اسلایدر سایت چیست و چگونه می‌توان آن را ساخت؟

نوشته شده در 13 خرداد 1402
زمان مطالعه: 12 دقیقه
طراجی اسلایدر سایت

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

اسلایدرها معمولا اولین المان‌هایی هستند که کاربر به محض ورود به وبسایت آن‌ها را مشاهده می‌کند. اسلایدر سایت بخش مهمی از گرافیک سایت را به خود اختصاص می‌دهد که قرار است در این مقاله از ویرا با انواع و اقسام اسلایدر آشنا شویم.

Trulli

تایید شده توسط بخش طراحی سایت ویرا

اسلایدر سایت چیست؟

اسلایدرها باکس‌های مستطیلی شکلی هستند که در بالای صفحه اصلی سایت قرار می‌گیرند تا همانند المان‌های دیگر گرافیکی وبسایت، چشمان کاربر را مجذوب خود کنند. در واقع اسلایدرها می‌توانند کاربر را مجاب کنند تا صفحات دیگر سایت را بررسی کرده و جستجویی داخل وبسایت انجام دهد. اسلایدر سایت برای نمایش تخفیفات و جشنواره‌ها، معرفی محصولات و خدمات و … بهترین مکان به حساب می‌آید. هر اسلایدر از صفحات متعددی تشکیل شده است. این صفحات بر طبق یک زمان‌بندی مشخص جابجا می‌شوند. البته امروزه انواع و اقسام اسلایدرهای مختلف وجود دارد که در ادامه به شکل جزئی‌تر با هر کدام آشنا می‌شویم.

اسلایدر چیست؟

چطور برای سایتمان اسلایدر بسازیم؟

افزونه المنتور وردپرس چندین نوع اسلایدر آماده را در اختیارتان قرار می‌دهد که به راحتی می‌توانید از آنها استفاده کنید. غیر از این اگر بخواهید برای سایت خود اسلایدر بسازید و تمایلی به استفاده از اسلایدرهای آماده ندارید، باید دست به دامان زبان‌های برنامه نویسی شوید. برای ساخت اسلایدر سایت، باید از زبان جاوا اسکریپت و کتابخانه‌های آن همچون jQuery استفاده کنید. این در حالیست که اگر از افزونه المنتور استفاده کنید، تنها کافیست بر روی اسلایدر مدنظر خود کلیک کرده و آن را به داخل صفحه بکشید. مزیتی که اسلایدرهای آماده دارند، استاندارد بودن آنها به لحاظ گرافیکی و بصری است.

 

مطالعه بیشتر : آموزش طراحی فوتر سایت

 

نکاتی که در ساخت اسلایدر باید رعایت کنیم

به هنگام ساخت یا استفاده از اسلایدر، وجود یکسری ویژگی‌ها به لحاظ استاندارد بودن ساختار اسلایدر سایت الزامیست. لازم است که با این ویژگی‌ها، پیش از استفاده از اسلایدر، آشنایی لازم را داشته باشید.

دکمه  CTA

حتما تابحال به کلمه CTA یا Call To Action برخورده اید. CTA به معنای دعوت به اقدام است؛ یعنی کاربر با استفاده از یکسری المان‌ها، می‌تواند با سایت تعامل برقرار کند. یکی از بارزترین مثال‌های آن، دکمه خرید محصول است. اگر دقت کرده باشید بر روی اسلایدرها (پایین یا در کنار آن) یکسری دکمه وجود دارد که کاربر با کلیک بر روی آن‌ها می‌تواند اسلاید قبل یا بعد را بیاورد. به این دکمه‌ها نیز، دکمه CTA گفته می‌شود.

هدف مشخص

استفاده از اسلایدر و درج آن‌ها در بالاترین قسمت صفحه، هدفی مشخص دارد. این المان‌ها بهترین گزینه برای نمایش و معرفی محصولات، خدمات، جشنواره‌ها و رویدادهای مهم، تخفیفات و … هستند که با هوشمندی تمام می‌توان از آن‌ها برای جذب کاربر استفاده کرد.

طراحی اصولی گرافیکی

اسلایدر سایت باید به لحاظ طراحی گرافیکی، استاندارد و اصولی باشد. بدین معنا که باید:

  • سایز استانداردی داشته باشد.
  • به لحاظ گرافیکی و بصری جذاب باشد.
  • از تصاویر و بنرهای زیبا و خاص در صفحات اسلایدر استفاده شده باشد.

طراحی اسلایدر برای سایت

سایز استاندارد

یکی از موارد مهم درباره اسلایدرها، داشتن سایز استاندارد است. درست است که انواع اسلایدرهای مختلف همچون اسلایدر پست، ویدیو، گالری تصاویر و … موجود و قابل استفاده هستند، اما باید تمامی این موارد با اهداف کاربردی که دارند، سایز استانداردی داشته باشند. نباید بیش از حد بزرگ یا کوچک باشند و سایز آن‌ها باید مطابق با کاراییشان باشد.

 

مطالعه بیشتر: آموزش طراحی منو سایت

 

عبارات کلیدی مرتبط

یک اسلایدر سایت زمانی خوب است که بتواند پیام یا کلمات کلیدی مرتبط با وبسایتتان را در ابتدای ورود کاربر، به او نشان دهد. به عبارت دیگر، اینکه کاربر با ورود به وبسایت شما چه چیزی را بدست خواهد آورد یا چه خدماتی به او ارائه خواهد شد را بتواند به خوبی نشان دهد.

هماهنگی با محتوای سایت

یکی از مهم‌ترین خصوصیاتی که در طراحی یا استفاده از اسلایدر باید بدان توجه شود، هماهنگی آن با محتوای سایت است. به عبارت دیگر، تصاویری که داخل اسلایدرهای این المان بکار می‌روند باید با محتوای سایت شما همخوانی داشته باشند.

سرعت بارگذاری

سرعت بارگذاری اسلایدر سایت نیز یکی دیگر از ویژگی‌های مهم آن است که تاثیر بسزایی در زمان ماندن کاربر در وبسایت شما دارد. کاربر هیچگاه دوست ندارد که معطل بشود و اگر اسلایدر سایت به کندی بارگذاری شود، احتمال اینکه در زمان کوتاه‌تری از سایت خارج شود زیاد است. کند بودن سرعت بارگذاری معمولا به علت سنگین بودن حجم اسلایدر است که این مورد در سئو سایت می‌تواند تاثیر گذار باشد.

روش‌های ساخت اسلایدر

به طور کلی، دو روش برای ساخت اسلایدر اختصاصی برای سایت وجود دارد که در ادامه آن‌ها را معرفی خواهیم کرد. فرقی نمی‌کند از کدام روش استفاده کنید، تنها مطمئن شوید که اسلایدر سایتتان خصوصیاتی را که در بالا ذکر کردیم دارا باشد.

ساخت اسلایدر با دانش برنامه نویسی

روش اول این است که دست به دامان برنامه نویسی شویم و از زبان جاوا اسکریپت و کتابخانه‌های آن استفاده کنیم. اگر به زبان‌های برنامه نویسی فرانت اند تسلط داشته باشید، می‌توانید اسلایدری زیبا و اختصاصی طراحی کنید. منتهی دقت کنید که این روش از شما زمان بیشتری خواهد برد.

طراحی اسلایدر سایت

ساخت اسلایدر بدون دانش برنامه نویسی

روش دوم استفاده از افزونه‌های اختصاصی برای ساخت یک اسلایدر زیبا در عرض چند دقیقه است. کار با این افزونه‌ها چه بسا راحت‌تر از زبان‌های برنامه نویسی تخصصی همچون جاوا اسکریپت است. این افزونه‌ها اسلایدر را به صورت آماده در اختیارتان قرار می‌دهند و شما کافیست تصاویر مورد نظر خود را درون آن‌ها قرار دهید تا اسلایدرتان آماده شود.

 

امروز یکم بیشتر مطالعه کن : هدر سایت

 

معرفی بهترین افزونه‌های اسلایدر

وردپرس در تلاش است تا طراحی سایت را برای شما آسان‌تر کند و افزونه‌های متعددی را برای ساخت انواع اسلایدر سایت بوجود آورده است تا بتوانید به حرفه‌ای‌ترین شکل ممکن اسلایدرهای مورد نظرتان را بسازید. در ادامه تعدادی از بهترین افزونه‌های ساخت اسلایدر را به شما معرفی خواهیم کرد.

Soliloquy .1

این افزونه برای افراد مبتدی طراحی شده است و کار کردن با آن بسیار ساده می‌باشد. اگر می‌خواهید پوسترهایی که برای سایت خود طراحی کرده‌اید به صورت اسلاید شو داخل صفحه اصلی قرار دهید یا تمایل دارید پست اینستاگرامی خود را داخل سایت به اشتراک بگذارید، می‌توانید از این افزونه استفاده کنید.

2. Smart Slider

یکی از محبوب ترین افزونه‌هایی ک وردپرس در اختیار شما قرار داده است، افزونه Smart Slider است. این افزونه نسبت به Soliloquy حرفه‌ای‌تر و با امکانات بسیار بیشتری است. این افزونه به قدری خوب و حرفه‌ای است که شما در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌توانید استفاده از آن را یاد بگیرید و جذاب‌ترین اسلایدرها را بسازید.

3. Layer Slider

اگر می‌خواهید حرفه‌ای ترین اسلایدر را برای سایت خود بسازید، بدون شک layer slider می‌تواند بهترین گزینه ممکن باشد. محبوبیت این افزونه زمانی بیشتر می‌شود که طرح‌ها و قالب‌های آماده بسیاری را برای شما تدارک دیده است که تنها با چند کلیک می‌توانید آنها را نصب کرده و سپس برای سایت خود شخصی سازی کنید.

4. Slider Revolution

طراحان سایت یا کسانی که به وردپرس آشنایی نسبی دارند، امکان ندارد که اسم افزونهslider revolution را نشنیده باشند. این افزونه یکی از پرفروش‌ترین و پر امکانات‌ترین افزونه‌های وردپرس است. در حال حاضر این افزونه 7,000,000 نسخه فعال بر روی اینترنت دارد.

 

امروز یکم بیشتر مطالعه کن : تفاوت ui و ux چیست

 

طراحی اسلایدر با استفاده از Slider Revolution

مسلما محبوبیت این افزونه نشان می‌دهد که به لحاظ کاربری، گرافیکی و بصری، ساده و آسان است. در محیط این افزونه شما می‌توانید بدون محدودیت هر تعداد اسلایدر که می‌خواهید را Drag & Drop کنید. جالب اینجاست که هر لایه اسلاید در افزونه slider revolution می‌تواند به صورت مجزا متحرک شود. جالب اینجاست که برای شخصی سازی بیشتر اسلایدرها می‎توانید هر گونه shortcode یا کد HTML را در ساخت آن‌ها استفاده کنید. این افزونه توسط یک تیم آلمانی که متشکل از حرفه‌ای‌ترین برنامه نویسان بوده است، آماده شده است تا بتواند به بهترین شکل ممکن، زیبایی بصری سایت را افزایش دهد.

کاربرد اسلایدر وبسایت چیست؟

مهمترین کاربرد اسلایدر سایت، جذب کاربر و بهبود سئوی سایت است. اگر با استفاده از افزونه اسلایدر رولوشن اقدام به ساخت اسلایدر کنید، مطمئنا زیبایی گرافیکی و بصری سایت‌تان افزایش خواهد یافت. اسلایدرهای سایت نقش مهمی در زیبایی گرافیکی سایت ایفا می‌کنند که به طبع باعث جذب بیشتر کاربران (بهبود تجربه کاربری) و افزایش جایگاه سایت در گوگل می‌شوند. البته که اسلایدرهای سایت کاربردهای دیگری نیز دارند که در ادامه خواهیم گفت.

1.هدر قهرمان

اسلایدر هدر در بالاترین بخش صفحه اصلی سایت قرار می‌گیرد که کاربرد آن، انتقال کلمه کلیدی و پیام اصلی سایت به کاربران است. اسلایدر هدر بهترین مکان برای قرار دادن Call To Action و برقراری ارتباط با مخاطبین است. برای مثال اگر می‌خواهید دوره‌ای را به مخاطب معرفی کنید، می‌توانید دکمه ثبت نام در دوره را درون اسلایدر قرار دهید.

2.اسلایدر پست

کاربرد این اسلایدر، قرار دادن پست‌های وبلاگ یا بخش مقالات خود در صفحه اصلی است. با استفاده از این اسلایدر شما می‌توانید جدیدترین مطالب و پست‌های بخش وبلاگ خود را به کاربران نمایش دهید و آنها را تشویق کنید مطالب وبلاگ‌تان را دنبال کنند.

3.ویترین لوگو

حتما تابحال در برخی سایت‌های معروف و شناخته شده دیده‌اید که بخشی از صفحه اصلی سایت را به نمایش دادن لوگوی شرکت‌ها یا برندهایی که با آن شرکت همکاری داشته‌اند یا از آن‌ها خدمات دریافت کرده‌اند، اختصاص داده‌اند. برای این کار از اسلایدر کاروسل استفاده می‌شود که همچنین در قسمت ویترین محصولات نیز قابل استفاده است. درج لوگوی شرکت‌های معتبری که تاکنون با شما همکاری داشتند موجب جلب اعتماد مخاطبین می‌شود. از این نوع اسلایدر بیشتر در طراحی سایت‌های شرکتی استفاده می‌کنند تا با نشان دادن مشتری‌ها اعتماد سازی در بین کاربران انجام ذهند.
کاربرد اسلایدر در طراحی سایت

4.ویترین محصولات

استفاده از اسلایدرهایی مانند اسلایدر کاروسل برای نمایش محصولات پرطرفدارتان، بهترین انتخاب است. شما از این اسلایدر برای معرفی محصولات پرفروش و پرطرفدار یا حتی محصولاتی که شامل تخفیف می‌شوند، می‌توانید بهره ببرید که باعث می‌شود کاربر زمان بیشتری را در سایت سپری کند.

 

امروز یکم بیشتر مطالعه کن : فیگما چیست

 

5.اسلایدر ویدیو

همانطور که متوجه شدید این اسلایدر در طراحی سایت‌ آموزشی کاربرد دارد. این اسلایدرها به سادگی و به صورت منظم، ویدیوهای آموزشی را در کنار یکدیگر قرار می دهند. تنها کاری که لازم است شما انجام دهید، آپلود کردن ویدیوها است. همانطور که متوجه شدید از این اسلایدر در طراحی سایت‌های آموزشی استفاده می‌کنند

6.اسلایدر گواهینامه

این اسلایدرها برای انواع سایت‌های فروشگاهی و شرکتی مفید و کاربردی هستند و باعث جلب اعتماد بیشتر کاربران به شما می‌شوند. شما داخل این نوع اسلایدر می‌توانید لوح‌های تقدیر، گواهینامه‌ها و افتخاراتی که کسب کردید را قرار دهید تا کاربران مشاهده کنند. حتی می‌توانید نظرات مثبت و رضایتمندی کاربران را در این اسلایدرها به نمایش بگذارید.

7.گالری تصاویر

استفاده از گالری تصاویر برای معرفی محصولات یا خدمات مجموعه خود جهت آشنایی بیشتر کاربران می‌تواند بسیار کاربردی و مفید باشد. درون گالری تصاویر شما می‌توانید عکس‌هایی از پروژه‌های انجام شده، خدماتی که ارائه می‌دهید، مراحل انجام خدمات، اعضای مجموعه و … را قرار بدهید. اگر سایت فروشگاهی دارید، می‌توانید از گالری تصاویر برای معرفی محصولات، محیط فروشگاه یا شرکت خود، اعضای مجموعه و … استفاده کنید.

8.تبلیغات

یکی از کاربردهای موثر اسلایدر، تبلیغات سایت و کسب و کار خود است. در واقع، اسلایدرها موثرترین روش برای تبلیغ کسب و کارتان در طراحی سایت فروشگاهی هستند که می‌توانید برای معرفی محصولات و خدمات خود یا کسب و کارهای دیگری استفاده کنید.

امتیاز دهید
سخن نهایی
در این مقاله با کاربرد اسلایدر سایت، انواع و اقسام اسلایدر و تعدادی از بهترین افزونه‌های اسلایدر آشنا شدید. استفاده از اسلایدر تاثیر بسزایی در افزایش زیبایی گرافیکی و بصری سایت، جذب بیشتر کاربران و بهبود رتبه سئوی سایت دارد.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

10 پاسخ

  1. برای سایت های فروشگاهی عمدتا از کدام اسلایدر ها میتونیم استفاده کنیم واینکه هم راحت باشه و هم دسترسی بهتری باشد

    1. سلام اگر منظورتون کدام افزونه هست و سایت با وردپرس هست، می‌تونید از افزونه Slider Revolution استفاده کنید.

  2. من برای سایت خودم از smart slider استفاده کردم که هم استفاده اش آسان و هم کاربرد زیادی داره و پیشرفته هم هستش

  3. این آموزش های گام به گام رو سایت های دیگه تو ویدیو شون میگن و چند میلیون هم پول میگیرن مرسی که محتوای متنی شو برامون گام به گام توضیح دادین

  4. اسلایدر خیلی طبق گفته شما خیلی مهم هستش و چون بیشتر مواقع مشتری شاید به دلیل خوب نبودن ظاهری و اسلایدر ها سایت رو نپسنده و حرفه ای بودن طراح اون سایت رو انتخاب نکنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *