یکی از موضوعاتی که تاثیر بسزایی بر روی تجربه کاربری، نرخ پرش، نرخ تبدیل و همچنین سئو یک سایت دارد، بحث سرعت آن است. دنیای دیجیتال حول محور سرعت و بهینگی در حرکت است و هر چه بتوان این دو عامل را بهبود بخشید میتوان موفقیت بیشتری را کسب کرد. به دلیل محبوبیت روز افزون وردپرس در زمینه طراحی سایت، روشهای افزایش سرعت سایت وردپرسی در مرکز توجه قرار دارند. خوشبختانه تکنیکهای زیادی برای افزایش سرعت سایت وردپرسی وجود دارد و پلاگینهای متعددی نیز برای این کار در دسترس قرار دارند. در این دوره افزایش سرعت وردپرسی با ویرا همراه باشید تا به سراغ بررسی تکنیکهای بهبود سرعت سایت وردپرس و ویژگیهای هر یک از آنها برویم.
تایید شده توسط ویرا
چرا سرعت سایت فاکتور مهمی است؟
سوالی که ممکن است ذهن شما را مشغول کند، این است که چرا باید به سرعت سایت اهمیت داد؟ شاید پیش خود فکر کنید که اگر سایت من در چند ثانیه هم بارگذاری شود، ایرادی ندارد و خللی را در روند کار کاربران و بازدیدکنندگان سایت ایجاد نمیکند؛ شاید این تفکرات را در گذشته که سرعت اینترنت آنچنان که باید و شاید قوی نبود، درست به نظر میرسید اما در دنیای دیجیتال امروز سرعت حرف اول را میزند. برای دلایل افزایش سرعت سایت وردپرسی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
1 . سرعت پایین سایت به از دست دادن کاربران ختم خواهد شد.
طبق مطالعات انجام شده، اگر زمان بارگذاری وبسایت شما بیش از ۲ ثانیه طول بکشد، ۴۷ درصد از کاربران اینترنت از بازدید کردن سایت شما دست کشیده و به سراغ سایت دیگری میروند. یک ثاینه تأخیر بیشتر در سرعت سایت میتواند به کاهش نرخ تبدیل تا ۷ درصد منجر شود؛ بنابراین سرعت سایت یکی از عوامل بسیار تأثیر گذار در جذب کاربران است.
برای سفارش” سئو سایت فروشگاهی ” کلیک کنید.
2 . اهمیت بالای سرعت نزد گوگل
هدف تمامی کسب و کارها در فضای آنلاین، حضور در نتایج برتر گوگل و گسترش فعالیت خودشان است. سرعت پایین باعث خواهد شد تا نرخ پرش وبسایت شما افزایش پیدا کند و همین دلیل، کافی است تا گوگل از حضور شما در رتبههای برتر خود جلوگیری کند؛ درنتیجه اگر قصد بهبود سئو و تصاحب رتبه های برتر جستجو گوگل را دارید، باید به فکر افزایش سرعت سایت وردپرسی خود باشید.
چگونه سرعت سایت را بسنجیم؟
برخی افراد تصور میکنند همین که سایتشان در عرض چند ثانیه بارگذاری میشود و آماده استفاده است، دیگری نیازی به بهبود آن و ارتقای سرعت آن ندارند؛ این تصور کاملاً اشتباه است. باید بدانید که مرورگرهای محبوب امروزی نظیر گوگل کروم از کش استفاده میکنند تا هر چه سریعتر بتوانند وبسایتهای مد نظر شما را نمایش دهند و این تصور به شما القا میشود که همه چیز در مورد سرعت سایت خوب است؛ اما کاربری که برای اولین بار از وبسایت شما بازدید میکند، همچنین چیزی را تجربه نمیکند و متناسب با موقعیت جغرافیایی، تجربه کاملاً متفاوتی را خواهند داشت؛ بههمین خاطر در ادامه لیستی را از ابزارهای محبوب تست سرعت سایت را معرفی خواهیم کرد:
✅ Google Page Speed
✅ GTmetrix
✅ Web Page Test
✅ Pingdom Website Speed Test
✅ IsltWP
شما میتوانید با وارد کردن آدرس سایت خود در وبسایتها بالا، فاکتورهای تأثیر گذار بر روی سرعت و زمان بارگذاری کامل سایت خود را مشاهده نمایید و فرصتهای موجود برای افزایش سرعت سایت وردپرسی خود را ببینید.
چه عواملی باعث کاهش سرعت سایت وردپرسی میشود؟
قبل از اینکه به سراغ بررسی تکنیکها و پلاگینهای افزایش سرعت سایت وردپرسی برویم، بهتر است نگاهی به عواملی که سرعت سایت وردپرس را کاهش میدهند، داشته باشیم؛ از جمله دلایل اصلی آهسته بودن سایت وردپرس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
هاست انتخابی
هنگامیکه برای کاهش هزینهها به سراغ خریداری هاستهای ارزان قیمت و بیکیفیت میروید، باید منتظر کاهش سرعت سایت خود باشید. هاستهایی که به خوبی بهینه نباشند، میتوانند به سرعت سایت آسیب بزنند. در این مقاله ویژگیهای هاست خوب میتوانید به طور کامل مطالعه نمایید.
تنظیمات وردپرس
اگر وبسایت وردپرسی شما از قابلیت کش کردن (Cache) استفاده نکند، برای هربار بارگذاری صفحات، باید مجدداً تمامی اطلاعات را از سرور بخواند و همین امر باعث خواهد تا سرعت سایت کم شود.
حجم صفحات
صفحاتی که در داخل سایت استفاده میشوند، ممکن است حاوی تصاویر و ویدیوها باشند. اگر تصاویر و ویدیوهای بکار رفته در داخل سایت بهینه و فشرده نشده باشند، زمان زیادی را برای بارگذاری طلب میکنند؛ بنابراین یکی از اقداماتی که میتوانید در راستای افزایش بازدید سایت وردپرسی انجام دهید، بهینهسازی صفحات است. این امر میتواند در افزایش بازدید سایت شما نیز تأثیر گذار باشد.
پلاگینهای نامناسب
پلاگینهای وردپرس ابزارهایی هستند که باعث سهولت فعالیتهای مختلف در وردپرس میشوند. برخی از پلاگین به دلیل برنامهنویسی ضعیف وعدم بهینه بودن میتوانند به سرعت سایت شما آسیب برسانند؛ بنابراین باید توجه ویژهای به پلاگینهایی که بر روی وبسایت وردپرسی خود نصب میکنید، داشته باشید.
تکنیکهای افزایش سرعت سایت وردپرسی
اکنون نوبت آن رسیده تا روشهای افزایش سرعت سایت وردپرسی را بررسی کنیم و تأثیر هریک از آنها بر روی سرعت سایت را بررسی کنیم؛ با ویرا همراه باشید.
انتخاب هاست باکیفیت
یکی از نکات کلیدی برای افزایش سرعت سایت وردپرسی، خرید یک هاست مناسب و باکیفیت است. هاست همان شرکتی است که تمامی دادههای وبسایت شما را ذخیره میکند. هاستهای وردپرسی به شما امکان دسترسی به داده ها، مدیریت آنها و نمایش آنها به کاربران را میدهد. هنگام انتخاب و خریداری هاست برای وبسایت وردپرسی خود باید به نکات زیر دقت کنید:
نوع هاست
هاستهای رایج را میتوان به دو نوع اشتراکی و اختصاصی دستهبندی کرد. هاستهای اشتراکی، همانطور که از نامشان نیز مشخص نیست، دادههای وبسایت شما را بهصورت اشتراکی در کنار سایتهای دیگر بر روی خود ذخیره میکنند؛ بنابراین شما تنها میتوانند از همان فضای خریداری شده در هاست اشتراکی استفاده نمایید، اما هاست اختصاصی یک فضای کاملاً منحصر بهفرد و اختصاصی را در اختیار شما قرار میدهد تا بتوانید دادههای وبسایت را بر روی آن ذخیره کنید. هزینه هاست اشتراکی به مراتب از هاست اختصاصی کمتر است، اما نسبت به آن انعطافپذیری و سرعت کمتری دارد.
قیمت و پشتیبانی هاست
هزینه زیاد در مورد هاست تضمین کننده کیفیت آن نیست. سعی کنید به سراغ خریداری هاستهایی بروید که در کنار خدماتی مناسب، قیمتی مقرون بهصرفه نیز داشته باشند. موضوع پشتیبانی نیز از اهمیت بالایی در مورد خرید هاست برخوردار است؛ چراکه در صورت رخ دادن مشکلات این پشتیبانی هاست است که میتواند به راهنمایی و رفع آن کمک کند. درنتیجه برای اطمینان حاصل کردن از افزایش سرعت سایت وردپرسی، باید نهایت وسواس را در انتخاب هاست به خرج داد.
بهروز رسانی تکنولوژیهای پیاده سازی سایت
عامل دیگری که بر روی افزایش سرعت سایت وردپرسی تأثیر میگذارد، بهروزرسانی تکنولوژیهای پیادهسازی سایت است. منظور از تکنولوژیهای پیاده سازی، همان نسخههای جدید HTML، و PHP است. بخش عمدهای از وردپرس توسط زبان برنامهنویسی PHP نوشته شده است؛ بنابراین سعی کنید تا هاستی را خریداری کنید که از جدیدترین نسخههای تکنولوژیهای پیادهسازی سایت استفاده میکنند؛ البته توجه داشته باشید که برخی از پلاگینها و کدهای گذشته سایت ممکن است با نسخههای جدید PHP سازگاری نداشته باشند و به خرابی سایت منجر شوند؛ بنابراین دقت لازم را هنگام به روزرسانی PHP سایت وردپرس به خرج دهید.
وردپرس خود را آپدیت کنید
وردپرس (WordPress) بهعنوان یک پروژه متن باز (Open Source) توسط برنامهنویسهای متعددی در سراسر دنیا نوشته شده است؛ همواره به روزرسانی برای وردپرس منتشر میشود که عملکرد آن را بهبود میبخشد و اشکالات آن را رفع میکند. آپدیت کردن وردپرس همچنین آسیبپذیریهای امنیتی موجود در وردپرس را از بین میبرد و شما را در برابر حملات سایبری تا حد خوبی ایمن نگه میدارد؛ بنابراین اگر به دنبال افزایش سرعت سایت وردپرسی خود هستید، همواره وردپرس و پلاگینهای خود را به آخرین نسخه بهروزرسانی کنید.
از قالبهای مناسب استفاده کنید
قالب (Theme) نقش بسزایی در ظاهر و زیبایی سایت شما دارند. گاهی اوقات پیش میآید که زرق و برق یک قالب چشم ما را گرفته و به سرعت آن را بر روی سایت خود نصب میکنیم؛ اما باید دقت داشت که صرفاً زیبایی و المانهای مختلف یک قالب وردپرس نمیتواند فاکتور تعیین کننده انتخاب یک قالب برای وردپرس باشد. شما باید قالبها را از نظر حجم و سرعت بررسی کنید تا بتوانید از افزایش سرعت سایت وردپرسی خود اطمینان حاصل کنید؛ اما سوال اینجاست که چگونه یک قالب خوب انتخاب کنید؟ برای نصب و خرید یک قالب برای سایت وردپرسی سعی کنید تا نکات زیر را رعایت کنید:
1 . واکنشگرا بودن قالب
یکی از فاکتورهای مهمی که بهصورت همزمان بر روی سئو و زیبایی سایت شما تأثیر دارد، واکنشگرا بودن (Responsive) قالب است. قالبی که بر روی سایت خود نصب می کنید، باید سازگاری کامل با دستگاه های مختلف نظیر موبایل، تبلت و نمایشگرهای مختلف داشته باشد. در حال حاضر ریسپانسیو بودن سایتها جزو فاکتورهای مهم موتورهای جستجو در رتبه بندی سایت ها در نتایج است.
2 . امنیت بالا
هیچ کسی دوست ندارد که مورد حمله و سوء استفاده هکرها قرار بگیرد و سایتی با امنیت پایین داشته باشد؛ بنابراین سعی کنید به سراغ انتخاب قالبهای معتبر و تایید شده توسط وردپرس بروید تا یک قالب مطمئن را بر روی سایت خود نصب کنید.
3 . سرعت قالب
سرعت قالب میتواند به افزایش سرعت سایت وردپرسی شما کمک شایانی بکند. هرچه کدهای قالب بهینهتر نوشته شده باشند، حجم قالب کمتر شده و درنتیجه سرعت آن نیز افزایش مییابد. سرعت قالب باعث بارگذاری سریعتر صفحات سایت شده و نرخ پرش و در نتیجه عملکرد سئو را بهبود میبخشد.
4 . پشتیبانی از پلاگینهای مختلف وردپرس
یکی از دلایل محبوبیت بالای وردپرس، پلاگینها یا افزونههای آن است. پلاگین بسیار از فرآیند را آسان کرده و شما را در مسیر ترقی در فضای آنلاین قرار میدهند؛ حتماً در انتخاب قالب دقت کنید که قالب از پلاگینهای محبوب و پراستفاده وردپرس پشتیبانی کند.
5 . بهروز بودن قالب وردپرس
یکی از نکاتی که در مورد انتخاب قالب وردپرس مهم است، به روزرسانی منظم قالب جهت بهبود سرعت و عملکرد کلی آن است. برنامه نویسان قالبهای معتبر همواره به دنبال بهینه کردن قالب و رفع ایرادات و حفرههای امنیتی در قالبها هستند؛ بنابراین قالبی را بر روی سایت وردپرسی خود نصب کنید که بهروز بوده و همواره آپدیت میشود.
6 . چند زبانه بودن قالب
گاهی اوقات نیاز است تا از چندین زبان مختلف بر روی سایت خود استفاده کنید؛. بنابراین باید به سراغ انتخاب قالبهایی بروید که چند زبانه هستند و میتوانند بهخوبی از زبانهای مختلف پشتیبانی کنند.
استفاده کردن از CDN
همانطور که اشاره کردیم، هاستی که انتخاب میکنید تأثیر بسزایی بر روی سرعت سایت دارد. ممکن است سرورهای هاستی که خریداری کردهاید در تهران باشد، اما عمده کاربران سایت شما از شمال کشور باشند. این کار باعث خواهد شد تا سایت شما برای کاربران شمال کشور با سرعت کمتری بارگذاری شود. برای حل این مشکل میتوانید از CDN یا شبکه انتقال محتوا استفاده نمایید. CDN مجموعهای از سرورهای مختلف در نقاط گوناگون جهان است که درون تمامی این سرورهای فایلهای Static (مانند تصاویر، فایلهای CSS، فایل HTML و فایلهای جاوا اسکریپ) سایت شما ذخیره میشود. هنگامیکه کاربری درخواست مشاهده سایت را میکند، این اطلاعات از نزدیکترین سرور به کاربر فرستاده میشود و همین امر برای افزایش سرعت سایت وردپرسی بهشدت مؤثر است.
پاکسازی پایگاه داده سایت وردپرس
اگر از پایگاه داده (Database) سایت وردپرسی غافل شوید؛ بهسرعت با دادههای بیهوده و بلا استفاده پر خواهد شد. همین پر شدن بیش از حد پایگاه داده، باعث بهوجود آمدن تأخیر در ارسال اطلاعات و کاهش سرعت سایت خواهد شد؛ درنتیجه اگر به دنبال افزایش سرعت سایت وردپرسی هستید، باید به کمک افزونهها و یا بهصورت دستی فایلهای بیهوده و اضافی موجود در پایگاه داده را پاکسازی تا بتوانید سایتی پرسرعت و کاربرپسند را داشته باشید.
تأثیر شگفت انگیز کش بر افزایش سرعت سایت وردپرسی!
قابلیت کش کردن (Caching) را میتوان با اختلاف، سادهترین راه افزایش سرعت سایت وردپرسی دانست؛ اما قبل از اینکه با نحوه اضافه کردن این قابلیت به سایت خود آشنا شویم، بد نیست نگاهی به نحوه عملکرد کش و انواع مختلف آن آشنا شویم.
کش کردن چیست؟
هر بار که شما صفحهای از سایت را باز میکنید، یه درخواست (Request) به سمت سرور فرستاده میشود و سپس پاسخ آن از سوی سرور به سمت کاربر بازگشت داده میشود. به عنوان مثال در داخل وبسایت خود دارای هدر، تصاویر، ویدیوها، انواع منوها و حتی لینکهای مختلف داشته باشید؛ همین امر باعث میشود تا پردازش صفحه توسط سرور زمان بر شده و زمان بارگذاری صفحه افزایش پیدا کند. دقیقاً درهمین نقطه است که قابلیت کش به کمک ما آماده تا ما را از معضل سرعت پایین رهایی دهد. قابلیت کش به سرور میگوید تا برخی از فایلهایی که به صورت مکرر استفاده میشوند را بر روی رم (Ram) خود ذخیره کند. با این کار زمان دسترسی به فایلها در درخواست بعدی کاهش پیدا کرده و سرعت بارگذاری صفحه افزایش پیدا میکند.
انواع کش
به طور کلی دو نوع کش کردن در مورد سایتها وجود دارد:
- کش در سمت سرور
- کش به کمک پلاگین
کش در سمت سرور
کش در سمت سرور را میتوانیم آسانترین روش کش کردن سایتهای وردپرسی دانست. در این روش تمامی فعالیتها و عملیاتهای کش کردن توسط هاست انجام میشود و نیازی به فعالیتی از سوی صاحبان سایت وجود ندارد. در این روش نیازی به سر و کله زدن با پلاگینهای کش کردن مختلف و آشنایی با قابلیتهای مختلف آنها وجود ندارد و همه چیز در سمت سرور مدیریت میشود.
کش به کمک پلاگین
اگر بنا به دلایلی هاست انتخابی شما از قابلیت کش کردن پشتیبانی نمیکرد، میتوانید به سراغ نصب پلاگینهای بروید که کش کردن را به سایت شما هدیه میدهند. از جمله پلاگینهای محبوب وردپرس در زمینه کش و افزایش سرعت سایت وردپرسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- WP Rocket
- Litespeed Cache
- W۳ Total Cache
- WP Super Chache
- Cache Enabler
بهینه سازی تصاویر
یکی دیگر از راههای افزایش سرعت سایت وردپرسی، بهینهسازی تصاویر استفاده شده در سایت است؛ البته باید توجه داشت که بهینهسازی یک فعالیت اختیاری جهت بهبود سرعت سایت نیست، بلکه یک اجبار است. طبق آمار منتشر شده، ۳۴ درصد از حجم صفحات اینترنت مربوط به تصاویری است که درون صفحه قرار دارند. تصاویر حجیم سرعت سایت را کاهش میدهند و باعث یک تجربه کاربری ضعیف و نامطلوب میشوند. بهینهسازی تصاویر شامل کاهش حجم تصاویر، به کمک پلاگین و یا اسکریپت، است که به بهبود سرعت بارگذاری صفحه منجر میشود؛ بنابراین همواره سعی کنید تا از تصاویر کم حجم و بهینه استفاده کنید تا سایتی با سرعت بالا داشته باشید.
45 پاسخ
سلام میشه یه پلاگین برای کاهش حجم عکس های بارگزاری معرفی کنید ؟ و اینکه بهترین راه برای کاهش حجم عکس چیه پلاگین یا ابزار های دیگه
از افزونه smush و افزونه های کش برای لود با تخیر مثل rocket و fastest cache میتونید استفاده کنید.
خیلی خوب بود
متشکریم از وقتی که در اختیار ما گذاشتید🌷
مطلبتون بسیار مفید بود
سلام، خیلی ممنون از لطف شما 🌷
خیلی خوبه که شما هستید
متشکریم از حسن نیت شما دوست محترم امیدواریم تمامی مطالب برای شما مفید بوده باشه
خیلی ممنونیم از لطف شما و اینکه نظر ارزشمندتون رو با ما در میان میذارید
واقعا عالی بود
کمتر جایی این مطالب رو به زبان فارسی ارائه می دهند.
ممنونیم از لطف شما
Awli bood 😍😍😍
خیلی ممنونیم از شما
چطوری می تونم باهاتون ارتباط بر قرار کنم
سلام وقت بخیر دوست عزیز شما میتوانید از طریق شبکه های اجتماعی و یا شماره تماس های شرکت با تیم ما در تماس باشید.
وقت بخیر واقعا لدت بردم
ممنونم بهنام جان خیلی لطف داری به ما
دست مریضاد استاد
ممنون آقای جمالی 🌷
مطلب به درد بخوری بود
تشکر 🌷
مطالب خیلی کامل و کاربردی هستند مرسی
متشکریم از نظر شما ✴️
متن گیرایی بود، با سپاس از دست اندر کاران این وب سایت
سلام، خوشحالیم که مفید بوده براتون
واقعا فوق العاده بود…تشکر
متشکریم دوست عزیز
خیلی خوب بود مرسی از این همه مطالب مفید
متشکریم جناب عباسی از لطف شما
من تازه با سایتتنون آشنا شدم ولی خیلی از مطالبتون خوشم اومد
سلام ممنون از مطالب خوبی که در سایت قرار میدید 😍
مطلب فوق العاده کاملی بود ممنون
ماهم از شما ممنونیم که مقاله رو خوندید و خوشحالیم که براتون مفید بوده.
خیلی خوشحالیم که مطلب رو دوست داشتی.
سلام.وبسایتتون خیلی خوب و مفیده.به کارتون ادامه بدین
خیلی خوشحالیم از اینکه از خواندن این مقاله لذت بردید.
سلام از مطالب مفیدتون تشکر می کنم.
ممنون جناب ممدی
خیلی ممنون از اطلاعات مفیدتون
سلام آقای کرمانی، خوشحالیم که از مطلب راضی بودید.
مطالبتون واقعا عالی بود و من راجع به خیلی هاش چیزی نمی دونستم
سلام آقای صالحی، خوشحالیم که از مطلب راضی بودید.
این مطلب حرف نداشت خیلی کامل توضیح داده بودید
متشکریم از حضور شما
سلام و خیلی ممنون از نظر لطف شما