; ; ;

متخصص سئو کیست؟

نوشته شده:در 15 اسفند 1400
زمان مطالعه: 05 دقیقه
سئو چیست

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

سئو (SEO)، عمل بهینه سازی وب‌سایت برای قرار گرفتن در رتبه‌های برتر موتورهای جستجو است که یک نوع استراتژی بازاریابی دیجیتال بوده و به سایت شما کمک می‌کند، ترافیک ارگانیک بیشتری از صفحه نتایج موتورهای جستجو دریافت کند. با پیاده‌سازی صحیح قوانین سئو، محتوایی ایجاد خواهید کرد که مشتریان بالقوه شما به دنبال آن هستند و این امر باعث می‌شود سایت، در موتورهای جستجو رتبه بهتری کسب کند؛ در نتیجه به کاربران جدیدی متصل خواهید شد و تجارت شما توسعه بیشتری پیدا می‌کند.

بخش زیادی از ترافیک وارد شده به هر سایتی، توسط موتورهای جستجو تأمین می‌شود. هر فرد پس از سرچ کردن عبارت مورد نظر خود اغلب بر روی نتایج صفحه اولیه گوگل کلیک کرده و حتی ممکن است به مشتری بالقوه یک سایت تبدیل گردد؛ از همین رو، قرار گرفتن در نتایج صفحه اولیه موتورهای جستجو مانند گوگل اهمیت بسیار زیادی دارد و بهتر است توجه لازم را به آن داشته باشید.

 

Trulli

تایید شده توسط ویرا

 

متخصص سئو کیست؟

متخصص بهینه‌ سازی موتورهای جستجو یا کارشناس سئو، شخصی است که وب‌سایت مشتری را تجزیه و تحلیل کرده و سپس تغییرات لازم برای بهینه‌ سازی سایت را اعمال می‌کند. متخصصان سئو می‌توانند به صورت فریلنس فعالیت داشته یا کارمند یک شرکت سئو باشند. در شرکت سئو، مسئولیت‌های سئوکار بین افراد مختلفی تقسیم شده و کار با کیفیت بالاتری پیش می‌رود. کارشناس سئو در مورد جستجوی کلمات کلیدی دانش عمیقی داشته و به خوبی با نحوه کار موتورهای جستجو آشنا است. اگر شرکتی (چه بزرگ باشد، چه کوچک) برای فروش یا بازاریابی خود به ترافیک وب متکی است، استخدام یک کارشناس سئو می‌تواند نقش کلیدی در پیشرفت بیزینس آن‌ها ایفا کند.

 

برای مشاهده ” هزینه سئو سایت ” کلیک کنید.

 

سایت یک شرکت می‌تواند در نگاه اول شگفت‌انگیز به‌نظر برسد، اما اگر نتواند هیچ کاربری را جذب کند، طبیعی است که فروش خوبی هم برای شرکت به همراه نخواهد داشت. در واقع حتی اگر سئو کار، کار خود را به درستی انجام ندهد، بر روی فروش تاثیر منفی داشته و باعث صدمه‌ زدن به شرکت خواهد شد.

شاید همین لحظه به شغل متخصص سئو علاقه پیدا کرده و از خود بپرسید “چگونه سئو کار شوم؟” یک سئو کار باید در چند زمینه دانش کافی داشته باشد تا بتواند استراتژی‌های لازم را با هدف رشد شرکت پیش برد. علاوه بر دانش فنی در زمینه ویرایش مشکلات سایت و  انواع سئو (داخلی و خارجی)، لازم است بر روی ابزارهای تجزیه و تحلیل سایت مانند گوگل آنالیتیکس هم تسلط کافی داشته باشد.

 

اهمیت سئو

 

وظایف فنی متخصص سئو

به هنگام بررسی سایت مشتری، متخصص سئو باید اهداف شرکت را شناسایی کرده و درک کند که هدف آن سایت چه افرادی است. با توجه به نتایج این تحلیل‌ها، پروپوزال خدمات سئو و استراتژی مورد نیاز برای بهبود رتبه‌بندی صفحات سایت در موتورهای جستجو و افزایش مخاطبان را ارائه می‌دهد. این کار با روش‌های مختلفی انجام می‌شود؛ به طور مثال ممکن است با افزودن محتوایی صورت گیرد که کلمات کلیدی با چگالی مناسب در داخل آن استفاده شده است یا با ویرایش تگ‌های HTML سایت و رفع مشکلات ساختاری. در کنار بررسی تمامی مشکلات داخلی سایت، سئو کار باید لینک‌های مفیدی را برای صفحات شرکت ایجاد کند، زیرا در رتبه‌بندی موتورهای جستجو موثر خواهد بود.

یک متخصص سئو باید دانش‌های مختلفی را داشته باشد که عبارت‌اند از:

🔹 بازاریابی

🔹 روانشناسی انسان

🔹 چشم‌ انداز شبکه‌های اجتماعی

🔹 طراحی و توسعه وب

🔹 تجزیه و تحلیل سایت

🔹 مدل‌های مختلف کسب و کار

🔹 محتوا و تولید محصول

🔹 آشنایی با برخی از مهارت‌های برنامه نویسی HTML ،CSS

🔹 تسلط بر بازاریابی محتوا

🔹 آشنایی با الگوریتم‌های گوگل و بروزرسانی دائم اطلاعات

 

وظایف سئو کار

 

به طور کلی فردی که سئو سایت را بر عهده می‌گیرد باید در بخش‌های مختلفی دانش فنی داشته باشد تا بتواند مشکلات سایت را برطرف سازد. سه سطح در بهینه‌ سازی موتورهای جستجو وجود دارد که متخصص سئو از هر سه این مورد برای اجرا سازی استراتژی سئو خود استفاده می‌کند.

سئو فنی: در سئوی فنی، سئوکار به موتور جستجو کمک می‌کند که سایت را راحت‌تر ایندکس کند. موتورهای جستجو به خودی خود باهوش هستند، اما گاهی اوقات لازم است به آن‌ها کمک کنید تا بتوانند صفحات سایت شما را راحت‌تر بخوانند؛ برای ایندکس سایت، سئو کار باید دانش فنی قابل قبولی داشته باشد.

در کنار این موارد باید سرعت سایت هم چک شود و در صورتی که سرعت قابل قبولی ندارد، راه‌ حل‌های کاربردی برای افزایش سرعت ارائه شود. باز شدن راحت سایت در موبایل هم در دنیای امروزی اهمیت زیادی دارد، زیرا افراد زیادی برای سرچ در گوگل از گوشی همراه استفاده می‌کنند و سایت باید در هر نمایشگری بدون مشکل باز شود.

سئو داخلی: در سئو داخلی، تمام مشکلات عکس‌ها و محتواهای داخلی سایت ویرایش خواهند شد. به‌کار بردن کلمات کلیدی متناسب، ویرایش تگ‌های HTML، چک کردن کپی نبودن محتوا و … از جمله کارهایی است که در سئو داخلی انجام می‌گیرد.

سئو خارجی: سئو خارجی شامل بک لینک‌هایی است که از سمت سایت‌های دیگر به سمت سایت شما وارد می‌شوند.

مسئولیت‌های متخصص سئو

مسئولیت‌های یک سئو کار فریلنس با شخصی که در یک شرکت سئو کار می‌کند، متفاوت خواهد بود، اما به طور کلی هر سئو کار وظایف مختلفی را بر عهده خواهد گرفت.

مهم‌ترین وظایف یک متخصص سئو را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

🔹 بهبود رتبه‌بندی سایت در نتایج موتورهای جستجوی با ارائه استراتژی‌های حاصل از تحلیل داده‌ها

🔹 مدیریت هزینه‌های کمپین‌های SEO و تخمین میزان بودجه مورد نظر برای تبلیغات با بازدهی مناسب

🔹 همکاری با تیم توسعه سایت، جهت بررسی کد‌های مهم در بهینه سازی سایت

🔹 ایجاد محتوا و بازاریابی محتوا با کمک تیم‌های تحریریه و بازاریابی

🔹 کشف و بهینه‌ سازی کلمات کلیدی پر سرچ و مرتبط با نوع تجارت

🔹 ایجاد و اجرای استراتژی ایجاد لینک

🔹 تهیه محتوای وب‌سایت جذاب و با کیفیت بالا با رعایت چگالی کلمه کلیدی

🔹 تعیین اهداف قابل اندازه‌ گیری جهت نشان دادن تلاش‌های بازاریابی

🔹 تغییر سایت، محتوا، تصاویر، لینک‌ها و … جهت بالا رفتن رتبه سایت در موتورهای جستجو

🔹 تسلط بر ابزارهای سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس

🔹 تسلط بر روی کار با سیستم‌های مدیریت مختلف (ممکن است به هنگام استخدام یک سئو کار با عنوان متخصص سئو وردپرس روبه‌رو شوید که نشان می‌دهد این شخص تسلط کامل بر روی وردپرس و پلاگین‌های آن دارد.)

 

مسئولیت سئو کار

 

درآمد متخصص سئو

کارشناسان سئو را می‌توان در سه دسته قرار داد که درآمد هر کدام از آن‌ها متفاوت خواهد بود.

🔹 فریلنسر

🔹 عضویت در تیم یک شرکت فعال در حوزه سئو

🔹 کارمند

درآمد کارشناس سئو بسته به هر کدام از حالت‌های بالا متفاوت خواهد بود. شخصی که به صورت رسمی در یک شرکت استخدام شده است، ماهانه حقوق مشخصی را دریافت کرده و در ساعات کاری مشخص شده در قرار داد، داخل شرکت حضور دارد. در این حالت ممکن است قرار داد شما از 3 میلیون شروع شده و به بالای 10 میلیون برسد.

زمانی که سئو کار به صورت فریلنس کار می‌کند، درآمدها کاملاً متغیر بوده و به میزان تجربه و تخصص او بستگی دارد. به طور مثال شخصی که تنها یک سال سابقه سئو دارد، با شخصی که پنج سال در این زمینه فعالیت حرفه‌‌ای داشته، حقوق مختلفی خواهد داشت. درآمد سئو کار فریلنسر می‌تواند از 2 میلیون تومان آغاز شود و بسته به حجم کار پروژه به رقم‌های بالاتری تغییر یابد.

قرارداد‌های سئو می‌توانند به پنج شکل مختلف نوشته شوند که هر کدام از این قراردادها، مزایا و معایب خاص خود را خواهند داشت.

قرارداد سئو ساعتی

سئو ساعتی بیشتر توسط فریلنسرها مورد استفاده می‌گیرد و کارفرما با توجه به ساعاتی که صرف سئو سایت شده، حقوق فریلنسر را پرداخت می‌کند.

حقوق سئو ساعتی برای هر سئو کار متفاوت است و هر شخص با توجه به سابقه و تخصص خود قیمت خاصی را پیشنهاد می‌دهد. سئو ساعتی برای کسب و کارهای کوچک مناسب است و معمولاً شرکت‌های بزرگ‌تر از این سبک قرارداد استفاده نمی‌کنند.

قرارداد سئو ماهیانه

در سئو ماهیانه کارفرما با شخص سئو کار یا شرکت سئو قرار داد ماهیانه امضا می‌کند که معمولاً 3 ماهه، 6 ماهه یا 1 ساله خواهد بود.

در طول مدت زمان قرار داد، تمام امور سئو بر عهده شخص و شرکت خواهد بود و کارفرما میزان مبلغ درج شده در قرارداد را به سئو کار پرداخت می‌کند. در این روش حقوق کاملاً مشخص شده و مانند سئو ساعتی به معیار میزان ساعات کار بستگی ندارد.

قرارداد سئو پروژه ای

در سئو پروژه ای همه چیز از قبل مشخص شده است. شما در قرار داد ذکر می‌کنید که در این پروژه قصد دارید به هدف 1 و هدف 2 برسید و سئو کار به شما در رسیدن به این اهداف کمک خواهد کرد.

در سئو پروژه‌ای تمام خواسته‌های کارفرما از قبل داخل قرار داد ذکر شده و در حین کار اضافه کردن مورد و خواسته جدید شاید کمی سخت باشد.

 

درآمد سئو کار

 

قرارداد سئو کلمه کلیدی

در هر تجارتی تعدادی کلمه کلیدی وجود دارد که به خدمات یا محصولات اصلی هر تجارتی تکیه دارد. وظیفه متخصص سئو این است که این کلمات کلیدی را شناسایی و بهبود بخشد.

در قرارداد سئو کلمه کلیدی، کلمات کلیدی مورد نظر کارفرما از قبل مشخص شده و مدت زمان مشخصی برای رسیدن به آن اهداف تعیین می‌شود. حقوق دریافتی سئو کار در قرارداد کلمه کلیدی، به ازای هر کلمه کلیدی جدا خواهد بود. اگر قصد بالا رفتن در کلمات کلیدی زیادی را دارید، این روش ممکن است برای شما پرهزینه باشد.

قرارداد سئو عملکردی

سئو عملکردی یکی از جدیدترین روش‌های قیمت‌ گذاری سئو است که زیاد با استقبال رو به رو نشده است. در این روش کارفرما در داخل قرارداد ذکر می‌کند در صورت رسیدن به هدف 1، حقوق سئو کار پرداخت خواهد شد.

از آنجایی که هیچ تضمینی در سئو وجود ندارد، ممکن است سئو کار، 6 ماه بر روی پروژه وقت صرف کرده و به دلیل نرسیدن به رتبه‌های برتر گوگل هیچ پولی دریافت نکند.

5/5 - (1 امتیاز)
سخن نهایی
در این مقاله تمامی نکات در مورد سئو، متخصص سئو، شرح وظایف سئو کار، مسئولیت‌های سئو و میزان درآمد سئو کار به طور کامل مورد بررسی قرار گرفت. اگر به دنبال یادگیری سئو به‌صورت حرفه‌ ای هستید، به کمک راهکار‌های ارائه شده می‌توانید یک هدف مناسب و یک استراتژی درست جهت یادگیری و شروع فعالیت در این زمینه را داشته باشید و حتماً به این نکته توجه کنید که می‌بایست در این مسیر صبر و پشکار زیادی داشته باشید تا به نتیجه مطلوب برسید.نظرات و سوالات خودتان را می‌توانید در باکس پایین برای ما ارسال کنید.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

50 پاسخ

  1. سلام‌و درود خدا بر شما بسیار بسیار سپاسگذارم از این گنج هایی که به رایگان در اختیار من گذاشتید

    1. سلام آقای رحمانی عزیز
      بی‌نهایت از لطفتون ممنونیم و خوشحالیم که مقاله براتون مفید بوده.

    1. سلام
      خوشحالیم که مقاله براتون مفید بوده
      ما هم از شما ممنونیم که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید

  2. به جرات میتونم بگم محشر بود.از همین الان من یکی از پایه ثابت های سایت شما شدم.

    1. سلام دوست عزیز وقت بخیر
      آدرس: جردن، خیابان دیدار شمالی
      کوچه کیش شرقی، پلاک 4

  3. معمولا به ندرت پیش میاد مطلب طولانی توی فضای مجازی بخونم ولی اینجا باید بگم مطلبتون واقعا جذاب و همچنین مفید بود. با تشکر از ارزش افزوده ای که ایجاد میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *