; ; ;

معرفی 62 اصطلاح مهم و رایج در سئو سایت

نوشته شده : 10 بهمن 1401
زمان مطالعه : 20 دقیقه
معرفی اصطلاحات رایج سئو سایت

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

قطعا تمام افرادی که به تازگی با سئو آشنا شده‌اند، با اصطلاحات زیادی در این حوزه مواجه می‌شوند. مانند هر تخصص دیگری، صدها اصطلاح برای یادگیری وجود دارد و مدتی طول می‌کشد تا درک عمیقی از هر کدام از این اصطلاحات سئو بدست آورید. در ابتدای کار بهتر است با اصطلاحات پایه و مهم آشنا شوید به همین خاطر در این پست لیستی از رایج‌ترین و کاربردی‌ترین آن‌ها را برای شما آماده کرده‌ایم که می‌تواند برای شما مفید باشد.

به چهارمین محتوا از مجموعه محتواهای سریالی آموزش سئو در ویرا خوش آمدید. در این قسمت قراره به طور مفصل در مورد تمام اصطلاحات مقدماتی سئو صحبت کنیم.

 

Trulli

تایید شده توسط ویرا

 

1 . Anchor Text – انکرتکست

به یک کلمه یا یک عبارت که قابلیت کلیک دارد، انکرتکست گفته می‌شود. هدف از ایجاد انکرتکست، ارائه اطلاعات مرتبط از سایر صفحات وب به کاربران و موتورهای جستجو است. کاربران می‌توانند با کلیک بر روی انکرتکست به صفحه‌ی دیگری هدایت شوند. در اینجا می‌توان سئو سایت را مثال زد. همانطور که می‌بینید کلمه “سئو سایت”، انکرتکست نامیده می‌شود.

در صورتیکه نیاز به خدمات سئو سایت دارید، متخصصان ویرا آماده بررسی و آنالیز وب‌سایت شما هستند.

2 . Alt Attribute Text (Alt Text) – متن جایگزین

متن Alt یک کد HTML است که یک تصویر را برای موتورهای جستجو توصیف می‌کند. موتورهای جستجو با استفاده از متن جایگزین می‌توانند محتوای داخل تصاویر را درک کنند. با استفاده از متن جایگزین می‌توانید بهینه سازی تصاویر سایت خود را انجام دهید.

3 . Authority – اعتبار

Authority به اعتبار و قدرت یک وب‌سایت برای رتبه‌بندی در نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل اشاره می‌کند. عوامل مختلفی باعث افزایش اعتبار یک وب سایت می‌شود. در ادامه 5 عامل اصلی و تاثیرگذار در Authirity یک سایت معرفی شده است:

1 . عمر دامنه

2 . میزان ترافیک سایت

3 . بک لینک پروفایلی

4 . کیفیت محتوای صفحه

5 . اقدامات تکنیکال سئو ( سرعت سایت، اسکیما و …)

با توجه به 5 عامل بالا متوجه می‌شویم چرا برخی از سایت‌ها اعتبار بیشتری نزد گوگل دارند و سایت‌های تازه تاسیس از قدرت و اعتبار ضعیفی برخوردار هستند.

4 . Above the Fold – محتوای بالای صفحه

محتوایی که قبل از اسکرول کاربر در یک وب سایت ظاهر می‌شود، above the fold نام دارد. گوگل الگوریتم Page Layout را در سال 2012 راه اندازی کرد تا رتبه وب سایت‌هایی که تبلیغات زیادی در این فضا دارند را پایین بیاورد.

5 . Algorithm – الگوریتم

الگوریتم گوگل چیست؟ برنامه کامپیوتری پیچیده که توسط موتورهای جستجو برای تحلیل اطلاعات و ارائه نتایج برای یک جستجو استفاده می‌شود. موتورهای جستجو از الگوریتم‌های مختلفی برای رتبه‌بندی صفحات وب در صفحه نتایج جستجو بر اساس تعدادی از فاکتورها استفاده می‌کنند.

6 . Breadcrumb – خرده نان

معنای تحت‌الفظی بردکرامب، خرده نان می‌باشد. بردکرامب در واقع یک المان ناوبری در سایت است که سلسله مراتب صفحات سایت را به نمایش می‌گذارد. با استفاده از این المان، کاربران به راحتی می‌توانند متوجه شوند که در کدام قسمت سایت قرار دارند. بردکرامب می‌تواند باعث اتصال صفحات سایت به یکدیگر شود تا بازدیدکنندگان به راحتی به قسمت‌های مختلف هدایت شوند.

7 . Backlink – بک لینک

بک لینک به لینک‌های دریافتی از سایر سایت‌ها گفته می‌شود. به عنوان مثال اگر سایت X به سایت ویرا یک لینک بدهد، سایت ویرا یک بک لینک دریافت کرده است؛ و اگر سایت ویرا به سایت X یک لینک بدهد، برای سایت X یک بک لینک ایجاد شده است. این لینک‌ها باعث می‌شوند، خزنده‌ها صفحات سایت شما را راحت‌تر پیدا کنند و ایندکس یهتر صورت بگیرد. دریافت بک لینک از سایت‌های معتبر باعث افزایش اعتبار و رتبه سایت شما می‌شود؛ و هرگونه ساخت لینک مصنوعی و بی‌کیفیت، موجب کاهش اعتبار و رتبه سایت می‌شود.

8 . Black Hat – کلاه سیاه

به تکنیک‌های پرریسک که برخلاف قوانین و دستورالعمل‌های گوگل است و برخی از وبمستران به منظور افزایش رتبه سایت انجام می‌دهند، سئو کلاه سیاه گفته می‌شود. استفاده از این تکنیک‌ها منجر به جریمه گوگل، شامل کاهش رتبه وبسایت یا حذف سایت از نتایج گوگل می‌شود. کلاه سیاه همچنین با نام‌های Black Hat SEO ،Spam ،Spamdexing ،Search Spam شناخته می‌شود.

9 . Blog – وبلاگ

بلاگ به مجموعه‌ای از محتواهایی گفته می‌شود که طبق ترتیب زمانی منتشر شده‌اند و جدیدترین محتوا در بالای آن ظاهر می‌شود. محتواهای بلاگ توسط یک فرد یا گروهی از افراد نوشته می‌شود. به وبلاگ اصطلاحا بلاگ می‌گویند.

برای آموزش وبلاگ نویسی حرفه‌ای پیشنهاد می‌کنیم حتما مقاله‌ای که برایتان آماده کرده‌ایم را مطالعه نمایید.

 

وبلاگ چیست

 

10 . Bounce Rate – نرخ خروج

به درصد بازدیدکنندگان یک وب سایت که بدون بازدید از صفحه دیگری، آن را ترک می‌کنند، نرخ خروج گفته می‌شود. نرخ بانس ریت با توجه به جایگاه و نوع صنعت متفاوت است. با توجه به گفته گوگل، نرخ بانس ریت می‌تواند نشان دهنده مشکلات یک سایت باشد، اما به طور مستقیم در رتبه‌بندی سایت تاثیرگذار نیست.

11 . Broken Link – لینک شکسته

لینکی که منجر به پیدا نشدن صفحه سایت و ایجاد خطای ۴۰۴ می‌شود، لینک شکسته گفته می‌شود. معمولا، زمانی یک لینک شکسته ایجاد می‌شود که :

1 . یک صفحه بدون ریدایرکت یا تغییر مسیر حذف شود.

2 . URL یا لینک صفحه بدون تغیر مسیر یا ریدایرکت تغییر کند.

 

لینک شکسته چیست

 

12 . Canonical URL – کنونیکال

کنونیکال یک کد html است که url صفحه مورد نظر را به گوگل پیشنهاد می‌دهد. زمانی که چند صفحه با محتوای یکسان وجود باشد، با قرار دادن تگ کنونیکال، به گوگل پیشنهاد می‌دهید که تنها یکی از این صفحات را در نتایج خود نشان دهد. گوگل از این روش برای کاهش صفحات تکراری و جلوگیری از کنیبالیزیشن استفاده می‌کند. به طور مثال زمانیکه دوتا صفحه شبیه به هم در یک سایت وجود داشته باشد و می‌خواهیم تنها یکی از صفحات در نتایج جستجو ظاهر شود، کافی است اعتبار صفحه اول را برای صفحه دوم در نظر بگیریم یعنی صفحه اول را روی صفحه دوم کنونیکال شود. پس از مدتی خواهیم دید با سرچ صفحه اول، صفحه دوم در نتایج گوگل ظاهر می‌شود.

13 . Cache – کش

کش به فضا یا خافظه‌ای گفته می‌شود که می‌تواند به طور موقت محتوای وبسایت مانند تصاویر را ذخیره کند تا زمان بارگذاری آن صفحه در آینده کاهش یابد.

14 . Click Bait

تله کلیک یا click bait همه‌ی آن لینک‌های اینترنتی و پست‌های شبکه‌ی اجتماعی هستند که با تیترهایی جذاب، شما را به کلیک کردن و خواندن محتوا ترغیب می‌کنند.

15 . Click Depth – عمق کلیک

عمق کلیک به تعداد کلیک‌هایی که از صفحه اصلی وب سایت به صفحه‌ی دیگری از همان سایت زده می‌شود، گفته می‌شود. عمق کلیک می‌تواند به طور غیر مستقیم بر رتبه بندی سایت تاثیر بگذارد؛ چرا که باعث افزایش نرخ خزش گوگل در سایت می‌شود.

16 . Click Through Rate (CTR) – نرخ کلیک

نرخی که کاربران بر روی نتایج ارگانیک یک سایت در نتایج جستجو کلیک می‌کنند. این مقدار با تقسیم تعداد کل کلیک‌های ارگانیک (click) بر تعداد کل بازدیدها (impression) و سپس ضرب در ۱۰۰ محاسبه می‌شود.

 

جهت مشاوره سئو سایت فروشگاهی کلیک کنید.

 

17 . CMS – سیستم مدیریت محتوا

cms کوتاه شده عبارت Content Management System به معنای سیستم مدیریت محتوا می‌باشد. یک اپلیکیشن تحت وب که به افراد اجازه می‌دهد، محتواهای سایت خود را آپلود و مدیریت کنند.

18 . Content – محتوا

محتوا شامل متون، تصاویر، ویدیو یا پادکست (یا هر ترکیبی از آن‌ها) می‌شود که اطلاعاتی را منتقل می‌کنند و قرار است توسط مخاطبان دیده و به اشتراک گذاشته شود. موتورهای جستجو به محتواهای مفید، آموزنده، ارزشمند، معتبر، منحصر به فرد که ترافیک بالایی جذب می‌کنند، پاداش می‌دهند.

همچنین Content is king عبارتی است که اغلب توسط سخنرانان کنفرانس‌ها و نویسندگان نشریات معروف SEO (و بازاریابی محتوایی) استفاده می‌شود. در این زمینه، Content is king معمولا به این معناست که برای داشتن هر سئو و بازاریابی دیجیتال موفق، محتوا مناسب و باکیفیت برای شما ضروری است.

ما یک مقاله در مورد بازاریابی محتوا چیست برای شما آماده کرده‌ایم. ذر صورت علاقه‌مندی به موضوع کانتنت مارکتینگ content marketing می‌توانید مطالعه نمایید.

19 . Crawl Budget – نرخ خزش

تعداد صفحاتی که موتور جستجو می‌تواند در یک بازه زمانی خاص، یک وبسایت را کراول کند. هر وبسایتی نرخ خزش منحصر به فرد خودش را دارد. نرخ خزش معمولا بر اساس بزرگی و تعداد لینک‌های داخلی و خارجی معتبری که سایت دریافت کرده است، نعیین می‌شود. هر چه اعتبار سایت نزد موتورهای جستجو بیشتر باشد، سایت نرخ خزش بیشتری دریافت می‌کند و موتور جستجو مانند گوگل در یک بازه زمانی تعداد بیشتری از صفحات آن سایت را کراول می‌کند.

20 . Customer Journey – سفر مشتری

در بازاریابی، صرفا دانستن اینکه مشتری یا مخاطب سایت کیست کفایت نمی‌کند. باید بدانیم آنچه مشتری هنگام ورود به سایت می‌خواهد چیست؟ مسیر حرکت مشتری در سایت چگونه خواهد بود؟ آیا با طی کردن این مسیر در سایت، مشتری به هدف خود می‌رسد؟ مشتری چه انتظاراتی از سایت دارد؟ آیا سوالات کاربر در طی حرکت و بازدید از سایت برطرف می‌شود؟ آیا سایت پاسخگوی نیازهای مشتری است؟

به عنوان سئوکار باید بتوانید احساسات کاربر را در هر مرحله شناسایی کنید، تمام سوالات او را پاسخ دهید و در نهایت مشتری را به مقصود خود برسانید. شناخت مسیر مشتری نمی‌تواند بر اساس حدس و گمان شکل بگیرد بلکه باید تصویر واضحی از مشتری داشته باشیم. سفر مشتری می‌تواند بر اساس نوع کسب و کار بسیار متفاوت باشد که معمولا از چهار مرحله اصلی تشکیل شده است:

 

مشاهده > تصمیم‌گیری > اقدام به خرید > پشتیبانی پس از خرید

سفر مشتری چیست

 

21 . Do Follow – دوفالو

تگ فالو یا تگ دوفالو می‌تواند در کدهای HTML لینک‌های یک وبسایت قرار می‌گیرد. زمانی که یک لینک دارای تک فالو باشد به این معناست که می‌تواند مقداری از اعتبار سایت مبدا را به سایت مقصد منتقل کند. همچنین ربات‌های خزنده گوگل اجازه دنبال کردن از سایت مبدا به سایت مقصد را دارند. سایتی که لینک فالو دریافت می‌کند، می‌تواند اعتبار بیشتری نسبت به قبل داشته باشد.

22 . Domain Rank or Domain Authority – اعتبار دامنه

با گذشت زمان، اعتبار دامنه یک وبسایت می‌تواند بر اساس عوامل مختلف رشد کند. سایت Moz یک امتیاز بین 0 تا 100 به دامنه وبسایت‌ها اختصاص می‌دهد، که در طول زمان این امتیاز می‌تواند افزایش پیدا کند. افزایش اعتبار دامنه سایت منجر به بهبود رتبه‌های صفحات سایت می‌شود. این عدد یکی از اعداد شناخته شده در seo است. هر عدد دامنه شما نسبت به رقبا بیشتر باشد، ترافیک و رتبه بالاتری خواهید داشت. به دست آوردن عدد DA 100 بسیار دشوار است. اما سایت‌هایی مانند فیسبوک و گوگل چنین قابلیتی دارند.

23 . Duplicate Content – محتوای تکراری

محتوای تکراری به محتوایی گفته می‌شود که درصد زیادی از محتوای آن با محتوای یک صفحه دیگر از همان سایت یا یک سایت دیگر مطابقت داشته باشد.

24 . External Link – Outbound Links – لینک خارجی

لینک خارجی به یک لینک از یک صفحه در دامنه x به یک صفحه در دامنه y گفته می‌شود. استفاده از لینک‌های خارجی معتبر مانند ویکی پدیا در سایت باعث افزایش اعتبار سایت شما می‌شود، زیرا نشان می‌دهد که از منایع قابل اعتماد استفاده می‌کنید. لینک‌های خارجی هیچ تاثیری در رتبه بندی ندارند و تنها باید برای استناد به منابع مرتبط استفاده شوند.

لینک‌های خروجی مکان‌هایی هستند که در آن‌ها به سایت‌های دیگر لینک می‌دهید. با اینکه لینک‌های خارجی ذاتا مهم نیستند، اما همچنان می‌توانید از سایت‌هایی با قدرت بالاتر لینک بگیرید تا رتبه جستجوی خود را افزایش دهید. برخی از موتورهای جستجو رتبه خود را با لینک‌های خروجی محاسبه می‌کنند و برخی از وب سایت‌ها در صورت لینک دادن به آن‌ها ممکن است به شما لینک بدهند. بنابراین می‌تواند یک موقعیت برد – برد باشد.

25 . Google Dance – گوگل دنس

گوگل دنس اصطلاحی است که از سال 2002 مورد استفاده قرار گرفت و زمانی به کار می‌رود که گوگل آپدیت جدیدی منتشر می‌کند. گوگل تقریبا هر ماه شاخص‌های جستجوی خود را آپدیت می‌کند.

26 . Google Sandbox – گوگل سندباکس

سند باکس گوگل چیست؟ یک دوره زمانی که مانع از نشان دادن صفحات جدید وبسایت در نتایج جستجو پس از بهینه سازی سایت می‌شود. (البته این موضوع توسط گوگل تایید نشده است) معمولا، این موضوع در سایت‌های جدید اتفاق می‌افتد، زمانی که کلمات کلیدی با رقابت بالا مورد هدف قرار می‌گیرد و تنها زمانی می‌توان آن را برطرف کرد که سایت قدرت و اعتبار کافی را در آن کلمه کلیدی نسبت به رقبای خود به دست آورد.

27 . Google Search Console

گوگل سرچ کنسول یکی از ابزارهای رایگان گوگل است که می‌تواند در زمینه مدیریت صحیح وب سایت و آنالیز آن به ما کمک کند. این ابزار پرکاربرد برای بررسی وضعیت سایت از دیدگاه گوگل کاربرد دارد. به کمک این ابزار می‌توان فهمید وضعیت دسترسی ربات‌های گوگل به سایت چگونه است؟ چه صفحاتی از سایت ایندکس شده‌اند؟ میزان کلیک‌های دریافتی و جایگاه کلمات کلیدی در نتایج چگونه است؟

28 . Gray Hat – کلاه خاکستری

به روش‌های انجام بهینه سازی سایت که هم از برخی قوانین موتورهای جستجو پیروی می‌کند و هم برخی قوانین موتورهای جستجو را نقض می‌کند، گفته می‌شود.

29 . title tag)Headings) – عناوین

عناوین یکی دیگر از تگ‌های HTML سایت هستند که امکان بهینه سازی محتوا را فراهم می‌کنند. یک محتوا از تیترهای مختلفی تشکیل می‌شود. این تیترها بر اساس اهمیت از تگ H1 که از همه مهمتر است تا H6 که از اهمیت کمتری برخوردار است، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در تگ‌های عنوان باید به طور طبیعی از کلمات کلیدی و کلمات کلیدی مترادف استفاده شود. انجام این کار یک مزیت در SEO سایت شما ایجاد می‌کند. هنگام ایجاد یک صفحه، تنها باید یک تگ H1 داشته باشید و پس از آن به ترتیب از تگ‌های H2 تا H6 برای ساختار کلی صفحات استفاده کنید.

30 . Headline – هدلاین

به تگ H1  هدلاین گفته می‌شود. متا تگ تایتل معمولا در صفحه نتایج جستجو نمایش داده می‌شوند و موضوع یک صفحه را به گوگل و کاربران معرفی می‌کند. بنابراین باید از کلمات کلیدی در تایتل استفاده شود، همچنین باید طوری نوشته شود که برای افراد جذاب باشد تا بیشترین کلیک را دریافت کند.

31 . Index – ایندکس

دیتابیس موتورهای جستجو از سیستم ایندکس برای ذخیره و بازیابی اطلاعات جمع آوری شده در طول فرآیند خزیدن استفاده می‌کنند. ایندکس صفحات یعنی اعتبار دادن به صفحات در گوگل (ربات‌های گوگل می‌توانند در این صفحات crowl کنند) و سپس نمایش دادن آن‌ها در نتایج گوگل می‌باشد.

نکته‌ای که باید به آن اشاره کنیم این است که تمام صفحات در گوگل اعتبار دارند، حتی زمانی که صفحه‌ای noindex می شود باز هم اهتبار دارد اما در نتایج گوگل نشان داده نمی‌شود.

 

ایندکس چیست

 Internal link . 32– لینک داخلی

لینک‌هایی که از یک صفحه به صفحه دیگر در همان دامنه هدایت می‌شوند، لینک داخلی گفته می‌شود. لینک‌های داخلی سایت بسیار مهم هستند، زیرا خزنده‌های گوگل با استفاده از لینک‌های داخلی به صفحات دیگری از سایت هدایت می‌شوند و صفحات جدیدی را به گوگل معرفی می‌کنند. ربات‌های خزنده گوگل زمانی که در سایت به لینکی برخورد می‌کنند، در صورت فالو بودن لینک به صفحه مقصد هدایت می‌شوند و آن صفحه را نیز بررسی می‌کنند.

33 . Keyword – کلمه کلیدی

کلمه کلیدی، کلمه یا عبارتی است که یک متخصص SEO به منظور تطبیق و رتبه بندی آنچه کاربران به دنبال آن هستند، هدف قرار می‌دهد. کلمات کلیدی مورد استفاده در صفحات وب می‌توانند به موتورهای جستجو کمک کنند تا زمانیکه کاربر یک سوالی را می‌پرسد، نتایج مرتبط در SERP نمایش داده شود.

34 . Keyword Density – تراکم کلمه کلیدی

کیورد دنسیتی به این موضوع اشاره می‌کند که یک کلمه کلیدی هر چند بار در محتوای صفحه وب نمایش داده شود. این مفهوم زیاد برای موتورهای جستجو اهمیت ندارد. هیچ درصد ایده‌آلی برای اینکه چه تعداد بهتر است از کلمه کلیدی در محتوا بکار برود وجود ندارد. تراکم کلمات کلیدی به تعداد دفعاتی گفته می شود که یک کلمه کلیدی در یک صفحه وب در مقایسه با کل کلمات ظاهر می‌شود. در حالی که قبلا این یک روش آسان برای رتبه بندی صفحات بود، الگوریتم‌های جدید موتورهای جستجو این تاکتیک را تقریبا بی فایده کرده‌اند.

35 . Keyword Cannibalization – کیورد کنیبالیزیشن

یک نوع رقابتی که بین صفحات یک سایت صورت می‌گیرد. این اتفاق زمانی بوجود می‌آید که چندین صفحه از یک وبسایت برای یک جستجو در SERP نمایش داده شود. این امر می‌تواند منجر به کاهش نرخ کلیک و قدرت سایت شود.

36 . Keyword Research – تحقیق کلمه کلیدی

به فرآیند تحقیق کلمات کلیدی و موضوعات مرتبط در موتور جستجو و همچنین پیدا کردن میزان جستجو و میزان رقابت و سختی کلمات گفته می‌شود. این فرآیند می‌تواند با ابزارهای رایگان و پولی مختلفی انجام شود.

 

جهت مشاوره سئو سایت شرکتی کلیک کنید.

 

37 . Keyword Stuffing – کیورد استافینگ

اضافه کردن کلمات کلیدی نامربوط یا تکرار کلمات کلیدی فراتر از آنچه طبیعی است، در یک صفحه از وب به امید افزایش رتبه جستجو گفته می‌شود. این یک تکنیک اسپم و خلاف قوانین گوگل است که می‌تواند منجر جربمه و حذف صفحه از نتایج جستجو شود.

38 . KPI – شاخص کلیدی عملکرد

KPI مخفف کلمه Key Performance Indicator به معنای شاخص کلیدی عملکرد می‌باشد. KPI یک روش اندازه گیری است که کسب و کارها از آن برای سنجش رسیدن به اهداف بازاریابی استفاده می‌کنند. کسب و کارها برای اینکه بتوانند میزان موفقیت خود را در هر مرحله اندازه بگیرند، شاخص‌های کلیدی عملکردی را تعریف می‌کنند.

39 . Long tail keyword – کلمه کلیدی دم دراز

همان طور که از نام آن پیداست، به کلمات کلیدی بلند شامل سه تا چهار کلمه، کلمه کلیدی دم دراز گفته می‌شود. به طور مثال برای این مقاله، کلمه کلیدی دم دراز می‌تواند “25 اصطلاح رایج سئو” در مقابل ” اصطلاحات سئو” باشد.

40 . Landing Page – صفحه فرود

هر صفحه وب که بازدیدکننده بتواند به آن مراجعه کند. یا یک صفحه وب مستقل که برای ثبت لیدها یا ایجاد تبدیل طراحی شده است.

 

لندینگ پیج چیست

41 . Latent Semantic Indexing (LSI)

یک روش بازیابی اطلاعات طراحی شده برای کمک به موتورهای جستجو برای شناسایی زمینه صحیح یک کلمه کلیدی است.

42 . Link Building – لینک سازی

لینک سازی به فرایندی گفته می‌شود که سایت‌های مورد اعتماد گوگل و مرتبط به سایت شما لینک شوند.

43 . Link Farm – مزرعه لینک

زمانی که گروهی از وب سایت‌ها طبق یک برنامه به منظور افزایش رتبه سایت به یکدیگر لینک می‌دهند، مزرعه لینک گفته می‌شود. این روش یک تکنیک اسپم به حساب می‌آید و نباید از آن در استراتژی لینک سازی سایت خود استفاده کنیم.

44 . Meta description – توضیحات متا

تگ متا دیسکریپشن کد html است که در زیر تگ عنوان به صورت اسنیپت در صفحه نتایج جستجو ظاهر می‌شود. این متاتگ وظیفه دارد اطلاعاتی از سایت شما را در اختیار موتورهای جستجو و بازدیدکنندگان قرار دهد. توضیحات متا در واقع توصیفی از محتوای یک صفحه وب را به نمایش می‌گذارد. توضیحات دقیق و جذاب متا دیسکریپشن می‌تواند نرخ کلیک ارگانیک را افزایش دهد. اگر بخواهیم یک توضیح ساده‌تر از متاتگ ارائه دهیم، باید بگوییم که متاتگ‌ها به موتورهای جستجو موضوع محتوای صفحات سایت را اعلام می‌کنند. اطلاع موتورهای جستجو از موضوع صفحات بر سئو صفحات تاثیر می‌گذارد و باعث ارتقا رتبه و بهبود نرخ کلیک سایت می‌شود.

45 . Negative SEO – سئو منفی

یک عمل مخرب و غیراخلاقی که وبمستران سایت‌های رقیب برای ضربه زدن به رتبه صفحات سایت شما انجام می‌دهند.

 

سئو منفی چیست

46 . No Follow – نوفالو

تگ nofollow یعنی اینکه هیچ اعتبار و تاییدی از صفحه مبدا به لینک صفحه مقصد (به لینکی که قرار داده شده است) منتقل نمی‌شود.

47 . NoIndex – نوایندکس

تگ نوایندکس به موتورهای جستجو اجازه ایندکس صفحه خاص یا لینک مد نظر را نمی‌دهند.

48 . Off-Page SEO – سئو خارجی

به کلیه اقداماتی که در خارج از سایت در جهت افزایش اعتبار و آگاهی از برند انجام شود، سئو خارجی می‌گویند. علاوه بر ساخت بک لینک، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و … نیز می‌تواند در سئو خارجی جا بگیرد.

49 . On-Page SEO – سئو داخلی

تمام فعالیت‌هایی که در داخل یک سایت به منظور افزایش رتبه‌های سایت صورت می‌گیرد، اقدامات سئو داخلی نام دارد.

50 . Organic Search – جستجوی ارگانیک

نتایج جستجوی ارگانیک که توسط الگوریتم‌ها تجزیه و تحلیل و رتبه بندی می‌شوند، به گونه‌ای طراحی شده‌اند که مرتبط ترین نتیجه را براساس جستجوی خود به کاربران ارائه دهند.

51 . Orphan Page – صفحه فقیر

هر صفحه وب که با هیچ صفحه دیگری در آن وب سایت مرتبط نباشد.

52 . Page Rank or Page Authority – اعتبار صفحه

به گفته گوگل : PageRank معیاری برای سنجش اهمیت یک صفحه براساس لینک‌های ورودی از صفحات دیگر است. به زبان ساده، هر لینکی که از سایت دیگر به سایت شما داده شود به اعتبار پیج رنک شما افزوده می‌شود. همچنین میزان اعتباری که هر لینک به شما می‌دهد متفاوت است. اعتبار صفحه بین 0 تا 100 سنجیده می‌شود.

53 . Rank – رتبه

جایی که یک صفحه وب در نتایج جستجوی ارگانیک برای یک جستجوی خاص ظاهر می‌شود.

54 . ROBOTS – ربات‌های موتور جستجو

موتورهای جستجو  از ربات‌ها برای خزیدن در وب استفاده می‌کنند. بات‌ها برای جمع آوری و به روزرسانی اطلاعات از صفحات ایندکس می‌کنند. ما به عنوان متخصصان SEO می‌توانیم از ربات‌ها برای جمع آوری و تحلیل سریع اطلاعات، وب سایت خودمان و دیگران استفاده کنیم. بات‌ها همچنین اجازه می‌دهند تا محتوای به‌روز شده بلافاصله با جامعه آنلاین به اشتراک گذاشته شود.

 

ربات موتور جستجوگر

55 . Redirect – ریدایرکت

ریدارکت به معنای انتقال کاربر به آدرس جدید (تغییر جهت آدرس) است. از این تکنیک زمانی استفاده می‌کنیم که بخواهیم بازدیدکنندگان سایت را به آدرس مشخصی منتقل کنیم. دو نوع ریدایرکت وجود دارد.

ریدابرکت 301 : دائمی

ریدایرکت 302 : موقت

56 . 301 Redirect

از ریدایرکت 301 زمانی استفاده می‌شود که بخواهیم یک صفحه برای همیشه به صفحه دیگری منتقل شود. با استفاده از این تکنیک تمام قدرت و اعتبار صفحه اول به صفحه جدید منتقل می‌شود.

57 . Search Engine – موتور جستجو

موتور جستجو چیست؟ یک برنامه کامپیوتری که کاربران را قادر می‌سازد تا یک جستجو را به منظور بازیابی اطلاعات (به عنوان مثال، فایل‌ها، وب سایت‌ها و صفحات وب) از آن برنامه وارد کنند. یک موتور جستجو با استفاده از یک خزنده ساخته و به روز می‌شود و آیتم‌ها توسط یک سری الگوریتم تحلیل و رتبه بندی می‌شوند. بایدو، بینگ، داک داک گو، گوگل، یاهو، یاندکس برخی از موتورهای جستجو هستند.

58 . Search Engine Optimization (SEO) – سئو

سئو چیست؟ فرآیند بهینه سازی یک وب سایت و همچنین تمام محتوای آن وب سایت – به گونه‌ای است که در نتایج ارگانیک موتورهای جستجو در جایگاه برجسته‌ای قرار می‌گیرد. SEO نیاز به درک چگونگی کار موتورهای جستجو، این که مردم به دنبال چه چیزی هستند، کلمات کلیدی و کلمات کلیدی و این که چرا مردم جستجو می‌کنند، دارد.

جهت مشاوره سئو سایت موزیک کلیک کنید.

 

59 . Search Engine Results Page (SERP) – صفحه نتایج جستجو

صفحه‌ای که گوگل پس از جستجوی کاربران به آن‌ها نشان می‌دهد، صفحه نتایج جستجو نامیده می‌شود. معمولا موتورهای جستجو در هر صفحه، حدودا ۱۰ نتیجه جستجوی ارگانیک را به کاربران نشان می‌دهند که براساس مرتبط‌ترین نتیجه به جستجوی انجام شده مرتب شده‌اند. در یک SERP، شما می‌توانید حجم زیادی از اطلاعات را تجزیه و تحلیل کنید.

بسته به نوع جستجوی انجام شده، ویژگی‌های نتایج صفحه جستجو می‌تواند متغیر باشد، از جمله:

گوگل ادوردز (AdWords Ads)

ویژگی جدید گوگل (نتیجه صفر گوگل)

تصاویر

نقشه گوگل (ما در یک مقاله دیگر به صورت مفصل در مورد ثبت مکان در گوگل مپ توضیح داده‌ایم. در صورتی که قصد ثبت آدرس کسب و کار خود را دارید این مقاله قطعا برای شما مفید خواهد بود.)

اخبار

سوالات مرتبط

جستجوهای مرتبط

فروشگاه ها

لینک های سایت

ویدئوها

60 . Schema – اسکیما

اسکیما مجموعه کدهایی است که وبمستران برای نشانه‌گذاری صفحات سایتشان استفاده می‌کنند. اینکار تجزیه و تحلیل اطلاعات سایت را برای موتورهای جستجو خیلی ساده‌تر و موثرتر کرده و موتورهای جستجو قادر خواهند بود، نتایجی را که مرتبط با سوال جستجو شده کاربر باشد به نمایش بگذارند.

61 . Sitemap – نقشه سایت

نقشه سایت یک فایل شامل کدهای XML یا HTML است که در ریشه هاست سایت قرار می‌گیرد و آدرس صفحات سایت شما را به موتورهای جستجو معرفی می‌کنند. موتورهای جستجو با استفاده از این فایل به راحتی می‌توانند محتوای سایت شما را کشف و ایندکس کنند. نقشه سایت برای بازدیدکنندگان سایت قابل نمایش نیست و فقط توسط موتورهای جستجو کاربرد دارد. دو نوع سایت مپ وجود دارد:

HTML: این نوع از وب سایت‌ها که معمولا توسط موضوعات سازماندهی می‌شوند، به کاربران سایت کمک می‌کنند تا یک وب سایت را هدایت کنند.

XML: این نوع از نقشه سایت، فهرستی از صفحات وب سایت را در اختیار خزندگان قرار می‌دهد.

62 . wordpress – وردپرس

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای سایت (متن باز یا opensource) است. تقریبا یک سوم از سایت‌های دنیا وردپرسی هستند. با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا می‌توانید بدون پرداخت هزینه‌ای یک وب سایت راه اندازی کنید.

4.7/5 - (3 امتیاز)
سخن نهایی
در آخر باید گفت این 62 اصطلاح سئو، همه چیز را در مورد این حوزه پوش نمی‌دهد، اما سعی کردیم تمام اصطلاحات کاربردی اولیه که برای شروع سئو باید با آن‌ها آشنا شوید را جمع آوری کنیم. با دانستن این اصطلاحات با درک بیشتری می‌توانید بهینه سازی سایت خود را انجام دهید. در صورتی داشتن هر سوالی برای بهینه سازی سایت، پیشنهاد می‌دهیم از افراد کاربلد در این حوزه مشاوره بگیرید. متخصصان ما می‌توانند به شما در این زمینه کمک کنند. ممنون از اینکه ما را تا پایان این مقاله همراهی نمودید؛ شما عزیزان می‌توانید نظرات و سؤالات خود را در باکس پایین با ما به اشتراک بگذارید، کارشناسان متخصص ویرا در اولین فرصت پاسخگوی شما خواهند بود.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *