در حال حاضر اپلیکیشنهای موبایل دنیای دیجیتال را احاطه کردهاند و تقریبا هر محصولی را که فکرش را بکنید از طریق اپلیکیشنهای تلفنهای همراه در سراسر دنیا به فروش میرسد. گوشیهای همراه به عضوی جدانشدنی از زندگی انسان تبدیل شدهاند و بیشتر کارهای روزمره از طریق این دستگاههای دیجیتال انجام میشود. بنابراین انتخاب برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل به عنوان شغل آیندهتان میتواند گزینهای جذاب و معقول باشد. با این حال نقشه راه برنامه نویسی موبایل، مسیری پر پیچ و خم است و در صورت آشنا نبودن با تکنولوژیها و فناوریهای مختلف ممکن است گمراه کننده باشد. در این مقاله از سری مقالات آموزشی شرکت پیشگامان داده و فناوری ویرا قصد داریم تا شما را با نقشه راه برنامه نویسی موبایل آشنا کنیم.
تایید شده توسط متخصصین بخش برنامه نویسی ویرا
اپلیکیشنهای موبایل به چند دسته تقسیم میشوند؟
قبل از آنکه بخواهیم مسیری شغلی خودمان را به عنوان یک برنامه نویس موبایل انتخاب کنیم باید شناخت کافی از انواع تکنولوژیهای پیاده سازی اپلیکیشنهای گوشی همراه در نقشه راه برنامه نویسی موبایل آگاه شویم. به طور کلی سه گروه جامع برای اپلیکیشنهای موبایل امروزه در نظر گرفته میشود که این سه گروه عبارتند از:
- اپلیکیشنهای بومی (Native Applications)
- اپلیکیشنهای کراس پلتفرم (Cross-Platform Applications)
- اپلیکیشنهای هیبرید (Hybrid Applications)
اپلیکیشن بومی (Native) چیست؟
قدیمیترین راه طراحی اپلیکیشن موبایل، ساخت آن به شکل بومی یا به اصطلاح نیتیو است. اپلیکیشنهای بومی اپلیکیشنهایی هستند که به صورت انحصاری برای یک پلتفرم خاص تلفن همراه اعم از اندروید و یا iOS تولید میشوند. برنامه نویس نیتیو موبایل به صورت تخصصی در یکی از این پلتفرمها شروع به فعالیت میکند. پیدا کردن یک برنامه نویس نیتیو موبایل که به صورت همزمان اپلیکیشنهای اندروید و iOS را تولید کند. علت این امر هم تفاوت فراوان توسعه اپلیکیشنهای اندروید با اپلیکیشنهای iOS است.
حتما بخوانید : تکنولوژی های طراحی اپلیکیشن موبایل در سال 2020
مزیتها و معایب توسعه اپلیکیشن نیتیو چیست؟
هیچ یک از راههای طراحی اپلیکیشنهای موبایل در نقشه راه برنامه نویسی موبایل کامل و بی نقص نیستند و هر کدامشان مزایا و معایب منحصر به خودشان را دارند. اگر قصد دارید تا به یک برنامه نویس نیتیو موبایل تبدیل شوید بد نیست نگاهی به خوبیها و بدیهای این انتخاب داشته باشیم:
مزایا طراحی اپلیکیشن نیتیو موبایل:
- بهره وری کامل از سخت افزار و امکانات تلفن همراه
- بازدهی (Performance) بالاتر نسبت به فناوریهای دیگر
- امنیت بیشتر نسبت به تکنولوژیهای دیگر
برای سفارش “طراحی اپلیکیشن خبری” کلیک کنید.
معایب طراحی اپلیکیشن نیتیو موبایل:
- برنامه نویسی مجدد برای پلتفرمهای گوناگون
- انعطاف پذیری کم
- از دست دادن جامعه کاربری پلتفرمهای دیگر
توسعه اپلیکیشنهای iOS
حالا که با اپلیکیشنهای نیتیو در نقشه راه برنامه نویسی موبایل آشنا شدیم، بهتره به صورت تخصصی نحوه ساخت و توسعه اپلیکیشنهای iOS را زیر ذره بین ببریم. کمپانی اپل (Apple) توانسته با معرفی گوشیهای آیفون خود به محبوبیت فراوانی دست پیدا کند. میلیونها کاربر از گوشیهای آیفون استفاده میکنند و ساخت اپلیکیشن به صورت انحصاری برای iOS می تواند گزینهای پر سود و پر درآمد در مسیر برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل باشد. اگر از جمله کسانی هستید که علاقه زیادی به ساخت اپلیکیشن برای آیفون دارید بهتر است به سراغ زبانهای برنامه سوییفت (Swift) و یا Objective-C بروید. با توجه به سیاستهای اپل شما برای اینکه بتوانید برای گوشی های موبایل این شرکت اپلیکیشن بسازید حتما باید از کامپیوترها و لپ تاپ های این شرکت استفاده کنید. همین قضیه موجب شده تا به علت این محدودیت اپل نسبت به اندروید، کمی انگیزه برنامه نویسان کاهش پیدا کند.
برای سفارش “طراحی اپلیکیشن فیلم و سریال” کلیک کنید.
ابزارهای لازم جهت برنامه نویسی موبایل iOS
- لپ تاپ و یا کامپیوتر دسکتاپ اپل
- محیط توسعه یکپارچه ایکس کد (XCode)
- یادگیری زبان برنامه نویسی سوییفت (Swift) یا Objective-C
حقوق برنامه نویسان iOS در سال 99
بعد از اینکه نیازمندی ها و ابزارهای لازم جهت توسعه اپلیکیشن های iOS در نقشه راه برنامه نویسی موبایل شناختیم، بهتره به بحث درآمدی و حقوق این زمینه نیز بپردازیم. طبق نظرسنجی ای که سایت جابینجا از توسعه دهندگان انجام داده است، برنامه نویس اپلیکیشن های iOS در سال 99 و در شهر تهران به طور میانگین حقوقی معادل 6/7 میلیون تومان را دریافت می کنند که این رقم برای دیگر شهرهای بزرگ کشور به 4/2 میلیون تومان کاهش پیدا می کند.
برای سفارش “طراحی اپلیکیشن آموزشی” کلیک کنید.
توسعه اپلیکیشن های اندروید (Android)
امروزه پلتفرم اندروید بیشترین کاربر را در سراسر جهان در بین پلتفرمهای مختلف گوشی همراه به خود اختصاص داده است. تبدیل شدن به یک برنامه نویس اندروید نیز میتواند گزینه دیگر در نقشه راه برنامه نویسی موبایل باشد. برای توسعه اپلیکیشنهای اندروید دو زبان برنامه نویسی پیش روی شما قرار دارد. اولین گزینه زبان برنامه جاوا (Java) است که یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین زبان های برنامه نویسی حال حاضر جهان است. به تازگی زبان برنامه نویسی کاتلین (Kotlin) نیز به ابزارهای توسعه اپلیکیشنهای اندروید اضافه شده تا دست برنامه نویسان را در این زمینه باز بگذارد. بر خلاف اپلیکیشنهای IOS که همگی منحصر به اپل و سیستم عامل مک بودند، توسعه اپلیکیشنهای اندروید از طریق تمامی سیستم عامل ها نظیر ویندوز، لینوکس و مک قابل انجام است.
ابزارهای لازم جهت برنامه نویسی اندروید:
- یک کامپیوتر و یا لپ تاپ
- اندروید استودیو (Android Studio)
- یک IDE جهت برنامه نویسی مانند Visual Studio Code و یا Eclipse
برای سفارش “طراحی اپلیکیشن سوپرمارکت” کلیک کنید.
حقوق برنامه نویسان اندروید در سال 1402
در سال 1402 سه گروه مختلف را بر اساس سابقه کاری و محل کار برای تعیین حقوق برنامه نویسان اندروید را در نظر گرفتهایم. در ادامه قصد داریم تا حقوق ماهانه هر یک از گروهها را متناسب با شهر و منطقه فعالیت مورد بررسی قرار دهیم.
حقوق برنامه نویس اندروید با سابقه کاری کمتر از 2 سال
یکی از دغدغههایی که اغلب مدیران تجارت با آن مواجه هستند، کنترل مسائل مالی همچون ثبت مسائل مالی، محاسبه سود و محاسبه ضرر و زیانهای کسب و کار است؛ به همین دلیل باید از برترین نرم افزارهای حسابداری استفاده کنید. حقوق برنامه نویسان با سابقه کمتر از دوسال حدود 8 الی ده تومان میباشد.
حقوق برنامه نویس اندروید با سابقه کاری بین 2 تا 5 سال
برنامه نویسان اندرویدی که سابقه فعالیت آنها بین دو تا پنج سال باشند به صورت متوسط حقوقی 16میلیون تومانی را در تهران و 13 میلیون تومانی را در دیگر شهرهای بزرگ دریافت میکنند. در شهرهای کوچک نیز اگر سابقه کاریتان در زمینه توسعه اپلیکیشنهای اندروید بیش از دو سال باشد میتوانید به صورت میانگین حقوقی 4/6 میلیون تومانی را در ماه دریافت نمایید.
حقوق برنامه نویس اندروید با سابقه کاری بیش از 5 سال
برنامه نویسان کارکشته اندروید که بیش از پنج سال است به توسعه اپلیکیشنهای اندروید میپردازند، در سال جاری در شهر تهران میانگین حقوق 28 میلیون تومان را میگیرند که این مبلغ در شهرهای بزرگ دیگر به 23 میلیون تومان میرسد.
اپلیکیشن کراس پلتفرم (Cross-Platform) چیست؟
علیرغم اینکه توسعه اپلیکیشنهای موبایل به صورت نیتیو یک گزینه در نقشه راه برنامه نویسی موبایل است، اما تنها راه ممکن نیست. اپلیکیشنهای کراس پلتفرم نوع دیگری از نرم افزارهای گوشیهای همراه هستند که در سالیان اخیر رشد چشمگیری داشتهاند و توانسته تا بین جامعه توسعه دهندگان محبوبیت زیادی کسب کنند. اپلیکیشن کراس پلتفرم اپلیکیشنی است که به صورت همزمان قابلیت اجرا شدن بر روی پلتفرمهای مختلف موبایل مانند اندروید و iOS را دارد. تنها با یک بار برنامه نویسی میتوانید اپلیکیشنی داشته باشید که هم کاربران اندروید و هم کاربران iOS بتوانند از آن استفاده کنند.
مزایا و معایب توسعه اپلیکیشنهای کراس پلتفرم
همانند اپلیکیشنهای نیتیو، اپلیکیشنهای کراس پلتفرم در کنار مزایایی که برای برنامه نویس دارند برخی محدودیتها نیز برای او در نقشه راه برنامه نویسی موبایل اعمال میکنند. در ادامه نگاهی به مزیتها و معایب اصلی توسعه اپلیکیشنهای کراس پلتفرم خواهیم داشت.
مزایا توسعه اپلیکیشنهای کراس پلتفرم موبایل:
- مقرون به صرفه بودن از نظر هزینه
- پیاده سازی و راه اندازی آسان و ساده
- پشتیبانی از پلتفرمهای مختلف مانند اندروید و iOS
- عدم نیاز به برنامه نویسی مجدد
معایب توسعه اپلیکیشنهای کراس پلتفرم موبایل:
- بازدهی و عملکرد ضعیف تر نسبت به اپلیکیشنهای بومی
- عدم دسترسی کامل به تمامی امکانات و قدرت سخت افزار گوشی همراه
حتما بخوانید : راهنمای کامل سئو Off-Page در سال 2021
توسعه اپلیکیشن های کراس پلتفرم موبایل
اگر از جمله کسانی هستید که علاقهمند به توسعه و انتشار اپلیکیشن بر روی هر دو پلتفرم مشهور تلفنهای همراه هستید بهتر است با روند و فرآیند توسعه این اپلیکیشنها در نقشه راه برنامه نویسی موبایل آشنا شوید. راههای متعددی برای توسعه و ساخت یک اپلیکیشن کراس پلتفرم وجود دارد که این انبوه گزینهها میتواند گاهی به سردرگمی برنامه نویسان تازه کار جهت انتخاب تبدیل شود. در ادامه سه تا از مشهورترین فریم ورکهای توسعه اپلیکیشنهای نیتیو را به صورت مختصر مورد بررسی قرار میدهیم:
جهت مشاهده “قیمت طراحی اپلیکیشن” کلیک کنید.
ری اکت نیتیو (React Native)
ری اکت نیتیو (React Native) در حال حاضر محبوبترین فریم ورک توسعه اپلیکیشنهای کراس پلتفرم برای گوشیهای همراه در نقشه راه برنامه نویسی موبایل است. این فریم ورک توسط شرکت فیسبوک در سال 2015 به عنوان یک پروژه متن باز (Open Source) منتشر شد. ری اکت نیتیو از زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت (Java Script) و ویژگیهای کتابخانه ری اکت (React JS) جهت پیاده سازی اپلیکیشنهای کراس پلتفرم بهره میبرد. زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت در سال میلادی کنونی به عنوان محبوبترین زبان برنامه نویسی شناخته شده است. همین ویژگی موجب شده تا این فریم ورک جایگاه ویژهای در بین فریمهای توسعه اپلیکیشنهای کراس پلتفرم تبدیل شود.
فلاتر (Flutter)
فلاتر (Flutter) را می توان رقیب مستقیم و قدرتمند ری اکت نیتیو در نقشه راه برنامه نویسی موبایل دانست. فلاتر توسط گوگل در سال 2018 میلادی عرضه شد و در طی دو سال گذشته توانسته با ویژگیها و امکانات منحصر به فرد خود محبوبیت فراوانی کسب کند. پشتیبانی فوق العاده گوگل از فلاتر باعث شده تا روزانه بر جامعه توسعه دهندگان فلاتر در جهان افزوده شود. برای اینکه بتوانید به کمک فلاتر اپلیکیشنهای کراس پلتفرم بنویسید نیاز است تا زبان برنامه نویسی دارت (Dart) را یاد بگیرید. این زبان هم توسط گوگل معرفی شده اما فاصله زیادی تا کسب محبوبیت و مقبولیت جاوا اسکریپت در بین جامعه برنامه نویسان دارد.
زامارین (Xamarin)
زامارین (Xamarin) نیز از جمله فریم ورکهای موجود جهت انتخاب برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس کراس پلتفرم تلفنهای همراه در نقشه راه برنامه نویسی موبایل است. زامارین بخشی از پروژه NET. مایکروسافت است که توسط میلیونها توسعه دهنده در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است. برای بهره گیری از زامارین نیاز است تا با زبان برنامه سی شارپ (C#) و همچنین دات نت (NET.) آشنایی کافی پیدا کنید.
حقوق برنامه نویس کراس پلتفرم موبایل
با توجه اینکه تکنولوژیهای مختلفی جهت توسعه اپلیکیشنهای موبایل به صورت کراس پلتفرم وجود دارد نمیتوان حقوق مشخصی را معلوم کرد اما به صورت میانگین و با توجه به سابقه کاری و تکنولوژی مورد نظر می توانید توقع حقوقی بین 10 تا 20 میلیون تومان را داشته باشید.
اپلیکیشن هیبرید (Hybrid) چیست؟
پس از کسب شناخت کافی از اپلیکیشنهای نیتیو و کراس پلتفرم در نقشه راه برنامه نویسی موبایل، اکنون نوبت آن رسیده است تا با آخرین فناوری توسعه اپلیکیشن موبایل یعنی اپلیکیشنهای هیبرید آشنا شویم. اپلیکیشنهای هیبرید اپلیکیشنهایی هستند که بر خلاف دو تکنولوژی قبلی هیچگونه ارتباطی با امکانات تلفن همراه ندارند و به مانند یک صفحه وب هستند که از طریق مرورگر گوشی همراه باز شده است. در حقیقت یک اپلیکیشن هیبرید یک وب ویو (Web View) است. ابزارهای لازم جهت توسعه اپلیکیشنهای هیبرید همان فناوریهای موجود جهت توسعه وبسایتهای اینترنتی یعنی HTML، CSS و جاوا اسکریپت است. در حال حاضر تنها راه حل موجود برای ساخت اپلیکیشنهای هیبرید فریم ورک Ionic است.
مزیتهای و معایب توسعه اپلیکیشنهای هیبرید چیست؟
علیرغم اینکه اپلیکیشنهای هیبرید امروزه بسیار کمتر مورد استفاده قرار میگیرند، اما یک سری نکات مثبت و منفی در مورد این اپلیکیشنها وجود دارد که بد نیست آنها را زیر ذره بین ببریم.
مزایا طراحی اپلیکیشن هیبرید موبایل:
- پیاده سازی و راه اندازی آسان
- سهولت و هزینه پایین نگهداری (Maintenance)
- قیمت پایین
- قابلیت استفاده همزمان بر روی اندروید و iOS
معایب طراحی اپلیکیشن هیبرید موبایل:
- عدم وجود قابلیت استفاده از امکانات موبایل
- سرعت و بازدهی ضعیف
40 پاسخ
دمتون گرم
خواهش میکنم دوست عزیز
چقد خوبین شما 😍😍😍
ممنونیم از لطف شما آقای رحمانی
شما پیج اینستا هم دارین؟ 😍😍😍
سلام وقت بخیر
بله، شما میتوانید از طریق اکانت @viiraco با پیج اینستاگرام ما در ارتباط باشید🌸
مطالب بی نظیر بود
ممنون علی جان 🌸
سلام عالی بود 😍😍😍
سلام وقت بخیر خوشحالیم که مطلب براتون مفید بوده
مثل همیشه عالی و کاربردی
ممنونیم از وقتی که در اختیار ما گذاشتید 🌸
برنامه نویسی موبایل به نظرم خیلی سخت تره تا برنامه نویسی سایت
سلام وقت بخیر برنامه نویسی به هرحال کار سختی هستش اما اگر علاقه مند باشید براتون راحت تره و بستگی به توانایی های خودتون داره.
دست مریضاد استاد
خواهش میکنم آقای سالاری🌸
بسیار گویا و شفاف بیان کردید
خوشحالیم که مطلب قابل فهم بوده براتون
بی نظیر هستید
ممنونیم از شما آزاده جان
احسنت عالی بود
ممنونیم از توجه شما آقای علوی
حرف نداری
متشکریم از شما دوست عزیز🌸
یه سوال داشتم مشاوره حضوری هم دارید شما؟
بله جناب محمدی برای مشاوره حضوری لطفا با شرکت تماس حاصل فرمایید
کمتر سایتی اینقدر کامل توضیح میده. افرین. ممنون از شما
ممنونیم که مقاله رو خوندید و خوشحالیم که براتون مفید بوده.
شادکام و سلامت باشید
خیلی ممنونیم از شما
سلام و عرض ادب ممنون از آموزش بسیار خوبتون
سلام.خیلی خوب بود.از دست اندرکاران وبسایت به این خوبی سپاسگزارم
سلام. بسیار عالی. دومین باره دارم مطلبی از سایتتون رو میخونم. هر دو عالی بودن. خیلی ممنونم.
از مطالب مفیدتون خیلی استفاده کردم .سپاس فراوان
خیلی خوشحالم که مطلب ما رو دوست داشتی.
واقعا سایتتون حرف نداره و پر محتوا ترین مقالات در این سایت پیدا میشه
سلام از شما سپاسگزارم بابت مقاله ي فوق العاده اي كه منتشر فرموديد.
لطف دارید. خوشحالیم که براتون مفید بوده.
سلام وقت بخیر و ممنون از مطلب خوبتون.
متشکریم از حضور شما