وبمسترهای حرفهای به خوبی با تمامی تکنیکهای برندسازی و توسعه وب سایت آشنا هستند و میدانند که محتوای خوب یکی از مهمترین المانها برای بررسی میزان اعتبار سایتهاست. با این حال تبلیغات بخش دیگری از روند مدیریت سایت را تشکیل میدهد که به سایت اعتبار میدهد. پست مهمان یا Guest posting یکی از روشهای تبلیغ برای محتوای سایت و محصولات فروشگاههای اینترنتی است. در اینجا قصد داریم شما را بیشتر با این موضوع آشنا کنیم.
پست مهمان “Guest posting” چیست؟
دیجیتال مارکتینگ یک بحث گسترده است که بخشی از آن به دریافت بکلینک مربوط میشود. در این رابطه میتوانید با نوشتن پست مهمان و انتشار آن در یک وب سایت معتبر، ترافیک سایت خود را بالا ببرید.
یکی از فاکتورهای بررسی اعتبار یک سایت، توجه به تعداد بکلینکهایی است که از سایتهای معتبر دریافت میکند. در عین حال خزندههای گوگل هم وقتی وارد یک صفحه از سایت میشوند، سایر لینکها را نیز بررسی میکنند. شما یک محتوا را در سایت معتبر منتشر میکنید و از آن لینک میگیرید و در واقع این بک لینک به سایت شما اعتبار میبخشد.
حالا با توجه به این تکنیک، همه وب سایتهایی که میخواهند رتبه بهتری در SERP داشته باشند، از پست مهمان استفاده میکنند. به این صورت که ابتدا یک محتوا برای یک لندینگپیج یا محصول مورد نظر خود را تهیه کرده و سپس آن را در یک سایت معتبر (مثل مجلههای اینترنتی) منتشر میکنند.
چه سایتهایی را برای پست مهمان انتخاب کنیم؟
اگرچه یکی از راه های افزایش ورودی از گوگل، انتشار پست مهمان در سایتهای دیگر است، اما برای این کار شرایطی نیز وجود دارد. در واقع سایت میزبان باید چند ویژگی داشته باشد که گوگل به سایت شما اعتبار دهد. این ویژگیها عبارتند از:
1 . داشتن اعتبار بالا
اولین نکتهای که برای انتخاب سایت میزبان باید در نظر داشته باشید توجه به اعتبار DA (قدرت دامنه) است. در کنار این مورد باید به PA (Page Authority) هم توجه داشته باشید که قدرت یک صفحه خاص از سایت را نشان میدهد. زمانی که در حال انتشار پست مهمان در یک سایت هستید، اگر از آژانسهای فروش رپورتاژ خدمات دریافت میکنید، DA و PA سایت را برایتان نمایش میدهد.
2 . پایین بودن نرخ اسپم اسکور سایت
اسپم اسکور (spam score) یک عدد بین 0 تا 100 است و براساس آن میزان هرزنامه سایت را نشان میدهد. اگر میخواهید در یک سایت معتبر پست مهمان منتشر کنید، بهتر است به سراغ سایتهایی بروید که اسپم اسکور آنها زیر 10 باشد.
3 . توجه به مقدار TF و CF سایت
یکی دیگر از معیارهای سنجش میزان اعتبار یک سایت توجه به TF (Trust Flow) و TC (Citation Flow) است. CT به تعداد سایتهایی اشاره دارد که به سایت مورد نظر لینک دادهاند. در عین حال TF به تعداد سایتهای قابل اعتماد و معتبر اشاره دارد که به سایت مورد نظر شما لینک دادهاند.
پس هر چقدر که نسبت بین TF به CF بالاتر باشد، نشان میدهد این سایت ارزش و اعتبار بیشتری دارد و سایتهای مشهور زیادی به آن لینک دادهاند. پس اگر پست مهمان شما در این سایت منتشر شود، صفحه شما نیز شانس زیادی برای دیده شدن خواهد داشت.
4 . استفاده از نویسندگان معتبر
در حالی که بسیاری از شرکتها و وب سایتها برای تولید محتوای جذاب و باکیفیت هزینه زیادی صرف میکنند، اهمیت زیادی به پست مهمان نمیدهند. در واقع فکر میکنند همین که بک لینک دریافت کنند کافیست و کیفیت محتوا اهمیت زیادی ندارد. در حالی که هر چقدر پست مهمان بازدیدهای بیشتری داشته باشد، اعتبار بیشتری را برای سایت کسب میکند.
5 . توجه به رتبه سایت در SERP موتورهای جستجو
اگر میخواهید بدانید یک سایت در موضوع مرتبط با پست مهمان چقدر اعتبار دارد، باید عبارتهای کلیدی مربوط به آن را در گوگل جستجو کنید. اگر در صفحه اول نتایج جستجو این سایت دیده شد، یعنی میتوانید پست مهمان خود را در این سایت منتشر کنید که قطعا تاثیر زیادی بر روی رتبهبندی سایت شما دارد.
همچنین شما میتوانید از ابزارهایی مثل SimilarWeb، Quantcast، Ahrefs و یا SEMRush برای بررسی میزان ترافیک و بازدیدها سایت مورد نظر در یک کلمه کلیدی خاص استفاده کنید. در این صورت به رتبه و میزان اعتبار سایت نیز پی میبرید.
6 . دریافت بک لینک Follow یا nofollow
برخی سایتها برای پذیرفتن پست مهمان به شما لینکهای نوفالوو (Nofollow) میدهند که در این صورت به خزندههای موتورهای جستجو دستور داده میشود لینک شما را دنبال نکنند. تنها مزیت گذاشتن پست مهمان در این سایتها، معرفی برند به بازدیدکنندگان آنهاست و در عمل هیچ عمل مثبتی برای سئو سایت انجام نمیشود.
در حالی که اگر بک لینک follow دریافت کنید، اسپایدرهای گوگل اجازه ورود به صفحه سایت شما را دارند و مطمئنا در ارزش دادن به سایت تاثیر مثبت خواهد داشت.
7 . ارتباط موضوعی بین سایت میزبان و پست مهمان
فرض کنید پست مهمان در مورد «بست کمربندی» نوشته شده است که صنعتگران، خودروسازها، تکنیسینهای برق مخاطبان این محتوا هستند. حالا شما نمیتوانید پست مهمان با موضوع بست کمربندی را در سایت مد و فشن یا دکوراسیون خانه منتشر کنید. حتی اگر سایت میزبان به شما اجازه انتشار این پست را بدهد، عملاً هیچ نتیجه مثبتی برای سایت شما نخواهد داشت.
انتشار پست مهمان چه مزایایی به همراه دارد؟
انتشار اصولی و درست پست مهمان یک بازی برد – برد است که سایت میزبان و مهمان از آن نفع میبرند. وب سایت میزبان درست مثل یک کافه یا رستوران است که نمیخواهد کافهاش خالی از مشتری باشد. حضور محتوای شما به عنوان پست مهمان در این سایت (به خصوص اگر صاحب نام معتبر باشید) برای کسب و کار سایت میزبان نیز ارزشمند است.
پست مهمان به صورت رایگان برای سایت میزبان تولید میشود. در عین حال سایت میزبان در ازای انتشار این محتوا، از صاحب شما هزینه دریافت میکند. پس به نوعی میتواند از طریق انتشار پست مهمان درآمد کسب کند.
در مقابل هم سایت شما از طریق انتشار پست خود در یک سایت معتبر، مزیتهای زیر را دریافت میکند:
1 . دریافت بک لینک از یک سایت معتبر
اگر فروشگاه اینترنتی دارید و میخواهید محصولات شما بیشتر دیده شوند، لازم است تا لندینگ پیج محصولات را در یک سایت معتبر قرار دهید و اعتبار زیادی کسب کنید.
2 . افزایش ترافیک و مخاطبان وبسایت
با توجه به اینکه یکی از اِلمانهای SEO داشتن بک لینک است، اگر بتوانید پست مهمان را در یک سایت معتبر قرار دهید و سپس به یکی از صفحات در سایت خود لینک دهید، منجر به افزایش ترافیک و جذب مخاطبان بیشتر برای همان صفحه سایت شما خواهد شد.
3 . افزایش آگاهی از برند
یکی از روشهای برندسازی تولید محتوای باکیفیت و سپس انتشار آن برای مخاطبان است. البته در این محتوا باید از سایت خود نام ببرید تا برای آن برندسازی شود.
4 . بهبود رتبه سایت
رنک سایت میتواند با توجه به تعداد بک لینکهایی که دریافت میکند، بهبود یابد. در عین حال اعتبار لینکها نیز اهمیت زیادی دارد. هر چقدر دامین اتوریتی یک سایت بالاتر و اسپم اسکور آن پایینتر باشد، میتوانید با دریافت بک لینک (با انتشار پست مهمان در آن سایت) اعتبار زیادی کسب کنید.
5 . تعامل با سایتهای مشابه
حالا همه وبمسترها به این نتیجه رسیدهاند که برای توسعه کسب و کار خود باید با سایتهای همکار و مشابه در تعامل باشند. انتشار پست مهمان در این سایتها میتواند به رونق کسب و کار (با افزایش بازدیدها و بیشتر شدن مشتریان) بینجامد.
چگونه یک پست مهمان بنویسیم؟
شاید بهتر باشد در اینجا ابتدا به سوال تولید محتوا چیست پاسخ دهیم.
یک محتوای خوب دارای ویژگیهای زیر است:
- به نیاز کاربران پاسخ میدهد.
- اصول سئو در آن رعایت میشود.
- از زیادهگویی و کمگویی دوری میکند.
- توسط نویسندگان حرفهای نوشته میشود.
اما برای تولید پست مهمان باید چطور عمل کنید؟ مراحل زیر را یک به یک اجرا کنید:
- انتخاب موضوع
- پیدا کردن کلمات کلیدی
- پیدا کردن انکر تکستها (Anchor texts) برای لینک دادن به صفحات سایت.
- نوشتن محتوا براساس اصول سئو (حاوی کلمات کلیدی و انکرتکستها)
- پیدا کردن سایتهای معتبر برای انتشار پست مهمان
- انتشار پست مهمان در این سایت.
توجه داشته باشید اگر میخواهید در بیش از یک سایت، پست مهمان منتشر کنید، نباید محتوای تکراری در آنها قرار دهید. هر سایت به محتوای مجزا نیاز دارد.
تاثیر پست مهمان بر سئو سایت چیست؟
مهمترین نتایجی که Guest Blogging به دنبال دارد عبارتند از:
بالا بردن میزان ترافیک ارگانیک سایت
دقت داشته باشید که افزایش بازدیدهای ارگانیک، دائمی و همیشگی هستند. شما میتوانید لینک سایت یا یک بنر تبلیغاتی را در سایت دیگری به طور موقت قرار دهید. اما تا زمانی که لینک صفحه در این سایتها باشد، تعداد بازدیدکنندگان محتوای شما نیز بالا میرود. روند افزایش ترافیک از طریق انتشار پست مهمان تقریبا دائمی است و مدتها بعد از انتشار پست میتوانید شاهد بالا رفتن تعداد بازدیدکنندگان سایت خود باشید.
بالا بردن اعتبار دامنه سایت
اما وقتی پست مهمان را در یک سایت معتبر قرار میدهید، این محتوا برای همیشه در آن سایت میماند. دریافت بک لینک از این سایت هم باعث افزایش رتبه سایت شما میشود و در نتیجه صفحات شما در نتایج جستجو نمایش داده میشوند.
برندسازی و افزایش آگاهی از برند
اگر محتوای پست مهمانی که تهیه کردهاید، حاوی محصولات و برند باشد، به نوعی در برندسازی تاثیر دارد. حال وقتی که این محتوا در یک سایت معتبر قرار میگیرد، میتوانید از اعتبار این سایت هم به نفع برند خود استفاده کنید. چرا که کاربران این سایتها به برندهایی که معرفی میکنند، اعتماد زیادی دارند.
اثرات منفی پست مهمان چیست؟
با وجود تمام تاثیرات و مزیتهایی که انتشار پست مهمان به همراه دارد، نباید از معایب و اثرات منفی آن غافل شوید. در واقع نوشتن پست مهمان باید طبق اصول و استانداردهایی صورت بگیرد تا نتایج مثبت به همراه داشته باشد. در غیر این صورت باید جریمه شدن سایت شما میشود.
گوگل و سایر موتورهای جستجو به محتوای باکیفیت اهمیت زیادی میدهند و میخواهند SERP را از محتواهای تبلیغاتی (بدون اطلاعات مفید) پاک کنند. به همین دلیل وقتی برای یک صفحه سایت خود از طریق پست مهمان بکلینک دریافت میکنید، گوگل سایت شما را جریمه میکند.
به همین دلیل برای جلوگیری از این مشکل باید زمان انتشار پست مهمان به چند نکته دقت داشته باشید:
- همزمان که به سایت خود لینک میدهید، به سایتهای دیگر (مثل ویکیپدیا) هم لینک دهید.
- برای یک کلمه کلیدی، بیش از حد پست مهمان منتشر نکنید و آن را در هر پست به اشکال مختلفی به کار ببرید.
- هیچ قانونی برای دریافت تعداد بکلینک ماهانه وجود ندارد، اما بیشتر سایتهای معتبر بین 5 تا 14 بک لینک از سایتهای جدید دریافت میکنند. انتشار بیشتر پست مهمان باعث جریمه شدن سایت میشود.
- اگر پست مهمان حاوی محتوای بیکیفیت باشد، نه تنها تاثیر مثبتی روی سایت ندارد، بلکه به اعتبار سایت و برند هم آسیب میرساند. همچنین محتواهایی تولید شده بیکیفیت، در پست مهمان به اعتبار سایت میزبان هم آسیب میزند.
تفاوت خرید بک لینک و پست مهمان
در گذشته پست مهمان به صورت رایگان در سایر سایتها منتشر میشد و این تفاوت یک پست مهمان با خرید بکلینک بود. اما امروزه که پستمهمان به رپورتاژ شبیه شده است (اگر میخواهید بدانید رپورتاژ چيست در مطلب دیگری آن را مطالعه کنید)، برای انتشار آن در سایتهای معتبر باید پول پرداخت کنید.
خرید بکلینک شامل روشهای زیادی است که در آنها لینک بر روی یک متن کوتاه و یا تصویر قرار میگیرد. اما در روش پست مهمان یک متن طولانی شبیه به سایر محتواهای وبلاگ تهیه شده و به طور طبیعی لینک یکی از صفحات سایت در این متن قرار داده میشود.
خرید بک لینک اگر بیش از حد انجام شود، به اعتبار سایت آسیب میرساند و گوگل هم به شدت روی این روش حساسیت نشان میدهد. به همین دلیل باید برای خرید بکلینک آهسته گام بردارید و به یکباره حجم زیادی بک لینک برای سایت دریافت نکنید.
اما در روش پست مهمان چون یک مقاله (معمولا بیش از 800 کلمه) را تهیه کرده و لینک سایت خود را در آن قرار دادهاید، بسیار طبیعی است. به همین دلیل است که بسیاری از سایتهای بزرگ و فروشگاههای اینترنتی معتبر بیش از اینکه به خرید بک لینک توجه کنند، روش انتشار پست مهمان را انتخاب میکنند.
6 پاسخ
خیلی ممنون عالی بود
خواهش میکنم سپاس از همراهی شما دوست عزیز 🙂
خیلیی عالللی بود ممنون ازمقاله های خوبی که میذارین.
سپاس از همراهیتون 🙂
متاسفانه پست مهمان برای وب فارسی کاربرد نداره و وب سایت های کمی هستند که قبول می کنند.
بله درسته. میتونید به جای پست مهمان از رپورتاژهای با هزینه پایین استفاده کنید.