اپلیکیشنهای امروزی با پیشرفتهای بسیار زیادی نسبت به نسخههای قدیمی خود مواجه شدهاند؛ تغییراتی که برخی از آنها برای مخاطبین غریبه بوده و عده کمی درباره آن اطلاعات دارند. هدف ما در این مطلب از ویرا بررسی وب اپلیکیشن خواهد بود و قصد داریم تا با کمک یکدیگر، این پدیده جدید در دنیای اپلیکیشنها را بیشتر از قبل بشناسیم.
تایید شده توسط بخش برنامه نویسی ویرا
وب اپلیکیشن چیست؟
وب اپ یا نرم افزار تحت وب، یکی از جدیدترین گونههای نرم افزاری در دنیای مدرن محسوب میشود. وب اپلیکیشن به نوعی از نرم افزارها گفته میشود که تحت هدایت وبسایت بوده و برای استفاده از آنها، نیازی به نصب کردن اپلیکیشن نخواهید داشت.
امروزه بیشتر وب سایتهایی که از آنها استفاده میکنیم، دارای وب اپلیکیشن هستند و با استفاده از این تکنولوژی به بهترین شکل ممکن با مخاطبین خود ارتباط برقرار میکنند. استفادههای مختلفی را میتوان از وب اپلیکیشنها داشت و اکنون وب اپلیکیشنها، محدوده وسیعی از دنیای دیجیتال را در درون خود جای دادهاند.
وب اپلیکیشن چگونه کار میکند؟
وب اپ میتواند با استفاده از قابلیتهای نهفته در سایتها، تمامی امکانات یک اپلیکیشن را به شما ارائه کرده و در عین حال، میزان حجم بسیار کمتری را در دستگاه شما اشغال نماید. مهمترین نکته درباره وب اپلیکیشنها این است که شما برای استفاده از آنها، نیازی به بارگیری آن نخواهید داشت. برای اجرای این اپلیکیشنها شما صرفا به یک مرورگر نیاز خواهید داشت و نیازی به نصب هیچگونه برنامه اضافی نخواهید بود.
مطالعه بیشتر: اپلیکیشن وب ویو
تفاوت وب اپلیکیشن و اپلیکیشن چیست؟
اصلیترین تفاوت وب اپلیکیشن و اپلیکیشن، در شکل استفاده از آنها نهفته است. وب اپها میتوانند به راحتی در هر دستگاهی اجرا شده و شما برای اجرای آنها هیچ نیازی به برنامههای پیش فرض نخواهید داشت. این در حالی است که بسیاری از اپلیکیشنها، در دستگاههای قدیمی نصب نشده و شما نمیتوانید به راحتی در هر پلتفرمی از آنها استفاده کنید.
نحوه ساخت وب اپلیکیشن
بسیاری از افرادی که سایتهای بزرگ و پر بازدید را اداره میکنند، درباره داشتن یک وب اپلیکیشن کنجکاو بوده و میخواهند تا با ساخت یک وب اپ از سایت خود، تعداد مراجعین را افزایش داده و از سوی دیگر به آنها در داشتن تجربهای بهتر کمک رسانی کنند.
برای ساخت وب اپلیکیشن، ابتدا باید سایت خود را برای این مسئله بهینه سازی کرده و سپس اقدام به استخدام کردن افراد خبره در این زمینه نمایید. هر چه تیم ساخت وب اپ شما حرفهای تر باشد، موفقیت شما نیز نزدیکتر خواهد بود.
مزایای وب اپلیکیشن چیست؟
وب اپلیکیشنها از نکات مثبت بسیار زیادی بهره مند هستند که در ادامه قصد بررسی این نکات را خواهیم داشت. بهتر است به این نکته توجه کنید که نکات گفته شده در این تیتر، تنها نکات مثبت وب اپلیکیشنها نخواهد بود و شما میتوانید به راحتی و با تجربه کردن استفاده از این ابزار، به دیگر نکات مثبت آن پی ببرید. همچنین در یک مقالهی دیگر به طور کامل در مورد مزایا اپلیکیشن صحبت کردهایم که میتوانید مطالعه نمایید.
محدود نبودن به سیستم عامل
اگر قصد داشته باشید تا برنامهای برای تمامی سیستم عاملها بنویسید، مجبور هستید تا برای تک تک سیستمها یک بار این برنامه را طراحی کرده و منتشر کنید؛ این در حالی است که وب اپلیکیشن به هیچ سیستم عاملی محدود نبوده و استفاده از آن برای شما بسیار راحت خواهد بود.
بدون نیاز به نصب و گرفتن حافظه
هر اپلیکیشنی بعد از نصب، مقداری از فضای سیستم را به خود اشغال میکند و این مسئله امری اجتناب ناپذیر محسوب میشود. وب اپها با برداشتن این محدودیت، به بهترین شکل ممکن توانستهاند تا اپلیکیشنی بسازند که برای اجرای آن نیازی به هیچگونه نصب نخواهیم داشت.
بدون نیاز به بروزرسانی توسط کاربر
اغلب استفادهکنندگان از اپلیکیشنها، نسبت به این مسئله ناراضی هستند که برای بهرهوری کاملا از اپ، باید آن را وقت و بیوقت بروزرسانی کنند. وب اپلیکیشنها هیچ نیازی به آپدیت نخواهند داشت و میتوانند خودشان را همگام با سایت مذکور، بروز رسانی کنند.
مطالعه بیشتر : امینت اپلیکیشن
واکنش گرا بودن
وب اپلیکیشنها به شکلی باور نکردنی و جذاب، پویا هستند. این مسئله بدان معنی است که شما هنگام استفاده از این اپلیکیشنها، میتوانید به ویژگیهای مختلف آن دست پیدا کرده و حتی در زمان بروزرسانی نیز حداکثر استفاده را از سایت ببرید.
وب اپها با دارا بودن خاصیت واکنش گرایی، میتوانند تجربهای کاملا جدید را به شما منتقل کنند.
هزینه پایین تر
همانگونه که در بخشهای قبلی به این مسئله اشاره کردیم؛ ساخت اپلیکیشن فرآیندی بسیار پیچیده و زمانگیر است که شما را در مراحل مختلفی اذیت کرده و بودجه زیادی را طلب میکند.
این مسئله سبب شده تا بسیاری از افراد وب اپلیکیشن را به دلیل هزینههای پایینتر، ترجیح دهند.
معایب وب اپلیکیشن
هرچند که وب اپها دارای نکات مثبت بسیار زیادی هستند، اما این برنامهها نیز کامل نیستند و ممکن است برخی از آنها نیز معایب مخصوص خود را داشته باشند.
اصلیترین مشکلی که ما در برخورد با وب اپلیکیشن که با آن روبرو هستیم، این است که برای اجرای آن باید مرورگر مناسبی بر روی پلتفرم شما نصب باشد. از سوی دیگر طراحی وب اپلیکیشن در برخی از موارد به گونهای است که شما نمیتوانید آنها را به راحتی در هر مرورگری اجرا نمایید.
تفاوت وب اپلیکیشن و وب سایت چیست؟
یکی از سوالاتی که ذهن افراد زیادی را به خود درگیر میکند، این است که تفاوت وب سایت و وب اپلیکیشن در چیست و ما چرا باید نسبت به ساخت یک وب اپلیکیشن اقدام کنیم.
در مرحله اول، باید به این نکته دقت کرد که وب سایتها بر محتوا تاکید دارند و این در حالی است که وب اپها، با تاکید بر کارکرد و نحوه استفاده، با مشتریان ارتباط برقرار میکنند. بهتر است به این نکته در طراحی اپلیکیشن نیز دقت شود و طراحان این مسئله را در کار خود فراموش نکنند.
معرفی چند نمونه از وب اپلیکیشن
وب اپلیکیشنهای بسیار معروف و پرکاربردی مانند طراحی اپلیکیشن تاکسی اینترنتی، طراحی اپلیکیشن پزشکی و طراحی اپلیکیشن سفارش غذا در دنیای دیجیتال موجود است.
از سوی دیگر بسیاری از کسب و کارهای کوچک نیز با دانستن این مسئله که وب اپلیکیشن از اهمیت بالایی برخوردار است، اقدام به طراحی اپلیکیشن فروشگاهی نیز میکنند.
استفاده از وب اپلیکیشنها در دنیای امروز به قدری افزایش داشته که دیگر نمیتوان به راحتی موارد استفاده از آن را تقسیم کرده و مشخص نمود.