; ; ;

معرفی الگوریتم EAT گوگل

نوشته شده :31 اردیبهشت 1402
زمان مطالعه : 8 دقیقه
الگوریتم EAT

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

طی چند سال گذشته گوگل به واسطه کمک گرفتن از الگوریتم‌های مختلف توانسته است تا نتایجی که به کاربرانش ارائه می‌کند را بهینه‌تر کند. الگوریتم EAT یکی از جمله جدیدترین الگوریتم‌های گوگل درفرایند سئو سایت به شمار می‌رود که در این زمینه کمکی دوچندان به گوگل نموده است. در این بخش از وب سایت ویرا قصد داریم تا در خصوص الگوریتم EAT اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار دهیم. از این رو پیشنهاد می‌کنیم که تا انتها با ما همراه باشید.

به دوازدهمین محتوا از مجموعه محتواهای سریالی آموزش سئو در ویرا خوش آمدید. در این قسمت قرار هست به طور مفصل در مورد دلیل راه اندازی الگوریتم EAT و وظایفی که بر عهده دارد بپردازیم.

Trulli

تایید شده توسط متخصصین بخش سئو ویرا

 

EAT چیست؟

گوگل با روی کار آوردن الگوریتم EAT تخصص را چاشنی رتبه بندی نتایج خود کرد. E-A-T در لغت به معنای تخصص (Expertise)، اقتدار (Authoritativeness) و اعتماد (Trustworthiness) است. گوگل از EAT برای بررسی ارزشمند بودن محتواها برای کاربران استفاده می‌کند.

پس از روی کار آمدن EAT و تاثیرگذاری آن بر روی وب موارد زیر مورد اهمیت واقع شد:

  • تخصص نویسنده محتوا
  • معتبر بودن نویسنده محتوا
  • خود محتوا و وب‌سایت
  • قابل ‌اعتماد بودن سازنده محتوا
  • قابل اعتماد بودن خود محتوا و وب‌سایت

 

مفهوم تخصص در الگوریتم EAT

 

مفهوم تخصص expertise در الگوریتم EAT

از قدیم نیز گفته‌اند “کار را به کاردان بسپر” گوگل پس از الگوریتم EAT نیز بر این اصل تمرکز بیشتری نموده است. گوگل در تلاش است تا متخصص بودن نویسنده هر یک از محتواها را در زمینه‌ای که محتوای مذکور توسط وی نوشته شده است بسنجد و پس از اینکه تخصص وی تایید شد، محتوای نوشته شده توسط او نیز ارزش بیشتری پیدا کرده و در نتایج گوگل رتبه بهتری کسب خواهد نمود.

 

مفهوم قابل اعتماد بودن در الگوریتم EAT

 

مفهوم قابل اعتماد بودن authoritativeness در الگوریتم EAT

در الگوریتم EAT، مفهوم قابل اعتماد بودن (authoritativeness) به میزان اطلاعات و مهارت یک منبع اطلاعاتی و میزان اعتماد و رضایت کاربران از آن منبع اشاره دارد. به عنوان مثال، یک منبع اطلاعاتی قابل اعتماد و معتبر، مانند یک سایت دانشگاهی یا یک سایت خبری با سابقه‌ قوی، اطلاعات بهتر و دقیق‌/تری را ارائه می‌دهد که به نوبه خود باعث اعتماد و رضایت بیشتر کاربران می‌شود.

در الگوریتم EAT، برای تأیید قابل اعتماد بودن یک منبع اطلاعاتی، معیارهای متعددی در نظر گرفته می‌‌شود. این معیارها شامل عواملی مانند اطلاعات تخصصی، شفافیت، محتوای اصیل و متعارف، منابع و مراجع قابل اعتماد، سابقه‌ فعالیت و تأثیرگذاری در حوزه‌ مورد نظر می‌‌شود.

با توجه به این معیارها، الگوریتم EAT سعی می‌کند منابع اطلاعاتی قابل اعتماد را در نتایج جست و جو و جایگاه‌‌های نمایشی خود مورد تأیید و ترجیح قرار دهد. به عنوان مثال، در صورتی که یک سایت مطمئناً به دلیل بی‌ تأثیری در حوزه‌ مورد نظر، یا به دلیل ارائه‌ اطلاعات نامعتبر و غلط، به عنوان منبع قابل اعتماد مورد تأیید قرار نگیرد، ممکن است در نتایج جستجو الگوریتم EAT قرار نگیرد و نتواند به رتبه‌ برتری دست پیدا کند.

 

مفهوم قابل اعتماد در الگوریتم EAT

 

مفهوم اعتبار یا Trustworthiness در الگوریتم EAT

یک وب سایت در زمانی معتبر شناخته می‌شود که محتوای آن به درستی و با دقت توسط یک نویسنده حرفه‌ای و دارای سابقه و تجربه نوشته شده باشد. مشخصا محتواهای کپی شده از سایر سایت‌ها اعتماد خاصی را جلب نکرده و ارزشمند نخواهند بود.

همزمان با روی کار آمدن الگوریتم EAT، مفهوم دیگری به نام YMYL توسط گوگل رو نمایی شد. در ادامه به معرفی YMYL خواهیم پرداخت تا بیشتر با آن نیز آشنا شوید.

منظور گوگل از YMYL چیست؟

اگر وب سایتی دارید که با اموال و یا جان مردم سر و کار دارد مشخصا مشمول شرایط مربوط به YMYL خواهید شد. به طور کلی صفحات YMYL که با اموال و دارایی و جان مردم سر و کار دارند در موضوعات زیر دسته بندی می‌شوند:

1 . حوزه اطلاعات حقوقی

2 . حوزه پزشکی و سلامت

3 . حوزه مالی و سرمایه‌ گذاری

برای YMYL تفاوتی میان یک پست بلاگ که نشات گرفته از تجربه فردی است و یا یک پست سایت که از روی دانش نوشته شده است وجود ندارد و کلیه این دست محتواها می‌بایست تحت استاندارد‌های تعیین شده توسط YMYL نوشته شده باشند. استانداردهایی که YMYL از آن‌ها تبعیت می‌کند دقیقا همان الگوریتم EAT است.

برای آموزش وبلاگ نویسی حرفه‌ای پیشنهاد می‌کنیم حتما مقاله‌ای که برایتان آماده کرده‌ایم را مطالعه نمایید.

چرا الگوریتم EAT مهم است؟

یکی از مواردی که برای گوگل حائز اهمیت بسیار بالایی است پاسخ دهی به نیاز کاربران است. هر وب سایتی که در رتبه‌های برتر گوگل قرار دارد باید بتواند نیاز کاربر را به درستی پاسخ دهد. همین موضوع سبب شده است تا الگوریتم EAT دقیقا به دنبال همین موضوع باشد که سایت‌ها چه تجربه‌ای را برای کاربران رقم می‌زنند؟ آیا اطلاعاتی که توسط وب سایت ارائه می‌شود نیاز کاربر را به درستی و به طور کامل رفع می‌کند؟

در صورتی که گوگل مطمئن شود وب سایت و محتوای شما پاسخ کاربر مراجعه کننده از سمت گوگل را به درستی و کامل می‌دهد به آن ارزش بیشتری می‌دهد و همین امر سبب می‌شود تا رتبه سایت شما در صفحات مختلف افزایش یابد.

لازم به ذکر است که گوگل ارزشمند بودن محتوای یک صفحه و همچنین رضایت داشتن کاربر از آنرا از طریق اشتراک گذاری های صورت گرفته توسط کاربران و معرفی صفحه مذکور به دیگران مطلع می‌شود.

راهکارهایی برای بهبود رتبه بندی توسط الگوریتم EAT

برای آنکه بتوایند نظر الگوریتم EAT را نیز جلب نمایید و با کسب امتیاز از آن رتبه‌های بهتری بگیرید می‌بایست در محتوای سایت خود به موارد زیر توجه داشته باشید.

 

راه های بهبود EAT گوگل

 

  • نوشتن محتوای کامل و جامع برای کاربر

مطمئنا شما نیز بارها به سایت‌هایی مراجعه کرده‌اید که بجای پرداختن به اصل موجود و ارائه پاسخ نیاز کاربر، صرفا صفحه سایت خود را با محتوایی زرد، ضعیف و غیر کاربردی پر کرده‌اند و شما حتی با مطالعه تمام صفحه به خواسته خود نرسیده‌اید.

برای اینکه بتوانید محتوای مناسبی برای کاربر تدارک ببینید لازم است تا پس از تحقیق کلمات کلیدی، منظور کاربر از هر جست و جویی که انجام می‌دهد را جویا شوید و بدانید هدفی که از پس سرچ کلمه ای در گوگل کاربر به دنبال آن است چیست و سپس نسبت به تولید محتوا بر روی سایت خود اقدام نمایید.

  • نام نویسنده را در پایان محتوا‌‌ها بنویسید

یکی از مواردی که برای گوگل حائز اهمیت شده است این است که نویسنده محتوایی که بر روی سایت شما رفته است کیست و چه تاریخچه و عملکردی را در گذشته برای خود در زمینه تولید محتوا بر جای گذاشته است؟ برای این منظور لازم است تا در پایان همه مطالب سایت خود بخشی را در خصوص نویسنده سایت در نظر بگیرید. در این بخش در کنار نام نویسنده می‌توانید بیوگرافی، تصویر و توضیح مختصری در خصوص نویسنده را نیز درج کنید. همچنین می‌توانید پروفایل نویسنده در شبکه های اجتماعی را نیز به آن اضافه کنید.

  • استخدام نویسنده متخصص در یک حوزه خاص

یک نوشته عالی، اصولی و درست، نوشته ای است که توسط یک متخصص نوشته باشد. برای آنکه بتوانید امتیازات مربوط به الگوریتم EAT را کسب کنید می‌بایست تولید محتوای وب سایت خود را به دست یک متخصص در حوزه کاری خود بسپارید تا بتوانید اطلاعات درست را مطابق با نیاز کاربران در اختیار آنها قرار دهید.

  • بروزرسانی محتوا به صورت مرتب

یک صفحه از وب زمانی قابل اعتماد است که محتوای آن نسبت به اطلاعات زمان، بروز باشد، یک محتوای وب قدیمی مطمئنا نمی‌تواند اعتماد کاربران را به خود جلب نماید. برای این منظور لازم است تا به صورت دوره ای محتوایی که در صفحات وب سایت خود درج می‌کنید را بروز کنید.

  • پاسخ دهی به نیازهای کاربران

هر محتوایی ارزش درج در سایت را ندارد. برای آنکه بتوانید رتبه های برتر گوگل را از آن خود کنید می‌بایست پاسخ دهی به نیاز کاربران اولویت شما باشد. سعی کنید تا محتواهایی را در سایت خود درج کنید که به طور جامع پاسخ کلیه نیازهای کاربران پیرامون یک موضوع خاص را بدهد.

  • توجه به بخش درباره ما

بخش درباره ما هر وب سایت یکی دیگر از بخش هایی است که در زمره امتیازات الگوریتم EAT قرار دارد. لازم است تا حتما صفحه ای را تحت عنوان درباره ما در وب سایت خود درج کرده و اطلاعات کامل مربوط به کسب و کارتان را در آن قید کنید.

  • کسب اعتبار بیشتر برای سایت

یک سایت خوب و معتمد وب سایتی است که از رسانه‌های معتبری که سابقا اعتماد کاربران را به خوبی جلب کرده اند معرفی شده باشد. تلاش کنید تا لینک‌های مفیدی (بک لینک) از این دست رسانه‌ها دریافت کنید و توسط آنها به مخاطبین بیشتری معرفی شوید. بدیهی است معرفی شدن شما توسط این دست از رسانه‌ها هم از دید گوگل و هم از دید کاربران ارزشمند خواهد بود.

  • تمرکز بر نیچ مارکتینگ

با گسترش فضای مجازی و روی آوردن بسیاری از افراد به فعالیت در این حوزه، وب سایت‌های مختلفی در زمینه‌های کاری گوناگون ایجاد شده اند. تصوری که به طور پیشفرض برای بسیاری از مدیران کسب و کارها وجود دارد این است که در مدت زمان کوتاهی با ارائه انواع اقسام محصولات بر روی سایتشان در دسته بندی مختلف به یک دیجی کالای دوم تبدیل شوند و یا تلاش می‌کنند تا در حوزه خدماتی ورود کرده و به طور همزمان در چندین بخش فعالیت کنند.

در چنین شرایطی است که تمرکز بر نیچ مارکتینگ می‌تواند هم در زمان و هزینه شما صرفه جویی نماید و هم سرعت نتیجه گیری شما را افزایش دهد. در خصوص نیچ مارکتینگ و تمرکز بر یک گوشه از بازار گسترده یک حوزه کاری وب سایتهایی نظیر ویرا طراحی سایت و نرم افزار را مثال زد که با تمرکز بر روی بخش کوچکی از بازارشان در بخش‌های فروشگاهی و یا خدماتی به موفقیت‌های چشم گیری دست یابند.

5/5 - (1 امتیاز)
سخن نهایی
در این بخش از ویرا به توضیح کامل و جامع در خصوص الگوریتم EAT، دلیل ایجاد و اعمال آن توسط گوگل، روش کار آن و همچنین ارائه راهکارهایی برای کسب امتیاز از دل این الگوریتم صحبت کردیم. حال نوبت شماست که در بخش نظرات تجربه خود از سر و کار داشتن با این الگوریتم و پاداش ها و جریمه هایی که از پس رعایت کردن و یا نکردن قوانین آن بر روی سایتتان اعمال شده است را بیان کنید. ممنون از اینکه ما را تا پایان این مقاله همراهی نمودید؛ شما عزیزان می‌توانید نظرات و سؤالات خود را در باکس پایین با ما به اشتراک بگذارید، کارشناسان متخصص ویرا در اولین فرصت پاسخگوی شما خواهند بود.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *