معرفی کامل ابزار گوگل کیورد پلنر keyword planner

نوشته شده در 1مهر 1402
زمان مطالعه: 12 دقیقه
گوگل کیورد پلنر چیست

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

اگر در زمره متخصصین سئو باشید و یا به سئو علاقه‌مندید و با گذراندن دوره‌های سئو مختلف به مرحله تحقیق کلمات کلیدی برای وب سایت خاصی رسیده‌اید مطمئنا نام کیورد پلنر را شنیده‌اید. Keyword Planner یکی از جمله ده‌ها ابزاری است که در فرایند تحقیق کلمات کلیدی می‌تواند به شما کمک کند. در ادامه با ویرا همراه باشید تا در خصوص این ابزار گوگل اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار دهیم.

به بیست و هفتمین محتوا از مجموعه محتواهای سریالی آموزش سئو ویرا خوش آمدید. در این قسمت قرار هست به طور مفصل به معرفی ابزار گوگل کیوردپلنر بپردازیم.

Trulli

تایید شده توسط ویرا

Google Keyword Planner چیست؟

مطمئنا اکنون این سوال در ذهن شما ایجاد شده است که Keyword Planner چیست؟ در این خصوص باید گفت که کیورد پلنر یکی از ابزارهای گوگل است که از آن برای تحقیق کلمات کلیدی و همچنین بررسی میزان جست و جوی هر یک از عبارت‌های یافت شده استفاده می‌شود.

در صورتیکه نیاز به خدمات سئو سایت دارید، متخصصان ویرا آماده بررسی و آنالیز وب‌سایت شما هستند.

کاربردهای ابزار کیورد پلنر

در ادامه به بررسی کامل کاربردهای Keyword Planner گوگل خواهیم پرداخت.

تحقیق کلمه کلیدی

اولین کاری که بسیاری از متخصصین سئو با کیورد پلنر انجام می‌دهند تحقیق کلمات کلیدی است. شما می‌توانید در این ابزار، همچون بسیاری از ابزارهایی که برای تحقیق کلمات کلیدی از آن‌ها استفاده می‌شود کلمه کلیدی اصلی خود را وارد کنید تا در ادامه لیستی از کلمات مرتبط با آن را دریافت کنید و از آن‌ها برای تکمیل فایل مربوط به تحقیق کلمات کلیدی خود استفاده کنید.

کابرد ابزار کیورد پلنر

حجم سرچ کلمه کلیدی

یکی دیگر از کاربردهای کیورد پلنر گوگل حجم سرچ کلمه کلیدی‌هاست. این ابزار در نسخه پایه خود بازه حدودی سرچ هر کلمه کلیدی را در اختیار شما قرار می‌دهد که یک دید کلی در خصوص انتخاب کلمات کلیدی به شما خواهد داد. با توجه به اینکه کیورد پلنر، بخشی از ابزار گوگل ادز به شمار می‌رود، در صورتی که کمپین تبلیغات گوگل را فعال کنید این امکان برای شما فعال می‌شود تا تعداد دقیق تری از حجم سرچ کلمه کلیدی را در اختیار داشته باشید و اینگونه انتخاب کلمات کلیدی نهایی برای شما راحت‌تر خواهد بود.

میزان هزینه برای تبلیغات در نتایج گوگل

برای آنکه بتوانید محدودیت مربوط به نمایش حجم سرچ کلمه کلیدی را بردارید میبایست حداقل یک کمپین گوگل ادز فعال داشته باشید. یکی از سوالاتی که در خصوص این موضوع همواره پرسیده می‌شود این است که میزان هزینه برای تبلیغات در نتایج گوگل چقدر است؟ در این خصوص باید گفت میزان هزینه‌ای که شما برای تبلیغات گوگل پرداخت می‌کنید به عوامل مختلفی بستگی دارد.

عوامل دخیل در هزینه تبلیغات گوگل

از جمله عوامل تاثیر گذار در هزینه تبلیغات گوگل شما شامل رقابتی که در حوزه کاری شما وجود دارد، هزینه‌ای که برای هر کلیک پیشنهاد می‌دهید، طراحی سایت و کاربر پسند بودن آن، نرخ کلیکی که به ازای نمایش می‌گیرید، ارزی که برای شارژ اکانت خود انتخاب می‌کنید و عوامل دیگر می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم در صورتی که مایلید تا هزینه بهینه‌ای را برای تبلیغات گوگل خود صرف کنید حتما بحث تبلیغات گوگل خود را به یک شخص یا مجموعه باتجربه در این خصوص بسپارید تا کمپین منیجری اکانت تبلیغات گوگل شما را انجام و آن را مدیریت کنند.

نحوه راه اندازی گوگل کیورد پلنر به صورت رایگان

برای آنکه بتوانید به صورت رایگان از کیورد پلنر گوگل استفاده کنید تنها به یک اکانت گوگل (جیمیل) و یک فیلتر شکن مناسب نیاز خواهید داشت. لازم به ذکر است که همچون بسیاری از ابزارهای گوگل، کیورد پلنر نیز برای ایران تحریم بوده و برای دسترسی به آن به فیلتر شکن نیاز خواهید داشت.

پس از ساخت اکانت جیمیل می‌بایست به آدرس https://ads.google.com/home/tools/keyword-planner/  بروید. پس از کلیک برروی گزینه go to Keyword Planner  لازم است تا وارد اکانت گوگل خود شوید.

آموزش کیورد پلنر گوگل

مرحله اول:

پس از ورود به محیط کیورد پلنر با دو گزینه Get search volume and forecasts و Discover new keywords رو به رو خواهید شد. برای آنکه تحقیق کلمات کلیدی خود را تکمیل کنید می‌بایست به بخش Discover new keywords بروید. در این بخش می‌توانید تا 5 عبارت را وارد کنید.

آموزش ابزار کیوردپلنر

مرحله دوم :

باتوجه به تحریم بودن ایران و نبود نام آن در لیست کشور‌های تحت پوشش کیورد پلنر، پیشنهاد می‌کنیم از بخش پایین باکس ورود کلمات کلیدی لوکیشن را حذف نمایید تا اطلاعات مورد نظر از سراسر وب به شما نشان داده شود و سپس زبان را برای فارسی تنظیم کنید تا دیتای نسبتا دقیق‌تری را دریافت کنید. در ادامه با زدن دکمه get result میتوانید به فهرستی از کلمات کلیدی مرتبط با کلمه کلیدی‌هایی که در باکس جست و جو وارد کرده‌اید دست یابید.

آموزش ابزار کیوردپلنر(2)

مرحله سوم:

در باکس‌های کنار کلمات کلیدی به ترتیب میانگین سرچ ماهانه، پیش بینی رشد هر کلمه کلیدی طی 12 ماه سال، مقایسه حجم جست و جو این ماه با ماه قبل، رقابتی که در گوگل ادز بر روی این کلمه وجود دارد، تعداد نمایش‌هایی که دریافت کرده‌اید تقسیم بر تعداد کل جست و جو‌های صورت گرفته در ماه گذشته، کمترین و بیشترین مقدار نرخ پرداختی به ازای کلیک کلمه و وضعیت اکانت را مشاهده کنید.

آموزش ابزار کیوردپلنر(3)

توجه داشته باشید که بیشتر این اطلاعات در زمانی برای شما فعال خواهند شد که اکانت تبلیغات کلیکی خود را فعال کرده باشید و کمپین ادز فعالی داشته باشید، برخی دیگر نیز تنها برای عبارت‌های انگلیسی ارائه می‌شوند و بر روی عبارت‌های فارسی اطلاعات زیادی ارائه نمی‌شود.

Get search volume and forecasts

این بخش نیز می‌تواند به شما در بحث تحقیق کلمات کلیدی به نحو متفاوت‌تری کمک کند. پس از ورود به این بخش همانند بخش قبل میبایست کلمات مورد نظر خود را وارد کنید. در نهایت بر روی گزینه get started کلیک کنید. پس از آن است که متوجه تفاوت این بخش با Discover new keywords خواهید شد. در این بخش دیگر خبری از کلمات کلیدی پیشنهادی نیست و تنها همان کلمه‌ای که به دنبال اطلاعات هستید به شما نشان داده می‌شود. اطلاعات ارائه شده در این بخش نیز همانند اطلاعاتی است که در بخش Discover new keywords به شما ارائه می‌شود. از این بخش بیشتر زمانی استفاده می‌شود که لیست کلمات کلیدی شما تکمیل شده باشد و به دنبال کلمات بیشتری نیستید.

آموزش ابزار کیوردپلنر(4)

پیش‌بینی عملکرد کلمات کلیدی در بخش Forecast

در صورتی که قبل از اقدام برای تبلیغات در گوگل مایلید تا پیش بینی در خصوص عملکرد و بازدهی که برای شما خواهد داشت به دست آورید بخش Forecast میتواند اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار دهد. پس از آنکه کلمه کلیدی‌های مورد نظرتان برای کمپین ادز خود را انتخاب کردید از نوار آبی که در بالای صفحه ظاهر می‌شود بر روی Add keywords to create plan کلیک کنید سپس از نوار سمت چپ بر روی Forecast کلیک کنید.

حال می‌توانید تعداد کل کلیک‌ها، نمایش‌ها، هزینه کلی کمپین، نرخ کلیک و میانگین هزینه به ازای هر کلیک را برای یکماه آینده پیشبینی می‌کند.

توجه داشته باشید که در این بخش منظور از نمایش، صرفا تعداد دفعاتی است که تبلیغ شما در صفحه نتایج ظاهر می‌شود، مهم نیست که کاربر آن را دیده و یا قبل از روئیت آن از صفحه نتایج خارج شده باشد.

به اعداد و ارقامی که توسط کیورد پلنر داده می‌شود همچون بسیاری از ابزارهای دیگر نمیتوان تکیه صد در صدی کرد زیرا هزینه هر کلیک در گوگل ادز به عواملی که در بالاتر نیز به آن ها اشاره کردیم بستگی داشته و در لحظه محاسبه می‌شود.

با کلیک بر روی Add conversion metrics می‌توانید نرخ تبدیل خود را وارد کنید تا پس از محاسبه ببینید با بودجه روزانه احتمالی شما چه تعداد از کلیک‌ها به فروش تبدیل می‌شود و در نهایت کلمات کلیدی مورد نظر خود را برای تبلیغات گوگلی خود نهایی کنید.

3/5 - (1 امتیاز)
سخن نهایی
تحقیق کلمات کلیدی را میتوان اصلی ترین کاری که در سئو میبایست انجام داد در نظر گرفت. با انجام درست و اصولی تحقیق کلمات کلیدی و کمک گیری از ابزارهای رایگان و پولی که در این مسیر به ما کمک میکنند میتوانید به لیست کاملی از کلمات مرتبط با حوزه کاری خود برسید. در نهایت میتوانید بازدهی کلمات کلیدی نهایی خود را با استفاده از یک کمپین ادز یک الی سه ماهه قبل از آنکه فرایند سئو را بر روی سایتتان آغاز کنید بسنجید و کلماتی که بیشترین بازدهی را برای شما دارند را انتخاب کنید.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *