الگوریتم دزد دریایی چیست؟

نوشته شده : 20 اردیبهشت 1402
زمان مطالعه : 10 دقیقه
الگوریتم دزد دریایی گوگل

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

سال‌هاست که گوگل در تلاش است تا با ارائه الگوریتم‌های مختلف که هر یک از آن‌ها وظیفه خاصی را بر عهده دارند نتایج جستجو را بهبود بخشیده و وب سایت‌هایی را در معرض نمایش کاربران خود قرار دهد که دارای شایستگی و پاسخ دهی حداکثری هستند. در این بین الگوریتم‌هایی نیز هستند که وظیفه آن‌ها مقابله با سایت‌های اسپم و مدیران آن‌هاست که در تلاش‌اند تا از راه‌های میانبر و به واسطه فریب کاربران و ربات‌های گوگل رتبه‌های برتر را از آن خود کنند. از جمله این الگوریتم‌های گوگل که برای مقابله با سرقت محتوای سایت‌ها در نظر گرفته شده است الگوریتم دزد دریایی است.

به دهمین محتوا از مجموعه محتواهای سریالی آموزش سئو در ویرا خوش آمدید. در این قسمت قرار هست به طور مفصل در مورد دلیل راه اندازی الگوریتم دزد دریایی و وظایفی که بر عهده دارد بپردازیم.

Trulli

تایید شده توسط ویرا

 

دلیل نام گذاری الگوریتم دزد دریایی

یکی از سوالاتی که ممکن است در همین ابتدای مقاله برای شما پیش آمده باشد این است که چرا گوگل نام دزد دریایی را برای این الگوریتمش انتخاب کرده است؟ دلیل آن به حد زیادی مشخص است. شباهت رفتاری بسیار زیادی بین سارقان محتوای اینترنتی و دزدان دریایی وجود دارد. هر دو این سارقان در تلاش هستند تا بدون زحمت به سراغ دست‌رنج سایرین رفته و نتیجه روزها و ماه‌ها تلاش آن‌ها را به یکباره به سرقت ببرند و از آن خود کنند. با توجه به این شباهت است که گوگل تصمیم گرفته است نام دزد دریایی را برای این الگوریتم خود در نظر بگیرد.

دزد دریایی گوگل چیست

تاریخچه الگوریتم دزد دریایی

در سال 2012 بود که گوگل تصمیم گرفت برای مقابله با سرقت محتوای سایت‌های اینترنتی الگوریتمی را طراحی و اجرایی نماید که وظیفه آن یافتن منبع و مرجع هر یک از محتواهایی بود که در وب منتشر می‌شود. از این رو الگوریتم دزد دریایی به میدان آمد تا با شناسایی مرجع‌های انتشار محتواها، وب سایت‌هایی که تنها کار آن‌ها سرقت محتوای سایر وب سایت‌هاست، از نتایج گوگل پاک سازی کند و تنها وبسایت‌هایی را باقی گذارد که برای محتواهایشان زمان و هزینه صرف کرده‌اند و محتوایی را به کاربرانشان ارائه می‌دهند که مشکلی از آن‌ها رفع کرده و نتیجه تحقیق و بررسی آن‌ها و یا تجربه آن‌ها در موضوعی خاص است.

چه سایت‌هایی توسط الگوریتم دزد دریایی جریمه می‌شوند؟

تمام وب سایت‌هایی که محتوای تازه‌ای برای ارائه به کاربر نداشته و تنها هدف آن‌ها کپی برداری و سرقت محتوای سایر سایت‌هایی است که به طور حرفه‌ای مشغول فعالیت و تولید محتوا هستند می‌توانند تحت جریمه الگوریتم دزدان دریایی قرار گیرند.

جریمه هایی که این دست از وب سایت‌ها ممکن است با آن رو به رو شوند می‌تواند یک و یا همه جریمه‌های زیر باشد:

  • حذف وب سایت از چند نتیجه جست و جوی خاص
  • حذف یک صفحه سایت از کلیه نتایج مرتبط با آن
  • کاهش چشم گیر رتبه‌های کلی سایت در همه نتایج
  • عدم ایندکس صفحات جدیدی که در سایت مذکور ایجاد می‌شود

قانون حق کپی رایت یا DMCA چیست؟

قانون کپی رایت یا DMCA (Digital Millennium Copyright Act) قانونی است که در سال 1998 توسط کنگره آمریکا به منظور حفاظت از حقوق مالکیت فکری در دنیای دیجیتال تصویب شد. این قانون برای محافظت از حقوق مالکیت فکری افراد و شرکت‌‌ها در دنیای اینترنتی و دیجیتال ایجاد شده است.

گوگل نیز به عنوان یک شرکت عظیم فعال در دنیای دیجیتال و اینترنت، باید در برابر تخلفات قانونی در قبال حقوق مالکیت فکری متقاضیان محافظت کند. بنابراین، گوگل نیز برای پاسخگویی به درخواست‌های کپی رایت و حفاظت از حقوق مالکیت فکری، رویه‌ای به نام DMCA را پیاده سازی کرده است.

در این رویه، صاحبان حقوق مالکیت فکری می‌توانند درخواستی به گوگل ارسال کنند تا صفحات یا محتواهایی که در آن‌ها حقوق مالکیت فکریشان نقض شده است، از نتایج جستجوی گوگل حذف شوند. گوگل نیز برای پاسخگویی به این درخواست‌ها روند مشخصی را پیگیری می‌کند و در صورت تأیید درخواست، صفحات یا محتواهای مربوطه از نتایج جستجو گوگل حذف می‌‌شوند.

جریمه الگوریتم دزد دریایی گوگل چیست

چطور گزارش محتوای دزدی را به گوگل اعلام کنیم؟

برای ارسال گزارش DMCA به گوگل، شما باید به شرح زیر عمل کنید:

1 . در ابتدا، شما باید به صفحه فرم گزارش تخلفات DMCA گوگل با آدرس زیر بروید:

https://www.google.com/webmasters/tools/dmca-dashboard

2 . پس از ورود به صفحه فرم، باید به صورت دقیق اطلاعات مورد نیاز را پر کنید. اطلاعاتی که در فرم مورد نیاز است، شامل نام و نام خانوادگی شما، شماره تماس، آدرس پست الکترونیکی و نام و نشان تجاری مالکیت فکری است که مورد تخلف قرار گرفته است.

3 . پس از پر کردن اطلاعات، شما باید لینک دقیق صفحه مربوط به محتوایی که مورد نقض حقوق مالکیت فکری شما قرار گرفته است را وارد کنید.

4 . سپس باید بیان کنید که چه نوع حقوق مالکیت فکری در مورد این محتوا دارید. این می‌‌تواند حق نشر، حق تصویری، حق انحصاری یا دیگر حقوق مالکیت فکری باشد.

5 . در نهایت، باید یک بیانیه تأیید کننده امضای الکترونیکی خود را به همراه تاریخ و امضای دیجیتال خود برای تأیید صحت گزارش ارسال کنید.

پس از ارسال این فرم، گوگل به شکایت شما رسیدگی میکند، ممکن است در این بین مدارک بیشتری از شما نیز درخواست کند. در برخی مواقع شکایت شما به طور پیش فرض تایید شده و وب سایت مذکور جریمه می‌شود اما گاهی نیز لازم است تا در جلسات متعدد دادگاه مانند برگزار شده توسط گوگل شرکت کنید و با طرف مقابلی که از او شکایت کرده اید بر سر این مسئله به گفت و گو بپردازید تا در نهایت مشخص شود که آیا شکایت شما به حق بوده است یا خیر.

تاثیر آپدیت الگوریتم دزد دریایی بر نتایج گوگل چیست؟

همانطور که می‌دانید نتایج هر جست و جوی گوگل به طور متوسط بین 6 الی 10 نتیجه است. گوگل برای اینکه بتواند 10 سایت برتر هر نتیجه جست و جو را در صفحه اول نتایج خود مرتب کند، فاکتورهای مختلفی را در نظر گرفته و از الگوریتم‌های مختلفی در این زمینه کمک می‌گیرد. الگوریتم دزد دریایی نیز یکی از جمله این الگوریتم‌هاست که با جریمه وب سایت‌هایی که نسبت به سرقت محتوا اقدام کرده‌اند سبب می‌شود تا نتایج گوگل بهینه‌تر شده و فضا برای رشد وب سایت‌هایی که رسیدن کاربر به هدفش را اولویت خود قرار داده‌اند هموارتر شود.

در پس هر آپدیت الگوریتم گوگل تکنیک‌های مختلفی که وب مستران در سراسر دنیا برای فریب ربات‌ها و الگوریتم‌های گوگل به کار برده‌اند شناسایی شده و با آن‌ها مقابله می‌شود و همین امر سبب می‌شود تا پس از مدت زمانی که از هر آپدیت گوگل می‌گذرد شاهد این باشیم که تعدادی از سایت‌ها جریمه شده و از نتایج حذف شده و یا رتبه خود را از دست می‌دهند و برخی دیگر از وب سایت‌ها با رشدهای ناگهانی حتی به صفحه اول نتایج گوگل می‌رسند!

تفاوت الگوریتم دزد دریایی و پاندا چیست

تفاوت الگوریتم دزد دریایی با الگوریتم پاندا در چیست؟

الگوریتم دزدان دریایی و پاندا هر دو الگوریتم‌هایی هستند که توسط گوگل برای بهبود کیفیت نتایج جستجوی خود توسعه داده شده‌اند، اما هدف هر الگوریتم با هم متفاوت است.

الگوریتم دزدان دریایی اصطلاحاً به دسته‌ای از تکنیک‌های کپی ‌برداری و محتوای دوباره تولید شده می‌گویند که توسط بعضی از وب‌سایت‌ها به کار می‌روند. این الگوریتم به ویژه بر روی محتوای متنی و مقالات اعمال می‌شود و با تحلیل الگویی از متن‌های کپی ‌برداری شده، سایت‌هایی که از این تکنیک استفاده می‌کنند، شناسایی و جریمه می‌شوند.

الگوریتم پاندا در واقع برای بهبود کیفیت کلی سایت‌ها و ارائه محتوای ارزشمند برای کاربران به کار می‌رود. این الگوریتم به ویژه بر روی محتوای صفحات وب، ساختار سایت و سرعت بارگذاری صفحات تأثیر می‌گذارد و با تحلیل عوامل مختلفی مانند تعداد بالای لینک‌های شبکه‌ای، تکرار محتوا و استفاده از کلمات کلیدی غیرمتناسب، سایت‌هایی که کیفیت بالایی ندارند، شناسایی و جریمه می‌شوند.

بنابراین، تفاوت اصلی بین الگوریتم دزد دریایی و پاندا در هدف استفاده از هر یک از آن‌هاست؛ الگوریتم دزدان دریایی بر روی کپی ‌برداری و الگوریتم پاندا بر روی بهبود کیفیت کلی سایت‌ها تأکید دارد.

راه‌های مقابله با سرقت محتوا

برای آنکه بتوانید از سرقت محتوای وب سایت خود جلوگیری کنید، راهکاری قطعی و 100 درصدی وجود ندارد، اما با انجام راهکارهای زیر می‌توانید در پاره‌ای از مواقع از سرقت محتوای خود جلوگیری کنید یا سرقت آنرا سخت کنید و یا حقوق کپی رایت را برای خود به نحوی حفظ کنید که سرقت آن برای سارق، وی را در معرض اتهامات قضایی و پرداخت غرامت‌های سنگین قرار دهد. از جمله این راهکارها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

برای مقابله با سرقت محتوا در وب، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

استفاده از لایسنس و حق کپی‌رایت

با ایجاد حق کپی‌ رایت برای محتوای خود، امکان دارد دیگران از کپی ‌برداری آن اجتناب کنند. همچنین، این به شما اجازه می‌دهد که در صورت نیاز، در صورت تخلف از کپی ‌رایت، حقوق خود را قضایی کنید.

استفاده از ابزارهای ضد کپی‌برداری

با استفاده از ابزارهای ضد کپی‌ برداری، می‌توانید به صورت خودکار مانع از کپی ‌برداری محتوای خود شوید. یکی از جمله ابزارهایی که در این زمینه بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد امکان بستن کلیک راست موس بر روی وب سایت‌هاست. در چنین شرایطی فرد مذکور صرفا با یک کلیک چپ نمی‌تواند از سایت شما کپی برداری کند.

استفاده از خدمات پیگیری محتوا

خدمات پیگیری محتوا به شما امکان می‌دهد تا بررسی کنید که آیا محتوای شما در دیگر سایت‌ها کپی شده است یا خیر؟ در این بین ابزار گوگل آلرت می‌تواند به شما در یافتن محتواهای شما در سایت‌های دیگر بسیار کمک کند.

ساخت محتوای اصیل

یکی از جمله اصلی‌ترین مواردی که می‌تواند به شما در زمینه حفظ کپی رایت نوشته‌هایتان کمک کند این است که فارغ از هر مسئله‌ای، محتوای ارزشمند و کاربر پسندی تولید کرده باشید که همه افراد پس از خواندن آن احساس کنند یکی از مشکلاتشان حل و به سوالاتشان پاسخ داده شده است. در چنین شرایطی است که حتی اگر بسیاری از افراد و وب سایت‌ها از محتوای شما کپی برداری کنند این در نهایت کاربر است که انتخاب می‌کند وارد وب سایت شما شده و مرجع محتوا را پیدا نماید.

4/5 - (1 امتیاز)
سخن نهایی
در این بخش از ویرا به معرفی الگوریتم دزدان دریایی و مقایسه آن با الگوریتم پاندا پرداختیم، همچنین به این نکته اشاره کردیم که این الگوریتم چطور موجب پاکسازی نتایج گوگل می‌شود، چطور می‌توان از وب‌سایت‌های کپی بردار شکایت کرد و میزان جریه گوگل برای سایت‌های خاطی به چه میزان است. آیا سایت شما تا کنون توسط قانون DMCA جریمه شده است یا از وبسایت دیگری به همین دلیل شکایت کرده‌اید؟ تجربه خود در این زمینه را با ما از طریق نظرات در میان گذارید.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *