محصولات یک فروشگاه در یک خیابان پررفتوآمد هر چقدر زرق و برق بیشتری داشته باشند، توجه رهگذران بیشتری را به خود جلب میکنند. وب سایت هم در حکم فروشگاه است و محتوای درست مثل محصولات فروشگاه، هر چقدر باکیفیتتر و کاربرپسندتر تهیه شده باشند، بیشتر توجه کاربران را جلب میکنند. گوگل یک موتور جستجوی محبوب است که نمیخواهد اعتبار خود را به خاطر نمایش دادن محتواهای بیکیفیت از دست بدهد. پس وقتی کاربر به دنبال جستجوی یک موضوع است، با بهکار گرفتن رباتهای هوشمند خود تلاش میکند بهترین و متناسبترین محتوا را برای او نمایش دهد. از سوی دیگر یکی از اقدامات موتور جستجوی گوگل تشخیص محتوای بی کیفیت است تا آن را از صفحه نتایج جستجو حذف کند. اما چطور آن را تشخیص میدهد؟ اصلاً محتوای بیکیفیت از نظر گوگل چیست؟ با ما همراه باشید تا به شما پاسخ دهیم.
چه چیزهایی کیفیت را برای گوگل معنا میکند؟
در ابتدا شاید بپرسید موتور جستجو چیست و چه کاری انجام میدهد؟ گوگل یک موتور جستجو (مرورگر) است که مسئولیت پیدا کردن بهترین صفحات را برعهده دارد. فرض کنید بدون اینکه از موتور جستجو استفاده کنید، در حال جستجوی یک عبارت هستید. در اینجا هر سایتی برای شما نمایش داده میشود که وقتی صفحات را باز میکنید محتوا باب میل شما نیست. حتی ممکن است در حالی که شما عبارت «نحوه کاشت مو» را جستجو کردهاید، یک صفحه با موضوع «رفع موخوره» برایتان نمایش داده شود.
در واقع موتور جستجو به دنبال کمک به کاربران است تا صفحاتی متناسب با نیازهای خود را در کمتر از 5 ثانیه پیدا کنند. Google به عنوان محبوبترین موتور جستجوی دنیا شناخته شده است که از سال 1998 تاکنون فعالیت دارد.
این مرورگر حالا بیش از یک دهه است که بسیار هوشمند عمل میکند و رباتهایی دارد که به سرعت تشخیص محتوای بی کیفیت را شناسایی میکند. اما از نظر گوگل چه محتواهایی بیکیفیت است؟ در زیر به تمامی این موارد که میتواند در تولید محتوای جذاب و باکیفیت راهنمای شما باشد، اشاره شده است.
تشخیص محتوای کپی شده در سایت
اولین معیار گوگل برای تشخیص محتوای بی کیفیت از محتوای باکیفیت، توجه به یونیک (جدید) بودن است. اگر محتوای شما از سایت دیگری برداشته شود، رباتهای هوشمند گوگل خیلی زود متوجه میشوند. و محتوای کپی شده را تشخیص میدهند.
جالب است بدانید گوگل حتی تصاویر و ویدئوهای کپی شده را نیز از روی رنگ تصاویر و حرکات سوژهها (در ویدئو) تشخیص میدهد. این مرورگر حالا آنقدر قدرتمند شده است که به وب سایتهایی که برای تولید محتوای یونیک تلاش میکنند، اعتبار ببخشد و مانع از کپیبرداری محتواهای آنها توسط سایر وب سایتها شود.
شما هم میتوانید از طریق ابزارهایی مثل Duplichecker، Siteliner، PlagSpotter، Copyscape و یا Smallseotools به راحتی محتواهای یونیک را از محتوای کپی شده تشخیص دهید.
خوب است در اینجا به معرفی الگوریتم پاندای گوگل نیز بپردازیم. الگوریتم پاندا گوگل مسئولیت تشخیص محتواهای کپی را برعهده دارد. سایت شما با محتوای کپی جریمه یا پنالت نمیشود، اما تقریبا هیچ شانسی برای قرار گرفتن در صفحه اول نتایج جستجو ندارید.
تولید محتوای غیرتکراری در سایت
جالب است بدانید گوگل حتی متوجه میشود که شما چند بار یک محتوا را در سایت منتشر کردهاید. در این مواقع محتوای داپلیکیت (Duplicate Content) در سایت رخ داده است. طبق قوانین گوگل (و سایر مرورگرها) شما نباید در چندین صفحه یک دامنه (سایت) محتوای یکسان بنویسید.
شاید با خود بگویید همه کاربران یک صفحه خاص را مشاهده نمیکنند؛ پس من یک محتوا را در 4 یا 5 صفحه قرار میدهم تا همه کسانی که از آن 4 یا 5 صفحه مختلف بازدید کردند، محتوای مورد نظر من را مشاهده کنند.
اما این یک اشتباه محض است که برخی وبمسترها مرتکب میشوند. در واقع برای گوگل خیلی دشوار است که از نظر الگوریتمی بفهمد یک کوئری به کدام صفحه اختصاص دارد تا آن را در نتایج جستجو نشان دهد. این مرورگر فقط به دنبال یک صفحه است و اگر بخواهید هر 4 یا 5 صفحه را در نظر بگیرد، هزینه زیادی برای او دارد.
پس برای تولید محتوا استراتژی تهیه کنید و هر محتوای صفحه را به یک کوئری و موضوع اختصاص دهید.
کیفیت محتوا و درستی اطلاعات
همین که فکر کنید محتوای شما یونیک و دستاول است، نمیتواند تضمین کند که در صفحه اول نتایج جستجو قرار میگیرید. زیرا گوگل به کیفیت محتوا و درستی اطلاعاتی که ارائه دادهاید، اهمیت زیادی میدهد. شاید بپرسید گوگل چطور متوجه کیفیت محتوا میشود؟
وقتی محتوای جذاب، باکیفیت و با اطلاعات درست ارائه دهید، کاربران زمان بیشتری در سایت میمانند. هر چقدر حضور کاربران در یک صفحه بیشتر باشد، همان صفحه بیشتر مورد توجه Google قرار میگیرد. در مقابل وقتی محتوای بیکیفیت و بدون اطلاعات مفید تولید کنید، نرخ پرش سایت یا بانس ریت (bounce rate) افزایش مییابد و کاربران خیلی سریع صفحه را ترک میکنند. در نتیجه گوگل سیگنال منفی از محتوا دریافت کرده و حتی اگر همان صفحه را در رنکهای بالای SERP قرار دهد، به تدریج رتبه آن را کاهش داده و به صفحات بعدی نتایج جستجو میبرد.
دریافت بک لینک از سایتهای مرتبط و باکیفیت
یکی از راه های افزایش ورودی از گوگل دریافت بکلینک است که میتواند باعث افزایش رنک سایت شود و یا بالعکس، رتبه سایت را کاهش دهد.
وقتی محتوای یک صفحه از سایتهای مرتب و باکیفیت لینک دریافت میکند، گوگل به این نتیجه میرسد که محتوا ارزشمند است و به عنوان یک مرجع معرفی شده است. درست مثل این میماند که یک سایت معتبر محتوای سایت شما را برای گوگل ضمانت کند.
هر چقدر اعتبار سایتی که به محتوا لینک داده است، بیشتر باشد، تاثیر بیشتری در افزایش رنک آن صفحه دارد. همچنین تعداد دامنههایی که به سایت لینک دهند، در ارزشمندتر شدن صفحه تاثیر زیادی دارند. برای مثال اگر طی یک دوره زمانی سه ماهه به یکباره 30 سایت به شکل کاملاً طبیعی به محتوای صفحه شما لینک دهد، به احتمال زیاد آن صفحه در رتبه 1 تا 3 صفحه اول نتایج جستجو (SERP) قرار میگیرد.
دقت داشته باشید: لینکسازی باید طبیعی باشد تا وارد حوزه سئو کلاه سیاه نشوید.
از سوی دیگر موضوع سایتها باید با محتوای صفحه همخوانی داشته باشد. برای مثال وقتی از یک سایت در مورد مد و فشن به یک صفحه در مورد پروفیل PVC لینک داده شود، مشخص است که این لینکسازی ساختگی است و گوگل به آن مشکوک میشود.
از طرفی باید قوانین مربوط به انکرتکست (Anchor text) را نیز رعایت کنید که در مبحث دیگری به آن پرداخته میشود.
لینکسازی داخلی صفحات سایت
یکی دیگر از مهمترین نکات که در زمان تولید محتوای متنی باید به آن توجه داشته باشید، لینکسازی داخلی است. شاید بپرسید این کار چه ارتباطی با کیفیت محتوا دارد؟
همانطور که گفتیم یکی از راههای تشخیص میزان کیفیت محتواهای یک سایت، به مدت زمان حضور کاربران در سایت بستگی دارد. همچنین وقتی یک کاربر جدید وارد سایت میشود و یکی یکی صفحات سایت را باز میکند، گوگل سیگنال مثبت دریافت میکند. خوب حالا فرض کنید یکی از صفحات شما در SERP نمایش داده شده است و تعدادی کاربر جدید وارد سایت شما شدهاند. اگر در محتوای این صفحه به محتواهای مرتبط در سایر صفحات لینک داخلی داده باشید، بازدیدکنندگان از آن صفحات هم دیدن میکنند. پس بر روی اعتبار صفحه تاثیر زیادی دارد.
از سوی دیگر رباتهای گوگل از طریق لینکسازی داخلی سایر صفحات و محتواهای شما را نیز کشف میکنند که مطمئنا بر روی SEO سایت تاثیر مثبت دارد.
لینک دادن به منابع خارجی معتبر و مرتبط
اگر سایت وردپرسی داشته باشید و روی آن پلاگین Yoast SEO را نصب کنید، زمانی انتشار محتوا، در بخش بررسی سئو به شما در مورد لینک دادن به یک سایت خارجی را اعلان میکند. در واقع شما با لینک دادن به سایتهای دیگر (بهتر است فقط یک سایت باشد) به گوگل خبر میدهید که از اطلاعات و دادههای یک سایت معتبر استفاده کردهاید و یا محتوای شما با محتوای آن سایت ارتباط موضوعی دارد. پس به گوگل در فهم محتوا کمک زیادی میکنید. حالا هر چقدر صفحهای که به آن لینک میدهید، معتبرتر باشد، تاثیر بیشتری بر روی کیفیت محتوا دارد. برای مثال برخی از وبمسترهای حرفهای به سایتهای آمازون، ویکیپدیا و … لینک میدهند.
لینکدادن یکی از اصول SEO است. اگر میخواهید بدانید سئو چیست مطلب دیگری در این رابطه تهیه کردهایم که بهتر است آن را مطالعه کنید.
میزان آمار بازدید از سایت
وقتی آمارهای بازدید یک سایت بالا میرود، خود به خود گوگل به این نتیجه میرسد محتوا برای کاربران اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل است که برخی از سایتها لینک صفحات سایت خود را در شبکههای اجتماعی قرار میدهند تا میزان آمار بازدیدکنندگان بالا رود. برای مثال لینک یک صفحه را در استوری اینستاگرام یا در پست لینکدین و پینترست قرار میدهند. اما گوگل بیشتر از اینکه روی بازدیدهای بدست آمده با این روش توجه کند، به تعداد کلیکها در SERP توجه دارد.
برای مثال وقتی تگ تایتل محتوا جذاب باشد، کاربران بیشتری روی آن کلیک کرده و باعث میشود تا گوگل آن محتوا را باکیفیت تشخیص دهد.
استفاده از محتواهای تصویری
محتوای سایت باید در قالبها و فرمتهای مختلف تولید شود. تصاویر و ویدئوها یکی از انواع محتواهای جذاب برای سایت که گوگل هم به آنها اهمیت میدهد. وقتی یک محتوای ویدئویی در سایت قرار میدهید، باعث میشود مدت زمان حضور کاربر در سایت (Dwell Time) افزایش یابد. در نتیجه گوگل هم محتوای صفحات سایت را باکیفیت تشخیص میدهد.
از سوی دیگر تصاویر فهم محتواهای متنی را آسانتر کرده و باعث جذابیت صفحه میشود. برای مثال یک اینفوگرافیک اطلاعات مهمی را در قالب یک عکس ارائه میدهد که کاربران به جای اینکه 5 دقیقه وقت خود را صرف مطالعه متن کنند، اطلاعات این تصویر را زیر یک دقیقه متوجه میشوند.
البته باید در کنار تولید محتوای بصری به سئو تصاویر نیز توجه کنید.
استفاده از تگ Alt برای محتوای تصویری
تگ ALT یا متن جایگزین برای سئو تصاویر استفاده میشود که شاید بپرسید تگ جایگزین چیست و چه کاربردی دارد؟ در بسیاری از مواقع قادر به استفاده از برخی جملات و کلمات کلیدی در محتوای متنی نیستید. پس به جای اینکه آنها را متن استفاده کنید، زمان بارگذاری تصاویر، برای توضیحات متن جایگزین قرار میدهید. با این کار دو هدف را دنبال میکنید:
- از کلمات کلیدی به شکل نامحسوس در توضیح تصاویر استفاده میکنید که گوگل آن را مشاهده میکند اما مزاحم کاربران نیست.
- گوگل از طریق متن جایگزین متوجه مفهوم و ارتباط عکس با محتوای صفحه میشود.
میزان بازخورد کاربران مانند نوشتن دیدگاه
همانطور که در شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام، دریافت نرخ تعامل و افزایش کامنتها اهمیت زیادی دارد، در وب سایت هم این موضوع مهم است. به طوری که دیدگاهها نقش زیادی در بروزرسانی محتوا نیز دارند و گوگل از طریق آنها به مفید و باکیفیت بودن محتوا پی میبرد. در واقع تعامل کاربران نسبت به صفحه و محتوا نشانهای از کیفیت یک محتواست.
سرعت بارگذاری صفحه
کاربران تنها 3 ثانیه به یک لینک اجازه باز شدن را میدهند و اگر باز شدن آن بیش از این مقدار طول بکشد، آنها سایت را بسته و به سراغ سایت دیگری میروند. به همین دلیل است که باید در زمان آپلود محتواهای بصری یا صوتی ابتدا حجم آنها را کم کنید. از سوی دیگر هاست شما باید سرعت قابل ملاحظهای داشته باشد و اگر نیاز است کدهای جاوااسکریپت سایت را نیز بهینه کنید تا سرعت سایت کم نشود.
تجربه کاربری
یکی دیگر از معیارهای گوگل برای تمایز محتوای باکیفیت از محتوای بیکیفیت، توجه به تجربه کاربری صفحه است. تجربه کاربری یا UX به رفتارها، نگرشها و احساسات یک کاربر در مورد محتوای صفحه شما اشاره دارد. برای ایجاد تجربه کاربری باید فاکتورهایی مثل رابط کاربری درست، دسترسپذیری سایت، کاربردپذیری محتوا، معماری اطلاعات و … را در صفحه پیاده کنید.
بررسی اشتباهات املایی و نگارشی
درست است که گوگل هنوز به زبان فارسی مسلط نیست، اما میتواند ایرادات نگارشی محتواهای فارسی را به خوبی تشخیص دهد. وقتی در گوگل در حال جستجوی یک عبارت هستید و آن را اشتباه تایپ میکنید، این موتور جستجو املاء صحیح آن عبارت را برایتان نمایش میدهد. این مورد به خوبی نشان میدهد که گوگل میتواند ایرادات تایپی و نگارشی محتواها را نیز به خوبی تشخیص دهد.
سن دامنه شما
یک دامنه جدید اعتبار بیشتری برای موتورهای جستجو دارد. دامنههای جدید به زمان نیاز دارند تا بتوانند خود را به گوگل ثابت کنند. به هر حال نباید انتظار داشت محتوایی که یک سایت جدید منتشر کرده است، با یک سایت قدرتمند و قدیمی در یک راستا باشند. از نظر موتورهای هوشمند سایتهای قدیمی و معتبر توانایی و پتانسیل بیشتری برای تولید محتوا سئو شده و باکیفیت دارند.
کلمات کلیدی و عبارات جستجویی که در تگ عنوان و زیرعنوانها
کلمه کلیدی چیست و چه کاربردی دارد؟ عبارت کلیدی یا همان کلمه کلیدی مثل دستور کار میکند و گوگل هم آن را برای پیدا کردن محتواهای مرتبط به کار میگیرد. وقتی عبارت «ایمپلنت دندان» توسط کاربران زیادی سرچ میشود، به عنوان یک کلمه کلیدی محسوب میشود.
حالا شما باید این کلمه کلیدی را به نحوی در محتوا استفاده کنید تا گوگل محتوای شما را پاسخگوی نیاز کاربر تشخیص دهد. برای این کار باید از کلمات کلیدی هم خانواده و LSI استفاده کنید و کلمه کلیدی اصلی بیش از حد تکرار نشود. استفاده از کلمه کلیدی در عنوان اصلی (تگ عنوان) و زیر عنوانها (H2 و H3) باعث میشود تا گوگل محتوا را مرتبط با نیاز کاربر تشخیص دهد.
تعداد اشتراکگذاریهای محتوای در شبکههای اجتماعی
اگر هر روز خودتان محتوا را در شبکههای اجتماعی منتشر میکنید، نمیتواند تاثیر زیادی در نشان دادن میزان کیفیت محتوا داشته باشد. در عوض وقتی روزانه تعداد زیادی افراد (مختلف) محتواهای شما را (همراه با URL) در شبکههای اجتماعی مختلف منتشر میکنند، گوگل آن را یک محتوای باکیفیت فرض میکند.
گوگل چگونه محتوای بیکیفیت را تشخیص میدهد؟
همانطور که اشاره کردیم موتور جستجوی گوگل بسیار هوشمند عمل میکند و میتواند به راحتی محتوای بیکیفیت را تشخیص دهد. اما از چه راههایی؟ در اینجا به برخی از موارد مهم اشاره شده است:
محتوای Scrapped یا دزدیده شده
Scrapped یا سرقت محتوا از سایر سایتها که پیشتر به آن اشاره شد به معنای نقض قانونی کپی رایت است که گوگل به شدت روی آن حساسیت نشان میدهد. به همین دلیل همیشه باید به دنبال تولید محتوای جدید باشد و از برداشتن محتوای دیگران خودداری کنید.
محتوای ضعیف یا Thin content
محتوای ضعیف به آن دسته از محتواهایی گفته میشود که بازدیدکنندگان علاقه زیادی به آنها ندارند. زیرا به سوال آنها پاسخ نمیدهد و یا به کاربران برای رفع مشکل کمک نمیکند. این نوع محتواها بیشتر به منظور سئو انجام میشود تا توجه موتورهای جستجو را جلب کند. در حالی که گوگل بیشتر از آنکه به رعایت سئو در محتوا توجه کند، به نیاز کاربران توجه دارد و آنها را ملاک قرار میدهد. محتواهای ضعیف اغلب کوتاه هستند و یا بدون اطلاعات مفید و همراه با اشتباهات زیاد تولید میشوند.
صفحات ورود یا Doorway pages
Doorway Pages یا صفحات درگاه به آن دسته از صفحاتی گفته میشود که با کلمات کلیدی خاص یا عبارات جستجوی مورد نظر کاربران پر میشوند و کیفیت زیادی ندارند. وقتی یک محتوا را فقط برای هدف قرار دادن کلمات کلیدی خاص تولید و برای نمایش آن از تکنیکهای جعلی استفاده میکنید، در واقع به دام Doorway Pages افتادهاید.
از آنجا که این صفحات در منوی سایت نیستند و اغلب با تکنیکهای محتوای اسپم مانند spinning یا مخفی کردن محتوا (hidden content) نمایش داده میشوند، گوگل به شدت روی آنها حساسیت نشان میدهد.
محتوای duplicate تکراری
پیشتر اشاره کردیم که نباید چندین صفحه شما محتوای یکسان داشته باشد. برای جلوگیری از دابلکیتشدن محتواها، همیشه با تقویم محتوایی و برنامه از پیش تعیین شده پیش بروید. وقتی تعداد صفحات سایت زیاد باشد و یا مجبور باشید تعداد زیادی محصول را در فروشگاه آنلاین قرار دهید، ممکن است محتواها بدون سوءنیت شبیه به هم شود. برای جلوگیری از این اشتباه بدون استراتژی مدون تولیدمحتوا انجام ندهید.
استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی
تکرار بیش از حد کلمات کلیدی در محتوا نه تنها SEO سایت را تکمیل نمیکند، بلکه به شدت به اعتبار سایت آسیب میرساند. وقتی در حال استفاده از عبارت کلیدی هستید، به طور مداوم از جایگزینهای آن (هم خانواده و مترادف) آن نیز استفاده کنید. برای مثال اگر کلمه کلیدی شما «نصب قفسه دیواری» است، در قسمتهایی از متن از عبارت «نصب شلف دیواری» هم استفاده کنید.
محتوای حاوی متن یا لینکهای مخفی
اگر یک ویرگول (،) یا نقطه (.) را به عنوان انکر در نظر بگیرید و لینک را روی آن قرار دهید تا گوگل را فریب دهید، قوانین وبمستری را نقض کردهاید. به هر حال وقتی خزندههای گوگل وارد یک صفحه میشوند، به سایر لینکهای موجود در آن صفحه نیز وارد میشوند. گوگل به شدت روی این موارد حساسیت نشان میدهد.
همچنین اگر از متن همرنگ در پسزمینه استفاده میکنید (متن با رنگ سفید در پس زمینه سفید) تا گوگل آن را مشاهده نکنید و سپس روی آن لینک قرار میدهید تا کاربران را به صفحه دیگری هدایت کنید، خلاف مقرراتهای سئو است. پوشش متن با یک تصویر، انتخاب اندازه قلم روی عدد 0 (برای کوچک دیده شدن متن) و یا قرار دادن متن در خارج از صفحه از دیگر تکنیکهای برخی وبمسترها برای فریب دادن موتورهای جستجو است.
گوگل حالا آنقدر هوشمند شده است که این تکنیکهای جعلی را شناسایی کند. با تشخیص محتوای بی کیفیت توسط گوگل سایت شما جریمه میشود.
تولیدمحتوا با هوش مصنوعی
این روزها رباتها و هوش مصنوعی (مثل چت جیبیتی) برای تولید محتوای سایت استفاده میشود. برخی از وبمسترها و کارشناسان سئو آماتور که اطلاعات زیادی در مورد تاثیر محتوای IA (تولید شده با هوش مصنوعی) ندارند، از این روش استفاده میکنند.
حقیقت اینست که هنوز ابزارهای هوش مصنوعی در تولید محتوا به زبان فارسی قدرتمند نیستند و محتواهای جستهوگریخته و پراکنده ارائه میدهند. به طوری که ابتدای محتوای با انتهای آن در یک راستا قرار ندارد. اگرچه جملهبندیها درست و بدون ایرادات نگارشی است، اما این محتواها با زبان یک ربات بیان شدهاند و مشخص است که قدرت اقناع کردن کاربران را ندارند.
گوگل اعلام کرده است با محتوای تولید شده با هوش مصنوعی هیچ مشکلی ندارد، اما این محتواها خام هستند و به ویرایش و دستکاری نیاز دارند.
محتوای خالی از اطلاعات مفید، محتوای پرت، یا محتوای دارای اطلاعات نادرست یا ناقص
اگر محتوایی باکیفیت عالی و با اطلاعات درست و کاربردی تهیه شده باشد، کاربران تازه وارد مدت زیادی را در سایت باقی میمانند. این به گوگل یک سیگنال مثبت مخابره میکند که محتوا از کیفیت کاربرپسند برخوردار است. اما وقتی نرخ بانس ریت (bounce rate) سایت افزایش یابد و به محض اینکه کاربر وارد سایت شود، صفحه را ببندد و وارد سایت رقیب شود، گوگل متوجه میشود که این صفحه دارای محتوای بیکیفیت است. پس حتی اگر در رتبه 1 تا 3 صفحه نتایج جستجو نمایش داده شود، رتبه آن خیلی سریع افت میکند و به صفحات بعدی نتایج جستجو میرود.
لینکسازیهای غیراصولی در صفحات وب
هر لینکسازی داخلی که انجام میشود، باید با محتوا ارتباط مفهومی داشته باشد. پیشتر اشاره کردیم شما نمیتوانید در صفحه مربوط به «راهنمای دکوراسیون وینتیج» به صفحه «خرید کفش» لینک دهید. این لینک سازی بیشتر از اینکه به نفع محتوای شما تمام شود، وارد حیطه سئو کلاه سیاه میشود.
استفاد بیش از حد تبلیغات
پاپآپهایی که خارج از محتوا نمایش داده میشود و یا نوارهای سایتی که اغلب به صورت چشمکزن طراحی میشوند، به منظور تبلیغات هستند. اما کاربرانی که وارد یک صفحه شدهاند تا از محتوا استفاده کنند، وقتی این تبلیغات بیش از حد و مزاحم را مشاهده میکنند، سایت را میبندند. گوگل به شدت نسبت به تبلیغات بیش از حد (پاپ آپها، بنرها و نوارهای سایتی و …) حساسیت نشان میدهد.
زمان کم صرف شده در سایت توسط کاربران
مدت زمان حضور کاربران در سایت (time on site) به عنوان یک معیار مهم برای گوگل است تا محتوای شما را ارزیابی و قضاوت کند. حالا وقتی کاربران مدت زمان کوتاهی در سایت میمانند، مشخص است که محتوا برای آنها مناسب نیست. درست مثل فروشگاهی که بازدیدکنندگان خیلی سریع از آن خارج میشوند. این میتواند نشانهای از گران بودن یا بیکیفیت بودن محصولات آن فروشگاه باشد.
ترافیک بالا و نرخ تبدیل پایین بدون ایجاد سرنخ
اگر یک لندینگ پیج از طریق تبلیغات و حتی با تکنیکهای SEO بتواند رتبه بالایی در SERP کسب کند، تعداد بازدیدهای آن بالا میرود. اما وقتی نرخ تبدیل آن پایین است و هیچ فیدبکی از سوی بازدیدکنندگان دریافت نمیکند (برای مثال روی لینکها کلیک نمیکنند، فرمها تکمیل نمیشود، خرید صورت نمیگیرد و …) نشانهای از بیکیفیت بودن آن محتواست که قدرت قانع کردن کاربر را نداشته است.
با محتوای بی کیفیت چه کنیم؟
برای اینکه سایت خود را با محتوای بیکیفیت پرنکنید و صفحات شما مورد توجه اسپایدرهای Google قرار بگیرد، لازم است ابتدا وارد گوگل سرچ کنسول شوید و هر صفحهای را که دارای ایمپرشن بسیار بالا و نرخ کلیک پایین است، شناسایی کنید. از این طریق میتوانید تشخیص محتوای بی کیفیت داشته باشید و آنها را شناسایی کنید. حالا بر روی این صفحات سه اقدام مهم زیر را انجام دهید:
- حذف محتواهای بیکیفیت
- بازنویسی برخی از قسمتهای کاربردی محتوا
- تولید محتوای همیشه سبز و کاربردی
در آخر هم URL سایت را به ابزار گوگل سرچ کنسول دهید تا دوباره ایندکس شود.
چگونه یک محتوای باکیفیت بنویسیم؟
- برای کاربران خود محتوا بنویسید نه فقط برای موتورهای جستجو.
- اطلاعاتی را که مردم واقعاً به دنبال آن هستند ارائه دهید و کاربران را با عناوین فریبنده گمراه نکنید.
- در صورت امکان مطالب را به صورت تخصصی بنویسید. آیا مقاله توسط یک متخصص نوشته شده است؟ یا محتوا کلی است و خیلی مفصل نیست؟
- به یک منبع مهم در زمینه موضوعی خود تبدیل شوید و به محتوای باکیفیت بالا از سایر وبسایتها و وبلاگها لینک دهید.
- تا حد امکان مطالب تازه منتشر کنید.
- به وفور از تصاویر و ویدیوها استفاده کنید.
- پستها و مقالات طولانی ایجاد کنید.
- آیا به اطلاعات این مقاله اعتماد دارید؟
- آیا اطلاعات کارت اعتباری خود را به این وب سایت میسپارید؟
- آیا مقاله دارای اشتباهات املایی است؟
- آیا موضوعات و مقالات به این دلیل ایجاد شدهاند که خوانندگان وبسایت علاقهمند به خواندن آنها بودهاند یا به نظر میرسد که محتوا اساساً برای “رتبه خوب در گوگل” ایجاد شده است؟
- آیا مقاله در مقایسه با سایر مطالب مربوط به این موضوع در اولین صفحه نتیجه جستجو، ارزش اضافی خاصی برای خواننده ارائه میدهد؟
- آیا وبسایت مرجع شناخته شدهای در این موضوع است؟
- آیا مقاله با دقت نوشته شده است یا به نظر میرسد که با سهلانگاری و عجولانه تولید شده است؟
- اگر مقاله در مورد چیزی مرتبط با سلامتی شما باشد، آیا به اطلاعات این مقاله یا این وب سایت اعتماد میکنید؟
- آیا اگر فقط نام آن را بشنوید، این وب سایت را به عنوان یک منبع معتبر/قابل توجه برای اطلاعات خوب در نظر میگیرید؟
- آیا مقاله حاوی توضیحات کامل یا جامعی از موضوع است؟
- آیا مقاله ارزش نشانه گذاری، اشتراک گذاری با دوستان و توصیه به خواندن را دارد؟
- آیا مقاله حاوی تعداد زیادی آگهی است که هنگام خواندن مقاله حواستان را پرت میکند یا آزاردهنده به نظر میرسد؟
4 پاسخ
واقعا عالی و ساده توضیح دادید. کیف کردم از خوندنش.
خوشحالیم که از این مطلب راضی بودید 🙂
بسیار عالی توضیح دادید. ممنون
سپاس از همراهیتون 🙂