هر فرد حرفه ای و شناخته شده در هر زمینه شغلی مسیری را طی کرده و برای رسیدن به پیشرفتهای شغلی و درآمد بالا، بر چالشها و موانع زیادی غلبه کردهاست. یکی از جنبههای مهم مسیر این افراد، توسعه دانش فنی و مهارتهای نرم است. آنها زمان و تلاش خود را صرف یادگیری و تسلط بر ابزارها، فناوریها و تکنیکهای خاص مرتبط با رشته خود میکنند. احتمالا شما هم در فکر یادگیری طراحی سایت هستید و این سوال را در ذهن دارید که چگونه طراح سایت حرفه ای شویم؟ اگر این دغدغه را دارید، این مقاله از ویرا میتواند ذهنیت جامع و کاملی در زمینه طراحی سایت حرفه ای به شما القاء کند.
تایید شده توسط ویرا
مهارتهای اصلی برای یک طراح سایت حرفه ای شدن
در پاسخ به سوال چگونه یک طراح وب سایت حرفه ای شویم؟ باید گفت که داشتن نقشه راه صحیح و جامع برای موفقیت ضروری است. در این مسیر تنها تکیه بر دانش نظری حاصل از دورههای آموزشی کافی نیست؛ شما باید دائماً در حال یادگیری باشید. در ادامه مهارتهای سخت در زمینه طراحی حرفه ای سایت را بررسی میکنیم.
یادگیری HTML
اولین و مهم ترین قدم برای تبدیل شدن به یک طراح وب سایت حرفه ای، یادگیری HTML است. HTML (زبان نشانه گذاری HyperText) زبان نشانه گذاری استانداردی است که برای ساختار محتوا در صفحات وب استفاده میشود و پایه و اساس ساختار و چیدمان یک وب سایت را فراهم میکند.
یادگیری CSS
CSS یک زبان قدرتمند است که در کنار HTML برای بهبود طراحی و زیبایی یک وب سایت مورد نیاز است و این امکان را به شما میدهد تا ظاهر، طرح بندی و ارائه عناصر HTML را کنترل کنید. CSS مسئول تعریف رنگها، فونتها، ابعاد، موقعیت و سایر جنبههای بصری یک صفحه وب است.
یادگیری وردپرس
برای اینکه طراح سایت حرفه ای شوید نیاز است که با سیستم مدیریت محتوای محبوب و قدرتمندی به نام وردپرس آشنایی کاملی داشته باشید. وردپرس به دلیل رابط کاربر پسند خود شناخته شدهاست که برای طراحان سایت با سطوح مختلف تخصص فنی در دسترس است. برای استفاده موثر از وردپرس نیازی نیست که یک متخصص برنامه نویسی باشید. پنل پیشخوان ساده و ویرایشگر کاربر پسند آن، ایجاد، ویرایش و مدیریت محتوای وب سایت را آسان میکند.
یادگیری JS
یادگیری جاوا اسکریپت نیز یک گام مهم برای طراحان و توسعه دهندگان وب است. زیرا باعث طراحی جذاب سایتها از جنبه پویایی با داینامیک میشود. وب سایتهای پویا تجربه کاربری جذاب و تعاملی بیشتری را ارائه میدهند. جاوا اسکریپت ایجاد عناصر تعاملی مانند فرم اعتبار سنجی، ویژگیهای چت آنلاین، پاپ آپها و امثال این موارد را امکان پذیر میکند.
یادگیری PHP
PHP (پیش پردازشگر فرامتن) یک زبان برنامه نویسی سمت سرور است که به طور گسترده برای توسعه وب استفاده میشود. این زبان، ابزارها و عملکردهای لازم را برای ایجاد ارتباط بین کاربر، پایگاه داده و سرور و همچنین امکان بازیابی و پردازش اطلاعات را فراهم میکند.PHP بر روی سرور اجرا میشود؛ به این معنی که قبل از ارسال صفحه وب نهایی به مرورگر کاربر، کدها در وب سرور پردازش و اجرا میشوند. این به PHP اجازه میدهد تا با منابع سرور تعامل داشته باشد. به علاوه کارهایی را انجام دهد که با زبانهای سمت کلاینت مانند جاوا اسکریپت به تنهایی امکان پذیر نیست.
آشنایی با فتوشاپ
تا اینجای نوشتار سعی کردیم مهم ترین نکات را در رابطه با سوال چگونه طراح سایت حرفه ای شویم را بیان کنیم. یک طراح سایت حرفه ای باید آشنایی نسبی با فتوشاپ هم داشته باشد تا از لحاظ بصری، سایت جذابی را طراحی کند.
آشنایی با UI/UX
طراحان رابط کاربری (UI) نقش مهمیدر جذابیت فضای وب دارند و با طراحان سایت برای ایجاد وب سایتهای بصری جذاب و کاربر پسند همکاری نزدیک دارند. طراحی UI بر عناصر بصری و جذابیت کلی یک وبسایت تمرکز دارد و مسئول انتخاب رنگها، تایپوگرافی، آیکونها، تصاویر و سایر عناصر بصری است که در سرتاسر وب سایت استفاده میشود. آنها اطمینان میدهند که این عناصر از نظر بصری جذاب و همسو با هویت برند و مخاطبان هدف هستند.
ما یک محتوای کامل در مورد طراحی هویت بصری آماده کردهایم. در صورت علاقهمندی پیشنهاد میکنم مطالعه نمایید.
تجربه کاربری (UX) شامل درک مخاطبان هدف، نیازهای آنها و طراحی وب سایت به گونه ای است که رضایت کاربر را به حداکثر برساند و به اهداف مورد نظر دست یابد. طراحان UX در نظر میگیرند که کاربران چگونه هر قسمت وب سایت را درک و با آنها تعامل میکنند تا یک تجربه لذتبخش داشته باشند.
وظایف یک طراح وب چیست؟
وظایف یک طراح وب سایت میتواند متفاوت باشد و معمولاً شامل موارد زیر است:
- راه اندازی سایت بر روی سرور و ارائه آن به کارفرما
- تهیه کلی پلان یا نقشه سایت که شامل ایده اولیه سایت میباشد. سپس ارائه و توضیح این طرح به کارفرما
- در نظر گرفتن نظرات و انجام کار بر اساس سلیقه کارفرما
- توجه به جلوههای بصری سایت
- ایجاد صفحات مختلف در سایت و طراحی آنها
- افزودن ویژگیهای چند رسانهای مانند فیلم و عکس
- تست و ایجاد تغییرات در سایت پس از طراحی نهایی
- اطمینان از تحویل به موقع پروژه به کارفرما
آیا برای یادگیری حرفهای طراحی سایت نیاز به تحصیلات دانشگاهی داریم؟
وقتی صحبت از طراحی وب سایت میشود، دانش و مهارتهای عملی اغلب مهم تر از مدرک دانشگاهی است. در حالی که برخی از دانشگاهها برنامههای طراحی وب را ارائه میدهند، این رشته به طور مداوم در حال پیشرفت است و بسیاری از زبانهای برنامه نویسی خاص و برنامههای گرافیکی مورد استفاده در طراحی وب ممکن است به طور گسترده در برنامههای درسی دانشگاه پوشش داده نشوند. بنابراین قطعاً میتوان بدون مدرک دانشگاهی مرتبط، اقدام به یادگیری حرفه ای طراحی سایت کرد.
مدت زمان یادگیری طراحی سایت چقدر است؟
زمان لازم برای یادگیری طراحی یک وب سایت حرفه ای در افراد، متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. روش یادگیری که انتخاب میکنید میتواند بر زمان لازم برای یادگیری مهارت در طراحی وب تأثیر بگذارد. مقدار زمان و تلاش شما در یادگیری طراحی سایت بر روند یادگیری تأثیر میگذارد. تمرین منظم، جلسات یادگیری مداوم و کار فعالانه روی پروژهها میتواند به پیشرفت سریعتر شما کمک میکند.
میزان سختی یادگیری این حرفه چقدر است؟
همانطور که اشاره کردیم مدت زمان یادگیری طراحی سایت برای هر فردی متفاوت است. درباره میزان سختی یادگیری هم باید به شرایط هر فرد توجه داشت که در ادامه مدت زمان یادگیری و سختی مهارتهای مرتبط با طراحی سایت را بررسی میکنیم.
طراحان گرافیک
در ادامهی پاسخ به سوال چگونه طراح سایت حرفه ای شویم، یکی از مهارتهای مورد نیاز، طراحی گرافیک وب است که باید دانش مناسبی در این زمینه داشته باشید. مدت زمان یادگیری این مهارت به مدت زمان یادگیری و تلاش شما بستگی دارد.
طراحان UX
یکی از مهارتهای بسیار مهم، طراحی UX میباشد که به عنوان طراح سایت حرفه ای باید در این زمینه اطلاعاتی داشته باشید. برای یادگیری این مبحث میتوانید از دورههای آموزشی رایگان در یوتیوب و همینطور آموزشهای غیر رایگان استفاده کنید.
مهندسان فرانت اند
یک مهندس فرانت اند باید درک قوی از نحوه تفسیر و رندر مرورگرهای وب HTML، CSS و جاوا اسکریپت داشته باشد. آنها باید از مسائل مربوط به سازگاری مرورگر آگاه باشند و در هنگام نوشتن کد، رفتارهای مختلف مرورگر را در نظر بگیرند.
چالشهای یک طراح وب سایت
چالشهای طراحی سایت منحصر به یک فرد نیست و توسط همه افراد تجربه میشود. حرفه ای شدن و کسب تجربه کاری برای مدیریت موثر این چالشها ضروری است. به همین دلیل در ادامه چالشهای مهمی که در مسیر حرفهای شدن با آن برخورد میکنید را بررسی میکنیم.
تئوری طراحی وب
طراحی وب بر اساس تئوریهای مختلفی مثل تئوری رنگها نشأت میگیرد. طراحان وب باید به این تئوریها تسلط کافی داشته باشند تا وبسایتی کاربر پسند و جذاب طراحی کنند و به بازدهی مطلوب برسند.
طراحی تعاملی
طراحی تعاملی بر این موضوع تاکید دارد که با تحقیق در رابطه با شخصیت کاربران، وبسایتها طوری طراحی شوند که کاربران با آنها درگیر شوند و تعامل کنند.
بهینه سازی موتور جستجو
هدف اولیه سئو بهینه سازی یک وب سایت برای دسترسی بیشتر به موتورهای جستجو مانند گوگل است. با پیروی از بهترین شیوههای سئو، شانس رتبه بندی وب سایت خود را در نتایج جستجو افزایش میدهید که منجر به افزایش ترافیک ارگانیک (غیر پولی) میشود.
در صورتیکه نیاز به خدمات سئو سایت حرفهای دارید، متخصصات ویرا آماده بررسی وبسایت شما هستند.
وایرفریمینگ
وایرفریم در واقع یکی از مراحل اولیه و حیاتی در فرآیند طراحی سایت است. این مورد شامل ترسیم ساختار اساسی و طرحبندی یک وبسایت است که میتواند طراحان سایت را با چالش مواجه کند.
تحقیق UX
با توجه به اینکه UX سایت یکی از مهم ترین قسمتهای سایت میباشد، طراحان مبتدی و حرفه ای برای آگاهی از بهترین UX با چالشهای بسیاری روبه رو میشوند که با مطالعه و تحلیل رقبا میتوانید بر این چالش غلبه کنید.
طراحی بصری (UI)
با طراحی صحیح UI برای سایت، میتوانید مخاطب را از سردرگمی خارج کنید تا خیلی سریع نیاز مخاطب رفع شود. با طراحی اشتباه UI، مخاطب احساس خوبی از سایت شما دریافت نمیکند.
HTML و CSS
دانش مناسب یک طراح سایت حرفه ای در این زمینه بسیار اهمیت دارد و با توجه به پیچیدگی HTML و CSS، یکی دیگر از چالشهای طراحان وبسایت میباشد.
تست A/B
هدف اولیه تست A/B تصمیم گیری مبتنی بر دیتا، در مورد تغییرات طراحی یا بهینه سازی در یک وب سایت است. با مقایسه دو نسخه A و B، میتوانید تعیین کنید که کدام تغییر نرخ تبدیل بالاتری ایجاد میکند یا به یک نتیجه دلخواه خاص میرسد (مانند کلیک، ثبت نام، خرید و غیره).
نمونه سازی
دریافت بازخورد از کارفرما برای طراح سایت بسیار مهم است. با دریافت بازخورد از صاحب وبسایت و کاربران، میتوانید بینشهای ارزشمندی در مورد قابلیت استفاده، عملکرد و تجربه کاربری به دست آورید. این بازخورد به شما امکان میدهد قبل از توسعه نسخه نهایی وب سایت، تصمیمات آگاهانه و نقاط ضعف را پوشش دهید.
ابزارها، قالبها، پلاگینها و غیره برای پلتفرم خاص
استفاده از ابزارها و پلاگینهای مناسب برای هر سایتی، به یک چالش بزرگ برای طراحان سایت تبدیل میشود که میتوانید در طول مسیر یادگیری و کار بر روی پروژهها، بر این چالش غلبه کنید.
آشنایی با انواع سایت ساز، ابزارهای طراحی و انواع فروشگاه ساز
برای ساخت و طراحی صفحات سایت، ابزارهای مختلفی مانند المنتور و ویژوال کامپوزر وجود دارد. به همین دلیل یک طراح سایت حرفه ای باید از ویژگیها و جزئیات این ابزارها مطلع باشد تا بتواند بهترین صفحات سایت را طراحی کند.
ما یک مقاله کامل در مورد فروشگاه ساز برای شما آماده کردهایم. برای افزایش اطلاعات در مورد این موضوع پینشهاد میکنم حتما این مقاله را مطالعه نمایید.
مهارتهای نرم یک طراح سایت چیست؟
یکی از مهم ترین نکاتی که در زمینه چگونه طراح سایت حرفه ای شویم باید به آن توجه داشته باشید، مهارتهای نرم (جانبی) میباشد که بسیاری از طراحان سایت از آن غافل هستند. با یادگیری صحیح و اصولی مهارتهای نرم میتوانید به درآمدهای بالا در زمینه طراحی سایت برسید.
پروژه و مدیریت زمان
طراحان وب باید حیاتی ترین وظایف را شناسایی کرده و بر اساس آن زمان خود را تخصیص دهند. اولویت بندی کارها بر اساس اهمیت و زمان تحویل، به طراحان سایت کمک میکند تا متمرکز کار کنند و اطمینان حاصل شود که پروژه به موقع تکمیل میشود. تقسیم پروژه به وظایف کوچکتر و تعیین بازههای زمانی برای هر کار به طراحان وب کمک میکند تا زمان خود را به طور موثر مدیریت کنند.
مدیریت مشتری
یکی از جنبههای مهم مدیریت مشتری، درک کامل اهداف، انتظارات و الزامات خاص مشتری برای وب سایت آنها است. طراحان باید فعالانه به صحبتهای مشتری گوش دهند، سؤالات مربوطه را بپرسند و هرگونه ابهام را برای اطمینان از درک واضح نیازهای آنها رفع کنند.
ارتباط
مهارتهای ارتباطی، طراحان وب را قادر میسازد تا اطلاعات جامعی در مورد نیازها، انتظارات و اهداف مشتری جمع آوری کنند. طراحان میتوانند با گوش دادن فعالانه و پرسیدن سوالات مرتبط، چشم انداز مشتری، هویت برند، مخاطبان هدف و الزامات خاص را درک کنند. این درک، پایه و اساس ایجاد وب سایتی را تشکیل میدهد که اهداف مشتری را برآورده میکند.
مذاکره
مذاکره شامل حل مسئله و توانایی تفکر خارج از چارچوب است. همانطور که طراحان وب با چالشها، درگیریها یا ایدههای متفاوت مواجه میشوند، مهارتهای مذاکره به یافتن راه حلهای برد-برد کمک میکند.
گوش دادن فعال
یکی از مهم ترین مهارتهای نرم برای طراحان سایت، گوش دادن فعال میباشد. برای کسب این مهارت باید ذهن خود را باز نگه دارید و بدون داوری و تعصب به صحبتهای کارفرما گوش کنید تا بتوانید نیازهای اساسی را درک کنید.
همدلی
مهارت نرم همدلی برای طراحان وب سایت بسیار ارزشمند است زیرا به آنها اجازه میدهد تا مشتریان و کاربران خود را بهتر درک و با آنها ارتباط برقرار کنند. همدلی توانایی درک و به اشتراک گذاشتن احساسات، دیدگاهها و تجربیات دیگران است. وقتی طراحان بتوانند با مشتریان و کاربران خود همدلی کنند، میتوانند وب سایتهایی طراحی کنند که واقعاً نیازها و انتظارات آنها را برآورده کند.
تیزهوشی در فروش
بیان ارزش طراحی وب برای موفقیت در فروش ضروری است. طراحان وب باید بتوانند به طور واضح نحوه سودمندی طرحهایشان، مانند بهبود تجربه کاربر، بهبود تصویر برند و هدایت اهداف کسب و کار را برای مشتریان توضیح دهند. تاکید بر ارزش پیشنهادی منحصر به فرد، به تمایز طراحان از رقبا کمک میکند.
حسابداری
این مهارت هنگام تخمین هزینههای پروژه، ردیابی هزینهها، محاسبه سودآوری یا تهیه فاکتور برای مشتریان، ارزشمند است و یکی از مهارتهای نرم طراحان سایت میباشد.
آیا میزان تقاضا برای این شغل بالاست؟
تغییر سبک زندگی مردم و استفاده از خدمات و خرید محصولات به صورت آنلاین، منجر به افزایش تقاضا برای خدمات طراحی وب سایت شدهاست. در نتیجه، نیاز بهاستخدام طراحان وب سایت حرفه ای به طور قابل توجهی افزایش یافتهاست. این روند صعودی نشاندهنده آینده امیدوارکننده و موفقی برای طراحان وب است. زیرا تقاضا برای تخصص آنها به طور روزانه در حال گسترش است.