; ; ;

هر آن چه باید در مورد فلاتر بدانید

نوشته شده در: ۱۵ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۰۵ دقیقه
فلاتر چیست

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

فلاتر جدیدترین فریم ورک در دنیای توسعه اپلیکیشن موبایل است. فریم ورک فلاتر به نحوی است که به شما اجازه می دهد تا بتوانید با یک بار کد نویسی طراحی اپلیکیشن را برای دو سیستم عامل اندروید و iOS را انجام دهید. در همین راستا در این مطلب قصد داریم تا شما را با فریم ورک فلاتر آشنا کرده و بیان کنیم که فلاتر چیست؟ پس با ویرا همراه باشید تا در مورد این فریم ورک صحبت کنیم.

Trulli

تایید شده توسط بخش برنامه نویسی ویرا

 

فلاتر چیست؟

اگر بخواهیم به این سوال بسیار مهم پاسخ دهیم که فلاتر چیست باید گفت که فریم ورک فلاتر یک فریم ورک طراحی رابط کاربری رایگان و منبع باز است که توسط گوگل برای ایجاد برنامه های کاربردی تلفن همراه Native به وجود آمده است. فلاتر در سال 2017 منتشر شد و این فریم ورک به توسعه دهندگان این امکان را می دهد که برنامه های تلفن همراه را برای iOS و Android با یک پایه کد و زبان برنامه نویسی بسازند. این قابلیت ساخت اپلیکیشن های iOS  و اندروید را ساده تر و سریع تر می کند. در چنین شرایطی ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که آیا فلاتر یا ری اکت نیتیو اهداف یکسانی دارند؟ در پاسخ باید گفت که بله، هر دو این زبان های برنامه نویسی به شما اجازه می دهند تا با کمترین کد نویسی برای دو سیستم عامل اندروید و iOS خروجی بگیرید.

فلاتر هم از یک کیت توسعه نرم افزار (SDK) و هم از کتابخانه UI مبتنی بر ویجت تشکیل شده است. این کتابخانه از عناصر مختلف رابط کاربری تشکیل شده است. توسعه دهندگانی که برنامه های موبایلی را با فریم ورک فلاتر می سازند، این کار را با استفاده از یک زبان برنامه نویسی به نام دارت انجام می دهند. دارت با سینتکسی مانند جاوا اسکریپت که یک زبان برنامه نویسی تایپ شده است بر توسعه front-end تمرکز دارد.

سفارش “طراحی اپلیکیشن سوپر مارکت

 

چرا باید از فلاتر استفاده کنیم؟

به منظور بررسی این مسئله بسیار مهم که ویژگی ها و مزایا فلاتر چیست باید گفت که اگر چه فلاتر یک فریم ورک جدید بین پلتفرمی است، شرکت های بیشتری فلاتر را به فریم ورک هایی مانند Xamarin، Cordova و React Native  ترجیح می دهند.

اگر بخواهیم برخی از مهم ترین ویژگی های فلاتر را به شما معرفی کنیم، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

بهره وری بیشتر

استفاده از پایگاه کد یکسان برای iOS و Android باعث صرفه جویی در زمان و منابع می شود. در واقع در گذشته اگر می خواستید برای دو سیستم عامل اندروید و iOS اپلیکیشن بنویسید مجبور بودید تا برای ساخت اپ اندروید به سراغ زبان های جاوا بروید، این در حالی است که شما می توانید با یادگیری فلاتر یا جاوا و همچنین فلاتر یا کاتلین برای اندروید برنامه نویسی کنید اما در صورتی که کد شما به صورت فلاتر باشد، به راحتی می توانید خروجی iOS را نیز برای اپلیکیشن خود دریافت کنید.

ویجت های بومی فلاتر زمان صرف شده برای برنامه نویسی و همچنین مشکلات سازگاری با نسخه های مختلف سیستم عامل را به حداقل می رسانند.

مزایا و معایب فلاتر

آسان بودن برای یادگیری

فلاتر به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا بدون نیاز به دسترسی به ویجت های OEM یا استفاده از کدهای زیاد، برنامه های موبایلی بومی بسازند. این، علاوه بر رابط کاربری جذاب فلاتر، فرآیند ایجاد اپلیکیشن موبایل را بسیار ساده تر می کند.

از نظر سادگی می توان گفت زبان برنامه نویسی دارت که در فریم ورک فلاتر است جز زبان های آسان است و فلاتر یا پایتون هر دو در طبقه بندی زبان های آسان قرار می گیرند.

عملکرد فوق العاده

کاربران گزارش می دهند که تشخیص تفاوت بین یک برنامه فلاتر و یک برنامه تلفن همراه Native دشوار است. در پاسخ به این سوال که چرا فلاتر چنین عملکردی دارد باید گفت که ساختار این فریم ورک و بهینه بودن عملکرد آن باعث شده تا شما بتوانید پس از طراحی اپلیکیشن بهترین راندمان را شاهد باشید.

عملکرد فلاتر

مقرون به صرفه بودن

ساخت اپلیکیشن های iOS و اندروید با یک پایگاه کد، می تواند هزینه های ساخت اپلیکیشن را کاهش دهد. همین مسئله باعث شده تا آمار دانلود فلاتر و استفاده از این اپلیکیشن به طرز چشمگیری افزایش پیدا کند.

 سفارش “طراحی اپلیکیشن خدماتی

 

معایب توسعه اپلیکیشن فلاتر

در حالی که توسعه اپلیکیشن فلاتر دارای نکات مثبت زیادی است، اما لازم است تا به معایب این پلتفرم نیز توجه بسیار زیادی داشته باشید. اگر بخواهیم شما را با معایب این فریم ورک آشنا کنیم، می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • فلاتر نسبتا جدید است

در حالی که فلاتر بسیاری از پلاگین ها و مؤلفه های رابط کاربری را ارائه می دهد، فریم ورک هایی مانند Xamarin و React Native انتخاب بسیار بیشتری را ارائه می دهند.

  • دارت خیلی محبوب نیست

در حالی که دارت این یک زبان برنامه نویسی عالی است، برنامه نویسان اغلب بیشتر به زبان هایی مانند جاوا یا کاتلین توجه می کنند.

فلاتر

تست اپلیکیشن های فلاتر

اگر بخواهیم بیان کنیم که تست های فلاتر چیست باید گفت که تست های فلاتر به سه دسته اصلی تقسیم می شوند:

  • تست واحد
  • تست ویجت
  • تست یکپارچه سازی

در حالی که تست های واحد یک تابع، کلاس یا روش واحد را آزمایش می کنند، تست های ویجت (همچنین به عنوان تست اجزا شناخته می شوند) یک ویجت را آزمایش می کنند. تست های واحد و تست های ویجت اکثر تست های فلاتر را تشکیل می دهند که توسط پوشش کد ردیابی می شوند. تست های یکپارچه سازی بخش بزرگ یا کل برنامه را آزمایش می کنند و تمام موارد استفاده مهم را پوشش می دهند.

تست واحد

تست های واحد برای یک برنامه فلاتر رفتار یک متد، تابع یا کلاس واحد را تأیید می کند. به عبارت دیگر، آزمون های واحد اطمینان می دهند که روش مورد آزمایش، بر اساس ورودی داده شده، نتیجه مورد انتظار را ارائه می دهد. آن ها به کاربران کمک می کنند تا کدهای قابل آزمایش و نگهداری بیشتری بنویسند.

کاربران می توانند تست های واحد خودکار را از طریق افزونه های فلاتر برای IntelliJ و VSCode اجرا کنند.

IntelliJ و VSCode علاوه بر پشتیبانی از آزمایش های در حال اجرا، سریع ترین حلقه بازخورد را نیز ارائه می کنند.

تست ویجت

تست های ویجت، که در سایر چارچوب های رابط کاربری به عنوان تست مؤلفه نیز شناخته می شوند، تأیید می کنند که رابط کاربری ویجت در هنگام پاسخ دادن به تعاملات خاص، مطابق انتظار ظاهر می شود و رفتار می کند. این بسیار جامع تر از یک تست واحد است، زیرا شامل چندین کلاس است و به یک محیط آزمایشی نیاز دارد که زمینه چرخه حیات ویجت مناسب را فراهم کند.

با این حال، محیط آزمایشی ویجت اجرای بسیار ساده تری نسبت به یک سیستم رابط کاربری پیشرفته تر است. کاربران فلاتر باید برای تمام ویجت های رایجی که برای برنامه هایشان استفاده می شوند، تست های ویجت بنویسند.

تست یکپارچه سازی

تست های یکپارچه سازی کل برنامه یا بخش بزرگی از برنامه را آزمایش می کنند. این تست ها عملکرد برنامه را تأیید می کنند و اطمینان می دهند که همه ابزارک ها و سرویس های تحت آزمایش به درستی با هم کار می کنند.

کاربران فلاتر تست های یکپارچه سازی را بر روی دستگاه های واقعی یا دستگاه های مجازی، مانند شبیه سازها انجام می دهند. این تست ها در دو بخش اجرا می شوند.

سفارش “طراحی اپلیکیشن شرکتی

 

چرا باید فلاتر را بلد باشیم؟

کاربرد و یادگیری آسان، اجرای سریع، مناسب بودن برای استارتاپ‌ها،  تنها برخی از دلایل برتری فلاتر هستند. تاکنون هزاران اپلیکیشن توسعه داده شده با Flutter در فروشگاه‌های مختلف اپلیکیشن انتشار پیدا کرده اند. یک مثال قابل توجه در این خصوص، اپلیکیشن Xianyu است که توسط تیم Alibaba ساخته شده و در حال حاضر بیش از ۵۰ میلیون کاربر از آن استفاده می‌کنند.

بازار کار فلاتر

با توجه به سادگی یادگیری فلاتر و ویژگی‌های بسیاری که در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهد، آینده روشنی در انتظار وضعیت بازار کار این ابزار توسعه برنامه‌های کاربردی است. فلاتر و به طور کلی توسعه اپلیکشین به روش چندپلتفرمی، یک فناوری نوظهور به حساب می‌آید. در بازار کار توسعه اپلیکیشن‌های موبایل و خصوصا در حوزه توسعه چندپلتفرمی، فلاتر به عنوان رقیب سرسختی برای React Native شناخته می‌شود.

5/5 - (1 امتیاز)
سخن نهایی
فلاتر جدیدترین فریم ورک در دنیای توسعه اپلیکیشن موبایل است. فریم ورک فلاتر به نحوی است که به شما اجازه می دهد تا بتوانید با یک بار کد نویسی طراحی اپلیکیشن را برای دو سیستم عامل اندروید و iOS را انجام دهید. امیدوارم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. در داشتن هر گونه سوال در باکس زیر برای ما کامنت بگذارید.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

44 پاسخ

    1. سلام وقت بخیر دوست عزیز لطفا برای مشاوره آنلاین با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
      09045068252

    1. سلام وقتتون بخیر دوست عزیز شما میتوانید با عضویت در خبرنامه ویرا از آخرین مطالب ما با خبر باشید 🌸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *