; ; ;

کامل‌ترین و جامع‌ترین راهنمای سئو در سال 2021

نوشته شده:در 15 آبان 1400
زمان مطالعه: 05 دقیقه
سئو در سال 2021

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

اهمیت سئو و بهینه سازی روز به روز در حال افزایش است و تکنیک های نوینی در این زمینه استفاده می شوند. در این مطلب قصد داریم تا زیر و بم سئو در سال 2021 را با یکدیگر زیر ذره بین ببریم. البته باید توجه داشت که این مطلب یک مطلب معمولی و سطحی نیست. قصد داریم تا تمامی ترندهای اصلی سئو در سال 2021 را با یکدیگر بررسی کنیم. علاوه بر این، می خواهیم تا تکنیک هایی جدیدی که باعث رشد رتبه شما نزد گوگل می شوند را واکاوی کنیم. بنابراین اگر به دنبال این هستید تا سئو سایت خود را در سال 2021 بهبود دهید، این مقاله را از دست ندهید.

Trulli

تایید شده توسط ویرا

 

فصل 1: قسمت های حیاتی هسته وب

یکی از فاکتورهای جدیدی که به نحوه رتبه بندی گوگل راه یافته اند، قسمت های حیاتی هسته وب (Core Web Vitals) هستند. این فاکتورهای از اواسط بهار سال میلادی آینده (ماه می) در رتبه بندی گوگل دخیل خواهند شد. اگر قصد دارید تا سایت خود در برابر این تغییرات گوگل آماده و قدرتمند نگه دارید، در ادامه با ما همراه باشید. در این فصل می خواهیم تا با تکنیک هایی این فاکتور را در وبسایت های خود رعایت کنیم تا همچنان نزد گوگل برای قرارگیری در رتبه های برتر محبوب باشیم.

 

 

قسمت های حیاتی هسته وب: هرآنچه که باید در مورد آنها بدانید

گوگل سه فاکتور را در صفحات موجود در سطح اینترنت بسیار حیاتی و مهم می داند که همان قسمت های حیاتی هسته وب را تشکیل می دهند. این سه المان شامل موارد زیر هستند:

🔹 تغییر تجمعی ساختار صفحه (Cumulative layout shift)

🔹 تاخیر اولین ورودی (First input delay)

🔹 بزرگترین محتوا رنگ آمیزی شده (Largest contentful paint)

 

 

Core Web Vitals Are Part Of Google’s Overall Evaluation Of “Page Experience”

قسمت های حیاتی هسته وب بخشی از سنجش کلی گوگل برای “تجربه صفحه” است.

جدول سمت چپ:

Core Web Vitals: قسمت های حیاتی هسته وب

Loading: بارگذاری

(Largest Contentful Paint(LCP: بزرگترین محتوای رنگ آمیزی شده

Interactivity: تعامل

(First Input Delay(FID: تاخیر اولین ورودی

Visual Stability: پایداری بصری

(Cumulative Layout Shift(CLS: تغییر تجمعی ساختار صفحه

با توجه به گفته ها گوگل، سه فاکتور قسمت های حیاتی هسته وب، المان هایی هستند که تاثیر مستقیم بر روی سئو سایت ، و در نتیجه حضور در صفحه نتایج جستجو گوگل دارند.

 

 

رتبه بندی جستجو ها تغییر خواهد کرد تا این المان های تجربه صفحه را با خود به همراه داشته باشد.

علاوه بر این، گوگل بیان کرده که این المان از الزامات حضور در رتبه های برتر نتایج نیستند. به معنای دیگر، نیازی نیست که شما در این المان ها بهترین رتبه ها را کسب کنید تا بتوانید رتبه های برتر گوگل را به خود اختصاص دهید. همچنین نباید به این خاطر اهمیت قسمت های حیاتی هسته وب را فراموش کنیم.

 

 

ما صفحاتی که از نظر اطلاعات و محتوا بهترین باشند را در اولویت نمایش قرار خواهیم داد، حتی اگر برخی از المان های تجربه صفحه ضعیف باشند.

در نتیجه، برای اینکه بتوانیم بهترین سئو ممکن را در سال 2021 انجام دهیم، باید زمانی را صرف بهینه سازی این المان ها کنیم.

 

جهت سفارش” سئو سایت فروشگاهی ” کلیک کنید.

 

چگونه المان های حیاتی هسته وب خود را بهتر کنیم؟

اولین نکته ای که باید به آن اشاره داشته باشیم این است که بهینه سازی قسمت های حیاتی هسته وب، متناسب با هر وبسایتی متفاوت است. برای مثال، سایتی که توسط Shopify طراحی و ساخته شده، و سایتی که با وردپرس ساخته شده است، فرآیند بهبود المان های حیاتی هسته وب آن ها کاملا با یکدیگر متفاوت است. در ادامه قصد داریم تا راهکاری جهت فهمیدن قسمت هایی که باید بهبود دهیم را ارائه کنیم.
در مرحله اول باید یکی از مهمترین ابزارها برای سنجش وضعیت سایت، یعنی گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) مربوط به وبایستتان را باز کنید. بعد از اینکار، در صفحه گوگل سرچ کنسول، بر روی گزینه Core Web Vitals کلیک کنید تا اطلاعات مربوط به این قسمت به شما نمایش داده شود.

 

 

سپس باید توجه ویژه ای به نحوه ساختار صفحات سایت و نحوه قرارگیری آن ها داشته باشید.

 

 

گوگل قسمتی را به آدرس های موجود طراحی کرده است. در این گزارش تعداد آدرس های ضعیف (Poor URLs) شما نمایش داده می شود. یکی از فعالیت هایی که برای بهبود سئو خود در سال 2021 باید انجام دهید این است که تعداد این آدرس ها را به صفر برسانید.

 

 

نتیجه منفی ای که این آدرس های ضعیف بر روی سئو شما می گذارند بیشتر از تاثیر مثبت لینک های خوب و مناسب است. پس حذف کردن لینک های ضعیف از صفحات را جزو اولویت های خود بگذارید. خالی از لطف نیست که مجدد بگوییم که بهبود این شرایط کاملا وابسته به نوع سایت و فاکتورهای حیاتی هسته وب است.

فصل 2: رتبه بندی عبارات گوگل چیست؟

 

 

گوگل همواره در حال به روز رسانی الگوریتم های خودش است تا بتوانید بهترین و نزدیک ترین نتایج ممکن را به جستجوکنندگان نشان دهد. جدیدترین اقدام گوگل در این زمینه معرفی یک تکنولوژی سرچ جدید به اسم Passages است. این تکنولوژی جدید ک فقط چندماهی از معرفی اش می گذرد، به گوگل این قابلیت را می دهد تا قسمت های مشخصی (یک یا چند عبارت) از یک صفحه را به صورت مستقل در رتبه بندی خود دخیل کند. با توجه به مستندات گوگل، تکنولوژی جستجو Google Passage Ranking به تنهایی بر روی 7 درصد از نتایج سرچ گوگل تاثیر مستقیم خواهد گذاشت. برای درک اهمیت بسیار بالای آن کافی است که به درصد تاثیرگذاری الگوریتم پنگوئن گوگل رجوع کنیم. درصد تاثیر الگوریتم پنگوئن در نتایج سرچ گوگل تنها 3.1 درصد است. بنابراین در سئو 2021 باید توجه ویژه ای نسبت به این تکنولوژی جدید گوگل داشت. به همین خاطر این فصل را به نحوه بهینه سازی سایت و صفحات برای الگوریتم جدید رتبه بندی گوگل اختصاص داده ایم.

Google Passage Ranking چگونه کار می کند؟

 

 

دیگه گوگل یک صفحه وب را به صورت کلی در رتبه های خود نشان نمی دهد . به لطف Google Passage Ranking، گوگل قادر است تا به تنهایی عبارت ها و پارگراف های قرار گرفته درون یک صفحه را رتبه بندی کند. همین باعث خواهد شد تا نیازی نباشد کل مطالب موجود درون یک صفحه به یک موضوع مشخص مرتبط باشند.
بنابراین، گوگل علاوه بر اینکه ارتباط کلی صفحه شما را با موضوع سرچ شده می سنجند، عبارت ها و پاراگراف هایی که در این صفحه استفاده کرده اید را نیز در نظر می گیرد.

 

 

الگوریتم Google Passage Ranking قسمت های مختلف محتوا را به صورت مستقل بررسی می کند

اما این به معنی نیست که ما کیفیت و ساختار مناسب صفحه را نادیده بگیریم. گوگل همچنان تمامی قسمت های صفحه شما را مورد بازرسی قرار می دهد.
در نتیجه تمامی فعالیت های مربوط به سئو درون صفحه ای (On-Page SEO) همچنان ارزشمند هستند. بک لینک ها، پیشرفت تجربه کاربری و دیگر المان هایی که برای قرار گرفتن صفحه شما در رتبه ها برتر گوگل مهم هستند، همچنان نزد گوگل از ارزش بالایی برخوردار هستند.
تکنولوژی رتبه بندی عبارت گوگل باعث شده تا شانس حضور صفحات موجود در سطح اینترنت در رتبه های عالی جستجو نسبت به گذشته بیشتر شود. البته به شرطی که تمامی ساختارها و فاکتورهای مربوط به بهینه سازی و سئو را رعایت کرده باشند.
برای اینکه شانس حضور صفحات خود را در نتایج برتر گوگل بالاتر ببریم، می خواهیم تکنیک ها و فعالیت هایی که جهت بهینه سازی و ساختاربندی مناسب صفحات انجام می شوند را بررسی کنیم.

تقسیم بندی محتوا به بخش های مختلف

 

 

تقسیم بندی محتوا به قسمت های مجزا می تواند باعث کمک کردن به رتبه شما به لطف Google Passage Ranking شود

همانطور که گفتیم، گوگل به کمک تکنولوژی جدید رتبه بندی عبارات خود می تواند عبارت ها و پاگراف های موجود در صفحه شما را به صورت مستقل رتبه بندی کند. اما این کار به این معنی نیست که گوگل به راحتی از کنار بی نظمی و عدم ساختاربندی صحیح صفحه شما می گذرد و آن ها را در رتبه های خوب نمایش می دهد. شاید پیش خودتان بپرسید که علت اینکار چیست؟
در جواب باید بگوییم که گوگل هریک از پاراگراف ها و قسمت های موجود در محتوای شما را به مانند یک صفحه کوچک وب فرض می کند. بنابراین، یکی از کارهایی که می توانید جهت بهبود سئو خود در سال 2021 انجام دهید، بخش بندی درست و اصول محتوای صفحات است.
سعی کنید در فرآیند تقسیم بندی محتوا هر بخش را به یک زیر موضوع اختصاص دهید. برای زیر تیترهای خود از هدرهای H3 استفاده نمایید تا گوگل بتواند آن قسمت را به عنوان یک صفحه کوچک وب در نظر بگیرد. اگر از کسانی هستید که هنوز اینکار را درون صفحات خود انجام نداده اید، بهتر است به سرعت به فکر تغییر ساختار و تقسیم بندی صفحات خود باشید تا شانس حضور خود در بهترین رتبه های گوگل بالا ببرید.

از محتواهای طولانی غافل نشوید

یکی از ایرادهایی که در گذشته به گوگل و محتواهای طولانی وجود داشت این بود که ممکن بود یک صفحه که تمرکز اصلی خود را هر چند با محتوای کمتر بر روی یک موضوع بگذارد، بتواند از شما در نتایج گوگل پیشی بگیرد. به عنوان مثال تصور کنید شما یک مطلب طولانی را برای نحوه نوشتن مقاله است و در آن در مورد چگونگی نوشتن مقدمه مقاله نیز صحبت کرده اید.

 

سئو در سال 2021

 

گوگل ممکن است با بخش های مجزا محتوای شما به مانند یک صفحه کامل درباره یک موضوع رفتار کند

حالا فرد دیگری را تصور کنید که یک صفحه از وبسایت خود را تماما به نحوه نوشتن مقدمه مقاله اختصاص داده است. گاهی اوقات گوگل آن صفحه ای که تمام و کمال در مورد نحوه نوشتن مقدمه مقالات است را در رتبه های بهتری نسبت از شما نشان می دهد. دلیل اینکار هم این است که صفحه رقیب شما تمرکز 100 درصدی خود را بر روی نوشتن مقدمه مقاله گذاشته و از این نظر برای گوگل کیفیت بالاتری دارد.
اما دیگری خبری از این ماجرا نیست. اما امروزه گوگل قادر است تا محتوای طولانی را به 5،10 و یا حتی 100 قسمت مجزا تجزیه کند و هر یک را جداگانه بررسی کند. هر کدام از این قسمت ها که توسط گوگل تجزیه شده اند، شانس حضور در نتایج جستجو را دارند. در نتیجه باید به سمت نوشتن محتواهای طولانی با بخش بندی مناسب و اصولی بروید تا بتوانید نزد موتورهای جستجو به محبوبیت برسید.این امر می‌تواند سبب افزایش بازدید سایت شود.

 

سئو در سال 2021

 

میانگین تعداد کلمات محتواهایی که در 10 رتبه برتر گوگل نمایش داده می شوند. همچنین باید اضافه کرد که محتواهای طولانی یک منبع عالی برای لینک دهی، ساختن بک لینک ها و همچنین اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی هستند.

 

سئو در سال 2021

 

محتواهای طولانی نسبت به پست های بلاگ کوتاه، بک لینک های بیشتری تولید می کنند. در نهایت می توان گفت که محتواهای طولانی در سئو در سال 2021 از اهمیت بیشتری نسبت به قبل برخوردارند و می توانند سکوی پرتاب شما برای حضور در رتبه های عالی گوگل باشند.

فصل 3: بهینه سازی برای Featured Snippets

 

 

طبق آماری که توسط سایت مشهور SEMrush منتشر شده، 6.83 درصد از تمامی نتایج یک جستجو در گوگل حداقل یک Featured Snippet دارند . نکته قابل توجه این است که همین Featured Snippet ها بسیاری از کلیک های رتبه یک را می ربایند.باید بدانید که در نتایج گوگل دیگر رتبه 1 رتبه برتر نیست، بلکه این رتبه 0 است که بیشترین ارزش را دارد.
اما سوالی که وجود دارد این است که گوگل در چه صورتی محتوای ما را در قسمت Featured Snippets خود نشان خواهد داد؟
در این فصل دقیقا به دنبال جواب همین سوال هستیم تا بتوانیم در فرآیند سئو در سال 2021، سایت خود برای قسمت Featured Snippets نیز بهینه کنیم.

نحوه بهینه کردن سایت برای قسمت Featured Snippets گوگل

در ادامه قدم با قدم با فرآیند های لازم در سئو در سال 2021 برای بهبود سایت خود برای حضور در Featured Snippets گوگل آشنا خواهیم شد.

فرصت های Featured Snippets را پیدا کنید

کلمات کلیدی یکی از ارکان اصلی سئو و بهینه سازی به شمار می روند. برای حضور در Featured Snippets گوگل نیز، کلمات کلیدی و انتخاب کلمه کلیدی مناسب شرط اولیه و اصلی است. شما در گام اول باید به دنبال کلمات کلیدی ای بگردید که شانس حضور در Featured Snippets گوگل را دارند. شاید در طی این فرآیند به کلماتی بر بخورید که در حال حاضر رتبه نسبتا مناسبی در آن ها دارید. و برای شما سوال پیش آید که چرا مجددا باید بر روی این کلمات تمرکز کنیم؟ در جواب این سوال باید بگوییم که 99.58 درصد از تمامی Featured Snippets هایی که مشاهده می کنید همگی در 10 رتبه برتر و یا به عبارتی در صفحه اول گوگل حضور دارند. در نتیجه شانس شما برای قرار گرفتن در Featured Snippet گوگل اگر جزو 10 رتبه برتر آن نباشید تقریبا صفر است. حالا که با اهمیت کلمه کلیدی آشنا شدید بهتر است به سراغ روش پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب Featured Snippet برویم. بهترین منبع شما برای اینکار، گزارش کلمات کلیدی طبیعی یا همان کلمات کلیدی ارگانیک است. در این گزارش می توانید کلماتی که در حال حاضر در آن ها نزد گوگل رتبه دارید و مستعد حضور در Featured Snippet هستند را مشاهده کنید.

 

 

به صفحه خود Snippet Bait را اضافه کنید

یکی از کارهایی که در سئو در سال 2021 برای حضور در Featured Snippet می توانید انجام دهید نوشتن Snippet Bait  است. Snippet Bait یک محتوا 40 تا 60 کلمه ای است که به منحصرا برای حضور شما در قسمت Featured Snippets طراحی شده است. اما چرا Snippet Bait باید بین 40 تا 60 کلمه باشد؟ برای پاسخ به این سوال کافی است تا به SEMrush مراجعه کنیم. این وبسایت با آنالیز کردن بیش از 7 میلیون Featured Snippet این نکته را متوجه شده که اکثر Featured Snippet ها برای قسمت Snippet Bait خود از محتوای 40 تا 60 کلمه ای استفاده کرده اند. خب SEMrush بیشتر از 7 میلیون Featured Snippet را آنالیز کرده و فهمیده که بیشتر Featured Snippet ها بین 40 تا 60 کلمه طول دارند.

 

 

محتوا خود را برای انواع دیگر Featured Snippet تغییر دهید

همانطور که اشاره کردیم نوشتن Snippet Bait یک گام موثر در سئو در سال 2021 برای حضور در Featured Snippet است. اما باید توجه داشت که Snippet Bait صرفا برای حضور در Snippet های پاراگرافی مناسب است. در حال حاضر 81.9 درصد از تمامی Featured Snippet ها را Featured Snippet های پاراگرافی تشکیل می دهند.

 

انواع Snippet ها و درصد هر یک از آن ها در مجموع کل Snippet های گوگل

 

اگر علاقه مند به حضور در دیگر انواع Featured Snippet هستید، باید محتوا خود را دسخوش تغییرات بکنید. به عنوان مثال برای حضور در Featured Snippet های لیستی باید از هدرهای H2 و H3 برای هر یک از آیتم های لیست خود استفاده کنید.

 

 

گوگل این زیر تیترها را از محتوای شما بررسی میکند و آن ها را در Featured Snippet نمایش می دهد. همین فعالیت را می توانیید برای حضور خود در Featured Snippet های جدولی انجام دهید. گوگل با بررسی صفحه شما و کیفیت بالای مطالب می تواند شما را در Featured Snippet نمایش دهد.

 

 

فصل 4: درخشش جستجو بصری

 

 

یکی از فناوری های جدیدی که به تازگی معرفی شده است، فناوری جستجو به کمک تصاویر و یا همان جستجو بصری است. اما سوالی که وجود این است که جستجو بصری چه قدر در سئو در سال 2021 تاثیر گذار خواهد بود؟ در حال حاضر جستجوهای بصری به دلیل نوپا بودن آنچنان که باید و شاید همه گیر نیستند. اما با توجه به محبوبیت روز افزون آن ها و علاقه بیش از پیش مردم به آن ها، باید انتظار حضور چشمگیر آن ها را در سئو در سال 2021 داشته باشیم. در این فصل قصد داریم تا تمامی نکات مربوط به جستجو بصری در سئو در سال 2021 را با یکدیگر زیر ذره بین ببریم.

تکامل جستجو بصری

روز به روز بر تعداد افرادی که از جستجو بصری استفاده می کنند افزوده می شود. برای اینکه بیشتر با محبوبیت این فناوری آشنا ششویم، کافی است تا آمار زیر را بررسی کنیم:

ابزار گوگل لنز (Google Lens)، که یک ابزار قدرتمند در جستجو بصری است،  در حال حاضر بیش از 1 میلیارد بار استفاده شده است.

منبع

 

 

گوگل لنز بیش از 1 میلیارد بار توسط افراد استفاده شده است. وبسایت Pinterest، که یک مرجع در خصوص عکس و تصویر است، به طور میانگین، ماهانه بیش از 600 میلیون جستجو بصری دارد.

منبع

 

Pinterest ماهانه 600 میلیون سرچ بصری دریافت می کند. 36 درصد از مشتریان آمریکایی از جستجوهای بصری استفاده کرده اند.

منبع

 

36 درصد از مصرف کنندگات آمریکایی تا کنون از جستجو بصری بهره برده اند.

 

جستجو بصری به طرز معجزه آسایی کاربردی است

جستجو بصری تازه در ابتدای مسیر خود است و در همین مدت بسیار کوتاه هم توانسته بسیار موفق ظاهر شود. اگر هنوز هم با قابلیت های جستجو بصری و کاربردهای بینظیر آن آشنا نشده اید کافی است تا گوگل لنز (Google Lens) را بر روی گوشی خود نصب کنید تا به دنیای آینده قدم بگذارید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که به کمک گوگل لنز محیط اطراف خود را اسکن کنید تا بتوانید نتایج جتسحو در مورد اشیا را در کسری از ثانیه دریافت کنید. بنا به گفته گوگل، ابزار گوگل لنز در حال حاضر می تواند بیش از 1 میلیارد شی مختلف را شناسایی و تشخیص دهد.

 

 

نحوه بهینه سازی سایت برای جستجو بصری در سئو در سال 2021

فاکتورهای مختلفی وجود دارند که به شما این امکان را می دهند تا در نتایج جستجو بصری ظاهر شوید. با یکدیگر این فاکتورها که در سئو در سال 2021 نیز بسیار موثر هستند را مورد بررسی قرار خواهیم داد:

صفحات سایت خود را Mobile Friendly کنید

90 درصد از نتایجی که در جستجوهای بصری ظاهر می شوند، وبسایت هایی هستند که توانسته اند در آزمون Mobile Friendly بودن گوگل موفق باشند. همچنین با همه گیر شدن گوشی ها هوشمند و انجام تمامی جستجوهای بصری به کمک گوشی های هوشمند، بسیار معقولانه است که گوگل این فاکتور را جزو اصلی ترین فاکتورها برای نمایش در نتایج جستجو بصری در نظر بگیرد.

 

90.6 درصد از نتایج تصاویر در گوگل لنز از صفحاتی که است توانسته از تست Mobile Friendly بودن گوگل سربلند بیرون آیند

 

کارایی سئو سنتی تصاویر

تکنیک های فعالی که در سئو تصاویر ( مانند بهینه کردن اسم و متن های جایگزین تصاویر) هنوز به رتبه بندی گوگل لنز کمک می کنند. همچنین باید توجه داشت که هرچه قدرت سایت شما بالاتر باشد، از شانس بیشتری برای حضور در رتبه های برتر نتایج گوگل لنز برخوردار خواهد بود.

 

 

 

به طور میانگین نتایج گوگل لنز داری قدرت صفحه 35 و قدرت دامنه 64 هستند.

 

محتوای باکیفیت را فراموش نکنید

طبق بررسی انجام شده، گوگل تمایل دارد تا صفحاتی که درون آن ها از محتوای غنی و باکیفیت (به طور میانگین 1600 کلمه) دارند را درون نتایج گوگل لنز نمایش دهد. شاید پیش خود بپرسید که محتوای متنی چه تاثیری بر روی حضور در نتایج تصویری گوگل لنز دارد؟ برای دریافت جواب این سوال کافی است به مستندات خود گوگل رجوع کنیم که در آن بیان کرده، متن های موجود در صفحات برای بهینه سازی و سئو کردن تصاویر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند. بنابراین برای اینکه بتواند در سئو در سال 2021 و همچنین جستجو بصری موفق ظاهر شوید، محتوای متنی با کیفیت را فراموش نکنید.

 

نتایج نشان داده شده در گوگل لنز به طور میانگین دارای محتوایی به طول 1631 کلمه هستند

 

فصل 5: تحول قدرت دامنه

 

 

شاید اگر در گذشته می‌خواستید تا قدرت دامنه (Domain Authority) وبسایت‌ها را در یک کلمه خلاصه کنید، آن کلمه لینک بود. اما دیگر خبری از این قضیه نیست. در حال حاضر، گوگل برای سنجیدن قدرت دامنه سایت شما علاوه بر لینک‌ها، سه فاکتور تخصص (Expertise)، اقتدار (Authoritativeness) و قابل اعتماد بودن (Trustworthiness) را نیز مورد بررسی قرار می‌دهد. برای راحتی این سه المان قدرت دامنه را به صورت اختصار E-A-T می نامند. قدرت دامنه همواره جزو فاکتورهای اساسی گوگل برای نمایش وبسایت های در نتایج جستجو خود است. در این فصل از راهنمای جامع و کامل سئو در سال 2021 قصد داریم تا نسخه جدید قدرت دامنه را مورد بررسی قرار داده و ویژگی های اصلی آن را ارزیابی کنیم.

در جدیدترین گزارش های امتیازدهی گوگل به سایت ها به راحتی می توان تمرکز بر روی سه فاکتور E-A-T را مشاهده کرد. در گذشته نیز این سه فاکتور جزو المان های امتیازدهی گوگل بودند اما در حال حاضر از بیشترین ارزش ممکن نزد گوگل برخوردارند. به عنوان مثال، گزارش جدید گوگل به اسم جستجو چگونه کار می کند (How Search Works)، به صراحت گفته که گوگل می خواهد مراجع معتبر را در نتایج جستجو خود نمایش دهد.

 

منابع قابل اعتماد

 

همچنین گوگل از E-A-T به عنوان یک فاکتور کلیدی در نحوه رتبه بندی و ارزش گذاری بر روی سایت ها نام برده است.

 

تخصص، اقتدار و قابل اعتماد بودن

 

با شناخت اهمیت بالای E-A-T بهتر است ببینیم چگونه می توانیم E-A-T سایت خود را بهبود دهیم و در سئو در سال 2021 بدرخشیم.

در حوزه فعالیت خود استاد باشید

برای اینکه بتوانید از موفقیت خود در سئو در سال 2021 اطمینان حاصل کنید، باید نوشتن مقالات و مطالب موجود در سایت خود را به افراد متخصص در آن حوزه بسپارید. چرا که گوگل همواره به دنبال نشان دادن مطالبی که است که از نظر تخصصی در بالاترین سطح ممکن قرار دارند. برای اینکه با این اقدام گوگل بهتر آشنا شویم کافی است تا گزارش های خود گوگل مراجعه کنید. طبق گفته گوگل، تمامی مقالات و مطالب موجود در زمینه پزشکی و درمان باید توسط افراد متخصص آن حوزه نوشته شوند تا شانس حضور در نتایج برتر گوگل را داشته باشند.

 

 

مقالات و توصیه های پزشکی با E-A-T بالا باید توسط افراد و سازمان های متخصص و دارای اعتبار لازم در آن زمینه نوشته و یا تولید شده باشند.

 به هیچ عنوان نمی توان در این زمینه گوگل را دور زد و با راه های تقبلی خود را به عنوان یک متخصص تقلبی به گوگل معرفی کرد. در نتیجه اگر می خواهید تا مطالب و محتواهای شما جزو برترین نتایج گوگل باشند، باید نوشتن آن ها را به دست افراد متخصص آن حوزه بسپارید.

با کاربران و گوگل روشن و مبرهم باشید

گوگل به کمک سیگنال هایی که از خارج سایت شما دریافت می کند، می تواند میزان E-A-T سایت شما را بسنجد. الگوریتم ها و تکنولوژی های منحصر به فرد گوگل زمان زیادی را صرف می کنند تا بتوانند این فاکتورها را به شکل دقیق اندازه بگیرند. برای موفقیت در سئو در سال 2021 و افزایش اعتبار خود نزد گوگل باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • صفحه درباره ما بی نقص و جامعی را طراحی کنید
  • مسیر دسترسی آسان به صفحه ارتباط با ما را برای کاربران خود فراهم کنید
  • مشخصات و اطلاعات نویسنده هر مقاله را مشخص نمایید
  • از سایت ها و منابع خارجی معتبر لینک بگیرید
  • سیاست های حریم خصوصی و شرایط خدمات را تعیین کنید

 

 

برای خود نامی دست و پا کنید

بیشتر فرآیند سنجش E-A-T سایت شما در خارج از سایت اتفاق می افتد که کاملا نیز منطقی است. هر شخصی می تواند ادعای متخصص بودن را داشته باشد. اما اینکه بتوانید سایت های دیگر در مورد تخصص و حرفه خود قانع کنید کاملا متفاوت است. اما چگونه در کنار ساختن یک وبسایت شیک و کاربرپسند، بتوانیم بقیه مردم و سایت ها را قانع به ارجاع به سایت خود بکنیم؟ گام نخست در این مرحله این است که توسط سایت ها و مراجع معتبر مورد اشاره قرار بگیرد. به این معنا که در این لیست ها لینکی و یا نامی از شما برده شود تا کاربران بتوانند به اعتبار شما اطمینان کنند. در مرحله دوم باید حوزه فعالیت و کسب و کار خود را مشخص کنید و تمام و کمال بر روی آن تمرکز کنید. نتیجه گرفتن در این گام نیز ارجاع به شما در وبسایت ها و دیگر مراجع معتبر است تا کاربران بتوانند شما را به عنوان یک متخصص در حوزه فعالیت شما بشناسند.

 

 

فصل 6: حکمفرمایی بی چون و چرای ویدیو

 

بی هیچ عنوان نمی توان سلطه ویدیو را در فضای فعلی اینترنت انکار کرد. طبق پیش بینی های انجام شده توسط Cisco، تا پایان سال 2022، 82 درصد از ترافیک موجود در اینترنت صرف ویدیوهای آنلاین خواهد شد.
علیرغم درصد بسیار زیاد ترافیک برای ویدیوهای آنلاین، ممکن است 82 درصد از ترافیک اینترنت نیز نتواند پاسخگوی نیاز مردم باشد. حتی با وجود ویدیوهای آنلاین بیشمار در سطح اینترنت، طبق گفته سایت HubSpot، در حال حاضر 43 درصد از کاربران اینترنت تقاضای ویدیوهای آنلاین بیشتر هستند. در نتیجه اگر هنوز ویدیو را جزو پلن های بازاریابی دیجیتالی خود برای سئو در سال 2021 قرار نداده اید، بهتر است تا یک تجدید نظر جدی در تصمیمتان بکنید. اگر جزو کسانی هستید که خواهان استفاده حداکثری از ویدیو در سئو در سال 2021 هستید، با ما در ادامه این فصل همراه باشید.

Featured Snippet های ویدیویی

اگر نگاهی به نتایج جستجوهای خود بکنید، متوجه حضور بیشتر ویدیوها در قسمت Featured Snippets شده اید. همین نکته یک سیگنال قوی برای اهمیت بیشتر ویدیوها در سئو در سال 2021 است. برای اینکه بتوانید ویدیوهای موجود در سایت خودتان را به Featured Snippets گوگل برسانید باید 3 گام زیر را انجام دهید:

1- تقسیم بندی اصولی محتوا

اگر بتوانید محتوای موجود در صفحات خود را اصولی به بخش های مجزا تقسیم بندی کنید، می توانید شانس حضور ویدیوهای موجود در متن را در Featured Snippets افزایش دهید. تقسیم بندی محتوا باعث خواهد شد تا گوگل به آسانی بتواند محتوای ویدیویی شما را از دیگر محتواهای موجود در صفحه شناسایی کند. و همین شناسایی برای گوگل کافی است تا ویدیو شما را در Featured Snippets نمایش دهد.

 

 

2- بهینه سازی ویدیوها برای سئو

وقتی محتوای موجود در صفحه را تقسیم بندی کردید، باید ظرافت و دقت کافی را برای نوشتن تیترها، توضیحات و همچنین تگ های ویدیوها به خرج دهید. از همین مطالب است که گوگل می تواند محتوای موجود درون ویدیو را متوجه شود. بنابر گزارشی که در سایت HubSpot منتشر شده، از میان 165 ویدیو موجود در Featured Snippet گوگل، 80 عدد از آن ها از کلمه کلیدی درون تیتر ویدیو خود استفاده کرده بودند. در نتیجه، بهینه سازی متن های مربوط به ویدیو را جدی بگیرید.

 

سئو در سال 2021

 

3- تهیه رونوشت (Transcript) برای ویدیوها

اگر نگاهی به یوتیوب بیاندازید متوجه خواهید شد که بیشتر ویدیوها دارای کپشن هستند. همین کپشن های می توانند در زمینه سئو و بهینه سازی ویدیو بسیار کارآمد باشند. علاوه بر این، وجود رونوشت (Transcript) برای ویدیوها می توانید به خوبی ارزش خود را برای موتورهای جستجو نمایان کند. بنابراین کافی است تا زمانی را صرف تهیه رونوشت برای ویدیوهای خود بکنید تا کیفیت ویدیوهای خود را بیش از پیش افزایش دهید.

 

سئو در سال 2021

 

کانال یوتیوب خود را گسترش دهید

دومین موتور جستجو بزرگ در دنیا، وبسایت مشهور یوتیوب است. طبق تحقیقات انجام شده، یوتیوب از نظر محبوبیت توانسته به راحتی موتور جستجو Bing را شکست دهد و نسبت به آن دو برابر محبوبیت بیشتری کسب کند.

 

سئو در سال 2021

محبوبیت موتورهای جستجو

 

وجود میلیون ها ویدیو در یوتیوب نه تنها مانع رشد یوتیوب نشده بلکه روز به روز شاهد گسترش و ترقی یوتیوب هستیم.  اما قسمت جالب قضیه این است که یوتیوب همچنان به رشد خود ادامه می دهد. روزانه کاربران بیشتری برای پیدا کردن مطالب مورد نظر خودشان را به سمت یوتیوب سرازیر می شوند. ساخت یک کانال یوتیوب باکیفیت می تواند یک منبع عالی برای افزایش ترافیک سایت خود خواهد بود. در حال حاضر 55 درصد از تمامی جستجوهای گوگل حداقل با یک ویدیو همراه هستند.

 

55 درصد از تمامی نتایج جستجو گوگل حداقل دارای یک ویدیو هستند

بنابراین با توجه به محبوبیت فراوان ویدیوها، نادیده گرفتن ویدیو در سئو در سال 2021 باعث پیشمانی خواهد شد.  همچنین از آنجایی که گوگل مالک یوتیوب است، باید انتظار ویدیوهای بیشتری را در نتایج جستجو این موتور جستجو داشته باشیم.

درون مقاله‌های متنی از ویدیو استفاده کنید

وقتی از محبوبیت بالای ویدیوها نزد کاربران آگاهی داریم چرا باید از این فرصت استفاده بیشتری نکنیم؟ جای هیچ شکی وجود ندارد که استفاده کردن از ویدیوها درون مقالات صفحه بلاگ می تواند به رشد شما در زمینه سئو در سال 2021 کمک شایانی بکند. بهبود Bounce Rate کاربران یکی از مزایای بیشمار استفاده کردن از ویدیو درون مقالات صفحه بلاگ است.

برای آموزش وبلاگ نویسی حرفه‌ای پیشنهاد می‌کنیم حتما مقاله‌ای که برایتان آماده کرده‌ایم را مطالعه نمایید.

 

 

استفاده از ویدیوها درون مقالات می تواند به کاهش Bounce Rate منجر شود

 در نتیجه سعی کنید تا ویدیوهای بیشتری را درون مطالب خود بگانجید و از محبوبیت آن ها نهایت استفاده را ببرید.

فصل 7 : استاد هدف جستجو شوید

 

سئو در سال 2021

 

یکی از ارکان اصلی سئو در سال های اخیر، بحث هدف جستجو یا همان Search Intent بوده است. علت تمرکز زیاد بر روی هدف جستجو نیز مشخص است چرا که محتوایی که هیچگونه هدف جستجو ندارد، شانسی برای حضور در نتایج برتر گوگل ندارد. گوگل روز به روز در حال ارتقای خود است تا بتواند نزدیک ترین و بهترین نتایج ممکن را به کاربران خود نمایش دهد. به همین خاطر باید هدف جستجو را جز اولویت های اصلی خود در سئو در سال 2021 قرار دهیم.

هدف هر کلمه کلیدی خود را بشناسید

هر کلمه کلیدی ای که انتخاب می کنید باید هدف مشخصی را پشت خود داشته باشد. کلمات کلیدی می توانند اهداف متفاوتی مثل پیدا کردن محصول یا خدمت، خرید محصول و یا حتی بررسی و یا مقایسه چند محصول با یکدیگر باشد. باید کلمه کلیدی خود را به گونه ای انتخاب کنید تا بتواند همخوانی حداکثری را هدف جستجو داشته باشد. این ارتباط میان کلمه کلیدی و هدف جستجو می تواند باعث حضور شما در رتبه های برتر گوگل شود.

 

 

همخوانی 100 درصدی محتوا با هدف جستجو

بعد از شناسایی هدف جستجو، نوبت به تولید محتوایی غنی و باکیفیت برای این هدف جستجو است. سعی کنید درون محتوای خود مطالبی را قرار دهید که افراد جستجو کننده دقیقا به دنبال آن هستند. همین همخوانی موجود میان محتوا و هدف جستجو سبب خواهد شد محتوای شما در برترین رتبه های گوگل نمایش داده شود.

بهینه سازی مطالب قدیمی متناسب با هدف جستجو

بهینه سازی محتوا برای هدف جستجو تنها منحصر به محتواهای جدید نیست. اگر مقالات و محتواهایی دارید که در گذشته آن ها را منتشر کرده اید اما با هدف جستجو آن کلمه کلیدی همخوانی ندارند، باید به سراغ تغییر آن ها بروید. با اینکار علاوه برا اینکه محتوایی باکیفیت تر را خواهید داشت، می توانید سئو درون صفحه ای (On-Page SEO) و همچنین تجربه کاربری صفحه خود را به صورت چشمگیری بهبود دهید. همین فعالیت سبب افزایش ترافیک به سمت سایت و مقالات شما خواهد شد و رشد و ترقی شما را به همراه خواهد داشت.

 

 

فصل 8: مقابله با نزول CTR

 

سئو در سال 2021

 

در حال حاضر نرخ کلیک ارگانیک پایین است و این موضوع به یک معضل در خصوص سئو و بهینه سازی تبدیل شده است. طبق آمار منتشر شده، نرخ CTR ارگانیک در جستجوهای موبایل از سال 2015 تا کنون 41.4 درصد کاهش داشته است. دلیل نرخ پایین CTR ارگانیک نیز وجود تبلیغات (Ads)، جعبه های جواب (Answer Boxes) و موارد دیگر در صفحات نتایج گوگل است. همین شلوغی باعث شده تا نرخ کلیک طبیعی سایت ها با کاهش چشمگیری روبرو باشد. در این فصل قصد داریم تا راه حل هایی را برای مقابله با کاهش CTR های ارگانیک در سئو در سال 2021 ارائه کنیم.

استفاده از کلمه کلیدی در URL صفحات

نتایج یک مطالعه جامع در خصوص نرخ کلیک سال 2019 نشان می دهد، که وبسایت هایی که از کلمات کلیدی درون آدرس صفحات (URL) ها استفاده می کنند، نسبت به کسانی که اینکار را انجام نمی دهند، دارای 45 درصد نرخ کلیک بیشتری هستند.

 

 

 

آدرس هایی که دارای کلمه کلیدی هستند با نرخ کلیک ارگانیک بیشتری همراه هستند

احساسات را دست کم نگیرید

یکی از نتایج جالبی که این مطالعه همه جانبه با خود به همراه داشته، ارتبط نرخ کلیک بالا با تیترها احساسی بوده است.

 

سئو در سال 2021

 

تیترهای احساسی نرخ کلیک طبیعی بالاتری دارند

استفاده کردن از کلمات تداعی کننده قدرت درون تیترها می تواند باعث کاهش 14 درصدی نرخ کلیک شما شوند.

 

سئو در سال 2021

 

حضور کلمات تداعی کننده قدرت درون تیترها با کاهش نرخ کلیک همراه خواهد بود

تیترهای متقاعدکننده کاربران می توانند نرخ کلیک بیشتری را به سمت خودشان جذب کنند. البته باید توجه داشته باشید تیترهای مطالب شما وارد حوزه طعمه کلیک (Clickbate) نشوند چرا که کاربران علاقه خود را برای کلیک بر روی نتایج شما از دست خواهند داد.

توضیحات متا (Meta Description) را جدی بگیرید

توضیحات متایی که برای صفحات خود می نویسید باید کاملا منحصر به فرد و یکتا باشند. توضیحات متا نقش بسیار مهمی در کلیک کردن کاربران بر روی نتایج شما دارند و می توانند کاربران را متقاعد بر روی کلیک کردن بکنند. زمان کمی که بر روی نوشتن توضیحات متای با کیفیت صرف می کنید، قادر است تا به تنهایی باعث رشد 6 درصدی CTR ارگانیک سایت شما شود.

 

سئو در سال 2021

 

نرخ کلیک بالاتر صفحاتی که دارای توضیحات متا هستند در مقابل صفحاتی که توضیحات متا ندارد

فصل جایزه: نکات سریع سئو برای 2021

 

سئو در سال 2021

 

حالا که به انتهای سفر سئو در سال 2021 رسیده ایم، قصد داریم تا نکاتی کلیدی، کاربردی و البته سریع را در خصوص سئو در سال 2021 را با شما در میان بگذاریم.

محتواهای تحقیقاتی تولید کنید

آنچه که امروزه در دنیا ارزشمند است، داده است. شما می توانید به کمک داده ها، اطلاعات و مطالعات در زمینه های گوناگون کاربران خود را درگیر کنید. البته باید توجه داشته باشید که محتوای تحقیقاتی زمان زیادی را از سوی شما طلب می کند. اما نتیجه نهایی بسیار لذت بخش خواهد بود و خستگی کار را از تن شما خارج خواهد کرد.

 

 

محتواهای بصری را در لیست محتواهای خود بگذارید

محتواهای بصری نیز همانند ویدیوها جزو پر مخاطب ترین محتواهای حال حاضر هستند. در حال حاضر 87.5 درصد از بازاریابان فعال در حوزه دیجیتال، از محتواهای بصری در بازاریابی محتوایی خود استفاده می کنند. ظهور شبکه های اجتماعی مختلف نظیر اینستاگرام (Instagram) باعث شده تا محتواهای بصری بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرند. بنابراین باید در فرآیندهای سئو در سال 2021 توجه ویژه ای به محتواهای بصری داشت تا بتوانید نتیجه مطلوب خود را بگیرید.

 

سئو در سال 2021

 

درصد بازاریاب هایی که از محتواهای بصری برای محتوا خود استفاده می کند بیشتر از 90 درصد است.

4.8/5 - (22 امتیاز)
سخن نهایی
بحث سئو و بهینه سازی روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می کند و همه به دنبال تصاحب رتبه های برتر گوگل در نتایج جستجو هستیم. در این مقاله سعی کردیم تا نقشه راه سئو در سال 2021 را با شما به اشتراک بگذاریم. امیدواریم این مقاله بتواند گامی مثبت را در جهت بهبود سئو و بهینه سازی سایت شما بردارد. نظرات، پیشنهادات و سوالات خود را با کارشناسان ویرا در میان بگذارید.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

48 پاسخ

  1. خیلی کامل و عالی بود. کلا محتوا هایی که میزارید به شدت به روز و خوبه . بشه راجب Snippet Bait بیشتر توضیح بدید . ممنون

    1. خوشحالیم که براتون مفقید واقع شده. بله اتفاقا همین هفته در مورد این موضوع قراره مقاله ای منتشر بشه که میتونید استفاده کنید.

    1. آقای رشیدی عزیز ممنون از دیدگاهتون.
      ما هم از اینکه تونستیم رضایت و حمایت شما رو داشته باشیم بسیار خرسندیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *