; ; ;

کپی رایتر حرفه ای کیست؟ تفاوت کپی رایتر با تولید کننده محتوا چیست؟

نوشته شده : 29 بهمن 1402
زمان مطالعه : 20 دقیقه
کپی رایتر کیست

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

موثیکی از تخصص‌هایی که در زمینه توسعه وب سایت‌ها و انواع روش‌های تبلیغاتی، کاربرد گسترده دارد، کپی رایتری است. اگر فعالیت شما در زمینه‌های مختلف دیجیتال مارکتینگ است، احتمالاً با تعریف کپی رایتر آشنا هستید. اما چنانچه اطلاعات کافی در این زمینه ندارید، ممکن است شبیه خیلی از افراد دیگر کپی رایتری را با کارشناس تولید محتوا، اشتباه بگیرید؛ اما در واقع کپی رایتر و تولید کننده محتوا، وظایف خاص خود را دارند و تفاوت‌های ساختاری مهمی نیز با یکدیگر دارند. در این مقاله به طور کامل به این موضوع پرداخته‌ایم که کپی رایتر کیست و چه وظایفی دارد.

کپی رایتینگ چیست؟

کپی رایتینگ (Copywriting) در تعبیر ساده به معنای استفاده از کلمات برای تولید متون با اهداف تجاری و جلب نظر مخاطبان است. دیوید اوگیلوی را پدر کپی رایتینگ جهان می‌شناسند. او کپی رایتینگ را اینگونه تعبیر می‌کند که ترکیب درست و اصولی از کلمات ساده که سبب ایجاد جملات و شعارهای تبلیغاتی تاثیرگذار می‌شود. در واقع تخصص این زمینه با چیزی که از مفهوم تحت الفظی واژه کپی رایتینگ (Copywriting) در ذهنمان تداعی می‌شود، کاملاً متفاوت است. برای تفهیم بهتر این موضوع، جملات و یا عبارات تبلیغاتی که روی یک بیلبورد یا پیام تبلیغاتی خوانده‌اید و در ذهنتان نقش بسته را در نظر بگیرید؛ این جملات مفهوم دقیق کپی رایتینگ هستند. برخی از این جملات آنقدر تاثیرگذار و قوی هستند که به یک شعار تبلیغاتی تبدیل شده و تاثیر مستقیمی بر بازاریابی کسب و کار ایفا می‌کنند. به‌عنوان مثال به شعار تبلیغاتی پلی‌استیشن دقت کنید:

” در دنیای خود زندگی کنید، در دنیای ما بازی کنید.”

این جمله به خوبی مفهوم کپی رایتینگ را می‌رساند؛ دقت کنید علاوه بر اینکه معنای کاملی دارد، به خوبی در ذهن مخاطب نقش می‌بندد.

کپی رایتینگ چیست

به چه کسی کپی رایتر گفته می‌شود؟

کپی رایتر شخصی است که با هنر نویسندگی و علم بازاریابی، محتوای مفید و حتی کوتاه برای مجموعه‌های مختلف، به منظور بازاریابی بهتر، تولید می‌کند. هدف کپی رایت، کمک به فروش بهتر محصولات یا خدمات است و برای این منظور علاوه بر تسلط کامل بر فنون نویسندگی، بایستی با اصول مارکتینگ و بازاریابی نیز آشنا باشد. این نوشته‌ها بر اساس استراتژی تبلیغاتی مجموعه در رسانه‌های مختلف نظیر بیلبوردهای تبلیغاتی، پیامک‌های تبلیغاتی، پست‌های شبکه‌های اجتماعی، مجلات، بروشورهای تبلیغاتی و روزنامه‌ها منتشر می‌شوند. یک کپی رایتر حرفه‌‌ای باید بر اساس نوع کسب و کار، فضای تبلیغاتی و شناخت کامل مخاطبین هدف، محتوای ارزشمند و ماندگار تولید کند.

شرح وظایف کپی رایتر چیست؟

اصلی‌ترین وظیفه یک کپی رایتر، کمک به بازاریابی و تبلیغ موثر است. یک کپی رایتر حرفه‌ای باید محتوایی تولید کند که در ذهن مخاطب اثرگذار بوده و سبب برندسازی یا فروش محصولات شود. کپی رایتینگ زمینه‌های مختلفی از جمله طراحی متون تبلیغاتی در بازاریابی اینترنتی، طراحی متن و سناریو تبلیغات تلویزیون یا رادیویی، محتوای مجلات یا بروشورهای تبلیغاتی، طراحی تیترهای جذاب بیلبوردهای تبلیغاتی و …. دارد.

وظایف کپی رایتر

هر یک از این زمینه‌های تبلیغاتی قواعد خاص خود را دارد و کپی رایتر باید با توجه به این اصول و قواعد اقدام به تولید محتوای هدفمند کند. با این حال یک سری از اصول برای تمامی زمینه‌های تبلیغاتی مشترک است و یک کپی رایتر حرفه‌ای باید این استانداردها را به خوبی بشناسد و از آن‌ها بهره ببرد. از جمله مهمترین استانداردها و وظایف کپی رایتر، می‌‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تیترنویسی و سرفصل‌های جذاب
  • ساده‌نویسی در متون تبلیغاتی
  • عدم بزرگ‌نمایی و اغراق بیش از حد
  • عدم استفاده بیش از حد از ضرب‌المثل‌ها و اصطلاحات
  • استفاده از جملات اثرگذار که ذهن مخاطب را درگیر می‌کند.
  • ایجاد حس اعتماد با خلق متنی جذاب

مهارت‌ها و نیازمندی‌های مورد نیاز یک کپی رایتر حرفه‌ای

گرچه کپی رایتری بیشتر نیازمند خلاقیت فرد است، اما از دیدگاه تحصیلات، نویسندگی و علم بازاریابی نیاز است تا افرادی که می‌خواهند کپی رایتر حرفه ‌ای باشند، مهارت‌ها و پیش نیازهای مختلفی را کسب کنند.

تحصیلات

عمدتاً تحصیلات برای یک کپی رایتر، درجه اهمیت بالایی ندارد و هنر نویسندگی و خلاقیت وی مورد نظر است؛ اما گاهی اوقات برخی از کارفرمایان افرادی را که در رشته‌هایی نظیر روزنامه نگاری، زبان و ادبیات رشته‌های مربوط به بازاریابی و مارکتینگ تحصیل کرده‌اند را مد نظر قرار دهند.

آموزش

بخش قابل توجهی از فعالیت یک کپی رایتر، به آموزش اختصاص دارد و آن‌ها از دوران تحصیل خود در مدرسه اصول نوشتن و دستور زبان را می‌آموزند. کپی رایترها از بدو ورود به این زمینه، شیوه‌های تحقیق در مورد موضوعات، نویسندگی تاثیرگذار و بررسی مخاطبان را به طور تجربی یا طی آموزش‌های شرکت یا مجموعه‌ای که در آن فعالیت می‌کنند، فرا می‌گیرند. در واقع آموزش، بخش مهمی از فعالیت یک کپی رایت حرفه ‌ای را تشکیل می‌دهد و او مدام باید در حال یادگیری اصول نویسندگی و طرح مسائل جذاب باشد. البته این را هم باید در نظر گرفت که کپی رایترها برای همکاری و نوشتن برای هر کسب و کار، بایستی اطلاعات لازم در حوزه مربوطه را کسب کرده و مخاطبین هدف آن را به خوبی بشناسند.  بنابراین علاوه بر نویسندگی، دائماً از نظر بازاریابی نیز در حال تحقیق هستند.

شناخت پرسونای مخاطب

یکی از موضوعات مهم در میزان اثرگذاری یک نوشته یا تبلیغ، درک صحیح از مخاطبین هدف است. مرد یا زن بودن، سن، جایگاه اجتماعی و تحصیلی مخاطب‌ها از دیدگاه یک کپی رایتر حرفه‌ای، اهمیت بسیاری دارد. این نکته را باید در نظر داشته باشید که در اولین نگاه ذهن یک مخاطب بر روی متن متمرکز نیست و به دغدغه‌ها و اولویت‌های خود فکر می‌کند. بنابراین یک متن تبلیغاتی مناسب، باید اطلاع رسانی یا ارائه راه حل موثر برای یک مشکل باشد. این موضوع به این معناست که تمام توجه و تمرکز متن تبلیغاتی بر روی تفهیم پیام بازاریابی مورد نظر نبوده و شناخت مخاطب و آگاهی از نیازهای وی نیز به خوبی در نظر گرفته شود.

قدرت نویسندگی بالا

بخش مهمی از کار یک کپی رایتر نوشتن است و برای این منظور باید مهارت نویسندگی بالایی داشته باشد. یه کپی رایتر حرفه‌ای علاوه بر مهارت نویسندگی بالا باید خلاقیت بالایی نیز داشته باشد؛ چرا که قرار است تصویری را در ذهن مخاطب ایجاد کند که وی را به خرید ترغیب نماید. شعارهای تبلیغاتی برندهایی که سال‌هاست در ذهنتان نقش بسته‌اند، نشان دهنده این است که نویسنده با ترکیب جادویی کلمات توانسته به خوبی حس کنجکاوی شما را برانگیزد.

مهارت کپی رایتر

کسب اطلاعات لازم در حوزه‌ مربوطه

اگر قرار است یک شماره تبلیغاتی که برای مخاطب جذاب و متفاوت هست نوشته شود، کپی رایتر باید به خوبی درباره ویژگی‌های محصول یا خدماتی که قرار است درباره آن‌ها بنویسند و حتی شرایط رقبا اطلاعات کافی را کسب کند. حتی شاید نیاز باشد که خود برای مدتی از آن محصول و یا حتی خدمات استفاده کند تا به خوبی با مزایا و معایب آن آشنا شود؛ در این صورت است که می‌تواند روی یک یا چند ویژگی خاص و متمایز، شعاری جذاب که ذهن مخاطب را قلقلک دهد، تولید کند. به این شماره تبلیغاتی که دیوید اگیلوی برای محصول جدید شرکت رولز رویس نوشت، توجه کنید:

” بلندترین صدایی که در حال رانندگی با سرعت ۶۰ مایل بر ساعت، در رولز رویس جدیدتان می‌شنوید، تیک تاک ساعتتان است.”

در این جمله نویسنده با جادوی کلمات و تاکید بر ویژگی‌های بارز خودرو، سر و صدای بسیار کم به کیفیت بالای این خودرو حتی در سرعت بالا را به خوبی به تصویر می‌کشد.

مهارت تحقیق و جستجو

کپی رایتر برای اینکه بتواند متن تبلیغاتی مناسبی برای محصول یا خدماتی که درباره آن می‌نویسد، تولید کند، بایستی به خوبی مهارت تحقیق و سرچ را داشته باشد. این موضوع کمک می‌کند تا با جمع آوری اطلاعات کامل، بتواند اشراف خوبی بر روی مبحث مورد نظر کسب کند.

مهارت سئو

اگر فضای تبلیغاتی که قرار است محتوای کپی رایتر در آن منتشر شود، وب سایت و رسانه‌های آنلاین هست، کپی رایتر باید به خوبی با اصول سئو و آشنا باشد تا بتواند بازدیدهای بیشتری را کسب کند. اینکه سئو محتوا چیست، شاید سوال خیلی از افراد تازه‌کار باشد، سئوی محتوا در تعریف ساده به معنای بهبود جایگاه یک سایت در موتورهای جستجو و کسب بازدید بیشتر است.

در صورتیکه نیاز به خدمات سئو سایت دارید، متخصصان ویرا آماده بررسی و آنالیز وب‌سایت شما هستند.

مهارت خلاقیت

عمده‌ترین تفاوت یک متن تبلیغاتی، به خصوص جملات و متون کوتاه تبلیغاتی نسبت به محتوای متنی عادی، در خلاقیت و نوآوری آن است. یک کپی رایتر حرفه‌ای با خلاقیتی که دارد به خوبی می‌تواند یک مسئله جذاب طرح کرده و ذهن مخاطب را درگیر کند.

مهارت مدیریت زمان

کپی رایترها اغلب باید برای پروژه‌هایی که فعالیت می‌کنند، به طور مستمر مطالب جدید را تولید کنند. بسیاری از این مطالب بر اساس تقویم محتوایی از پیش تعیین شده، باید در زمان مقرر در رسانه‌های خود مجموعه یا تبلیغات در پلتفرم‌های مختلف، منتشر شود. به همین خاطر کپی رایتل باید به خوبی مهارت مدیریت زمان داشته باشد.

مهارت ارتباطات

کپی رایتر‌ها به منظور درک نیازها و کسب اطلاعات از کسب و کار باید بتوانند با مشتری‌ها و مدیران به خوبی ارتباط برقرار کنند. در برخی موارد باید بتوانند با کارفرما از طریق مکاتبات متنی و قراردادها، ارتباط برقرار کنند.

محیط کار کپی رایتر

نوع فضای کاری و ابزارهای کپی رایترها محدود به یک روال خاص و ثابت نیست؛  برخی از کپی رایترها به عنوان یک کارمند ثابت برای یک شرکت کار می‌کنند و برخی دیگر به صورت مستقل در خانه و به شکل قراردادی و پروژه‌ای فعالیت می‌کنند. برخی ممکن است دائماً از لپ تاپ یا گوشی برای تحقیقات و کسب اطلاعات و نوشتن استفاده کنند و برخی دیگر به صورت میدانی به تحقیق پرداخته و ایده‌های خود را درون دفترچه یادداشت ثبت نمایند. فضای کاری یک کپی رایتر در کل می‌تواند یکی از موارد زیر باشد:

  • کار کردن برای یک شرکت
  • کار کردن برای خود
  • کار کردن برای یک آژانس تبلیغاتی
  • روابط عمومی
  • تبلیغات و بازاریابی

انواع کپی رایتینگ

کپی رایتینگ انواع مختلفی دارد که هر یک برای دستیابی به اهداف خاصی انجام می‌شود؛ کپی رایتینگ می‌تواند برای تبلیغات و فروش یک محصول یا شناساندن یک برند و شعار تبلیغاتی باشد. در این پخش انواع مختلف کپی رایتینگ و اهداف هر یک را بررسی می‌کنیم.

انواع کپی رایتینگ

کپی رایتینگ تبلیغات بنری در شبکه‌های اجتماعی

کپی رایتینگ در شبکه‌های اجتماعی قواعد خاص خود را دارد  و بیشتر به صورت تبلیغات بنری رایج است. این نوع تبلیغات عموماً برای جلب نظر و اقدام مخاطبان برای بازدید از صفحه محصولات انجام می‌شود. مختصر نویسی، ساده و محاوره‌ای نویسی، تعامل با مخاطب و تیترهای کوتاه و در عین حال جذاب، اصول نویسندگی برای کپی رایتینگ تبلیغات بنری در شبکه‌های اجتماعی هستند.

سئو کپی رایتینگ

یکی از اهداف اصلی بازاریابی محتوا و کپی رایتینگ، بهبود جایگاه یک سایت در موتورهای جستجو یا همان سئو هست. سئو یکی از بهترین روش‌ها برای افزایش ترافیک سایت و جذب مخاطب است. برای سئو باید محتوایی را به مخاطبان ارائه کرد که علاوه بر جذاب و ارزشمند بودن، ساختار مناسبی از دیدگاه کلمات کلیدی پرسرچ و لینک سازی داشته باشد. تولید محتوای باکیفیت و منحصر به فرد برای سئوی یک سایت اهمیت بسیاری دارد.

کپی رایتینگ برند

یکی از اهداف اصلی کپی رایتینگ، برندسازی و تصویرسازی مناسب یک کسب و کار در ذهن مشتریان است. شعارهای تبلیغاتی نمونه بارز از اهمیت کپی رایتینگ در برندسازی است. به عنوان مثال این جمله ” به جای اینکه چندین کتاب بخوانید، کتاب‌های گاج را چندین بار بخوانید” را به وفور در تبلیغات‌های تلویزیونی موسسه آموزشی گاج دیده‌اید،  تاثیر این جمله آنقدر قوی بود که پس از چند سال، هم اکنون که در حال نوشتن این مطلب هستم، به ذهنم خطور کند.

اهمیت کپی رایتینگ برای کسب و کارهای اینترنتی

صرفاً کیفیت بالای یک محصول یا خدمات و یا حتی قیمت پایین آن نمی‌تواند تضمین کننده فروش بالای آن محصول یا خدمات باشد؛ به کارگیری شیوه‌های صحیح تبلیغات و بازاریابی در کنار کیفیت، می‌تواند راهکار رسیدن به فروش بالا باشد. کپی رایتینگ به برندسازی و شناساندن محصولات کمک زیادی می‌کند و هر کسب و کار آنلاین در کنار تشکیل تیم تولید محتوا، بایستی جذب کپی رایتر حرفه‌ای را نیز در اولویت خود قرار دهد.

در واقع زمانی که یک شرکت محصول جدید تولید می‌کند یا به مناسبتی خاص تخفیف و حراج فوق العاده برای مشتریان در نظر می‌گیرد، بایستی بتواند از طریق اقدامات کپی رایتینگ موثر، توجهات کافی را به سمت خود جلب کند. در غیر این صورت هر چقدر هم که محصول جدید خاص و فوق العاده بوده یا تخفیف در نظر گرفته شده، خیلی قابل توجه باشد، موفق به فروش بالایی نخواهد شد. برای این منظور باید تبلیغات کافی در بسترهای مختلف انجام گیرد و محتوای این تبلیغات نیز کاملاً جذاب باشد.

هدف از کپی رایتینگ چیست؟

هدف اصلی کپی رایتینگ، تبلیغات موثر و مفید و افزایش مخاطبان است. در صورت اجرای صحیح اقدامات کپی رایتینگ در فعالیت یک کسب و کار، اثرات آن به سرعت در بهبود شرایط، جذب مخاطبان جدید و افزایش فروش، تاثیرگذار است. یک کپی رایتر حرفه‌ای با قلم جذاب خود می‌تواند نرخ کلیک بر روی تبلیغات پیامکی یا بنرهای تبلیغاتی شبکه‌های اجتماعی را تا حد زیادی افزایش دهد.

به طور کلی کپی رایتینگ یکی از بخش‌های مهم تبلیغات و بازاریابی یک کسب و کار است که اگر در تبلیغات به آن توجه کافی نشود، نرخ بازدهی تا حد زیادی کاهش می‌یابد. به همین خاطر میزان موفقیت یک تبلیغات، صرفاً به هزینه‌ای که برای آن صرف شده و حتی تعداد مخاطبانی که از آن دیدن می‌کنند، بستگی ندارد و میزان اثربخشی آن تبلیغات تا حد زیادی به محتوای آن و اجرای صحیح کپی رایتینگ مرتبط است.

تفاوت کپی رایتینگ با تولید محتوا چیست؟

در نگاه اول شاید کپی رایتینگ و تولید محتوا از آن جهت که در هر دو روش با استفاده از هنر نویسندگی و تولید محتوای مفید و جذاب، برای جذب مخاطب تلاش می‌شود، شبیه به هم به نظر برسند؛ اما این دو تفاوت‌های گسترده‌ای از نظر جنس و نوع محتوا و اهداف انتشار آن، دارند.

تفاوت کپی رایتر با تولیدکننده محتوا

مهمترین تفاوت‌های میان کپی رایتر و کارشناس تولید محتوا، به شرح زیر است:

اندازه محتوا

محتوایی که کپی رایتر قرار است تولید کند، کوتاه و در حد یک تیتر یا یکی دو جمله است؛ اما کارشناس تولید محتوا باید توضیحاتی کامل از موضوع مورد نظر را در قالب یک مقاله بنویسد. یک محتوای همیشه سبز می‌تواند یک مقاله‌ی بسیار بلند باشد و خواننده نیز هیچ مشکلی با طولانی بودن محتوا نخواهد داست.

نوشتن موثر

کپی رایت باید بتواند در همان متن کوتاه آنقدر موثر بنویسد که مخاطب را جذب کند؛ اما کارشناس تولید محتوا این فضا را دارد که بتواند در یک متن طولانی منظور خود را بیان کند.

خلاقیت بالا

کپی رایتری یک حرفه بسیار تخصصی است که نویسنده آن باید با مهارت بالای نویسندگی و خلاقیت خود، در یک متن خیلی کوتاه توجه مخاطب را جلب کند؛ اما کارشناس تولید محتوا با توجه به منابع گسترده‌ای که از اینترنت یا سایر بخش‌ها در اختیار دارد، می‌تواند مقاله را نگارش کند.

نیازمند دانش و مهارت بیشتر

کپی رایتینگ روی هم رفته نسبت به تولید محتوا، تخصصی‌تر بوده و نیازمند دانش و مهارت بیشتری است. شرکت‌ها برای جذب تولید کننده محتوا و تشکیل تیم تولید محتوا، کار ساده‌تری را نسبت به جذب کپی رایتر حرفه‌ای دارند.

جذب مخاطب به خریدار

بازاریابی محتوا یک فرایند برای جذب مخاطب، تبدیل مخاطب به خریدار و سپس مشتری ثابت است؛ در این مسیر از کپی رایتینگ به منظور جلب نظر مخاطب، استفاده می‌شود. بسیاری از کارشناسان دیجیتال مارکتینگ بر این باورند که استراتژی محتوا بدون استفاده از تکنیک‌های کپی رایتینگ، هدر دادن محتوای تولیدی بدون اثربخشی لازم است.

القا کردن احساسات

کپی رایتر باید بتواند احساس فوریت و اقدامات هیجانی را به خوبی القا کند؛ در حالی که تولید کننده محتوا به دنبال تعامل با مخاطب و جذب آن‌ها از این طریق است.

تمرکز روی مخاطبین

تولید محتوا بر روی سئو و بهبود ترافیک طبیعی سایت متمرکز است؛ در حالی که کپی رایتینگ بیشتر روی تبدیل مخاطبین سایت به خریدار یا جذب مخاطب از طریق تبلیغات تمرکز دارد.

ارتباط کپی رایتینگ با دیجیتال مارکتینگ

کپی رایتینگ در اصل بخشی از استراتژی دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود و به طور گسترده در وب سایت‌ها، صفحات شبکه‌های اجتماعی، پیامک‌ها و ایمیل‌های تبلیغاتی، انواع بروشور و … کاربرد دارد. کپی رایتینگ به عنوان یکی از ابزارهای کاربردی برای موفقیت در دیجیتال مارکتینگ، به برندسازی، جذب مخاطبین هدف، شناساندن بهتر محصولات افزایش فروش کمک می‌کند.

مهم‎ترین اصول و ترفندهای کپی رایتینگ

گرچه مهارت کپی رایتینگ چیزی نیست که کامل در آموزشی بگنجد و نیازمند کسب مهارت و تجربه است؛ اما رعایت برخی از اصول و به کارگیری ترفندهای مختلف، سبب می‌شود تا بتوانید در این زمینه موفق شده به یک کپی رایتر حرفه‌ای تبدیل شوید.

بدست آوردن شناخت کافی از محصول

برای اینکه بتوانید محتوای جذابی را ارائه کنید، باید محصول یا خدمات مورد نظر را به خوبی بشناسید تا بتوانید روی مزایا و ویژگی‌های آن تمرکز کنید.

احاطه کامل بر ویژگی‌ها، علائق و نیازهای مخاطب

اینکه بدانید قرار است برای چه کسانی بنویسید و چه اولویت‌ها و نیازهایی دارند، یقیناً بر روی رویکرد و سبک نگارش تاثیرگذار خواهد بود. اگر مخاطبان کسب و کار از دیدگاه سن، جنسیت، شغل و میزان درآمد،  دسته بندی مشخصی دارند، بایستی تلاش کنید تا متناسب با دغدغه‌هایشان بنویسید و حتی لحن نوشتارتان نیز متناسب با مخاطبانتان باشد.

موضوعی که در این باره حائز اهمیت است، این است که شما به عنوان یک کپی رایتر نباید صرفاً محصول و تبلیغات را در نظر بگیرید و به نیاز مخاطب و گره گشایی از کار آن‌ها نیز باید توجه کنید.

خلق عناوین جذاب

مهمترین بخش یک پیام تاثیرگذار، تیتر و عنوان آن است؛ به طور کلی تعداد افرادی که عنوان یک متن را می‌خوانند، چند برابر افرادی است که کل متن را می‌خوانند. یک عنوان جذاب می‌تواند مخاطب را برای اقدام کردن، ترغیب کند.

دیوید اگیلوی در این باره گفته که: ” تعداد کسانی که عنوان را می‌خوانند، ۵ برابر افرادی است که کل متن را می‌خوانند.”

ما در یک مقاله دیگر به طور مفصل به آموزش عنوان نویسی حرفه‌ای برای وبلاگ‌ها و صفحات سایت پرداخته‌ایم. در صورت علاقه می‌توانید مطالعه نمایید.

از تخصصی نوشتن دوری کنید

هر چقدر یک متن بیان ساده‌تری داشته باشد، حس صمیمیت و اعتماد بیشتری به مخاطب القا می‌کند. ضمن اینکه شما این متن را برای کل مخاطبان می‌نویسید و باید به گونه‌ای باشد که مخاطبان با آن ارتباط برقرار کنند.

ویرایش متن را بیاموزید

اگر ایده جذابی برای نوشتن یک تبلیغ مناسب به ذهنتان رسیده، باید به خوبی اصول نگارش و ویرایش متن را بدانید تا بتوانید آن جمله و مفهوم را به بهترین شکل ممکن و استفاده از بهترین ترکیب کلمات بیان کنید.

خلق شخصیت برند

در فرایند کپی رایتینگ باید به برندسازی توجه ویژه شود و ضمن تکرار نام برند و ویژگی‌های آن، سبک نوشتار نیز مختص برند باشد به گونه‌ای در تمام فرایند کپی رایتینگ تکرار شود.

خلف شخصیت برند در کپی رایتینگ

استفاده از علائم نگارشی

حتی در متن‌های کوتاه نیز رعایت علائم نگارشی را فراموش نکنید؛ این موضوع علاوه بر کمک به خوانایی صحیح متن، سبب اعتبار بیشتر آن پیام در ذهن مخاطب خواهد شد.

طراحی متن برای دکمه CTA

یکی از بخش‌های مهم و تاثیرگذار در تبلیغات آنلاین، تشویق و ترغیب کاربران برای انجام اقدامی است که هدف تبلیغات را در پی دارد. این اقدام می‌تواند کلیک برای رفتن به صفحه محصول، دسته‌بندی محصولات حراج، ارجاع به یک فرم یا یک صفحه اطلاع رسانی باشد. عبارتی که روی دکمه لینک دهی نوشته می‌شود که Call To Action نام دارد، تاثیر زیادی در نرخ کلیک کاربران داشته و به نوعی باید مشوق آن‌ها برای کلیک کردن باشد. متن CTA باید مختصر و به قدر کافی جذاب باشد.

درگیر کردن احساسات مخاطب

اگر کپی رایتر بتواند به خوبی متناسب با دغدغه‌ها و اولویت‌های مخاطبان بنویسد؛ می‌تواند میزان توجه بیشتری را جلب کند. یک متن تبلیغاتی مناسب، علاوه بر پیامی که در پی دارد، باید به خوبی ذهن و احساسات خواننده را درگیر کند.

نوشتن جملات و پاراگراف‌ها کوتاه و صریح

محتوایی که کپی رایتر می‌نویسد، در عین حال که پیام تبلیغاتی و تعامل با مخاطب را در پی دارد، باید به قدر کافی کوتاه و مختصر باشد تا بتواند در کوتاه‌ترین زمان و پیش از خستگی مخاطب، نظر وی را جلب کند. در آموزش وبلاگ نویسی این موضوع آنقدر اهمیت ندارد و نویسنده می‌تواند متنی بلندبالا برای پاسخگویی به سوالات و نیازهای کاربران بنویسد؛ اما در کپی رایتینگ، کوتاه و خلاصه نویسی اهمیت بسیاری دارد. به خصوص تبلیغات بنری شبکه‌های اجتماعی را در نظر بگیرید که مخاطبان به سرعت سراغ پست‌های مختلف می‌روند و محتوای شما در حد یک یا چند ثانیه زمان برای جلب نظر مخاطب را دارد! بنابراین هر کلمه‌ای که می‌نویسید، باید دربردارنده‌ی یک پیام مهم یا ایجاد تعامل با مخاطب باشد. در غیر این‌صورت باید به دنبال حذف آن باشید.

نمونه‌هایی از کپی رایتینگ‌های جذاب

یک متن تبلیغاتی زمانی ماندگار می‌شود که خلاقانه و به دور از کلیشه‌های مرسوم باشد. نمونه‌های داخلی و خارجی متفاوتی وجود دارند که به خوبی در ذهن ما نقش بسته‌اند و ماهیت و پیام یک برند را به بهترین نحو منتقل می‌کنند. نمونه‌های زیر چند تا از بهترین جملات تبلیغ نویسی یا همان کپی رایتینگ هستند:

  • متفاوت فکر کن (شرکت اپل)
  • ارتباط دهنده مردم (نوکیا)
  • شادترین مکان روی زمین (دیزنی لند)
  • کیفیت هرگز از مد نمی‌افتد (Levis)
  • هر جا سخن از اعتماد است نام بانک ملی ایران می‌درخشد (بانک ملی)
  • همه راضی از چسب رازی (چسب رازی)
  • زیبا جادار مطمئن (امرسان)
  • راه تو را می‌خواند (ایران خودرو)
  • هیچ‌کس تنها نیست (همراه اول)

همانطور که مشاهده می‌کنید، این عبارت در عین کوتاه و مختصر بودن، مفهوم و پیام برند را به خوبی می‌رساند و در عین حال جذاب بوده و ذهن را درگیر می‌کند. داشتن این پارامترها باعث ماندگاری و تاثیرگذاری این شعارهای تبلیغاتی شده است.

امتیاز دهید
سخن نهایی
همه ما در زندگی روزمره خود با ده‌ها متن و شعار تبلیغاتی مواجه می‌شویم که بعضاً به طور ناخودآگاه از آن‌ها تاثیر می‌پذیریم و پی هدف آن‌ها را می‌گیریم. همانطور که توضیح دادیم صرفاً تبلیغ کردن و در معرض دید مخاطبان قرار گرفتن، برای موفقیت یک کسب و کار و فروش بیشتر، کافی نبوده و محتوای تبلیغات بایستی احساس نیاز و اعتماد را در مخاطبان ایجاد کند.  این هنر یک کپی رایتر است که بتواند با جادوی کلمات، سبب ماندگاری یک برند در ذهن مخاطبان یا نرخ بازدهی بیشتر تبلیغات شود. اگر شما نیست قصد دارید که تبدیل به یک کپی رایتر حرفه‌ای شوید، بایستی دائما به دنبال افزایش مهارت نویسندگی، اطلاعات بازاریابی و شناخت مخاطبان باشید.
Picture of ملیحه احمدی
ملیحه احمدی

تخصص اصلی و محبوب من سئو و بهینه سازی هست ولی دلیل نمیشه توی حوزه‌های دیگه سرک نکشم و راجشون مطالعه نکنم :) نظراتتون رو برام کامنت کنید.

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *