معرفی اپلیکیشن نیتیو؛ آشنایی با مزایا و معایب

نوشته شده : در 7 اسفند 1401
زمان مطالعه : 05 دقیقه
اپلیکیشن نیتیو چیست

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

دنیای تکنولوژی و برنامه نویسی، همواره در حال تغییر و تکامل است؛ ممکن است کد یا اپلیکیشنی که امروز با آن آشنا می‌شوید، فردا جای خود را به نسخه‌ای جدیدتر و پیشرفته‌تر داده و دنیای جدیدتری را برای شما رقم بزند. با توجه به این پیشرفت سریع و اصطلاحاتی که روز به روز بیشتر می‌شوند، همراهی با این تکامل هر لحظه سخت‌تر شده و زمان و دانش بیشتری را از شما طلب می‌کند. یکی از این اصطلاحات که امروزه در دنیای انواع اپلیکیشن موبایل بر سر زبان‌ها افتاده و افراد زیادی از آن استفاده می‌کنند، مربوط به اپلیکیشن‌های نیتیو است. در ادامه این مطلب از ویرا با ما همراه باشید.

Trulli

تایید شده توسط ویرا

اپلیکیشن نیتیو چیست؟

کلمه نیتیو (native) در زبان انگلیسی به معنای طبیعی و بومی است. اپلیکیشن‌های بومی، نوع خاصی از نرم افزارها هستند که طراحی آن‌ها بر اساس سیستم عامل هدف خواهد بود. به عنوان مثال، زمانی که شما قصد نوشتن برنامه‌ای را برای سیستم عامل اندروید دارید، می‌توانید از زبان‌های برنامه نویسی مخصوص این سیستم عامل استفاده کنید که در این حالت، به برنامه شما یک برنامه بومی گفته می‌شود.

هر زمان که شما برای ساخت و کد نویسی یک برنامه، از زبان‌های مخصوص همان سیستم عامل استفاده کنید، آن‌گاه می‌توان گفت که برنامه شما یک برنامه نیتیو یا بومی محسوب می‌شود. برنامه‌های بومی، می‌توانند راحت‌تر از باقی برنامه‌ها با سیستم عامل مورد نیاز شما هماهنگ شده و کارایی و عملکرد بهتری را از خود نشان دهند.

طراحی اپلیکیشن نیتیو به چه شکل است؟

اپلیکیشن‌های نیتیو را می‌توان به روش‌های مختلفی تولید کرد. برای تولید یک اپلیکیشن نیتیو، اولین مرحله شناخت هدف خواهد بود و شما باید در اولین قدم، سیستم عامل مد نظر خود را مشخص کنید. بعد از مشخص شدن هدف، شما می‌توانید بسته به انتخاب خود، از روش‌های مختلفی برای نوشتن یک برنامه بومی استفاده کرده و آن را به اجرا در آورید.

 

امروز یکم بیشتر مطالعه کن : اپلیکیشن وب ویو چیست

 

یکی از روش‌های ساخت برنامه بومی، نوشتن برنامه‌های وب هستند. برنامه وب، به برنامه‌ای گفته می‌شود که کاربران برای استفاده، نیازی به دانلود کردن آن نخواهند داشت. شما می‌توانید صرفا با وارد کردن آدرس در صفحه مرورگر خود، از برنامه وب استفاده کنید و این برنامه را بدون دانلود، به بهترین شکل ممکن در گوشی خود اجرا نمایید.
روش دوم، نوشتن برنامه‌های نیتیو خواهد بود. عموما طراحی اپلیکیشن به دو نوع هایبرید و نیتیو تقسیم می‌شوند و زمانی که شما از اولین مرحله، برنامه را به شیوه‌ای مخصوص برای اجرا در سیستم عاملی خاص طراحی کنید، می‌توانید به برنامه خود برنامه‌ای نیتیو بگویید. برنامه‌های هایبریدی، بدون در نظر گرفتن سیستم عامل خاصی طراحی می‌شوند و سپس در مرحله آخر، برای هر کدام از سیستم‌ عامل‌های مد نظر، مناسب سازی می‌شوند.

مزایای طراحی اپ نیتیو

بزرگ‌ترین لطف برنامه‌های نیتیو به کاربران، راحتی و سلامت آنان خواهد بود. برنامه‎‌های بومی به دلیل این که صرفا برای همان سیستم‌ عامل طراحی و ساخته می‌شوند، می‌توانند به تقاضای کاربران به خوبی گوش داده و عملکردی بی‌نقص داشته باشند.
شما می‌توانید اپلیکیشن‌های بومی را به دو شیوه آنلاین و آفلاین اجرا کرده و از آن استفاده نمایید، این در حالی است که اپلیکیشن‌های هایبرید برای فعالیت نیاز به اتصال مداوم اینترنت دارند.
از آن جهت که اپلیکیشن‌های نیتیو از ابتدا سیستم عامل هدف خود را می‌شناسند، در نتیجه در بهره‌گیری از قابلیت‌های سخت افزاری و نرم افزاری نیز موفق‌تر خواهند بود. شما می‌توانید با استفاده از اپلیکیشن‌های نیتیو، پتانسیل‌های کشف نشده سیستم عامل یا سخت افزار خود را پیدا کرده و از آن‌ها در جهت ساخت یک برنامه قوی، استفاده نمایید.

مزایا و معایب اپلیکیشن نیتیو

معایب طراحی اپ نیتیو

هرچند که اپلیکیشن‌های نیتیو مزایای زیادی دارند و استفاده از آن‌ها در میان عموم بسیار رایج است، اما معایبی نیز در طراحی و استفاده از آن‌ها، وجود دارد که ممکن است در نگاه اول به چشم ما دیده نشوند.

 

امروز یکم بیشتر مطالعه کن : اپلیکیشن هیبریدی چیست

 

مشخصا بزرگ‌ترین ایرادی که می‌توان به این برنامه‌ها وارد کرد، مربوط به بخش کاربری آن خواهد بود؛ اگر شما قصد داشته باشید که برنامه‌ای خاص را برای چند سیستم‌ عامل طراحی کنید، استفاده از روش نیتیو برای شما بسیار زمان‌بر و پر هزینه خواهد بود.
حتی اگر شما سختی‌های ساخت اپلیکیشن نیتیو برای چند سیستم عامل را به جان بخرید، در آینده و برای انجام آپدیت در آن با مشکلات زیادی روبرو خواهید شد، زیرا برای آپدیت کردن این برنامه‌ها، باید هر کدام را به صورت جداگانه آپدیت نمود. استفاده از روش بومی در ساخت اپلیکیشن‌های متنوع برای چند سیستم عامل، نیاز شما به نیروی کار را به شکلی غیرمنتظره افزایش خواهد داد و شما در آن حالت، نیاز به داشتن متخصصین مختلفی با دانش‌های متفاوت نسبت به برنامه نویسی خواهید داشت.

امتیاز دهید
سخن نهایی
طراحی اپلیکیشن هنری بسیار شیرین و دوست داشتنی است؛ طراحی اپلیکیشن‌های مختلف، ساخت دنیاهای متفاوت درون یک برنامه کوچک و قرار دادن آن در دسترس عموم، لذتی وصف ناپذیر را برای ما به همراه دارد. اگر قصد ساخت برنامه‌ای را در ذهن دارید و نمی‌دانید از کدام روش برای ساخت آن استفاده کنید، اکنون می‌توانید با بررسی و در نظر گرفتن جوانب مختلف، بهترین روش را برای خود انتخاب کرده و بر اساس آن، برنامه مورد نظر را برای سیستم عاملی که هدف شما است، کد نویسی کنید. ساخت برنامه‌ای مناسب و کاربردی در گرو انتخاب‌های درستی است که در مرحله پیش‌تولید انجام می‌دهید و انتخاب روش مناسب برای نوشتن اپلیکیشن، یکی از اصلی‌ترین آن‌ها محسوب می‌شود. ممنون از اینکه ما را تا پایان این مقاله همراهی نمودید؛ شما عزیزان می‌توانید نظرات و سؤالات خود را در باکس پایین با ما به اشتراک بگذارید، کارشناسان متخصص ویرا در اولین فرصت پاسخگوی شما خواهند بود.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *