در فرایند سئو همواره به مفهومی برخورد خواهید کرد به نام سختی کلمه کلیدی، در این بخش از مقاله قصد داریم تا در خصوص معنا و مفهوم سختی کلمه کلیدی و عوامل موثر در آن به همراه راهکارهایی که برای رتبه گیری در سرچهایی که سختی بالایی دارند بپردازیم، از این رو پیشنهاد میکنیم که تا انتها با ما همراه باشید.
به بیست و چهارمین محتوا از مجموعه محتواهای سریالی آموزش سئو ویرا خوش آمدید. در این قسمت قرار هست به طور مفصل به موضوع سختی کلمه کلیدی بپردازیم.
تایید شده توسط ویرا
سختی کلمه کلیدی چیست؟
به طور کلی در دنیای سئو به عبارتهای کلیدی که سایتهای بسیاری برای کسب رتبههای برتر بر سر آنها رقابت میکنند کلمه کلیدی سخت گفته میشود. هر چه رقابت بر سر تصاحب رتبههای برتر یک عبارت کلیدی بیشتر باشد کلمه کلیدی مورد نظر سخت تر خطاب میشود و منظور از سختی کلمه کلیدی نیز به طور مشخص همین موضوع است.
علت اهمیت سختی کلمه کلیدی در سئو چیست؟
هر چه رقابت بر سر کسب رتبههای برتر یک سرچ و عبارت کلیدی بیشتر باشد مطمئنا نیاز خواهد بود که زمان، هزینه و نیروی انسانی بیشتری برای کسب رتبه بالا در آن سرچ صرف شود. اهمیت سختی کلمه کلیدی از آن بابت است که میبایست بررسی کرد آیا در شرایط کنونی زیرساخت و پتانسیلهای لازم برای ورود به چنین رقابتهایی را دارا هستیم یا خیر؟ در صورت عدم وجود پیش شرایط ورود به رقابت بر روی کلمه کلیدیهای سخت، لازم است تا ابتدا با کلمات آسانتر شروع کرد و رفته رفته تارگت را به سمت کسب رتبه در سرچهای سخت سوق داد.
نحوه انتخاب بهترین کلمات کلیدی
بهترین کلمات کلیدی همواره متناسب با شرایط موجود انتخاب میشوند. در شرایطی که تیم سئو تکمیل باشد و بودجه سئو به موقع تامین شود میتوان بر روی کلمات متفاوتی کار کرد، اما در صورتی که تیم سئو مجموعه تکمیل نباشد و یا بازدهی کافی را نداشته باشد و یا بودجه سئو سایت به اندازه نباشد و یا به موقع پرداخت نشود بهترین کلمات کلیدی قطعا تغییر ماهیت خواهند داد. برای آنکه سئوکار مجموعه بتواند از میان لیست کلمات کلیدی که در فرایند تحقیق کلمات کلیدی آن را به دست آورده است بهترینها را برای شروع انتخاب کند میبایست اطلاعات کافی در خصوص انتظارات مدیریت (کارفرما)، بودجه سئو و همچنین تعداد و تخصص اعضای تیم سئو به دست آورد و سپس بر اساس این اطلاعات بهترین کلمات کلیدی را انتخاب نماید.
عوامل موثر بر سختی کلمه کلیدی
عوامل مختلفی بر سختی کلمه کلیدی موثر هستند که از جمله اصلیترین آنها میتوان به میزان جستجو عبارت کلیدی توسط کاربران، حجم تولید محتوای رقبا، میزان بک لینکهایی که رقبا از سایتهای دیگر دریافت کردهاند، میزان قدرت سینگالی که رقبا از فعالیت در سوشال مدیا دریافت میکنند و همچنین حجم تبلیغاتشان در بستر وب و به صورت تبلیغات سنتی و سیگنال برند آنها اشاره نمود.
روشهای اندازه گیری درجه سختی کلمه کلیدی
برای آنکه بتوانید درجه سختی کلمه کلیدی خاصی را اندازه گیری کنید، روشهای مختلفی پیش روی شما قرار دارد که در ادامه به بررسی هر یک از آنها خواهیم پرداخت.
مرحله اول : استفاده از ابزار جهت تخمین درجه سختی کلمه کلیدی
سایتهای خارجی بسیاری وجود دارند که به شما بر اساس معیارهایی که دارند سختی کلمه کلیدی را ارائه میکنند. عملکرد این سایتها در بخش سنجش سختی کلمه کلیدی یکسان بوده اما باتوجه به معیارهای مختلفی که دارند اطلاعات متفاوتی در خصوص سختی کلمه کلیدی در اختیار شما قرار میدهند.
سایتCanIRank
با ثبت نام در سایت CanIRank این امکان برای شما فراهم است تا برای مدتی از امکانات سایت در بخش سختی کلمه کلیدی به طور رایگان استفاده کنید و پس از آن نسبت به خرید اشتراک ماهانه آن اقدام نمایید. در این سایت صفحاتی از سایت شما مورد بررسی قرار میگیرند و به ترتیب از بیشترین میزان بازدیدی که میتوانند برای شما کسب کنند تا کمترین میزان ترتیب بندی میشوند. پس از اتمام بررسی سایت CanIRank به شما دیتایی ارائه میدهد و در آن، رتبه هر صفحه از سایت شما را که بررسی کرده است در سرچهای پرطرفدارش ثبت کرده و به شما پتانسیلی که رسیدن به رتبههای برتر سرچ مذکور دارد را اطلاع میدهد.
سایتMoz
سایت ماز از جمله شناخته شدهترین وب سایتهای موجود برای بررسی درجه سختی کلمه کلیدی به شمار میرود. برای دسترسی به اطلاعات این سایت حتی در اکانت رایگان نیازمند کارتهای اعتباری خارجی هستید، اما جای نگرانی نیست زیرا وب سایتهایی مانند نوین ترند میتوانند اکانت اشتراکی این وبسایت را با قیمتی مناسب در اختیار شما قرار دهند، پس از دسترسی به اکانت میتوانید هر کلمهای که مد نظر دارید را بررسی نمایید و از میزان سختی که معیارهای ماز آنها را بررسی کرده است مطلع شوید.
سایتKW Finder
سایت KW Finder نیز یکی از جمله وب سایتهایی است که از آن در بخش تحقیق کلمات کلیدی به وفور استفاده میشود. یکی از جمله اطلاعاتی که این وب سایت در اختیار شما قرار میدهد مربوط به سختی کلمه کلیدی است. بر اساس سختی داده شده میتوانید کلمات کلیدی خود را اولویت بندی کنید.
مرحله دوم : بررسی تعداد دامنههای لینک دهنده یا Referring Domains
پس از آنکه سختی کلمات کلیدی مشخص شد، میبایست رقبای اصلی خود در سرپ مورد بررسی قرار دهید و ببینید صفحهای از سایت رقبا که با آن ها دارای رتبه هستند از چند وب سایت دیگر لینک دریافت کرده است، چه تعدادی از آنها لینکهای رایگانی است که شما هم میتوانید آنها را کسب کنید و چه تعدادی از آنها در قالب رپورتاژ آگهی بوده و شامل هزینه میشود.
توجه داشته باشید که در این بخش تعداد دامنههایی که به صفحه مربوطه لینک شدهاند از تعداد بک لینکهای دریافتی اهمیت بیشتری دارد. همچنین به این نکته نیز توجه داشته باشید که بک لینکهای دریافت شده توسط سایر صفحات سایت مذکور که به صفحه مورد نظر شما لینک داخلی دادهاند نیز میبایست مورد ارزیابی قرار گیرند زیرا آنها نیز در کسب رتبه برتر آن صفحه تاثیرات غیر مستقیمی گذاشتهاند.
مرحله سوم : تعداد صفحات ایندکس شده برای کلمه کلیدی را بررسی کنید
در گام بعد میبایست به سراغ این موضوع بروید که در گوگل چه تعداد صفحات مرتبط با موضوع جست و جو شده ایندکس شده است. در این بخش میبایست به این نکته توجه داشته باشید که صرفا به عدد نتایج یافت شده گوگل که در زیر باکس جست و جو به شما نمایش داده میشود توجهی نداشته باشید زیرا آن عدد صرفا تمام نتایج مرتبط و غیر مرتبطی است که گوگل توانسته است ارتباطی از آنها با جست و جوی صورت گرفته بیابد و در فهرست نتایج خود درج کند. بهترین راهکار بررسی دستی نتایج است برای اینکه متوجه شوید تا صفحه چند گوگل نتایج مرتبط با جست و جوی صورت گرفته قرار دارد.
مرحله چهارم : نظارت بر اعتبار صفحه یا Page Authority
درست است که پیج آتوریتی و دامین آتوریتی ارائه شده توسط وبسایت ماز در سئو نقش تعیین کنندهای ندارند، اما اعتبار ارائه شده توسط ماز به صفحات وب سایتها را میتوان یک عامل رقابتی در این عرصه دانست و با بررسی آنها متوجه شوید که از دید معیارهای رتبه بندی پیج اتوریتی ماز به چه مقدار اعتبار نیاز دارید تا به صفحه اول نتایج دست یابید.
مرحله پنجم : سنجش پروفایل لینک سایتها
در گام پنجم لازم است تا پروفایل بک لینک سایتهایی که در رتبههای برتر سرچ مورد نظر قراردارند را بررسی کنید. بسیاری از لینکهایی که سایتها از سایتهای دیگر دریافت میکنند در رتبه بندی آنها تاثیری ندارد و اصطلاحا لینکهای اسپم شناخته میشوند، شما میبایست با آنالیز دقیق در این زمینه نسبت به تفکیک و شناسایی لینکهایی که در رتبه گیری سایت مذکور تاثیر مثبت گذاشتهاند اقدام کنید.
مرحله ششم : بررسی اعتبار دامنه یا Domain Authority
دامین اتوریتی نیز یکی از ملاکهای ارائه شده توسط ماز است که تاثیر خاصی در نتایج جست و جو ندارد اما بررسی و مقایسه دامین اتوریتی سایت رقبای رتبه برتر با سایت خود میتواند به شما در این زمینه کمک کننده باشد.
مرحله هفتم : یافتن کلمات کلیدی با رقابت کم
در مرحله پایانی پس از بررسی همه جانبه سختی کلمات کلیدی و رتبه بندی نمودن آنها به راحتی کلمات کلیدی کم رقابت را خواهید یافت. حال با چیدن استراتژی و تهیه تقویم محتوایی و تامین بودجه و بستن تیم سئو میتوانید وارد عرصه رقابت سئویی شوید و با کسب رتبههای برتر در سرچهای کم رقابت خود را آماده رقابت در سرچهای پربازدید و سخت کنید.