موفقیت یک برند یا کسب و کار در فضای آنلاین مستلزم فعالیت مستمر و تولید محتوای هدفمند است. در واقع بخش مهمی از بازاریابی آنلاین، مربوط به بازاریابی محتوایی است. برای جذب یک مخاطب جدید و تبدیل یک کاربر به مشتری، تولید محتوای باکیفیت و انتشار به موقع آن بایستی در اولویت قرار گیرد. تولید و انتشار مستمر محتوا به صورت روزانه و هفتگی، نیازمند تدوین یک برنامه منسجم است. تقویم محتوایی یا Content calendar علاوه بر بهبود مسیر تولید محتوا و نظم دهی به فعالیت تیم محتوا، به انسجام مطالب منتشر شده در سایت و جامعیت آن نیز کمک میکند.
به سی و نهمین محتوا از مجموعه محتواهای سریالی آموزش سئو در ویرا خوش آمدید. در این قسمت به معرفی و توضیح تقویم محتوایی میپردازیم.
تقویم محتوا چیست؟
در پاسخ به این سوال که تقویم محتوایی چیست، باید بگوییم که یک تقویم ساده است که در آن تمامی محتواها به همراه زمان انتشار هر یک مشخص میشوند. Content calendar در واقع شامل تمامی جزئیات و زمان انتشار مواردی است که در آینده قصد ایجاد و یا به روز رسانی آن را دارید. در کانتنت کلندر با تعیین اولویت بندی مربوط به محتواها و زمانبندی صحیح، میتوان کارها را ساماندهی کرده و بهرهوری بهتری را رقم زد.
باید گفت که کانتنت کلندر صرفاً مربوط به سایت و وبلاگ نیست و صفحات اجتماعی (سوشال مدیا مانند اینستاگرام) نیز برای بهرهوری بهتر بایستی تقویم محتوایی خود را داشته باشند.
تقویم محتوایی چه کمکی به کسب و کار شما میکند؟
تقویم محتوایی در واقع نقشه راه شما برای تولید محتوایی هدفمند و مشخص، محسوب میشود. بازاریابی محتوا یکی از بخشهای اصلی دیجیتال مارکتینگ است که موفقیت در آن نیازمند تولید محتوای مستمر و هدفمند است. برای این موضوع با توجه به وسعت کسب و کار، گاهی نیاز است که به طور هفتگی و یا حتی روزانه، چندین محتوا در سایت و سوشال مدیا منتشر شوند. برای ساماندهی به این حجم از کار، یقیناً وجود Content calendar الزامی است. در ادامه به تفکیک در مورد مزایای مختلف Content calendar برای یک کسب و کار توضیح خواهیم داد.
1 . نظم بخشیدن و اولویتبندی مسئولیتها
اگر به تنهایی وظیفه تولید محتوا و انتشار آن را بر عهده دارید، داشتن یک تقویم محتوایی کمک میکند تا به طور کامل بتوانید بر روی مسئولیتهای خود تسلط داشته و آنها را به خوبی اولویت بندی کنید. اگر به همراه یک تیم، وظیفهی بازاریابی محتوایی و توسعه یک کسب و کار را بر عهده دارید از طریق کانتنت کلندر میتوانید با تقسیمبندی مسئولیتها، پیشبرد کارها را سرعت دهید. ابزارهای متفاوتی نظیر گوگل شیت و یا ترلو و نمونههای داخلی مثل میزیتو یا تسکولو، در فضای اینترنت وجود دارند که میتوانید برای این منظور از آنها کمک بگیرید.
2 . رشد ترافیک و بازدیدها
انتشار محتوای باکیفیت و هدفمند، یقیناً افزایش مخاطب و ترافیک ارگانیک برای سایت را در پی دارد. از طریق یک تقویم محتوایی مناسب، میتوانید موضوعات و محتواها را اولویتبندی کرده و با انتشار منظم و مستمر محتواها، زمینه افزایش ترافیک و بازدید سایت را فراهم کنید.
3 . اطلاع سریع از روند تولید و انتشار محتوا
از آنجایی که روند تولید محتوا، کاری پرحجم بوده و باید در تعداد زیاد و به صورت مستمر انجام گیرد، در صورت نداشتن یک برنامه مشخص، یقیناً اطلاع سریع از روند پیشرفت کارها، کاری سخت بوده و ممکن است دچار اشتباه شویم.
در نظر بگیرید که مدیریت یک تیم چند نفره را برای تولید محتوای یک سایت بر عهده دارید؛ در صورت عدم داشتن یک برنامه مدون و مشخص، ممکن است در تخصیص صحیح کارها به تولیدکنندههای محتوا دچار مشکل شوید و کنترل صحیح پیشرفت کارها و مدیریت زمانبندی هر یک از نفرات برایتان سخت باشد.
در یک تقویم محتوایی ۵ گام مهم در روند تولید محتوا که شامل موارد زیر است، به خوبی قابل کنترل خواهد بود:
- محتوای اختصاص داده شده به یک نویسنده
- محتوای در حال تولید
- محتوای در حال بررسی
- محتوای کامل شده
- محتوای در حال ارتقا یا بهروزرسانی
4 . هدفمند شدن محتواها
از طریق Content calendar، هرگاه یک موضوع و یا عنوان جذابی به ذهنتان برسد از طریق درج آن در تقویم محتوایی، اولویت تولید آن محتوا و انتشار آن را تعیین میکنید. همچنین گاهی اوقات ممکن است که به برخی از شاخهها و زیرمجموعههای مربوط به یک کسب و کار، در تولید محتوا توجه کافی نشود و یا برخی از موضوعات و سرفصلهای قبلی رها شده و متروکه شوند. اما با وجود یک تقویم محتوایی و اولویتبندی دستهبندی زیرفصلها و عناوین، به همه موضوعات به قدری که باید، پرداخته میشود و مخاطب نیز پیوستگی مطالب و هدفمند بودن محتواها را درک خواهد کرد.
ما در یک مقاله دیگر به طور مفصل به آموزش عنوان نویسی حرفهای برای وبلاگها و صفحات سایت پرداختهایم. در صورت علاقه میتوانید مطالعه نمایید.
5 . تیم سازی محتوایی
از طریق داشتن یک تقویم محتوایی منظم، به راحتی میتوان یک تیم تولید محتوا را به خوبی مدیریت کرد و با مدیریت حجم کار هر یک از نفرات، احساس رضایت آنها را نیز افزایش داد. در واقع با یک برنامهریزی منظم و متناسب با زمان و سرعت کاری هر یک از افراد، علاوه بر جلوگیری از تاخیر در انتشار عناوین، میتوان بهرهوری بهتر از نفرات و احساس رضایت آنها را نیز رقم زد.
6 . داشتن big picture از محتواهای مربوط به کسب و کار
اگر بدون یک Content calendar و به صورت کوتاه مدت اقدام به تعیین موضوعات و تولید محتوا کنید؛ یقیناً مواردی که منتشر میکنید جامعیت لازم را نخواهد داشت؛ اما زمانی که برای تدوین یک تقویم محتوایی صحیح، زمان صرف میکنید، دید گستردهتر و مناسبتری را نسبت به مقولههای آن کسب و کار به دست میآورید. این موضوع سبب میشود که به تمام جوانب آن صنعت بپردازید و پیوستگی و هدفمند بودن در محتواهایتان مشهود میشود.
7 . شناسایی نقاط عطف محتوا و عملکرد تولیدکنندگان محتوا
با بررسی محتواهای مختلف و تشکیل دادن شاخههای موضوعی متفاوت، میتوان به صورت طبقهبندی شده، بازخورد هر یک از شاخههای موضوعی را مشخص کرد. همچنین با توجه به مشخص بودن عملکرد هر یک از نیروهای تولید محتوا، میتوان به خوبی میانگین بازخورد محتوای تولید شده توسط وی را بررسی کرد. این موضوع در یافتن نیروهای متخصص و بهبود بازخورد کارها، تاثیر زیادی خواهد داشت.
کاربرد تقویم محتوایی در وبلاگ و شبکههای اجتماعی
تقویم محتوایی با ضبط تمامی جزئیات مربوط به انتشار و یا بروزرسانی محتواهای وبلاگها و یا صفحات اجتماعی، تاثیر بسیاری در مدیریت هرچه بهتر سایتها و صفحات مجازی داشته و سبب ازدیاد مخاطبان آنها خواهد شد. در ادامه، از جوانب مختلف به کاربرد و مزایای Content calendar برای مدیریت وبلاگ و شبکه های اجتماعی، اشاره خواهیم کرد.
1 . پیادهسازی و بهروزرسانی استراتژیهای محتوایی
با وجود Content calendar، دید گستردهای از محتواهایی که قرار است منتشر شوند، خواهید داشت و مدیریت و تغییر این استراتژی به سادگی ممکن خواهد بود.
2 . پرداختن به همه زیرشاخههای متفاوت کسب و کار
گاهی ممکن است با توجه به گستردگی مطالب و حجم کار بالا برخی از زیرفصلهای مربوط به کسب و کار به طور کامل در تولید محتوا نادیده گرفته شوند. اما با وجود کانتنت کلندر و مشخص نمودن موضوعات و اهمیت محتواها، مدیر محتوا یا سئوکار به طور کامل بر موضوعات اشراف داشته و میتواند به همه جوانب کسب و کار بر حسب اهمیتشان، به خوبی بپردازد.
3 . جلوگیری از تولید و انتشار محتوای تکراری
اگر حجم کاری زیاد است و یک تیم کار تولید محتوا را انجام میدهند، ممکن است مدیر محتوا یا شخص هماهنگ کننده در تخصیص موضوعات به نفرات دچار اشتباه شده و موضوعات تکراری برای نفرات مختلف ارسال کند. همچنین گاهی اوقات نیز ممکن است که موضوعی که پیشتر در محتواها به آن پرداخته شده، فراموش شود و مجدد برای آن تولید محتوا انجام گیرد. اما با وجود یک تقویم محتوایی با استراتژی صحیح که در آن موضوعات به شکل مناسب دسته بندی شدهاند، امکان بروز اشتباه در این زمینه خیلی کمتر خواهد شد.
4 . حفظ ثبات و سازگاری در انتشار محتواها
یکی از اصول مهم در دیجیتال مارکتینگ تبدیل کردن یک مخاطب گذری به یک مشتری است. این موضوع در بازاریابی محتوایی، از طریق انتشار محتوای هدفمند و ایجاد یک نقشه راه منظم برای مخاطب صورت میپذیرد. در واقع یک مخاطب گذری که با سرچ و پیدا کردن یک مقاله از بلاگ، به یک سایت مراجعه میکند، در صورتی که با پیوستگی مطالب مواجه شده و بتواند سوالهای خود را برطرف کند، ممکن است به یک مخاطب ثابت برای سایت تبدیل شود. با وجود یک Content calendar و یکپارچگی مطالب، این چرخه به خوبی طی میشود.
5 . هماهنگی هر چه بیشتر تیم محتوا
در صورتی که حجم کار و تعداد نفرات زیاد باشد، یقیناً انجام به موقع مسئولیتها یک چالش بسیار مهم خواهد بود. به خصوص اینکه در اکثر اوقات بسیاری از نفرات تیم تولید محتوا ممکن است به صورت دورکاری فعالیت کنند و با وجود یک تقویم محتوا و مشخص بودن مسئولیتها، به خوبی میتوانند برای کارهای خود برنامهریزی کنند. در این صورت اگر شخصی ببیند که نمیتواند مسئولیت مربوط به خود را در بازه تعیین شده به موقع برساند، میتواند این موضوع را با مدیر محتوا یا شخص هماهنگ کننده در میان بگذارد.
به این ترتیب به همه نفرات حجم کار مورد نیاز تعلق خواهد گرفت و به هیچ کسی هم فشار اضافی وارد نخواهد شد. این موضوع افزایش رضایت همکاران را در پی خواهد داشت.
6 . فراموش نشدن تاریخ و مناسبتهای مهم
یقیناً یکی از اصلیترین مزایای وجود کارها و پایبندی کامل به زمان انتشار محتواها است. این موضوع به خصوص برای محتواهای زماندار و مناسبتی اهمیت دوچندانی دارد. یکی از اصول مهم در بازاریابی محتوایی، انتشار محتوای متناسب با رویدادهای مهم است.
به عنوان مثال یک فروشگاه آنلاین انواع اکسسوریهای مردانه و زنانه را در نظر بگیرید، در وبلاگ و صفحات اجتماعی مربوط به این کسب و کار بایستی برای مناسبتهایی نظیر عیدهای مختلف و روز مرد و زن، محتواهای منسجم و هدفداری منتشر شوند. اما گاهی در خلال کارها ممکن است که برخی از مناسبتها فراموش شوند و برای آنها برنامهریزی صحیح صورت نگیرد. با وجود یک کانتنت کلندر خوب که در آن از قبل برای مناسبتهای مختلف برنامهریزی شده، میتوان برای همه مناسبتها، کمپینهای مناسب و مفصلی را تدارک دید.
7 . مدیریت سادهتر منابع انتشار و تبلیغ محتوا
اگر کسب و کار آنلاینی که در آن بازاریابی محتوایی انجام میدهید طراحی وبلاگ و صفحات اجتماعی مختلفی است، مطمئناً مدیریت هرچه بهتر بخشهای مختلف انتشار محتواها و تبلیغ محتوایی در رسانههای مختلف، نیازمند یک برنامهریزی صحیح است.
چطور تقویم محتوایی تنظیم کنیم؟
برای چینش یک تقویم محتوایی صحیح، در ابتدا باید موضوعات محتواها را مشخص کرد. موضوعات محتوا میتوانند مربوط به بهبود سئو، افزایش ترافیک ارگانیک سایت و پیج یا به هدف بازاریابی و افزایش فروش باشند. در واقع در Content calendar و انتشار محتواها، بایستی تمامی اهداف مربوط به دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی محتوایی رعایت شوند. یعنی در خلال محتواهایی که بر اساس لیست سئوکار، برنامهریزی میشوند؛ بایستی با بررسی فضای آن کسب و کار و نیازهای محتوایی مخاطبان، پیوستگی مطالب را نیز برای بهبود ترافیک و جامعیت و اعتبار سایت در نظر گرفت. در ادامه به تفکیک هر یک از اصول مهم در ایجاد یک کانتنت کلندر مناسب را بررسی میکنیم.
1 . تعیین مخاطبین اصلی و اهداف فروش
یقینا مهمترین هدف در ایجاد و گسترش کسبوکار، کسب درآمد از آن است. به همین خاطر، رشد تجارت و کسب درآمد باید به عنوان اولویت در انتخاب موضوعات و تدوین تقویم محتوایی در نظر گرفته شود. بنابراین در پاسخ به این سوال که مهمترین فاکتور در تعیین استراتژی تولید محتوا چیست، باید اهداف کسبوکار و روند جذب مخاطب و تبدیل آنها به مشتری را اولویت آن بدانیم.
اهداف تجاری بازاریابی بایستی به طور کامل مشخص شوند. با شناخت کامل مخاطبین هدف، بررسی رقبا، ایجاد اعتماد در میان کاربران و توجه به برندسازی، مهمترین پارامترها در بازاریابی آنلاین به شمار میروند. بهتر است پس از مشخص کردن اهداف، برای آنها اولویت در نظر گرفته شود؛ چراکه پرداختن همزمان به روی اهداف مختلف، دشوار بوده و سبب عدم تمرکز کافی و حصول نتیجه مناسب میشود.
کمک گرفتن از کارشناسان فروش مجموعه، متخصصین بازاریابی و بررسی مشتریان فعلی و کسب و کارهای رقیب برای تعیین اهداف بازاریابی و اولویت بندی این موارد، ضروری هست. برای نتیجهگیری هرچه بهتر، میتوان اهداف جزئی برای هر بخش تعریف کرد.
به عنوان مثال اگر هدفتان تعامل با مخاطبان هست، باید مشخص کنید که تا یک بازه زمانی خاص، قرار است چه تعداد ایمیل، نظر و یا دایرکت دریافت کنید. یا اگر هدفتان جذب مخاطب جدید است؛ بایستی تعداد تماسهای دریافتی را مشخص کنید.
2 . درج ایده پردازیهای محتوایی
مطمئناً پس از شناخت صحیح مخاطبان و تعیین اهداف بازاریابی، به خوبی با نیازهای مخاطبان و موارد پرطرفدار مورد علاقه آنها آشنا خواهید شد و میتوانید که موضوعات مهم مطرح کنید. تعیین این عناوین برای تولید محتوا یک مرحله خیلی مهم به شمار میرود. برای این منظور میتوانید از ابزارها و راهکارهای مختلف به شرح زیر استفاده کنید.
– تحقیق کلمات کلیدی و استراتژیهای سئو
اگر بخواهیم دستهبندی کنیم که کارهای سئو محتوا چیست، باید بگوییم که تعیین کلمات کلیدی مهمترین بخش سئو محسوب میشود. تحقیق کلمات کلیدی که بخش مهمی از سئو محسوب میشود، میتوانید عناوین پرطرفدار و پر بازده در صنعت مربوطه را پیدا کنید. این کار شانس دیده شدن محتوا و سایت شما را افزایش داده و سبب مراجعه مخاطبین جدید به سایتتان خواهد شد.
ابزارهای متعددی برای تحقیق کلمات کلیدی وجود دارند که برای این منظور میتوانید از این ابزارها کمک بگیرید.
در صورتیکه نیاز به خدمات سئو سایت دارید، متخصصان ویرا آماده بررسی و آنالیز وبسایت شما هستند.
– تحقیق دغدغه و نیازهای مخاطبان
مطمئناً شناخت صحیح دغدغهها و نیازهای مخاطبان کسب و کار، یکی از بخشهای مهم در تولید محتوا و بازخورد آن محسوب میشود. تولید محتوا نباید صرفاً محدود به بهینهسازی برای موتورهای جستجو باشد و به نیازهای مخاطبان نیز باید توجه شود. جستجو در سایتهای رقبا و به خصوص سایتهای پرسش و پاسخ، تواند ایدههای صحیحی را در مورد نیازهای مخاطبان به شما بدهد.
– توجه به بازخورد مخاطبان
در روند تولید محتوایی خود حتماً به بازخورد مخاطبین و نظرات آنها در قالب کامنت در سایت یا صفحات اجتماعی توجه داشته باشید. وقتی سوالی چندین مرتبه مطرح میشود، به این معناست که این موضوع برای کاربران سایت شما مجهول است و بایستی در اولویت انتشار محتواهای خود به آن بپردازید.
3 . در نظر گرفتن زمان کافی برای مسائل بهروز و ترند
در بسیاری از کسب و کارهای آنلاین، شرایط با توجه به زمان تغییر میکند و موضوعات ترند سرچ بسیار بالایی دارند و میتوانند سبب جذب مخاطب بسیاری برای سایتتان شوند. به عنوان مثال سایتهایی که در زمینه بازارهای مالی فعالیت میکنند، با توجه به اخبار و تغییر روندها، مسائل بهروزی را دارند که پرداختن به آنها میتواند مخاطبان بسیاری را به سمت سایت شما بکشاند.
برای همین منظور بایستی در کانتنت کلندر، مسئولیتهای کمتری با توجه به ظرفیت هر یک از نیروهای تولید محتوا، برای آنها در نظر بگیرید. به این ترتیب برای تولید و انتشار محتواهای به روز و ترند نیز جای خالی در تقویم محتوای خود خواهید داشت.
4 . تعیین عناصر کلیدی محتوا
تا اینجای کتر موضوعات مختلفی را که با توجه به اهداف مختلف تعیین شدند، یادداشت کردهایم. اما یقیناً تمرکز بر روی همه این موضوعات و شاخههای مختلف به صورت همزمان مقدور نخواهد بود. به همین خاطر بهتر است که با توجه به اهداف، موضوعاتی که در لیست قید شده اند را فیلتر کرده و عناوینی که ما را زودتر به اهدافمان میرسانند، در اولویت قرار گیرند.
با توجه به همین روند در تقویم محتوایی، نسبت به بازه زمانی آن، به شاخههای موضوعی مختلف بپردازید. البته نیاز نیست که موارد کم اهمیتتر را از لیست موضوعات خود حذف کنید؛ بلکه میتوانید در ماههای بعد برای آنها نیز برنامهریزی کنید.
5 . مشخص کردن تعداد محتواها
بر اساس اهداف و بودجهای که دارید بایستی حجم و تعداد محتواهایی قرار است در طی هر روز یا هفته، منتشر شوند را مشخص کنید. به این ترتیب میتوانید افراد مورد نیاز برای تیم تولید محتوا را تخمین بزنید و اقدام به جذب نیروهای مورد نیاز برای تشکیل تیم تولید محتوا کنید. موضوع از این جهت حائز اهمیت است که اگر نفرات کافی برای انجام پروژه مورد نظر را نداشته باشید در ادامه کار دچار مشکل خواهید شد و روندتان کند میشود.
تولید کنندههای محتوا، مدیر محتوا، کارشناس سئو، ویراستار و گرافیستها، مشاغل اصلی تیم تولید محتوا هستند که باید بر حسب حجم کار، جذب شوند.
6 . اولویتبندی و مرتب کردن محتواها
عنوانها را باید بر حسب اهمیتشان اولویت بندی کرد و به ترتیب اقدام به تولید محتوا برای آنها کرد. این موضوع علاوه بر کمک به روند تولید محتوا، به نتیجهگیری بهتر نیز کمک خواهد کرد. محتوای بلاگ، برگهها و رپورتاژ بایستی مشخص شده و بر اساس هدف، نوشته شوند. برای آشنایی بیشتر با هر کدام از این دستهبندیهای محتوای متنی، باید بدانید که هدف از انتشار محتوای بلاگ یا رپورتاژ چیست و تولید محتوا و پرسونای مخاطب را مطابق آن انجام دهید. برای حصول نتیجه بهتر، بایستی آموزش وبلاگ نویسی و نوشتن محتوای رپورتاژ و یا دستهبندی محصولات را به نویسندگان خود بدهید.
7 . ذخیره اطلاعات در یک فایل متمرکز
پیش از اقدام برای ایجاد تقویم محتوایی، بهتر است که تمامی ایدهها و موارد ذکر شده را در یک فایل آفلاین نظیر اکسل ذخیره کنید. به این ترتیب ایدههایی که برای انجام آنها مطمئن نیستید یا برای بازار زمانی دورتر در نظر گرفتهاید را نیز از یاد نخواهید برد و بعداً میتوانید به تقویم محتوایی خود اضافه کنید.
8 . انتخاب یک ابزار مناسب ساخت کانتنت کلندر
سیستمهای مدیریت پروژه بسیار متعددی برای ساخت کانتنت کلندر وجود دارم که هر کدامشان مزایا و معایب خاص خود را دارند. اگر برای فعالیت خودتان نیاز به تدوین کانتنت کلندر دارید، اکسل سادهتری تو بهترین گزینه خواهد بود؛ اما برای اشتراک با همکاران و سایر اعضا، بایستی از ابزارهای آنلاین استفاده کنید. گوگل شیت و ترلو معروفترین گزینهها برای این منظور هستند.
حال بایستی برای درج اطلاعات در تقویم محتوایی خود اقدام کنید و تمامی عناوین و جزئیات مربوط به هر کدام را در آن درج نمایید.
چه اطلاعاتی را در تقویم محتوا درج کنیم؟
تمامی اطلاعات مهم در مورد عناوین پروژهها، زمان انجام هر محتوا، تاریخ انتشار و … بایستی در کانتنت کلندر درج شوند.
به طور کلی موارد زیر مهمترین جزئیاتی هستند که باید در کانتنت کلندر مشخص شوند:
- عنوان محتوا
- تاریخ انتشار محتوا
- مخاطبین محتوا
- جزئیات محتوا شامل کلمات کلیدی و مطالبی که باید به آنها پرداخته شود.
- نوع محتوا
- هدف محتوا تولید شده
- مسئول تولید محتوا
- محل انتشار محتوا
- شرح وضعیت محتوا
- بهروزرسانی محتوا
- تحلیل محتوا پس از انتشار و بازخورد آن
- تعیین هدف و KPI
ابزارهای طراحی تقویم محتوا
ابزارهای مختلف مدیریت پروژه، با فراهم کردن قابلیتهای مختلف نظیر ایجاد تسک، افزودن اعضا، تعیین سطح دسترسی اعضا، تعیین زمان انجام پروژه، تعیین وضعیت هر تشک و سیستم اعلان هشدار، امکانات مورد نیاز برای تدوین یک Content calendar مناسب را دارند. سیستمهای مدیریت پروژه متفاوتی یافت میشوند که برخیها به علت داشتن رابط کاربری و امکانات بهتر، محبوبیت بیشتری را در میان مدیران محتوا دارند. در ادامه چند تا از برترین سیستمهای ایجاد تقویم محتوا را با ذکر مزایا و محدودیتهایشان معرفی کردهایم.
Trello
ترلو یک سیستم مدیریت پروژه بسیار پرطرفدار با رابط کاربری ساده و جذاب است که در نسخههای وب و اپلیکیشن اندروید و IOS در دسترس است. در ترلو برای هر پروژه میتوان یک تسک ایجاد کرد و در آن توضیحات مربوط به آن پروژه را درج کرد، نفراتی که قرار است روی آن محتوا کار کنند را مشخص کرد و ددلاین انجام آن پروژه را نیز تعیین نمود. همچین امکان بارگذاری فایل و گفتگوی اعضا در هر یک از تسکها وجود دارد.
ترلو برای تیمهایی با حداکثر ۱۰ نفر کاملا رایگان است و اجازه بارگذاری فایلها با حجم نهایتاً ١٠ مگابایت را خواهید داشت.
Asana
آسانا تمامی امکانات ترلو را به همراه یکی دو قابلیت دیگر، ارائه میکند. در ترلو هر یک از پروژهها یا همان تسکها در قالب یک برد تختهای تعریف میشود؛ اما در آسانا امکان اینکه بتوانید پروژهها را به صورت لیستی و یا درون تقویم نیز ایجاد کنید، وجود دارد.
آسانا برای تیمهایی با حداکثر ۱۵ نفر کاملا رایگان است و امکان بارگذاری فایلها تا ۱۰۰ مگابایت، فراهم است. گرچه آسانا امکانات نسبتاً بیشتری را دارد، اما بسیاری از مدیران محتوا به خاطر تجربه کار با ترلو و آشنایی با فضای آن، از این ابزار برای ایجاد Content calendar خود، بهره میبرند.
Airtable
Airtable نسبت به مواردی که معرفی کردهایم، امکانات و قابلیتهای بیشتری رو فراهم میکند. بیس اصلی ایرتیبل از یک فضای جدول مانند اکسل یا گوگل شیت ایجاد شده، با این تفاوت که هر کدام از خانههای جدول، خود میتوانند دارای پارامترهای مختلف باشند و با کلیک بر روی آنها یک صفحه جدید برایتان باز خواهد شد.
گرچه ایرتیبل امکانات و فیلدهای آماده مختلفی را در اختیارمان قرار میدهد، اما رابط کاربری نسبتاً پیچیدهتری نسبت به ترلو و آسانا دارد؛ همچنین در میان مدیران پروژه ایرانی کمتر از آن استقبال میشود.
تقویم محتوا تا چه بازه زمانی را باید پوشش دهد؟
پاسخ دقیقی به این سوال نمیتوان داد و بسته به نوع کسب و کار و موضوعات آن، برنامهریزی محتوایی متفاوت خواهد بود. مثلاً برای سایتهایی که در حوزه اخبار فعالیت میکنند، با توجه به اینکه موضوعات عموما با توجه به سوژههای روز تعیین میشوند، شرایط تدوین تقویم محتوای متفاوت خواهد بود. اما به طور کلی، تنظیم ماهانه یا حتی به صورت دو یا سه ماهه کانتنت کلندر، گزینههای معمول هستند.
بازههای خیلی کوتاه نظیر هفتگی، گاهی اوقات به علت عدم وجود زمان کافی برای تنظیم محتوای بعدی، سبب میشود تا روند پیشرفت کار مختل شود. بازههای خیلی بلند مدت نیز گاهی اوقات به خاطر تغییر استراتژی محتوا و نیاز به درج محتواهای جدید، نیازمند به روز رسانی و تغییرات هستند. همچنین در یک بازی طولانی مدت امکان ایجاد مشکل و اختلال در عملکرد اعصاب وجود دارد و در این صورت بازه زمانی کلیه کارها بایستی دستخوش تغییر شود.
نمونه تقویم محتوایی
از طریق سرچ در گوگل میتوانید نمونههای Content calendar در پلتفرمهای مختلف را مشاهده کنید. از طریق همین نمونهها نیز میتوانید با پیاده سازی ویرایش های مدنظر خود، آن را مطابق با سلیقه و نیاز خود شخصیسازی کنید. در این بخش ما یک نمونه تقویم محتوایی از ویرا را برای شما آوردهایم.