روشهای مختلفی برای تبلیغ یک کسبوکار وجود دارند، که یکی از پربازدهترین آنها رپورتاژ است. رپرتاژ آگهی یکی از انواع محتوای متنی است که در ازای پرداخت پول به سایتها یا پلتفرمهای دیگر، در آنها منتشر میشود. در این مقاله به طور کامل به این موضوع میپردازیم که رپورتاژ چیست و نکات نوشتن و انتشار آن را بیان میکنیم.
به محتوای 44 از مجموعه محتواهای سریالی آموزش سئو در ویرا خوش آمدید.
رپورتاژ آگهی یا رپورتاژ خبری چیست؟
راهکارهای مختلفی برای تبلیغات وجود دارد که عمدتاً به خاطر جلوه تبلیغاتی که دارند، توسط مخاطبان نادیده گرفته میشوند. رپورتاژ آگهی یا رپورتاژ خبری، یک راهکار متفاوت برای تبلیغات است که از شکل سنتی آگهی و تبلیغ، تا حد زیادی فاصله میگیرد.
رپورتاژ آگهی در واقع یک محتوای متنی و گزارش است که با ظاهر بیطرفانه در مورد موضوعات کسب و کار نوشته میشود و مخاطب را به سمت اهداف مورد نظر هدایت میکند.
به عنوان مثال در نظر بگیرید که در یک متن به بررسی چند کالای مختلف و بیان جزئیات هر یک از آنها پرداخته میشود، با نظر دادن و انجام داوری میان کالاها، این حس تداعی میشود که کارشناس و نگارنده متن، به طور بیطرف صلاح ما را میخواهد و کاملاً صادقانه نظرات و تجارب خود را بیان کرده است. به این ترتیب اعتماد بیشتری جلب میشود و مخاطبان حس دوستی و نزدیکی را خواهند داشت.
رپورتاژ دارای ریشه کلمه «Report» به معنای گزارش است و به خاطر تاثیر قابل توجهی که بر روی مخاطبان دارد، به عنوان یک شاخه جدید در تبلیغات، در نظر گرفته شده است. رپورتاژ آگهی اگر به درستی و توسط متخصصان خبره سئو انجام شود، میتواند سبب جذب مخاطبان به طور کاملاً غیرارادی و ناخودآگاه شود. این نوع تبلیغات اولین بار دههها قبل در مجلات و روزنامهها به کار گرفته شد و پس از آن به فضای تبلیغات تلویزیونی راه یافت. اما امروزه و با توجه به اهمیت اینترنت و بازاریابی آنلاین، رپورتاژها به صورت گسترده در سایتها یا سایر پلتفرمهای آنلاین منتشر میشوند.
در صورتیکه نیاز به خدمات سئو سایت دارید، متخصصان ویرا آماده بررسی و آنالیز وبسایت شما هستند.
انواع رپرتاژ آگهی کدامند؟
رپورتاژ آگهی را از دیدگاه نوع تبلیغ و نحوه انتشار، میتوان به دستهبندیهای مختلفی تقسیم بندی کرد. رپورتاژ مالتی مدیا، رپرتاژ خبری و رپورتاژ تبلیغاتی انواع مختلف رپرتاژ را تشکیل میدهند. در ادامه به بررسی هر یک از این مدلهای رپورتاژ میپردازیم.
رپورتاژ خبری
رپورتاژ خبری عمدتاً در سایتها و صفحات خبری و مرجع منتشر میشود و هدف آن معرفی خدمات و محصولات است. در این نوع رپورتاژ، نیاز چندانی به پنهان کردن محصول یا برند مورد نظر نیست و هدف آن معرفی محصول یا برند و بیان مزایای آن است. به عنوان مثال در نظر بگیرید که قصد انتشار یک رپورتاژ از یک محصول جدید تولیدی خود را دارید؛ در ابتدا میتوانید به ایجاد نیاز و قابلیتهای این دسته از محصولات اشاره کرده و سپس به معرفی محصول مورد نظر و برتریها و ارزش خرید آن اشاره کنید. به این ترتیب مقایسهای هم با محصولات مشابه وجود ندارد میتوانید به طور مستقیم به تبلیغ محصول مورد نظر بپردازید.
رپورتاژ تبلیغاتی
رپورتاژ تبلیغاتی همانند یک بررسی بیطرفانه به معرفی برند، محصول یا خدمات میپردازد. در این نوع رپرتاژ، مخفی کردن جانبداری و تبلیغ، اهمیت بالایی داشته و قرار است در خلال یک محتوای مفید، محصول یا خدمات را معرفی کنید.
برای تفهیم بهتر رپورتاژ تبلیغاتی، در نظر بگیرید که قصد انتشار یک رپورتاژ آگهی برای یک مدل لامپ کم مصرف از برند مورد نظر را دارید؛ میتوانید در ابتدا به مزایای استفاده از لامپهای کم مصرف از دیدگاه مصرف برق و میزان روشنایی آنها بپردازید و در انتها محصول مورد نظر را به عنوان یک محصول با کیفیت و راهکار مناسب برای این منظور معرفی کنید. یا اینکه میتوانید یک ریپورتاژ آگهی مقایسهای میان چند محصول یا برند بنویسید و در آن مزایا و برتریهای محصول یا برند مورد نظر را پررنگتر نشان دهید؛ به این ترتیب مخاطب بدون اینکه متوجه تبلیغاتی بودن متن شود، جذب محصول یا برند مورد نظر شما خواهد شد.
رپورتاژ مالتی مدیا
رپورتاژ آگهی صرفاً به محتوای متنی محدود نمیشود و در قالب محتواهای ویدیویی و صوتی در پلتفرمهایی نظیر آگهیهای تلویزیونی، پادکست و صفحات اجتماعی، میتوان رپورتاژهای آگهی را تولید و منتشر کرد. احتمالاً بارها در تلویزیون یا رسانههای اجتماعی مختلف، با برنامههایی مواجه شدهاید که به مقایسه چند مدل گوشی هوشمند یا خودرو میپردازند. شاید در نگاه اول اینطور به نظر برسد که این اشخاص به طور کاملاً بیطرفانه موارد موجود را با هم مقایسه میکنند؛ اما در واقع هدفشان بزرگنمایی مزایای محصول مورد نظر در قیاس با سایر محصولات مشابه است. به این ترتیب مخاطب بدون اینکه متوجه منظور سازنده محتوا باشد، جذب محصول یا برند مورد نظر خواهد شد.
فرمتهای انتشار رپورتاژ آگهی چیست؟
بسیاری از افراد رپورتاژ را صرفاً با انتشار مقاله و محتوای متنی در سایتها میشناسند؛ اما همانطور که اشاره کردیم، رپورتاژ آگهی میتواند به صورت محتوای تصویری، ویدیویی یا صوتی باشد. انواع پلتفرمهایی که کاربران زیادی از آنها استفاده میکنند، میتوانند گزینههای مناسبی برای انتشار رپرتاژ خبری باشند. از جمله مرسومترین فرمتهای انتشار رپورتاژ، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقالات
- فیلم
- عکس
- اینفوگرافیک
- توییتهای حمایت شده (توئیتر)
- تبلیغات
- IGTVدر اینستاگرام
- استوری اسنپ چت
- استوری فیس بوک
- ویدئوهای یوتیوب
- پادکست
اهمیت استفاده از رپورتاژ آگهی چیست؟
تبلیغات همواره به عنوان یکی از مهمترین عناصر در بازاریابی و فروش محسوب میشود و یک محتوای تبلیغاتی با کیفیت و جذاب، در صورتی که در معرض دید مخاطبان بسیاری قرار گیرد، تاثیر قابل توجهی بر روی برندسازی و فروش خواهد داشت. رپرتاژ آگهی نیز به عنوان یکی از کارآمدترین و زیرکانهترین روشهای تبلیغاتی، جایگاه ویژهای در رشد کسب و کارها و افزایش فروش آنها خواهد داشت.
مزایای رپورتاژ خبری صرفاً محدود به تبلیغ آن برای محصول یا کسب و کار نبوده رپورتاژهای آنلاین اهمیت بسیار زیادی از دیدگاه سئو و بهبود جایگاه یک سایت دارند. یکی از فاکتورهای مهم گوگل برای سئو، اعتبار دامنه وب سایت است که یکی از مهمترین راهکارها برای این منظور، لینک گرفتن از سایتهای بسیار معتبر است. شما با انتشار رپورتاژ آگهی در سایتهای معتبر، این لینکها را دریافت خواهید کرد؛ بنابراین به گوگل این موضوع مخابره میشود که سایتهای با اعتبار بالا، دامنه شما را تایید کردهاند.
نکات مهمی که قبل از نوشتن رپورتاژ باید در نظر بگیرید
صرفاً تهیه یک محتوا و صرف هزینه برای انتشار آن در یک رسانه، برای موثر واقع شدن یک رپورتاژ آگهی کافی نبوده و المانهای مختلفی برای آماده سازی و انتشار یک رپورتاژ، بایستی در نظر گرفته شوند. در این بخش مهمترین مواردی که در نگارش و انتشار رپورتاژ بایستی توجه شوند را بررسی میکنیم.
مخاطب خود را کاملا بشناسید
در هنگام تولید محتوای یک رپورتاژ، صرفا نباید تمام حواس خود را معطوف محصول یا خدمات مورد نظر کنید و شخصیت و نیاز مخاطب، بایستی در رپورتاژ آگهی در نظر گرفته شود. شناخت پرسونا مخاطب در قیف بازاریابی، موضوع مهمی است که باید در اقدامات مختلف، به آن توجه شود. در واقع هدف از تولید و انتشار رپرتاژ خبری، جلب توجه مخاطبان و جذب مشتری است، به همین خاطر پرسونای مخاطب و درک نیاز مشتری، اهمیت بسیاری در نوع محتوای رپورتاژ و پلتفرم انتشار آن دارد.
ما در یک مقاله به طور مفصل در مورد قیف فروش و بازاریابی صحبت کردهایم. خواندن آن خالی از لطف نیست.
صادق باشید؛ در رپورتاژنویسی دروغ نگویید و زیاد مبالغه نکنید
همانطور که در تبلیغ رپرتاژ هم ذکر کردیم، رپورتاژ در واقع نوعی گزارش به ظاهر بیطرفانه است و جلوه بزرگنمایی و تبلیغاتی آن باید بسیار کمرنگ باشد. عدم صداقت و اغراق بیش از حد، میتواند سبب از دست رفتن اعتماد مشتریان شود. در نظر بگیرید که در حال دیدن ویدیوی بررسی تخصصی یک محصول یا خواندن یک مقاله درباره مقایسه چند محصول هستید؛ حال اگر در بیان مشخصات و مزایای محصول مورد نظر، بیش از اندازه مبالغه شود، اعتمادتان را از دست خواهید داد. به همین خاطر، در مقالات رپورتاژ باید اطلاعات صحیح به مخاطب دهید و در هنگام معرفی محصول یا خدمات مورد نظر، به مزایای آن بیشتر پرداخته معایب آن را کمرنگتر جلوه دهید.
این را هم در نظر داشته باشید که اگر قصد انتشار رپورتاژ خبری در یک رسانه معتبر را دارید، رسانه مورد نظر برای از دست ندادن اعتماد مخاطبان خود، یقیناً بر روی محتوای رپورتاژ حساس خواهد بود؛ بنابراین ممکن است محتواهایی که شامل اطلاعات غیر صحیح هست را تایید نکند.
نیاز مخاطب را هدف قرار دهید
پس از بررسی پرسونای مخاطب نوبت به تجزیه و تحلیل نیاز مخاطبان میرسد. در واقع محتوایی برای مخاطبان جذاب است که بتواند نیازها و دغدغههایشان را به خوبی پاسخ دهد و برایشان راهکار معرفی کند. بهعنوان مثال اگر محصول مورد نظر شما دستگاه تصفیه آب هست، میتوانید محتوا را با رویکرد مضرات آب آشامیدنی لوله کشی و خطرات آن شروع کنید و پس از آن به معرفی محصول و مزایای آن بپردازید. بهاین ترتیب مخاطب بدون اینکه به طور کامل متوجه تبلیغات شود، جذب محصول شما خواهد شد. به همین خاطر، در هنگام تشکیل تیم تولید محتوا بایستی مهارت نویسندگی و تسلط افراد بر موضوعات مورد نظر را با دقت مدنظر قرار دهید.
یافتن پلتفرم مناسب برای انتشار رپورتاژ
رسانههای مختلفی در قالبهای گوناگون امکان انتشار رپورتاژ خبری را دارند و بر اساس بودجه، نوع مخاطب و نوع محتوایی که به نظرتان بیشترین تاثیر را خواهد داشت، بایستی رسانه مورد نظر خود را انتخاب کنید. از پلتفرمهای سنتی نظیر شبکههای تلویزیونی روزنامهها و مجلات گرفته تا پلتفرمهای آنلاین نظیر سایتهای خبری و مرجع، پیجهای اینستاگرام و کانالهای تلگرام، امکان انتشار رپورتاژ آگهی را دارند.
باید بررسی کنید که مخاطبانتان بیشتر در کدام پلتفرم حضور دارند؛ اگر مشتریان کسب و کار عامه مردم هستند و محصول و خدمات مورد نظر، مورد نیاز افراد مختلف است، انتشار رپورتاژ آگهی در شبکههای تلویزیونی یا صفحات شبکههای اجتماعی، به خاطر تعدد بسیار بالای مخاطبان، بسیار راهگشا خواهد بود. اما در صورتی که بازه مشتریان مربوط به کسب و کار قشر خاصی از افراد را شامل میشود، بایستی در انتخاب پلتفرم مناسب بیشتر تحقیق کنید؛ انتشار رپرتاژ آگهی در سایتهای معتبر از آنجایی که میتواند در گوگل نیز جایگاه خوبی کسب کند، میتواند در معرض دید افرادی که این موضوعات را سرچ میکنند، قرار گیرد.
بررسی رسانههای مختلف در پلتفرم مورد نظر
همانطور که اشاره کردیم، تعداد مخاطبان شبکه مورد نظر نباید تنها اولویتتان برای انتخاب رسانه مناسب باشد و توجه به مخاطبان هدف نیز باید در اولویتتان قرار داشته باشد. به عنوان مثال در نظر بگیرید که با انتشار یک محتوا در یک کانال مرتبط با کسب و کارتان، تنها هزار بازدید دریافت میکنید که بیش از ۵۰ درصدشان مخاطب هدف شما هستند. اما با انتشار همان آگهی در یک کانال تلگرامی غیر مرتبط با تعداد مخاطب بسیار زیاد، ۱۰ هزار بازدید دریافت میکنید، اما تعداد افرادی که به محتوای شما توجه میکنند، بسیار کمتر از مورد اول است.
تعیین میزان هزینهی مختص برای رپورتاژ
پس از مشخص کردن کانالهای هدف برای انتشار رپرتاژ آگهی، بایستی هزینههای انتشار رپورتاژ خبری در هر یک را با هم مقایسه کنید. اگر قصد انتشار رپورتاژ آگهی در سایتها را دارید، سایتهای متعددی در این زمینه فعالیت میکنند حتی در برخی از این پلتفرمها امکان مشاهده تعرفه سایتهای مختلف برای انتشار رپورتاژ آگهی وجود دارد. به این ترتیب و با بررسی اعتبار دامنه هر یک از این سایتها، قیمت درج آگهی رپورتاژ و تناسب مخاطبان آن با مخاطبین هدفتان، میتوانید بهترین سایتها را با توجه به بودجه و نیاز خود انتخاب کنید.
رعایت ساختار رپورتاژ متناسب با کانال انتخاب شده
رسانهای که برای انتشار رپورتاژ آگهی خود انتخاب میکنید، ساختار و قوانین خاص خود را دارد که باید در تولید محتوای رپورتاژ خود، این موارد را مد نظر قرار دهید. البته گاهی اوقات این ضوابط میتواند خیلی سختگیرانه بوده و با ایدههای محتوایی شما منافات داشته باشد؛ به همین خاطر حتی پیش از انتخاب شبکه مورد نظر برای درج رپورتاژ، بهتر است دستورالعملها و ضوابط آن را مدنظر قرار دهید.
رپورتاژ نباید کپی باشد
کپی نکردن که یکی از اصول اساسی در تولید محتوای متنی است، در رپرتاژ آگهی نیز اهمیت ویژهای دارد. محتوای رپورتاژ خبری شما نباید کپی بوده یا شباهت زیادی به سایر محتواها داشته باشد. علاوه بر رپورتاژ آگهی متنی، این قضیه برای رپورتاژهای ویدیویی نیز صدق میکند و موفقیت یک آگهی در محتوای جذاب و منحصر به فرد آن است.
استفاده از کلمات کلیدی در رپورتاژ
برای انتشار رپورتاژ خبری در سایتها، توجه به کلمات کلیدی نیز از دیدگاه سئو اهمیت ویژهای دارد. این موضوع نه تنها سبب بیشتر دیده شدن رپورتاژ خواهد شد، بلکه گرفتن بک لینک از این کلمات، برای سئو سایت نیز سودمند خواهد بود.
پس از انتشار رپورتاژ بک لینک های ارزان بگیرید
یکی از مهمترین اثرات رپورتاژ، دریافت بک لینک برای سایت و افزایش اعتبار دامنه سایت است. دریافت بک لینک خارجی، یکی از مهمترین استراتژیهای سئو است بک لینکی که از طریق رپورتاژ دریافت میکنید، تاثیر بسیار بیشتری نسبت به بک لینکهای دریافتی از شبکههای اجتماعی یا کامنتها دارد؛ چرا که در درجه اول لینک مورد نظر از یک سایت معتبر داده شده و ثانیاً تعدد بازدیدکنندگان سایتی که رپورتاژ در آن منتشر شده، سبب کلیکهای زیاد بر روی لینک و افزایش اعتبار آن میشود. دریافت بک لینک همچنین سبب افزایش ترافیک سایت میشود که ضمن تاثیر مثبت بر روی سئو سایت، در صورت محتوای جذاب صفحه فرود و رابط کاربری مناسب، میتواند سبب افزایش فروش شود.
یکی از موضوعاتی که میتواند سبب افزایش قدرت یک رپورتاژ شود، لینک سازی برای آن است. برای این منظور زمانی که یک رپورتاژ نسبتا گران با بک لینکهای ارزشمند را منتشر میکنید، بایستی با خرید بک لینکهای ارزان، اعتبار مقاله رپرتاژ و در نتیجه سایت خود را بیشتر کنید. این موضوع حتی میتواند سبب شود که صفحه رپورتاژ شما در گوگل نیز جایگاه خوبی کسب کرده و علاوه بر کاربران سایت، به طور دائم و از طریق سرچ نیز ورودی داشته باشد. به این ترتیب اگر موضوع محتوای رپرتاژ نیز یک موضوع مورد نیاز مخاطبان باشد، به عنوان یک محتوای همیشه سبز از آن همیشه ورودی خواهید داشت.
بررسی تأثیر آگهی رپورتاژ
برای تعیین استراتژیهای سئو و تبلیغاتی کسب و کار خود، بایستی بتوانید بازخورد هر کدام از اقداماتی که انجام میدهید را بررسی کنید. مقایسه تاثیر رپورتاژهای مختلف به شما در تولید محتوای رپورتاژ و محل انتشار آن، کمک خواهد کرد.
چگونه رپورتاژ آگهی جذاب و باکیفیت بنویسیم؟
فرقی نمیکند که به دنبال فروش مستقیم محصول، افزایش آگاهی از برند یا بهبود ترافیک وب سایت باشید، در هر صورت باید محتوای مناسب و جذابی را به عنوان رپرتاژ منتشر کنید. اصول و نکات مختلفی را در نگارش یک رپورتاژ خوب، بایستی مدنظر قرار دهید.
انتخاب موضوع جذاب و بهروز
اگر هدفتان از انتشار رپورتاژ خبری، معرفی محصول باشد که تقریباً موضوعتان مشخص است. اما اگر هدف افزایش آگاهی از برند یا افزایش ترافیک سایت است، انتخاب موضوعات جذاب و به روز، شانس موفقیت بیشتر رپورتاژ را افزایش میدهد.
خیلی کم یا خیلی زیاد ننویسید
یکی از مهمترین اصول در بازاریابی محتوایی و آموزش وبلاگ نویسی، این است که محتوا بایستی صریح و مفید باشد تا مخاطب بتواند به سرعت اطلاعات مورد نظر خود را دریافت کند. اما این موضوع را باید در نظر بگیرید که یک رپورتاژ کوتاه به سادگی میتواند حس یک تبلیغ را القا کند و از مفهوم یک مقاله مفید بیطرفانه فاصله بگیرد. با این وجود نمیتوان در مورد حداقلها یا حداکثر طول محتوای ریپورتاژ، نظر قطعی داد و این موضوع به نوع مطلب و مخاطب بستگی دارد.
تناسب هر چه بیشتر با لحن و ادبیات رسانه مدنظر
عمده کسانی که قرار است رپورتاژ خبری شما را مطالعه کنند، مخاطبان ثابت سایت انتشار دهنده هستند؛ به همین خاطر ضروری است که لحن و فرم محتوای شما شباهت زیادی به استراتژی محتوا رسانه مورد نظر داشته باشد. در این شرایط مخاطبان راحتتر آن را میپذیرند و تاثیرگذاری رپورتاژ بیشتر خواهد شد.
اما راهکار مناسب برای نوشتار این سبک تولید محتوا چیست؟ برای این منظور کافی است که چند مقاله از سایت مورد نظر را با دقت بخوانید و تا حد زیادی با لحن و سبک محتوایی آن آشنا شوید.
محتوای باید کیفیت بالایی داشته باشد
یقیناً تولید محتوای باکیفیت اهمیت زیادی در میزان تاثیرگذاری یک رپورتاژ آگهی خواهد داشت. تاثیرگذاری و جذب مخاطب از طریق یک محتوای ضعیف، میسر نخواهد بود؛ چرا که اگر به فرض قرار است به مقایسه چند محصول بپردازید، لازمه اینکه مخاطب به توصیه و هدف شما گوش دهد، این است که از علم و مهارت نگارنده اطمینان حاصل کند.
ارزش آفرینی و کاربردی بودن محتوا را در نظر بگیرید
برای اینکه بتوانید تاثیر بیشتری بر روی مخاطب بگذارید، بایستی با شناخت صحیح نیازها، اقدام به بیان مناسب مشکلات و ارائه راهکار برای آنها نمایید. به این ترتیب محصول یا خدمات مورد نظرتان نیز میتواند جایی در میان این راهکارها داشته باشد. اگر بتوانید این کار را به درستی انجام دهید، ضمن ترغیب مخاطب، هدف خود را نیز به خوبی منتقل خواهید کرد.
از عنوان و تیترهای جذاب استفاده کنید
یک عنوان جذاب و کاربردی، شانس خوانده شدن مقاله را تا حد زیادی افزایش میدهد و مخاطبان را برای کلیک روی مقاله ترغیب میکند. برای این منظور حتی میتوانید از یک کپی رایتر حرفه ای کمک بگیرید. البته این موضوع را باید در نظر بگیرید که همانطور که پیشتر گفتیم، عنوان شما باید مطابق سبک عناوین موجود در آن رسانه باشد. علاوه بر این حتماً باید تلاش کنید که عنوان انتخابی شما، این را به مخاطب القا نکند که با یک آگهی تبلیغاتی روبرو است. برای مثال عنوان “بهترین مشاور کنکور ایران” خیلی جلوه تبلیغاتی دارد و به نوعی بیانگر آن است که برای انتشار آن، پول پرداخت شده است. اما یک عنوان ملایمتر نظیر “معیارهای انتخاب بهترین مشاور کنکور” بهتر توسط مخاطب پذیرفته میشود.
شناسایی صحیح مخاطبان
شناخت پرسونای مخاطب و نیازسنجی آنها بایستی به درستی صورت گرفته و در تولید محتوا لحاظ گردد. برخی از نویسندگان ریپورتاژ صرفاً حرفها و ایدههای خود را بیان میکنند و توجه خاصی به نیازها و دغدغههای مخاطبان ندارند. این گونه نوشتار، اثربخشی رپورتاژ خبری را کاهش میدهد.
ما یک مقاله جامع در مورد ایده تولید محتوا خلاقانه برای اینستاگرام و سایت برای شما نوشتهایم که پیشنهاد میکنیم مطالعه نمایید.
نتیجه گیری و کال تو اکشن صحیح
یکی از از موضوعات مهم در بازاریابی محتوا، دعوت مخاطب به انجام اقدام مورد نظر یا همان کال تو اکشن است. از این تکنیک در رپورتاژ نیز به منظور اثربخشی بیشتر، بایستی به درستی بهره گرفته شود. CTA میتواند به صورت درج کردن شماره تماس یا دعوت به کلیک و مراجعه به سایت مورد نظر باشد. همچنین گاهی اوقات ترجیح بر این است که هیچگونه کال تو اکشنی وجود نداشته باشد به همان بک لینکها اکتفا شود. نوع کال تو اکشن بسته به میزان محسوس بودن جنبه تبلیغاتی رپورتاژ، بایستی به درستی انجام گیرد.
استفاده از المانهای تصویری
همانند یک مقاله یا خبر، استفاده صحیح از تصاویر جذاب و کاربردی، در رپرتاژ نیز میتواند به جذابیت محتوا کمک کند. انتخاب نوع عکس و قالب آن نیز باید استاندارد آن رسانه را رعایت کنید.
حتیالامکان به سمت فروش مستقیم نروید
فضا و ماهیت کلی رپورتاژ، چندان مناسب ترغیب مستقیم مخاطبان و فروش مستقیم نیست. در واقع اگر قصد دارید به مخاطب خود بگویید که محصول یا خدمات شما را خریداری کند، بهتر است سراغ آگهی و تبلیغ مستقیم بروید. رعایت استانداردهای یک مقاله مفید و دوری از مبالغه، اثرگذاری بیشتری در رپورتاژ خواهد داشت.
تفاوت رپورتاژ و بک لینک چیست؟
بک لینکها، لینکهایی هستند که مخاطبان را از سایتها یا پلتفرمهای دیگر به سایت شما ارجاع میدهند؛ اما رپورتاژ یک محتوای کامل دارای یک یا چند بک لینک است. در واقع رپورتاژ یک بستر مناسب برای گرفتن بک لینک با اعتبار بالا است. بک لینک نیز یک راهکار سئو محسوب میشود که بایستی با استراتژی صحیح انجام گیرد. رپورتاژ یک محتوای متنی در قالب مقاله یا خبر است که به حل مشکل و نیاز مخاطبان میپردازد؛ اما بک لینک یک کلمه، عبارت یا جمله است که کاربر با کلیک روی آن به سایت هدایت میشود. انجام بک لینک به نیروی با تجربه برای یافتن سایتهای معتبر و انتشار بک لینکها دارد.
مزایای رپورتاژ آگهی چیست؟
رپورتاژ آگهی همانطور که توضیح دادیم، از جهات مختلفی میتواند برای یک کسب و کار، مفید واقع شود. رپورتاژ به عنوان یک راهکار موثر تبلیغاتی، میتواند در زمینه فروش محصولات، شناساندن هرچه بیشتر برند یا بهبود ترافیک وب سایت به کار گرفته شود.
دیده شدن بیشتر
با توجه به فراگیر بودن رپورتاژ آگهی در پلتفرمهای مختلف از سایت و رسانههای اجتماعی گرفته تا شبکههای تلویزیونی و مجلات، این راهکار میتواند سبب بهتر دیده شدن برند و محصولات شما شود.
مناسب برای همه کسب و کارها
رپرتاژ با توجه به فراگیر بودن در تمامی پلتفرمها و بازه هزینهای گسترده، برای هر مدل کسب و کار با هر رویکردی مناسب خواهد بود.
برندسازی و افزایش اعتبار برند
یکی از اصلیترین و مهمترین مزایای رپورتاژ آگهی، این است که برندتان در معرض دید افراد بسیاری قرار میگیرد. در واقع یکی از شاخههای اصلی رپورتاژ، شناساندن برند است و تداوم انتشار رپورتاژها سبب افزایش اعتبار برند خواهد شد.
هزینه مناسب نسبت به بقیه انواع تبلیغات
یکی از مهمترین مزایای رپورتاژ خبری، مناسب بودن هزینه آن در مقایسه با سایر روشهای تبلیغاتی است. در واقع رسانههای انتشار دهنده آگهیهای رپورتاژ نیز از آنجایی که ریپورتاژ در قالب سایر محتواها قرار میگیرد و رنجش بسیار کمتری را نسبت به تبلیغاتهای مستقیم برای مخاطبان ایجاد میکند، عموماً موافقت بیشتری با انتشار رپرتاژ نسبت به تبلیغات دارند هزینه کمتری برای آن در نظر میگیرند.
بهبود سئو
رپورتاژ آگهی سوای از بحث برندسازی و افزایش فروش، یکی از استراتژیهای موثر برای سئو محسوب میشود. گرفتن بک لینک از سایتهای معتبر، سبب افزایش اعتبار دامنه سایت نزد موتورهای جستجو شده و به این ترتیب با افزایش ورودی گوگل همراه خواهد شد.
رپورتاژ آگهی چه تاثیری در سئو و رتبه سایت دارد؟
همانطور که پیشتر نیز توضیح دادیم، رپرتاژ آگهی یکی از مهمترین استراتژیهای سئوی خارجی محسوب میشود. با رپورتاژ در رسانههای آنلاین و به خصوص وب سایتها، یک یا چند لینک فالو دریافت میکنید که با توجه به اعتبار بالای وب سایت و نرخ کلیک بالای لینک مورد نظر، تاثیر بسیاری در افزایش اعتبار دامنه سایتتان و بهبود ترافیک آن خواهد داشت. ضمن اینکه در صورتی که محتوای رپورتاژتان جامع باشد و بک لینک سازی برای آن به درستی انجام شده باشد، ممکن است خود محتوای رپرتاژ با قرارگیری در صفحه اول گوگل، ترافیک دائمی برایتان به ارمغان بیاورد.
پیشنهاد میکنم مقاله تفاوت لینک فالو و نوفالو را مطالعه نمایید.
تعرفه و قیمت رپورتاژ آگهی چقدر است؟
سایتها یا رسانههای دیگر، برای انتشار رپورتاژ آگهی، هزینه دریافت میکنند. تعرفه رپورتاژ آگهی در هر سایت مطابق با مبلغی است که خودشان تعیین میکنند و طبیعتاً این مبلغ برای سایتهای مختلف با اعتبار و مخاطب متفاوت، یکسان نخواهد بود. اعتبار دامنه یا همان Domain Authority و تعدد مخاطبان آن، در قیمتی که برای رپورتاژ در نظر میگیرند، موثر خواهد بود.
گوگل چه رفتاری با سایتهای آگهی دهنده و منتشر کننده رپورتاژ دارد؟
گرچه دریافت بک لینکهای معتبر و بالا بودن نرخ کلیک، سبب بهبود جایگاه سایت در گوگل میشود، اما به این معنا نیست که گوگل سایتهایی را که با صرف هزینه زیاد در مدت کوتاهی قصد دارند به جایگاه بالایی برسند را تایید کنند. انتشار اطلاعات گمراه کننده و تبلیغات نامحسوس جزو خط قرمزهای گوگل محسوب میشود و اگر متوجه این موضوع شود، هم سایت آگهی دهنده و هم سایت منتشر کننده رپورتاژ را جریمه خواهد کرد. به همین خاطر اعلام کرده که اگر قصد به کارگیری رپورتاژ آگهی را دارید، مخاطب باید متوجه این موضوع باشد. اما این موضوع طبق توضیحاتی که دادیم، از دیدگاه اثرگذاری روی مخاطب و جذب مشتری، تاثیر منفی خواهد داشت. بنابراین مهارت در نوشتن و لینک سازی، باید به گونهای باشد که هم مناسب و مخاطب و هم مورد تایید گوگل باشد.
آیا میتوان به رپورتاژ به چشم تبلیغات نگاه کرد؟
همانطور که توضیح دادیم، رپورتاژ قطعاً یکی از شیوههای تبلیغاتی محسوب میشود؛ اما اینکه تا چه حد میتواند به طور مستقیم برای تبلیغات و فروش موثر واقع شود، به عوامل مختلفی بستگی دارد. متن رپورتاژ، رابط کاربری و چرخه صحیح مشتری در سایت شما و همچنین شرایط رسانه منتشر کننده رپورتاژ، همگی در میزان بازخورد یک رپورتاژ آگهی به عنوان تبلیغ، تاثیرگذار هستند.
با همه این تفاسیر، جدای از بحث رپورتاژهایی که در رسانههای تلویزیونی و مجلات منتشر میشوند، عمده هدف انتشار رپورتاژ در سایتها و حتی شبکههای اجتماعی، دریافت بک لینک و بهبود وضعیت سئوی سایت است. تقویم محتوایی منظم و به اندازهی کافی، برای انتشار رپرتاژ خبری، میتواند سبب بهبود جایگاه سایت و متعاقبا، فروش بیشتر باشد.
چگونه بهترین رسانه را برای انتشار رپورتاژ انتخاب کنیم؟
برای انتخاب رسانه مناسب برای انتشار رپورتاژ، بایستی عواملی چون تعرفه درج رپورتاژ آگهی در آن رسانه، اعتبار و میزان مخاطبان آن و همچنین تناسب مخاطبین سایت مورد نظر با مخاطبین هدف خود را اولویت قرار دهید. البته نیازی نیست که از سایتهای مختلف برای استعلام امکان درج رپرتاژ خبری و هزینهی آن، استعلام بگیرید و پلتفرمهایی وجود دارند که به طور تخصصی روی انتشار رپورتاژ آگهی فعالیت میکنند. در این پلتفرمها میتوانید سایتهایی که در هر زمینه رپورتاژ منتشر میکنند و تعرفه آنها را بشناسید.
آیا رپورتاژ بدهیم یا نه؟
با توجه به مزایایی که انتشار رپورتاژ آگهی دارد، در کنار هزینه انتشار آن و همچنین مخالفت گوگل با لینکهای فالو موجود در آن، این سوال پیش میآید که آیا برای توسعه وب سایت و کسب و کار خود، از رپورتاژ استفاده کنیم یا خیر؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اولاً از لحاظ هزینه، رپورتاژ در مقایسه با سایر شیوههای تبلیغاتی، هزینه کمتری را به شما تحمیل خواهد کرد و در عوض، در صورت اجرای صحیح میتواند اثرگذاری مناسبی نیز داشته باشد. مورد دوم هم اینکه، اگر در انتشار رپرتاژها و تعداد بک لینکهای موجود در آنها زیادهروی نکنید، گوگل غیر طبیعی بودن بک لینکها را تشخیص نخواهد داد و به این ترتیب، از دیدگاه سئو نیز از مزایای رپورتاژ خبری، بهرهمند خواهید شد.
برای دریافت مشاوره سئو میتوانید با متخصصین سئو در شرکت ویرا ارتباط بگیرید.