; ; ;

سیر تا پیاز Bounce Rate در سئو

نوشته شده:در 06 آبان 1400
زمان مطالعه: 05 دقیقه
بانس ریت چیست

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

هنگامیکه به گزارش‌های گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) نگاه می‌کنیم، با عبارتی به نام Bounce Rate روبرو می‌شویم. این فاکتور حیاتی در گوگل به خوبی نمایانگر درصد کاربرانی است که بدون بررسی صفحه وبسایت شما، به سرعت از آن خارج شده و به سراغ صفحه دیگری می‌روند. Bounce Rate در سئو یکی از فاکتورهای مهم برای گوگل است که به کمک آن می‌تواند میزان جذابیت صفحه را برای کاربران اندازه بگیرد. تجربه کاربری روز به روز اهمیت بیشتری نزد گوگل پیدا می‌کند و در نحوه رتبه‌بندی نتایج گوگل تأثیر گذار است؛ به همین خاطر باید توجه ویژه‌ای نسبت به Bounce Rate در سئو سایت داشت. برای اینکه با مفهوم Bounce Rate در سئو و نحوه بهبود آن آشنایی بیشتری پیدا کنید، در این مقاله با ویرا همراه باشید.

 

Trulli

تایید شده توسط ویرا

 

Bounce Rate به چه معناست؟

عبارت Bounce Rate در سئو یا همان نرخ پرش از دو کلمه Bounce و Rate تشکیل شده است. کلمه Bounce یا پرش بیانگر این است که کاربری از وبسایت شما دیدن می‌کند و بدون انجام دادن هیچ کاری به سرعت از صفحه خارج می‌شود. منظور از انجام هیچگونه فعالیتی این است که کاربر بر روی هیچ یک از آیتم‌های منو، لینک‌ها و حتی لینک‌های داخلی موجود در صفحه کلیک نمی‌کند و خریدی نیز از صفحه شما انجام نمی‌دهد. Bounce Rate در سئو داخلی نشان دهنده درصد کاربرانی است که بدون انجام فعالیتی از وبسایت شما خارج می‌شوند.

 

Bounce Rate در سئو - 2

 

نحوه محاسبه نرخ پرش توسط گوگل آنالیتیکس

هر صفحه از وبسایت شما باید دارای یک کد رهگیری (Tracking ID) در گوگل آنالیتیکس باشد تا گوگل بتواند داده‌های مفید و کاربردی را در مورد وبسایت شما جمع آوری کند. به طور کلی، گوگل آنالیتیکس تنها درصورتی تعامل یک کاربر با صفحه شما را در نظر می‌گیرد که حداقل کاربر از یک صفحه جدید در وبسایت شما بازدید کند. به عنوان مثال در صورتیکه کاربر شما در صفحه فروشگاه بر روی دکمه خرید یک محصول کلیک کند، یک تعامل میان کاربر و صفحه فروشگاه شما نزد گوگل ثبت می‌شود. به این صورت که مفهوم Bounce Rate در سئو جزو آمارهای گوگل آنالیتیکس ثبت شده و درصد آن به شما نمایش داده می‌شود؛ بنابراین هرچه بتوانید نرخ پرش سایت خود را کاهش دهید، از نظر سئو و بهینه‌سازی عملکرد بهتری خواهید داشت.

 

برای سفارش” سئو سایت فروشگاهی ” کلیک کنید.

 

چرا Bounce Rate در سئو مهم است؟

سه دلیل اصلی و عمده برای اهمیت بالای Bounce Rate در سئو وجود دارد. این سه دلیل را می‌توان به‌صورت زیر لیست کرد:

💠 کاربری که بدون انجام هیچ فعالیتی از سایت شما خارج می‌شود، باعث افت نرخ تبدیل (Conversion Rate) شده و نشان از ضعف شما در جذب کردن کاربر دارد؛ بنابراین اگر بتوانید نرخ پرش سایت شما را کاهش دهید، می‌توانید از نرخ تبدیل بالاتری بهره‌مند شوید.

💠 Bounce Rate یکی از فاکتورهای اصلی گوگل در تشخیص جذابیت سایت و صفحه شما برای کاربران است. گوگل با سنجش نرخ پرش متوجه می‌شود که آیا مطالب موجود در سایت و صفحه مورد نظر شما توانسته رضایت کاربر را جلب کند یا خیر؛ همین امر تأثیر بسزایی در قرار گرفتن در رتبه‌های برتر گوگل در نتایج جستجو دارد. طبق تحقیقات انجام شده، ارتباط تنگانگی میان قرار گرفتن در صفحه اول نتایج گوگل و نرخ پرش پایین وجود دارد.

💠 نرخ بالای Bounce Rate در سئو نشان دهنده این است که سایت شما از نظر محتوا، تجربه کاربری (User Experience) و ساختار صفحه دارای مشکل است و شما را به سمت بهبود آن سوق می‌دهد.

 

Bounce Rate در سئو - 3

 

میانگین نرخ پرش

نکته بسیار مهمی که در مورد Bounce Rate در سئو وجود دارد، این است که این فاکتور کاملاً وابسته به منبع ترافیک سایت شما و حوزه‌ای که در آن فعالیت دارید، است. با این حال طبق مطالعات و سنجش‌های فراوان، نرخ پرش معمولی برای یک سایت باید بین 41 تا 51 درصد باشد.

 

Bounce Rate در سئو - 5

 

شما باید نهایت تلاش خود را بکار بگیرید تا بتوانید نرخ پرش سایت خود را به کمتر از ۴۰ درصد برسانید تا از بتوانید از پتانسیل سایت خود استفاده کامل را ببرید. نرخ ۵۵ الی ۶۵ درصدی Bounce Rate در سئو به ما این نکته را می‌گوید که جای برای پیشرفت بیشتر وجود دارد و می‌توان با فعالیت‌هایی نرخ پرش را کاهش داد. سایت‌های فروشگاهی از پایین‌ترین نرخ پرش، ۲۰ الی ۴۵ درصد، برخوردار هستند؛ بطوریکه بلاگ‌ها دارای بالاترین نرخ پرش تا حدود ۶۵ الی ۹۰ درصد هستند.

 

Bounce Rate در سئو - 6

 

تفاوت Exit Rate با Bounce Rate در سئو

نرخ خروج (Exit Rate) و نرخ پرش (Bounce Rate) شباهت زیادی با یکدیگر دارند, اما یک تفاوت عمده میان این فاکتور وجود دارد. هنگامیکه در مورد Bounce Rate در سئو صحبت می‌کنیم، درحقیقت به درصد کاربرانی که یک صفحه از سایت را به صورت کامل بارگذاری کرده و سپس بدون هیچ کاری از آن خارج می‌شوند, اما نرخ خروج نشان دهنده درصد کاربرانی است که بدون هیچ فعالیتی از یک صفحه خارج می‌شوند؛ حتی اگر صفحه مورد نظر، اولین صفحه‌ای نباشد که از وبسایت بارگذاری کرده‌اند. برای مثال فرض کنید که یک کاربر از صفحه A در سایت ما بازدید می‌کند. پس از گذشت چند ثانیه، کاربر بر روی دکمه بازگشت مرورگر خود کلیک کرده و از صفحه بدون هیچ فعالیتی خارج می‌شود.

 

Bounce Rate در سئو - 6

 

در این جا یک پرش (Bounce) برای صفحه A ثبت می‌شود. کاربر دیگری را تصور کنید که در صفحه A بر روی یک لینک کلیک کرده و وارد صفحه B می‌شود؛ سپس بعد از خواندن صفحه B و بدون هیچگونه کلیکی از آن خارج می‌شوند.

 

Bounce Rate در سئو - 7

 

در این حالت به دلیل اینکه کاربر در صفحه A کلیک هیچگونه پرشی ثبت نمی‌شود؛ همچنین چون کاربر در ابتدا از صفحه B بازدید نکرده و به کمک صفحه A آن را مشاهده کرده، در اینجا هم پرشی برای کاربر ثبت نمی‌شود؛ اما به دلیل اینکه کاربر از سایت ما هنگام بازدید از صفحه B خارج شده است، نرخ خروج صفحه B را افزایش پیدا می‌کند.

 

Bounce Rate در سئو - 8

 

علت افزایش Bounce Rate در سئو چیست؟

قبل از اینکه وارد روش‌های بهبود Bounce Rate در سئو شویم، بد نیست نگاهی داشته باشیم به دلایلی که باعث افزایش نرخ پرش سایت ما می‌شوند. در ادامه لیستی از علت‌های رایج خروج مردم از صفحات سایت بدون انجام هیچ فعالیتی را بررسی می‌کنیم.

ضعف صفحه در برآورده کردن انتظارات کاربر

هنگامیکه کاربر در گوگل عبارتی جستجو می‌کند، انتظار دارد تا نتایج نمایش داده شده در صفحه گوگل، کاملاً متناسب با عبارتی باشد که آن را جستجو کرده است. اگر صفحه شما نتواند این انتظار کاربر را پاسخ دهد، کاربر به سرعت از صفحه خارج شده و باعث افزایش Bounce Rate سایت خواهد شد. به‌عنوان فرض کنید که کاربری خواهان خرید کفش ورزشی است؛ انتظار کاربر این است که با صفحه‌ای از محصولات کفش ورزشی روبرو شود، اما اگر شما کاربر به صفحه‌ای مانند صفحه اصلی هدایت کنید، کاربر سریعاً صفحه شما را بسته و به سراغ نتیجه دیگری را خواهد رفت.

 

Bounce Rate در سئو - 9

 

طراحی نامناسب

طراحی سایت، تأثیر بسزایی در بالا و پایین شدن نرخ پرش سایت دارد. هرچه قدر هم محتوای موجود در صفحه شما غنی و باکیفیت باشد، اما نتواند از نظر ظاهری حس خوبی را به کاربر القا کند، محکوم به شکست خواهد بود. اولین چیزی که کاربر در صفحه با آن روبرو می‌شود، طراحی و شمایل صفحه است؛ بنابراین اگر می‌خواهید تا از نرخ بالای Bounce Rate در سئو پرهیز کنید، بهتر است تا یک سایت شکیل و کاربرپسند را طراحی کنید.

تجربه کاربری بد

تجربه کاربری (User Experience) یکی دیگر از نکاتی است که بر روی نرخ پرش تأثیرگذار است. کار کردن با وبسایت باید در نهایت راحتی و سهولت باشد. کاربر باید بتواند هر آنچه که در سایت به دنبال آن است را تنها با چند کلیک پیدا کند و دچار سردرگمی نشود. هرچه بتواند تجربه کاربری بهتری را برای کاربران خود به ارمغان آورید، از نرخ پرش پایین‌تری برخوردار خواهید بود.

چگونه Bounce Rate در سئو را کاهش دهیم؟

اکنون که با اهمیت بالای نرخ پرش نزد گوگل و تأثیر آن بر روی قرار گرفتن در رتبه‌های برتر نتایج گوگل آشنایی پیدا کردیم، وقت آن رسیده تا روش‌هایی را برای پایین آوردن نرخ پرش بررسی کنیم.

افزایش سرعت سایت

گوگل با آنالیز ۱۱ میلیون سایت متوجه شده که رابطه مستقیمی سرعت پایین سایت و نرخ بالای پرش وجود دارد؛ البته غیر از این هم نباید انتظاری داشت. تمامی افراد موجود در سطح اینترنت از صبر و طاقت کمی برخوردارند. اگر مدت زمان بارگذاری سایت شما بیش از حد طولانی باشد، کاربر به سرعت از آن خارج شده و دیگر سمت سایت شما نخواهد رفت.

 

Bounce Rate در سئو - 11

 

درنتیجه اگر می‌خواهید تا Bounce Rate پایین‌تری داشته باشید، بهتر است به فکر بهبود سرعت سایت خود باشید. استفاده از هاست باکیفیت (ویژگی‌های هاست خوب)، فشرده‌سازی عکس‌ها و تصاویر و همچنین حذف افزونه‌ها و کدهای بلااستفاده می‌تواند به افزایش سرعت سایت کمک شایانی بکند.

 

Bounce Rate در سئو - 10

 

جذابیت بخش ابتدایی صفحه

بسیاری از افراد، بامشاهده همون بخش ابتدایی سایت تصمیم به خروج از آن می‌گیرند؛ به‌همین خاطر نیاز است تا با استفاده کردن از تصاویر و یا تیترهای مناسب، نظر کاربران را به خواندن ادامه صفحه جلب کنید تا بتوانید نرخ پرش را به حداقل برسانید.

 

Bounce Rate در سئو - 12

 

بهبود خوانایی سایت

سخت و دشوار بودن خواندن مطالب در سایت با نرخ بالای Bounce Rate در سئو معادل است. اگر نوشته‌ها و جمله‌های شما بسیار یکنواخت و فاصله کمی میان پارگراف‌ها و جمله‌ها وجود دارد، به سراغ تغییر آن بروید. همین کار خوانایی مطالب موجود در صفحه را افزایش داده و با افزایش نرخ پرش مقابله می‌کند.

هدف جستجو را برآورده کنید

گوگل با اختلاف بسیار زیادی منبع اول ترافیک در فضای بی‌کران اینترنت است؛ به همین خاطر بسیار بسیار مهم است که محتوای موجود در صفحه شما بتواند هدف جستجو (Search Intent) را برآورده کند و کاربر به مقصود جستجو خود برساند. شما باید دقیقاً آن چیزی را در اختیار کاربر قرار دهید که به دنبال آن است. اگر هدف جستجو با آن محتوایی که درون صفحه وجود دارد، مغایرت داشته باشد، کاربر بدون درنگ از صفحه خارج خواهد شد؛ همین امر کافی است تا فاکتور Bounce Rate سایت شما افزایش پیدا کند و شانس شما برای حضور در رتبه‌های برتر گوگل کاهش یابد.

 

Bounce Rate در سئو - 13

 

لینک سازی داخلی را جدی بگیرید

احتمالاً شما با اهمیت لینک‌های داخلی در سئو و بهینه‌سازی آشنا هستید. این نکته را توجه داشته باشید که لینک‌های داخلی می‌توانند به بهبود نرخ پرش کمک کنند؛ علت آن هم این است که لینک‌های داخلی کاربران را به دیگر صفحات سایت شما هدایت می‌کنند.

 

Bounce Rate در سئو - 17

 

هنگامی که کاربر بر روی لینک داخلی در صفحه کلیک می‌کند، دیگری خبری از ثبت Bounce برای صفحه از سوی گوگل وجود ندارد. لینک‌های داخلی خود را در همواره برای باز شدن در تب جدید مرورگر تنظیم کنید تا باعث خروج کاربر از صفحه با کلیک بر روی لینک نشوید.

 

Bounce Rate در سئو - 14

 

طراحی شیک و مدرن

یکی از دلایل افزایش نرخ پرش را طراحی بد و نامناسب سایت عنوان کردیم؛ بنابراین هرچه شما بتوانید کاربران را مجذوب طراحی و ظاهر سایت خود بکنید، می‌توانید کاهش بیشتر Bounce Rate در سئو را شاهد باشید.

از جدول محتوا استفاده کنید

روز به روز گوگل تمایل بیشتری به نمایش محتواهای طولانی در رتبه‌های برتر نشان می‌دهد؛ علت آن هم کامل بودن بیشتر این گونه محتواها نسبت به محتواهای دیگر است؛ اما مشکلی که با محتواهای طولانی وجود دارد، سخت بودن پیدا کردن مطالب مورد نظر در آن‌ها است. برای حل این مشکل می‌توانید از جدول محتوا (Table Of Contents) برای جستجو راحت‌تر در صفحه استفاده کنید. با این کار نرخ پرش خود را کاهش داده و کاربر را مدت زمانی بیشتری داخل صفحه نگه خواهید داشت.

نمایش صحیح در موبایل

باتوجه به آمارهای منتشر شده، 57 درصد ترافیک سایت‌ها از طریق گوشی‌های موبایل تأمین می‌‌شود.

 

Bounce Rate در سئو - 15

 

درنتیجه اگر خواهان درصد پایین Bounce Rate در سئو هستید، باید توجه بیشتری به ظاهر و نمایش سایت خود بر روی گوشی‌های موبایل و تبلت‌ها داشته باشید.

به مطالب و مقالات مرتبط لینک بدهید.

اگر می‌خواهید از پرش کاربران از صفحه بلاگ خود جلوگیری کنید، لینک دهی به مطالب مرتبط را فراموش نکنید؛ این کار مشابه با لینک دهی داخلی است، اما در این روش شما به محتواهایی که احتمال می‌دهید کاربر در ادامه به دنبال خواندن آن‌ها باشد لینک می‌دهید.

 

Bounce Rate در سئو - 16

4.9/5 - (12 امتیاز)
سخن نهایی
معیار Bounce Rate در سئو یکی از فاکتورهایی است شما می‌توانید برای سنجش کیفیت سایت و البته استراتژی‌های بازاریابی از آن استفاده کنید. در این مقاله سعی کردیم تا قسمت های مختلف Bounce Rate در سئو و روش‌های بهبود آن را مورد بررسی قرار دهیم. امیدواریم این مقاله توانسته باشد باعث آشنایی بیشتر شما با مفهوم Bounce Rate در سئو و اهمیت آن شده باشد. با گذاشتن دیدگاه و کامنت با کارشناسان و متخصصین ویرا در ارتباط باشید.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

50 پاسخ

    1. سلام وقتتون بخیر دوست عزیز شما میتوانید با عضویت در خبرنامه ویرا از آخرین مطالب ما با خبر باشید 🌸

    1. سلام وقت بخیر
      بله، شما میتوانید از طریق اکانت @viiraco با پیج اینستاگرام ما در ارتباط باشید🌸

  1. معمولا به ندرت پیش میاد مطلب طولانی توی فضای مجازی بخونم ولی اینجا باید بگم مطلبتون واقعا جذاب و همچنین مفید بود. با تشکر از ارزش افزوده ای که ایجاد میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *