استر اتژِ Stp در بازاریابی چیست؟

نوشته شده : 25 فروردین 1404
زمان مطالعه : 15 دقیقه
stp چیست

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

تا حالا به این موضوع فکر کردید که برای فروش محصولات و خدمات کسب‌وکارتان، باید چه کسانی را مورد هدف قرار دهید؟ شاید فکر کنید همه مردم می‌توانند مشتریان شما باشند؛ اما حقیقت این است که فقط قشر خاصی به محصولات شما نیاز دارند.  شما نمی‌توانید همه چیز‌هایی را که همه مردم به آن احتیاج دارند، فراهم کنید. به همین دلیل مشتریان خاصی را مورد هدف قرار می‌دهید و برای رفع نیاز‌های آن‌ها تلاش می‌کنید. در این مواقع از استراتژی stp کمک می‌گیرید. اگر می‌خواهید بدانید که stp چیست و چه تاثیری در فروش یک سازمان دارد، با ما همراه باشید.

استراتژی STP در بازاریابی چیست؟

استراتژی stp یکی از پایه‌های مهم در طراحی دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود. به همین دلیل پیش از بررسی آن باید بدانید که دیجیتال مارکتینگ چیست؟ استراتژی stp در فضای اینترنت انجام می‌شود و در بیش‌تر مدل‌های بازاریابی کاربرد دارد. همچنین محبوبیت زیادی میان صاحبان کسب‌وکار‌های مختلف پیدا کرده است.

 

استراتژی stp چیست

 

امروزه stp به‌عنوان یک رویکرد استراتژیک در دیجیتال مارکتینگ، شامل بخش‌بندی کردن (S)، هدف‌گذاری (T) و جایگاه‌یابی (P) است. STP به‌عنوان مخفف سه کلمه segmentation، targeting و positioning شامل فرایندهای بخش‌بندی، هدف‌گذاری و جایگاه‌یابی می‌شود. همچنین ارتباط میان کل بازار و نحوه انتخاب یک شرکت برای رقابت در آن بازار را نشان می‌دهد.

هدف استراتژی stp، هدایت سازمان به سمت توسعه و اجرای یک ترکیب بازاریابی مناسب است. مدل بازاریابی stp به شما کمک می‌کند بعد شناسایی با ارزش‌ترین مشتریان، استراتژی بازاریابی محصولات خود را توسعه دهید. البته در این رویکرد نمی‌توانید محصولات خود را به هرکسی بفروشید. برای مثال مردمی که از دستفروش‌ها خرید می‌کنند به‌دلیل بودجه و علایق متفاوت، مشابه خریداران از فروشگاه‌های بزرگ نیستند.

به‌طور کلی کسب‌وکار‌هایی که با هدف مشتریان خود آشنا هستند، موفق‌تر عمل می‌کنند؛ زیرا نیاز‌ها و مشکلات مخاطبان هدف را برطرف می‌کنند و از نظرات آن‌ها برای بهبود محصول یا خدمات خود کمک می‌گیرند. 

با توجه به این توضیحات، هر زمان که قصد ساخت برنامه بازاریابی را بر پایه ارتباط با مشتریان داشتید، استراتژی stp بهترین انتخاب است. این مدل بازاریابی کمک می‌کند تا پس از اولویت‌بندی پیشنهادات، آن‌ها را توسعه دهید. همچنین می‌توانید با ارسال پیام‌های شخصی‌سازی به مخاطبان، توجه آن‌ها را جلب کنید. 

در مدل بازاریابی stp به‌جای تمرکز بر محصول، روی مخاطبان متمرکز می‌شوید؛ زیرا با ارسال پیام‌های جذاب و مرتبط، توجه آن‌ها را جلب می‌کنید. از طرفی با تمرکز روی اثرگذاری تجاری، به ارزشمندترین گروه مخاطبان دسترسی پیدا می‌کنید.

Segmentation (تقسیم‌بندی بازار) چیست؟ + همراه با مثال

به فرآیند تقسیم بازار به گروه‌های کوچکی که به همان محصولات نیاز دارند، بخش‌بندی یا segmentation گفته می‌شود. همچنین این فرایند شامل بررسی ویژگی‌های مشترک به‌منظور انتخاب بازار‌های هدف است.

 

تقسیم بندی بازار

 

برای مثال در بازار خرید لوازم آرایش، بعضی مشتریان به‌دنبال خرید محصولات ترند هستند و برای برند‌های تجاری مختلف، هزینه می‌کنند. این در حالی است که بعضی دیگر تنها محصولاتی را که فاقد تست حیوانی باشند، خریداری می‌کنند. 

اگر شما در حال تقسیم بازار محصولات آرایشی هستید، باید با ارائه چندین متغیر، گروه‌های مصرف‌کننده را از هم متمایز کنید. برای مثال شما باید تقسیم‌بندی‌های زیر را برای بازار محصولات آرایشی خود در نظر بگیرید:

  • متغیر‌های روان‌شناختی مانند شیوه زندگی، نوع شخصیت، وضعیت اجتماعی
  • متغیر‌های جمعیت شناختی مانند سن، جنسیت، تحصیلات، درآمد، محل زندگی، قومیت، زبان و…
  • متغیر‌های رفتاری مانند هدف خریدار، علایق وی و…
  • متغیر‌های توزیع مانند نحوه خرید از سایت، فروشگاه، سرویس اشتراک و…

انواع تقسیم‌بندی بازار

تقسیم‌بندی بازار به‌عنوان اولین مرحله در استراتژی stp بر اساس معیار‌های مختلفی انجام می‌شود. در این فرآیند، بازار به بخش‌های همگن و کوچک‌تر تقسیم می‌شود تا سازمان بتواند با درک بهتر نیاز‌ها و ویژگی‌های هر بخش، استراتژی‌های بازاریابی را به نحوی موثر طراحی و اجرا کند. در ادامه برخی از روش‌های معمول تقسیم‌بندی بازار را بررسی کردیم:

 

انواع تقسیم بندی بازار

 

1 . رفتاری

تقسیم بازار بر اساس رفتار‌های خرید شامل میزان استفاده، وفاداری به برند، مزایای مورد انتظار و… است. با استفاده از این روش، کسب‌وکار‌ها می‌توانند بر اساس رفتار واقعی مشتریان، استراتژی‌های بازاریابی خود را تنظیم کنند؛ مانند فروشگاه‌های آنلاین محصولات آرایشی که برای مشتریان همیشگی خود، تخفیفات ویژه‌ای در نظر گرفته و از آن با هدف ریتارگتینگ استفاده می‌کنند. در ادامه چند پارامتر مهم در بخش‌بندی رفتاری را بررسی کردیم:

  • عادات خرید و استفاده: الگو‌ها و عادت‌های مردم برای خرید با هم فرق می‌کنند. برای مثال شاید فردی اهل تحقیق در گوگل و شبکه‌های اجتماعی باشد؛ اما یک فرد دیگر، به‌سراغ محصولی با قیمت پایین‌تر برود.
  • مزیت و منفعت مورد انتظار: هنگام خرید به منافع آن محصول فکر می‌کنید؛ اما باور‌های یکسانی با بقیه ندارید. برای مثال برای خرید ضد آفتاب شاید به‌دنبال یک برند معروف باشید یا با در نظر گرفتن میزان SPF، خریدتان را انجام دهید.
  • آگاهی و ناآگاهی: برای اثرگذاری بهتر برنامه‌ها و فعالیت‌های بازاریابی باید بدانید که تعدادی از وجود کالا بی‌خبر، بعضی مطلع، گروهی مشتاق و گروهی بی‌تفاوت هستند. استفاده از کمپین‌های تبلیغاتی گوناگون از جمله ایمیل مارکتینگ بر آگاهی بیش‌تر مخاطبان هدف و ترغیب آن‌ها به خرید نقش مهمی دارد. 
  • تصمیم‌گیرنده: برای خرید محصولات و استفاده از خدمات گوناگون، یک یا چند نفر تصمیم‌گیرنده هستند. برای مثال هنگام خرید محصولات آرایشی، افراد معمولا به نظر دوست یا خانواده خود توجه زیادی می‌کنند؛ مخصوصا اگر آن‌ها تجربه استفاده از محصولات انتخابی را داشته باشند.

 

2 . جغرافیایی

این مدل بخش‌بندی شامل تقسیم بازار بر اساس منطقه جغرافیایی مانند شهر یا کشور، منطقه، محله و… است. این روش به شما کمک می‌کند تا محصولات و خدمات خود را با توجه به ویژگی‌های خاص هر منطقه ارائه کنید. 

برای مثال می‌توانید متغیر‌های مهمی مانند فرهنگ، آب‌وهوا، نیاز‌های محلی و… را در نظر بگیرید. همچنین اگر صاحب یک کسب‌وکار آنلاین هستید، می‌توانید با در نظر گرفتن ارسال رایگان برای تمام شهر‌ها، توجه مخاطبان هدف را جلب کنید.

 

3 . دموگرافیک

بخش‌بندی دموگرافیک شامل تقسیم بازار بر اساس ویژگی‌های جمعیتی مانند سن و جنسیت، شغل، تحصیلات و درآمد است. این روش به‌دلیل ارتباط مستقیم با رفتار خرید مشتریان و سهولت در جمع‌آوری داده‌ها، بسیار رایج است. برای مثال وقتی که یک برند لوازم آرایشی، محصولات خاصی را برای زنان جوان با درآمد متوسط طراحی می‌کند.

 

4 . روان‌نگر

این روش شامل تقسیم بازار بر اساس ویژگی‌های روانشناختی مانند سبک زندگی، شخصیت، سرگرمی‌ها، ارزش‌ها و… است که به شما کمک می‌کند از انگیزه‌ها و ترجیحات مشتریان درک عمیق‌تری به‌دست بیاورید. پیشنهاد می‌دهیم برای تقسیم‌بندی روان‌نگر حتما به این دو سوال جواب دهید:

۱. مردم چگونه فکر می‌کنند؟

۲. مردم چه خواسته یا دغدغه اصلی در زندگی دارند؟

 

مزایای تقسیم‌بندی بازار

تقسیم‌بندی بازار مزایای مختلفی برای کسب‌وکار‌های مختلف دارد که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره کردیم:

  • افزایش کارایی بازاریابی: استراتژی stp و بخش‌بندی بازار به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا با ارسال پیام‌های بازار‌یابی به‌صورت دقیق و هدفمند، اثربخشی تبلیغات را بیش‌تر کنند.
  • شناسایی نیاز‌های خاص مشتریان: تقسیم‌بندی بازار باعث شناسایی دقیق نیاز‌ها و خواسته‌های مشتریان می‌شود. در نهایت کسب‌وکار شما می‌تواند بر اساس استقبال مخاطبان هدف، محصولات و خدمات خود را ارائه دهد.
  • افزایش رقابت‌پذیری: با تمرکز روی بخش‌های خاصی از بازار، نسبت به رقبا مزیت رقابتی بیش‌تری کسب کرده و باعث تقویت جایگاه خود در بازار می‌شوید‌.

 

Targeting (هدف‌گذاری )چیست؟ + همراه با مثال 

هدف‌گذاری یا targeting به‌منظور تمرکز بر پیشنهادات بازار و فعالیت‌هایی که مورد توجه گروهی از مصرف‌کنندگان است، انجام می‌شود. همچنین به‌معنای انتخاب فعالانه یک سازمان از طریق یک تقسیم‌بندی مناسب است. 

وقتی که معیار‌های خاص را برای محصولات خود تقسیم‌بندی کردید، با استفاده از خدمات دیجیتال مارکتینگ می‌توانید بخش‌های غیر جذاب کسب‌وکارتان را پیدا کنید. برای مثال شما نمی‌توانید در  بازار لوازم آرایشی، کسب‌وکار خود را فقط برای مشتریانی که به دنبال خرید محصولات برند گابرینی هستند، ایجاد کنید. 

هدف گذاری در بازاریابی

مهم‌ترین نکات برای هدف گذاری

دومین فاز از مدل بازاریابی stp همین targeting یا هدف‌گذاری است که به شما کمک می‌کند تا آن بخش از مشتریانی را که به استفاده از خدمات شما تمایل دارند، بشناسید. البته به‌شرطی که به نکات مهم زیر توجه کنید: 

  • اندازه گروه هدف چقدر است؟ بازار برای اینکه بتواند بخش‌بندی استراتژی stp را تضمین کند، باید به‌اندازه کافی بزرگ باشد. پس اگر هر کدام از مشتریان خود را به هر دلیلی کوچک کند و اجازه رشد از آن‌ها گرفته شود، نمی‌توانید کسب‌وکار پایداری ایجاد کنید.
  • نیاز‌های گروه هدف تا چه حد برطرف‌شده است؟ بررسی این موضوع برای کسی که می‌خواهد به گروهی که با رقبای او کار می‌کنند، درخواست دهد، کمی سخت است.
  • آیا کسب‌‌وکارتان نقطه قوتی دارد که جذابیت شما را نسبت به رقبا برای مصرف‌کنندگان بیش‌تر کند؟ برای مثال آیا در حال حاضر برند شما در یک بازار خاص به شهرت رسیده است؟
  •  چقدر برای رسیدن به بخش‌بندی مشتری خود تمایل دارید و چه مقدار هزینه برای بازار و تبلیغات آن هدف در نظر گرفتید؟ یادتان باشد که بیش‌تر بودن سود پیش‌بینی‌شده اهمیت بیش‌تری از هزینه‌های خرج‌شده دارد؛ در غیر این صورت پیشنهاد ما فاصله گرفتن از آن کسب‌‌وکار است.

در این مرحله با هیچ قانون سخت و پیچیده‌ای سروکار ندارید؛ فقط با الگوبرداری از استراتژی یک کسب‌وکار خاص، روی بخش‌بندی مشتریانی انتخابی خودتان، تمرکز می‌کنید. همچنین می‌توانید بر اساس اندازه بازار و سود‌های برنامه‌ریزی‌شده، دو یا سه تا از گروه‌های درآمد‌زا را مشخص کنید.

 

روش‌های هدف‌گذاری

در مدل بازاریابی stp بعد از تقسیم‌بندی بازار، شرکت‌ها باید تصمیم بگیرند کدام بخش‌ها را مورد هدف قرار دهند. این فرآیند که به آن هدف‌گذاری گفته می‌شود، شامل انتخاب یک یا چند بخش خاص از بازار برای تمرکز فعالیت‌های بازاریابی است. با کمک مشاوره دیجیتال مارکتینگ به‌دلیل تحلیل داده‌ها، بررسی رفتار خریداران اینترنتی و نیازهای بازار آنلاین دقیق‌تر انجام می‌شود. به‌طور کلی انواع روش‌های هدف‌گذاری عبارتند از:

  • بخشی از مشتری‌های هدف: بازار‌یابی متمرکز یا Niche marketing به‌معنای این است که محصول خاصی را به بخش خاصی از بازار ارائه کنید. برای مثال می‌توانید شامپو‌ها یا ماسک مو‌های مخصوص مو‌های کراتین‌شده را بفروشید.
  • محصولات متنوع: در این نوع هدف‌گیری از مدل بازاریابی stp به یک بخش از مشتریان، محصولات متنوعی ارائه می‌دهید. برای مثال برند لورآل انواع محصولات آرایشی را برای مصرف‌کنندگان اقتصادی، میان‌رده و لوکس تولید کرده است.
  • بازاریابی انبوه: در بازاریابی انبوه یا Mass Marketing همه محصولات را به کل بازار هدف ارائه می‌کنید. برای مثال اسپری‌های خوشبو‌کننده برای عموم قابل استفاده هستند و تحت‌تاثیر ترجیحات خریداران قرار ندارند.
  • بازاریابی چند بخشی: شرکت‌هایی که هدف گرفتن بخش‌های مختلفی از بازار مطابق با اهدافشان باشد، در استراتژی stp از این نوع بازاریابی استفاده می‌کنند. برای مثال کانسیلر میبلین را هم کسانی که سیاهی دور چشم دارند و هم کسانی که به‌دنبال پوشاندن چین و چروک‌هایشان هستند، خریداری می‌کنند.
  • محصول خاص: در این استراتژی می‌توانید برای چند بخش از بازار، یک محصول خاص در نظر بگیرید. برای مثال می‌توانید محصولی مانند ضد آفتاب را برای سه گروه مختلف بازار هدف (کودکان، خانم‌ها و آقایان) تامین کنید.

 

پوزیشنینگ در stp

 

معیار‌های هدف‌گذاری

انتخاب بخش‌های مناسب برای تمرکز فعالیت‌های بازاریابی، در فرایند هدف‌گذاری بازار اهمیت زیادی دارد. در ادامه اصلی‌ترین معیار‌های این مرحله از استراتژی stp را بررسی کردیم:

  • قابل اجرا: شرکت باید توانایی اجرای فعالیت‌های بازاریابی موثر برای بازار هدف را داشته باشد. در غیر این صورت هدف‌گذاری به نتیجه دلخواه نمی‌رسد.
  • قابل توجه: بازار هدف باید بزرگ و سودآور باشد تا سرمایه‌گذاری در آن توجیه اقتصادی داشته باشد.
  • متمایز: بازار هدف باید از دیگر بخش‌ها متمایز شود. به‌طوری که هر بخش، نیاز‌ها و ویژگی‌های خاص خودش را داشته باشد. این ویژگی برای طراحی استراتژی‌های بازاریابی متفاوت و تمایز پیدا کردن از رقبا خیلی مهم است.
  • قابل دستیابی: بازار هدف باید قابل دستیابی باشد؛ یعنی شرکت بتواند به‌راحتی توزیع، تبلیغات و فروش انجام دهد.
  • قابل اندازه‌گیری: بازار هدف باید دارای ویژگی‌هایی باشد که بتوان به‌طور کمی آن‌ها را اندازه‌گیری کرد. این قابلیت در مورد تخصیص منابع و اتخاذ استراتژی‌های بازاریابی مهم است.

 

Positioning (موقعیت یا جایگاه‌یابی) چیست + همراه با مثال

موقعیت یا جایگاه‌یابی به‌معنای درک بازار هدف و شناسایی مزایا و ویژگی‌های اصلی محصول نسبت به عرضه محصولات رقابتی است. به‌نوعی می‌توان گفت آخرین و سخت‌ترین بخش از مدل بازاریابی stp همین موقعیت یا جایگاه‌یابی است؛ زیرا برای جلب توجه مشتریان هدف، دانستن بهترین راه‌های برندسازی اهمیت زیادی دارد. 

در این مرحله علاوه‌بر ایجاد تصویری شفاف و مثبت در ذهن مصرف‌کنندگان، باید ارزش و سودمندی آن محصول را بررسی کنید. برای مثال آیا محصولات آرایشی شما طراحی فانتزی دارند؟ متعلق به برند‌های لاکچری و گران قیمت هستند؟ یا اینکه ویژگی خاص و منحصربه‌فردی دارند؟ اگر به فکر پایداری و ماندگاری محصول هستید، باید کاری کنید تا درک مشتریان از برند شما بیش‌تر و بهتر شود.

 

جایگاه یابی در بازاریابی stp

 

انواع موقعیت‌یابی

همانطور که گفتیم موقعیت‌یابی، آخرین مرحله از استراتژی stp است که در این فرآیند تلاش می‌شود محصولات و خدمات برند شما نسبت به رقبا متمایز شوند. روش‌های موقعیت‌یابی بر اساس ویژگی‌ها و عملکرد، شامل سه گروه هستند و هر کدام با توجه به ماهیت محصول، ویژگی‌های بازار هدف و استراتژی کلی برند انتخاب می‌شوند. به‌طور کلی انواع روش‌های موقعیت‌یابی عبارتند از:

  • نمادین: برخی برند‌ها به‌دنبال افزایش عزت نفس مشتریان خود هستند. برای مثال همه خانم‌ها به دلایل خاصی، برند‌های لوازم آرایشی هدی بیوتی، گابرینی و… را می‌شناسند.
  • تجربی: شامل عنصر تجربی برند است که باعث برقراری ارتباط عاطفی با مشتری می‌شود. این عنصر با تمرکز بر ایجاد ارتباط عمیق و ماندگار با مشتریان، روی تجربه‌های لذت‌بخش و منحصربه‌فرد تاکید دارد. برای مثال کافه‌های استارباکس با ایجاد فضای دلپذیر و ارائه خدمات شخصی‌سازی‌شده، از موقعیت‌یابی تجربی استفاده می‌کنند.
  • عملکردی: موقعیت‌یابی عملکردی دربرگیرنده ویژگی‌ها و کاربرد‌های محصول است و با هدف برآورده کردن نیاز‌ها و خواسته‌های مشتریان انجام می‌شود. این استراتژی برای بازار‌هایی که تصمیم‌گیری مشتریان بر اساس منطق و تحلیل است، به کار می‌رود. همچنین روی ویژگی‌ها و مزایای عملیاتی محصول یا خدمات تمرکز دارد. کارشناس پرفورمنس مارکتینگ می‌تواند با برعهده گرفتن تبلیغات دیجیتال، به بهبود عملکرد فعالیت‌های بازاریابی کسب‌وکار شما کمک کند. 

 

مزایای موقعیت‌یابی

موقعیت‌یابی مزایای متعددی داشته و به شرکت‌ها کمک می‌کند تا جایگاه آن‌ها در بازار قوی‌تر شود. از مهم‌ترین مزایای این روش عبارتند از:

  • تمایز از رقبا: شرکت‌ها می‌توانند با ایجاد یک موقعیت منحصربه‌فرد، نسبت به رقبا متمایز شوند و توجه مشتریان را جلب کنند.
  • افزایش فروش و سود‌آوری: موقعیت‌یابی مناسب در افزایش فروش و سودآوری شرکت موثر است؛ زیرا اغلب مشتریان تمایل دارند محصولات و خدماتی را که در جایگاه قوی و مشخصی هستند، خریداری کنند.
  • افزایش وفاداری مشتریان: با موقعیت‌یابی موثر، وفاداری مشتریان بیش‌تر می‌شود؛ زیرا از این طریق، مشتریان بیش‌تری به محصولات و خدماتی که در جایگاه قوی هستند، اعتماد می‌کنند.

 

نحوه ایجاد استراتژی stp

اکنون که با 3 مرحله اصلی استراتژی stp آشنا شدیم، در ادامه یاد می‌گیریم چطور از این مدل بازاریابی برای خدمت به کسب‌وکار خود استفاده کنیم:

 

جایگاه یابی در استراتژی stp

 

  • تعیین بازار هدف

گستردگی بازار جهانی باعث‌شده حتی شرکت‌های تجاری بزرگ هم نتوانند تمام بخش‌های آن را هدف بگیرند. صاحبان شرکت‌ها می‌توانند این بازار را به بخش‌های کوچک‌تری تقسیم و بخش مورد هدف خود را مشخص کنند. 

  • تقسیم‌بندی مخاطبان هدف

پس از مشخص کردن بازار هدف باید آن را با توجه به متغیر‌های رفتاری، جغرافیایی، دموگرافیک و روانشناختی تقسیم‌بندی کنید. هر بخش با کمک به پرداختن به جنبه‌های مختلف مخاطب، تاثیر بی‌نظیری بر تلاش بازار‌یابی شما دارد. 

برای مثال شاید بازار هدف شما، جامعه زنان (دموگرافیک) ایران (جغرافیا) باشند که به محصولات لوکس (روانشناختی) علاقه‌مند بوده و شما را در شبکه‌های اجتماعی (رفتار) دنبال می‌کنند.

  • ساخت پروفایل مورد نظر

پس از مشخص کردن بخش مورد نظر بازار، باید پروفایل آن بخش را ایجاد کنید. پروفایل بخش، شباهت زیادی به پرسونا دارد؛ با این حال زیرمجموعه پرسونای اصلی شما محسوب می‌شود‌. 

در این مرحله باید نیاز‌های مشتریان، رفتار خرید، وضعیت تاهل و همه مشخصات مخاطبان مورد نظر را تعیین کنید‌. به‌یاد داشته باشید پروفایل شما باید به‌اندازه‌ای دقیق باشد که به درک مشتریان بالقوه هر بخش کمک کند.

  • ارزیابی جذابیت‌های تجاری هر بخش

در این مرحله باید یافته‌های خود را با داده‌های بازار تطبیق داده و به کمک تحقیقات بازار، بخشی که بیش‌ترین بازگشت سرمایه را برایتان دارد، مشخص کنید‌. همچنین باید توجه ویژه‌ای به اندازه بخش، وفاداری برند، حساسیت قیمت و نرخ رشد داشته باشید.

  • انتخاب مخاطبان هدف

پس از به‌دست آوردن اطلاعات دقیق درباره تمام بخش‌ها، کمی زمان گذاشته و تصمیم بگیرید که کدام را به‌عنوان گروه هدف انتخاب می‌کنید‌. برای این کار روش تحلیل خوشه‌ای را پیشنهاد می‌دهیم؛ یعنی با استفاده از مدل‌های ریاضی باید مشتریان مشابه در گروه‌های مختلف را پیدا کنید. 

گروه مخاطب‌ ایده‌آل شما علاوه‌بر بزرگ بودن، باید قابلیت رشد زیادی داشته باشد. همچنین باید در راستای استراتژی کسب‌وکار شما انتخاب شود.

  • ایجاد استراتژی موقعیت‌یابی

اکنون نوبت آن است که با تهیه یک استراتژی موقعیت‌یابی که قرار است بهترین حاشیه سود را به شما بدهد، خودتان را از رقبا متمایز کنید. برای تعیین موقعیت‌یابی موثر، علاوه‌بر در نظر گرفتن رقبا، روی این تمرکز کنید که بیش‌ترین سهم بازار را به دست بگیرید.

  • انتخاب آمیخته بازاریابی

آخرین مرحله تدوین استراتژی stp این است که یک آمیخته بازاریابی مشخص کنید که با پشتیبانی از موقعیت‌یابی، شما را به مخاطب هدف برساند. انتخاب درست آمیخته بازاریابی، موفقیت کسب‌وکارتان را تضمین می‌کند.

 

سوالات متداول

  1. برای استراتژی stp چه ابزار‌هایی مناسب است؟ 

ابزار‌های تحلیل داده، پلتفرم‌های مدیریت ارتباط با مشتری، ابزار‌های نظرسنجی و تحقیق بازار، ابزار‌های تبلیغات دیجیتال، پلتفرم‌های اتوماسیون بازار‌یابی، ابزار‌های طراحی گرافیک، ابزارهای تحلیل SWOT، تحلیل PESTEL، تحلیل رقبا و تحلیل پنج نیروی پورتر از ابزار‌های مناسب برای استراتژی stp هستند.

  • چرا از استراتژی بازاریابی stp استفاده کنیم؟ 

تمرکز بر مشتری به‌جای محصول، استفاده بهینه از منابع، تمایز در بازار و افزایش بازدهی بازار‌یابی از دلایل اهمیت استفاده از استراتژی stp هستند.

  1. کدام کسب‌وکارهای ایرانی از استراتژی stp استفاده می‌کنند؟

برند بن آیس با شعار طبیعی باش، شعبه‌های مختلفی در نقاط مختلف تهران دارد و با در نظر گرفتن ورزشکاران، کسانی که به‌دلیل مشغله زیاد، زمان کافی ندارند و افراد دارای رژیم غذایی، محصولات متنوعی را آماده می‌کند. پنیر اُماه کاله هم با تمرکز بر افرادی که روزانه به دریافت پروتئین و کلسیم زیادی نیاز دارند، تولید و در بازار عرضه شد.

امتیاز دهید
سخن نهایی
در این مقاله با مدل بازاریابی stp و جزئیات آن آشنا شدیم. این مدل با 3 مرحله اصلی بخش‌بندی، هدف‌گذاری و جایگاه‌یابی به کسب‌وکار شما کمک می‌کند بازار هدف خود را بهتر بشناسید.  همچنین با انتخاب مشتریان مناسب و جایگاه‌سازی درست می‌توانید محصول یا خدمات خود را به‌شکل موثرتر به بازار عرضه کنید. پس اگر به‌دنبال جذب مشتریان وفادار، رشد پایدار و تمایز در بازار رقابتی هستید، می‌توانید از استراتژی stp به‌عنوان یکی از قدرتمندترین ابزار‌های بازاریابی کمک بگیرید. اگر هنوز هم درباره استراتژی stp سوالاتی دارید، می‌توانید در بخش دیدگاه همین صفحه بنویسید تا کارشناسان مجموعه ویرا، شما را راهنمایی کنند. همچنین اگر تصمیم به استفاده از این مدل از بازاریابی در کسب‌وکارتان گرفتید، می‌توانید از خدمات شرکت دیجیتال مارکتینگ و طراحی سایت ویرا برای بخش آنلاین استفاده کنید. برای ارتباط با کارشناسان ویرا و دریافت مشاوره رایگان با شماره 02144964734 تماس بگیرید.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *