تبلیغات یکی از راههای افزایش میزان بازدید برای کسب و کارهاست و همانطور که میدانید، افزایش بازدید کسب و کارها به معنی افزایش فروش و درآمد بیشتر برای آنها است. اگر قبلا طراحی اپلیکیشن شرکتی انجام دادید و میخواهید از آن کسب درآمد کنید، میتوانید تبلیغات سایر برندها و محصولات را در آن قرار دهید. بسیاری از شرکتهای بزرگ دنیا که شاید از نظر شما به اندازه کافی شناخته شده باشند (مانند گوگل، فیسبوک و …)، همچنان از تبلیغات برای افزایش بازدیدهای خود استفاده میکنند. تبلیغات در سیستم اندروید مشابه تبلیغات در وب است، با این تفاوت که در وب، شرکتهای تبلیغاتی از کوکیها برای شناسایی یک کاربر خاص استفاده میکنند، در حالیکه در برنامه اندروید از ID کاربر برای این منظور استفاده میشود. در این مقاله، آموزش گذاشتن تبلیغات در برنامه اندروید بطور کامل ارائه میگردد؛ همچنین سه پلتفرم متداول برای نمایش تبلیغات معرفی شده و آموزش گذاشتن تبلیغات در برنامه اندروید از طریق این سه پلتفرم نیز ارائه خواهد شد. با ویرا همراه باشید.
تبلیغات در اپلیکیشنهای موبایل
تبلیغات درون برنامهای، یکی از بهترین استراتژیهای کسب درآمد از اپلیکیشن برای توسعهدهندگان برنامهها و اپلیکیشنهای موبایل است؛ به گونهای که این افراد در ازای دریافت پول، یک برند یا محصول خاص را در اپلیکیشن خود تبلیغ میکنند. این ایده چندان هم جدید نیست!
چندین دهه قبل، روزنامهها که مخاطبان زیادی داشتند، برای پوشش بخشی از هزینههای خود، به تبلیغات روی آوردند. امروزه این مخاطبان بیشتر جذب فضای مجازی شدهاند و همانطور که میدانید، اپلیکیشنهای موبایل یکی از بخشهایی است که مخاطبان زیادی دارد. یکی از پلتفرمهای جذاب برای تبلیغات در اپلیکیشن موبایل، Admob است که دستورالعملهای ساده و دقیقی دارد و در مقایسه با سایر پلتفرمها، هزینه بیشتری نیز بابت تبلیغات میگیرد.
فیسبوک در رتبه دوم پلتفرمهاست و دلیل این مسئله، رابطه کاربری نسبتاً پیچیده آن برای درج تبلیغات است؛ اما هزینه آن نسبت به Admob معقولتر است. بستر تبلیغاتی دیگری که در این زمینه کاربرد دارد، StartApp است که مبلغ پرداختی آن برای طراحی اپلیکیشن، منطقیتر است.
انواع تبلیغات در برنامههای موبایل
دو نوع اصلی تبلیغات در برنامههای موبایل وجود دارد:
تبلیغ بنری در اپلیکیشن یا Banner Ad
در تبلیغات بنر، یک کادر مستطیلی در بالا یا پایین صفحه موبایل ظاهر میشود که محتوای تبلیغات را در خود جای داده است. تبلیغات بنری در اپلیکیشن به گونهای است که در حین اسکرول کردن صفحه، کادر تبلیغاتی روی صفحه باقی میماند. این روش برای تبلیغات کنندههای تازهکار مناسب است.
تبلیغات بینابینی یا Interstitial Ad
در تبلیغات بینابینی، یک صفحه تبلیغاتی کامل روی صفحه نمایش موبایل مشاهده میشود. این تبلیغات با بستن صفحه، حذف خواهد شد اما تا زمانی که توسط کاربر بسته نشوند، روی صفحه باقی خواهند ماند.
مشاهده “قیمت طراحی اپلیکیشن“
آموزش نمایش تبلیغات در اپلیکیشن اندروید
تبلیغات ادموب Admob
Admob یک پلتفرم تبلیغاتی گوگل است که به شما امکان ثبت اپلیکیشن در گوگل و تبلیغات در آن را میدهد. به کمک این پلتفرم میتوانید یک حساب کاربری در AdMob ساخته و یک ID برای خود داشته باشید تا از آن در اپلیکیشنها استفاده کرده و تبلیغات کنید. برای ثبتنام در AdMob به نشانی admob.google.com مراجعه کنید.
به محض اینکه حساب کاربری خود رابرای تبلیغات در ادب موب ساختید، اپلیکیشن مورد نظر خود را باز کرده و کد دستوری پایین را زیر تگ dependencies در فایل build.gradle سطح اپ بنویسید تا به این وسیله، کتابخانه AdMob در اپلیکیشن شما وارد شود.
} dependencies
‘implementation ‘com.google.android.gms:play-services-ads:19.1.0
{
در مرحله بعد، کد دستوری زیر را به فایل manifest اضافه کنید:
<manifest>
<application>
<!— Sample AdMob App ID: Ca-app-pub-3940256099942544~334751171332 —>
<meta-data
android:name=“com.google.android.gms.ads.APPLICATION_ID”
android:value=“admob_app_id_here” / >
</application>
</manifest>
به این وسیله، اپلیکیشن مورد نظر در پلتفرم گوگل ثبت شده و میتوانید از کتابخانه آن که حاوی انواع تبلیغات بنر و بینابینی است، استفاده کنید.
برای گذاشتن تبلیغ در اپلیکیشن اندروید، ابتدا نمایش تبلیغات بنر را توضیح میدهیم. همانطور که گفته شد، تبلیغات بنر داخل layout نمایش داده میشود؛ بنابراین اولین قدم، تعریف کد دستوری است که در فایل activity/fragment layout وارد شده تا یک تبلیغات بنر را در صفحه اپلیکیشن شما نمایش دهد.
مشاهده “نمونه کار طراحی اپلیکیشن“
کد دستوری زیر را برای این منظور استفاده کنید:
…
<com.google.android.gms.ads.AdView
xmlns:app=”http://schemas.android.com/apk/res-auto”
android:id=”@+id/adView”
android:layout_width=”wrap_content”
android:layout_height=”wrap_content”
android:layout_centerHorizontal=”true”
android:layout_alignParentBottom=”true”
app:adSize=”BANNER”
app:adUnitId=”banner_add_id_here”>
</com.google.android.gms.ads.AdView>
سپس، در فایل java میبایست تبلیغات مورد نظر را لود کنید؛ به صورت زیر عمل کنید:
mAdView = findViewById(R.id.adView);
AdRequest adRequest = new AdRequest.Builder().build();
mAdView.loadAd(adRequest);
با انجام مراحل فوق، یک تبلیغات بنر با اجرای اپلیکیشن، در نقطه خاصی از صفحه نمایش موبایل نمایش داده خواهد شد. راه سادهتری نیز وجود دارد، به طوری که میتوان تبلیغات بنر را به صورت مستقیم از فایل Java لود کرد؛ برای این منظور دستور زیر استفاده میشود:
val adView =
AdView(context)
adView.adSize = AdSize.BANNER
adView.adUnitId = “admob_banner_ad_id”
viewInLayout.addView(adView)
برای وارد کردن تبلیغات در برنامه اندروید از نوع تبلیغات بینابینی، به صورت زیر عمل میکنیم. این نوع تبلیغات در تمام صفحه نمایش، نشان داده میشوند، بنابراین لازم نیست در فایل layout گنجانده شود. برای این کار، یک آبجکت تبلیغات بینابینی ایجاد کرده و سپس کد AdListener را برای مانیتور کردن حالتهای لودینگ تبلیغات، اضافه میکنید. به محض اینکه تبلیغات با موفقیت لود شد، میبایست روش نمایش آن را روی صفحه مشخص کنید؛ برای این منظور دستور زیر را در فایل Java وارد کنید.
val miInterstitialAd =
InterstitialAd(context)
miInterstitialAd.adUnitId = “admob_interstitial_ad_id”
val adRequest = AdRequest.Builder().build()
miInterstitialAd.adListener = object : AdListener() {
override fun onAdClosed() {
// Code to be executed when the interstitial ad is closed.
}
override fun onAdFailedToLoad(paramAnonymousInt: Int) {
// Code to be executed when an ad request fails.
}
override fun onAdLeftApplication() {
// Code to be executed when the user has left the app.
}
override fun onAdLoaded() {
miInterstitialAd.show()
}
override fun onAdOpened() {
// Code to be executed when the ad is displayed.
}
}
miInterstitialAd.loadAd(adRequest2)
سفارش “طراحی اپلیکیشن فروشگاهی“
تبلیغات فیسبوک
روش دیگر، استفاده از تبلیغات فیسبوک است. برای این منظور لازم است که یک حساب کاربری در فیسبوک ایجاد کنید و سپس یک ID مربوط به تبلیغات بنر و یا تبلیغات بینابینی فیسبوک بسازید. در مرحله بعد، برای دسترسی به تبلیغات فیسبوک، میبایست کتابخانه آن را به پروژه خود اضافه کنید که این کار با کد دستوری زیر انجام میشود:
implementation “com.facebook.android:audience-network-sdk:5.+“
برای گذاشتن تبلیغات در برنامه اندروید، در صورتی که تبلیغات بنر فیسبوک را انتخاب کردهاید، همانند تبلیغات بنر AdMob عمل میکنیم. ابتدا باید آبجکت تبلیغات بنر ساخته شده و سپس برای نمایش به اپ مورد نظر اضافه شود. در نهایت، از کد دستوری loadAd برای اضافه کردن آبجکت بنر استفاده کنید، به صورت زیر:
val adView =
com.facebook.ads.AdView(context,
“facebook_banner_id”,
AdSize.BANNER_HEIGHT_50)
viewToAdd.addView(adView)
adView.loadAd()
اگر تبلیغات بینابینی فیسبوک مد نظر باشد، روال کار درست همانند وارد کردن تبلیغات بینابینی در AdMob است و تنها یک سری تغییرات نوشتاری در کد دستوری لازم است. کد دستوری لازم برای این کار به صورت زیر است:
val interstitialAd =
com.facebook.ads.InterstitialAd(mContext,
“facebook_intestitial_Placement_ID”)
interstitialAd.setAdListener(object :
com.facebook.ads.InterstitialAdListener {
override fun
onInterstitialDisplayed(p0: com.facebook.ads.Ad?) {
}
override fun onAdClicked(p0:
com.facebook.ads.Ad?) {
}
override fun
onInterstitialDismissed(p0: com.facebook.ads.Ad?) {
}
override fun onError(p0:
com.facebook.ads.Ad?, p1: AdError?) {
}
override fun onAdLoaded(p0:
com.facebook.ads.Ad?) {
interstitialAd.show();
}
override fun onLoggingImpression(p0:
com.facebook.ads.Ad?) {
}
})
interstitialAd.loadAd()
سفارش “طراحی اپلیکیشن شرکتی“
تبلیغات StartApp
برای پیادهسازی تبلیغات StartApp در اپ موبایل خود به صورت زیر عمل کنید. ابتدا یک حساب کاربری در سایت www.start.io بسازید و یک آیدی اپ برای نمایش تبلیغات در برنامههای موبایل ایجاد کنید. در مرحله بعد، دستور زیر را زیر تگ dependencies در فایل build.gradle سطح اپ وارد کنید:
implementation ‘com.startapp:inapp-sdk:3.6.8’
برای نمایش تبلیغات بنر StartApp درست همانند AdMob و Facebook عمل کنید؛ زمانی که تبلیغات با پلتفرم StartApp نمایش داده میشود، نیاز به کلید جداگانهای نیست. StartApp تنها فایل appid را ایجاد میکند که برای نمایش همه انواع تبلیغات مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه، کد دستوری زیر در فایل Java نوشته میشود.
val startAppBanner =
BannerStandard(activity)
viewInLayout.addView(startAppBanner)
startAppBanner.showBanner()
برای نمایش تبلیغات بینابینی، ابتدا میبایست به کمک دستور زیر، یک نمونه startAppAd ایجاد گردد:
val startAppAd = StartAppAd(activity);
برای نمایش تبلیغات بینابینی StartApp، تابع loadAd و AdEventListener مورد استفاده قرار میگیرد. بر اساس این تابع، دو روش onFailedToReceiveAd و onReceiveAd برای گذاشتن AD در برنامه اندروید وجود دارد. به کمک دستور showAd میتوان یکی از این دو روش را برای نمایش تبلیغات استفاده کرد.
startAppAd.loadAd(object
: AdEventListener {
override fun onReceiveAd(ad: Ad) {
startAppAd.showAd()
}
override fun onFailedToReceiveAd(ad: Ad) {
//code to implement if ad loading failed
}
})
نکات مهم در گذاشتن تبلیغات در برنامه اندروید
1- تبلیغات بنر را در جایی قرار ندهید که کاربر به صورت اتفاقی روی آن کلیک کنید. برخی از پلتفرمهای تبلیغاتی مانند Admob، برای این کار امتیاز منفی در نظر میگیرند.
2- هرگز هنگام استفاده کاربر از محتوای اپ، تبلیغات بینابینی را نمایش ندهید، چون برای کاربر آزاردهنده خواهد بود.
3- همیشه از آیدیهای تبلیغات آزمایشی برای شروع کار استفاده کنید.
4- در صورتیکه بخواهید با افزایش تعداد بازدید به صورت فیک، به تبلیغات دسترسی پیدا کنید، حساب کاربری شما به ویژه در پلتفرم Admob مسدود خواهد شد.
5- همیشه پیش از لود شدن تبلیغات بینابینی، ProgressDialog را نمایش دهید و سپس آن را ببندید. این کار سبب محدود شدن کلیکهای تصادفی خواهد شد. ProgressDialog کلاسی در اندروید است که به شما امکان میدهد یک نوار پیشرفت ایجاد کنید.
6- در صورتیکه هر یک از دستورالعملهای Admob را بیش از سه بار نقض کنید، حساب کاربری شما مسدود خواهد شد؛ بنابراین هنگام کار با پلتفرم Admob، به دستورالعملهای ارائه شده دقت کنید.
58 پاسخ
خیلی عالی وآموزنده بود
دمتون گرم
خواهش میکنم دوست عزیز
اینا فوق العادن
ممنون جناب منصوری لطف شماست
خیلی خوشحالم که هستین
ما هم از وجود شما عزیزان خوشحالیم ممنون که همراه ما هستید
عالی بود، لطفا مطالب بروزتر راهم به اشتراک بگذارید
سلام. دوست عزیز منظورتون از مطالب به روز تر دقیقا چه مطالبیه؟ بفرمایین تا بررسی بشه
عالی بود. مطالبی که هیچ جایی دیگه ای مشابهش را نخونده بودم.دست مریزاد
سلام متشکریم از انرژی خوبتون خوشحالیم که مقاله براتون مفید بوده
سلام ممنون از مطالب خوبتون خیلی کاربردی و مفید بود
سلام ممنون از شما بابت انرژی که به ما میدید
ممنون بابت وقتی که برای گردآوری این مقاله گذاشتین و کمکی که کردین
خواهش می کنم خانم موسوی خوشحالیم که براتون مفید بوده
واقعا عالی بود . راهکارهایی بودن که مسلما اگر اصولی و درست استفاده بشن خیلی کمک میکنن . 😍😍😍
سلام وقت بخیر
بله، شما میتوانید از طریق اکانت @viiraco با پیج اینستاگرام ما در ارتباط باشید🌸
خواهش میکنم، نظر لطف شماست،
خوشحالیم که مورد توجه شما قرار گرفت
مرسی از تیم ویرا که این مطالب رو در اختیار ما میذاره
متشکریم از شما 🌸🌷
متشکریم از شما دوست عزیز
سلام وقت بخیر
درآمد تبلیغات گوگل چنده تقریبا(بر اساس بازدید بگید. مثلا هر هزار بازدید حدودا چند)
میدونم که به شرایط مختلفی بستگی داره اما شما یک مثال عینی و ملموس بزنید لطفا
و سوال بعدی اینکه الان که دسترسی به گوگل پلی مسدود شده باز هم میشه از این روش استفاده کرد؟
و سوال بعدی هم اینکه من قبلا شنیده بودم حتما باید ۵۰هزار بازدید در هفته داشته باشیم تا گوگل قبول کنه
سلام بر اعضای تیم ویرا.
بی نهایت از مطالب مفید و کاربردیتون ممنون و سپاسگزار هستم .
من خیلی کم نظر می دهم ولی اینقدر مطالب شما خوب و مفید بود لازم دونستم حتما ازتون تشکر کنم.
سلام جناب شکیبا
از لطفتون بسیار بسیار ممنونیم
امیدواریم که دیگر مقالاتمون هم بتونن نظر شما رو جلب کنن
عالی و کارامد ، از سایت خوبتون نهایت سپاس گزاری رو دارم 😍😍😍
خیلی ممنونیم از شما خانم داوودی عزیز
بسیار جامع و در عین حال آموزنده بود
ممنون الاراجان
سلام مطلبتون فوق العاده بود.خواستم از تیم تحریریه ویرا بابت این مطلب تشکر کنم
سلام وقت بخیر ممنون که همراه ما هستید و وقتتون رو در اختیار ما میذارید آقای اشرفی🌷
شادکام و سلامت باشید
خوشحالیم که مطالب سایت براتون مفید بوده.
موفق باشید
مثل همیشه عالی و کاربردی دقیقا مفهوم رو رسوندید
شما هم عالی هستید
واقعا ارزش وقت گذاشتن داشت
خیلی ممنونیم از شما
سلام. تشکر بابت محتوای عالی که منتشر میکنید
به طرز عجیبی خوب بود:-) واقعا دستون درد نکنه
با سلام و خسته نباشید ممنونم از سایت عالیتون خوند مطالبو و لذت بردم
چند روزه با وبلاگتون اشنا شدم اما به اندازه چندماه اطلاعاتم زیاد شد.
سلام ممنونم از مطالب خوبتون
سایت تون عالیه، ممنون از مقاله خوبتون، خیلی برام مفید بود
با درود مطلب زیبایی بود و مورد استفاده قرار گرفت
مطلب فوق العاده کاملی بود ممنون
اقا خیلی وبسایتتون عالیه
سلام از مطالب مفیدتون تشکر می کنم.
ما هم از شما سپاسگزاریم
مطالبتون واقعا عالی بود و من راجع به خیلی هاش چیزی نمی دونستم
خوشحالیم که از مطلب راضی بودید. هرگونه پیشنهادی برای بهتر شدن کار دارید، ممنون میشیم که بشنویم.
واقعا فوق العاده بود…تشکر
سلام
لطف دارید
دوستان ویرا سلام وقت بخیر عالی بود 😍😍😍
سلام وقت بخیر مرسی از اینکه کنار ما هستید
با عرض سلام و خسته نباشید – واقعا مفید و آموزنده بود امیدوارم همیشه سالم و تندرست باشید.
سپاس از شما و همراهیتون 🙂
ممنون از شما. مقاله آموزشی بسار مفیدی بود.
متشکریم از حضور شما
سلام، مطلب مختصر و شدیدا مفید بود ممنون.
از لطفی هم که بهمون دارید، ممنونیم