معرفی کامل الگوریتم پنگوئن

نوشته شده : 15 اسفند 1401
زمان مطالعه : 15 دقیقه
معرفی الگوریتم پنگوئن Penguin

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

بیشتر از ده سال از زمانی که گوگل الگوریتم پنگوئن را به صورت عمومی معرفی کرده است، می‌گذرد. هدف این الگوریتم این بود که نتایجی که توسط موتور جستجوی گوگل نمایش داده می‌شوند را بهینه‌تر نماید. از این طریق، کاربران می‌توانستند با ضریب خطای کمتری به جواب سوالات خود برسند. این الگوریتم همواره به روز رسانی‌های متعددی داشته است و امروزه بخش مهمی از الگوریتم اصلی گوگل را تشکیل می‌دهد. به همین خاطر باید همواره گوش به زنگ به روزرسانی‌های آن باشیم.

به ششمین محتوا از مجموعه محتواهای سریالی آموزش سئو در ویرا خوش آمدید. در این قسمت قراره به طور مفصل به هدف و تارگت‌های الگوریتم پنگوئن در سئو سایت می‌پردازیم.

 

Trulli

تایید شده توسط متخصصین بخش سئو ویرا

 

الگوریتم پنگوئن چیست؟

بیایید کمی به عقب برگردیم. در سال 2012 گوگل «الگوریتم وب اسپم آپدیت» را راه اندازی کرد. هدف از ساخت این الگوریتم در سئو چه بود؟ شناسایی و از بین بردنِ لینک‌های اسپم و لینک‌های دست‌ساز! این لینک‌ها با هدف قرار گرفتن ِصفحه‌ی مورد نظر در صدرِ نتایج جستجو ساخته می‌شدند. این الگوریتم بعدا از طریق توییتی از مت کاتس که در آن زمان رئیس تیم وب اسپم گوگل بود، به صورت رسمی تحت عنوانِ «الگوریتم پنگوئن» معرفی شد. با اینکه گوگل این الگوریتم را تحت عنوان پنگوئن به همگان معرفی کرد اما دلیلی برای نامگذاری ِآن به این اسم، عنوان نکرد!

معرفی الگوریتم پنگوئن گوگل

قبل از پیدایش الگوریتم پنگوئن، تعداد لینک‌های یک وب سایت نقش مهمی در تعیین امتیاز یک صفحه از سایت را ایفا می‌کردند. زمانی که خزنده‌های گوگل صفحات را بررسی می‌کردند به آن‌هایی که تعداد لینک‌های بیشتری دارند امتیاز می‌دادند. حتی در آنالیز گوگل هم این صفحات جایگاه بالاتری به دست می‌آوردند. این روال باعث می‌شد وب سایت‌هایی که از نظر کیفیت محتوا در مقایسه با سایر سایت‌ها سطح پایین‌تری دارند، به خاطر حجم لینک‌ها در صدر نتایج جستجو قرار بگیرند.

 

جهت مشاوره ” سئو سایت فروشگاهی ” کلیک کنید.

 

هدف اصلی از پیدایش الگوریتم پنگوئن چیست؟

الگوریتم پنگوئن به صفحات وب‌سایت‌هایی که مدیران ِآن‌ها تلاش می‌کنند تا با دستکاری لینک‌ها و ساخت لینک‌های مضاعف، در نتایج جستجو جایگاه بالاتری داشته باشند را جریمه می‌کند. دستکاری لینک‌ها یکی از جمله روش‌های رایج در سئوی کلاه سیاه است.

مت کاتس در سال 2012 اعلام کرد که:

ما با کمک این الگوریتم برای مقابله با محتوای بی‌کیفیت تلاش می‌کنیم. اول کار خود را با الگوریتم پاندا شروع کردیم و حالا نوبت به پنگوئن رسیده است که با این تکنیک‌ها مقابله کند.

کار پنگوئن گوگل چیست

هدف الگوریتم پنگوئن به دست آوردن کنترل بیشتر و کاهش اثربخشی تعدادی از تکنیک‌های سئوی کلاه سیاه و لینک‌های اسپم است. این الگوریتم با بررسی انواع لینک‌هایی که در وب سایت‌ها قرار دارند، به لینک‌های معتبر و طبیعی پاداش می‌دهد و صفحات حاوی لینک‌های اسپم و ساختگی را جریمه می‌کند. شایان ذکر است که الگوریتم پنگوئن فقط با لینک‌های ورودی وب سایت‌ها سروکار دارد. دلیل آن این است که گوگل بیشتر به لینک‌هایی که به یک وب سایت اشاره دارند دقت می‌کند و کاری به لینک‌های خروجی آن وب سایت ندارد. بعد از سال 2017 پنگوئن بخشی از الگوریتم اصلی گوگل شد. معرفی 28 الگوریتم گوگل در سئو

الگوریتم پنگوئن روی چه فاکتورهایی حساس است؟

الگوریتم پنگوئن روی دو فاکتور حساسیت بسیار زیادی دارد که از سال 2016 به بعد مدیران سایت‌ها و سئوکاران را ملزم کرده تا نسبت به آن حساس و دقیق رفتار کنند. این دو عبارتند از لینک سازی اسپم و پر کردن صفحه با کلمات کلیدی که در ادامه بیشتر در مورد آن‌ها توضیح می‌دهیم.

فاکتورهای الگوریتم پنگوئن گوگل

1 . لینک سازی اسپم (Link Schemes)

توسعه، دریافت یا خریدن بک لینک از وب سایت‌های دارای محتوای بی‌کیفیت (و لینک سازی بی‌کیفیت) یا بی‌ربط، باعث می‌شود تا تصویری مصنوعی از میزانِ محبوبیت وب سایت شما ایجاد شود. گوگل این دستکاری‌ها را به خوبی و به راحتی شناسایی می‌کند.

برای مثال، یک شرکت بیمه می‌تواند فروم‌ها یا انجمن‌های آنلاین را با کامنت‌هایی پُر کند که حاوی لینک‌هایی به صفحات ِوب سایت هستند و خود را به عنوان «بهترین شرکت بیمه» معرفی کند. سپس به دروغ و با دستکاری لینک‌های بیشتر ایجاد می‌کند تا از این طریق در نتایج جستجو بهتر ظاهر شود. گاهی هم پیش می‌آید که چنین شرکت‌هایی هزینه‌ای به شخصی بپردازند تا برای آن‌ها مقاله‌هایی تحت عناوین مختلف بنویسند و در وب سایت‌های پر بازدید منتشر کند. اگر محتوا هیچ ارتباطی با موضوع وب سایت میزبان نداشته باشد یا عنوان اصلی گول زننده باشد، گوگل صفحات لینک شده را جریمه خواهد کرد. لینک‌های اسپم ویژگی‌های زیر را دارند.

  • لینک‌های خریداری شده که در مقالات سایر وب سایت‌ها برای رتبه بندی وب سایت دیده می‌شوند.
  • تبادل بیش از حد لینک بین دو وب سایت (لینک دهی در ازای لینک شدن).
  • استفاده از برنامه‌ها یا خدمات خودکار برای ساخت لینک خارجی.
  • آگهی‌های تبلیغاتی یا تبلیغات بومی که در قالب یک مقاله منتشر می‌شوند و حاوی لینک هستند. این نوع از متن‌ها در قالب پست‌های مهمان منتشر می‌شوند و انکر تکست‌های آن‌ها به طرز غیر عادی بهینه شده‌اند.
  • لینک‌های مخفی یا با کیفیت پایین که داخل آن‌ها کلمات کلیدی قرار گرفته‌اند.
  • لینک‌های پراکنده در فوتر سایت یا سایر بخش‌های آن.
  • لینک‌های دایرکتوری با کیفیت پایین.

2 . پر کردن صفحه با کلمات کلیدی (Keyword Stuffing)

پُر کردن یک صفحه با تعداد زیادی از کلمات کلیدی یا تکرار کردن یک کلمه به تعداد زیاد برای دستکاری کردن رتبه صفحه موجب جریمه شدن آن توسط الگوریتم پنگوئن می‌شود. به عنوان مثال، تکرار غیر طبیعی کلمات کلیدی در یک صفحه می‌تواند به شکل‌های زیر انجام شود:

  • درج لیست شماره تلفن‌های غیر کاربردی در یک صفحه.
  • بلوک‌های متن که حاوی نام شهرها و مناطقی است که نشان می‌دهد تلاش مدیر سایت این بوده است که محتوای صفحه در صدر نتایج جستجو قرار داده شود فقط به این دلیل که نام شهرها و مناطق مورد نیاز کاربر در صفحه آورده شده است بدون آنکه ربطی به محتوای آن داشته باشد.
  • تکرار کلمات یا عبارات یکسان به قدری زیاد که غیر عادی به نظر برسند. مثلا:

«شرکت X یک شرکت قفل سازی است است که ساکنان شهر y همیشه به آن اعتماد دارند تا به آن‌ها به سرعت در رفع نیازهایشان مانند قفل سازی کمک کند.»

حساسیت پنگوئن در کلاه سیاه

چطور سایت را از جریمه پنگوئن دور نگه داریم؟

اگر از تکنیک‌های سئو کلاه سیاه استفاده می‌کنید، فرآیندهای سئو سایتتان باید تغییر کند. همانطور که می‌دانید تحقیق کلمات کلیدی، سئوی صفحه و لینک بیلدینگ بخشی از استراتژی بازاریابی محتوایی آنلاین منسجم هستند. توجه به ساخت لینک‌های سایت هم باید بخشی از استراتژی شما شود.

ما یک مقاله جامع در مورد بازاریابی محتوایی چیست برای آماده کرده‌ایم، در صورت علاقه به موضوع کانتنت مارکتینگ content marketing می‌توانید مطالعه نمایید.

Link Detox یک ابزار کاربردی و مناسب برای تسهیل این فرآیند است. همچنین می‌توانید از LinkResearchTools استفاده کنید تا در آنالیز لینک‌ها و وب سایت‌تان شما را یاری کند. در بخش LRT به طور دقیق می‌توانید بفهمید که کدام بخش از وب سایت‌تان در معرض خطر است و باید در مورد لینک‌های آن بازنگری کنید. بررسی و آنالیز لینک‌ها باید شامل ارزیابی تمامی بک لینک‌های فعلی‌تان باشد. موقع آنالیز و بررسی باید حواس‌تان به موارد زیر باشد.

  • آیا صفحه در گوگل ایندکس شده است؟
  • آیا صفحه لینک خارجی دارد؟
  • آیا صفحه دارای بیشتر از 10 بک لینک از کلاس C1 است؟
  • آیا صفحه مورد نظر در SEMrush رتبه بندی دارد؟
  • آیا روند سرعت لینک بالای 150 درصد است؟
  • آیا صفحه دارای لینک‌های پانویس در کل سایت است؟
  • آیا صفحه مورد نظر پیج رنک دارد؟
  • آیا صفحه مورد نظر لینکی در دایرکتوری دارد؟
  • تعداد لینک‌های خروجی صفحه مورد نظر چقدر است؟ آیا تعدادشان زیاد است؟
  • پیج اتوریتی صفحه و دامین اتوریتی root domain چیست؟

با پاسخ دادن به این پرسش‌ها می‌توانید تعیین کنید که چه لینک‌هایی نامناسبند و چه لینک‌هایی سالم هستند. همچنین، بهتر است برای اینکه مشمول جریمه الگوریتم پنگوئن نشوید نگاهی به کُلیت وب سایتی که از آن لینک دریافت کرده‌اید، بیندازید. آیا دامنه سایت‌تان منقضی شده و با هدف ایجاد لینک خریداری شده است؟ آیا در آن مشارکت کاربران وجود دارد؟ آیا سایت یک قالب از پیش آماده شده دارد یا واضح است که مربوط به یک شخص/ کسب و کار است؟ اگر سایت کیفیت پایینی دارد و باعث می‌شود شما در آینده جریمه شوید، بهتر است آن را برای دریافت بک لینک انتخاب نکنید و در دسته سایت‌های مشکوک علامت گذاری کنید.

از کجا متوجه شویم توسط پنگوئن جریمه شده ایم؟

نوع جریمه الگوریتم پنگوئن گوگل متفاوت است و درجه خاصی دارد. برخی اوقات رتبه صفحه مورد نظر چند پله کمتر می‌شود یا اینکه به طور کلی از ایندکس خارج می‌شود. به یاد داشته باشید که جریمه گوگل متعلق به یک صفحه می‌شود، نه کل سایت. همانطور که تا به این بخش از مطلب توضیح دادیم شما باید کیفیت لینک‌های صفحات سایت خود را به صورت جداگانه بررسی کنید.

جریمه الگوریتم پنگوئن گوگل چیست

برای اینکه متوجه شوید مشمول جریمه الگوریتم پنگوئن برای یک یا چند صفحه خاص شده‌اید باید دو نکته را مد نظر قرار دهید. اول اینکه سایت‌تان دچار افت ترافیک برای تعدادی از کلمات کلیدی خاص می‌شود. دوم اینکه صفحه‌ای که در آن کلمات کلیدی خاصی قرار دارند، از ایندکس گوگل بیرون هستند یا deindexed شده‌اند. توجه کنید که یک صفحه می‌تواند در سایت شما از ایندکس خارج شود در حالی که سایر صفحات ایندکس شده هستند. گاهی برای صفحات جریمه شده از یک وب سایت توسط الگوریتم پنگوئن پیش می‌آید که به خاطر تنبیه شدن، در رنکینگ گوگل نمایش داده نشوند؛ مثلا نمایش دادن صفحه درباره ما سایت به جای صفحه اصلی با توجه به کلمه کلیدی اصلی سایت تان.

نحوه رفع جریمه از الگوریتم پنگوئن

برای اینکه به رفع جریمه توسط الگوریتم پنگوئن اقدام کنید، باید راهکارهای زیر را در دستور کارتان قرار دهید. به جز مراحلی که در ادامه آورده شده‌اند باید نگاهی هم به محتوای سایت خود داشته باشید تا بتوانید از جریمه الگوریتم پنگوئن گوگل نجات پیدا کنید.

بازنگری کردن روی محتوای سایت برای رفع جریمه الگوریتم پنگوئن برای بررسی بهینه سازی بیش از حد و استفاده از کلمات کلیدی به صورت غیر عادی در محتوا ضروری است. اطمینان پیدا کنید که کلمات کلیدی به صورت غیر عادی و رباتیک در محتوای صفحات سایت‌تان قرار ندارند. استفاده از آن‌ها باید به صورت کاملا معنادار انجام شود. در صفحاتی که هیچ رابطه‌ای بین موضوع اصلی صفحه و کلمات کلیدی مورد استفاده وجود ندارد، بهتر است بازنگری کنید و همه چیز را تا جای ممکن به حالت نرمال بازگردانید.

رفع جریمه الگوریتم پنگوئن گوگل

1 . دسترسی به لیست کامل بک لینک‌ها

شما می‌توانید بک لینک‌هایی که به آن‌ها دسترسی دارید (یا ندارید) را از طریق ابزارهای آنلاین و رایگان بیابید. از جمله این ابزارها می‌توان به سایت moz اشاره کرد. باید در این سایت یک حساب کاربری بسازید تا بتوانید از ابزار آنلاین آن استفاده کنید. نمونه‌ای از آنالیز این ابزار در تصویر زیر آورده شده است.

2 . حذف بک لینک‌های اسپم

حذف هرگونه لینک غیر طبیعی و غیر عادی که بر روی آن‌ها کنترل دارید برای رفع جریمه الگوریتم پنگوئن حائز اهمیت است. این لینک‌ها می‌توانند شامل آن‌هایی باشند که خودتان به صورت دستی ایجاد کرده‌اید یا باعث شده‌اید که در سایت‌های دیگران قرار بگیرند؛ مانند فروم‌های آنلاین.

3 . Disavow کردن بک لینک‌های اسپم

لینک‌هایی که روی آن‌ها کنترل ندارید چه؟ باید آن‌ها را disavowal کنید. شما می‌توانید از ابزار disavowal backlinks گوگل استفاده کنید. اگر لینک‌هایی دارید که از سایت‌های هک شده گرفته‌اید، لینک‌هایی که دارای نام دامنه مشکوک هستند، اسپم اسکور آن‌ها بالاست و یا بک لینک‌هایی از وب سایت‌هایی که موضوع فعالیت شان بی ربط به سایت شماست، باید آن‌ها را disavowal کنید.

امتیاز دهید
سخن نهایی
غالبا گوگل عنوان می‌کند که بسیاری از بک لینک‌های بی‌کیفیت را نادیده می‌گیرد. این در حالی است که این موتور جستجو مراقب است تا هیچ وب سایتی از روش‌های غیر عادی درج بک لینک برای تغییر نتایج جستجو استفاده نکند. گوگل همچنین مراقب تبادل لینک‌ها بین وب سایت‌ها و لینک‌های غیر عادی و بی‌کیفیت نیز هست. ممنون از اینکه ما را تا پایان این مقاله همراهی نمودید؛ شما عزیزان می‌توانید نظرات و سؤالات خود را در باکس پایین با ما به اشتراک بگذارید، کارشناسان متخصص ویرا در اولین فرصت پاسخگوی شما خواهند بود.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *