گوگل سالها در تلاش است تا با بهینهتر کردن الگوریتمها و در نظر گرفتن شرایط سختگیرانهتر برای سایتها، نتایجی که به کاربرانش نشان میدهد را بهینهتر کند. یکی از جمله مهمترین و تاثیر گذارترین تصمیماتی که گوگل برای کنترل و حذف وب سایتهای اسپم گرفت ایجاد سند باکس برای سایتهای تازه تاسیس بود. در این بخش از ویرا قصد داریم تا در خصوص سند باکس گوگل اطلاعات بیشتری را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا اگر قصد راه اندازی وب سایت خود را دارید با آشنایی بیشتر با قواعد و قوانین گوگل برای فعالیت در بستر فضای اینترنت بتوانید مسیر درست را برای کسب و کار اینترنتی خود انتخاب کنید.
به سیزدهمین محتوا از مجموعه محتواهای سریالی آموزش سئو ویرا خوش آمدید. در این قسمت قرار هست به طور مفصل در مورد دلیل راه اندازی الگوریتم سندباکس و وظایفی که بر عهده دارد بپردازیم.
تایید شده توسط ویرا
سند باکس گوگل چیست؟
سند باکس گوگل یا به انگلیسی Google Sandbox به طور رسمی هیچگاه از جانب گوگل تایید نشد اما تجربه بسیاری از وبمستران و سئوکاران ایرانی و خارجی به این نکته اشاره دارد که گوگل در ابتدای راه اندازی وبسایتهای اینترنتی بازه 1 الی 4 ماهه را برای راستی آزمایی فعالیت وب سایت مذکور در نظر میگیرد. این عمل در راستای صحت سنجی کیفیت محتوای سایتهای تازه تاسیس و اطمینان از مداوم بودن فعالیت آنهاست.
از گوگل سندباکس به عنوان فیلترینیگی برای سایتها نیز یاد میشود که سبب میشود سایتهایی که قصد دارند تا در مدت زمان کوتاهی پس از راه اندازی با انجام فرایندهای اسپم رتبههای بالایی را کسب کنند در این زمینه شکست خورده و منابع گوگل صرف بررسی و رتبه دهی به وبسایتهایی شود که هدف اول آنها ارائه اطلاعات بروز، درست و با کیفیت به کاربران است.
آیا سند باکس یک الگوریتم گوگل است؟
یکی از سوالاتی که برای بسیاری از کاربران اینترنتی به وجود میآید این است که آیا سند باکس گوگل یک الگورتیم گوگل به حساب میآید یا خیر؟ در خصوص این موضوع باید گفت که خیر، باتوجه به اینکه وجود سندباکس هیچگاه از جانب گوگل به طور رسمی تایید نشده است و رفتار آن همچون سایر الگوریتمهای گوگل نیست نمیتوان از آن به عنوان یک الگوریتم گوگل نام برد. اگر هنوز با سایر الگوریتمهای گوگل آشنایی ندارید ما در یک مقاله به معرفی الگوریتمهای گوگل به طور خلاصه بررسی پرداختهایم.
علت انتخاب نام sandbox google چیست؟
در بسیاری از کشورها که به ساحل دریا دسترسی دارند، پدران و مادران قبل از آنکه فرزندان خود را در ساحل نزدیک دریا رها کنند، آنها را در محیطی شبیه سازی شده ساحل دریا که به آن سند باکس یا جعبه شنی گفته میشود و در آن از شنهای ساحل استفاده شده است رها میکنند تا ابتدا با شرایط آشنا شوند و سپس کم کم آمادگی حضور در ساحل دریا و ساخت قلعه شنی را داشته باشند.
چرا در سندباکس گوگل قرار میگیریم؟
گوگل برای آنکه هر یک از وب سایتهای موجود در فضای وب را بررسی کند نیازمند خرج کردن منابعی از جمله کراولرهایش خواهد بود. خرج کردن این منابع برای گوگل هزینهبر است. باتوجه به اینکه گوگل یک بیزینس بزرگ و بینالمللی به حساب میآید انتظار اینکه هزینههایش را بهینه کرده و آنها را در جای درست هزینه کند خارج از رویه به حساب نمیآید و کامل حرفهای است. قراردادن وبسایتها در سندباکس یکی از جمله اقداماتی است که گوگل برای صرفه جویی در منابع خود انجام میدهد تا بداند خرج کردن منابعش برای بررسی وبسایت تازه تاسیس موجود کار درستی است و این وبسایت قصد دارد تا به صورت حرفهای و بهینه در وب فعالیت داشته باشد و در نهایت به بهبود نتایج گوگل کمک کند.
آیا سندباکس برای همه سایتها فعال میشود؟
یکی دیگر از سوالاتی که برای کاربرانی که تازه با مفهوم سندباکس گوگل آشنا میشوند به وجود میآید این است که آیا گوگل سندباکس برای همه وبسایتها فعال میشود؟
در پاسخ به این سوال میتوان اینطور گفت که باتوجه به اینکه سندباکس گوگل به عنوان یک الگوریتم تایید شده توسط گوگل شناخته نمیشود، از این رو تاثیر آن بر روی همه وبسایتها بعید است. به طور کلی باتوجه به تجربه بسیاری از سئوکاران و وبمستران خارجی و داخلی تاثیر سندباکس گوگل در سه حالت زیر متصور است:
- سندباکس گوگل اصلاً برای سایت شما فعال نشود.
- روند قرار گرفتن شما در سندباکس خیلی آهسته باشد، به طوری که متوجه آن نشوید.
- به طور ناگهانی و به یک باره در سندباکس قرار بگیرید و متوجه سندباکس بودن سایت بشوید.
از کجا بفهمیم که در سندباکس گوگل قرار گرفتیم؟
یکی از سادهترین روشهایی که میتوانید از آن برای فهمیدن اینکه در سندباکس گوگل قرار گرفتهاید یا خیر استفاده کنید مراجعه به سرچ کنسول گوگل است. پس از راهاندازی وبسایت خود میتوانید سرچ کنسول وبسایت خود را ثبت کنید تا اطلاعات ورودی سایت شما از گوگل قابل ثبت و روئیت باشد. با بررسی سرچ کنسول سایتتان خواهید دید که تا مدتی هیچگونه اطلاعاتی در آن ثبت نمیشود و پس از مدتی شاهد شروع شدن نمایش سایتتان در گوگل و آغاز دریافت ورودی ازگوگل خواهید بود. پس از شروع این فرایند میتوانید به این نتیجه برسید که به طور یکباره یا آهسته از سندباکس گوگل خارج شدهاید.
پس از خروج از سندباکس میتوانید با جست و جوی عباراتی که قصد فعالیت سئویی بر روی آنها را دارید میتوانید رفته رفته نمایش سایتتان در این قبیل نتایج را رصد کنید و شاهد این باشید که با شیبی ملایم در سرچهای بیشتری دیده شده و رتبههای بهتری روز به روز کسب خواهید نمود. طی کردن این فرایند میتواند بین 1 تا 4 ماه از زمان راه اندازی وبسایتتان زمان ببرد.
چگونه میتوانیم از سند باکس گوگل خارج شویم؟
برای آنکه بتوانید از سندباکس گوگل خارج شوید راهی جز انجام بهینه سازی سایتتان برای موتور جست و جوی گوگل نخواهید داشت. از جمله مواردی که میتواند سرعت خروج شما از سندباکس گوگل را افزایش دهد میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
- با فعالیت در سوشال مدیاهایی نظیر اینستاگرام، یوتیوب و آپارات و دریافت لینک و بازدید هدفمند از این قبیل شبکههای اجتماعی و رسانههای تصویری
- درج محتوای جدید، بروز و کاربر پسند بر روی سایت و استمرار و نظم بخشیدن به آن
- لینکسازی داخلی درست و اصولی انجام دهید.
- از کیورد استافینگ دوری کنید
- بجای تمرکز بر روی کلمات کلیدی کوتاه، بر روی کلمات عبارتی بلند (Long Tail Keyword) تمرکز کنید.
- خرید بک لینک انبوه را فراموش کنید و رویه طبیعی در این خصوص را پیش بگیرید.
توجه داشته باشید که انجام هر یک از این موارد الزامی به خروج زود هنگام سایت شما از سندباکس گوگل نخواهد بود. تنها طبق تجربه وبمسترانی از سراسر جهان این نتایج به دست آمده است که میتواند کمک حال سایت شما برای خروج از سند باکس باشند.
ما در یک مقاله به صورت کامل به روشهای افزایش ورودی از گوگل پرداختهایم. پیشنهاد میکنیم حتما مطالعه کنید.
آیا واقعا سندباکس گوگل وجود دارد؟
سند باکس گوگل همانند بسیاری دیگر از موضوعات سئو سایت یکی از چالشهای پر بحث به حساب میآید. برخی از متخصصان سئو بر این باورند که سندباکس وجود دارد و برخی دیگر نیز وجود آنرا افسانه میدانند. مقالات مختلفی پیرامون این موضوع انجام شده است که بسیاری از آنها پس از انجام آزمایشاتی در خصوص راه اندازی وبسایت و نتیجه گرفتن از آن در کوتاهترین زمان ممکن نوشته شدهاند و وجود سند باکس را از پایه رد میکنند. همچنین گوگل نیز تا کنون وجود سندباکس را به طور رسمی تایید نکرده است تا این موضوع نیز همانند بسیاری دیگر از موضوعات سئو به یک راز سر بسته باقی بماند.