; ; ;

راهنمای کامل سئو Off-Page در سال 2021

نوشته شده:در 15 آبان 1400
زمان مطالعه: 05 دقیقه
سئو off-page

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

اثربخشی یک استراتژی سئو و بهینه‌سازی وابسته به عوامل گوناگونی است. یکی از مواردی که در فرآیند سئو سایت  بسیار اثر گذار است، سئو Off-Page است. سئو Off-Page که به سئو خارجی نیز معروف است، باعث برندسازی و افزایش ترافیک ارگانیک خواهد شد. سئو خارجی مربوط به تمام فعالیت‌هایی است که شما در خارج از سایت خود برای تحریک موتورهای جستجو برای نمایش شما در رتبه‌های برتر جستجو و همچنین هجوم ترافیک ارگانیک به سمت سایت انجام می‌دهید. در این مقاله قصد داریم تا زیر و بم سئو Off-Page و نکات مربوط به آن نظیر بک لینک‌ها، سیگنال‌های شبکه‌های اجتماعی، E-A-T و برندسازی را به‌صورت کامل و جامع مورد بررسی قرار دهیم. با ویرا  همراه باشید.

 

Trulli

تایید شده توسط ویرا

 

بخش اول: اصول سئو Off-Page

قبل از اینکه به فعالیت‌های مربوط سئو Off-Page بپردازیم، بهتر است تا اصول پایه و تعاریف مربوط به سئو خارجی را بهتر بشناسیم؛ همچنین در این بخش دلایل اهمیت سئو خارجی در سال ۲۰۲۱ را بیان خواهیم کرد. بررسی تفاوت‌های سئو Off-Page و سئو On-Page از دیگر مطالب موجود در این فصل است که به طور کامل مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 

سئو Off-Page 1

 

سئو Off-Page چیست؟

اگر بخواهیم یک تعریف ساده و کلی از سئو خارجی داشته باشیم، می‌توانیم سئو خارجی را به‌صورت زیر تعریف کنیم:
سئو خارجی به مجموعه فعالیت‌هایی گفته می‌شود که در خارج از سایت برای بهبود سئو و رتبه سایت در نتایج موتورهای جستجو انجام می‌شود.

 

برای سفارش” سئو سایت فروشگاهی ” کلیک کنید.

 

بعضی از فعالیت‌های رایجی که در سئو Off-Page انجام می‌شود عبارت‌اند از:

💠 ساخت بک لینک
💠 حضور فعال در شبکه‌های اجتماعی
💠 ریپورتاژ
💠 برندسازی

بنابراین سئو خارجی را می‌توان تمام کارهایی نامید که شما برای دیده شدن توسط گوگل و کسب اعتماد و اعتبار نزد موتورهای جستجو انجام می‌دهید.

 

سئو Off-Page 2

 

چرا سئو Off-Page مهم است؟

علیرغم به روزرسانی‌ها و آپدیت‌های متعددی که بر روی الگوریتم‌های انجام شده، اما همچنان بک لینک‌ها و سیگنال‌های دریافتی از خارج سایت پایه این الگوریتم‌ها را تشکیل می‌دهند. طبق مطالعه‌ای که توسط سایت Backlinko در مورد نحوه رتبه‌بندی موتورهای جستجو در سال ۲۰۲۰ انجام شد، ارتباط مستقیمی میان تعداد بک لینک‌ها و حضور در رتبه‌های برتر گوگل وجود دارد.

 

سئو Off-Page 3

 

بعد از گذشت ۱۸ سال از عمر الگوریتم PageRank در گوگل، هنوز نیز گوگل از آن برای پیدا کردن بهترین نتایج استفاده می‌کند. گوگل به صراحت اعلام کرده که با سیگنال‌های که از خارج‌ها دریافت می‌کند به رتبه‌بندی آن‌ها می‌پردازد و لینک‌ها بخش مهمی از موتور جستجو گوگل را تشکیل می‌دهند. با این حال لینک‌ها تنها جزیی از سئو Off-Page به‌شمار می‌روند و فاکتورهای بیشماری در سئو خارجی وجود دارد که در ادامه همه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد. درنتیجه به‌هیچ عنوان نباید از اهمیت بالای سئو خارجی غافل شد.

 

برای سفارش” سئو سایت شرکتی ” کلیک کنید.

 

تفاوت سئو Off-Page و سئو On-Page

سئو On-Page یا همان سئو داخلی مجموعه فعالیت‌هایی است که شما در داخل سایت خود برای بهتر کردن سئو انجام می‌دهید و کنترل کاملی بر روی آن‌ها دارید. از موارد موجود در سئو داخلی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

♦ محتوا صفحات

♦ تیتر مقالات

♦ استفاده از کلمات کلیدی

♦ لینک دهی داخلی

♦ بهینه‌سازی تصاویر

اما تفاوت با سئو Off-Page با سئو داخلی این است که تمامی فعالیت‌های سئو خارجی در خارج از سایت اتفاق می‌افتد. فعالیت‌هایی مانند بک لینک و اشاره شدن در سایت‌های دیگر از جمله فرآیندهای موجود در سئو خارجی است.

 

سئو Off-Page 8

 

بخش دوم: نقش پررنگ بک لینک در سئو Off-Page

هنگامیکه در مورد سئو خارجی صحبت می‌کنیم، همواره بک لینک‌ها در مرکز توجه قرار دارند. نکته‌ای که در مورد بک لینک‌ها وجود دارد، این است که کیفیت بک لینک بسیار بسیار مهم‌تر از کمیت آن است. اگر می‌خواهید تا رتبه خود را در نتایج گوگل ارتقا دهید، باید به سراغ گرفتن بک لینک از سایت‌ها معتبر نزد گوگل بروید. در این بخش به بررسی ۳ راه گرفتن بک لینک‌های باکیفیت خواهیم پرداخت.

 

سئو Off-Page 4

 

یک سایت کامل باشید

نکته‌ای که در مورد بک لینک‌ها وجود دارد، این است که سایت‌های معتبر ترجیح می‌دهند تا به سایت‌هایی بک لینک دهند که از نظر بازاریابی محتوایی در حوزه خود بسیار کامل و بی‌نقص باشند. در واقع صرفاً داشتن یک محتوا باکیفیت باعث نخواهد شد تا دیگر وبسایت‌ها به شما لینک بدهند. کیفیت کلی وبسایت شما است که باعث خواهد شد تا شما بک لینک دریافت کنید و اعتبار خود را نزد گوگل بالا ببرید؛ بنابراین همواره سعی کنید تا در حوزه فعالیت خود به یک سایت کامل و جامع تبدیل شوید تا شانس خود را برای دریافت بک لینک از دیگر وبسایت‌ها افزایش دهید.

 

برای سفارش” سئو سایت گردشگری ” کلیک کنید.

 

تعداد محتواهای طولانی خود را افزایش دهید!

سؤالی که در مورد محتواهای طولانی (Long-Form Content) وجود دارد این است که آیا صرفاً منتشر کردن محتواهای طولانی می‌تواند تضمین کننده دریافت بک لینک از سایت‌های دیگر در سئو Off-Page باشد؟ پاسخ منفی است؛ اما داشتن محتواهای دیگر شانس دریافت بک لینک را دریافت می‌کند. طبق مطالعه‌ای که بر روی بیش از ۹۰۰ میلیون پست بلاگ انجام شده، محتواهایی که دارای تعداد کلمات و طول زیادی هستند ۷۷ درصد لینک بیشتری را در مقایسه با محتواهای کوتاه دریافت می‌کنند.

 

سئو Off-Page 5

 

منظور از محتواهای طولانی، محتواهایی هستند که تعداد کلمات آن از 2000 کلمه فراتر می‌رود.

ریپورتاژ را فراموش نکنید!

اینکه مطالب و محتواهای خود را در قالب ریپورتاژ در سایت دیگر منتشر کنید، فواید زیادی را برای سئو Off-Page شما خواهد داشت. فایده اول آن این است که محتوای شما را در برابر مخاطبین جدیدی قرار می‌دهد؛ همین امر باعث خواهد شد تا برند و سایت شما شناخته‌تر شود و جستجوی بیشتری را در مورد صورت بگیرد. در ضمن، ریپورتاژ باعث خواهد شد تا به نام برند و سایت شما اشاره شود، حتی اگر این اشاره بدون دادن لینک باشد میتوان کمک کننده باشد، درنهایت نیز ریپورتاژ باعث ایجاد بک لینک به سایت شما خواهد شد. باتوجه به مطالعات انجام شده، این گونه لینک دهی‌ها برای سئو Off-Page بسیار مؤثر خواهد بود و به کسب اعتبار نزد گوگل و حضور در رتبه‌های برتر سرچ کمک خواهد کرد، اما نکته‌ای که در مورد ریپورتاژ وجود دارد این است که سعی کنید در وبسایت‌هایی که مربوط به حوزه کسب و کار شما هستند، ریپورتاژ انجام دهید چراکه احتمال دیده شدن شما توسط مخاطبین آن‌ها بالاتر از سایت‌های غیرمرتبط است.

 

سئو Off-Page 13

 

بخش سوم: برندسازی

در این بخش قصد داریم تا به مبحثی بپردازیم که علیرغم داشتن اهمیت زیاد، در سئو Off-Page، به‌ندرت به آن پرداخته می‌شود؛ یعنی بحث برندسازی. گوگل اعتبار نام و برند شما را که از سیگنال‌های خارجی دریافت می‌کند، تشخیص می‌دهد؛ باید توجه داشته باشید که برند و برندسازی یک راه حل و نه یک مشکل و اینکه داشتن برند می‌توان سبب ارتقا و پیشرفت شما در حوزه کسب و کارتان شود. در این بخش می‌خواهیم به سراغ راه حل‌هایی جهت برندسازی و ارتقاء سیگنال‌های برندی برویم.

 

سئو Off-Page 14

 

به جستجوهای برند خودتان رسیدگی کنید!

جستجوهای برند، به تعداد جستجوهایی گفته می‌شود به کاربران صراحتاً در گوگل به دنبال به یک برند خاص می‌گردند. به‌عنوان مثال جستجو کردن عبارت آمازون (Amazon) در گوگل یک جستجوی برند برای آمازون به حساب می‌آید؛ حتی جستجو کردن نام برند به همراه عبارت و یا کلمات دیگر نیز یک جستجو برند حساب می‌آید (مانند جستجو کردن عبارت Amazon Laptop). برای اینکه آمار مربوط به جستجو برند خودتان را در گوگل مشاهده کنید، کافی است تا به گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) مراجعه کنید. در گزارش عملکردی (Performance Report) گوگل سرچ کنسول در ستون Impression‌ می‌توانید به خوبی این آمار را مشاهده نمایید. برای اینکه به برندی شناخته‌تر تبدیل شود، بهتر است به دنبال راه حل‌های جهت بهبود جستجوهای برندی خود باشید.

 

سئو Off-Page 7

 

از یوتیوب غافل نشوید!

یوتیوب (Youtube) درحال حاضر بعد از گوگل، بزرگترین موتور جستجو درجهان است. طبق بررسی‌های صورت گرفته تا سال ۲۰۲۲ میلادی، ۸۲ درصدی از ترافیک اینترنت، صرف ویدیوهای آنلاین خواهد شد که به خوبی نقش ویدیو و بازاریابی ویدیویی را در سئو Off-Page نشان می‌دهد. بسیاری از افرادی که ویدیو شما را در یوتیوب مشاهده می‌کنند به دنبال برند و وبسایت شما خواهند گشت و همین امر کافی است تا ترافیک ارگانیک زیادی را به سمت سایت خود روانه کنید. در نتیجه به هیچ عنوان از اهمیت یوتیوب و نقش کلیدی در سئو Off-Page غافل نشوید و به سمت تولید ویدیوهای جذاب و کاربردی در یوتیوب بروید.

 

سئو Off-Page 9

 

رصد برندینگ

برای اینکه ببینید مردم و کاربران در بلاگ‌ها و دیگر وبسایت‌های اینترنتی چه صحبت‌ها و اشاره‌هایی نسبت به برند شما دارند، می‌توانید از ابزارهای مختلفی استفاده کنید. ابزارهایی Mentions و BuzzSumo وجود دارند که به خوبی ارجاع‌های صورت گرفته به برند و نام شما در اینترنت را رصد می‌کنند؛ همین آمار‌ها به خوبی باعث پیدا شدن نقاط ضعف و قوت شما خواهد شد و به بهبود نقاط ضعف کمک خواهد کرد.

 

سئو Off-Page 6

 

بخش چهارم: بهبود E-A-T

در گذشته قدرت دامنه (Domain Authority) یک سایت تنها توسط بک لینک‌ها تعریف می‌شد؛ اما به خاطر تغییرات زیادی که در گوگل و نحوه نمایش نتایج در این موتور جستجو محبوب اتفاق افتاده است، دیگر قدرت دامنه تنها با لینک سنجیده نمی‌شود. به تازگی سه فاکتور تخصص (Expertise)، اقتدار (Authoritativeness) و قابلیت اعتماد (Trustworthiness) به فاکتورهای سنجش قدرت دامنه گوگل راه یافته‌اند. این سه فاکتور به‌صورت اختصار با نام E-A-T شناخته می‌شوند و از اهمیت بسیاری بالای در سئو Off-Page امروزی برخوردارند. گوگل بخش عمده سه المان E-A-T را بر اساس سیگنال‌های خارجی سایت محاسبه می‌کند و بر اساس آن‌ها تصمیم به رتبه دهی به سایت‌ها می‌کند. در این بخش با ما همراه باشید تا راه‌های بهتر کردن E-A-T سایت را زیر ذره بین ببریم.

 

سئو Off-Page 10

 

در سایت‌های معتبر دیده شوید!

بنا به گفته گوگل، گرفتن بک لینک و حضور در سایت‌های معتبر می‌توان به بهتر شدن میزان E-A-T شما کمک کند. اگر سایتی که در آن‌ها از شما نامی برده شده به اندازه کافی بزرگ و معتبر باشد، حتی از لینک نشدن نیز نگران نشوید؛ همینی که نامی از شما توسط گوگل در این سایت‌ها دیده شود، کافی است تا بر اعتبار شما نزد گوگل افزوده شود و فاکتور E-A-T امتیاز بالاتری پیدا کند.

بک لینک گرفتن از سایت‌های کوچک

گوگل همچنان به الگوریتم PageRank خود برای بررسی اعتبار وبسایت‌ها وابسته است. الگوریتم PageRank نزدیک به ۲ دهه است که توسط گوگل استفاده شده و برای سنجش E-A-T بسیار مؤثر و مفید است. برای گرفتن بک لینک تنها به قدرت دامنه یک سایت دقت نکنید. شاید شما فکر کنید که تنها بک لینک گرفتن از سایت‌هایی مانند ایسنا، دیجیکالا و… می‌تواند به سئو Off-Page کمک کند، اما گرفتن بک لینک در سایت‌هایی که از این سایت‌های معتبر لینک دارند، نیز می‌تواند برای سئو Off-Page مفید و مؤثر باشد. درنتیجه ساخت بک لینک در سایت‌های کوچک و متوسط را نیز از یاد نبرید و آن‌ها را در استراتژی‌های سئو Off-Page خود دخیل کنید.

 

سئو Off-Page 11

 

کاربران خود به گذاشتن دیدگاه تشویق کنید

در گزارش‌های مربوط به امتیازدهنده‌های کیفی گوگل (Google’s Quality Rater) تأکید زیادی بر روی دیدگاه و نظرات آنلاین شده است. علت انجام این کار هم کاملاً منطقی است. اگر کاربران و بازدیدکنندگان شما نتوانند ارتباط لازم را با مطالب و محتوای سایت شما بگیرند، چرا گوگل باید سایت را جزو نتایج برتر خود نمایش دهد؟ نظراتی که کاربران شما در قسمت بلاگ و یا محصولات ثبت می‌کنند، به همراه اشاره‌هایی که به شما در سایت‌های متخصص و معتبر داده می‌شود، شما را به سمت E-A-T بالاتر و یک سئو Off-Page با کیفیت هدایت می‌کنند.

 

سئو Off-Page 12

4.9/5 - (14 امتیاز)
سخن نهایی
سئو Off-Page بیانگر فعالیت‌هایی است که شما در خارج از سایت انجام می‌دهد تا نزد موتورهای جستجو اعتبار کسب کرده و خود را به رتبه برتر نتایج گوگل برسانید. امیدواریم این مطلب در مورد سئو Off-Page برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد. نظرات، پیشنهادات و سؤالات خود را از طریق کامنت با ویرا در میان بگذارید.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

34 پاسخ

    1. سلام وقتتون بخیر دوست عزیز شما میتوانید از طریق شبکه های اجتماعی و شماره تماس های شرکت با ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *