترین بخشهای سئو آن پیج به لینک صفحات مربوط میشود. URLها نقش مهمی را در سئو کلاه سفید ایفا میکنند و نباید به سادگی از کنار آنها عبور کنید. در واقع خزندههای موتورهای جستجو بخشی از توجه خود را روی لینک سایت متمرکز میکند.
از طرف دیگر اگر URL یک صفحه کوتاه و بهینه شده باشد، در ذهن مخاطب باقی میماند. حتی اگر کاربر از صفحه خارج شود، میتواند با به یادآوردن لینک دوباره وارد صفحه سایت شما شود.
به طور کلی برای اینکه سئو داخلی را در مورد لینک صفحات سایت خود رعایت کنید، لازم است به نکات زیر توجه کنید:
- لینکها را کوتاه بسازید.
- لینک صفحات باید حاوی کلمه کلیدی باشد.
- به جای آندرلاین یا خط زیر، از خط تیره استفاده کنید.
- به جای حروف بزرگ لاتین از حروف کوچک استفاده کنید.
- حروف اضافی را حذف کنید.
- بهتر است لینک صفحات و کلمه کلیدی به زبان انگلیسی باشد تا بهتر توسط خزندههای گوگل درک شود.
- از کاراکترهای ممنوعه مانند (؟&*) استفاده نکنید.
تولید محتوای مفید و باکیفیت
اصلیترین موضوعی که حول سئو داخلی وردپرس و سایر پلتفرمها میچرخد، باکیفیت بودن محتواست. بخش مهمی از سئو به کیفیت محتوا بستگی دارد و حتی اگر تمامی الگوریتمهای گوگل را رعایت کنید اما محتوای باکیفیت نداشته باشید، هیچ تضمینی برای دیده شدن محتوای سایت شما وجود ندارد.
اما منظور از محتوای باکیفیت چیست و گوگل چه نوع محتواهایی را در ردیف محتوای باکیفیت قرار میدهد؟ در اینجا نکاتی وجود دارد که با رعایت آنها میتوانید محتوای باکیفیت تولید کنید:
- قبل از تولید محتوا برای جمعآوری اطلاعات کاربردی و مورد نیاز کاربران تحقیق کنید. حتی اگر لازم باشد تحقیقات میدانی انجام دهید تا از ارائه اطلاعات اشتباه در محتوا خودداری کنید.
- محتوا باید دقیقا به سوال کاربران پاسخ دهد و از پرداختن به حاشیه و محتواهای بیربط (تنها برای پر کردن صفحه) خودداری کنید.
- در زمان تولید محتوا به جای فکر کردن برای جلب نظر خزندههای گوگل، به نیاز کاربران و رضایت آنها فکر کنید.
- از زیادهگویی یا حاشیهپردازی پرهیز کنید و فقط روی موضوع اصلی متمرکز شوید.
- اطلاعات به روز و کاملا جدید را در محتوا استفاده کنید و اگر نیاز است محتواهای قبلی خود را نیز با اطلاعات جدید بروزرسانی کنید.
- محتوای صفحات سایت شما باید نسبت به رقبا برتری داشته باشد تا شانس خود را برای قرار گرفتن در رتبه اول تا سوم SERP افزایش دهید.
- محتوای صفحات سایت باید برای تمامی دستگاهها (گوشی، تبلت، دسکتاپ و …) مرتب و قابل خواندن باشد.
- از کپی کردن محتوای سایر وب سایتها خودداری کنید و محتواهای جدید بنویسید.
استفاده درست و به موقع از کلمات کلیدی
در مورد کیبورد استافینگ و پرکردن محتوا با کلمات کلیدی چه میدانید؟ برخی از کارشناسان سئو و وبمسترها به اشتباه فکر میکنند هر چقدر تعداد کلمات کلیدی در متن بیشتر باشد، احتمال قرار گرفتن لینک همان صفحه در رتبههای بالای SERP بالا میرود. در حالی که تکرار بیش از حد کلیدواژهها به معنای کیورد استافینگ است و باعث جریمه گوگل میشود. به طوری که فرصت قرار گرفتن در رتبه بالای سرچ را از شما میگیرد.
کلمات کلیدی باید به فراخور و زمان مورد نیاز در متن استفاده شود. ضمن اینکه باید همزمان از کلمات هم خانواده و مترادف کلید واژه اصلی نیز استفاده کنید تا مجبور به تکرار بیش از حد آن در متن نباشید.
رعایت چگالی کلمات کلیدی یک نکته مهم برای استفاده درست از عبارتهای کلیدی است تا متن اسپم نشود. کاربران از خواندن مطلبی که بیدلیل از کلمات کلیدی تکراری استفاده کرده باشد، لذت نمیبرند.
بالا بردن سئو داخلی محتوا با E-E-A-T
EEAT به عنوان معیاری برای تشخیص کیفیت محتواست که توسط رباتهای گوگل مورد پذیرش است. این حروف اختصاری کوتاه شده کلمات Experience (تجربه کاربری)، Expertise (تخصصی بودن محتوا)، Authoritativeness (معتبر بودن محتوا) و Trustworthiness (به معنی قابل اعتماد بودن) است.
به عبارت دیگر شما باید محتوایی تولید کنید که:
- به نیاز کاربران پاسخ دهد.
- علمی و تخصصی نوشته شده باشد و از نوشتن محتوای آبکی و پیش پا افتاده خودداری کنید.
- محتوا قابل استناد و معتبر باشد.
- محتوا قابل اعتماد باشد و از ارائه اطلاعات اشتباه خودداری کنید.
- از منابع معتبر استفاده کنید و برای اثبات محتوا به صفحات مرجع لینک دهید.
- برای هر نویسنده یک پروفایل ایجاد کنید و در انتهای مطلب نام نویسنده را قرار دهید تا کاربران بدانند این موضوع توسط چه کسی بررسی شده است.
- از نقلقول افراد معروف و شخصیتهای برجسته مرتبط با موضوع محتوا استفاده کنید.
استفاده از محتواهای بصری در کنار متن
اگرچه گوگل محتواهای متنی را راحتتر ایندکس میکند، اما کاربران از دیدن حجم زیادی از اطلاعات متنی خسته میشوند. آنها میخواهند در کنار متن، تصاویر یا ویدئوها را نیز مشاهده کنند. در آموزش سئو داخلی بخشی از تکنیکها به سئو تصاویر و ویدئوها اختصاص دارد.
برای اینکه تصاویر را بهینهسازی کنید لازم است:
- برای آنها از ALT یا متن جایگزین استفاده کنید که حاوی کلمه کلیدی اصلی یا فرعی باشد
- تصاویر و ویدئوها به نام نیاز دارند که اگر از چند کلمه تشکیل شده است، بین کلمات از علامت (-) استفاده کنید.
- اگر به جای کپی عکس از گوگل، خودتان برای عکاسی یا طراحی عکس تلاش کنید، تاثیر بیشتری بر روی سئو داخلی سایت خواهد داشت.
- تصاویری مثل اینفوگرافیک که در توضیح یک متن طولانی میآید، میتواند به درک بهتر کاربران از محتوا کمک کند. به همین دلیل است که باید در کنار محتواهای متنی از تصاویر اینفوگرافیک و ویدئو هم استفاده کنید.
- جدول و نمودار هم یکی دیگر از راههای بهینه کردن محتوای متنی است.
استفاده بهینه از تگهای H1 تا H6
برای اینکه مجبور نباشید متنها را پیوسته و بدون فاصله بنویسید و کاربران را از مشاهده یک متن بدون ساختار خسته کنید، گوگل تگهای H1 تاH6 را برایتان در نظر گرفته است. هر کدام از این تگها کاربرد متفاوتی دارند:
- <h1>عنوان اصلی</h1> : این تگ همان عنوان اصلی است باید به صورت خلاصه، مفید و تاثیرگذار آن را بنویسید. در تگ H1 باید از کلمه کلیدی استفاده استفاده کنید. این تگ تنها یک بار در متن استفاده میشود و در ابتدا مطلب قرار میگیرد.
- <h2>عنوان فرعی 1</h2>: این تگ به عنوان فرعی اشاره دارد که شکل دیگری از عنوان اصلی است و فقط یک بار استفاده میشود.
- <h2>عنوان فرعی 2</h2>: در داخل متن برای دسته بندی محتوا باید از تگهای H2 استفاده کنید. این تگها میتوانند بین 2 تا 20 مورد باشند که تعداد آنها به طول محتوا بستگی دارد.
- <h3>عنوان فرعی زیرفرعی</h3>: اگر برای توضیح هر یک از تگهای H2 بخواهید از متن طولانی (بیش از 300) کلمه استفاده کنید، باید آن را دستهبندی کرده و از تگهای H3 استفاده کنید.
به همین ترتیب تگهای H4، H5 و H6 استفاده میشوند. البته به ندرت پیش میآید که بخواهید از تگهای h5 و h6 استفاده کنید. استفاده از تگها به محتوا ساختار و نظم میبخشد و درک متن را برای کاربر آسانتر میکند.
تدوین استراتژی سئو داخلی برای لینکسازی
یکی از انواع سئو داخلی به لینکسازی بین محتواها و صفحات یک سایت اختصاص دارد. متخصصان سئو تاکید دارند هیچگاه صفحات یتیم (Orphan Page) را در سایت به حال خود رها نکنید. این صفحات بدون اینکه به صفحه دیگری لینک دهند یا از صفحهای لینک دریافت کنند، در سایت ایجاد شدهاند و حتی اگر بهترین محتوا را هم داشته باشند، به دلیل نداشتن لینک داخلی، توسط موتورهای جستجو شناسایی نمیشوند.
وقتی به یکباره یک صفحه توسط خزندههای رباتهای گوگل ایندکس میشود، تمامی لینکهایی که به این صفحه وارد یا از آن خارج شدهاند، بررسی میشود. در واقع گوگل از طریق لینک سازی داخلی موفق به شناسایی صفحات دیگری نیز میشود.
اما شما نمیتوانید بدون استراتژی مشخص هر صفحهای را به صفحه دیگر لینک دهید. استراتژیهایی مثل تولید محتوای پیلار – کلاستری یکی از راههای ساده برای لینکسازی داخلی است.
به طور کلی برای لینک دادن صفحات داخل سایت به همدیگر باید به نکات زیر دقت داشته باشید:
- صفحات با محتوای مرتبط را به همدیگر لینک دهید تا کاربران را به صفحات مشابه هدایت کنید.
- برای لینک سازی داخلی صفحات را اولویتبندی کنید. صفحات با اهمیت بیشتر باید لینک داخلی بیشتری دریافت کنند. میتوانید این صفحات مهم را به عنوان پیلار در نظر بگیرید و سپس از محتواهای کلاستر به آنها لینک دهید.
- برای قرار دادن لینک روی انکرتکستها بدون برنامه عمل نکنید. انکرتکستهایی که ایمپرشن بالاتری دارند (در ابزار گوگل سرچ کنسول مشخص میشود)، باید لینک داخلی بیشتری دریافت کنند.
شناسایی و تغییر محتوای کنیبالیز
اگر بخواهید در زمینه سئو فعالیت کنید باید با مفهوم عبارت کنیبالیزیشن چیست آشنایی داشته باشید! اگر محتوای دو صفحه شبیه به همدیگر باشد و به عبارتی برای یک صفحه سایت محتوای کپی شده صفحه دیگری از سایت خود را استفاده کنید، محتوای صفحه دوم کنیبالیز میشود. در واقع گوگل به محتوای تکراری واکنش نشان میدهد و از تمامی وبمسترها میخواهد محتوای هیچ یک از دو صفحه آنها شبیه به همدیگر نباشد.
اگر تا به حال سایت محتواهای تکراری استفاده کردهاید، همین حالا آنها را بروزرسانی کنید. در آخر لینک صفحات بروزرسانی شده را به گوگل سرچ کنسول دهید تا دوباره خزندههای Google وارد سایت شوند و محتواها را ایندکس کنند.
شناسایی کلمات کلیدی کنیبالیزشده
اگر از وردپرس و افزونه Yoast SEO استفاده میکنید، زمان ورود کلمه کلیدی اصلی در کادر مربوطه، این ابزار به شما در مورد تکراری بودن یا نبود کلمه کلیدی هشدار میدهد. اگر کلمه کلیدی تکراری باشد، منجر به کنیبالیز شدن متن میشود. در واقع شما وقتی دو صفحه با یک کلمه کلیدی یکسان داشته باشید، گوگل را برای انتخاب محتوای بهتر سردرگم میکنید. به همین دلیل اگر کلمات کلیدی تکراری در صفحات سایت استفاده شده است، اقدامات زیر را برای سایت خود اجرا کنید:
- با روش ریدایرکت 301، یکی از صفحات با محتوای کم اهمیتتر را به صفحهای که به نظر شما محتوای بهتری دارد، ریدایرکت کنید.
- یکبار دیگر ساختاربندی سایت را انجام دهید و با ریدایرکت کردن صفحاتی که کلمات کلیدی تکراری دارند، از ایندکس شدن آنها جلوگیری کنید. همچنین میتوانید از طریق فایل Robot txt مانع از ورود خزندههای گوگل به این صفحات تکراری شوید.
- اگر محتوا و موضوع دو صفحه با هم متفاوت باشد، میتوانید دوباره محتوا را تغییر داده و از کلمات کلیدی متفاوت برای آنها استفاده کنید.
- هر محتوا را با استفاده از کلمات کلیدی جدید بنویسید.
آیا سئو داخلی بهتر از سئو خارجی است؟
هر کسی که با پاسخ سوال سئو چیست آشنا باشد و بداند چطور باید رتبه یک سایت را در موتورهای جستجو بالا ببرد، هر دو روش سئو خارجی و سئو داخلی را در سایت اجرا میکند. اما به راستی کدامیک از این دو روش اهمیت بیشتری دارند؟ آیا لینک سازی خارجی میتواند به اندازه سئو داخلی روی رتبه سایت تاثیر داشته باشد؟ برای پاسخ دادن به این سوال باید اهمیت هر یک از انواع سئو را بررسی کنیم.
دلیل اهمیت seo on page چیست؟
همانطور که در بالاتر اشاره کردیم سئو داخلی به بخش محتوا، لینک سازی داخلی بین صفحات، داشتن استراتژی محتوا و لینکسازی، تولید محتوای بهینه و سئو شده میپردازد. همه این موارد به ایجاد یک سایت مرتب و ساختاریافته کمک میکنند. از طرف دیگر، وقتی گوگل از وبمسترها میخواهد محتواهای باکیفیت تولید کنند، به این دلیل است که کاربران به دنبال چنین محتواهایی هستند.
اجرای تکنیکهای سئو داخلی باعث:
- افزایش حضور خزندههای گوگل در سایت میشود.
- به کاربران کمک میکند تا سایت شما را پیدا کنند.
- به بازدیدکنندگان کمک میکند تا در صفحات مختلف سایت (با کمک لینک سازی داخلی) حرکت کنند.
- به درک بهتر موتورهای جستجو از محتوا و صفحات سایت کمک بیشتری میکند.
- صفحه سایت به صورت سلسله مراتبی ایجاد میشود.
- ایجاد صفحات با محتوای ارزشمند و تلاش برای حفظ کاربران از دیگر مزیتهای seo on page است.
به طور کلی اگر تمامی تکنیکهای سئو داخلی را در سایت خود اجرا کنید، به افزایش تعامل کاربران در سایت کمک میکند و نرخ پرش سایت (Bounce rate) را کاهش میدهد. در نهایت میتوانید سایتی قدرتمند داشته باشید که حتی با سایتهای قدیمی و معتبر رقابت کند.
دلیل اهمیت سئو خارجی در سایت چیست؟
برای دانستن تفاوت سئو داخلی و خارجی لازم است به اهمیت سئو خارجی هم بپردازیم. سئو خارجی به تمامی اقداماتی مربوط میشود که به منظور بهبود رتبه سایت در خارج از سایت شما انجام میشود. دریافت بک لینک از سایتهای دیگر یکی از این اقدامات است که میتواند در قالب رپورتاژ، پست مهمان و یا هر شکل دیگری از درج لینک در سایتهای دیگر باشد.
از آنجا که دریافت بک لینک نشانهای از دریافت اعتبار برای یک سایت است، گوگل به آن اهمیت زیادی میدهد. به طوری که اگر بتوانید از سایتهای معتبر بک لینک دریافت کنید، به بهبود رنک سایت شما کمک زیادی میکند.
وقتی بین یک کلمه کلیدی رقابت زیادی وجود داشته باشد، به هر میزان که برای سئو داخلی تلاش کرده باشید، تا زمانی که سئو خارجی را روی سایت اجرا نکنید، احتمال برد شما در بین رقبا کمتر خواهد بود. یکی از معیارهای رتبهبندی صفحات از نظر موتورهای جستجو، داشتن بک لینکهای قدرتمندتر است.
به طور کلی اجرای تکنیکهای سئو خارجی باعث:
- افزایش ترافیک در سایت میشود.
- از سایت پشتیبانی میکند و به آن اعتبار میدهد.
- با دریافت بک لینک به موتورهای جستجو برای کشف صفحات سایت خود کمک میکنید.
- باعث افزایش آشنایی کاربران سایر سایتها با محصولات یا خدمات سایت شما میشود.
- در برندسازی و افزایش آگاهی از برند تاثیر زیادی دارد.
تفاوت سئو خارجی و سئو داخلی
با وجود اهمیت سئو خارجی، قبل از هر چیز باید سئو داخلی را در سایت خود اجرا کنید. اگر از بهترین سایتهای دنیا هم بک لینک دریافت کنید، تا زمانی که تمامی تکنیکهای سئو داخلی را روی سایت خود اجرا نکرده باشید، تاثیر خود را از دست میدهد.
وقتی یک سایت طراحی میکنید، باید حداقل 2 تا 4 ماه روی seo on page آن کار کنید تا بتوانید تا حدودی رنک آن را در موتورهای جستجو بهبود دهید. بعد از آن باید به فکر سئو خارجی باشید و از سایر سایتها بک لینک دریافت کنید.
اگر بخواهید سئو خارجی را قبل از سئو داخلی در سایت اجرا کنید، تاثیر آن معکوس خواهد بود. به همین دلیل اهمیت سئو داخلی قبلی از سئو خارجی است. در عین حال دریافت بک لینک باید به آرامی و به شیوهای طبیعی انجام شود تا گوگل سایت را جریمه نکند.