اگر به دنبال ساخت برنامه برای پلتفرمهای مختلف هستید باید در ابتدا با محیطهای برنامه نویسی آشنایی کامل داشته باشید. اندروید استودیو یکی از این محیطهای برنامه نویسی پرکاربرد است. در ادامه مطلب از ویرا به همراه توضیح کامل مزایای این محیط میپردازیم، تا انتهای همراه ما باشید.
تایید شده توسط متخصصین بخش برنامه نویسی ویرا
اندروید استودیو چیست؟
اندروید استودیو یکی از محیطهای برنامهنویسی برای اندروید محسوب میشود که بسیاری از برنامههای مطرح و معتبر اندروید توسط آن نوشته شدهاند. این برنامه مانند یک کارگاه عمل کرده و تمامی ابزارها و امکانات مورد نیاز شما برای نوشتن و ساختن یک برنامه اندروید را در اختیارتان قرار میدهد.
مزایای اندروید استودیو چیست؟
استفاده از اندروید استودیو میتواند در بسیاری از زمینهها به ما کمکرسانی کرده و سبب شود تا ما بتوانیم به راحتترین شکل ممکن، برای ساخت یک برنامه قدم برداریم. با شناخت این برنامه و متوجه شدن مفهوم اندروید استودیو چیست، میتوانیم به بهترین شکل ممکن از مزایای آن استفاده کنیم.
کدنویسی سریعتر
کدنویسی امری است که به سرعت و دقت بسیار بالایی نیاز دارد و شما باید در این زمینه از تجربه و دانش خود به بهترین شکل ممکن استفاده نمایید. استفاده از اندروید استودیو سبب میشود تا فرآیند کد نویسی به بهترین شکل ممکن انجام شده و افراد بتوانند در سریعترین زمان ممکن به خواسته خود در کدنویسی دست پیدا کنند.
پشتیبانی Firebase و Cloud یکپارچه
سیستم کلود میتواند به ما در زمینه ذخیره سازی و حفظ اطلاعات کمک بسیاری کرده و سبب شود تا ما درباره این موضوع نگرانی خاصی نداشته باشیم. از سمت دیگر، حفظ امنیت اطلاعات نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و باید به تمامی این نکات دقت کرد. استفاده از اندروید استودیو انجام تمامی این مسائل را باری ما آسان میسازد.
بومی برای اندروید
ساخت برنامه برای پلتفرم اندروید و برنامه نویسی برای این دستگاهها، عموما آسان بوده و میتوان این کار را در انواع و اقسام محیطها انجام داد. انجام دادن این کار در محیطهای غیر اختصاصی سبب میشود تا بعدا و در مراحل اجرای برنامه، با مشکلات ریز و درشتی روبرو شده و به برخی از ویژگیهای خاص برنامه دسترسی نداشته باشیم.
قالبهای موجود برای پروژه (تمپلیتها و نمونه اپها)
بسیاری از افراد برای پاسخ دادن به سوال اندروید استودیو چیست از ویژگیهای تمپلیتها و قالبهای مختلف برای آنها سخن میگویند. با استفاده از برنامه اندروید استودیو میتوان به سادگی قالبهای مختلفی را برای یک برنامه انتخاب نمود.
شبیه ساز سریع
برنامههایی که محیط برنامه نویسی را برای مخاطبین در دسترس قرار میدهند، باید از وجود یک شبیه ساز نیز بهرهمند باشند. اندروید استودیو از برنامههای بسیار خوبی است که با دربر داشتن یک شبیه ساز سریع، سرعت پروژه را افزایش داده و به ما کمک شایانی خواهد کرد.
ویرایشگر کد هوشمند
اندروید استودیو از ویژگی ویرایشگر کد هوشمند برخوردار است؛ این مسئله بدان معنی است که شما میتوانید کدهای اشتباه خود را در اختیار این برنامه قرار داده و اندروید استودیو تا حد ممکن، آنها را برای شما اصلاح میکند.
سیستم ساخت انعطاف پذیر
استفاده از اندروید استودیو آسان بوده و شما میتوانید با استفاده از محیط انعطاف پذیر و مناسب آن، انواع و اقسام ایدهها را بر روی پروژه خود پیاده سازی کنید. اگر همچنان برای شما سوال است که اندروید استودیو چیست میتوانید سیستم آن را تست کرده و از انعطاف پذیری آن برای رسیدن به پاسخ استفاده نمایید.
ابزارهای تست و رفع اشکال
استفاده از اندروید استودیو سبب میشود تا بتوانید به سادگی ایرادات و مشکلات پروژه خود را پیدا کرده و در صدد رفع آنها اقدام نمایید. ابزارهای عیب یابی این برنامه در میان رقیبان، زبانزد هستند.
در اکثر پلتفرم ها قابل دسترس است
دسترسی به اندروید استودیو بسیار آسان بوده و استفاده از آن نیز در تمامی زمینهها و رشتههای مختلف، به آسانی انجام میگیرد. شما میتوانید صرف نظر از پلتفرم مورد نظر خود، با استفاده از اندروید استودیو اهداف خود را محقق نمایید.
ویژگیهای اندروید استودیو چیست؟
بعد از اینکه متوجه شدیم اندروید استودیو چیست باید به این بپردازیم که این محیط چه ویژگیهایی دارد. اندروید استودیو بر اساس IntelliJ IDEA پیاده سازی شده است و نیاز توسعه دهندگان را با توجه به ابزارهایی که دارد، پاسخ میدهد. در ادامه به توضیح ویژگیهای آن میپردازیم.
پشتیبانی از زبان کاتلین
از زبان کاتلین میتوان به سادگی در اندروید استودیو استفاده نمود. زبان برنامه نویسی کاتلین به شدت میتواند برای افرادی که به دنبال برنامه نویسی اندروید هستند، مفید بوده و به آنها کمک رسانی کند.
پیش نمایشی از رنگهای مورد نظر
طراحی یکی از بخشهای اصلی در طراحی اپلیکیشن اندروید خواهد بود. شما میتوانید با استفاده از اندروید استودیو به سادگی رنگهای مورد نظر خود را یافته و پیش نمایشی از آنها به دست آورید.
پشتیبانی از Firebase
Firebase یکی از سرویسهای گوگل است که به برنامه نویسان کمک میکند تا برنامههای با کیفیتتری برای موبایل و وب تولید کنند.
در واقع شما برای اینکه یک برنامه تولید کنید باید کارهای سمت سرور بسیاری را انجام دهید که زمان بر است اما با وجود فایربیس این کار برای شما بسیار راحتتر میشود. اندروید استودیو از این سرویس پشتیبانی میکند و مسیر را برای برنامه نویسان ساده میسازد.
پشتیبانی از همه دستگاهها
با استفاده از اندروید استودیو میتوانید به راحتی برای تمامی دستگاهها برنامه نویسی کرده و از سمت دیگر، در هر نوع پلتفرمی اقدام به تولید محتوا کنید. یکی از بهترین ویژگیهای اندروید استودیو این است که شما میتوانید بدون در نظر گرفتن پلتفرم مقصد در ابتدا، تولید محتوا کنید.
امکان اضافه شدن کد Template
شما میتوانید با استفاده از این برنامه، کدهای مختلف برای قالب و template را نوشته و به برنامه خود اضافه نمایید. اینگونه میتوان به سادگی قالبهای مختلف و متنوعی را برای یک نرم افزار نوشت و از ویژگیهای آن استفاده نمایید.
ویژگی Fast Emulator
این ویژگی به نرم افزار و همچنین برنامه نویسان کمک میکند تا بتوانند در سریعترین زمان ممکن، شرایط مشابه را شبیه سازی کرده و ایدهای کلی از برنامه خود داشته باشند.
قابلیت Intelligence Code Editor
نرم افزار اندروید استودیو با استفاده از این ویژگی، قدرت ادیت کردن کدها را خواهد داشت. بدین شکل افراد میتوانند کدهای خود را نوشته و نگران این مسائل نباشند. بدین شکل شما میتوانید با سرعت زیاد کدهای خود را نوشته و در انتها، ویرایش کردن آن را به عهده نرم افزار بگذارید.
ویژگی Instant App Run
در مراحل مختلف نوشتن یک برنامه، گاها نیاز است که برنامه را اجرا کرده و در همان مرحله، آن را تست کنید. اندروید استودیو این قابلیت را در خود داشته و میتوانید با استفاده از آن انواع باگها را به سرعت حل کنید.
رابط کاربری اندروید استودیو چگونه است؟
رابط کاربری یکی از موارد حائز اهمیت در انتخاب یک برنامه جهت استفاده است، محیطهایی که رابط کاربری بهتری دارند افراد بیشتری را جذب خود میکنند، در ادامه به بررسی برخی از ویژگیهای رابط کاربری اندروید استودیو خواهیم پرداخت.
نوار ابزار یا ToolBar
یکی از بخشهای اصلی این نرم افزار، بخش تول بار یا نوار ابزار آن است. با استفاده از این بخش میتوان به راحتی به بخشهای مختلف نرم افزار به راحتی دست پیدا کرد و از ابزارهای آن جهت برنامه نویسی استفاده نمود.
نوار ناوبری یا Navigation Bar
یکی از بخشهای مهم در نرم افزارها و برنامهها نوار ناوبری است که سعی دارند تا محیطی مخصوص طراحی و ساخت اثر را در اختیار دیگران قرار دهند. نوار ناوبری برنامه اندروید استودیو یکی از نقاط قوت آن محسوب میشود که به کاربر امکان دسترسی آسانتر به بخشهای مختلف نرم افزار میدهد.
صفحه ویرایشگر یا Editor Window
صفحه ویرایشگر ویژگیهای مثبت زیادی را به کار اضافه کرده و سبب میشود تا بتوانید به راحتترین شکل ممکن هر بخشی از برنامه خود را که بخواهید، ویرایش کنید. ویژگیهای مثبت این بخش سبب میشود تا هیچگاه از انجام یک عمل پشیمان نباشید.
نوار ابزار پنجره یا Tool Window Bar
این نوار ابزار سبب میشود تا فردی که با برنامه کار میکند، بتواند به راحتی به تمام بخشهای مختلف آن دسترسی داشته و بدون اتلاف وقت، به سراغ ادیت بخشهای مختلف و افزودن آپشنهای جدید برود.
نوار وضعیت یا Status Bar
status bar میتواند شما را نسبت به المانهای مختلف پروژه آگاه کرده و ایدهای کلی به شما بدهد. با چک کردن نوار وضعیت میتوانید از میزان پیشرفت پروژه خود آگاه شده و برنامههای آینده خود را به راحتی کشف نمایید. نبود نوار وضعیت میتواند آسیبی جدی را به ذهن و نقشههای ذهنی طراح وارد کند.
معایب استفاده از اندروید استودیو
در نهایت نیز زمان آن رسیده تا بررسی معایب و نکات منفی اندروید استودیو، تصمیم نهایی خود را درباره نحوه استفاده از این برنامه، اتخاذ کنیم.
نیازهای سخت افزاری بالا
برای اجرای نرم افزار اندروید استودیو نیاز به سیستمهای با کیفیت و گران قیمتی خواهیم داشت که فراهم کردن آنها، میتواند یکی از معایب اندروید استودیو باشد، اما اهمیتی ندارد زیرا در هر صورت شما میتوانید بدون نیاز به سخت افزارهای پیشرفته، به سوال اندروید استودیو چیست پاسخ دهید.
تاخیر سیستم
در برخی از موارد، تاخیر سیستم میتواند به شدت پروژه را کند کرده و از منظر روحی، باعث خستگی کارکنان شود. هنگام کار با اندروید استودیو باید به این نکته دقت کنید که ممکن است در برخی موارد با تاخیرهای زیادی روبرو شده و مشکلات متعددی را تجربه نمایید.
رم زیاد استفاده می کند
استفاده این برنامه از رم، به شدت بالا است. به شکلی که شما نمیتوانید با کامپیوترهای معمولی و رو به پایین این برنامه را اجرا کرده و از فواید آن استفاده نمایید. برای لذت بردن از این برنامه حتما باید به بهترین شکل از نرم افزار و سخت افزار خود استفاده کرده و پشتوانه مطمئنی داشته باشید.
نصب آهسته
این مسئله را نمیتوان مشکل بزرگی تصور کرد، اما در بسیاری از موارد افراد نسبت به زمان نصب طولانی اندروید استودیو شاکی بوده و به همین دلیل از نصب و استفاده از آن، پشیمان میشوند. اگر قصد دارید تا در زمان کوتاهی یک برنامه مادر نصب کرده و به واسطه آن اقدام به نوشتن و یا طراحی یک اپلیکیشن کنید، بهتر است تا به دنبال نرم افزارهای مشابه اندروید استودیو بگردید. زیرا مراحل نصب این مراحل بسیار طول کشیده و زمان زیادی را از شما خواهد گرفت.