تکنیکهای بهینهسازی موتور جستجو (SEO) شامل دو نوع کلاه سفید و کلاه سیاه است. تکنیکهای کلاه سیاه به آن دسته از اقداماتی گفته میشود که به طور مستقیم دستورالعملهای گوگل و سایر موتورهای جستجو را نقض میکند. در مقابل تکنیکهای سئو کلاه سفید مطابق با دستورالعملهای گوگل است. اما در بین این دو نوع سئو، تکنیک دیگری به نام سئو کلاه خاکستری (GRay hat SEO) نیز وجود دارد که اجرای آن بر روی سایت نتایج کاملا متفاوت را به دنبال دارد. در ادامه شما را با این نوع سئو آشنا میکنیم.
راهنمای کامل سئو کلاه خاکستری برای تازهکارها و حرفهایها
این نوع سئو بینابین سئو سفید و سئو سیاه قرار میگیرد و در حقیقت به سئو کلاه سیاه نزدیکتر است. اما از طرفی هم قوانین گوگل را به طور مستقیم زیر پا نمیگذارند و به نوعی میتواند به بهبود رنک سایت کمک کند. با این حال طبق گفته تعداد زیادی از متخصصان سئو اجرای آن میتواند در دراز مدت به سایت آسیب جدی وارد کند.
تکنیکهای سئو کلاه خاکستری برای دور زدن الگوریتم موتورهای جستجو ایجاد شدهاند اما نسبت به تکنیکهای سئو کلاه سیاه هوشمندانهتر عمل میکنند. به همین دلیل گوگل یا سایر موتورهای جستجو دیرتر متوجه این نوع سئو میشوند و جریمه شدن سایت هم دیرتر اتفاق میافتد. با این حال به دلیل ممنوعیت GRay hat SEO بهتر است از اجرای آن در سایت خودداری کنید.
آیا سئو کلاه خاکستری ارزش ریسک کردن دارد؟
بیشتر کسانی که در زمینه مدیریت سایت فعالیت دارند، با تفاوتهای بین سئو کلاه خاکستری، کلاه سیاه و سئو کلاه سفید آشنایی ندارند. به همین دلیل ممکن است هر روشی را که به آنها پیشنهاد میشود، برای بهبود رنک فوراً بر روی سایت خود اجرا کنند. اما بعد از گذشت چند ماه گوگل وب سایت را به دلیل نقض قوانین جریمه میکند.
برای مثال وقتی بک لینکهای سایت به طور غیرطبیعی در یک مدت زمان خاص رشد میکند، گوگل متوجه میشود. به همین دلیل باید به عنوان کارشناس سئو با اهمیت سئو کلاه خاکستری و تاثیر آن روی سایت آشنا باشید تا از بروز چنین مشکلی پیشگیری کنید.
یک نکته مهم در مورد این شیوه سئو، دستاورد سریع برای سایت است. وقتی شما از روشهای هوشمندانهای برای دور زدن گوگل استفاده میکنید، بعد از یک یا دو ماه روی سایت تاثیر مثبت میگذارد. اما در بلند مدت نمیتواند نتایج مثبت داشته باشد. به همین دلیل اگر به دنبال کسب و کار با چشمانداز بلندمدت هستید، بهتر است از اجرای سئو کلاه خاکستری خودداری کنید.
تکنیکهای سئو کلاه خاکستری برای وبمسترها
GRay hat SEO با تکنیکهای زیادی اجرا میشود که ممکن است برخی از وبمسترها نسبت به تعدادی از آنها اطلاعات کافی نداشته باشند. در زیر به رایجترین تکنیکهای کلاه خاکستری در سئو پرداختهایم.
خرید دامنههای قدیمی یا منقضی شده
کارشناسان سئو به خوبی میدانند که هر چقدر عمر یک دامنه قدیمیتر باشد، احتمال قرار گرفتن صفحات آن در رتبههای بالای SERP بیشتر است. به همین دلیل برخی از آنها زمان راهاندازی سایت جدید به دنبال خرید دامنههای قدیمی هستند. این دامنهها منقضی شدهاند اما به دلیل داشتن بکلینکهای زیاد و احتمالا باکیفیت، قدرت بالایی دارند.
اگر بخواهید تاکتیک سئو کلاه خاکستری با خرید دامنه منقضیشده را روی سایت خود اجرا کنید باید:
- ابتدا از روش ریدایرکت کردن (تغییر مسیر 301) استفاده کنید که دامنه روی دامنه فعلی تغییر مسیر دهد. این کار به تقویت اعتبار دامنه کمک زیادی میکند.
- یک روش دیگر برای استفاده از دامنههای قدیمی، کاوش در آرشیو محتواهای قدیمی سایت است. به طوری که دوباره بتوانید این محتواها را در سایت بازنشر کنید تا سایت دوباره زنده شود. این روش میتواند خیلی سریع به افزایش ترافیک سایت کمک زیادی کند.
جالب است بدانید دامنه قدیمی یا منقضیشده در مقایسه با دامنه جدید، قدرت بیشتری برای جلب نظر خزندههای گوگل دارد. به همین دلیل برخی از وبمسترهای کاربلد به سراغ این روش میروند. اما در بلند مدت میتواند باعث آسیب جدی به سایت شود.
پرکردن صفحات با کلمات کلیدی
کیورد استافینگ یکی از اصطلاحات سئو است که به پرکردن بیش از حد محتوا با یک کلمه کلیدی اشاره دارد. برخی از کارشناسان سئو بدون توجه به نتیجه کارشان، در یک محتوا بیش از حد انتظار گوگل از کلمات کلیدی استفاده میکنند که هیچ پاداشی به همراه ندارد.
از نظر گوگل کاربرد کلمات کلیدی باید با چگالی مشخص شده (بین 1 تا 2 درصد) انجام شود. استفاده بیش از حد باعث آسیب به محتوا میشود. در عین حال باید کلمات کلیدی در کل متن پراکنده شوند و اگر در یک قسمت از محتوا چندین مرتبه کلمه کلیدی بیش از حد تکرار شود و در قسمت دیگر، از آن استفاده نشود، سئو کلاه خاکستری اتفاق میافتد.
برخی از وبمسترها در قسمت ابتدا و وسط محتوا بارها از کلمات کلیدی استفاده میکنند تا توجه خزندههای گوگل را به خود جلب کنند. اما در انتهای متن از کلمه کلیدی استفاده نمیشود. این روش در کوتاه مدت میتواند باعث افزایش ترافیک ارگانیک سایت شود، اما در بلند مدت به دلیل بالا بودن چگالی کلمه کلیدی و استفاده نامناسب از این کلمات در محتوا باعث آسیب به رتبه سایت میشود.
جالب است بدانید در گذشته استفاده از کلمه کلیدی اصلی در ابتدا جملات و پاراگرافها تاثیرگذارتر بود؛ اما حالا به عنوان یک روش سئو کلاه خاکستری شناخته شده است.
اگر میخواهید بدانید کلمه کلیدی چیست و چقدر باید آن را در محتوا تکرار کنید، مطلب دیگر سایت ما را دنبال کنید.
بک لینک گرفتن از شبکههای اجتماعی
این روزها تعداد زیادی از کاربران در شبکههای اجتماعی هستند و حتی میتوان گفت در مقایسه با موتورهای جستجو، شبکههای اجتماعی کاربران بیشتری دارند. به همین دلیل است که بسیاری از وبمسترها با امید افزایش ترافیک، سعی دارند لینک سایت خود را در شبکههای اجتماعی قرار دهند.
از نظر کارشناسان حرفهای SEO زمانی بک لینک گرفتن از شبکههای اجتماعی جزء سئو کلاه سفید محسوب میشود که یک صفحه دائمی در این پلتفرمها داشته باشید. بنابراین به یکباره و فقط برای گرفتن بک لینک در رسانههای اجتماعی صفحه نسازید. وقتی چندین حساب کاربری در رسانههای اجتماعی ایجاد میکنید که تنها هدف شما گذاشتن لینک در آن باشد، گوگل بکلینکهای دریافت شده را مصنوعی تشخیص میدهد و به جای اینکه روی سایت تاثیر مثبت داشته باشد، آسیب جدی به سایت وارد میکند.
اما وقتی برای مدت طولانی (بیش از یک سال) یک حساب کاربری در شبکههای اجتماعی داشته باشد و همزمان با فعالیت طبیعی خود، لینک صفحات سایت را نیز در آن قرار دهید، از نظر گوگل کاملاً طبیعی است و به سئو سایت کمک زیادی میکند.
ساختن حساب کاربری در رسانههای اجتماعی باید به فاصله چند ماه انجام شود و اگر طی چند هفته تعداد زیادی صفحه بسازید، مشخص است که این کار را برای دریافت بک لینک انجام میدهید.
استفاده از PBN
PBN به مجموعهای از وبلاگهای خصوصی اشاره دارد که از آنها برای دریافت لینکهای دستهجمعی برای سایت استفاده میکنید. از نظر گوگل این روش کاملاً کلاهبرداری است که بعد از چند سال یا حتی چند ماه سایت را جریمه میکند.
برخی از وبمسترها در کنار سایت اصلی، چندین سایت دیگر نیز ایجاد میکنند که بتوانند برای سایت اصلی PBN دریافت کنند. هدف اصلی از این کار، در مرکز قرار دادن دامنه اصلی است تا گوگل توجه بیشتری به آن داشته باشد. جالب است بدانید PBN بعد از دو یا سه ماه به نتیجه میرسد و سایت رشد غیرقابل باوری را تجربه میکند. اما بعد از گذشته یک یا دو سال، رشد سایت متوقف شده و حتی برخی از صفحات سایت که در رتبه بالایی از SERP قرار دارند، به صفحه 9 یا 10 نتایج جستجو میروند. به طوری که با هیچ روشی قادر نیستید دوباره آنها را به صفحه اول نتایج جستجو برگردانید.
وبمسترها برای استفاده از روش PBN به دو نحو عمل میکنند:
- از PBNهای دیگران استفاده میکنند و سایت خود را هدف قرار میدهند. در ازای این کار نیز هزینه میپردازند. اما در این روش ممکن است همه وب سایتها معتبر نباشند و همه لینکهای PBN نتوانند قدرت واقعی را به سایت اصلی هدایت کنند؛ در نتیجه تاثیر چندان زیادی روی سایت ندارد.
- اما در روش دوم وبمستر خودش اقدام به ساخت شبکهای از وبلاگ عمومی یا سایت میکند تا بتواند در آنها پست مهمان قرار دهد. سپس از تمامی این پستها به سایت خود لینک میدهد. از آنجا که این سایتها یا وبلاگها توسط وبمستر ساخته میشود، اغلب دارای اعتبار بالایی هستند و در نتیجه نسبت به روش اول تاثیر بیشتری روی سایت دارد.
اما هر دو روش کلاه خاکستری در سئو هستند و نمیتوانید برای همیشه به آنها تکیه کنید. با بروزرسانیهای مداوم گوگل ممکن است هر لحظه رتبه سایت افت کند.
ارسال سایت به فهرستهای وب دایرکتوری
وب دایرکتوری به وب سایتی گفته میشود که لیستی از لینک سایتهای دیگر را در خود دارد و همه آنها را از نظر موضوعی دستهبندی میکند. اصطلاح وب دایرکتوری در مقابل موتور جستجو قرار میگیرد. در موتورهای جستجو لیستی از وب سایتهای مرتبط با کلمات کلیدی در اختیار کاربران قرار میگیرد. اما در وب دایرکتوری، سایتها فقط براساس موضوع و نوع محتوا دستهبندی میشوند و بنابراین روی کلمات کلیدی تمرکز ندارد.
اما وب دایرکتوری یک فرصت برای اجرای تکنیکهای سئو کلاه خاکستری است که در آن وبمستر دایرکتوریهای وب سایت خود را اضافه میکند. با این کار به طور همزمان بک لینکهای رایگان به سمت سایت او روانه میشود. برخی از کارشناسان سئو معتقدند تنها تعداد کمی از بک لینکهایی که در این روش دریافت میکنید، مفید هستند و در حیطه سئو کلاه سفید قرار میگیرند. اما استفاده بیش از حد در این روش، عملاً به معنای دریافت بک لینکهای مضر است که آن را به سئو کلاه خاکستری تبدیل میکند.
خرید لینک برای سایت
یکی دیگر از روشهای محبوب برای سئوکارهای کلاه خاکستری، خرید و تجارت لینک است. این تاکتیک به طور مستقیم دستورالعملهای گوگل را نقض میکند و به همین دلیل از آن با عنوان سئو کلاه سیاه یاد میشود.
خرید لینک به عنوان یکی از شیوههای سئو کلاه خاکستری عموماً به 4 صورت انجام میشود:
- خرید لینک از محتوایی که قبلاً در گوگل ایندکس شده است.
- دریافت بک لینک از یک پست که به یکی از صفحات سایت خود لینک داده است.
- تعاملات تجاری با سایر وب سایتها برای خرید و فروش بکلینک (لینک دادن متقابل بین دو سایت).
- معامله کردن (ارائه خدمات یا محصول) در ازای ارسال بک لینک به سایت دیگران.
این روش سئو کلاه خاکستری میتواند به صورتهای دیگری در سایت انجام شود.
دریافت دیدگاه مصنوعی در سایت
دیجی کالا یکی از نمونه سایتهای موفق ایرانیست که برای هر محصول آن دیدگاههای زیادی ثبت شده است. حتی این دیدگاهها به عنوان تجربه برای سایر کاربران و مشتریان جدید قابل استفاده است و از سوی دیگر موتورهای جستجو توجه زیادی به آنها دارند. یکی از تکنیکهای مهم در آموزش سئو کلاه خاکستری ثبت دیدگاههای مصنوعی است. در حالی گوگل از طریق IP کاربران به راحتی این نظرات ساختگی را تشخیص میدهد.
وبمسترها با پرداخت دستمزد به برخی از کاربران از آنها میخواهند به شکل انبوه برای محتواهای مختلف دیدگاه ثبت کنند. حتی گاهی از این پیشتر رفته و از مشتریان قدیمی میخواهند در مورد یک محصول نظرات مثبت ارائه دهند تا کاربران جدید را برای خرید ترغیب کنند. از نظر موتورهای جستجو این کار کلاهبرداری است و به همین دلیل نظراتی که به شکل انبوه و توسط کاربران تکراری در صفحات مختلف سایت ثبت میشود، یکی از تکنیکهای سئو کلاه خاکستری است.
تولید محتوای چرخشی
یکی دیگر از اصلیترین روشهای سئو کلاه خاکستری انتشار محتوای چرخان در سایت است که میتواند رتبه سایت را در SERP افزایش دهد. اما اگر این روش برای مدت طولانی ادامه پیدا کند، به یک عمل غیراخلاقی تبدیل شده و گوگل آن را به عنوان یک تکنیک ضد قوانین خود تلقی میکند.
افرادی که میدانند سئو چیست و چطور باید آن را اجرا کنند، با روش بازنویسی محتوا نیز به خوبی آشنایی دارند. از آنجا که الگوریتمهای گوگل روی محتواهای کپیشده حساسیت زیادی دارند، این وبمسترها به دنبال بازنویسی تکهای از یک محتوای مهم از سایت خود هستند.
به عبارت دیگر فرض کنید صفحه X بازخورد خوبی در سرپ داشته است و توانستهاید از طریق آن ترافیک زیادی بدست آورید. اما مدتی است که رشد آن کند شده است و میخواهید دوباره از طریق ساخت یک صفحه جدید، برای سایت ترافیک کسب کنید. برای این کار یک تکه از این محتوا را برداشته و آن را کلمه به کلمه بازنویسی میکنید. حتی زمانی که از ابزارهای تشخیص محتوای کپی برای بررسی این محتوا استفاده میکنید، آن را 100 درصد اورجینال و بدون کپی تشخیص میدهد. اما در واقعیت گوگل از طریق کلمات کلیدی هم خانواده، LSI و یا مترادفها به چرخشی بودن این صفحه پی میبرد.
در این روش هم برای مدت کوتاهی میتوانید ترافیک زیادی کسب کنید اما در بلند مدت نه تنها باعث داپلیکیت شدن کلمات کلیدی میشود، بلکه حتی آسیب جدید به رتبه صفحه X نیز وارد میکند.
استفاده از محتوای تکراری
اگر چندین تکه از محتوا را در یک صفحه یا چندین صفحه کپی کنید، دابلیکیت محتوا اتفاق میافتد. محتوای تکراری به عنوان یکی از تکنیکهای سئو کلاه خاکستری است و به اشکال مختلفی انجام میشود:
- در یک روش به منظور هدف قرار دادن جستجوهای مشابه کاربران، به جای استفاده از یک محتوای یکسان، از چندین محتوا استفاده میشود. رایجترین این شکل از محتوای تکراری زمانی اتفاق میافتد که کسب و کارها بخواهند صفحات متعددی را با محتوای یکسان برای شهرهای مختلف ایجاد کنند. در این روش محتوا در همه صفحات تکرار میشود و فقط نام شهرها را در آن تغییر میدهند. برای مثال صفحاتی با موضوع خدمات دندانپزشکی در تهران – خدمات دندانپزشکی در اصفهان – خدمات دندانپزشکی در شیراز و …
در همه این صفحات محتوای خدمات دندانپزشکی به شکل یکسان نوشته شده است، اما فقط اسم شهرها در آنها تغییر کرده است.
- کپی کردن محتوا از یک سایت ضعیف (جدید) و قرار دادن آن در یک دامنه قدرتمند باعث میشود که رتبه آن در سایت قدرتمند نسبت به منبع اصلی محتوا پیشی بگیرد. به تدریج ترافیک به سمت دامنه قویتر حرکت میکند. برخی از سایتهای بزرگ و معتبر با شناسایی سایتهای تازهکار که محتواهای مفید و جذاب تولید میکنند، این روش را به کار میبرند. اما در بلند مدت گوگل با تشخیص کپی بودن محتوای سایت قدرتمند، رتبه آن را کاهش میدهد.
تولید محتوا با هوش مصنوعی
یکی دیگر از اقدامات برخی از وبمسترها که در حوزه کلاه خاکستری در سئو میرود، اتوماسیون محتواست. در این روش از یک نرم افزار یا ربات برای تولید محتوای خودکار استفاده میشود. هدف اصلی از این کار ایجاد یک جریان ثابت برای تولید محتواست تا بدون هزینه سایت سئو شود.
اما این فرصت در کوتاه مدت برای سایت دستاورد مثبت دارد و در بلند مدت آسیب جدی به سایت وارد میکند. رباتها نمیتوانند مثل انسان در مورد یک موضوع صحبت کنند و یا آنچه را که مخاطب نیاز دارد، برای او باز کنند. از سوی دیگر رباتها برای زبان انگلیسی یا سایر زبانهای زنده دنیا طراحی شدهاند و هنوز روی دستور زبان فارسی مسلط نیستند. به همین دلیل گاهی جملهبندیهای آنها قابل درک نیست.
برخی از وبمسترها با این توجیه که گوگل محتواهایی را که با هوش مصنوعی (IA) و ابزارهایی مثل Chat GBT تولید میشود، میپذیرد اقدام به تولید محتوای رباتی میکنند. اما این افراد نمیدانند که محتواهای تولید شده توسط هوش مصنوعی بیشتر برای دریافت پاسخهای کوتاه کاربرد دارند و برای تولید محتوای طولانی مناسب نیستند.
محتواهایی که با ابزارهای هوش مصنوعی تولید میشوند، انسجام کافی را ندارد و به دلیل مشکلات دستوری، به راحتی قابل درک نیستند. اگرچه گوگل اعلام کرده است که مشکلی با محتواهای هوش مصنوعی ندارد، اما اگر همان محتوا مشکل دستوری یا ساختاری داشته باشد و نتواند به نیاز کاربران پاسخ دهد، در واقع رتبه سایت خود را به خطر میاندازید.
یک نکته مهمتر اینکه محتواهای تولید شده توسط هوش مصنوعی برای بازاریابی محتوا مناسب نیستند. اساساً رباتها با اصطلاحات فروش و جذب مشتری آشنایی ندارند و هنوز آنقدر پیشرفت نکردهاند که بتوانند محتواهای بازاریابی نیز تولید کنند.
مخفی کاری در محتوا
یکی دیگر از تکنیکهای سئو کلاه خاکستری که توسط برخی از وبمسترها و کارشناسان سئو استفاده میشود، Cloaking به معنای پنهانکاری است. در این روش یک شکل از محتوا را به کاربران نشان میدهید اما برای موتورهای جستجو محتوای دیگری نشان داده میشود.
Cloaking به عنوان یک کلاهبرداری در سئو وب سایت است که در آن وبمستر قصد فریب دادن موتورهای جستجو را دارد. در این روش در محتوا از کلمات کلیدی نامرتبط به شکل کمرنگ یا با رنگ پسزمینه سایت استفاده میشود تا برای کاربران قابل خواندن نباشد. اما در مقابل محتوای مورد نظر خود را در قالب عکس برای کاربران منتشر میکند تا گوگل قادر به ایندکس متن تصویر نباشد.
برای مثال صفحه برای گوگل با کلمات کلیدی مثل «آموزش نویسندگی» معرفی شده است. اما این کلمه همرنگ با پس زمینه سایت نوشته شده است تا کاربر قادر به خواندن آن نباشد. در مقابل یک محتوا با موضوع «فروش کفش» بر روی تصویر قرار میگیرد برای کاربران نمایش داده میشود.
گسترش محتوای سایت
این روش اگر به درستی انجام شود، یک تکنیک سئو کلاه سفید است و میتواند به سئو خارجی سایت کمک کند. در این روش وبمستر برای یکی از صفحات سایت، محتواهای اضافه را در قالب اینفوگرافیک، تصویر، ویدئو، پادکست و یا متن تولید میکند. این محتوای اضافه در سایت سایتها یا شبکههای اجتماعی منتشر میشود تا باعث قدرتمندتر شدن صفحه اصلی سایت شود.
زمانی که محتوای گسترش داده شده باکیفیت باشد، میتوان به آن به عنوان تکنیک کلاه سفید نگاه کرد. اما وقتی یک محتوا صرفاً با کلمات کلیدی محتوای اصلی تولید میشود که هیچ کیفیتی ندارد و فقط به دنبال افزایش ترافیک سایت است، میتواند باعث افت رتبه صفحه شود. در واقع گسترش محتوا باید به شیوه درست و باکیفیت انجام شود تا به ارزش محتوای اصلی اضافه کند.
استفاده از سایتهای نشانهگذاری اجتماعی
وب سایت های نشانه گذاری اجتماعی (Social Bookmarking Site) پلتفرمهایی هستند که میتوانید از طریق آنها هر لینکی را برای استفاده بیشتر و ثبت مجدد استفاده کنید. از این طریق برای سایت بک لینک دریافت میکنید و سایت شما قدرتمندتر میشود. اما در واقعیت این روش جزء تکنیکهای سئو سایت کلاه خاکستری است.
Digg، StumbleUpon و Reddit به عنوان سه سایت با نشانهگذاری اجتماعی محسوب میشوند که اغلب وبمسترها از آنها برای اشتراکگذاری نشانکها یا لینکها به وب سایت خود استفاده میکنند.
نشانکگذاری اجتماعی به آنها کمک میکند تا محتوای جدید را به راحتی با دیگران به اشتراک بگذارند. در نتیجه کاربران این شبکههای اجتماعی میتوانند محتواهای جدید سایت آنها را کشف کرده وارد آنها شوند. علاوه بر این، موتورهای جستجو نیز سایتهای نشانهگذاری اجتماعی را ایندکس میکنند. این امر باعث ورود خزندههای گوگل به صفحات جدید سایت آنها میشود.
یک نکته مهم در آموزش سئو کلاه خاکستری اجرای این تکنیک به شکل دقیق است؛ ضمن اینکه باید آن را در حد متعادل انجام دهید. استفاده بیش از حد از سایتهای نشانهگذاری اجتماعی منجر به جریمه شدن سایت میشود. زیرا گوگل ممکن است نشانهگذاریهای بیش از حد را به عنوان یک تاکتیک اسپم تلقی کند.
یک نکته مهم دیگر در رابطه با این تکنیک، انتشار محتوای باکیفیت در وب سایتهای نشانهگذاری اجتماعی است. محتوای بیکیفیت یا نامربوط (فقط با هدف دریافت بک لینک) به سایت شما آسیب میزند و یک کلاه خاکستری در SEO است.
تبادل لینک بین سایتها
این روش برمبنای اصل لینکسازی خارجی عمل میکند. قطعا میدانید که کیفیت و کمیت لینکهای خارجی میتواند به عنوان یک عامل مهم در تعیین رتبه سایت در موتورهای جستجو نقش ایفا کند. اما تعویض لینک به عنوان یک روش کلاه خاکستری است که آن سایر وب سایتهای مایل به تبادل لینک شناسایی میشوند.
سپس وبمستر با صاحبان این سایتها ارتباط برقرار میکند تا از طریق شبکههای تبادل لینک، بین چند سایت لینک متقابل رد و بدل شود. این روش میتواند پتانسیل بالایی برای افزایش رتبه سایت داشته باشد، اما از آنجا که موتورهای جستجو به آن به عنوان هرزنامه نگاه میکنند، در بلندمدت تاثیر زیادی روی سایت ندارد. از سوی دیگر اگر بیش از اندازه تبادل لینک داشته باشید، منجر به جریمه شدن سایت میشود.
برای اینکه تبادل لینک به عنوان سئو کلاه خاکستری محسوب نشود باید به چند نکته دقت داشته باشید:
- با سایتهای مرتبط با سایت خود تبادل لینک داشته باشید. برای مثال سایت آشپزی میتواند با سایت بدنسازی یا سایت تغذیه و رژیم غذایی تبادل لینک داشته باشد.
- محتواهایی که برای دریافت لینک تولید میکنید، باید کیفیت بالایی داشته باشد تا توسط گوگل به عنوان محتوای اسپم تلقی نشود.
تغییر ظاهر وبسایت
کمتر وبمستری میداند که اگر قالب سایت خود را عوض کند، میتواند ورودی بیشتری از گوگل بگیرد. اما این تکنیک مثل شمشیر دو لبه میماند که از یکسو میتواند سئو کلاه سفید باشد و به بهبود رنک و افزایش بازدیدهای سایت منجر شود. اما از سوی دیگر ممکن است با تغییر ظاهر سایت، رتبه سایت به یکبار افت شدیدی را تجربه کند.
طبق گفته متخصصان سئو تکنیکال اگر شما بعد از تغییر قالب و ظاهر کلی سایت، از بکلینکهای سالم و محتوای باکیفیت استفاده کنید، ورودی گوگل به طور عجیبی بالا میرود. حتی ممکن است هیچ تغییری روی افزونهها ایجاد نکنید، اما همین که ظاهر وب سایت را تغییر میدهید، ترافیک سایت بالا میرود. زیرا گوگل به بروزرسانی سایت و زیباتر کردن و ایجاد رابط کاربری آسان برای کاربران علاقه زیادی دارد.
اما اگر از قالبهای بدون تم و نسخههای نالشده (نسخه مخرب و تغییریافته یک قالب پولی) استفاده کنید، آسیب زیادی به سایت وارد میشود. در اینجا توصیه میکنیم برای اینکه گرفتار کلاه خاکستر سئو سایت نشوید، حتما برای تغییر ظاهر سایت از قالبهای اصلی استفاده کنید. نسخه مخرب یک قالب نه تنها هیچ کمکی به رنک سایت نمیکند بلکه حتی ممکن است ترافیک سایت را تا 50 درصد نیز کاهش دهد.
لینکسازی با استفاده از Web 2.0
احتمالا برای شما سوال است که لینکسازی web 2.0 چیست و چگونه انجام میشود؟ همانطور که میدانید رپورتاژ چیست و چقدر روی بالا رفتن رنک سایت تاثیر میگذارد، باید نسبت به اجرای آن نیز آشنایی کافی داشته باشید.
برخی از وبمسترها برای قدرتمندتر شدن رپورتاژها از لینکسازی web 2.0 استفاده میکنند. در این روش، سایت اصلی به عنوان لایه اول شناخته میشود. سپس رپورتاژها را به عنوان لایه دوم در نظر میگیرند و در نهایت لینکسازی web 2.0 هم به عنوان لایه سوم اجرا میشود.
در این روش برای لینک دادن به رپورتاژها از وبلاگهای رایگان (ویرگول، رزبلاگ، بیان و ….) یا شبکههای اجتماعی استفاده میشود. از آنجا که یک روش ارزان و مقرون به صرفه برای قدرت دادن به رپورتاژ است، برخی از وبمسترها از آن استفاده میکنند. با اجرای این تکنیک، ابتدا رپورتاژ قدرتمند میشود و سپس سایت اصلی بک لینک قدرتمندتری از طریق رپورتاژ دریافت میکند.
این روش تا زمانی که به شکل طبیعی و متعادل انجام شود، میتواند به عنوان یک روش کلاه سفید محسوب شود. اما همین که محتواهای بیکیفیت در لینکسازی web 2.0 استفاده شود و یا بیش از حد آن را تکرار کنید، به سایت آسیب میرساند.
آیا سئو کلاه خاکستری به رتبه وبسایت شما کمک میکند؟
حتما از آنچه که در تکنیکهای این روش سئو گفته شد، دریافتهاید که در کوتاه مدت باعث رشد سایت میشود، اما در بلند مدت افت شدید رتبه سایت را به دنبال دارد. به طوری کلی سئو داخلی و خارجی سایت باید به شکل صحیح، استاندارد و مطابق با الگوریتمهای گوگل اجرا شود تا منتظر دریافت نتیجه دائمی باشید.
سئو کلاه خاکستری در کوتاه مدت باعث افزایش رتبه سایت و بالا رفتن نرخ CTR میشود. اما بعد از مدتی که گوگل متوجه اجرای این روشها بر روی سایت شود، رتبه سایت را به شدت کاهش میدهد. برای مثال تولید محتوا با هوش مصنوعی و یا دریافت بک لینک PBN در کوتاه مدت میتواند در رشد ترافیک سایت موثر باشد، اما بعد از 6 ماه باید منتظر افت شدید رتبه سایت خود باشید.
یکی از عواقب سئوی کلاه خاکستری روی سایت، جریمه شدن است. اگر گوگل تشخیص دهد که از روشهای متقلبانهای برای بهبود رنک سایت استفاده کردهاید، ممکن است سایت پنالت شود. زمانی که یک سایت از روشهای غیرمعمول برای بالا بردن رتبه سایت استفاده کند، توسط گوگل جریمه میشود. به طوری که لینکهای سایت از صفحه اول نتایج جستجو گوگل به صفحات 9 یا 10 برده میشوند که دیگر هیچ شانسی برای ورود کاربران نخواهند داشت.
سئو کلاه سفید، سیاه و خاکستری چه تفاوتی با هم دارند؟
برای هر کسی که بخواهد سایت بهینهسازی کند و رتبه آن را در گوگل افزایش دهد، آشنایی با تفاوت بین سئو کلاه سفید، سئو کلاه سیاه و سئو کلاه خاکستری اهمیت زیادی دارد. به هر حال گاهی وبمسترها بدون اینکه اطلاعی از مضر بودن یک روش داشته باشند، آن را روی سایت اجرا میکنند. اما بعد از مدتی شاهد بروز اتفاقات بد در سایت خود هستند.
در جدول زیر به تعدادی از مهمترین تفاوتهای بین سه انواع سئو کلاه سفید، سیاه و خاکستری اشاره کردهایم.
تکنیکهای سئو | سئو کلاه سفید | سئو کلاه سیاه | سئو کلاه خاکستری |
لینکسازی خارجی | دریافت بک لینک طبیعی به دلیل باکیفیت بودن محتوا | اجرای روش مزرعه لینکسازی و خرید بک لینک غیرطبیعی | شبکه های وبلاگ خصوصی (PBN) |
کیفیت محتوا | تولید محتوا فقط با هدف جلب رضایت کاربر | تولید محتوا فقط برای جلب رضایت موتورهای جستجو و حاوی متن اسپم | پر کردن محتوا با کلمه کلیدی برای هدایت کاربران به صفحه |
تاثیر روی سایت | بهبود رنک سایت در بلند مدت (بیش از 6 ماه تا یک سال) | بهبود رنک سایت در کوتاه مدت (کمتر از 6 ماه) | بهبود رنک سایت در کوتاه مدت (کمتر از 6 ماه) |
مدت ماندگاری روی سایت | تقریباً دائمی و بیش از چند سال | بین 6 ماه تا یک سال | بین 6 ماه تا یک سال |
هزینه مورد نیاز | زیاد | کم | نسبتاً کم |
میزان ریسک | بدون ریسک | بالا | نسبتاً بالا |