; ; ;

لینک بیلدینگ داخلی سایت

نوشته شده:در 03 مهر 1401
زمان مطالعه: 05 دقیقه
لینک سازی داخلی سایت

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

اول از همه باید راجع به این صحبت کنیم که چرا لینک بیلدینگ برای ما مهم است؟ قبل از هر چیزی راجع به اهمیت لینک بیلدینگ صحبت می کنیم. چرا لینک سازی داخلی برای ما مهم است؟ وقتی از لینک بیلدینگ صحبت میکنیم اکثرا حواس ها به سمت لینک سازی خارجی و بک لینک گرفتن میرود یا به عبارت دیگر لینک بیلدینگ در خارج از سایت مورد نظر قرار می گیرد. ولی چیزی که اینجا می خواهیم راجع به آن صحبت کنیم لینک سازی داخلی سایت است.

در این مقاله قصد داریم به مباحثی از جمله آموزش لینک بیلدینگ داخلی، نحوه لینک سازی داخلی، انکرتکست، لینک سازی تصویر، لینک های شکسته، لینک های ریدایرکت شده بپردازیم. در صورتی که قصد لینک سازی داخلی سایت‌تان را دارید، پیشنهاد می‌دهیم با مطالعه این مقاله ما با ویرا همراه باشید.

Trulli

تایید شده توسط بخش برنامه نویسی ویرا

 

لینک سازی داخلی

آیا می دانستید با استفاده از لینک سازی داخلی باعث سایت نویگیشن می‌شوید؟ و می توانید کاربر را داخل صفحات مختلف سایت هدایت کنید؟ در واقع لینک سازی کمک می کند از طریق صفحات پربازدید، کاربر را وارد مطالب مرتبط دیگر سایت خود وارد کنید. علاوه بر این موارد لینک سازی داخلی باعث می شود، ساختار سایت خود را بهتر معرفی کنید.

ساختار پیلار و کلاستر

ساختار پیلار و کلاستر رو احتمالا راجع بهش شنیدید. ساختار پیلار و کلاستر یعنی با انتخاب محتوای پر اهمیت که کلاستر نام دارد، از طریق پیلارها به کلاستر لینک سازی انجام می دهم. از این طریق اهمیت و قدرت به صفحه پیلار منتقل می شود و موتورهای جستجو از این موضوع نیز اطلاع پیدا می کنند. پس یکی از کاربردهای مهم لینک بیلدینگ داخلی در حقیقت همین موضوع هست.

سایت نویگیشن

حالا سایت نویگیشن چرا برای ما اهمیت دارد؟ قطعا با دو مفهوم عمق کلیک و بانس ریت آشنا هستید.

عمق کلیک

با استفاده از لینک سازی داخلی کاربر از صفحات پربازدید وارد صفحات مرتبط دیگر می شود. در واقع با این کار عمق کلیک سایت افزایش پیدا کرده است.

بانس ریت

زمانی که کاربر وارد صفحات دیگر سایت شود بانس ریت سایت کاهش پیدا می کند و تجربه کاربری مثبتی برای کاربر رقم می خورد. اما تمام این موارد بستگی به این دارد که یکسری از نکات مربوط به لینک سازی را رعایت کنید. چه نکاتی؟ در ادامه نکات موثر لینک سازی رو معرفی می کنیم.

 

جهت سفارش ” سئو سایت ” کلیک کنید.

 

انکرتکست چیست

 

انکرتکست چیست؟

هر متن قابل کلیک که کاربر را به صفحه دیگری هدایت کند، انکرتکست نام دارد. حتما برای شما پیش آمده که داخل سایتی رفته اید که یکسری از کلمات، دارای رنگ متفاوتی هستند یا وقتی نشانگر موس بر روی این کلمات قرار میگیرد، نشان گر موس تغییر میکند. چرا این متن ها این خاصیت روادارند؟ چون این متن ها قابلیت کلیک دارند. پس هر متنی که قابلیت کلیک داشته باشد به آن متن انکرتکست گفته میشود.

یکی از نکاتی که شما هم در لینک سازی داخلی و هم در لینک سازی خارجی باید خیلی به آن توجه کنید، مرتبط بودن انکرتکست به محتوای صفحه ای ات که قرار است لینک بدهید.

البته الان لینک سازی خارجی موضوع بحث ما نیست. نکته ای که باید بهش توجه کنیم بحث مرتبط بودن انکرتکست به صفحه ای است که می خواهید به آن لینک دهید. یعنی چی؟ یعنی مثلا اگر داخل یک صفحه ای هستید با موضوع “ویژگی های هدینگ مناسب برای سئو” و قرار است به صفحه “آموزش سئو سایت” لینک دهید، باید با انکرتکست مرتبط صفحه مقصد یعنی با همان کلمه “آموزش سئو سایت” لینک دهید و نباید مثلا با کلمه “آموزش اسکیت” به صفحه مقصد لینک دهید. انکرتکست باید دقیقا همان کلمه کلیدی صفحه مقصد باشد.

در واقع این یک نکته بیسیک برای سئو داخلی سایت است ولی برای افرادی که تازه کار سئو را شروع کرده‌اند می تواند نکته حیاتی و مهمی به حساب بیاید تا از ابتدا ساختار سایت های خود را مرتب و اصولی پیش ببرند.

مورد بعدی که باید به آن توجه کنید، مرتبط بودن دو صفحه مبدا و مقصد در لینک سازی است. به عنوان مثال منطقی نیست که از صفحه آموزش طراحی اپلیکیشن به صفحه آموزش سئو سایت لینک دهیم. در واقع باید مواردی که به سئو مربوط هست در یک دسته قرار بگیرد و به یکدیگر لینک داده شود و مواردی که به طراحی اپلیکیشن مرتبط است به یکیدیگر لینک داده شود.

چراکه موتورهای جستجو ارتباط معنایی بین صفحات را متوجه میشوند و اگر چندین بار به صفحاتی که ارتباط معنایی با یکدیگر ندارند به یکدیگر لینک بدهیم، نظم و ساختار سایت بهم میخورد و تاثیرات مثبت لینک سازی داخلی سایت کمتر می شود.

بنابراین خلاصه این بخش این است که با انکرتکست مرتبط به صفحه مرتبط لینک دهیم.

 

لینک سازی تصاویر سایت

 

لینک سازی تصاویر

حتما برای شما هم پیش آمده که در برخی سایت ها یکسری از تصاویر قابلیت کلیک دارند. ما با استفاده از تصاویر نیز می توانیم لینک سازی داخلی را انجام دهیم. وقتی لینک سازی را از طریق متن انجام میدیم. اون متنی که قابلیت کلیک داشت، انکرتکست نام داشت. حالا وقتی تصویر قرار است لینک را منتقل کند و از تصویر کاربر را به صفحه دیگر هدایت میکنیم در این حالت انکرتکست ما چی هست؟

توی این حالت موتورها جستوجو، آلت (alt) تصویر یا همان متن جایگزینی که برای تصویر می نویسید را به عنوان انکرتکست در نظر میگیرند.

شاید برای شما سوال پیش بیاید که لینک سازی داخلی را با تکست انجام بدم بهتر هست یا با تصویر؟

لینک سازی از طریق متن تاثیر بیشتری دارد. پس تا جایی که میشود لینک سازی های سایت خود را از طریق متن انجام بدهید اما برای افزایش زیبایی و در حقیقت اینکه بخواهید زیبایی بصری را ایجاد کنید یا کاربر تجربه بهتری را داشته باشه هیچ اشکالی ندارد که در بعضی مواقع از لینک سازی تصاویر استفاده کنید.

 

حتما بخوانید : طراحی سایت با جاوا اسکریپت

 

توجه به موارد مهم در لینک های داخلی

چند نکته که برای لینک سازی داخلی باید به آن توجه داشته باشید یعنی مواردی که اگر داخل سایتتان وجود داشته باشد به ساختار سایتتان آسیب میزند.

1 . لینک های شکسته

لینک های شکسته یعنی زمانیکه روی لینکی که کلیک میکنید با صفحه ای مواجه میشید که وجود ندارد و ارور 404 را به شما نمایش میدهد، یعنی این صفحه در حال حاضر وجود ندارد.

چرا این اتفاق میوفته؟

یکی از دلایل آن این هست که شما قبلا یک صفحه ای را منتشر کرده‌اید که از جای دیگر به اون صفحه لینک دادید ولی حالا در حال حاضر دیگر آن صفحه موجود نیست و پاک شده است. به همین دلیل در این حالت یک لینک شکسته بوجود میاید. لینک های شکسته رو در اسرع وقت باید شناسایی کنید و حذفشون کنید.

چرا لینک های شکسته باید از سایت حذف بشن؟

اگر کاربر روی لینک شکسته کلیک کند با صفحه 404 مواجه میشود و یک تجربه بد کاربری را بوجود می آورد و هم اگر تعداد صفحات 404 صفحات شما زیاد باشن، سایت شما برای موتورهای جست و جو امتیاز منفی تلقی میشود. بنابراین با استفاده از افزونه ها و ابزارهای متنوعی که هست باید هر چه سریع تر این لینک ها شناسایی شوند و حذف شوند.

 

مشاهده ” هزینه سئو سایت

 

شناسایی لینک های ریدایرکت

 

2 . لینک های ریدایرکت شده

این لینک ها هم از مواردی هستند که اگر در سایت شما وجود دارد در اسرع وقت باید شناسایی و اصلاح بشن. لینک ریدایرکت شده چیست؟ یعنی وقتی صفحه ای را روی صفحه‌ای ریدایرکت کرده‌ایم ممکن است فراموش شده باشد که لینک سازی های انجام شده با صفحه اول را هم باید آدرسشان را عوض شوند و آدرس جدید جایگزین شود.

این مورد را هم می توانید با استفاده از افزونه و پلاگین های موجود و یا به صورت دستی شناسایی کنید و لینک های ریدایرکت شده را به آدرس جدید تغییر دهید.

سوال؟!

1 . من سایتم قدیمیه و خیلی محتوا داخلش هست. چجوری میتونم الگو و اصول لینک سازی داخلی را در داخل سایتم اصلاح کنم؟

جواب : برای اینکه شما لینک سازی داخلی رو برای سایت خودتون انجام بدین چندتا راه هست. یک روش به صورت اتوماتیک هست. اگر سایت شما وردپرس هست. افزونه های مختلفی وجود دارد برای اینکه شما به صورت اتوماتیک لینک سازی داخلیتون رو انجام بدین. نحوه کار این افزونه چطور هست؟

باید داخل این افزونه تعریف کنید که هر کجا کلمه سئو سایت مشاهده شد به صفحه سئو سایت شما لینک داده شود. اگر هم سایت وردپرس نیست می توانید از برنامه نویس خود بخواهید که با استفاده از کد این مورد رو برای شما حل کند.

راه حل بعدی به صورت دستی هست. به صورت دستی یک چک لیست برای خودتون آماده می کنید و تمامی محتواهایی که روی سایت شما بارگذاری میشه باید لینک سازی داخلیش بر اساس ساختار پیلار کلاستر یا در واقع ساختاری باشد که شما برای سایتتون در نظر دارید.

به عنوان مثال هر بلاگی که وارد سایت من میشه به یکی از دسته بندی های سایت من اشاره میکنه پس اون بلاگ باید با انکرتکست مرتبط به صفحه هدف من لینک داده بشه.

2 . تعداد لینکی که من از یک صفحه میدم چندتا باشه بهتره؟ لینک هایی که از صفحه میدم زیاد باشه یا کم؟

در سئو نکته ای که باید بهش توجه کنید تجربه کاربری یا همان تجربه بهینه برای کاربر هست. مثالی که اینجا می تونیم بزنیم این هست که اگر مقاله شما در مورد آموزش قرمه سبزی هست و نیاز کاربر قبل از درست کردن قرمه سبزی، آموزش درست کردن برنج هست پس باید داخل محتوا آموزش سبزی به محتوای آموزش درست کردن برنج لینک دهیم.

بنابراین این موضوع قائده خاصی ندارد. اگر لینک های داخل صفحه برای کاربر مهم هست باید داخل صفحه گذاشته شود.

اما ار قرار است داخل صفحه شما لینک های زیادی قرار بگیره باید به این نکته توجه داشته باشید که از هر پاراگراف حداکثر یک لینک به صفحه مرتبط دیگر باید داده شود.

تا جایی که امکان داره از لندینگ های مهم یا همان پیلارها خیلی لینک ندین. اجازه بدین از کلاستر بیشتر لینک منتقل بشه به پیلار.

5/5 - (1 امتیاز)
سخن نهایی
در صورتی که قصد سئو و بهینه سازی سایت خود اعم از سایت فروشگاهی، شرکتی یا خدماتی را دارید با مشاوران ما در مجموعه ویرا تماس بگیرید. سئو سایت یک اقدام کاملاً فنی است و نباید توسط افراد مبتدی صورت گیرد؛ بنابراین بهتر است در همین ابتدای کار تمام توان خود را از لحاظ مالی بکار گرفته و بهترین اپ ممکن را سفارش دهید.ممنون از اینکه ما را تا پایان این مقاله همراهی نمودید؛ شما عزیزان می‌توانید نظرات و سؤالات خود را در باکس پایین با ما به‌اشتراک بگذارید، کارشناسان متخصص ویرا در اولین فرصت پاسخگوی شما خواهند بود.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

22 پاسخ

  1. خیلی خیلی عالی بود . اصلا انتظار نداشتم یک چنین مطلبی رو رایگان اینجا بخونم !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *