کارشناسان حرفهای سئو معتقدند SEO یک مبحث پیچیده است و برای اینکه یک URL به صفحه اول نتایج جستجو برود، باید اقدامات زیادی روی آن انجام شود. حتی برخی از کارشناسان سئو معتقدند برای قرار گرفتن در صفحه اول به طور دقیق مشخص نیست گوگل به چه فاکتورهایی بیشتر توجه میکند. با این حال همه کارشناسان سئو روی سئو کلاه سیاه و ممنوعیت برخی اقدامات روی سایت اتفاق نظر دارند. در ادامه شما را به طور کامل با black hat seo و تاثیر آن روی سایت آشنا خواهیم کرد.
سئو کلاه سیاه چیست؟
سئو به تمامی اقداماتی گفته میشود که به منظور بالا بردن رنک یک صفحه یا کل سایت صورت میگیرد. حال این اقدامات میتواند مطابق با الگوریتمها و قوانین گوگل باشد که در این صورت به آنها سئو کلاه سفید گفته میشود. اما زمانی که وبمستر یا کارشناس سئو بخواهد سایت خود را با سرعت بیشتری بهینه کند، به سراغ تکنیکهای بلک هت سئو میرود.
black hat seo به طور کامل به دنبال افزایش رتبه وب سایت است و به هیچ عنوان به نیاز کاربران توجهی ندارد. به همین دلیل موتورهای جستجو این اقدامات را نقض خطمشیهای خود میدانند. وبمسترهایی که از این روش استفاده میکنند، به دنبال دور زدن الگوریتمها و قوانین گوگل هستند و سعی دارند ترافیک ارگانیکی را به سمت سایت خود هدایت کنند.
اگرچه گوگل حالا نسبت به سالهای قبل هوشمندانهتر عمل میکند و در شناسایی و مجازات سایتهایی که از تاکتیکهای سئو کلاه سیاه استفاده میکنند، پیشرفت چشمگیری داشته است، اما همچنان سایتهای زیادی وجود دارند که از روشهای جدیدتری استفاده میکنند. به طوری که موفق میشوند گوگل یا سایر موتورهای جستجو را فریب دهند. در هر صورت موتورهای جستجو با بروزرسانیهای مداوم متوجه این اقدامات شده و سایتهایی را که با استفاده از آنها رنک گرفتهاند، جریمه میکنند.
آیا black hat seo مهم است؟
از آنجا که اقدامات خلاف قوانین گوگل منجر به جریمه شدن سایت میشود، آموزش سئو کلاه سیاه اهمیت زیادی دارد. برخی از وبمسترها بدون اینکه بدانند تکنیکهایی را برای بهینهسازی سایت به کار میبرند که باعث پنالیز شدن (جریمه) سایت آنها میشود. به طور کلی بلک هت سئو برای سایت درست مثل یک قمار میماند که مشخص نیست تا چه زمانی میتواند به دیده شدن آن کمک کند.
گاهی ممکن است بعد از یک یا دو ماه گوگل متوجه تکنیکهای black hat seo شود و سایت را فوراً جریمه کند. اما برخی از سایتها تا بیش از دو سال هم با کمک این تکنیکها میتوانند رتبه خود را بالا نگهدارند. اما در نهایت با بروزرسانیهای جدید و هوشمندتر شدن خزندههای گوگل این سایتها نیز جریمه میشوند. در نتیجه تلاشهایی که برای سئو کلاه سیاه میکنند بیهوده است.
تفاوت سئو کلاه سفید و کلاه سیاه
دو مورد از اصطلاحات سئو که هر وبمستر و کارشناس سئو باید نسبت به آنها اطلاعات کافی داشته باشد black hat seo و white hat SEO است که نقطه مقابل هم هستند. مهمترین و اصلیترین تفاوت بین آنها اینست که سئو کلاه سفید براساس الگوریتمهای گوگل انجام میشود اما سئو کلاه سیاه به طور کامل قوانین موتورهای جستجو را نقض میکند.
در زیر تفاوتهای بین سئو کلاه سیاه و سئو کلاه سفید آمده است:
سئو کلاه سفید | سئو کلاه سیاه | |
هدف از تولید محتوا | پاسخ به سوالات کاربران و ارائه راهحل برای مشکلات آنها | تولید محتوا فقط برای دستکاری الگوریتمهای موتورهای جستجو و افزایش بازدید |
پیروی از دستورالعملهای گوگل | مطابق با قوانین گوگل | نقض قوانین گوگل |
تجربه کاربری (UX) یا احساس کاربران در سایت | بهبود سرعت صفحه، سازگاری سایت با تلفن همراه و ایجاد ناوبری سایت برای راحتی استفاده کاربران از سایت | نادیده گرفتن کاربران و دستکاری موتورهای جستجو |
استراتژیهای لینکسازی | به صورت ارگانیک و با تولید محتوای باکیفیت | به صورت فریبنده با خرید لینک، استفاده از Links farm یا PBN |
زمان نتیجه گرفتن | بیش از 6 ماه | در کمتر از 6 ماه |
مدت تاثیرگذاری روی سایت | تقریباً دائمی | بین 6 ماه تا نهایتا یک سال |
دقت داشته باشید که انواع سئو شامل سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال است که سئو کلاه سیاه میتواند برای تمامی آنها انجام شود. برای مثال در سئو خارجی که باید بک لینک دریافت کنید، روشهایی مثل خرید بک لینک یا PBN وجود دارد. همچنین در سئو داخلی که تولید محتوا در اولویت است، کیورد استافینگ (پر کردن محتوا با کلمات کلیدی) یکی از تکنیکهای رایج است. در سئو فنی هم وبمسترها گاهی با تکنیکهایی مثل ریچ اسنیپت اسپم موتورهای جستجو را فریب میدهند.
دلیل اینکه سئو کلاه سفید برای سایت کافی نیست؟
شاید بپرسید چرا با وجود اینکه بسیاری از وبمسترها میدانند اقداماتی که انجام میدهند، به معنای فریب دادن موتورهای جستجو است، باز هم آنها را روی سایت انجام میدهند؟ به طور کلی گوگل به مرور زمان همه این تکنیکها و استراتژیهای نقض قوانین خود را کشف و شناسایی میکند. سپس با جریمه کردن سایتهایی که از این روشها استفاده کردهاند، آنها را از صفحه اول نتایج جستجو حذف میکند. با این وجود باز هم سایتهای زیادی وجود دارند که همچنان از تکنیکهای black hat seo استفاده میکنند.
چند دلیل برای این کار آنها وجود دارد:
- سئو کلاه سفید به هزینه زیادی نیاز دارد که اول از همه باید به هزینههای تولید محتوای باکیفیت اشاره کنیم. چرا که برای دریافت بک لینک طبیعی و تبدیل شدن سایت به منبع باید محتوای باکیفیت در سایت قرار دهید. از سوی دیگر برای گوگل، محتوای موثر و پاسخ به نیاز کاربران در اولویت است. اما این کار به هزینه زیادی نیاز دارد.
- سئو کلاه سفید به زمان زیادی نیاز دارد تا بالاخره به نتیجه برسد. هر چه رقبای سایت بیشتر باشند، نتیجه گرفتن از تکنیکهای white hat SEO طولانیتر و پرهزینهتر میشود. دشوار بودن برخی از کلمات کلیدی پررقابت بالا آوردن آنها در صفحه اول نتایج جستجو را سخت میکند.
این دو دلیل مهم باعث میشود تا برخی از وبمسترها از اجرای تکنیکهای سئو کلاه سفید ناامید شوند و به دنبال روشهای خلاف الگوریتم گوگل باشند. دلیل آنها برای استفاده از تکنیکهای بلک هت سئو عبارت است از:
- سرعت بالا برای بالا آمدن سایت در صفحه اول نتایج جستجو
- نیاز به هزینه کمتر
- سادگی اجرای تکنیکهای black hat seo
- دستیابی به درآمد بالا در مدت زمان کوتاه و جبران هزینههای صرف شده برای SEO
تکنیک های سئو کلاه سیاه
اگر میخواهید سایت شما جریمه نشود، بهتر است ابتدا با تکنیکهای black hat seo آشنا شوید. در مرحله بعد باید از اجرای آنها روی سایت خود پرهیز کنید. این تکنیکها عبارتند از:
استفاده از روش Cloaking
پنهان کاری یا Cloaking به روشی گفته میشود که در آن یک محتوای متفاوت به موتورهای جستجو نشان داده میشود، اما کاربران محتوای دیگری را مشاهده میکنند. این دسته از وبمسترها برای اجرای این روش، محتوای اصلی را برای موتورهای جستجو با رنگ مشابه با پس زمینه تنظیم میکنند تا برای کاربران قابل مشاهده نباشد. اما برای اینکه کاربران بتوانند محتوای باب میل آنها را مشاهده کنند، آن را در قالب عکس یا یا پاپ آپ نمایش میدهند.
Cloaking باعث شد تا موتورهای جستجو روی رنگ و اندازه متنی که باید نمایش داده شود، حساسیت به خرج دهند. حالا هر وبمستری که رنگ محتوا درست شبیه به بکگراند سایت انتخاب کند، توسط گوگل جریمه میشود.
بهینهکردن محتوای سایت برای همه کاربران از نظر گوگل کاملاً قابل قبول است و به عنوان یکی از روشهای سئو تکنیکال مفید برای سایت محسوب میشود. همچنین وقتی زبان صفحه براساس کشوری که کاربر از آن دیدن میکند، تغییر میکند، یک روش معمول در سایتهای دو زبانه محسوب میشود. اما اگر بخواهید دو نوع محتوای متفاوت را برای کاربران و موتورهای جستجو نمایش دهید، دیگر جزء روشهای سئو کلاه سفید نیست و وارد حیطه کلاه سیاه شدهاید.
وجود لینک و متنهای مخفی در کدهای HTML هم یکی دیگر از روشهای Cloaking است. اغلب وبمسترهایی که از این تکنیک استفاده میکنند، به دنبال نمایش محتواهای تبلیغاتی برای بازدیدکنندگان هستند. در صورتی که یک محتوا حاوی اطلاعات مفید را برای موتورهای جستجو نمایش میدهند.
استفاده از doorway page
یکی دیگر از انواع سئو که خلاف قوانین گوگل عمل میکند، doorway page نام دارد. این صفحات به محض اینکه کاربران وارد سایت میشوند، آنها را به صفحات دیگری هدایت میکنند. هدف وبمسترها از اجرای این تکنیک، نشان کردن یک کلمه کلیدی خاص است که مورد هدف کاربران نیست و فقط به منظور تبلیغات یا فروش برای آنها نمایش داده میشود.
این صفحات به طور مستقیم به رباتهای گوگل ضربه میزنند و هیچ کمکی هم به کاربران نمیکنند. به همین دلیل است که گوگل با این روش به شدت برخورد میکند و اگر آن را در یک سایت شناسایی کند، آن را جریمه میکند.
تغییر مسیرهای یواشکی (Sneaky redirect)
یک روش دیگر برای فریب دادن موتورهای جستجو Sneaky redirect است که در آن از روشهای دستکاری لینک برای نمایش دادن محتوای متفاوت استفاده میشود. درست مثل روش cloaking که وب سایت محتوا را مخفی میکند، در این روش هم کاربران به صفحه دیگری هدایت میشوند تا محتوای متفاوتی برایشان نمایش داده شود.
با تغییر مسیرهای یواشکی، به محض اینکه کاربر یک صفحه را باز کرد، به صفحه دیگری هدایت میشود که خزندههای گوگل به آن دسترسی ندارند و فقط صفحه اول را ایندکس کردهاند. این روش نیز به صراحت الگوریتمهای گوگل را نقض میکند و به همین دلیل است که گوگل اعلام کرده است در صورت اجرای چنین تکنیکهایی، وب سایت جریمه میشود.
توجه داشته باشید که تغییر مسیر (301، 302 و …) توسط گوگل نقض نشده است. چرا که برای رفع ارورهای 404 به آن نیاز دارید. اما اگر صفحهای که به آن ریدایرکت میکنید، تگ NOindex دریافت کرده باشد، گوگل فوراً آن را به عنوان Sneaky redirect در نظر میگیرد.
خرید بک لینک
حتما میدانید رپورتاژ چیست و چقدر بر روی سایت تاثیر میگذارد! بسیاری از وب سایتها با انتشار رپورتاژ در سایتهای قدرتمند بک لینک دریافت میکنند. اگر این کار به شکل طبیعی انجام شود، میتواند به SEO سایت کمک کند. اما برای مواقعی که انتشار رپورتاژ بیش از اندازه و به شکل غیرمعمول انجام شود، به جای اینکه روی سایت تاثیر مثبت داشته باشد، باعث ضربه زدن به آن میشود.
به طور کلی گوگل اعلام کرده است خرید لینک و تلاش برای افزایش رتبه در موتورهای جستجو منسوخ است. در واقع گوگل به سایتهایی رتبه میدهد که به طور طبیعی بک لینک دریافت کرده باشند. برای مثال سایتی که محتواهای باکیفیت تولید میکند، توسط سایر سایتها به عنوان منبع معرفی میشود و لینکهای زیادی از سایر سایتها دریافت میکند. این لینکها کاملاً طبیعی هستند اما زمانی که سایت برای دریافت لینک، به یکبار در یک دوره زمانی کوتاه تعداد زیادی رپورتاژ یا پست مهمان منتشر میکند، یک روش سئو کلاه سیاه را روی سایت خود انجام داده است.
در این مورد گوگل روشهای زیر را جزء خرید لینک میداند و برای آن مجازات در نظر گرفته است:
- خرید و فروش لینک
- تبادل لینک بیش از حد با سایر سایتها
- دریافت بک لینک خودکار از طریق برنامه یا ربات
با توجه به همین موضوع بهتر است از دریافت بک لینکهای مشکوک یا از سایتهایی که اسپم اسکور بالایی دارند، خودداری کنید. حتی انتشار رپورتاژ یا پست مهمان را نیز در حد متعادل نگهدارید و در این کار زیادهروی نکنید تا اقدام شما تبدیل به black hat seo نشود.
ریچ اسنیپتهای اسپم
ریچ اسنیپت یک فرصت برای تمامی سایتهاست تا بتوانند اطلاعات بیشتری در مورد محتوای صفحه را در اختیار کاربران قرار دهند. گوگل به توضیحات متا اکتفا نکرده است و در کنار آن به سایتها اجازه میدهد توضیحات بیشتر را در قسمت Rich Snippet ارائه دهند. از سوی دیگر این قسمت برای کاربران نیز کاربردی است تا در صورتی که تشخیص دهند به سوال آنها پاسخ داده شده است، روی لینک سایت کلیک کنند.
اما برخی از وبمسترها و کارشناسان سئو از ریچ اسنیپت سوءاستفاده میکنند. به این صورت که از تکنیکهایی مانند علامتگذاری محتوایی استفاده میکنند که برای کاربران قابل مشاهده نیست.
گوگل به سایتها اجازه اصلاح ریچ اسنیپتها را نیز میدهد. اما در صورتی که یک سایت بخواهد از آن برای نمایش محتوایی غیر از آنچه که گوگل مشاهده میکند یا در محتوای صفحه وجود دارد، استفاده کند گوگل آن سایت را جریمه میکنند.
اضافه کردن نظرات خودکار روی محتواها
دیدگاهها به عنوان یک روش برای جلب نظر خزندههای گوگل هستند و حتی میتوان از آنها به عنوان روشی برای بروزرسانی محتوا نام برد. اگر وبلاگ دارید، احتمالا بارها نظرات اسپم را روی آن مشاهده کردهاید. این نظرات به صورت خودکار و توسط رباتها تولید میشوند که حتی میتوانید کلمات کلیدی و یا لینک یک صفحه را نیز روی آن قرار دهید.
اما دریافت بک لینک برای سایت از طریق نظرات اسپم نمیتواند گوگل را فریب دهد. ضمن اینکه مدیران سایتها نیز پس از بررسی نظرات، اگر حاوی لینک خاصی باشد، آن را حذف یا اسپم میکنند. بنابراین هیچ کمکی به بهبود رنک سایت نمیکند. با این حال هنوز هم سایتهای زیادی از این روش استفاده میکنند و اغلب به سراغ سایتهای نوپا که در حال رشد هستند، میروند تا نظرات اسپم خود را در بخش دیدگاههای وبلاگ آنها قرار دهند.
انتشار نظرات اسپم در سایر سایتها جریمه نیز دارد. گوگل بارها اعلام کرده است انتشار نظرات هرزنامه در انجمنها و سایتهای میزبانی رایگان، ممنوع است. با این حال اگر در سایتهایی نظیر نینیسایت عضو باشید و برای مدت طولانی فعالیت داشته باشید، با درج نظر در این سایت گوگل به آن به عنوان دیدگاه اسپم نگاه نمیکند. در غیر این صورت فعالیت شما میتواند سئو کلاه خاکستری یا حتی کلاه سیاه باشد.
یک نکته دیگر در مورد سئو کلاه سیاه و انتشار نظرات اسپم اینست که نباید به سایتهای اسپم لینک دهید؛ زیرا به رتبه سایت شما نیز آسیب میزند. برای همین باید نظرات را با برچسب nofollow در فایل Robot.txt ذخیره کنید تا کرولهای گوگل از بررسی آنها خودداری کنند.
استفاده از محتوای کپی شده
گوگل نمیخواهد فضای اینترنت را پر از محتواهای تکراری کند. از سوی دیگر با جریمه کردن سایتهایی که از محتوای سایر سایتها استفاده کردهاند، صاحبان اصلی محتواها را برای تولید محتوای جدید تشویق میکند. تولید محتوای باکیفیت بدون کپی از سایر سایتها یکی از اصول اولیه در سئو داخلی است و هر وب سایتی باید به آن پایبند باشد.
حتی گوگل از کپی کردن محتوا یک قدم جلوتر رفته است و اگر تشخیص دهد یک سایت محتوای سایت دیگر را تغییر داده یا بازنویسی کرده است، آن محتوا را Duplicated تشخیص میدهد. به همین دلیل است که باید به جای کپی کردن محتوای سایت دیگران به دنبال تولید محتوای باکیفیت و جدید باشید.
استفاده از شبکه خصوصی PBN و مزرعه لینک
در مطلب دیگری که به سئو کلاه خاکستری پرداختهایم، این روش جزء تکنیکهای سئو کلاه خاکستری عنوان شده است. اما در حقیقت تا زمانی که از سایتهای معتبر و ساخته خودتان لینک دریافت کنید، میتوان به آن روش سئو کلاه سیاه را اطلاق کرد. اگر از تعداد زیادی سایت صرفاً برای سئو خارجی بک لینک دریافت میکنید، این اقدام شما میتواند کلاه سیاه باشد. اگر اسپم اسکور این سایتها بالا و دامنه پایینی داشته باشند، احتمال اینکه گوگل این اقدام شما را یک روش بلک هت سئو شناسایی کند، بالا میرود.
برخی از وبمسترها اقدام به ساخت سایتهای مصنوعی میکنند که هیچ محتوایی در آنها منتشر نمیشود و فقط زمانی که بخواهند بک لینک دریافت کنند، در آنها محتوا قرار میدهند. این سایتهای مصنوعی که اغلب بیش از 20 یا 30 مورد هستند، وقتی به یکباره به سایت لینک میدهند، توسط گوگل شناسایی میشوند.
برخی از افراد با ساختن وب سایتهای انبوه اقدام به فروش PBN هم میکنند. این روش در کوتاه مدت باعث افزایش رتبه سایت میشود، اما در بلند مدت نتیجه معکوس دارد.
حتی برخی از وبمسترها پا را از این فراتر گذاشته و برای انتشار محتوا در سایتهای PBN از رباتهایی استفاده میکنند که به صورت خودکار محتوا را منتشر میکنند. کافیست در این ابزار محتوای لایه 1، لایه 2 و لایه 3 داده شود تا بعد از چند روز محتواها در هر یک از سایتها منتشر شود. اما از آنجا که این روش توسط گوگل به معنای نقض قوانین است، توصیه میکنیم از انجام آن خودداری کنید. برای سئو خارجی و دریافت بک لینک بهتر است از روش انتشار رپورتاژ (در حد متعادل) استفاده کنید.
تولید محتوای IA (هوش مصنوعی)
این روزها Chat GBT به عنوان یک ابزار هوش مصنوعی در بین ایرانیها برای تولید محتوا رایج شده است. این ابزار قادر است با هر عبارت یا حتی جمله پرسشی شما یک محتوا تولید کند. اما اگر به طور دقیق خط به خط آن را بخوانید متوجه ایرادات فاحشی در آن میشود. هر تکه از محتوا از یک سایت گرفته شده که با هم ترکیب شدهاند. به طوری که ممکن است ابتدای محتوا در مورد موضوع اصلی صحبت کند اما در وسط یا انتهای آن به حاشیه برود.
همچنین ساختار و جملهبندیهای محتواهایی که توسط ابزارهای هوش مصنوعی تولید میشود، ایرادات زیادی دارند. به طوری که گاهی کاربران به راحتی نمیتوانند مفهوم و پیام محتوا را دریافت کنند.
از آنجا که تولید محتوا با این ابزارها رایگان است، برخی از سایتها برای تولید محتوای سایت خود از آن استفاده میکنند. در حالی که رباتها با مفاهیمی مثل سئو و بازاریابی محتوا آشنا نیستند و نمیتوان انتظار داشت محتوایی که توسط هوش مصنوعی تولید میشود، سئوشده باشد. در این محتوا اطلاعات به طور دقیق دستهبندی نشده است و ایرادات و نقصهای زیادی دارند. به همین دلیل گوگل به دلیل کیفیت پایین، این نوع محتواها را نقض قوانین خود میداند.
استفاده از کیورد استافینگ
Keyword stuffing به معنای پرکردن محتوا با کلمات کلیدی است که یکی از تکنیکهای مهم در آموزش سئو کلاه سیاه محسوب میشود. شاید یک دهه قبل این روش نتیجه داشت، اما اکنون نه تنها این روش جواب نمیدهد، بلکه باعث اسپم شناخته شدن محتوا نیز میشود.
وبمسترهایی که از این روش استفاده میکنند، هدفشان دستیابی به رتبه بالاتر در صفحات نتایج موتورهای جستجو است. اما از آنجا که تکرار بیش از حد کلمات کلیدی باعث ناخوانا شدن و افت کیفیت محتوا میشود، تعجبی ندارد که گوگل به شدت با آن برخورد کند.
کاربران به دنبال اطلاعات مفید هستند و تکرار بیش از حد کلمات مانع از کسب اطلاعات درست میشود. به متن زیر نگاه کنید:
«ما در زمینه فروش دستگاه بخور سرد فعالیت میکنیم. دستگاه بخور سرد ما از برندهای باکیفیت است. اگر به خرید دستگاه بخور سرد فکر میکنید، میتوانید محصولات ما را بررسی کنید. دستگاه بخور سرد برای رفع تنگی نفس و درمان خشکی چشم موثر است.»
در این متن «دستگاه بخور سرد» به عنوان کلمه کلیدی اصلی انتخاب شده و نویسنده محتوا آن را فقط در 44 کلمه، 4 بار تکرار کرده است. چگالی کلید واژه در این مطلب کوتاه 25 درصد است و اگر قرار باشد در کل محتوای 1000 کلمهای به همین صورت تکرار شود، کیورد استافینگ اتفاق میافتد و باعث اسپم شناخته شدن متن میشود.
اگر قرار باشد همین محتوا با روش کلاه سفید نوشته شود، باید کلمه کلیدی تنها یک بار در آن تکرار شود. به طور کلی کارشناسان زبده علم سئو تاکید دارند که برای محتوا بین 1 تا 2 درصد از کلمه کلیدی استفاده کنید و حتما قبل از تولید محتوا در مورد اینکه کلمه کلیدی چیست و چطور باید از آن استفاده کنید، مقالات زیادی را بخوانید.
تعداد کلیدواژهها باید براساس میزان متن باشد. برای مثال اگر محتوای شما 1000 کلمه است، باید در آن 9 تا 10 از عبارت کلیدی استفاده کنید. ضمن اینکه باید در کنار کلمه کلیدی اصلی مترادفها، LSI و … را نیز به کار ببرید تا مجبور به تکرار بیش از حد کلیدواژه اصلی نشوید.
استفاده از روش سئو منفی
سئو منفی یکی از روشهای دیگر black hat seo است که در آن یک سایت مجموعهای از تاکتیکها را برای خراب کردن سایت رقیب به کار میگیرد. برای مثال با ارسال مجموعهای از لینکهای نامربوط به سایت رقیب سعی دارد آن را تخریب کند. هک کردن و تغییر در صفحه سایت رقیب هم اقدام دیگری است که جزء روشهای سئو منفی محسوب میشود.
این سایتها به دنبال کاهش رتبه سایت رقیب هستند تا در مقابل سئو سایت خود را بهبود دهند. اما گوگل نسبت به این اقدام حساسیت نشان میدهد و در صورتی که یک سایت مرتکب چنین اشتباهی شود، آن را جریمه میکند.