; ; ;

فروشگاه ساز چیست؟ بدون نیاز به دانش برنامه نویسی سایت خود را بسازید!

نوشته شده : 22 اردیبهشت 1403
زمان مطالعه : 18 دقیقه
فروشگاه ساز

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

داشتن فروشگاه اینترنتی برای فروش آنلاین و رونق کسب‌وکار آرزوی همه مدیران شرکت‌ها و مشاغل کوچک و بزرگ است. با این حال آنقدر هزینه‌های طراحی سایت بالاست که بسیاری را برای داشتن یک سایت فروشگاهی منصرف می‌کند. اما خوشبختانه راه‌های میانبر هم وجود دارد تا بدون پرداخت هزینه بتوانید یک فروشگاه اینترنتی برای خود راه‌اندازی کنید. فروشگاه ساز (سایت ساز) راه‌حل جایگزین است که می‌توانید با آن یک کسب‌وکار اینترنتی پررونق داشته باشید. اما فروشگاه ساز چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به طور کامل شما را با این نرم افزار کاربردی آشنا کنیم.

فروشگاه ساز چیست؟

سایت ساز یا فروشگاه ساز یک پلتفرم است که از طریق آن می‌توانید برای خود فروشگاه آنلاین طراحی کنید. وقتی هیچ دانشی در زمینه طراحی سایت ندارید، این فروشگاه‌ساز است که به کمک شما می‌آید تا با ساخت و مدیریت سایت فروشگاهی به کسب‌وکار خود رونق ببخشید.

در پلتفرم‌های سایت ساز می‌توانید از امکانات و قابلیت‌‌های متعدد برای مدیریت محصولات و خدمات خود استفاده کنید. این ابزارهای آنلاین با رابط کاربری آسان و قابل استفاده طراحی می‌شوند تا همه کاربران بدون هیچ پیش‌نیازی در زمینه برنامه‌نویسی و طراحی وب از آن استفاده کنند.

شما با کمک یک فروشگاه‌ساز قادرید سایت فروشگاهی خود را طراحی و حتی سفارشی‌سازی هم کنید. این نرم‌افزار امکاناتی مثل مدیریت محصولات، سبد خرید، مدیریت سفارشات، پرداخت آنلاین و… را در اختیار شما قرار می‌دهد.

البته از نظر میزان امکانات، فروشگاه‌سازها در یک سطح قرار نمی‌گیرند و انواع مختلفی دارند. برای مثال برخی از آن‌ها برای طراحی سایت فروشگاهی امکانات و قابلیت‌های متعددی مثل طراحی سایت براساس اصول SEO (بهینه‌سازی موتورهای جستجو)، مدیریت کوپن‌ها و تخفیف‌ها، ارسال خودکار ایمیل و… دارند. در حالی که ممکن است برخی دیگر از پلتفرم‌های سایت‌ساز فاقد این قابلیت‌ها باشند.

برای آشنایی با بهترین سایت‌های طراحی لوگو با هوش مصنوعی رایگان و پولی پیشنهاد می‌کنم این مطلب را مطالعه نمایید.

 

فروشگاه ساز چیست

 

انواع فروشگاه‌سازها کدام‌اند؟

این ابزارها به دو شکل متن باز (اپن سورس) و اشتراکی هستند که در زیر به هر یک از این دو نوع پرداخته‌ایم.

فروشگاه سازهای اپن سورس

پلتفرم‌های اوپن سورس (Open Source) که به آن‌ها کدباز یا متن باز هم گفته می‌شود، به شما امکان دسترسی به کدها را می‌دهد. به عبارت دیگر این نرم‌افزارها به دلیل تغییرپذیر بودن، قابل توسعه هستند. به هر حالی وقتی به کدهای فروشگاه‌ساز دسترسی داشته باشید، می‌توانید آنطور که خودتان می‌خواهید کدها را تغییر دهید.

در مورد این نوع از فروشگاه‌سازها باید گفت به شکل کامل ارائه می‌شوند؛ به طوری که بدون کدنویسی باز هم قابل استفاده هستند. اما وقتی که بخواهید از آن‌ها برای یک سایت بزرگ یا کسب و کار منحصر به‌فرد استفاده کنید، به تغییر کد نیاز پیدا می‌کنند. در این مواقع هم باید یک کدنویس (برنامه‌نویس) مسلط به زبان php یا CSS و … را استخدام کنید.

 

فروشگاه سازهای اپن سورس

 

از جمله نرم‌افزارهای مناسب متن باز برای ساخت آنلاین شاپ باید به موارد زیر اشاره کنیم:

سایت ساز متن باز ووکامرس

این ابزار به تنهایی یک سیستم مدیریت محتوای اپن‌سورس محسوب نمی‌شود؛ بلکه افزونه‌ای است که بر روی WordPress نصب می‌شود تا از آن برای تکمیل فروشگاه آنلاین استفاده شود. از سوی دیگر وردپرس هم فقط برای ساخت سایت کاربرد دارد. اما برای اینکه این سایت خام را به یک فروشگاه آنلاین تبدیل کنید، به پلاگین ووکامرس نیاز دارید. در ادامه همین مطلب در مورد قابلیت‌های این افزونه بیشتر صحبت خواهیم کرد.

برنامه متن باز مجنتو

این ابزار هم از نظر قابلیت‌ها شباهت زیادی به Woocommerce دارد. اما با این تفاوت که پلاگین نیست و کاملاً سایت‌ساز محسوب می‌شود. این نرم افزار برای ساخت فروشگاه‌های آنلاین با محصولات زیاد و متنوع کاربرد دارد.

اُپن کارت

این پلتفرم هم یک سیستم مدیریت محتوای فروشگاهی متن باز محسوب می‌شود که با داشتن رابط کاربری ساده، امکان طراحی سایت را برایتان فراهم می‌کند. البته برای نصب پلاگین روی این سیستم محدودیت وجود دارد. اما متن باز بودن آن، این امکان را به شما می‌دهد تا با پرداخت دستمزد به یک برنامه‌نویس، افزونه‌های مورد نیاز خود را بسازید.

پرستاشاپ

این سایت‌ساز هم به شکل کدباز طراحی شده است تا بتوانید برحسب نوع سایت روی آن تغییرات مورد نیاز را اعمال کنید. البته این برنامه به یک برنامه‌نویس حرفه‌ای نیاز دارد تا بتوانید آن را سفارشی‌سازی کنید. در غیر این صورت می‌توانید افزونه‌های اختصاصی پرستاشاپ را خریداری و روی سایت خود اجرا کنید.

برای انتخاب یکی از پلتفرم‌های سایت‌ساز متن باز بهتر است از یک فرد متخصص اطلاعات و مشاوره راه اندازی فروشگاه اینترنتی را دریافت کنید.

فروشگاه سازهای اشتراکی

دومین نوع سایت‌ سازها به عنوان «فروشگاه سازهای اشتراکی» یا SAAS شناخته شده‌اند. کلمۀ SAAS کوتاه شده عبارت Software As A Service به معنای نرم‌افزار اشتراکی است. برنامه‌های سایت‌ساز اشتراکی همان امکانات برنامه‌های اپن‌سورس را ارائه می‌دهند و نباید آن‌ها را دست‌کم بگیرید. با این حال در این نوع سیستم‌ها به کدها دسترسی ندارید و نمی‌توانید تغییرات مورد نظر خود را روی این پلتفرم‌ها اجرا کنید.

برای استفاده از یک فروشگاه ساز اشتراکی باید آن را از شرکت‌های ارائه‌دهنده سیستم مدیریت محتوای اشتراکی تهیه کنید. خدمات آن‌ها نیز به اشکال مختلف (ماهیانه، سالیانه، شش ماهه و یا پکیج) ارائه می‌شود.

 

فروشگاه سازهای اشتراکی

 

از جمله سایت‌سازهای اشتراکی محبوب باید به موارد زیر اشاره کنیم:

سایت‌ساز شاپیفای

این ابزار آنلاین در بین کسب و کارهای آنلاین محبوبیت زیادی دارد و تاکنون بیش از 6000 آنلاین شاپ با کمک آن ساخته شده است. شاپیفای (Shopify) برای کسب‌وکارهای کوچک و نوپا بهترین گزینه است. زیرا برای استفاده از آن نیازی به پرداخت هزینه‌های بالا نیست و فقط می‌توانید با شارژ ماهانه از خدمات آن استفاده کنید.

سایت ساز اشتراکی بیگ کامرس

این سیستم را با ووکامرس اشتباه نگیرید! بیگ‌کامرس (BigCommerce) نیز همچون رقیب خود امکانات زیادی را برایتان فراهم می‌کند. اگر کسب‌وکار کوچک دارید بیگ کامرس یک انتخاب عالی برای شماست تا از طریق آن بتوانید یک فروشگاه اینترنتی با قابلیت‌های فراوان داشته باشید. در این ابزار افزونه‌ها و نرم‌افزارهای جانبی متعددی برای تکمیل سایت در دسترس کاربران قرار می‌گیرد.

شاپفا

سومین فروشگاه ساز اشتراکی که با سرعت بالا عمل می‌کند، شاپفا نام دارد. این برنامه ایرانی است و تاکنون کسب‌وکارهای زیادی از آن برای ساخت فروشگاه آنلاین خود استفاده کرده‌اند. برخی از امکانات این برنامه به شکل رایگان و برخی دیگر در ازای پرداخت هزینه ارائه می‌شود. برای داشتن یک فروشگاه حرفه‌ای، بهتر است از نسخه پرمیوم شاپفا استفاده کنید.

فروشگاه ساز اشتراکی سازیتو

چهارمین فروشگا‌ه‌ساز اشتراکی «سازینو» نام دارد که تقریباً شبیه به شاپفا عمل می‌کند؛ با این تفاوت که سازیتو با دو روش درصدی و فعالسازی با پرداخت هزینه عمل می‌کند. وقتی قصد دارید از این سیستم استفاده کنید، باید در ازای هر سفارش 4 درصد کارمزد (تا سقف 30.000) تومان بپردازید. البته یک روش دوم هم برای استفاده از این سایت‌ساز وجود دارد و آن پرداخت سالیانه 4 میلیون تومان برای دریافت نسخه‌ حرفه‌ای‌تر این برنامه است.

فروشگاه ساز حرفه‌ای با پرتال

یکی دیگر از سایت‌سازهای اشتراکی، «پرتال» نام دارد که با توجه کسب و کار خود می‌توانید از پکیج فروشگاه کوچک یا پکیج فروشگاه استاندارد و یا پکیج پیشرفته استفاده کنید. وقتی در این فروشگاه ساز یکی از این سه پکیج را فعال می‌کنید، دیگر نیازی به خرید هاست، دامنه و قالب برای سایت نیست. این پورتال برای ساخت یک سایت حرفه‌ای می‌تواند مناسب باشد.

تفاوت طراحی سایت و فروشگاه ساز چیست؟

شاید شنیده باشید که دستمزد یک طراح سایت یا برنامه‌نویس برای ساخت فروشگاه اینترنتی بسیار بالاست. با این حال بسیاری از شرکت‌ها با پرداخت هزینه بالا برای خود فروشگاه اختصاصی راه‌اندازی می‌کنند. احتمالاً برای شما هم سوال است که چرا با وجود قابلیت‌های ارزان و حتی رایگان یک فروشگاه ساز، این شرکت‌ها به سراغ روش‌های پر هزینه می‌روند؟

برای پاسخ به این سوال بهتر است با تفاوت‌های یک سایت با سیستم مدیریت محتوای اختصاصی و سایتی که با فروشگاه ساز ساخته شده است، بیشتر آشنا شوید.

 

نوع سایت طراحی سایت سایت ساز فروشگاهی
مزایا 1-    انعطاف‌پذیری بالا برای تغییر در کدنویسی

2-    امکانات گسترده برای طراحی سایت

3-    امنیت بالای سایت

1-    استفاده راحت و کاربرپسند

2-    قیمت مناسب و حتی رایگان

3-    دارای سرعت بالای راه‌اندازی

 معایب 1-    هزینه بالای طراحی سایت

2-    زمان‌بر بودن راه‌اندازی سایت

3-    نیاز به دانش فنی برای طراحی سایت

4-    انعطاف‌پذیری محدود

5-    امکانات محدود

6-    نداشتن امنیت کافی

 

با توجه به اطلاعات جدول بالا می‌توان گفت برای طراحی سایت باید هزینه بالایی پرداخت کنید، اما در مقابل یک سایت با امکانات متعدد و انعطاف‌پذیری و منحصر به فرد خواهید داشت.

اما فروشگاه‌ساز یک سایت ارزان (یا حتی رایگان) برای شما می‌سازد. اما امکانات آن محدود است و امنیت آن به اندازه فروشگاهی که با روش طراحی سایت ساخته شده‌ است، نیست.

در هر صورت همه سایت‌ها (چه با روش طراحی سایت و چه با روش فروشگاه ساز) به مجوزهای لازم برای ثبت فروشگاه اینترنتی نیاز دارند. همچنین بعد از راه‌اندازی سایت باید به فکر مدیریت محصولات و محتوا باشید و سایت را مطابق با اصول SEO پیش ببرید.

 

طراحی سایت یا فروشگاه ساز

 

مزایای فروشگاه سازها چیست؟

تا اینجا در مورد اینکه سایت ساز چیست و بهترین برنامه‌های بازار کدامند، صحبت کردیم. احتمالا حالا به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد این نرم‌افزار هستید! اگرچه در بالا به مزیت‌های طراحی سایت با سیستم سایت ساز اشاره کردیم، اما در اینجا قصد داریم به طور کامل به مزیت‌های استفاده از این روش بپردازیم. استفاده از این پلتفرم‌های آماده این مزیت‌ها را دارد:

  • داشتن سرعت بالا و آسان بودن راه‌اندازی (در کمتر از 3 روز)
  • بدون نیاز به دانش فنی عمیق کدنویسی
  • قابلیت سفارشی‌سازی سایت (در فروشگاه‌سازهای اوپن سورس) برای تغییر ظاهر و قابلیت‌های فروشگاه آنلاین
  • مدیریت محتوا و محصولات در سایت
  • امکان پرداخت آنلاین برای مشتریان (بعد از انتخاب بهترین درگاه پرداخت)
  • امکان بررسی و مانیتورینگ سایت و دریافت گزارشات از میزان فروش، بازدیدها و رفتار کاربران در سایت
  • داشتن امنیت نسبتاً بالا
  • امکان استفاده برای کسب و کارهای کوچک، متوسط و بزرگ
  • قابلیت بروزرسانی سایت با کمک فروشگاه ساز با توجه به رشد کسب و کار
  • داشتن پشتیبانی فنی و امکان ارتباط با کارشناسان برنامه

معایب سایت سازها چیست؟

با وجود تمامی مزیت‌هایی که یک فروشگاه‌ ساز دارد، اما بی‌نقص نیست و مشکلاتی نیز دارد که عبارتند از:

  • محدودیت برای سفارشی‌سازی سایت به خصوص در پلتفرم‌های اشتراکی
  • پرداخت هزینه ماهیانه برای دسترسی به برخی از امکانات نرم‌افزار
  • محدودیت‌های فنی برای توسعه و ارتقاء فروشگاه (مانند محدودیت در ترافیک ماهیانه، تعداد محصولات و یا افزایش فضای ذخیره‌سازی).

معرفی بهترین فروشگاه سازهای ایرانی

نرم‌افزارهای ساخت فروشگاه آنلاین آنقدر زیاد شده‌اند که شاید انتخاب یکی از بهترین آن‌ها را برایتان کمی دشوار کند. البته جای نگرانی نیست و این روزها بسیاری از سایت‌ها این نرم‌افزارها را بررسی کرده‌اند و معایب و مزایای آن‌ها را ذکر می‌کنند. به همین دلیل ما هم تصمیم گرفته‌ایم تعدادی از این برنامه‌ها را معرفی کنیم.

در بین تمامی فروشگاه‌سازها باید به چند نمونه محبوب ایرانی نیز اشاره کنیم که در زیر به طور مختصر بررسی شده‌اند.

سایت ساز زرین اکسپرس

نرم افزار «زرین اکسپرس» یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های ساخت سایت در ایران است که می‌توانید طی 5 دقیقه با کمک آن یک سایت بسازید. از مزیت‌های این سایت ساز باید به تست رایگان آن اشاره کنیم. اگر از امکانات و قابلیت‌های این سیستم راضی بودید، می‌توانید آن را خریداری کنید.

از جمله دلایل معرفی این سایت‌ساز باید به قابلیت تغییر هاست و دامنه اشاره کنیم که به این برنامه وابسته نیست و هر زمان که بخواهید می‌توانید دامنه را تغییر و یا هاست خود را ارتقاء دهید. این سایت‌ساز بیش از 100 قالب هم ارائه می‌دهد تا بتوانید یک سایت فروشگاهی با ظاهر زیباتر داشته باشید.

 

سایت ساز زرین اکسپرس

 

فروشگاه ساز ایرانی وبزی

وبزی هم یکی دیگر از پلتفرم‌های محبوب ایرانی برای داشتن یک کسب‌وکار آنلاین در موتورهای جستجو است. بدون اینکه به دانش کدنویسی تسلط داشته باشید، می‌توانید از امکانات برنامه «وبزی» استفاده کنید.

این برنامه با داشتن رابط کاربری ساده به تمامی کسانی که می‌خواهند محصولات خود را به موتورهای جستجو نشان دهند تا در صفحه نتایج جستجو توسط کاربران دیده شوند، فرصت مناسبی را می‌دهد. طراحی قالب سایت بدون نیاز به دانش کد نویسی از جمله امکانات این فروشگاه ساز ایرانی است.

 

سایت ساز وبزی

 

  • امکان ویرایش ظاهر سایت
  • طراحی قالب ریسپانسیو
  • دارای پنل با رابط کاربری آسان
  • سرعت بارگذاری بالای سایت
  • امکان سئو به صورت خودکار با استفاده از هوش مصنوعی
  • امکان تعریف ویژگی های مختلف برای محصولات
  • امکان تعریف کد تخفیف
  • امکان تعریف ویژگی های مختلف برای هر محصول مانند رنگ، سایز، نحوه نگهداری و …
  • تعریف روش های مختلف برای پرداخت پول مانند پرداخت آنلاین، حضوری و …
  • فروش محصولات دانلودی، خدماتی و …
  • امکان مرتب سازی محصولات بر اساس پرفروش ترین، پایین‌ترین قیمت و …
  • دارای امنیت بالا
  • پشتیبانی و بروزرسانی مداوم

بیدک

اگر به دنبال بارگذاری محصولات خود در فروشگاه اینترنتی هستید، این پلتفرم فروشگاه ساز را به شما پیشنهاد می‌دهیم. با وجود این برنامه دیگر به تنظیمات هاست نیاز ندارید و در عین حال می‌توانید از خدماتی مثل سرویس ارسال و پرداخت و فعال‌سازی آن‌ها فقط با چند کلیک در فروشگاه استفاده کنید.

این پلتفرم هم قالب‌های متعددی را ارائه می‌دهد که می‌توانید متناسب با کسب‌وکار خود یکی از بهترین آن‌ها را انتخاب کنید. دلیل دیگر معرفی این برنامه امکان اتصال سایت به کانال‌های فروش (برای افزایش بازدید و فروش) است.

 

سایت ساز بیدک

 

  • امکان اضافه کردن کالاهای مختلف به صورت نامحدود
  • امکان تعریف تخفیف و فروش ویژه
  • امکان مدیریت نظرات و پیام های کاربران
  • امکان اتصال به شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها
  • امکان تعریف ویژگی های مختلف برای محصولات
  • امکان پشتیبانی از طریق تلفن، چت و ایمیل
  • امکان اتصال به درگاه های بانکی
  • فعالسازی درگاه کارت به کارت و پرداخت در محل
  • دارای سیستم کنترل موجودی
  • امکان مقایسه کالاها
  • اتصال به ترب، الوپیک و سرویس های تبلیغاتی رومیت
  • اتصال به سرویس پیامکی
  • اتصال به گوگل آنالیتیکس

طراحی فروشگاه با پرتال

این سایت ساز ایرانی نیز بسیاری از خدمات خود را به شکل رایگان ارائه می‌دهد. مهم‌ترین قابلیت آن امکان اتصال دامنه ملی و بین‌المللی است. با استفاده از این برنامه می‌توانید برای مشتریان خود صورتحساب بسازید و یا بخش مقایسه محصولات را برای آن‌ها نمایش دهید.

اختصاص کیف پول به هر یک از مشتریان و یا ارائه کد تخفیفات به آن از دیگر امکانات این پلتفرم فروشگاه‌ساز است.

 

سایت ساز پرتال

 

  • دارای قالب های با طراحی فوق العاده، فارسی و کم حجم
  • امکان ویرایش قالب
  • دارای ویرایشگر کشیدن و رها کردن
  • طراحی واکنشگرا
  • ایجاد محصول و دسته بندی
  • سبد خرید و پرداخت آنلاین
  • روش های حمل و نقل
  • تعریف کد تخفیف
  • ابزارهای سئو و بهینه سازی
  • تعریف متاتگ ها
  • تعریف نقشه سایت به طور خودکار
  • سیستم وبلاگ نویسی
  • دارای گالری تصاویر
  • ایجاد فرم های تماس
  • پشتیبانی عالی هر روز 9 صبح تا 10 شب
  • استفاده آسان و راحت
  • قیمت مناسب
  • سرعت بارگذاری بالا
  • دارای امنیت بالا
  • امکان قیمت گذاری برای چند ویژگی مختلف محصولات
  • امکان ارسال تیکت توسط کاربر فروشگاه
  • امکان مقایسه محصولات
  • امکان اطلاع رسانی پیامکی
  • اتصال به سرویس پیامکی و ارسال پیامک اطلاع رسانی
  • دارای سیستم کنترل موجودی
  • امکان اتصال به همه‌ی درگاه‌های بانکی
  • امکان ایجاد صورت حساب و کیف پول برای کاربران
  • امکان ایجاد ایمیل
  • امکان ایجاد خبرنامه
  • اتصال به سیستم ایمیل و ارسال ایمیل برای کاربران
  • امکان ایجاد فرم و اتصال به درگاه پرداخت آنلاین
  • آمار کامل بازدیدکنندگان بر اساس افراد، تکنولوژی، موقعیت جغرافیایی

ساخت آنلاین شاپ  با سازیتو

سازیتو هم یکی دیگر از برنامه‌های ساخت سایت فروشگاهی ایرانیست که بیشتر برای کسب‌وکارهای کوچک و مناسب توصیه می‌شود. از جمله امکانات این برنامه باید به داشتن درگاه پرداخت آنلاین، ارائه قالب‌های متعدد و قابلیت گزارش‌گیری از سایت اشاره کنیم. این سایت ساز به شکل رایگان خدمات ارائه می‌دهد.

 

فروشگاه ساز سازیتو

 

شاپفا

از جمله پلتفرم‌های آنلاین که بتوانید از طریق آن به راحتی و خیلی سریع یک سایت حرفه‌ای بسازید، شاپفا نام دارد. این برنامه برخی از قابلیت‌ها را با پرداخت هزینه ارائه می‌دهد. با این حال برای داشتن فروشگاه آنلاین خاص و حرفه‌ای بهترین گزینه است.

 

سایت ساز شاپفا

  • دارای قابلیت سئو و بهینه سازی صفحات
  • ایندکس شدن صفحات در موتورهای جستجو
  • دارای قالب های بسیار برای SEO
  • امکان شخصی سازی قالب
  • امکان توسعه وب سایت
  • امکان ایجاد وبلاگ برای فروشگاه
  • امکان ایجاد گالری تصاویر
  • امکان آپلود ویدئو برای محصولات
  • مدیریت نظرات سایت
  • امکان اتصال به درگاه پرداخت تمام بانک ها و خرید آنلاین
  • پشتیبانی تلفنی و آنلاین
  • دارای سرور قدرتمند و پایدار
  • استفاده از محیط کاربری راحت و آسان
  • امکان ایجاد رنگبندی و سایزبندی‌های مختلف برای محصولات
  • ایجاد لیست علاقه مندی ها
  • امکان اطلاع رسانی پیامکی
  • امکان فروش فایل
  • امکان تعریف کد تخفیف برای محصولات
  • دارای سیستم انبارداری و کنترل موجودی کالا

سی فایو

آخرین فروشگاه‌ساز ایرانی که باید به آن اشاره کنیم، سی‌‌فایو است که بر پایه وردپرس راه‌اندازی شده است. جالب است بدانید با کمک این برنامه می‌توانید یک فروشگاه اینترنتی طراحی کنید که بسیاری از الگوریتم‌های SEO در آن رعایت می‌شود. برای مثال باید به انتخاب فونت مناسب برای سایت، ساخت منو و انواع فرم، قابلیت اتصال فروشگاه به بات تلگرام و اینستاگرام اشاره کنیم.

 

سایت ساز سی فایو

 

معرفی بهترین فروشگاه سازهای خارجی

اگر به طور کامل دوره آموزش فروش اینترنتی را پشت سر گذاشته‌اید، حالا وقت آن رسیده است که برای خود فروشگاه راه‌اندازی کنید. در بالا به تعدادی از فروشگاه سازهای ایرانی اشاره کردیم. اما در اینجا باید محبوب‌ترین فروشگاه‌سازهای خارجی را هم برایتان بررسی کنیم تا همه چیز برابر شود.

پلتفرم ساخت سایت Shopify

شاپیفای از آن دست برنامه‌هایی است که بیشترین قابلیت‌ها برای ساخت یک فروشگاه آنلاین رایگان را ارائه می‌دهد. جالب است بدانید با طراحی سایت با کمک این پلتفرم می‌توانید به راحتی محصولات را در سایت بارگذاری و حتی موجودی آن‌ها را طی دوره‌های زمانی چک کنید. حال اگر یک کسب‌وکار با محصولات متنوع دارید، مطمئنا شاپیفای بهترین گزینه برای شماست.

ضمن اینکه این برنامه بیشترین پلاگین و ابزارها را برای کمک به فروش آنلاین محصولات در اختیارتان قرار می‌دهد. اما از آنجا که بسیاری از خدمات آن برای کاربران ایرانی محدود است، آن را پیشنهاد نمی‌دهیم.

 

سایت ساز شاپفای

 

پلتفرم سایت ساز WooCommerce

پیش‌تر به شما وعده دادیم در مورد این برنامه بیشتر صحبت کنیم که اینجا وقت آن رسیده است. حتما در مورد پلاگین ووکامرس زیاد شنیده‌اید. این ابزار به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا محسوب نمی‌شود، بلکه بر روی آن نصب می‌شود. به طوری که شما می‌توانید ووکامرس را روی سایت وردپرسی خود نصب کنید.

این افزونه سایت وبلاگی را به راحتی به سایت فروشگاهی تبدیل می‌کند. حالا با کمک قابلیت‌های رایگان آن قادرید محصولات و خدمات خود را به کاربران نمایش دهید، برای آن‌ها قیمت تعیین کرده و یا ویژگی‌های هر محصول را ذکر کنید. البته فراموش نکنید که ووکامرس به آپدیت مکرر نیاز دارد تا بتوانید از تمام قابلیت‌های آن استفاده کنید.

 

سایت ساز ووکامرس

 

  • قابلیت راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی به صورت رایگان
  • قابلیت ایجاد بی‌نهایت محصول
  • قابلیت فروش محصولات دانلودی و فیزیک
  • قابلیت تعریف‌ دسته‌بندی‌های مختلف برای ساماندهی محصولات
  • قابلیت نمایش محصولات مرتبط باهم در صفحه محصول
  • قابلیت نمایش تصاویر محصولات به صورت گالری
  • قابلیت استفاده از تصاویر شاخص در قالب‌های ووکامرسی
  • وجود قالب‌های متنوع، گوناگون و حرفه‌ای برای ووکامرس
  • وجود افزونه‌های متعدد برای افزودن امکانات به فروشگاه ووکامرسی
  • قابلیت بزرگ‌نمایی تصاویر محصولات ووکامرس توسط کاربران و مشتریان
  • پنل مدیریت بسیار آسان، ساده و کاربردی
  • رابط کاربری آسان برای مدیریت فروشگاه
  • پشتیبانی از بخش وبلاگ برای درج اخبار فروشگاه و آموزش‌های مرتبط با محصولات
  • قابلیت دریافت اطلاعات مشتری
  • وجود فرم ورود و عضویت کاربران
  • قابلیت دریافت اطلاعات کامل مشتریان نظیر آدرس و کدپستی برای ارسال محصولات
  • قابلیت تعیین مالیات با روش‌های مختلف و متناسب با محصولات
  • وجود بخش نظرات و بررسی محصولات توسط مشتریان
  • وجود کد کوتاه برای نمایش آخرین محصولات، پربازدیدترین و پرطرفدارترین محصولات
  • قابلیت دریافت ایمیل کاربران برای راه‌اندازی بخش خبرنامه ووکامرس
  • قابلیت نمایش تبلیغات در بخش‌های مختلف فروشگاه باتوجه به قالب مورد استفاده
  • قابلیت اتصال درگاه پرداخت ایرانی برای پرداخت آنلاین کاربران
  • پشتیبانی از واحدهای پولی مختلف
  • قابلیت استفاده از چند واحد پولی و درگاه‌ پرداخت
  • قابلیت تعیین مدیران با سطح دسترسی مختلف در ووکامرس
  • قابلیت فیلتر و جستجوی محصولات توسط کاربران بر اساس ویژگی‌های خاص
  • قابلیت درج ویژگی‌های محصولات به صورت نامحدود
  • قابلیت تعیین نوع اثرگذاری وزن و اندازه محصولات در هزینه حمل‌ونقل
  • قابلیت نمایش محصولات انتخابی در سبدکالا
  • قابلیت تعیین انتخاب چند محصول برای قرارگیری در سبد کالا
  • قابلیت تعیین خرید محصولات توسط کاربران بدون نیاز به عضویت و ورود به سایت
  • قابلیت تنظیم ارسال ایمیل و پیامک به کاربران در رویدادهای مختلف
  • سیستم کاملا بهینه‌ از نظر موتورهای جستجو نظیر گوگل
  • قابلیت تنظیم انواع روش‌های حمل‌ونقل کالا

 

برنامه BigCommerce

سومین پلتفرم برای طراحی فروشگاه اینترنتی، بیگ‌کامرس است که با کمک آن می‌توانید یک سایت فروشگاهی کامل برای خود راه‌اندازی کنید. با کمک این برنامه قادرید حرفه‌ای‌ترین سایت را بسازید و محصولات خود را به نمایش بگذارید. مدیریت موجودی قوی و نداشتن هزینه تراکنش از جمله مزیت‌های این برنامه است.

با این حال بسیاری از کاربران معتقدند که این برنامه پشتیبانی ضعیفی دارد و برای استفاده از آن باید مهارت زیادی برای طراحی سایت فروشگاهی داشته باشید.

 

سایت ساز بیگ کامرس

 

طراحی سایت فروشگاهی با Magento

یکی دیگر از بهترین فروشگاه‌سازهای خارجی مجنتو یا Magento نام دارد. همان‌طور که در بالا هم اشاره کردیم این برنامه متن باز است و می‌توانید آن را برحسب نوع کسب‌وکار خود سفارشی‌سازی کنید. از سوی دیگر این برنامه با داشتن قالب‌های متعدد به شما کمک می‌کند بهترین قالب را برای سایت فروشگاهی خود انتخاب کنید.

این برنامه برای طراحی یک فروشگاه اینترنتی بر مبنای الگوریتم‌های گوگل بهترین گزینه است. همچنین می‌توانید با کمک آن یک سایت ریسپانسیو طراحی کنید که روی گوشی همراه یا تبلت به خوبی نمایش داده شود.

با این همه مزیت برخی از کاربران ایرانی از بالا بودن هزینه خرید اشتراک مجنتو گلایه دارند.

 

سایت ساز مجنتو

 

  • سرعت بالا در عملکرد
  • تکنولوژی متن باز (Open Source)
  • چند زبانه بودن
  • مدیریت آسان در فضای فروشگاهی
  • روش‌های پرداخت
  • ریسپانسیو بودن فروشگاه
  • مدیریت محصول و تبلیغات
  • پرداخت، حمل‌ونقل و مدیریت سفارش‌ها
  • مدیریت سایت (ادمین)
  • الستیک سرچ
  • اپن‌سورس بودن
  • پشتیبانی و مراجع
  • چند فروشگاه و یک پنل مدیریتی
  • سئو آسان و خوب
  • بالا بودن امکان کنترل
  • هماهنگی با درگاه‌های پرداخت

 

سایت سازها برای چه کسانی مناسب هستند؟

حقیقت اینست که امروزه بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط که در ابتدای مسیر دیجیتال مارکتینگ هستند، برای طراحی فروشگاه آنلاین خود از فروشگاه‌ساز استفاده می‌کنند. به طور کلی استفاده از این برنامه‌ها برای افراد زیر پیشنهاد می‌شود:

  • کسانی که بودجه زیادی برای طراحی یک سایت اختصاصی را ندارند.
  • کسب و کارهایی که در ابتدای مسیر فروش آنلاین هستند.
  • افرادی که با کدنویسی آشنا نیستند و مهارت و دانش فنی راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی را ندارند.
  • کسب و کارهای فعال در شبکه‌های اجتماعی که به دنبال کسب اعتبار و داشتن وب سایت فروشگاهی هستند.

چگونه بهترین فروشگاه ساز را انتخاب کنیم؟

بهترین پلتفرم برای طراحی یک فروشگاه آنلاین حرفه‌ای، باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  • داشتن رابط کاربری ساده
  • سرعت بالا در طراحی سایت فروشگاهی
  • قیمت مناسب برای ارائه خدمات
  • داشتن قالب‌های متعدد
  • داشتن پشتیبانی 24 ساعته برای پاسخگویی به مشکلات کاربران
  • بالا بودن امنیت آن
  • مطابقت داشتن با الگوریتم‌های موتورهای جستجو (SEO)
  • امکان نصب پلاگین‌های متعدد روی سایت
  • قابلیت طراحی سایت ریسپانسیو
  • امکان ارتقاء سایت فروشگاهی (در صورت نیاز)

امکانات یک فروشگاه ساز خوب برای طراحی فروشگاه آنلاین

برخی از کسب‌وکارها نسبت به این سیستم‌های کاربردی نگاه خوش‌بینانه‌ای ندارند و تصور می‌کنند با آن‌ها فقط می‌توان یک صفحه در حد وبلاگ ساخت. در حالی که یک سایت ساز حرفه‌ای می‌تواند امکانات و قابلیت‌های متعددی را برای ساخت فروشگاه اینترنتی در اختیار کاربران خود قرار دهد.

مهم‌ترین این امکانات عبارتند از:

  • امکان دسته بندی محصولات برای فروشگاه‌ها با محصولات متنوع و گسترده
  • امکان ایجاد سبد خرید برای کمک به کاربران زمان خرید از سایت
  • امکان درج دیدگاه توسط کاربران و اطلاع مدیر سایت از وضعیت محصولات و محتوای سایت
  • قابلیت درج تصویر و توضیحات برای هر یک از محصولات
  • امکان درج لوگو و آیکون اختصاصی در فروشگاه
  • ارائه قالب ریسپانسیو (برای تمامی دستگاه‌ها)
  • امکان اتصال به درگاه‌های بانکی برای فروش محصولات
  • امکان ارسال کالا به روش های مختلف
  • قابلیت بهینه سازی برای موتورهای جستجو
  • استفاده آسان و داشتن رابط کاربردی ساده برای استفاده از قابلیت‌های متعدد سایت
  • امکان مدیریت محتوا
  • قابلیت توسعه پذیری در صورت گسترش کسب‌وکار و بزرگتر کردن فروشگاه
  • تنوع قالب برای انتخاب بهترین و مناسب‌ترین گزینه
  • امکان اعمال تخفیف برای مشتریان
  • امکان ایجاد ایمیل اختصاصی و ارسال برای مشتریان وفادار و خاص
  • اتصال به سامانه ارسال پیامک و ایمیل

ارائه آمار دقیق یکی دیگر از امکانات ساخت سایت فروشگاهی با برنامه‌های سایت ساز است. به عبارت دیگر، با اتصال سایت به ابزار گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس می‌توانید به آمارهای دقیقی دست پیدا کنید و از وضعیت (رشد یا افت) سایت خود مطلع شوید. در عین حال در خود سایت نیز ابزارهایی برای دریافت آمار وجود دارد.

امتیاز دهید
سخن نهایی
فروشگاه ساز چیست و چرا کسب‌وکارها آن را به طراحی سایت ترجیح می‌دهند؟ در اینجا اطلاعات کاملی در مورد این پلتفرم‌های کاربردی ارائه شد. اگر می‌خواهید کسب‌وکار خود را در دنیای اینترنت راه‌اندازی کنید اما نمی‌خواهید در ابتدای راه هزینه زیادی کنید، بهترین راه استفاده از یک فروشگاه ساز معتبر است.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

2 پاسخ

  1. سلام و درود
    من یه سوالی داشتم
    این فروشگاه سازها از نظر سئو چگونه هستند؟
    اگر سایت رو با این فروشگاه سازهای آماده درست کنم مثل وردپرس میتونم به راحتی سئو رو انجام بدم باهاش؟

    1. سلام
      باید بگم که خیر. در فروشگاه سازها دستتون برای سئو مانند وردپرس باز نیست و بسیار محدودتر میتونید اینکار رو انجام بدید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *