; ; ;

آموزش کامل insight اینستاگرام

نوشته شده : 14 اسفند 1401
زمان مطالعه : 10 دقیقه
آموزش کامل اینسایت اینستاگرام

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

اینستاگرام (Instagram) به عنوان یکی از محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی در ایران و جهان شناخته می‌شود. این شبکه اجتماعی پرطرفدار از زمان تولد خود شاهد تغییرات و به روز رسانی‌های متعددی بوده است. اضافه شدن الگوریتم‌های مختلف به همراه تغییرات موجود در قسمت اکسپلور (Explore) باعث شده اند تا نحوه نمایش محتوا و پست‌ها در اینستاگرام کاملا متحول شود. یکی از مهم‌ترین قسمت‌هایی که به اینستاگرام اضافه شد، قسمت insights بود. قسمت insight اینستاگرام به کاربران بیشمار این شبکه اجتماعی اجازه می‌داد تا آمارها و داده‌ها مربوط به دنبال کنندگان خود را شناخته و درک بهتری از مخاطبین پیدا کنند. در این مقاله قصد داریم تا زیر و بم بخش insight اینستاگرام و فواید آن را مورد بررسی قرار دهیم. با ویرا همراه باشید.

insight اینستاگرام چیست؟

ابزار insights اینستاگرام (Instagram Insights)، یک ابزار آنالیزی است که به صورت اختصاصی برای اینستاگرام تولید شده است. این قسمت از اینستاگرام، داده‌ها مورد نیاز جهت بررسی عملکرد و فعالیت کاربران را فراهم می‌کند. تمامی داده‌های مورد نیاز در مورد پروفایل، پست‌ها و کاربران را به شما می‌دهد تا بتوانید شناخت بهتر و دقیق‌تری را از دنبال کنندگان خود پیدا کنید.

insight اینستاگرام چیست؟

چرا باید از قسمت insight اینستاگرام استفاده کنیم؟

در حال حاضر بیش از 25 میلیون پروفایل بیزنس در اینستاگرام به ثبت رسیده است. روزانه نیز حداقل 200 میلیون کاربر عادی اینستاگرام از یکی از این صفحات دیدن می‌کنند. بنابراین بسیار واضح و روشن است که کسب و کارها همگی دارن از این پلتفرم تبلیغاتی و پر مخاطب به عنوان سکوی پرتاب خود استفاده می‌کنند. اما اگر شما هیچ گونه اطلاعاتی در مورد تعداد بازدید‌ها از صفحه اینستاگرامتان، نحوه تعامل کاربران با پست‌ها و همچنین بازخورد مخاطبین از استوری‌ها نداشته باشید، فعالیت در این شبکه اجتماعی پر مخاطب تنها وقت تلف کردن است. اگر نتوانید از قسمت insight اینستاگرام به خوبی استفاده کنید آنگاه ممکن است به موارد زیر دچار شوید.

  •  جامعه هدف اشتباهی را مورد هدف قرار دهید
  •  کاربران اشتباهی را به سمت وبسایت و کسب و کارتان جذب کنید
  • نظم و ترتیب خاصی در پست گذاشتن نداشته باشید
  •  در ساعت‌ها و روزهای غیر بهینه پست بگذارید
  •  از فرصت‌های ایجاد شده برای همکاری با برندها و شرکت‌ها دیگر در کامنت‌ها و استوری‌ها استفاده نکنید

بنابراین بهتر است تا به سمت استفاده از بخش insight اینستاگرام سوق پیدا کنید. اطلاعاتی که از قسمت آنالیزی اینستاگرام بدست می‌آورید، به رشد و ترقی شما کمک شایانی خواهد کرد و برای چیدن یک استراتژی بازاریابی صحیح و درست بسیار مفید خواهد بود.

ما یک مقاله جامع در مورد بازاریابی محتوا آماده کرده‌ایم که در صورت نیاز می‌توانید مطالعه نمایید.

نحوه دسترسی به قسمت insight اینستاگرام چگونه است؟

اینستاگرام ابزار Insights را تنها برای اکانت‌های کسب و کار (Business Account) در نظر گرفته است. اگر قصد دارید تا از مزایا و اطلاعات کاربردی بخش Insights استفاده کنید نیاز است تا یک اکانت کسب و کار برای خودتان بسازید و یا اینکه اکانت شخصی (Personal Account) خودتان را به یک بیزنس اکانت تغییر دهید.

نحوه دسترسی به قسمت insight اینستاگرام چگونه است؟

نحوه تبدیل اکانت شخصی به اکانت بیزنس در اینستاگرام

همانطور که گفتیم برای استفاده از قسمت insight اینستاگرام نیاز است تا یک اکانت بیزینس داشته باشید. برای اینکه بتوانید اکانت شخصی خودتان را به یک اکانت کسب و کار تغییر دهید، نیاز است تا مراحل زیر را انجام دهید.

 

1- تغییر پروفایل از Private به Public

ابتدا پروفایل خود را از حالت خصوصی (Private) به حالت عمومی (Public) تغییر دهید. علت اینکار هم این است که صفحات خصوصی نمی‌توانند به عنوان یک صفحه کسب و کار در اینستاگرام استفاده شوند.

1- تغییر پروفایل از Private به Public

2- تغییر اکانت به یک اکانت بیزنسی

در مرحله بعدی به قسمت تنظیمات (Settings) اینستاگرام رفته و بر روی گزینه Switch To Business Account کلیک کنید.

تغییر اکانت به یک اکانت بیزنسی

3- اتصال صفحه فیسبوک به اینستاگرام

در قسمت بعدی اینستاگرام از شما می‌خواهد تا پروفایل کسب و کاری خودتان را به صفحه فیسبوک (Facebook Page) مربوط به این کسب و کار متصل کنید. اگر همچین صفحه‌ای ندارید، می‌توانید یک صفحه جدید را در این مرحله با زدن دکمه Creat a New Page بسازید. نیازی نیست تا صفحه فیسبوک شما حاوی اطلاعات مشخص و خاصی باشد، تنها کافی است تا یک صفحه فیسبوک داشته باشید.

اتصال صفحه فیسبوک به اینستاگرام

4- وارد کردن اطلاعات پروفایل

در قسمت بعدی اطلاعاتی نظیر ایمیل، شماره تماس و آدرس خودتان را جهت مشاهده کاربران وارد می‌کنید و بر روی گزینه Done کلیک نمایید تا اکانت شخصی شما به یک اکانت بیزنس در اینستاگرام تبدیل شود.

اطلاعات insight اینستاگرام

اگر بخواهیم قسمت insight در اینستاگرام را دسته بندی کنیم می‌توانیم به سه دسته کلی آن را تقسیم کنیم:

  •  بخش فعالیت (Activity)
  •  بخش محتوا (Content)
  •  بخش مخاطبین (Audience)

 

اطلاعات insight اینستاگرام

قسمت Activity در Insights اینستاگرام چیست؟

بخش فعالیت اینستاگرام شامل قسمت‌هایی است که مرتبط با تعاملات (Interactions) دنبال کنندگان پیچ شما است. در بخش Activity، شاهد دو زیر قسمت به نام‌های Interactions و Discovery هستیم.

Interactions در insight اینستاگرام

در این زیر قسمت از آنالیز اینستاگرام، شما می‌توانید تمامی فعالیت‌ها و کارهایی که در طی هفته گذشته بر روی صفحه شما انجام شده است را مشاهده کنید. در قسمت تعاملات (Interactions) شما می‌توانید اطلاعاتی در مورد معیارهای زیر بدست آورید:

 تعداد مشاهده از پروفایل (Profile Visits):

این قسمت تعداد کاربرانی که در هفته گذشته از پروفایل شما در اینستاگرام بازدید کرده اند را نشان می‌دهد.

 تعداد کلیک‌های انجام شده بر روی لینک وبسایت (Website Clicks):

هنگامی که آدرس وبسایت کسب و کار خودتان را در بیو پیج بیزنسی قرار می‌دهد، ابزار آنالیزی اینستاگرام می‌تواند تعداد کاربرانی که در طی 7 روز گذشته بر روی این لینک کلیک کرده اند را شناسایی کند.

 تعداد کلیک‌های انجام شده بر روی آدرس ایمیل (Email):

نشان دهنده تعداد دفعاتی است که کاربران بر روی آدرس ایمیل شما کلیک کرده اند.

 تعداد کلیک‌های انجام شده بر روی شماره تماس (Call):

یکی دیگر از فاکتورهای موجود در قسمت Interactions اینستاگرام، بخش Call است. این بخش به شما نشان می‌دهد که چه تعداد از دنبال کنندگان بر روی شماره تماس قرار گرفته در صفحه کلیک کرده اند.

همچنین یک نمودار برای شما در این بخش قرار گرفته تا بتوانید این فاکتورها را با هفته‌های گذشته مقایسه کنید و روند پیشرفت و یا پسرفت خود را مشاهده کنید.

Interactions در insight اینستاگرام

Discoverability در قسمت insight اینستاگرام

بخش دیگری که در قسمت Activity ابزاری آنالیزی اینستاگرام وجود دارد، بخش Discoverability است. این بخش از دو فاکتور Reach و Impressions برای سنجش کلی عملکرد و تاثیر شما بر روی دنبال کنندگانتان استفاده می‌کند. در ادامه معنای هر یک از این فاکتورها را در بخش Discoverability مورد بررسی قرار خواهیم داد:

Reach:

این قسمت اشاره به اکانت‌های منحصر به فردی دارد که در هفته اخیر یک و یا تعدادی از پست‌های شما را مشاهده کرده‌اند.

 Impressions:

این قسمت تعداد زمان‌هایی را نشان می‌دهد که تمامی پست‌های شما در هفته گذشته دیده شده‌اند.

این اطلاعات بسیار ارزشمند و کاربردی هستند چرا که می‌توانید به کمک آن‌ها تاثیر کمپین‌های تبلیغاتی و فعالیت منظم و باکیفیت را مشاهده کنید. اطلاعاتی موجود در بخش Discoverability دید بسیار مناسبی از تاثیرگذار بودن فعالیت‌های شما در اینستاگرام را به شما می‌دهد. قرار دادن شما در مسیر صحیح بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی از دیگر مزایای این قسمت هستند.

در مجموع می‌توانیم بگوییم که قسمت Activity در بخش insight اینستاگرام میزان تاثیر صفحه شما را در میان کاربران، و همچنین چگونگی تعامل آن‌ها با صفحه کسب و کار شما را مشخص می‌کند. البته باید توجه داشت که این بخش تنها به نمایش اطلاعات در هفت روز گذشته اکتفا کرده است.

Discoverability در قسمت insight اینستاگرام

قسمت Content در بخش Insights اینستاگرام چیست؟

بخش محتوا (Content) در قسمت insight اینستاگرام اطلاعات منحصر به فردی را در مورد پست‌های قرار گرفته در صفحه شما را نمایش می‌دهد. منظور از پست‌ها در قسمت تمامی ویدیوها، عکس‌ها و استوری‌ها است. بخش Content خود به سه زیر قسمت تقسیم می‌شود که عبارتند از:

  1. Feed
  2. Stories
  3. Promotions

قسمت Content در بخش Insights اینستاگرام چیست؟

Feed در Insights اینستاگرام

در این قسمت شما به تمامی اطلاعات و آمارهای مورد نیاز در مورد محتوای صفحه خودتان در دو سال گذشته دسترسی خواهید داشت. اینستاگرام قابلیت مرتب کردن این داده‌ها را بر اساس نوع محتوا، بازه زمانی و معیار را قرار داده است. در قسمت Feed در بخش Content شما به آمارهای موارد زیر دسترسی خواهید داشت:

🔹 Comments: تعداد کامنت‌های قرار گرفته بر روی پست شما

🔹 Calls: تعداد اکانت‌های یکتایی که از طریق این پست تصمیم به تماس به شما گرفته‌اند

Emails: تعداد اکانت‌های منحصر به فردی که از طریق این پست تصمیم به ایمیل زدن به شما گرفته‌اند

🔹 Engagement: تعداد اکانت‌های منحصر به فردی که پست شما را لایک، ذخیره (Saved) و یا بر روی آن کامنت گذاشته‌اند

🔹 Follows: تعداد اکانت‌هایی که به خاطر پست شما تصمیم به دنبال کردن شما گرفته‌اند

🔹 Impressions: تعداد دفعاتی که پست شما توسط کاربران دیده شده است.

🔹 Likes: تعداد تمامی لایک‌های موجود بر روی پست اینستاگرام شما

🔹 Profile Visits: تعداد دفعاتی که پروفایل شما توسط کاربران دیده شده است

🔹 Reach: تعداد اکانت‌های یکتایی که پست‌های شما را مشاهده کرده‌اند

🔹 Saved: تعداد کاربران منحصر به فردی که پست شما را سیو کرده‌اند

🔹 Website Clicks: تعداد دفعاتی که آدرس وبسایت شما به خاطر این پست کلیک شده است.

شما می‌توانید تمامی پست‌های خود را بر اساس فاکتورهای موجود در قسمت insight اینستاگرام مرتب کنید تا بهترین پست‌ها را از نظر عملکرد شناسایی کنید. قسمت Feed در insight اینستاگرام آسان‌ترین راه ممکن برای پیدا کردن بهترین نوع محتوا در صفحه اینستاگرام شما است. همچنین رصد میزان تعامل با پست‌ها در طول زمان نیز از دیگر مزیت‌های این بخش آماری اینستاگرام است.

Feed در Insights اینستاگرام

قسمت Stories در بخش insight اینستاگرام

یکی دیگر از زیر بخش‌هایی که در بخش Content وجود دارد، قسمت Stories است. همانطور که از نامش نیز مشخص است، این بخش به صورت اختصاصی به بررسی آمار و اطلاعات استوری‌های شما می‌پردازد. این بخش نحوه تعامل و دیدن کاربران از استوری‌ها شما را زیر ذره بین برده و به شما کمک می‌کند تا استوری‌ها بهتر و کاربردی‌تری را در آینده در صفحه خود قرار دهید. معیارهایی که در قسمت Stories در insight اینستاگرام قرار گرفته عبارتند از:

🔹 Impressions: مجموعع دفعاتی که استوری شما دیده شده است

🔹 Reach: تعداد بازدیدکنندگان منحصر به فردی که از استوری شما بازدید کرده‌اند

🔹 Exited: تعداد دفعاتی که یک کاربر تمامی استوری‌های شما را بدون دیدن و با Swipe کردن رد می‌کند

🔹 Replies: تعداد Reply‌های انجام شده بر روی یک استوری خاص

🔹 Viewers: کاربران مشخصی که از یک استوری خاص شما بازدید کرده‌اند

🔹 Forward: تعداد کاربرانی که از یک استوری شما بدون دیدن عبور کرده‌اند

🔹 Backwards: تعداد دفعات بازگشت کاربران به یک استوری مشخص از شما

🔹 Next Story: تعداد دفعات ضربه زدن (Taps) برای دیدن استوری‌های بعدی شما

استفاده کردن از قسمت Stories در بخش Content می‌تواند به شما در انتخاب بهترین محتوا در استوری‌ها کمک شایانی بکند. فاکتورهای نظیر Forward، Backward و Next Story نمایانگر میزان علاقه کاربران شما به استوری‌ها و نحوه جلب توجه آن‌ها است.

قسمت Stories در بخش insight اینستاگرام

بخش Promotions در قسمت Insights اینستاگرام

قسمت نهایی موجود در بخش Content، قسمت Promotions است. این قسمت مربوط به داده‌هایی است که شما برای تبلیغات پولی انجام داده‌اید و یا بر روی اکانت خود دارید. شما در این بخش می‌توانید اطلاعاتی نظیر:

  • تعداد دفعات بازدید از پروفایل شما به خاطر پست‌های تبلیغاتی (Promotional Posts)
  •  تعداد Impressions، Reach و Engagment به خاطر پست‌های تبلیغاتی
  •  جنسیت، سن و موقعیت مکانی کاربرانی که از این پست تبلیغاتی بازدید کرده اند.

قسمت Promotions جهت راه اندازی هوشمندانه کمپین‌های تبلیغاتی بسیار موثر و کاربردی خواهد بود. شما می‌توانید از این بخش جهت رشد و ترقی کسب و کار خود به کمک تبلیغاتی مفید کمک بگیرید.

بخش Promotions در قسمت Insights اینستاگرام

بخش Audience در قسمت insight اینستاگرام چیست؟

آخرین قسمت موجود در بخش insight اینستاگرام، بخش مخاطبین یا همان Audience است. در این قسمت است که شما می‌توانید اطلاعات و آماری را در مورد دنبال کنندگان، موقعیت مکانی آن‌ها و نحوه تغییر تعداد دنبال کنندگان خود در هفته‌های گذشته را بدست آورید. در این قسمت بخش 4 نوع اطلاعات وجود دارد که شامل موارد زیر هستند:

🔹 جنسیت (Gender): تفکیک دنبال کنندگان شما با فاکتور جنسیت

🔹 بازه سنی (Age Range): بازه‌های سنی متفاوت دنبال کنندگان صفحه شما

🔹 موقعیت‌های مکانی برتر (Top Locations): موقعیت‌های مکانی برتری که تعداد بیشتری از دنبال کنندگان شما در آن‌ها وجود دارند (بر اساس شهر و کشور)

🔹 دنبال کنندگان (Followers): نمایش زمان‌هایی که دنبال کنندگان شما بیشتر فعالیت را در آن زمان‌ها داشته‌اند (بر اساس ساعت‌های روز و روز‌های هفته)

همانطور که مشخص است، بخش Audience در قسمت insight اینستاگرام نکات کلیدی مربوط به دنبال کنندگان صفحه شما را در اختیارتان می‌گذارد. این اطلاعات باعث شناخت بهتر شما از دنبال کنندگان شده و زمان‌های فعالیت آن‌ها را به شما نمایش می‌دهد. شما می‌توانید از این داده‌ها برای بهبود استراتژی‌های بازاریابی خود در اینستاگرام استفاده کرده و مشتریان بیشماری را به سمت خود جذب کنید.

بخش Audience در قسمت insight اینستاگرام چیست؟

5/5 - (1 امتیاز)
سخن نهایی
قسمت insight اینستاگرام یکی از بخش های حیاتی و مهم برای موفق شدن در این شبکه اجتماعی پرمخاطب و پرطرفدار است. امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم اطلاعات مفیدی را در خصوص بخش insight اینستاگرام در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. ویرا با آغوشی باز منتظر نظرات، سوالات و پیشنهادات شما است. با قرار دادن دیدگاه همراه ما باشید. ویرا با آغوشی باز پذیرای نظرات و سؤالات شماست؛ برای ما کامنت بگذارید.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

44 پاسخ

      1. سلام استاد چرا گزینه Insights برای من زیر بیو نیست و داخل تنظیماته، بعضی از گوشی ها این گزینه زیر بیو هستش. حسابم تجاربه

        1. در صورتی که حساب اینستاگرام رو به حساب تجاری تبدیل کنید و تمام مراحل رو طی کنید این گزینه در پروفایل شما نمایش داده می‌شود.

    1. سلام دوست عزیز وقت بخیر ✨
      بله شما میتونید از طریق آیدی زیر به کانال تلگرام ما دسترسی داشته باشید:
      pishgamviraa@

  1. سلام وقت بخیر برای تماس میتونید از شماره های زیر استفاده کنید
    ارتباط با ویرا
    02144964734 – 09045068232

      1. سلام من پست هام ارور insighte unavailable رو میده ۲ تاشون نمیدونم علتش چی هست نمیتونم آمار رو ببینم باید چه کاری انجام بدم برطرف بشه این مشکل؟

  2. معمولا به ندرت پیش میاد مطلب طولانی توی فضای مجازی بخونم ولی اینجا باید بگم مطلبتون واقعا جذاب و همچنین مفید بود. با تشکر از ارزش افزوده ای که ایجاد میکنید

  3. خیلی خیلی عالی بود . اصلا انتظار نداشتم یک چنین مطلبی رو رایگان اینجا بخونم !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *