مزایا وردپرس چیست؟

نوشته شده در 22 مرداد 1402
زمان مطالعه: 20 دقیقه
مزایا طراحی سایت با وردپرس

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

با پیشرفت دنیای برنامه نویسی، برنامه‌ها و محیط‌های مشابه زیادی نسبت به وردپرس به بازار عرضه گشتند. استفاده از وردپرس اکنون تبدیل به یک سوال بزرگ در ذهن همگان گشته و اغلب افراد نمی‌دانند که در نهایت این بستر را برای کدنویسی و طراحی سایت خود انتخاب کنند یا خیر. ما در این مطلب از ویرا به بررسی مزایای وردپرس پرداخته و سعی می‌کنیم تا بدین شکل، پاسخ درستی را به شما ارائه دهیم.

Trulli

تایید شده توسط ویرا

وردپرس چیست؟

قبل از هر کاری، بهتر است تا  بدانیم وردپرس چیست و ماهیت آن را باری دیگر با خود مرور کنیم و پس از آن به سراغ بررسی نکات مختلف و مزایای وردپرس برویم. در ساده‌ترین تعریف، وردپرس را می‌توان یک بستر سایت‌سازی دانست که می‌تواند راه‌ها و روش‌های گوناگونی را برای ساخت یک سایت به شما پیشنهاد دهد. این سیستم از انعطاف پذیری بالایی برخوردار بوده و استفاده از آن برای عموم قابل اجرا خواهد بود.

وردپرس چیست؟

 

وردپرس چگونه کار می کند؟

برای توضیح این مسئله که وردپرس چگونه کار می‌کند، ابتدا باید بدانیم که وردپرس یک نرم افزار است. این نرم افزار باید بر روی یک فضای میزبانی اجرا گردد و همچنین نیاز است تا پایگاه داده مشخصی را برای آن رسم کنیم؛ این نرم افزار دارای قابلیت موتور PHP و پایگاه داده MySQL است.

به وردپرس سیستم مدیریت محتوا نیز می‌گویند چرا که این نرم افزار پنلی دارد که به واسطه آن می‌توان محتوای وبسایت را کنترل نمود.

تاریخچه وردپرس

وردپرس در سال 2007 میلادی برای اولین بار به صورت رسمی معرفی شد . این نرم افزار به سرعت توانست راه خود را میان افراد مختلف و اقشار گوناگون برنامه نویسان پیدا کند و تبدیل به یکی از پرکاربردترین برنامه‌ها در این زمینه شود. در اولین مراحل، این بستر صرفا برای استفاده وبلاگ نویسان بود اما با گذشت زمان، آپدیت‌های مختلف و متعدد سبب شد تا افراد بتوانند با این برنامه هرگونه سایتی را راه اندازی و مدیریت کنند.

برای آموزش وبلاگ نویسی حرفه‌ای پیشنهاد می‌کنیم حتما مقاله‌ای که برایتان آماده کرده‌ایم را مطالعه نمایید.

مزایا وردپرس

وردپرس را می‌توان به شکل‌ها و شیوه‌های بسیار گوناگونی استفاده نمود و همین امر سبب شده تا بتوانیم مزایای بسیار زیادی را برای این برنامه لیست کنیم. در ادامه به بررسی برخی از مزایا طراحی سایت با وردپرس پرداخته و با این محیط سخت سایت، بیش از پیش آشنا می‌شویم.

نصب و راه اندازی آسان وردپرس

اولین مزیتی که کاربران هنگام استفاده از وردپرس با آن آشنا می‌شوند این است که نصب و راه اندازی آن بسیار آسان بوده و شما را درگیر مشکلات مختلف نخواهد کرد. صرف نظر از میزان دانش شما نسبت به علم کامپیوتر، شما می‌توانید این نرم افزار را برای خود نصب کرده و از آن استفاده کنید.

نصب راحت از مزیت وردپرس

سادگی و راحت بودن استفاده از سیستم وردپرس

اغلب افراد طراحی و نوشتن سایت را امری پیچیده تلقی می‌کنند که در آن با انواع و اقسام کدهای مختلف سروکار خواهیم داشت. استفاده از وردپرس آسان‌تر از تصورات عموم بوده و مردم به راحتی می‌توانند با محیط آن تعامل کنند.

صرفه‌جویی در زمان در طراحی سایت با وردپرس

طراحی سایت از راه‌های مختلفی امکان پذیز است و شما می‌توانید به سادگی و با استفاده از زبان‌های برنامه نویسی مختلف، اقدام به نوشتن و ساخت یک سایت کنید؛ اما نکته مهم در اینجا این است که استفاده از وردپرس نسبت به گزینه‌های دیگر آسان بوده و می‌تواند ما را از راه‌های سریع‎‌تری به جواب برساند.

بروز بودن و به حداقل رسیدن باگ‌ها

یکی از بهترین مزایا وردپرس که افراد را به استفاده از آن مجاب کرده و سبب می‌شود تا مردم بدون نگرانی به سراغ آن بروند، به روز بودن و باگ‌های کم این نرم افزار است.

دارای گزینه های جذاب برای طراحی سایت

راه‌های بسیار مختلف و متنوعی را می‌توان برای طراحی یک سایت متصور شد. شما می‌توانید با استفاده از وردپرس به تمامی تصورات خود سر و شکل داده و از سوی دیگر، با ایده‌های جدید و جذابی روبرو شوید.

دارای امکانات بسیار زیاد

طراحی سایت امری است که با جزئیات بسیار زیادی همراه بوده و نیازمند دقت بسیار زیادی خواهد بود. وجود امکانات زیاد در فضای طراحی سایت، به ما در این مسئله کمک رسانی کرده و باعث می‌شود تا بتوانیم بدون نگرانی در این فضا طراحی کنیم.

خوبی های طراحی سایت با وردپرس

ای پی آی‌های مختلف

API را می‌توان رابط برنامه نویسی وردپرس دانست. این بخش با تقسیم شدن به دسته‌های مختلف، موضوعات را از یکدیگر جدا کرده و به ما در طبقه بندی آن‌ها کمک می‌کند. وجود ای آی پی‌های مختلف در محیط وردپرس یکی از مزایای آن محسوب می‌شود.

تعداد زیاد کاربران

کاربران بسیار زیادی هم اکنون در حال استفاده از وردپرس هستند و قصد ندارند تا با استفاده از برنامه‌های دیگر، بستر کاری خود را تغییر دهند. این مسئل هم بر روی تقاضای بازار تاثیرگذار بوده و هم سبب بهتر شدن رسیدگی‌ها به وردپرس خواهد شد.

سرعت خوب

سرعت بالای وردپرس در میان برنامه‌های سایت ساز مشابه مثال‌زدنی است و این مسئله برای هر فردی که تنها یک بار از وردپرس استفاده کرده باشد، کاملا ملموس خواهد بود.

سئو و بهینه‌سازی راحت

اگر برای شما این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است که سایت‌تان را در معرض دید افراد گذاشته و بتوانید به راحتی بازدیدکننده برای خود جذب کنید، پیشنهاد ما به شما استفاده از وردپرس خواهد بود. بهینه سازی سایت‌ها با استفاده از وردپرس امری به شدت آسان محسوب می‌گردد.

در صورتیکه نیاز به خدمات سئو سایت حرفه‌ای دارید، متخصصات ویرا آماده بررسی وبسایت شما هستند.

ساختارمندی

وردپرس را می‌توان یکی از محیط‌های بسیار ساختارمند و منظم در زمینه طراحی سایت دانست. شما تنها با مشاهده فضای وردپرس می‌توانید به این امر پی ببرید.

 Open Sourceبودن وردپرس

وردپرس یکی از برنامه‌های اپن سورس است و این بدین معنی است که افراد می‌توانند به خواست خود کدها و قوانین آن را تغییر داده و توسعه دهند. اپن سورس یا منبع باز بودن یکی از نکات بسیار مفید در این زمینه محسوب می‌شود و دست برنامه نویسان را تا حد بسیار زیادی برای خلاقیت، باز می‌کند.

امکان توسعه سایت‌های وردپرسی

انعطاف پذیر بودن وردپرس

اگر به دنبال یک محیط طراحی و ساخت سایت هستید و می‌خواهید تا محیط مد نظرتان بتواند فایل‌ها و داده‌های مختلف را بدون هرگونه مشکل و ارور در خود جای دهد، بهتر است تا وردپرس را انتخاب اول و آخر خود در نظر داشته باشید.

مطالعه بیشتر: طراحی سایت چند زبانه وردپرس

مدیریت آسان محتوا

مزایای وردپرس تنها در بخش برنامه نویسی نبوده و می‌توانند در بخش‌های دیگری مانند مدیریت سایت نیز به ما کمک رسانی کنند. وردپرس فضای خوبی را برای مدیریت محتوا فراهم آورده و کنترل کردن بخش‌های مختلف سایت در این بستر، امری بسیار آسان خواهد بود.

همه گیر بودن

زمانی که تعداد استفاده‌کنندگان از یک برنامه زیاد باشد، این برنامه به خودی خود پیشرفت کرده و به شکلی بسیار آسان‌تر دنیای پیرامون خود را ایجاد می‌کند.

قابلیت اشتراک

مطالبی که در وردپرس نوشته شده و ساخته و طراحی می‌شوند را می‌توان با استفاده از قابلیت اشتراک به دیگران منتقل نمود. شما می‌توانید از طراحی‌ها و برنامه نویسی‌های خود در بستر وردپرس، استفاده‌های مختلف و گوناگونی را داشته باشید و بدین صورت در وقت و زمان خود صرفه جویی کنید.
از جمله مزایا وردپرس در زمینه اشتراک گذاری، اشتراک گذاری ساده آن است و شما برای منتشر کردن یک بخش یا مطلب، به دانش خاص و والایی نیاز نخواهید داشت.

اپلیکیشن رابط برنامه‌نویسی(APIs)

همانطور که در بخش‌های قبلی به این مسئله اشاره شد، اپلیکیشن‌های رابط برنامه نویسی بخش بسیار مهمی از وردپرس را تشکیل می‌دهند. استفاده از وردپرس بدون نیاز به API ها امری نسبتا ناممکن تلقی خواهد شد. وجود رابط‌های مختلف و با کیفیت در وردپرس یکی از نکاتی است که افراد را به استفاده از آن دعوت کرده و سبب علاقه‌مند شدن برنامه نویسان به ورد پرس می‌شود.

تنوع در افزونه‌ها (plugin)

استفاده از افزونه‌های مختلف امری بسیار واجب و مهم برای طراحی سایت بوده و برنامه نویسان می‌توانند سایت‌های خود را به واسطه وردپرس، با افزونه‌های مختلف تزئین نمایند. شما همچنین می‌توانید افزونه‌های متفاوتی را به دنیای ورد پرس افزوده و از آن‌ها در پروژه‌های مختلف و متعدد خود، استفاده نمایید.

تنوع در افزونه‌های وردپرس

پشتیبانی وردپرس و فراوانی آن در وب پارسی

یادگیری وردپرس و در کل زبان‌ها و نکات مختلف درباره برنامه نویسی، نیازمند مطالعه بالایی خواهد بود. کمبود برخی منابع در زبان فارسی سبب گشته تا عده زیادی از مردم نسبت به دانش و بررسی اطلاعات مختلف، پشیمان شوند. خوشبختانه این مشکل در زمینه وردپرس وجود نداشته و شما می‌توانید با استفاده از منابع مختلفی که به زبان فارسی موجود هستند، دانش خود را در این زمینه بالا برده و همچنین مشکلات خود را به آسانی حل کنید.

پلتفرمی اقتصادی برای فروشگاه آنلاین

اغلب افرادی که قصد دارند تا سایت مناسبی برای فروشگاه‌ آنلاین بسازند، به سراغ وردپرس رفته و با استفاده از وردپرس سعی می‌کنند تا این سایت را بنا کنند. از مزایای وردپرس در این زمینه می‌توان به شکلی بسیار کارساز استفاده نمود و بدین شکل سایتی کاملا اقتصادی را برنامه نویسی کرد. در این راستا اگر دوست داشتید از تعرفه‌ها و خدمات طراحی سایت ویرا آشنا شوید از صفحه قیمت طراحی سایت دیدن کنید.

راه اندازی کسب و کار اینترنتی با وردپرس

کسب و کارهای اینترنتی در بخش‌های بسیار مختلفی احداث خواهند شد. برای طراحی سایت فروشگاهی باید چندین بخش مختلف ساخته و بتوانیم همه آن‌ها را مدیریت کنیم. برای چنین فعالیت‌هایی، استفاده از وردپرس بهترین انتخاب خواهد بود.

معایب وردپرس چیست؟

اکنون زمان آن رسیده تا نکات منفی و معایب وردپرس را نیز درست به مانند نکات مثبت آن، بررسی کنیم. دانستن مزایای وردپرس بدون اطلاع داشتن از معایب آن امری بی‌فایده خواهد بود و نمی‌تواند کمک خاصی را به ما کند. در ادامه برخی از معایب این نرم افزار را با یکدیگر مطالعه می‌کنیم.

بروزسانی‌های مداوم، یک مزیت دردسرساز

وردپرس به صورت مداوم و همیشگی به بروزرسانی نیاز خواهد داشت. شما باید دائما نگران این مسئله باشید که آیا وردپرس شما آخرین نسخه عرضه شده است یا برای رسیدن به آخرین نسخه به آپدیت کردن آن نیاز خواهید داشت؟ هرچند این مسئله به ظاهر نکته کوچکی است، اما می‌تواند به ما آسیب زده و برای ما ضرر داشته باشد.

معایب وردپرس

ناسازگاری برخی افزونه‌ها با یکدیگری

افزونه‌های بسیار زیادی برای وردپرس وجود دارند؛ افزونه‌هایی که هرکدام بخش جدیدی را به دنیای وردپرس اضافه کرده و ویژگی خاصی را به آن اهدا می‌کنند. متاسفانه برخی از افزونه‌ها نمی‌توانند خود را با افزونه‌ها و قالب‌های موجود در وردپرس تطبیق دهند و این مسئله مشکل بزرگی در زمینه وردپرس محسوب می‌شود. برای این منظور ما در ویرا یک مقاله درباره  بهترین قالب های وردپرس برای شما عزیزان نوشته‌ایم تا اگر قصد طراحی سایت شرکتی، مجله ای، خبری، خدماتی، فروشگاه اینترنتی و شخصی، برای خود را دارید، به راحتی از آن‌ها استفاده کنید.

نگهداری مداوم

یکی از مزایای وردپرس را می‌توان به روز بودن و آپدیت بودن همیشگی آن دانست؛ این ویژگی همراه با نکات منفی متفاوتی نیز خواهد بود. به عنوان مثال شما باید به صورت مداوم از پروژه خود نگهداری کرده و برای آپدیت کردن افزونه‌ها و کدهای مختلف، به صورت مرتب آن را چک کنید. اگر چک کردن دائمی برای شما میسر نخواهد بود، می‌توانید به سراغ روش‌های جایگزین رفته و از وردپرس استفاده نکنید.

 

مطالعه بیشتر: امنیت وردپرس

جهت شخصی سازی به برنامه نویسی نیاز دارد

سایت‌هایی که با وردپرس نوشته می‌شوند در بسیاری از بخش‌ها قالب مشخص و ثابتی دارند. اگر شما قصد داشته باشید تا تنها یک بخش کوچک از سایت‌ خود را شخصی سازی کرده و آن را تغییر دهید، مجبور هستید تا از روش‌های مختلف برنامه نویسی برای آن استفاده کنید. این مسئله برای افرادی که به برنامه نویسی واقف هستند نکته منفی و بدی محسوب نشده و آن‌ها می‌توانند بدون نگرانی درباره این مسئله از وردپرس استفاده نمایند.

طراحی سایت با وردپرس یا با کدنویسی؟ کدام بهتر است؟

دو روش اصلی برای ساخت یک سایت و طراحی آن، استفاده از وردپرس و همچنین کد نویسی خواهد بود. شما می‌توانید از انواع زبان‌های مختلف موجود برای نوشتن کد استفاده کرده و به واسطه آن، برای خود یک سایت طراحی کنید.
هرکدام از این دو روش ویژگی‌های مثبت و منفی خاص خود را دارد که سبب می‌شود تا بتوانیم با بررسی آن‌ها، انتخاب کاملی را برای خود داشته باشیم. به عنوان مثال کد نویسی نیازی به بررسی و بازدید مداوم نخواهد داشت اما این مسئله در وردپرس کاملا عکس خواهد بود. از سوی دیگر استفاده از کد نویسی برای برنامه‌ها و سایت‌های شخصی سازی شده بسیار آسان‌تر است. کاربران می‌توانند با بررسی ویژگی‌های این دو روش، راه حل مناسبی را برای خود کشف نمایند.

4.2/5 - (4 امتیاز)
سخن نهایی
شناخت وردپرس می‌تواند سبب انتخاب‌ها و تصمیمات بسیار بهتری برای ما باشد. اکنون ما می‌توانیم انتخاب‌های خود را پیرامون دانش خود بنا کرده و بر اساس مزایای وردپرس و در کنار آن معایب این نرم افزار، بهترین راه را برای طراحی و ساخت سایت انتخاب نماییم.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *