کیورد تارگتینگ چیست؟ تهیه کیورد مپینگ و تاثیر آن بر SEO

نوشته شده : 2 آبان 1402
زمان مطالعه : 10 دقیقه
کیوردتارگتینگ

اینستاگرام ویرا رو دنبال کنید

کیورد تارگتینگ به انتخاب کلمات کلیدی مناسب در سئو، افزایش دقت و بهره‌وری محتوای نوشته‌شده شما و جذب مخاطبان هدف کمک می‌کند. با توجه به اهمیتی که کیورد تارگتینگ در یافتن کاربران هدف دارد، این مقاله را به شرح این موضوع و کیورد مپینگ اختصاص داده‌ایم. همراه ما باشید.

کیورد تارگتینگ چیست؟

بعد از آن‌که کیورد ریسرچ یا تحقیق کلمات کلیدی انجام شد، تعداد زیادی از کلمات و عبارات کلیدی خواهید داشت که نمی‌دانید هر کلمه، می‌تواند یک صفحه وبلاگ باشد؟ یا یک لندینگ پیج باشد؟ یا بهتر است که تعدادی از کلمات (حدودا 3 الی 4 کلمه) در یک مقاله هدف یا تارگت قرار گیرند؟

در توضیح کیورد تارگتینگ یا به انگلیسی keyword targeting، می‌توان گفت که به انتخاب و دسته بندی کلمات کلیدی یا عبارات مشخص اشاره دارد، تا برای هر کدام از این دسته‌ها یک صفحه جداگانه طراحی شود که متناسب با اینتنت کاربر نیز باشد. این کلمات کلیدی را ما به عنوان معیارهایی برای نوشتن محتوا و SEO صفحات استفاده می‌کنیم. انتخاب دقیق و صحیح کیوردها اهمیت بسیاری دارد زیرا تأثیر مستقیمی بر بهره‌وری و موفقیت یک محتوا دارد.

کیورد تارگتینگ چیست؟

به مثال زیر توجه کنید:

مثلاً، اگر یک کسب و کار آنلاین فروش لباس داشته باشد، ممکن است بخواهید از کیوردهایی زیر برای وبسایت فروشگاهی خود استفاده کند.

“خرید لباس مردانه”

“خرید لباس تابستانی”

“لباس مردانه ارزان”

“لباس مردانه”

“فروش لباس مردانه”

“لباس زنانه مجلسی”

“لباس زنانه اسپرت”

در کیورد تارگتینگ کاری که انجام می‌دهیم این است که دسته بندی و هدف هر صفحه را مشخص می‌کنیم. در این مثال 4 کیورد “لباس مردانه”، “خرید لباس مردانه”، “لباس مردانه ارزان”، “فروش لباس مردانه” همگی یک هدف را دنبال می‌کنند. بنابراین هر 4 کیورد بر روی یک صفحه سئو و منتشر می‌شوند.

اما نظرتان راجع به “لباس زنانه مجلسی” و “لباس زنانه اسپرت” چیست؟

آیا این دو کلمه باید روی یک صفحه هدف قرار بگیرند یا صفحاتی جداگانه داشته باشند؟

همانطور که حدس می‌زنید وقتی هدف کاربران از سرچ هر دو کلمه متفاوت است. فردی که “لباس زنانه مجلسی” سرچ می‌کند دیگر به دنبال لباس اسپرت نیست و فقط تصاویر لباس‌های مجلسی باید به او نشان داده شود. بنابراین این دو کلمه باید دو صفحه جداگانه داشته باشند.

برای تشخیص اینکه دو کلمه روی یک صفحه تارگت شوند و یا دو صفحه جداگانه داشته باشند، باید چه کرد؟ در ادامه به شما خواهیم گفت.

در سئو، کیورد تارگتینگ یعنی انتخاب و تنظیم کیوردهایی که کاربران هدف شما احتمالاً جستجو می‌کنند یا به آن علاقه دارند. این کار باعث افزایش احتمال موفقیت یک متن نوشته‌شده و جذب مخاطب مد نظر می‌شود.

در صورتیکه نیاز به خدمات سئو سایت دارید، متخصصان ویرا آماده بررسی و آنالیز وب‌سایت شما هستند.

چند دسته کلمه کلیدی هدف داریم؟

زمانی که سرچ کلمات کلیدی انجام می‌شود و با تعداد زیادی کلمه کلیدی روبرو می‌شوید، بهتر است آن‌ها را دسته‌بندی کنید. دسته‌بندی درست به شما کمک می‌کند که کلمات کلیدی هدف را آسان‌تر تشخیص دهید و کیورد تارگتینگ و SEO برایتان ساده‌تر شود. لیست زیر، پیشنهاد ما به شما برای دسته‌بندی این کلمات است:

بر اساس نیت جستجوی کاربر

یکی از فاکتورهای اصلی که گوگل برای رتبه‌دهی به یک وبسایت مورد توجه قرار می‌دهد، سرچ اینتنت کاربر یا هدف جستجوی کاربر است. به عنوان یک تولیدکننده محتوا که قصد دارد کیورد تارگتینگ نیز انجام دهد، لازم است تا کاربران را به خوبی بشناسیم و اهداف و نیازهای آن‌ها را بدانیم.

اینتنت کاربر در کیورد تارگتینگ

به طور کلی، موارد زیر را می‌توان نیت‌هایی دانست که یک کاربر می‌تواند داشته باشد:

  • به دست آوردن اطلاعات
  • به قصد معامله یا خرید محصول یا کالا
  • سرچ به منظور مقایسه و کسب اطلاعات جزئی ازجمله مقایسه قیمت و دیدن نظرات کاربران
  • برند بودن کلمه کلیدی مورد نظر؛ زمانی که اسم سایت یا برند مورد نظر را بداند (مثلا سرچ کردن درباره برند خاصی همچون اسنپ یا دیجی کالا)
  • جهت دریافت خدمات (به عنوان مثال: دریافت خدمات سئو سایت)
  • جستجو با عبارتی که به محلی بودن خدمات یا کالا اشاره دارد (به عنوان مثال، خرید گوشی در اصفهان)
  • جهت آموزش و خرید دوره (دوره آموزش سئو)

بر اساس طول کلمه کلیدی

انواع کلمات کلیدی، نحوه هدف‌گذاری شما را نیز تغییر می‌دهند. کیورد تارگتینگ باید با توجه به انواع این کلمات صورت گیرد:

کلمات کلیدی کوتاه (Short tail keywords)

این کیوردها، شامل یک یا دو کلمه می‌شوند و معمولا هدف کاربر چندان واضح نیست. رقابت روی این کلمات برای دریافت جایگاه بسیار مشکل است و تمرکز روی آن‌ها برای سایت‌های جدید توصیه نمی‌شود. از جمله این کلمات می‌توان به سرچ با عبارات “پایتون” و “اجاق گاز” اشاره کرد.

کلمات کلیدی متوسط یا میانی (Middle tail Keywords)

از دو یا سه کلمه تشکیل می‌شوند و در سرچ با این کلمات، تقریبا هدف کاربر را می‌توان درک کرد؛ مثل: خرید لپتاپ و قیمت میلگرد.

کلمات کلیدی بلند یا دم دار (Long tail keyword)

این کلمات کلیدی، از چهار کلمه یا بیشتر تشکیل شده‌اند و در آن‌ها کاربر دقیق به هدف خود اشاره می‌کند: به عنوان مثال “قیمت لپ تاپ ایسوس مدل x515”. شانس یک وبسایت تازه تاسیس برای گرفته رتبه گوگل، همین کلمات کلیدی هستند که استفاده از آن‌ها در واقع احتمال جذب مخاطبان هدف را نیز بالا می‌برد.

استفاده از ابزارهای کلمات کلیدی

ابزارهای کیورد ریسرچ، در پیدا کردن کلمات کلیدی هدف و کیورد تارگتینگ تاثیر بسیاری دارند و استفاده از آن‌ها را به شما توصیه می‌کنیم.

استفاده از ابزار کیورد ریسرچ در کیورد تارگتینگ

از جمله این ابزارها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Google planner keyword: کیورد پلنر، به شما در یافتن کلمات کلیدی مهم و داده‌های مختلفی مثل پیدا کردن حجم جستجو، میزان رقابت روی یک کلمه کلیدی و قیمت هر کلیک کمک می‌کند.
  • Moz: بدون شک، ماز یکی از بهترین ابزارها برای سرچ کلمات کلیدی، تحلیل رقبا و پیدا کردن گپ محتوایی با مقایسه شما و رقبای شما است که در کیورد تارگتینگ به شما کمک خواهد کرد.
  • Ahrefs: ابزار مفید دیگری برای تحلیل رقبا، تحقیق کلمات کلیدی و بررسی رتبه سایت است.
  • Semrush: این ابزار، ابزاری مناسب برای تحلیل رقبا و کیورد تارگتینگ به بهترین شکل ممکن است.
  • Kwfinder: ابزاری بسیار کارآمد برای تهیه لیست کلمات کلیدی است.

نحوه انجام دسته بندی کلمات کلیدی

حال، با استفاده از این ابزارها و پس از به دست آوردن داده‌ها، چه باید بکنیم؟ برای داشتن کیورد تارگتینگ مناسب، مسیر زیر را به شما پیشنهاد می‌دهیم:

4.1. درآوردن لیست کلمات کلیدی به کمک این ابزارها

4.2. وارد کردن لیست کلمات کلیدی به همراه حجم سرچ در یک فایل اکسل

4.3. فیلتر کردن کلمات کلیدی

4.4. حذف کلمات تکراری یا کلماتی که هدف ما نیستند

4.5. تهیه نقشه کلمات کلیدی و انجام کیورد تارگتینگ با قرار دادن کلماتی که یک موضوع را هدف قرار داده‌اند در یک گروه و دسته‌بندی.

در توضیح بهتر و برای درک بیشتر شما، می‌توان یک مثال زد. به عنوان مثال، شخصی که سرچ می‌کند “انجام تست کرونا” و “بیمارستان تست pcr”، احتمالا به دنبال یک هدف است و هر دوی این کلمات را باید در یک دسته قرار داد و برای هر دو این‌ها، یک صفحه ساخت. بنابراین، در SEO باید این نکته را مد نظر قرار داد.

اما گاهی اوقات چندان هم واضح نیست که هر یک از این عبارات در یک گروه قرار دارند. به عنوان مثال، خرید هندزفری هایلو t15 و نقد هندزفری هایلو t15. در چنین شرایطی، می‌بایست به صورت جداگانه و در incognito این عبارات را سرچ کنید، نتایج هر کدام را ببینید و در صورتی که نتایج متفاوتی با هم داشتند، برای هر کدام یک صفحه جدا بسازید.

در مجموع، باید گفت که توجه داشته باشید که کلمات کلیدی متفاوت، هدف یکسانی را دنبال کنند. به کسی که به دنبال قیمت یک کالای خاص است، نتایج کالاهای دیگری که به آن‌ها نیاز ندارد را نشان ندهید و برای شخصی که به دنبال قیمت یک محصول است، صفحه‌ای که به مفهوم و معنای آن محصول را شرح داده‌است را تهیه نکنید. چنین صفحاتی، نیاز کاربر را رفع نمی‌کنند و تجربه کاربری منفی‌ای به دنبال خواهند داشت.

سه معیار مهم در کیورد تارگتینگ

در گام بعد از تعیین کلمات کلیدی که با فیلتر کردن آن‌ها بدست آمده‌اند، باید سه معیار مهم زیر را برای کیورد تارگتینگ مد نظر قرار داد:

حجم جستجوی ماهانه یا Search volume

یک عبارت کلیدی، در یک ماه چند بار سرچ می‌شود؟ آیا نرخ کلیک بالایی دارد یا صرفا بازدید ماهانه آن بالا است؟ بررسی حجم جستجوی ماهانه و نرخ کلیک آن به طوری که در راستای هدف مجموعه و سایت باشد بسیار مهم است و باید برای هر کلمه کلیدی مورد توجه قرار گیرد تا کیورد مپینگ به درستی انجام شود.

تاثیر حجم سرچ در کیورد تارگینگ

روند جستجوی یک کلمه کلیدی در بازه زمانی مشخص یا Trends

ترندها در بازه‌های زمانی مشخص، بسیار مهم هستند. به عنوان مثال، در فصل زمستان، “خرید کلاه بافتنی” نسبت به “کلاه لبه دار” سرچ به مراتب بالاتری دارد و در این شرایط، روند جستجو و ترند را باید مد نظر قرار داد. یا نزدیک به شب یلدا، مقالاتی که درباره “آداب یلدا” نوشته می‌شوند طرفداران بیشتری دارند.

میزان سختی عبارت کلیدی یا KD

حال باید میزان سختی کلمه را مد نظر قرار دهید. همانطور که گفتیم، رقابت روی بعضی کلمات کلیدی بسیار مشکل است و به سادگی نمی‌توان در آن عبارات رتبه گرفت. بنابراین به این نکته توجه کنید، به‌ویژه اگر به تازگی سایت خود را راه انداخته‌اید.

اهمیت کیورد تارگتینگ چیست؟

اما کیورد تارگتینگ چرا مهم است و چرا باید با دقت انجام شود؟

کنیبالیزیشن

یکی از چالش‌های مهم در دنیای سئو و تولید محتوا، همنوع‌خواری یا کنیبالیزیشن است. اگر نمی‌دانید کنیبالیزیشن چیست، با یک مثال توضیح خواهم داد. در آخرین تجربه‌ای که داشتم، با سرچ کردن قیمت میلگرد 16 اصفهان، دو صفحه مختلف از سایت ما نشان داده می‌شد؛ “صفحه قیمت میلگرد 16” و “صفحه قیمت میلگرد 16 اصفهان”. در این شرایط، دو صفحه از سایت با یک کلمه کلیدی نشان داده می‌شوند که شانس رتبه گرفتن صفحه اصلی را کاهش می‌دهد و در واقع، باعث افت رتبه شما در کلمه کلیدی هدف می‌شود.

برای جلوگیری از کنیبالیزیشن باید هر کلمه را فقط و فقط به یک صفحه اختصاص دهیم تا محتوای تکراری تولید نشود.

پاسخ به نیاز کاربر

پاسخ درست به نیاز مخاطب سایت، با کیورد مپینگ ممکن خواهد بود. اگر به نیاز کاربر پاسخ ندهیم، مخاطب سریع از سایت ما خارج شده و وارد سایت دیگری می‌شود. پس کیورد تارگتینگ به شناخت درست نیاز کاربر و تولید محتوای مفید بسیار کمک می‌کند. اینکه مخاطب شما به دنبال “خرید گوشی هوشمند جدید” باشد اما شما تنها تلفن‌های همراه جدید را به آن‌ها “معرفی” کنید، نیاز آن‌ها را رفع نکرده و تجربه کاربری منفی ایجاد می‌کند که اصلا به نفع شما نخواهد بود.

توجه به پاسخ نیاز کاربر

اهداف سازمان

رسیدن به اهداف سازمان هم نباید فراموش شود. هدف شما از ایجاد سایت چیست؟ چه مخاطب‌هایی را می‌بایست جذب کنید؟ برای چه مخاطبینی باید محتوا تولید کنید؟ به این سوالات پاسخ دهید و با توجه به این پاسخ‌ها، نقشه کلمات کلیدی را مشخص کنید.

امتیاز دهید
سخن نهایی
در یک جمع‌بندی کلی، باید گفت که برای جلوگیری از کنیبالیزیشن، پاسخ به نیاز کاربران و دستیابی به اهداف سازمان، کیورد تارگتینگ اهمیت بسیاری دارد. بنابراین، تهیه نقشه کلمات کلیدی باید پیش از ساخت هر صفحه در سایت و تهیه محتوای مربوط به آن انجام شود. با تعیین کلمات کلیدی مرتبط با یک صفحه و قرار دادن آن‌ها در یک دسته مشخص، می‌توان یک محتوای سئو شده که هدف خاصی را دنبال می‌کند و مخاطبان هدف خود را جذب خواهد کرد نوشت. برای این کار، ابتدا باید کلمات کلیدی مربوط به یک موضوع را سرچ کرد، آن‌ها را با در نظر داشتن نیت احتمالی کاربران دسته‌بندی کرد و سپس برای هر دسته‌بندی، یک محتوای مجزا تهیه نمود. در نهایت، آن‌چه مهم است رفع نیاز مشتریان با جذب درست کاربران است.
Picture of فائزه اعلمی
فائزه اعلمی

مارکتینگ، آموزش و نوشتن ۳ علاقه‌مندی بزرگ منه! این مقالات تلفیقی از هر ۳ مورده. نظرات‌تون ارزشمنده؛ می‌خونمشون:)

سایر مقالات

جدید ترین مطالب ویرا رو از دست نده

4 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *