امروزه اپلیکیشنها به یکی از موارد پراستفاده و جداناپذیر در زندگی تمام افراد تبدیل شده است و تمام اپلیکیشنها امروزه به سه حالت Native App, Web App یا Hybrid App طراحی و یا به روزرسانی میگردند، اپلیکیشن هیبریدی یک گزینه بین دو روش Native و Web میباشد که این روش هیبریدی نسبت به روشهای دیگر بسیار پرطرفدار بوده و ویژگیهای وب و نتیو را به ارث برده است. اپلیکیشنهای هیبریدی یا پلتفرمهای متفاوت سازگار بوده و به حالت یکپارچه در سیستم عاملهای مختلف کار میکند و این مورد سبب شده است تا برنامههای هیبریدی جایگاه فوقالعاده عالی را در بین افراد و برنامه نویسان پیدا کند. ما در طول متن به بررسی کامل اپلیکیشنهای هیبریدی خواهیم پرداخت و اطلاعات کاملی را در رابطه با مزیت و معایب این اپلیکیشن بیان خواهیم نمود. پس جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این مورد تا انتهای این مطلب از ویرا همراه ما باشید.
تایید شده توسط متخصصین بخش برنامه نویسی ویرا
اپلیکیشن هیبریدی چیست؟
اپلیکیشن هیبریدی یک برنامه وب میباشد که به دلیل قابلیتهای خاص امکان ساخت اپلیکیشنهای بومی را ممکن میکند. در واقع این اپلیکیشنها قابل نصب درگوشیهای همراه بوده، به وسیله مرورگرها امکان دسترسی به سیستم عاملها و سختافزار را امکانپذیر میکنند و باعث میشوند تا بتوانید کدهای نوشته شده را در سیستمعاملهای متفاوت تست کنید. در حالت کلی ویژگیها و خصوصیات اپلیکیشنهای وب و اپلیکیشن نیتیو در اپلیکیشنهای هیبریدی وجود دارد.
مزایای اپلیکیشن هیبریدی چیست؟
استفاده کردن از اپلیکیشنهای هیبریدی مزایای مختلفی را برای برنامه نویسان دارد. برای مثال دیگر نیازی نیست تا برنامه ساخته شده را در نسخههای متفاوت اجرا کنید و فقط میتوانید با ساخت یک ورژن اپلیکیشن، امکان اجرا در پلتفرمهای مختلف را داشته باشید. لازم به ذکر است که با استفاده از اپلیکیشن هیبریدی امکان استفاده از مهارتهای خاص مانند بهرهگیری از زبان جاوا اسکریپت، html5و css3 به راحتی امکانپذیر است. برای مثال کسانی که در زمینه فرانتاند فعالیت میکنند به راحتی میتوانند با استفاده از این اپلیکیشن قالبهای فوقالعاده شیک و جذابی را طراحی نمایند.
امروز یکم بیشتر مطالعه کن : برنامه نویسی فرانت اند
از مزیتهای دیگر میتوان به پایین بودن هزینه و راحت بودن کار با اپلیکیشن هیبریدی اشاره نمود. در واقع با وجود این اپلیکیشن، دیگر نیازی نیست تا برنامه نویسان هزینههای مختلف را جهت سازگاری برنامه تولید شده با سیستمعاملهای مختلف پرداخت نمایند. سرعت کار با استفاده از اپلیکیشنهای هیبریدی افزایش پیدا میکند و در واقع اپلیکیشنهای هیبریدی خیلی سریعتر از وب اپلیکیشنهای وبسایتها میباشند و سرعت این اپها به اینترنت و اتصالات شبکه ربطی ندارد. از مزیتهای دیگر میتوان به نگهداری راحت برنامه تولید شده اشاره کرد. در واقع در هنگام استفاده کردن از اپلیکیشنهای بومی باید نسخههای جدید بروز رسانی شوند اما هنگام استفاده از اپلیکیشنهای هیبریدی نیازی به این کار نمیباشد.
امروز یکم بیشتر مطالعه کن : وب اپلیکیشن چیست
همچنین با استفاده از اپلیکیشن هیبریدی میتوان ارتباط هوشمندانهای را بین سیستم عاملهای مختلف ایجاد نمود. از مهمترین گزینهها میتوان قابلیت پشتیبانی از پلتفرمهای مختلف اشاره کرد. لازم به ذکر است که فروشگاههای آنلاین معتبر مانند گوگل پلی و اپ استور نیز از اپلیکیشنهای هیبریدی استقبال مینمایند. در لیست زیر به چند نمونه از مزیتهای طراحی اپلیکیشنهای هیبریدی برای کاربران اشاره شده است:
- امکان استفاده آنلاین در حالت مجازی برای کاربران امکانپذیر است.
- بهروزرسانی در اپلیکیشنهای هیبریدی بسیار آسان میباشد.
- دارای رابط کاربری جذابی است.
- امکان مچ این برنامه و با برنامههای دیگر به راحتی امکانپذیر میباشد.
معایب اپلیکیشن هیبریدی چیست؟
- گاهی ممکن است کیفیت اجرای اپلیکیشنهای هیبریدی در پلتفرمهای متفاوت با درجه کیفیت یکسان نباشد.
- همچنین در برخی مواقع ممکن است شکل ظاهری اپلیکیشنها در پلتفرمهای مختلف کمی متفاوتتر از هم باشد.
- گاهی جهت اطمینان از عملکرد مناسب اپلیکیشن در دستگاههای متفاوت ممکن است نیاز به آزمایش باشد.
امروز یکم بیشتر مطالعه کن : انواع اپلیکیشن موبایل
ابزارهای محبوب برای ساخت اپهای هیبریدی
برنامههای ساخته شده با نیتیو برای سیستم عاملهای اندروید و ios مناسب میباشند و بر اساس پلتفرمهای خاص بهینه میگردند و به دلیل اینکه امکانات خاص اپهای هیبریدی روز به روز در حال زیاد شدن و گسترش میباشند، این امر سبب شده است تا یک مورد بسیار مناسب و همچنین قابل اعتماد از لحاظ زمان و هزینه برای developer برنامههای موبایل بهحساب بیاید.
وجود کتابخانههای خاص، استفاده راحت از فریم ورکهای اپهای هیبریدی را ممکن کرده است؛ در واقع این مورد سبب راحتی و افزایش سرعت برنامه نویسان گردیده است. وجود فریم ورکهایی که بر پایه css ،html و جاوا اسکریپت هستند باعث شده است تا کدها به حالت نیتیو تبدیل گردند. در لیست زیر به چند نمونه از ابزارهای خاص که بر پایه وب هستند و برای اپهای هیبریدی مورد استفاده قرار میگیرند اشاره شده است:
- PhoneGap یا Apache Cordova
- Ionic Framework
- Sencha Touch 2
مقایسه اپلیکیشن هیبریدی و نیتیو
سرعت اجرا و عملکرد در اپهای نیتیو بیشتر از اپهای هیبریدی میباشد. اپلیکیشنهای نیتیو در تمام فروشگاههای آنلاین مانند کافه بازار، گوگل پلی، اپ استور قابل دسترسی هستند، در صورتی که اپلیکیشنهای هیبریدی اینچنین نمیباشند. هنگام استفاده از اپلیکیشنهای نیتیو امکان دسترسی به سخت افزار و تمام ویژگیهای سیستم عامل ممکن میباشد، در صورتی که در اپلیکیشنهای هیبریدی فقط در برخی از منابع قابل دسترسی هستند. امکان رفع مشکل و بروز رسانی در اپلیکیشنهای هیبریدی بسیار راحت است، در صورتی که این کار در اپلیکیشنهای نیتیو به راحتی امکانپذیر نبوده و به تایم و کار زیادی نیاز است.
امروز یکم بیشتر مطالعه کن : اپلیکیشن وب ویو چیست
اطلاعات بیشتر در رابطه با اپلیکیشن های هیبریدی
اپهای هیبریدی یک اپ تحت وب میباشند که دارای قالبهای مخصوصی هستند که باعث میشوند تا امکان استفاده از قابلیتهای پلتفرم نیتیو ممکن شود. برای مثال در دوربین گوشیها، در تقویم و… میتوان از این برنامهها استفاده نمود. در حالت کلی میتوان گفت که اپلیکیشنهای هیبریدی نرمافزارهای خاص با قابلیتهای مشترک با اپهای بومی و وب اپلیکیشنها میباشند و مراحل ساخت اپلیکیشنهای هیبریدی تشابه زیادی به بحث طراحی وب و اپلیکیشن دارد.
در واقع این اپها نیز مثل اپلیکیشنهای بومی دانلود میشوند و بعد از نصب بر روی دستگاه و یکلایه اضافی بین کد اصلی و سیستم عامل قرار میگیرد که از زبانهای برنامهنویسی جاوا اسکریپت html و css برای این کار استفاده میگردد که این کدها داخل کروزگر اجرا شده و با استفاده از اپهای بومی جهت دسترسی به سختافزارها استفاده میگردند.
اپلیکیشن نیتیو چیست؟
هنگام ساخت اپلیکیشنهای نیتیو باید از زبان کد نویسی مخصوص همان سیستم عامل استفاده گردد. برای مثال برای ساخت اپلیکیشنهای اندروید و iosحتما باید از زبان برنامهنویسی جاوا یا kotlin استفاده نمایید و یا جهت ساخت و یا توسعه اپهای ios باید از زبان Swift و Objective-C استفاده گردد.
در حالت کلی تمام برنامهها و اپلیکیشنهایی که برای سیستم عامل اندروید و ios طراحی میگردند نیتیو میباشند و از مهمترین قابلیتهای اپهای نیتیو داشتن بازدهی بالای نرمافزار میباشد و تمام کدهای اپلیکیشنهای نیتیو با زبان مخصوص سیستم عامل موردنظر کامپایل میگردند و این مورد هم سبب زیادتر شدن سرعت و عملکرد بالا در اپلیکیشن است.