; ; ;

معرفی انواع status codes

نوشته شده:در 02 مهر 1401
زمان مطالعه: 05 دقیقه
معرفی انواع استتوس کد

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

به نظر شما برای اینکه یک صفحه از وب برای شما به نمایش دراید چه وقایعی رخ می دهد؟ تاکنون به این موضوع فکر کرده اید؟ بسیاری از کاربران عادی استفاده از اینترنت و حتی بعضا مدیران سایت ها در خصوص استتوس کدهای دنیای وب اطلاعاتی ندارند، این در حالی است که دانستن در خصوص انواع status codes میتواند به شما کمک کند تا وبگردی بهتر و مدیریت سایت هوشمندانه تری را تجربه کنید. اطلاع یافتن از انواع استتوس کدها و مفهوم آنها برای مدیران سایتها در اولویت بالاتری قرار دارد، زیرا ارورهای مربوط به برخی از این استتوس کدها اگر بر روی سایت شما اعمال شود و به آنها رسیدگی نکنید این امکان وجود دارد که سئو سایت شما دچار مشکل شده و رتبه هایی که در گوگل به سختی به دست آورده اید را در مدت زمان کوتاهی از دست بدهید. در ادامه قصد داریم تا در خصوص انواع استتوس کدهایی که حین وبگردی ممکن است با آنها برخورد داشته باشید اطلاعات بیشتری در اختیار شما عزیزان قرار دهیم و معنا و مفهوم هر یک از این استتوس کدها را شرح دهیم.

 

Trulli

تایید شده توسط ویرا

کد وضعیت HTTP یا http status code چیست؟

به طور کلی به پاسخی که سرور یک وب سایت به درخواستی که از سمت مرورگر کاربر به آن ارسال شده است می دهد وضعیت HTTP گفته می شود. هر زمان که قصد بازدید از سایتی را دارید، مرورگر شما درخواستی را آماده و به سمت سرور سایت مذکور ارسال می کند، این درخواست توسط سرور دریافت شده و پاسخی متناسب به درخواست مذکور برای آن ارسال می کند. این پاسخ به وسیله یک کد سه رقمی ارسال می شود که از آن به عنوان اچ تی پی استتوس یاد می شود. این ارتباط توسط کدهای سه رقمی تعیین وضعیت می شوند که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.

جهت مشاوره ” سئو سایت فروشگاهی ” کلیک کنید.

ارتباط کدهای استتوس با سئو

جهان امروز، جهان رقابت است و سئو یکی از جمله رقابت هایی است که در بستر اینترنت در حال وقوع است و درامدهای کلان اینترنتی به واسطه آن رقم می خورد. در صورتی که وب سایت شما یک سری از استتوس کدها را به نمایش گذارد میتواند بر روی سئو سایتتان تاثیرات نامطلوبی گذاشته و باعث افت جایگاه وب سایتتان در نتایج گوگل شود. به عنوان مثال ارورهایی که با عدد 5 شروع می شوند مربوط به مشکلات هاست و ارورهایی که با 4 شروع می شوند مربوط به در دسترس نبودن صفحه مربوطه است که میبایست هر یک با توجه به شرایط آنها بررسی شده و مشکلاتشان رفع شود تا به سئو وب سایت آسیبی وارد نشود.

 

حتما بخوانید طراحی سایت با جاوا اسکریپت

دسته بندی کدهای استتوس

به طور کلی اعداد سه رقمی استتوس کد، از سمت چپ به راست با یکی از اعداد 1 تا 5 شروع می شوند که بسته به عدد مربوطه، وضعیت سرور در یک کلاس مشخص دسته بندی می شود که هر یک شرایط خاصی از سرور را بازگو می کنند.

 

ارور 500 چیست

کدهای وضعیت 500‌

در صورتی که درخواستی از مرورگر به سمت سرور ارسال شود، ولی سرور قادر به ارسال پاسخ به سمت مرورگر نباشد ارورهای مربوط به سری 500 رخ می دهند. به خطاهای مربوط به سری 500، خطاهای سرور نیز گفته می شود.

 

برای اطلاع از ” قیمت سئو سایت ” کلیک کنید.

کد 500

استتوس کد 500 به خطای داخلی سرور معروف است و این مفهوم را منتقل می کند که سرور سایت با موقعیتی مواجه شده است که نمیداند چطور باید آنرا مدیریت کند. دسترسی به محتوای سایت با مشکلی رو به رو نیست بلکه سرور به طور کلی مشکل پیدا کرده است، در چنین شرایطی علاوه بر کاربران، رباتهای گوگل نیز به سایت شما دسترسی ندارند. بروز این خطا یکی از آسیب زاترین خطاها به سئو سایت است.

کد 501

کد 501 نمایانگر ارسال درخواستی به سمت سرور است که برای آن ناشناخته بوده و امکان پاسخگویی به آن وجود ندارد.

کد 502

کد 502 بیانگر این است که سرور هنگام پاسخگویی به درخواست مرورگر پاسخ نامعتبری دریافت کرده است.

کد 503

کد سری 503 بیانگر آماده نبودن سرور برای پاسخگویی به درخواست مرورگر است. در بسیاری از اوقات زمانی که سرور برای تعمیر و نگهداری از دسترس خارج شده باشد و یا بار ترافیکی بیش از ظرفیت تعریف شده برای سرور بر روی آن قرار داشته باشد این ارور نمایان می شود. از نظر سئویی میتوان گفت این خطا به دلیل موقت بودن آن تاثیر نامطلوبی بر روی سایت نخواهد داشت.

کد 504

ارور 504 در زمان هایی که سرور در زمان مناسب قادر به ارسال پاسخ به درخواست مرورگر نیست نمایش داده می شود.

کد 505

کد 505 نشان می‌دهد نسخه‌ای از پروتکل HTTP که مرورگر کاربر از آن استفاده می‌کند با سرور سازگار نیست.

کدهای وضعیت 400

کدهای سری 400 را خطاهای سمت کاربر می نامند و در مواقعی که سایت و یا صفحه ای از آن در دسترس کاربر نباشد این پیام برای او نمایش داده می شود. مفهوم دیگری که کدهای سری 400 دارند این است که درخواست مرورگر دریافت شده است اما آدرس صفحه ای که درخواست آن ارسال شده است در دیتابیس موجود نیست.

 

ارور 404 چیست

کد 400

کد 400 در زمانی که سرور قادر به درک معنای درخواست مرورگر نباشد به کاربر نمایش داده می شود.

کد 401

خطای 401 مربوط به عدم احراز هویت کاربر است، در چنین شرایطی درخواست مرورگر از سمت سرور پذیرفته نمی شود تا زمانی که کاربر احراز هویت شود.

کد 403

زمانی که درخواست مرورگر توسط سرور رد شود ارور 403 نمایان می شود. تفاوت کد 401 با 403 در این است که در کد403 هویت کاربر مشخص است اما کاربر اجازه دسترسی به محتوای درخواستی را ندارد و درخواست آن به طور کلی رد می شود. مطمئنا با این کد در زمان هایی که به سایت ها و ابزارهای زیر شاخه گوگل که برای ایرانیان تحریم هستند با ایپی ایران مراجعه کرده اید برخورد داشته اید.

کد 404

پر نمایش ترین و آشناترین کد سری 400 را میتوان کد 404 دانست. در زمان هایی که به صفحه ای از سایتی سابقا وجود داشته ولی در حال حاضر در سایت وجود ندارد مراجعه میکنید با صفحه 404 رو به رو خواهید شد. یکی از جمله کدهای تاثیر گذار در سئو کد 404 است و شما به عنوان مدیر سایت میبایست دقت بیشتری بر روی این کد داشته باشید زیرا اگر تعداد صفحات 404 شما بیش از حد باشد، کاربرانی که وارد سایت شما می شوند پس از بازدید از صفحه 404 صفحه مربوطه را بسته و به سراغ سایت دیگری میروند، تکرار این رفتار توسط کاربران مختلف سبب می شود تا رتبه شما به مرور افت کرده و از صفحه اول نتایج خارج شوید. معمولا راهکار جایگزینی که برای برطرف کردن صفحات 404 پیشنهاد می شود استفاده از ریدایرکت 301 برای انتقال صفحه مربوطه به مرتبط ترین صفحه موجود در سایت مذکور است.

کد 410

در زمانی که صفحه ای حذف شده و صفحه جایگزینی نیز برای آن بر روی سایت وجود ندارد می توان از کد 410 استفاده نمود. این کد اطلاعاتی را به گوگل ارسال می کند که حکایت از حذف همیشگی صفحه مربوطه دارد.

کدهای وضعیت 300

کدهایی که پیام های تغییر مسیر سایت را حمل میکنند سری 300 هستند. در زمانی که از سمت مرورگر به صفحه ای درخواست ارسال شود و آن صفحه به دلایل مختلفی به صفحه دیگری منتقل شده باشد، این انتقال توسط کدهای سری 300 انجام می شود.

 

ارور 301 چیست

کد 300

کد 300 بیانگر آن است که درخواست ارائه شده به سرور دارای چند پاسخ مختلف است، این بدان معناست که کاربر یا مرورگر باید یکی از پاسخ ها را برای نمایش انتخاب کند.

کد 301

زمانی که صفحه ای حذف شده و آدرس آن به طور دائمی به صفحه دیگری از سایت منتقل شده است از کد 301 برای ریدایرکت آن استفاده می شود. با انتقال صفحه از طریق ریدایرکت 301 اعتبار سئویی صفحه مربوطه به طور کامل به صفحه جدید منتقل می شود.

کد 302

کد 302 را بیشتر به ریدایرکت موقت می شناسند. در صورتی که یک صفحه به طور موقت از سایتی حذف شده و در دسترس کاربر قرار ندارد میتوان با استفاده از کد 302 آدرس آن را به طور موقت به صفحه دیگری منتقل کرد. طبق تجربه بسیاری از متخصصین سئو انتقال اعتبار سئویی صفحه از طریق ریدایرکت 302 انجام نمی شود از این رو در صورتی که مایلید تا اعتبار سئویی صفحه مربوطه به صفحه مقصد منتقل شود حتما از ریدایرکت 301 استفاده کنید.

کدهای وضعیت 200

کلیه وضعیت های موفقیت سایت با کد سری 200 همراه هستند. در زمانی که همه چیز رو به راه است و درخواست مرورگر به درستی و در مدت زمان کوتاهی توسط سرور پاسخ داده می شود کدهای 200 نمایان می شوند.

 

ارور 202 چیست

کد 200

از نظر سئویی کامل ترین حالت وضعیت یک وبسایت آن است که کلیه صفحات آن، به خصوص صفحات حساس کد 200 داشته باشند. اعلام این کد نمایانگر آن است که سایت به درستی در اختیار کاربران و ربات های گوگل قرار دارد.

کد 201

کد 201 اعلام می کند که درخواست ارسال شده توسط کاربر با موفقیت به سرور رسیده و در پاسخ به آن یک یا چند منبع جدید به وجود آمده است.

کد 202

کد 202 ضمن اطلاع از موفق بودن ثبت درخواست کاربر، اعلام میکند که این درخواست به صورت کامل ارسال نشده است. در صورتی که در میانه های پردازش، درخواست جدیدی ارسال شود شاهد این کد خواهید بود.

کد 203

در صورتی که اطلاعات موجود در درخواست مرورگر با آنچه که انتظار می رود کمی متفاوت باشد شاهد رخ دادن کد 203 خواهیم بود.

کد 204

زمانی که درخواست مرورگر به درستی به سرور رسیده باشد اما محتوای جدیدی در پاسخ به درخواست در دسترس نباشد شاهد کد 204 برای این موضوع خواهیم بود.

کدهای وضعیت 100

زمانی که سرور در وضعیت پردازش درخواست مرورگر باشد کدهای سری 100 نمایان می شوند. تمامی کدهای سری 100 موقتی بوده و احتمالا وقوع آنها بسیار کم است.

کد 100

زمانی که بخش اول درخواست کاربر توسط سرور در حال اجراست شاهد این کد خواهیم بود، برای رفع این مشکل تنها کافی است تا مدت زمانی را صبر کنید تا پردازش به طور کامل انجام شود.

کد 101

کد 101 در زمان هایی ارائه می شود که سرور درخواست ارائه شده را درک و در حال تغییر پروتکل باشد.

کد 102

کد 102 اعلام می کند که کل درخواست کاربر را پذیرفته و در حال پردازش آن است اما از آنجایی که پردازش به پایان نرسیده است هنوز پاسخی برای آن هم وجود ندارد.

4/5 - (1 امتیاز)
سخن نهایی
شما تاکنون با کدام یک از این استتوس کدها رو به رو شده اید؟ آیا در زمانی که مدیریت یا سئو وب سایتی را بر عهده داشتید با این کدها رو به رو شده اید؟ چه راهکاری برای رفع کدهای زیان بار از نظر سئویی پیشنهاد میکنید؟ تجربیات خود در این خصوص را در بخش نظارت با ما در میان گذارید.ممنون از اینکه ما را تا پایان این مقاله همراهی نمودید؛ شما عزیزان می‌توانید نظرات و سؤالات خود را در باکس پایین با ما به‌اشتراک بگذارید، کارشناسان متخصص ویرا در اولین فرصت پاسخگوی شما خواهند بود.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *