; ; ;

سئو خارجی off page چیست؟

نوشته شده : 24 تیر 1403
زمان مطالعه : 25 دقیقه
سئو خارجی چیست

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

وقتی بخواهید تعداد بازدیدهای سایت خود را بالا ببرید، هر چقدر هم که روی SEO on page کار کرده باشید، اما از یک جا به بعد رشد آن کند می‌شود. برای سایت‌هایی که رقبای قدرتمند دارند و یا فروشگاه‌های اینترنتی هستند که می‌خواهند محصولات آن‌ها در رنک بالایی از صفحه نتایج جستجو دیده شود. در این مواقع سئو خارجی (SEO off page) اهمیت پیدا می‌کند. در ادامه قصد داریم شما را بیشتر با این نوع سئو و تاثیر آن روی سایت آشنا کنیم.

سئو خارجی چیست؟

سئوی خارجی که در واقع سئو خارج از صفحه یا سایت است، به اقداماتی اشاره دارد که در خارج از وب سایت برای بالا بردن رتبه‌بندی صفحات سایت شما در نتایج موتورهای جستجو (SERP) انجام می‌شود. این نوع سئو می‌تواند بر نحوه کشف صفحات توسط Crawl و نحوه تعامل کاربران با سایت شما تاثیر بگذارد.

به عبارت دیگر، سئو آف پیج یک استراتژی برای جلب توجه کاربران و قدرت بخشیدن به سایت است. زمانی که SEO of page با سئو داخلی و سئو تکنیکال ترکیب می‌شود، می‌توانید سریع‌تر به اهداف خود دست پیدا کنید. به این صورت که صفحات مورد نظرتان در نتایج جستجو دیده و کاربران بیشتری وارد سایت شوند؛ در نهایت ترافیک و نرخ تبدیل سایت افزایش یابد.

سئو off page هم مثل سایر تکنیک‌های سئو (داخلی و فنی) به دنبال بهبود درک موتورهای جستجو و کاربران از سایت است.

وقتی سایت‌های معتبر به صفحات سایت شما لینک می‌دهند، موتورهای جستجو لینک دادن را به معنای مهم دانستن وب سایت شما تلقی می‌کنند و به آن استناد می‌دهند. در واقع این یک سیگنال برای موتورهای جستجو است تا بهتر درک کنند محتوای صفحات شما آنقدر مفید بوده است که سایر سایت‌ها به آن لینک داده‌اند.

سئو آف پیج چیست

اهمیت سئو خارجی (off-page seo) در سئو چیست؟

فعالیت در فضای اینترنت رقابتی است و به همین دلیل باید تلاش کنید صفحات شما در بین هزاران و شاید صدها هزار صفحه رقیب، توسط گوگل شناسایی شود و در SERP قرار بگیرد. اگرچه تولید محتوای باکیفیت اولین شرط مهم برای افزایش ترافیک است، اما فراموش نکنید که هم موتورهای جستجو و هم کاربران از طریق لینک‌ها و منشن‌ها به صفحات سایت شما می‌رسند.

زمانی که یک کاربر به دنبال «خرید ژنراتور خانگی» است، موتورهای جستجو مثل Google یا Bing باید تصمیم بگیرند از بین سایت‌هایی که ژنراتور خانگی می‌فروشند، کدام یک با هدف کاربر بیشتر مطابقت دارد. یکی از معیارهای آن‌ها برای انتخاب و رتبه‌بندی سایت‌ها توجه به تعداد منابع مرتبط و لینک‌هایی است که به یک صفحه داده می‌شود.

حتی موتورهای جستجو به اعتبار دامنه (DA) و اعتبار صفحه (PA) که به سایت شما لینک داده باشد، توجه دارد. برای مثال شما می‌توانید از ابزارهایی مثل Moz، Semrush، LinkMiner و … اعتبار یک صفحه یا سایت را که به سایت شما لینک داده است، بررسی کنید.

هر چقدر یک سایت از وب سایت دیگری‌ با اعتبار دامنه و اعتبار صفحه بالاتر و مرتبط با حوزه کاری خود، بک لینک دریافت کرده باشد، شانس بیشتری برای قرار گرفتن در رتبه‌های برتر صفحه اول نتایج جستجو دارد.

به طور کلی اهمیت انجام سئو خارجی به حدی بالاست که بسیاری از سایت‌ها حاضرند برای بالا آمدن تنها یک کوئری یا صفحه سایت خود، هزینه‌های بسیار بالایی بپردازند. گوگل به کیفیت و تعداد بک‌لینک‌هایی که یک صفحه دریافت می‌کند، توجه دارد و این می‌تواند باعث بالا رفتن بازدیدهای سایت شود.

سئو خارجی سنگ بنای اعتبار سایت در چشم موتورهای جستجو است و هر یک از آن‌ها همچون یک رأی یا تایید از سوی سایت‌های قدرتمند به موتورهای جستجو می‌گویند: «این صفحه سایت ارزشمند، معتبر و مفید است و من اعتبار آن را تضمین می‌کنم.»

بنابراین هر چقدر تعداد رأی‌ها بیشتر باشد، سایت در گوگل و سایر موتورهای جستجو رتبه بالاتری را کسب می‌کند.

بک لینک در سئو خارجی چیست؟

Backlink به عنوان مهم‌ترین بخش سئو خارج از سایت است و در واقع هر دو این اصطلاحات سئو می‌توانند به جای همدیگر استفاده شوند. بک لینک به لینک‌هایی اشاره می‌کند که در سایت‌های دیگر قرار دارد اما به سایت شما ختم می‌شود. به طوری که وقتی یک کاربر روی همان لینک کلیک کند، وارد یک صفحه از سایت شما می‌شود.

در دنیای سئو و بهینه‌سازی سایت، بک‌لینک درست مثل رأی‌هایی می‌ماند که به سایت اعتبار می‌دهند. هر چقدر تعداد بک‌لینک‌های باکیفیت یک سایت بیشتر باشد، باعث بالا رفتن رتبه سایت در صفحه نتایج جستجو می‌شود.

یک مثال از بک لینک

به عنوان مثال یک فروشگاه اینترنتی پوشاک زنانه را در نظر بگیرید که باید با سایت‌های قدرتمندی همچون دیجی استایل رقابت کند. بالا آمدن این فروشگاه در SERP به دلیل زیاد بودن رقبای قدرتمند کمی دشوار است. هر چقدر مدیر این کسب و کار برای تولید محتوا، به کار گرفتن استراتژی‌های سئو داخلی و اجرای تکنیک‌های سئو فنی تلاش می‌کند، اما سایت نمی‌تواند از یک حد مشخص بالاتر رود. در واقع این فروشگاه اینترنتی پوشاک زنانه در مقایسه با سایت‌های قدرتمند قادر نیست وارد صفحه اول نتایج جستجو شود.

اما اگر این فروشگاه اینترنتی پوشاک زنانه از سایت‌های معتبر لینک دریافت کند، هم می‌تواند ترافیک سایت خود را بالا ببرد و هم اعتبار خود را نزد گوگل افزایش دهد و با رقبای خود رقابت کند.

آیا بک لینک‌ها می‌توانند به سایت شما آسیب بزنند؟

سئو off page درست مثل یک شمشیر دو لبه می‌ماند که از یک سو می‌تواند باعث رشد سایت شود و از سوی دیگر می‌تواند باعث افت رشد سایت شود.

اینجا می‌توانیم در مورد انواع سئو صحبت کنیم. انواع روش‌هایی که وبمسترها به بهینه سازی سایت می‌پردازند شامل سئو کلاه سفید، سئو کلاه سیاه و سئو کلاه خاکستری است.

بهترین نوع بهینه سازی سایت، سئو به شکل کلاه سفید است. اگرچه در این روش به زمان زیادی نیاز دارید تا نتیجه تلاش‌ها و سرمایه‌گذاری شما به بار بنشیند، اما در نهایت باعث بهبود رنک سایت می‌شود و هیچ آسیبی به دنبال ندارد. در این روش بک لینک‌ها به شکلی کاملا طبیعی از سوی کاربران دریافت می‌شود.

اما در مورد سئو کلاه سیاه و تا حدودی سئو کلاه خاکستری اینطور نیست، بلکه متخصص سئو شروع به لینکسازی برای سایت می‌کند. خرید لینک و لینکسازی انبوه به این شکل جزو خط قرمزهای گوگل محسوب می‌شود. اگر گوگل متوجه شود که این لینک‌ها به صورت طبیعی از سمت کاربران دریافت نمی‌شود، باعث افت رتبه‌های سایت می‌شود.

باید این موضوع را بدانید که موتورهای جستجو فقط به تعداد بک لینک توجه نمی‌کنند و کیفیت آن‌ها را نیز در نظر می‌گیرند. به طوری که اگر کیفیت یک لینک پایین باشد، به جای تاثیر مثبت روی سایت، باعث آسیب زدن به آن می‌شود.

به همین دلیل بک لینک مضر با نام بک لینک سمی شناخته می‌شود و از سایت‌های غیرمعتبر و بی‌کیفیت وارد یک سایت دیگر می‌شود. اگر تعداد این بک‌لینک‌ها کم باشد، آسیب زیادی به سایت نمی‌زند. اما وقتی تعداد آن‌ها بیش از حد شود، سئو سایت را تحت تاثیر قرار می‌دهد. کارشناسان حرفه‌ای SEO به خوبی می‌دانند چطور باید بک‌لینک‌های مضر را شناسایی کرده و آن‌ها را Disavow کنند.

بک‌لینک سمی چطور ایجاد می‌شود؟

گوگل هر لینکی را که با هدف تغییر رتبه‌بندی در نتایج جستجو به سایت داده شود، نقص دستورالعمل‌های رسمی خود می‌داند. به طور کلی بک‌لینک‌های سمی عبارتند از:

  • مزرعه لینک (Farm Links) که به صورت گروهی از وب سایت‌های مختلف صرفاً برای رتبه‌بندی دریافت شده‌اند.
  • از منابعی لینک گرفته شود که به محتوای لینک شده ارتباط موضوعی نداشته باشند.
  • از وب سایت‌هایی باشند که توسط گوگل ایندکس نشده‌اند.
  • اگر بک لینک در سایت میزبان در قسمت پاورقی پنهان شده باشد و یا به اجبار وارد قسمت دیدگاه‌های یک وبلاگ شود.
  • اگر بک لینک بیش از حد برای یک کوئری یا صفحه از سایت‌های مختلف گرفته شود تبدیل به بک لینک سمی می‌شود.

PageRank یکی از الگوریتم‌های گوگل است که مسئولیت بررسی کیفیت بک‌لینک‌ها را برعهده دارد. این الگوریتم می‌تواند میزان مرتبط بودن سایت میزبان با سایت مهمان را بررسی کند و اگر بین آن‌ها هیچ تناسب موضوعی وجود نداشته باشد، بک لینک‌ها را بی‌کیفیت ارزیابی می‌کند. همچنین PageRank قادر است تعداد لینک‌های خارجی که وارد یک سایت می‌شوند، شمارش کند.

با همه این گفته‌ها، نباید تصور کنید که هر بک‌لینکی مضر و سمی است و به سئو وب سایت آسیب می‌زند. حتی بسیاری از سایت‌ها و فروشگاه‌های آنلاین برای رشد برخی از لندینگ‌پیج‌های خود هزینه زیادی پرداخت کرده و در سایت‌های معتبر رپورتاژ منتشر می‌کنند. اگر می‌خواهید بدانید رپورتاژ چیست و چرا سایت شما به آن نیاز دارد، مطلب دیگر ما را مطالعه کنید.

تفاوت سئو داخلی on page و سئو خارجی off page چیست؟

همه روش‌های سئو برای بهبود رنک سایت انجام می‌شود و تقریبا به یک اندازه در دیده شدن سایت تاثیر دارند. off page seo و On page SEO هر دو برای بهینه‌سازی سایت اهمیت دارند و هر کدام بر جنبه‌های مختلفی تاکید دارند.

تفاوت سئو خارجی و داخلی

تاثیر سئو داخلی بر روی سایت

SEO داخلی بر روی ساختار صفحات و بهینه‌سازی محتوای وب متمرکز است. اما سئوی خارج از صفحه شامل دریافت اعتبار و ایجاد ارتباط بین وب سایت با سایر سایت‌های خارجی است. به طور کلی اگر بخواهید محتوا و ساختار باکیفیتی را که از طریق سئو داخلی ایجاد کرده‌اید، در موتورهای جستجو دیده شود، لازم است از لینک سازی خارجی استفاده کنید. هر دو نوع سئو برای بهبود رنک سایت بسیار مهم هستند.

سئو داخلی تکنیکی است که برای بهینه‌سازی صفحات داخلی سایت و به منظور بالا بردن رتبه و کسب ترافیک بیشتر، با توجه به الگوریتم‌های گوگل تمرکز می‌کند. در سئو داخلی بر روی تولید محتوای باکیفیت و لینک‌سازی داخلی توجه می‌شود و باید قبل از سئو خارجی اجرا شود. ممکن است یک سایت که رقبای کمتری دارد، بتواند فقط با سئو داخلی به رتبه بالایی در گوگل دست پیدا کند و کاربران آن افزایش یابند. اما برای سایت‌هایی که رقبای قدرتمند دارند، سئو داخلی به تنهایی کافی نیست.

سئو خارج از سایت به تمامی بک‌لینک‌هایی اشاره دارد که از سایت‌های دیگر وارد سایت شما می‌شود. این لینک‌های خارجی می‌توانند از طریق انتشار رپورتاژ، پست مهمان و حتی قرار دادن بنر در سایت‌های دیگر انجام شود. روش دیگری همچون تبلیغات گوگل ادوردز هم یک نوع سئو خارجی محسوب می‌شود که بحث گسترده‌تری دارد و در مطلب دیگری به طور مفصل به آن می‌پردازیم.

اما به طور کلی تفاوت بین سئو خارجی و داخلی عبارتند از:

سئو داخلی سئو خارجی
تلاش‌ برای بهینه‌سازی در خود سایت تلاش برای بهینه‌سازی در خارج از سایت
تمرکز بر روی محتوا، HTML و ساختار کلی صفحات سایت ایجاد روابط بین سایت با سایر سایت‌ها و کسب شهرت و اعتبار
بهینه‌سازی کلمات کلیدی – کیفیت محتوا بهبود ساختار URL و اینفلوئنسر مارکتینگ
لینک‌سازی داخلی لینک‌سازی خارجی
تاکید بر روی بهبود تجربه کاربری تمرکز بر روی قدرت خارجی سایت
تلاش برای بهبود سرعت بارگذاری صفحات سایت بهبود سرعت سایت به طور مستقیم بر روی رفتار کاربران تاثیر می‌گذارد و اولویت نیست.
اولویت طراحی ریسپانسیو سایت
تلاش برای ورود خزنده‌های گوگل به سایت و بهبود جنبه‌های فنی سایت
فعالیت در شبکه‌های اجتماعی برای تبلیغ و برندسازی
تلاش برای تبدیل کردن سایت به عنوان مرجع محتوا تلاش برای تبدیل سایت به عنوان مرجع صنعتی
بازاریابی محتوا بخش جدایی‌ناپذیر سئو داخلی تولید محتوای ارزشمند برای تبلیغات در سایر وب سایت‌ها

 

با همه این تفاوت‌ها SEO on page و SEO off page با همدیگر چند شباهت نیز دارند:

  • هر دو به منظور افزایش ترافیک سایت و برندسازی انجام می‌شوند.
  • در کنار همدیگر به بهبود رتبه سایت کمک می‌کنند.

هزینه سئو خارجی به چه عواملی بستگی دارد؟

با توجه به اینکه سئو OFF page به طور کامل به تبلیغات و لینک سازی خارجی می‌پردازد، هزینه بیشتری نسبت به انواع دیگر سئو دارد. اگر به طراحی سایت، سئو داخلی، سئو تکنیکال و حتی تولید محتوا تسلط داشته باشید، می‌توانید تمامی این اقدامات را به طور رایگان انجام دهید. اما برای سئو خارجی با سایر سایت‌هایی روبرو هستید که در ازای دریافت هزینه به سایت شما بک لینک ارسال می‌کنند.

به طور کلی هزینه دریافت بک لینک به چندین عامل بستگی دارد:

میزان رقابت در بین کلمات کلیدی

هر چه رقابت برای یک کلمه کلیدی بیشتر باشد، آن کوئری به سختی می‌تواند رتبه بالاتری در SERP بدست آورد. به همین دلیل مجبورید بابت لینک‌سازی خارجی و انتشار رپورتاژ تلاش بیشتری کنید و به سراغ سایت‌های قدرتمندتر بروید که قطعا کارمزد آن‌ها برای انتشار محتوا و لینک سایت شما بیشتر خواهد بود. همچنین باید هر ماه مقدار مشخصی پول بابت دریافت بک لینک پرداخت کنید تا کلمه کلیدی توانایی رقابت با سایر وب سایت‌ها را داشته باشد.

عمر سایت و دامنه

وقتی قصد دارید رپورتاژ خود را برای دریافت بک لینک در یک سایت منتشر کنید، عمر دامنه و وب سایت مورد نظر اهمیت زیادی دارد. هر چقدر یک سایت عمر طولانی‌تری داشته باشد به معنای قدرتمند بودن آنست و بر روی هزینه انتشار رپورتاژ تاثیر می‌گذارد.

از سوی دیگر عمر سایت و دامنه شما هم روی هزینه سئو خارجی تاثیر می‌گذارد. سایت‌های قدیمی‌تر به بک‌لینک‌های کمتری نیاز دارند و نسبت به یک سایت تازه تاسیس هزینه کمتری بابت دریافت بک لینک پرداخت می‌کنند.

وضعیت و میزان فعالیت رقبا

تعداد و وضعیت رقبا بر روی فعالیت شما برای SEO خارجی تاثیر می‌گذارد. این مورد بارها در بهبود رنک سایت‌های مختلف دیده شده است و با اطمینان می‌توان گفت هر چقدر یک سایت رقبای قدرتمندتری داشته باشد، مجبور است تعداد بیشتری بک لینک معتبر دریافت کند و طبیعتاً این کار بر روی هزینه‌های off page seo تاثیر می‌گذارد.

مقدار محتوای اختصاصی و کیفیت آن‌ها

در وب سایت خود چقدر محتوا تولید کرده‌اید؟ ساختار و استراتژی محتواها به چه صورت است؟ آیا توانسته‌اید به بخشی از اهداف خود برای افزایش بازدیدهای سایت دست پیدا کنید؟

اگر سئو داخلی را به خوبی روی سایت اجرا کرده باشید، سئو خارجی می‌تواند به رونق بیشتر سایت کمک کند. از سوی دیگر مجبور نیستید برای جبران کمبودهای سایت از جمله بی‌کیفیت بودن محتوا، هزینه بیشتری برای سئو خارجی بپردازید. سایتی که همه جنبه‌های سئو داخلی را رعایت کرده باشد، به مقدار کمتری لینک‌های خارجی نیاز دارد.

وضعیت و جایگاه فعلی سایت

در حال حاضر وب سایت شما در چه موقعیتی قرار دارد؟ کدام یک از کوئری‌ها رتبه گرفته‌اند؟ آیا فقط روی بخش وبلاگ کار کرده‌اید یا به کلمات کلیدی و  Category فروشگاه نیز توجه کرده‌اید؟

وقتی یک سایت فقط بر روی وبلاگ تمرکز کند، به دلیل رقبای کمتر و آسان بودن کلمات کلیدی، سریع‌تر در Google SERP دیده می‌شود. اما کلمات کلیدی که باعث افزایش فروش می‌شوند و در فروشگاه دارند، ضعیف می‌مانند و به همین دلیل وبمستر مجبور است برای دیده شدن این کلمات به لینک‌سازی خارجی و دریافت بک لینک متوسل شود. در این مواقع هزینه off page seo افزایش می‌یابد.

تعداد کلمات کلیدی برای دریافت بک لینک

می‌خواهید چه تعداد کلمه کلیدی سایت به صفحه اول گوگل برود؟ هر چقدر تعداد این کلمات بیشتر باشد، مجبورید هزینه بیشتری بابت آن پرداخت کنید.

توجه داشته باشید در هر رپورتاژ شما فقط می‌توانید بین 1 تا 3 بک لینک برای سایت خود دریافت کنید. پس اگر بخواهید برای 10 کلمه کلیدی بک لینک بگیرید، باید در سایت‌های بیشتری رپورتاژ منتشر کنید.

مزایای سئو خارجی برای سایت چیست؟

off page seo دستاوردهای زیادی برای سایت به همراه دارد و اگرچه باید هزینه زیادی بابت آن بپردازید، اما در نهایت باعث رونق وب سایت می‌شود. در زیر به تعدادی از مزیت‌های لینک‌سازی خارجی برای سایت اشاره شده است:

مزایای سئو خارجی

افزایش رتبه سایت

اولین هدف سئو خارجی بهبود موقعیت سایت در سرچ گوگل است. موتورهای جستجو از بک‌لینک‌ها برای یک شاخص کلیدی به منظور تعیین کیفیت سایت استفاده می‌کنند.

ایجاد اعتبار برای سایت

سئو آف پیج به شما کمک می‌کند تا سایت خود را به عنوان یک منبع معتبر در سایر وب سایت‌ها معرفی کنید. زمانی که لینک سایت شما در سایت‌های معتبر قرار بگیرد، درست مثل یک رأی اعتماد عمل می‌کند که به کاربران و موتورهای جستجو می‌گوید سایت شما ارزشمند و قابل اعتماد است.

برندسازی

اگر مدام نام سایت شما در سایر وب سایت‌ها یا شبکه‌های اجتماعی قرار بگیرد و کاربران زیادی آن را مشاهده کنند، به مرور زمان منجر به افزایش ترافیک، سرنخ‌ها و نرخ تبدیل می‌شود.

افزایش ترافیک ارجاعی

بک لینک‌ها نه تنها سئوی سایت را بهبود می‌دهند بلکه می‌توانند ترافیک مستقیم هم به سمت سایت روانه کنند. به طوری که کاربران آن‌ها لینک سایت شما را مشاهده کرده و روی آن کلیک می‌کنند.

تکمیل سئو داخلی سایت

برای وب سایت‌هایی که تلاش زیادی برای بهبود سئو آن پیج کرده‌اند، سئو خارجی تکمیل‌کننده است. سئو خارج از صفحه با نشان دادن ارزش و ارتباط سایت شما با سایر وب سایت‌ها، دسترسی کاربران و خزنده‌های گوگل به صفحات سایت را افزایش می‌دهد.

سبقت گرفتن از رقبا

یکی از راه‌های پیشی گرفتن از رقبا، دریافت بک‌لینک‌های قدرتمندتر است. هر چقدر برای سئو داخلی سایت تلاش کنید، تا زمانی که لینک‌سازی خارجی انجام ندهید، نمی‌توانید از رقبای خود پیشی بگیرید.

کسب درآمد

هر چقدر سئو خارجی سایت به نحو بهتری انجام شود، باعث افزایش تعداد بازدیدها می‌شود و از سوی دیگر فروش محصولات یا دریافت خدمات را افزایش می‌دهد. در عین حال کسب درآمد از طریق لینک سازی خارجی تقریبا ثابت است.

فاکتورهای موثر برای سنجش سئو خارجی چیست؟

حال که اهمیت و مزیت‌های off page SEO برایتان مشخص شد، باید به دنبال اجرای متغیرهایی باشید که تاثیر سئو خارجی بر روی سایت را افزایش دهد. در این صورت است که می‌توانید با افزایش نرخ بازگشت سرمایه و هزینه‌های صرف شده برای دریافت بک لینک امیدوار باشید.

از جمله مهم‌ترین متغیرهای موثر روی لینک‌سازی خارجی باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • تعداد دامنه‌های دریافت بک لینک

به جای انتشار 3 رپورتاژ در یک سایت، آن‌ها را در 3 سایت مختلف منتشر کنید.

  • تعداد صفحات دریافت بک لینک

به جای اینکه در یک پست مهمان چندین لینک قرار دهید، چندین پست مهمان منتشر کنید و در هر یک از آن‌ها تنها 1 یا 2 لینک سایت خود را قرار دهید.

  • اعتبار دامنه‌ سایت‌های میزبان

هر چقدر سایتی که از آن بک لینک دریافت می‌کنید، معتبرتر باشد، بک لینک‌های شما نیز قدرتمندتر خواهند بود.

  • ارتباط سایت شما با سایت میزبان

اگر برای دریافت بک لینک به سراغ وب سایت‌هایی بروید که ارتباط محتوایی با سایت شما ندارند، دریافت بک لینک از آن‌ها چندان موثر نخواهد بود.

  • اعتبار صفحه سایت میزبان

از کدام صفحه سایت میزبان به سایت شما لینک داده می‌شود؟ اگر از یک صفحه مهم مثل صفحه اصلی یا کتگوری باشد، به بهبود سایت شما کمک بیشتری می‌کند.

  • تعداد لینک‌های نوفالو (Nofollow) و فالو (Dofollow)

در ادامه شما را با دو نوع بک لینک نوفالوو و دوفالوو آشنا خواهیم کرد. بک لینک‌های نوفالوو تاثیر کمتری بر روی سئو خارجی سایت دارند.

  • انکرتکست لینک

انکرتکست یا متن لنگر همان عبارتی است که بک لینک روی آن قرار داده می‌شود. در واقع یکی از متغیرهای بسیار مهم برای افزایش تاثیرگذاری سئو خارج از سایت است. در انتخاب انکرتکست‌ها باید از گزارشات گوگل سرچ کنسول استفاده کنید و به سراغ کلماتی بروید که ایمپرشن بالا، نرخ کلیک پایین و احتمال فروش بیشتر دارند.

  • میزان بازنشر در شبکه‌های اجتماعی

یکی از روش‌های سئو خارجی از طریق انتشار لینک در شبکه‌های اجتماعی صورت می‌گیرد. برای مثال می‌توانید لینک صفحات را در استورهای اینستاگرام قرار دهید و بعد آن‌ها را‌هایلایت کنید.

  • میزان تازگی لینک

اگر صفحه را به تازگی ایجاد کرده‌اید و لینک آن را در سایر وب سایت‌ها قرار می‌دهید، نسبت به یک صفحه قدیمی مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا بک لینک روی آن تاثیر بگذارد.

  • واکنش کاربران نسبت به لینک سایت

وقتی لینک سایت خود را در شبکه‌های اجتماعی یا سایر وب سایت‌ها قرار می‌دهید و کاربران بیشتری روی آن کلیک می‌کنند، در جلب توجه خزنده‌های گوگل موفق‌تر است.

تاثیرات سئو خارجی در طول زمان

Off page seo به چندین شکل می‌تواند بر روی سایت‌ها تاثیر بگذارد که باید آن را به سه نوع کوتاه مدت، بلند مدت و میان مدت تقسیم کنیم.

تاثیر سئو خارجی در کوتاه مدت

چند روز بعد از اینکه لینک شما در یک سایت دیگر منتشر می‌شود، می‌تواند به افزایش بازدیدها منجر شود. تعدادی از بازدیدکنندگان پست مهمان یا رپورتاژ شما، بر روی لینک کلیک کرده و وارد سایت شما می‌شوند.

تاثیر میان مدت سئو خارجی روی سایت

بعد از گذشت یک یا دو ماه سایت شما ترافیک بیشتری دریافت می‌کند و رتبه کلمات کلیدی که به عنوان انکرتکست انتخاب شده‌اند، بهبود می‌یابد. اما هنوز به هدف اصلی دست پیدا نکرده‌اید.

تاثیر بلند مدت لینک سازی خارجی

در واقع باید به سئو خارجی به عنوان یک پروسه با تاثیرگذاریِ طولانی مدت نگاه کنید. اثرات این نوع سئو حداقل بعد از 4 تا 6 ماه مشخص می‌شود و اگر از سایت‌های قدرتمند بک لینک دریافت کرده باشید، می‌تواند برای مدت طولانی رتبه سایت شما را حفظ کرده و به باقی ماندن لینک سایت در رتبه‌های بالای سرچ گوگل کمک زیادی کند.

انواع لینک سازی در سئو خارجی (Link Building)

طبق گفته کارشناسان حرفه‌ای سئو که با سال‌ها تجربه و کار کردن در این حوزه اطلاعات زیادی را کسب کرده‌اند، بک لینک‌ها انواع مختلفی دارند. هر کدام از این لینک‌ها نیز تاثیرات متفاوتی بر روی سایت شما می‌گذارند که در زیر به آن‌ها اشاره شده است:

لینک‌های طبیعی (Natural link)

اگر یک سایت بدون اطلاع به سایت شما لینک دهد، در واقع یک لینک سازی خارجی کاملاً طبیعی اتفاق افتاده است. اگر در سایت محتواهای ارزشمند منتشر کرده باشید یا سایت شما مرجع و منبع سایت‌های دیگر باشد، باعث دریافت لینک‌های طبیعی می‌شود. جالب است بدانید گوگل بیش از هر نوع بک لینک دیگر، به Natural link علاقمند است.

برای دریافت این لینک‌ها بهتر است روی محتواهای آموزنده و جذاب تمرکز کنید و انواع راهنماهای کامل، اینفوگرافیک و مطالعات تحقیقاتی در سایت ارائه دهید.

لینک‌های ساخته شده به صورت دستی (Manual link)

یکی دیگر از انواع بک لینک به صورت دستی و توسط وبمستر و متخصص سئو ایجاد می‌شود تا به افزایش رتبه سایت در نتایج جستجو کمک کند. در حال حاضر بسیاری از سایت‌ها از لینک‌سازی دستی برای کسب ترافیک بیشتر و برندسازی استفاده می‌کنند.

لینک بیلدینگ دستی به جای اینکه توسط نرم افزارهای خودکار انجام شود، توسط انسان صورت می‌گیرد. برای مثال انتشار پست مهمان، رپورتاژ، قرار دادن لینک صفحه در استوری شبکه‌های اجتماعی و … از جمله روش‌های Manual link است.

این نوع لینک سازی خارجی به زمان و تلاش زیادی نیاز دارد و اگر بخواهید سایتتان در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) رتبه بالایی داشته باشد، باید برای آن سرمایه‌گذاری کنید.

لینک‌های ساختاری (Self-Created Links)

Self-Created Links توسط مدیر سایت با هدف بازاریابی یا اطلاع‌رسانی ایجاد می‌شوند و نسبت به لینک‌های طبیعی ارزش کمتری دارند. با این حال می‌توانند برای سئو خارجی موثر باشند. رایج‌ترین این نوع لینک‌ها با انتشار پست‌ در انجمن‌ها و نظرات در وبلاگ‌ها انجام می‌شود.

برای لینک‌سازی ساختاری باید به طور دقیق و با حفظ یکپارچگی عمل کنید تا منجر به برندسازی شود. اگر Self-Created Links به درستی انجام شود، می‌تواند یک رویکرد موثر برای بهبود رنک سایت باشد.

لینک‌های ارجاعی (Referral Links)

برخی از سایت‌ها برای انتشار لینک سایت خود به کاربران پاداش می‌دهند و این کار از طریق یک کد معرف یا سیستم رفرال صورت می‌گیرد. هر کاربری که لینک این سایت‌ها را بیشتر منتشر کند، پاداش بیشتری دریافت می‌کند و در واقع آن‌ها سفیران سایت هستند که مسئولیت لینک‌سازی را برعهده می‌گیرند.

برای مثال لینک را برای دوستان خود ارسال می‌کنند تا آن‌ها نیز به سایت شما ملحق شوند. این کار باعث افزایش تعداد بازدیدهای سایت در کوتاه مدت می‌شود و در بلند مدت هم به دلیل دریافت بک لینک روی سئو خارجی سایت تاثیر مستقیم دارد.

لینک‌های لحظه‌ای (Editorial Links)

یکی از ارزشمندترین لینک‌ها برای موتورهای جستجو «لینک‌های لحظه‌ای» هستند که البته هر سایتو محتوایی نمی‌تواند آن‌ها را دریافت کند. برای مثال محصولات فروشگاه نمی‌توانند این بک لینک را دریافت کنند، اما در مقابل صفحاتی مثل «ماشین حساب آنلاین رایگان» یا «تبدیل ریال به دلار آنلاین» می‌توانند لینک لحظه‌ای بدست آورند.

انواع دسته بندی دیگر لینک‌های خارجی

کارشناسان سئو از منظر دیگری لینک سازی خارجی را دسته‌بندی می‌کنند که زمان اجرای سئو خارجی اهمیت زیادی دارند. این نوع دسته‌بندی بک لینک‌ در زیر آمده است:

لینک Nofollow

اگر می‌خواهید بدانید سئو چیست چطور عمل می‌کند باید با اصطلاحی همچون لینک نوفالو (Nofollow) آشنا شوید. به طور کلی لینک‌های Nofollow به مجموعه لینک‌هایی گفته می‌شود که یک تگ HTML rel=”nofollow” روی آن‌ها اعمال می‌شود تا به موتورهای جستجو بگوید آن لینک را نادیده بگیرند.

از آنجا که الگوریتم PageRank توجهی به لینک‌های nofollow  ندارد، دریافت این نوع بک لینک هیچ تاثیری روی سئو خارجی سایت ندارد. اما می‌تواند بازدیدکنندگان سایت میزبان را برای کلیک کردن روی لینک ترغیب کند تا بازدیدهای شما بالا رود.

لینک Help

نوع دیگری از بک لینک است که بیشتر برای محتواهای آموزشی و راهنماها کاربرد دارد. برای مثال وقتی بخواهید کاربران یک صفحه را به صفحه دیگری که آموزش کامل یک موضوع ارائه شده است، هدایت کنید، از لینک Help استفاده می‌کنید.

یک نمونه از این نوع بک لینک را در زیر مشاهده می‌کنید:

<a href=”https://Example.com” rel=”help” > Title link </a>

لینک Dofollow

همه وبمسترها و کارشناسان سئو عاشق لینک‌های Dofollow یا همان Follow هستند. در واقع این نوع بک لینک‌ها حاوی هیچ تگ محدودکننده‌ای نیستند و به کرول‌های گوگل اجازه رصد کردن صفحه سایت شما را می‌دهند. پس طبیعتاً تاثیر زیادی بر روی سئو خارجی سایت خواهد داشت. به همین دلیل است که در دریافت بک لینک همیشه باید به دنبال سایت‌هایی باشید که از لینک‌های فالوو پشتیبانی می‌کنند. تاثیر این نوع بک لینک در دراز مدت مشخص می‌شود و ماندگاری زیادی دارند.

سه نمونه بک لینک Dofollow در زیر آورده شده است:

  • <a href=”https://Example.com” > Title link </a>
  • <a href=”https://Example.com” rel=”Follow” > Title link </a>
  • <a href=”https://Example.com” rel=”Dofollow” > Title link </a>

 

لینک Tag

تگ link موظف لینک‌هایی را در HTML اجرا کند. با کمک این نوع بک لینک هم می‌توانید از یک سایت به سایت خود لینک دهید تا وقتی کاربران روی انکرتکست صفحه کلیک کردند، وارد صفحه سایت شما شوند. اما تفاوت این نوع لینک با سایر بک‌لینک‌ها، قرار دادن لینک در HTML است. در درون لینک‌های Tag یک متن یا عنصر HTML قرار می‌گیرد.

لینک  UGC

لینک‌های User Generated Content یا به اختصار UGC به هر نوع لینکی گفته می‌شود که توسط کاربران منتشر شده باشند. در این صورت محتوا نیز توسط کاربران ایجاد شده است. آن‌ها لینک شما را در سایر سایت‌ها، وبلاگ‌ها یا شبکه‌های اجتماعی قرار می‌دهند که می‌تواند به صورت خودجوش (طبیعی) و یا با روش رفرال و ارائه پاداش انجام شود.

بهترین تکنیک های اجرای سئو خارجی

با توجه به تاثیری که سئو off page بر روی سایت دارد، باید آن را به بهترین شکل در سایت خود اجرا کنید. اما برای اینکه وارد حیطه سئو کلاه سیاه نشوید و سئو خارجی به بهبود رنک سایتتان کمک کند، باید تکنیک‌های زیر را در زمان دریافت بک لینک در نظر داشته باشید:

انواع سئو خارجی

حضور در شبکه‌های اجتماعی (Social Media Presence)

اگر می‌خواهید کاربران بیشتری وارد سایت شما شوند، باید در شبکه‌های اجتماعی ایرانی و خارجی فعالیت کنید و به یک یا دو پلتفرم بسنده نکنید. بسیاری از کاربران بیشتر از اینکه در موتورهای جستجو حضور داشته باشند، در شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند.

پیوندهای اجتماعی (Social Links)

حالا بسیاری از شبکه‌های اجتماعی امکان انتشار لینک برای سایت‌ها را فراهم کرده‌اند. به طوری که لینک سایت شما به طور دائم در این پلتفرم‌ها باقی بماند و در دراز مدت به بهبود رنک سایت کمک کند. برای مثال در گذشته فقط لینک را در استوری اینستاگرام قرار می‌دادید و بعد از حذف استوری، بک لینک نیز پاک می‌شد. اما حالا می‌توانید استوری‌ها را هایلایت کرده و لینک را برای همیشه در پیج خود قرار دهید.

سایر شبکه‌های اجتماعی نیز این امکان را برای کاربران فراهم کرده‌اند. برای مثال باید به توییتر، پینترست، لینکدین و تلگرام اشاره کنیم.

برندینگ قوی (Strong Branding)

برای موفقیت در سئو خارجی و اثربخش بودن تلاش‌های شما باید برای برندسازی تلاش کنید. بخشی از بک لینک‌ها را برای معرفی برند خود اختصاص دهید. برای مثال در هر محتوای مهمان یا رپورتاژ حتما از برند خود نام ببرید و با انتخاب آن به عنوان انکرتکست، به سایت خود لینک دهید.

محتوای ترندی (Trendy Content)

محتواهایی که بیشترین کاربرد را برای کاربران دارند و در موتورهای جستجو بیشتر جستجو می‌شوند، برای لینک سازی موثرتر هستند. برخی به اشتباه تصور می‌کنند باید محتوای رپورتاژ نسبت به محتوای سایت خودشان ضعیف‌تر باشد؛ اما در این صورت محتوای رپورتاژ نمی‌تواند بازدیدهای زیادی بدست آورد. یکی از نکات کلیدی برای لینک سازی خارجی، قدرتمند بودن صفحه سایت میزبان است. با انتشار محتوای با کیفیت در سایت میزبان می‌توانید اعتبار بیشتری برای سایت خود بدست آورید.

انتشار پادکست، ویدئو و اینفوگرافیک

این روزها محتواهای بصری مثل ویدئو و اینفوگرافیک طرفداران بیشتری دارد. بسیاری از کاربران حوصله مطالعه متن‌های طولانی را ندارند و به جای آن ترجیح می‌دهند ویدئو و تصویر را مشاهده کنند. پس برای دریافت بک لینک بخشی از محتوا را به تصویر و ویدئو اختصاص دهید. پادکست هم راه دیگری برای دریافت بک لینک است که می‌توانید در سایر وب سایت‌ها منتشر کنید.

بهبود PR یا روابط عمومی دیجیتال

اگر می‌خواهید به رسانه‌های بیشتری دسترسی داشته باشید و بهترین سایت‌ها را برای دریافت بک لینک انتخاب کنید، باید روابط عمومی دیجیتال خود را بهبود دهید. ارتباط و همکاری با سایر وب سایت‌ها می‌تواند به شناخت بیشتر سایت‌های معتبر بینجامد. از سوی دیگر می‌توانید از دامنه‌های بیشتر و مرتبط با سایت خود بک لینک بگیرید.

نقش بازاریابی محتوا در سئوی خارجی

دقت داشته باشید که در کانتنت مارکتینگ یا بازاریابی محتوایی قبل از هر چیز باید بدانید کلمه کلیدی چیست و کدام یک به افزایش فروش سایت شما کمک می‌کند. کلمات کلیدی شامل دو نوع (اطلاعاتی و تجاری) هستند که نوع تجاری منجر به فروش می‌شود. برای بازاریابی محتوا و دریافت بک لینک باید کلمات کلیدی تجاری را در محتواهای اطلاعاتی (آموزشی یا راهنماها) قرار دهید.

انتشار رپورتاژ آگهی و پست مهمان

یکی از روش‌های دریافت لینک خارجی برای سایت، انتشار رپورتاژ در سایت‌های معتبر است. رپورتاژ یک مقاله است که به محصولات شما اشاره دارد و انکرتکست و لینک مورد نظر خود را در آن قرار می‌دهید. سپس آن را در یک سایت مرتبط با سایت خود منتشر می‌کنید.

این روش باید به شکل اصولی، درست و متناسب با کلمه کلیدی انجام شود. اگر رقابت در کلمه کلیدی مورد نظر شما زیاد است، باید تعداد زیادی رپورتاژ برای آن منتشر کنید و هر یک از رپورتاژها نیز در یک سایت متفاوت قرار بگیرد.

همچنین می‌توانید به سایر سایت‌ها پیشنهاد دهید تا پست شما را در سایت خود منتشر کنند.

مشارکت در انجمن‌ها (Forum Participation)

با مشارکت در انجمن‌ها می‌توانید با سایر کاربران گفتگو کنید و به طور طبیعی لینک سایت خود را برای آن‌ها قرار دهید. اگر به یکباره یک انجمن را پیدا کنید و سریع لینک خود را در همان ابتدای کار در آن قرار دهید، تاثیر چندانی روی سئو سایت ندارد. گویی هدف شما از مشارکت در انجمن فقط لینک سازی بوده است.

اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Collaboration)

اینفوئنسرها یا افراد معروف در بیشتر شبکه‌های اجتماعی فعالیت دارند. شما می‌توانید با تعدادی از آن‌ها همکاری کنید و از آن‌ها بخواهید برند و لینک سایت شما را در پیج خود قرار دهند.

کامنت مارکتینگ

اگر وارد برخی از سایت‌ها شوید که کاربران در آن‌ها دیدگاه خود را درج می‌کنند، شما هم می‌توانید نظرات خود را بیان کنید. در عین حال لینک سایت خود را نیز قرار دهید و از کاربران سایت بخواهید به وب سایت شما سر بزنند.

وبلاگ نویسی

در حال حاضر پلتفرم‌های ایرانی و خارجی زیادی وجود دارد که بتوانید روزانه هر تعداد محتوا با موضوعات مختلف را منتشر کنید. برای مثال می‌توان به ویرگول، بلاگ‌اسکای، بیان، Rediff، Redit، tumblr و … اشاره کنیم. در عین حال که می‌توانید در این سایت‌ها محتوا منتشر کنید، قادرید لینک سایت خود را نیز در لابه‌لای محتواها قرار دهید و بک لینک رایگان دریافت کنید.

امتیاز دهید
سخن نهایی
سئو خارجی و دریافت بک لینک یکی از اقدامات مهمی است که باید در کنار ایجاد ساختار منظم برای سایت انجام دهید. اگرچه تولید محتوای باکیفیت اهمیت زیادی دارد، اما لینک سازی خارجی نیز به همان اندازه مهم است و در دراز مدت به دیده شدن وب سایت شما کمک زیادی می‌کند.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *